Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Η μανα πανω απο όλα

Σελίδα : 1

melpo1221

# 1 στις 17/2/2011
author
Γυναίκα / 40 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 12
'Aρεσαν+: 0%

Η μανα πανω απο όλα

καλησπέρα,είμαι νέο μέλος και χρειάζομαι λίγη βοήθεια.Με τον άντρα μου δεν είμαστε παντρεμένοι ούτε χρόνο και έχουμε ήδη ένα μωρό.Όλα κυλούσαν καλά μέχρι που γέννησα και ήρθε η πεθερά μου για λίγες μέρες να με βοηθήσει(υποτίθεται) γιατί τελικά απο ότι αποδείχθηκε είχε ερθει για να δει απλά το μωρο.Εγίνε μια ασχημη παρεξήγηση μια μερα γιατί χωρίς να ενημερώσει κανένα κάλεσε μια θεία, η μέρα ήταν η πλέον ακατάλληλη το μωρο είχε παθει υπερένταση απο το πολυ περα δωθε των χεριων και καποια στιγμη εκνευρίστηκα και φώναξα να αφήσουν το μωρό κατω (το οποίο ουρλαζε αλλα αυτοι συνεχιζαν και έπαιζαν)..μετα αυτη είπε οτι θα σηκωθει να φυγει εκλαιγέ συνέχεια,είπα και εγώ θα ησυχάσω γιατί ουσιαστικη βοήθεια δεν πρεσέφερε απλά μπλεκόμασταν ο ένας στα ποδια του αλλου την επομενη είπε οτι θα μείνει .Φυσικα σε έμενα ουτε που μιλούσε ήταν σαν την μεγάλη παρασκευη,και αυτα τα λιγά που έκανε τα έκοψε.Είπα και εγω στον αντρα μου οτι ετσι δεν μπορει να συνεχιστει η κατασταση και αν ειναι να παω στους δικους μου για να με βοηθάνε κιολας.Και η απαντηση του ηταν ''εσυ στους δικους σου και η μανα μου σπιτι της.Εκει φανηκε ποιός χάνει τελικά νομίζω απο την αρχή.Απο τότε δεν μου μιλάνε καν και εκανα μια προσπαθεια να τα βρουμε αλλα ναυάγησε.Πριν λιγο καιρο τσακώθηκε ο άντρας μου με την μητέρα του γιατι του ζήτησε λεφτά για να φτιάξει το σπίτι της και εκείνος της είπε οτι δεν έχει,γιατι πολ'ύ απλά ζούμε σε ενόικιο εγώ είμαι άνεργη και με βοήθει ατων δικών μου τα βγάζουμε πέρα.Τώρα πλέον δεν μιλούνται ή τουλαχιστον ετσί μου λέει και το λέω αυτο γιατί πολύ απλά κατι συζητάγαμε για το πάσχα και γυρίσε και μου είπε οτι θα πάμε στους δικους του.Εκει κόλλησα λίγο.Στο θέμα τι θα κάνει με την μάνα του δεν λέω κουβέντα αλλα να πάω εκει εγω με το μωρό δεν υπάρχει περίπτωση και αναρωτιέμαι πώς το λεέι αυτο με τόση σιγουριά εφόσον δεν μιλαει με την μανα του ,εφόσον ξέρει οτι εμένα δν με θέλουν,λες και δεν υπάρχω ένα πραγμα. Η μάνα του είναι φοβερα πονηρή γυναίκα και ο αντρας μου την έχει καλομάθει με λεφτά εδω και χρόνια και τωρα δεν της αρέσει,εν τω μεταξύ το σπίτι των δικω του δεν εχει καν καλοριφερ ούτε και δωματια να μείνουμε αλλά αυτά δεν τον ενδιαφέρουν.Και οχι για εμένα αλλα για το μωρό?Ειναι για να κάνει το χατηρί της μανας του και να τα βρούν.Με ενοχλει που δεν σκεφτεται τιποτα οταν ειναι για την μανα του ουτε καν το μωρο.Το χειμώνα ήθελε να παμα στο χωριο σε ένα σπιτι χωρίς θερμανση σε ένα μερος με φοβερό κρυο και παλι γιναμε κ...ς γιατι το μωρό δεν είχε κάνει ουτε ενα εμβόλιο τότε.Ειναι και άλλα πολλά αλλα θα σας κουρασω.Απλα δεν θελω επαφες μαζι τους και δεν ξερω αν εχω δικιο ή αδικο..αν ειμαι κακιά ή όχι...ευχαριστω

# 2 στις 18/2/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by melpo1221
καλησπέρα,είμαι νέο μέλος και χρειάζομαι λίγη βοήθεια.Με τον άντρα μου δεν είμαστε παντρεμένοι ούτε χρόνο και έχουμε ήδη ένα μωρό.Όλα κυλούσαν καλά μέχρι που γέννησα και ήρθε η πεθερά μου για λίγες μέρες να με βοηθήσει(υποτίθεται) γιατί τελικά απο ότι αποδείχθηκε είχε ερθει για να δει απλά το μωρο.Εγίνε μια ασχημη παρεξήγηση μια μερα γιατί χωρίς να ενημερώσει κανένα κάλεσε μια θεία, η μέρα ήταν η πλέον ακατάλληλη το μωρο είχε παθει υπερένταση απο το πολυ περα δωθε των χεριων και καποια στιγμη εκνευρίστηκα και φώναξα να αφήσουν το μωρό κατω (το οποίο ουρλαζε αλλα αυτοι συνεχιζαν και έπαιζαν)..μετα αυτη είπε οτι θα σηκωθει να φυγει εκλαιγέ συνέχεια,είπα και εγώ θα ησυχάσω γιατί ουσιαστικη βοήθεια δεν πρεσέφερε απλά μπλεκόμασταν ο ένας στα ποδια του αλλου την επομενη είπε οτι θα μείνει .Φυσικα σε έμενα ουτε που μιλούσε ήταν σαν την μεγάλη παρασκευη,και αυτα τα λιγά που έκανε τα έκοψε.Είπα και εγω στον αντρα μου οτι ετσι δεν μπορει να συνεχιστει η κατασταση και αν ειναι να παω στους δικους μου για να με βοηθάνε κιολας.Και η απαντηση του ηταν ''εσυ στους δικους σου και η μανα μου σπιτι της.Εκει φανηκε ποιός χάνει τελικά νομίζω απο την αρχή.Απο τότε δεν μου μιλάνε καν και εκανα μια προσπαθεια να τα βρουμε αλλα ναυάγησε.Πριν λιγο καιρο τσακώθηκε ο άντρας μου με την μητέρα του γιατι του ζήτησε λεφτά για να φτιάξει το σπίτι της και εκείνος της είπε οτι δεν έχει,γιατι πολ'ύ απλά ζούμε σε ενόικιο εγώ είμαι άνεργη και με βοήθει ατων δικών μου τα βγάζουμε πέρα.Τώρα πλέον δεν μιλούνται ή τουλαχιστον ετσί μου λέει και το λέω αυτο γιατί πολύ απλά κατι συζητάγαμε για το πάσχα και γυρίσε και μου είπε οτι θα πάμε στους δικους του.Εκει κόλλησα λίγο.Στο θέμα τι θα κάνει με την μάνα του δεν λέω κουβέντα αλλα να πάω εκει εγω με το μωρό δεν υπάρχει περίπτωση και αναρωτιέμαι πώς το λεέι αυτο με τόση σιγουριά εφόσον δεν μιλαει με την μανα του ,εφόσον ξέρει οτι εμένα δν με θέλουν,λες και δεν υπάρχω ένα πραγμα. Η μάνα του είναι φοβερα πονηρή γυναίκα και ο αντρας μου την έχει καλομάθει με λεφτά εδω και χρόνια και τωρα δεν της αρέσει,εν τω μεταξύ το σπίτι των δικω του δεν εχει καν καλοριφερ ούτε και δωματια να μείνουμε αλλά αυτά δεν τον ενδιαφέρουν.Και οχι για εμένα αλλα για το μωρό?Ειναι για να κάνει το χατηρί της μανας του και να τα βρούν.Με ενοχλει που δεν σκεφτεται τιποτα οταν ειναι για την μανα του ουτε καν το μωρο.Το χειμώνα ήθελε να παμα στο χωριο σε ένα σπιτι χωρίς θερμανση σε ένα μερος με φοβερό κρυο και παλι γιναμε κ...ς γιατι το μωρό δεν είχε κάνει ουτε ενα εμβόλιο τότε.Ειναι και άλλα πολλά αλλα θα σας κουρασω.Απλα δεν θελω επαφες μαζι τους και δεν ξερω αν εχω δικιο ή αδικο..αν ειμαι κακιά ή όχι...ευχαριστωO άντρας σου νομίζω πως μπορεί να κρατήσει ισορροπίες
ενώ εσύ ......... όχι .....

Αυτό όμως δε σημαίνει πως είσαι κακιά ..........

Για κείνον δεν ισχύει ''πάνω απ΄όλα η μάνα ''
αλλά ο καθένας , ανάλογα με τη συμπεριφορά του , στη θέση του ......

Αν αγαπάς τον άντρα σου
αρχικά δεν θα πρέπει να του δημιουργείς περισσότερα προβλήματα
αλλά αντίθετα να τα αμβλύνεις ...... ιδιαίτερα με την οικογένειά του .......

Ακόμα κι αν η πεθερά σου σου δημιουργεί προβλήματα
( και δεν είναι αυτά σοβαρά προβλήματα)
εσύ με τον τρόπο σου θα έπρεπε να προσπαθείς να τα διευθετείς μόνη σου
χωρίς να τον ανακατεύεις και χωρίς να προσβάλεις την ίδια τη μητέρα του .......

Εσύ είσαι άνεργη , στο σπίτι με το μωρό και θέλεις την ησυχία σου
ή απλά να το μεγαλώσεις όπως εσύ θέλεις ....
Ακόμα και αυτό μπορείς να το πετύχεις , χωρίς συγκρούσεις και εντάσεις .......

Εκείνος με δεδομένο τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε
σκέφτομαι πιθανότατα ότι έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα πράγματα
και καλό θα ήταν να μην του προσθέτεις περιττές σκοτούρες .......
αλλά να τον βοηθάς στη δημιουργία ενός υγειούς οικογενειακού περιβάλλοντος
το οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνει και τη μητέρα του .......

Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιθυμείς να την απομακρύνει
εφόσον ο ίδιος μπορεί να διαχειρίζεται πολύ σωστά τη σχέση τους ......
αλλά να επιδιώκεις την επανασύνδεσή τους ......
αν θέλεις ο άντρας σου να είναι ήρεμος ψυχικά .........

Τέλος νομίζω πως δεν έχεις ψυχολογήσει σωστά το σύζυγό σου
τρέφεις κτητικά συναισθήματα για κείνον και φέρεσαι λιγάκι ανώριμα και εγωιστικά .......

Προσπάθησε να αλλάξεις σκεπτικό ........

Όλα αυτά στα γράφω γιατί είναι κρίμα να χάσεις έναν άνθρωπο
που ξέρει να βάζει τους άλλους στη θέση τους
ακόμα κι αν είσαι εσύ αυτή .......

Προσπάθησε να καταλάβεις πως ακόμα κι αν σε πίκρανε
λέγοντάς σου "εσύ τους γονείς σου "
σου λέει ευθέως πως δεν ανέχεσαι παιδιαρίσματα ......
αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί (με τον τρόπο του ) να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Εύχομαι το καλύτερο .........

# 3 στις 18/2/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Διακρίνω έναν ανταγωνισμό στη σχέση σου με τη πεθερά σου ή κάνω λάθος? Ο άντρας σου μια χαρά το χειρίστηκε. Δηλαδή τί έπρεπε να κάνει, να κόψει την καλημέρα με τους γονείς του επειδή εσύ δεν κράτησες τα νεύρα σου? Θα φερόσουν το ίδιο αν ήταν η μητέρα σου στη θέση της πεθεράς σου και στη θέση της απρόσκλητης θείας η δική σου θεία? Νομίζω πως όχι. Ή δεν θα έλεγες τίποτα, ή θα προφασιζόσουν μία δικαιολογία για να απομακρύνεις το μωρό απο τα "αχόρταγα".... χέρια πχ ώρα να το θηλάσω, ώρα να το κοιμήσω, ώρα να το αλλάξω, ώρα να το ηρεμήσω κλπ κλπ.
Όπως και να έχει το να κρατάς μία καλή σχέση με τα πεθερικά σου είναι δικό σου κομμάτι και άσε τον άντρα σου απ' έξω. Εκείνος το μόνο που οφείλει να κάνει είναι να τους εμποδίζει να μπλέκονται στα πόδια σας και να σε κακολογούν άνευ λόγου και αιτίας. Το ίδιο και εσύ φυσικά από την δική σου πλευρά.

Όσο για τη βοήθεια το θεωρώ λάθος κίνηση να φέρετε στο σπίτι σας (για λίγες ή πολλές μέρες) μητέρα ή και πεθερά. Αυτός που επιβάλλεται να σε βοηθήσει με το μωρό είναι ο άντρας σου και κανείς άλλος. Οι υπόλοιποι μπορούν να σας βοηθήσουν όταν ΚΑΙ οι δυο θα βρίσκεστε στη δουλειά σας, σε κοινωνικές υποχρεώσεις ή προσωπικές σας στιγμές (είδες πόσα μαζεύτηκαν μάνι μάνι?)

Ηρέμησε και μη προκαλείς ανούσιους καυγάδες ή παρεξηγήσεις. Δεν συμφέρει κανένα μέλος της οικογένειά σου, ούτε τον άντρα σου, ούτε εσένα, ούτε και το παιδί φυσικά.
Και να θυμάσαι και κάτι άλλο. Ό,τι είναι ο άντρας σου αυτή τη στιγμή και εσύ το χαίρεσαι, το οφείλει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στην οικογένειά του. Ότι είσαι εσύ το οφείλεις στη δική σου οικογένεια. Προσπάθησε να αγαπήσεις ό,τι τον πλαισιώνει.

Σας εύχομαι να ζήσετε ευτυχισμένοι με το μωράκι σας και να μην αναλώνεστε με το παραμικρό.

daka2010

# 4 στις 18/2/2011
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Αγιος Αθανάσιος
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 2.027
'Aρεσαν+: 0%
Συζήτηση, κουβέντα , διάλογο!!!
Δεν τον ρώτησες πως θα μείνει το μωρό μέσα στο κρύο?
Τι σου είπε?
Αν λυθεί το θέμα με το παιδί για το που θα μείνει κλπ
δείξε ανωτερότητα και πάνε το Πάσχα για χατίρι του άντρα σου
και όχι της πεθεράς σου.
Προσπάθησε να κάνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα και μην της δίνεις
και πολύ σημασία. Να κοιτάς να είσαι καλά με τον άντρα σου και
αυτή δεν αλλάζει …
Να έχεις στο μυαλό σου πάντα το παιδί σου και τον άντρα σου
και όλα θα πάνε καλά.
Αλλά όπως σου είπα και στην αρχή ΔΙΑΛΟΓΟ!
Όμορφα και ήρεμα χωρίς φασαρίες και με τρόπο
τα συζητάτε σαν οικογένεια και βρίσκεται λύσεις.

melpo1221

# 5 στις 18/2/2011
author
Γυναίκα / 40 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 12
'Aρεσαν+: 0%
ευχαριστω ολους για τισ απανατησεις σας αρχικα.Θα ηθελα να ξεκαθαρισω λιγο την θεση μου ομως γιατι μαλλον παρεξηγηθηκα στον αντρα μου δεν ειπα οτι δεν θελω να παω πασχα επανω ή οτι δεν θελω τους γονεις του ή οτι δεν με θελουν και αυτοι , δεν του εχω πει ποτε τιποτα κακο για κανεναν τους αντιθετως ουτε ανακατευτηκα στο ζητημα με την μανα του να του πω μιλα της ή μην της μιλας αντιθετως το μόνο που του είπα είναι οτι αυτα ειναι περαστικα...οσον αφορα το θεμα του ανταγωνισμου το ξεκινησε η μητερα του οταν ημουν εγκυος και ειχα ενα σοβαρο οικογενειακο θεμα για το οποιο ο αντρας μου ανεβαλλε για λιγες μερες τις διακοπες στους δικους του η μανα του τσαντιστηκε και του ειπε ας ησουν μονος σου εσυ επελεξες να μην εισαι΄΄ και συνεχιστηκε ο ανταγωνισμος μετα την παρεξηγηση που εγινε στο σπιτι..την επομενη ανταλλαξαμε καποιες κουβενμτες με την μανα του αλλα δεν ειπα τιποτα στον αντρα μου αντιθετως αυτη τον πηρε μερες μετα τηλεφωνο και του το ειπε βαζοντας λογια στο στομα μου που δεν ειχα πει καν.Οσον αφορα το πασχα δεν θα ειχα προβλημα να παω κανενα εστω για να δουν το μωρο αλλα ουτε και αυτο την νιαζει τελικα διοτι οταν ο αντρας μου της ειπε οτι μονο τα γαλατα του μωρου κοστιζουν διακοσια ευρω το μηνα και δεν βγαινω να σε βοηθησω αυτη ειπε δεν με νιαζει..Τελος στην μανα μου αν συμπεριφεροταν στο παιδι σαν να ηταν barbie θα μιλουσα πολυ χειροτερα γιατι εχω και το θαρρος και ας ηταν και θειες μπροστα...ευχαριστω πολυ κσι πσλι

Gilian

# 6 στις 23/2/2011
author
Γυναίκα / 62 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 379
'Aρεσαν+: 0%
Η κλασσική κατάσταση ανάμεσα σε πεθερά και νύφη με τον άντρα στη μέση.....

Είσαι τυχερή που ο δικός σου φαίνεται να μπορεί να κρατάει τις ισορροπίες.
Εσύ σα νέα γυναίκα έχεις τον τρόπο να τον φέρεις με τα νερά σου, χωρίς να φανεί ότι με κάποιον τρόπο αντιδικείς με την πεθερά σου, ούτε πολύ περισσότερο να τον βάλεις να διαλέξει αυτή η εγώ......

Συζήτησε μαζί του ήρεμα, απλά κατανοητά χωρίς νεύρα ή ακρότητες και θα δεις ότι τα πράγματα θα στρώσουν.

και πάνω απ όλα δείξε του πόσο πολύ τον αγαπάς, άσχετα με τα αισθήματά σου για το σόι του.

Δυστυχώς οι άνθρωπου δεν φυτρώνουν στα χωράφια, έχουν γονείς, συγγενείς, φίλους.... και αυτά τα πράγματα θα πρέπει να μάθουμε να να δεχόμαστε όπως και τα αντίστοιχα δικά μας....

Κατανόηση, λοιπόν, αγάπη και πολύυυυυ συζήτηση και όλα θα πάνε καλά.

melpo1221

# 7 στις 26/2/2011
author
Γυναίκα / 40 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 12
'Aρεσαν+: 0%
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας τελικα εχετε δικιο..δεν προκειτε ουτε να προκαλεσω θεμα στον αντρα μου ουτε και θα κατσω να στεναχωρηθω αλλο για αυτο το θεμα.Θα καθησω να συζητησω μαζι του οταν θα ερθει η ωρα δυο πραγματα.Πραγματι μετα απο καποια γεγονοτα που συνεβησαν ειναι ανουσιο να κατσω να ασχοληθω...
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.