Παράθεση:
Originally posted by antfine
ναι αλλα μπορει αυτη μετα να μου κανει μυνηση οπως και με απηλεισε αν δεν καταθεσω αυτα που ξερω?γιατι οταν με καλεσε της ειπα(και αυτο γιατι οι δυο που απολυθηκαν μου ειχαν κανει την ζωη μαρτηριο αλλα χωρις να θελω και χωρις να ξερω οτι θα τους απολυσει) οτι μου ειπαν οι πολωνοι οτι κλευουν και ηταν μπροστα και οι 2 υποδιευθηντες αλλα δεν υπογραψα τιποτα..
θελω να ρωτησω αν δεν της κανω το χατηρη να τα πω σε δικαστηριο η αστυνομια τη μυνηση μπορει να μου κανει αυτη?
1)Αν σε καλέσουν ως μάρτυρα σε δίκη είσαι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να παραστείς,αν δεν παραστείς το δικαστήριο μπορεί και θα διατάξει την βίαιη προσαγωγή σου! Αν "εξαφανιστείς " πάλι θα έχεις κυρώσεις και θα δικαστείς ερήμιν.
2)Οι απολύσεις γίναν βάσει της δικής σου κατάθεσης γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν 2 μάρτυρες,συνεπώς αν δεν εμφανιστείς όταν σε καλέσουν
και ο εργοδότης δεν μπορέσει να τεκμηριώσει με άλλον τρόπο τον λόγο απόλυσης των σναδέλφων σου τότε θα χάσει κατά πάσα πιθανότητα την δίκη
εξ αιτίας της άρνησής σου και φυσικά θα κινηθεί εναντίον σου νομικά !!
3)Εφ'όσον γίνει αυτό θα οριστεί δικάσιμος στην οποία οφείλεις να παραβρεθείς
και εκεί θα βρεθείς αντιμέτωπος με 3 στελέχη της εργοδοσίας που θα
επιβεβαιώσουν ότι η απόλυση των άλλων έγινε κατόπιν δικής σου άτυπης κατάθεσης/καταγγελίας.Τότε ακόμα και άν αρνηθείς ότι έκανες εσύ την καταγγελία θα είναι ο λόγος σου εναντίον τριών !!
Θα χάσεις σχεδόν σίγουρα την δίκη και θα καταδικαστείς για απόκρυψη στοιχείων και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να
καταδικαστείς σε χρηματικά εξαγοράσιμη ποινή !!
4)Λάβε δε υπόψιν ότι ούτως η άλλως θα χρειαστείς σε κάποια στιγμή δικηγόρο
ειδάλλως αν παρουσιαστείς μόνος(στην περίπτωση που σε μυνήσει η εργοδοσία)
θα θεωρηθείς ωσεί απών και θα καταδικαστείς σίγουρα !!
Συνεπώς για να μην έχει καμμία επίπτωση οικονομική(έξοδα δικηγόρου
και πιθανόν δίκης) ή κοινωνική(εγγραφή αδικήματος στο ποινικό σου μητρώο)
θα πρέπει να παραστείς στην δίκη ως μάρτυρας και να καταθέσεις όσα
γνωρίζεις επί του θέματος, κάτι που εντόνως σου συνιστώ να κάνεις !!
Ελπίζω να σε βοήθησαν οι παραπάνω πληροφορίες όπως ελπίζω ότι
θα πρυτανεύσει η λογική και θα παραστείς τελικά στην δίκη !!
στα social media