Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
Οπως και να' χει και όπως και έχω ξαναπεί, θεωρώ την γυναίκα ''φάρο'' σε μια σχέση που όταν σταματήσει να φωτίζει τη σχέση, αυτή χάνεται στο σκοτάδι. Την θεωρώ τον Νο1 παράγοντα στο στήριγμα μιας σχέσης (οποιασδήποτε σχέσης) και ξέρω ότι μια γυναίκα μπορεί και έχει την ικανότητα να κρατήσει (με θεμιτά μέσα εννοοώ) έναν άνδρα σε μια σχέση, στο πλευρό της.
Παράθεση:
Originally posted by compuman
Σαφέστατα και κατηγορηματικά ναί, μπορεί.
Και όχι μόνο απλώς μπορεί να "στηρίξει", αλλά να "χτίσει" και τον σύντροφο και τήν σχέση τους.
...μόνο που δέν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πιά. Και ξέρετε γιατί δέν υπάρχουν; Γιατί δέν μεγαλώνουν πια με "ιδανικά", αλλά με τηλεόραση.
Φυσικά το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει - όσον αφορά τα ιδανικά - και για τους σημερινούς άνδρες, όχι μόνο τίς γυναίκες.
Παράθεση:
Originally posted by seaquest
Μια αγαπημένη μου έκφραση είναι "it takes two to tango". Αντανακλά πιστεύω απόλυτα το συσχετισμό και τη σημασία που έχουν και τα δυο μέρη σε μια σχέση.
Καί όταν παλαιότερα η πρώην σύζυγος μου (καλή της ώρα) με αποκαλούσε μισο- σοβαρά μισο-ειρωνικά "κολώνα του σπιτιού", της απαντούσα ότι αν εγώ ήμουν η κολώνα, εκείνη ήταν το θεμέλιο. Τώρα βέβαια αν το θεμέλιο είναι σαθρό, τότε καταρέει και η κολώνα...
Παράθεση:
Originally posted by moo693
Σαν γυναίκα, και μάλιστα κάποιας ηλικίας που ξέρω πλέον τις δυνάμεις μου, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη ότι η γυναίκα είναι εκείνη που κατευθύνει τη σχέση.
Αν όμως ο άντρας δεν θέλει να συνεχίσει;;;;;;
Αν όμως ο άντρας τη θεωρήσει "δεδομένη" (άρα βαρετή);;;;;
Αν όμως ο άντρας δεν μπορεί να δεί τις προσπάθειες που κάνει η γυναίκα για να κρατήσει ζωντανή τη σχέση, τον έρωτα, την αγάπη;;;;;;
Νομίζω ότι έχουν δίκιο όσοι έγραψαν ότι χρειάζεται προσπάθεια και απο τους δύο για να κρατηθεί η σχέση.
Αγόρια....... it takes two to tango (όπως λέει και ο seaquest).
Παράθεση:
[ Δεν αναφέρομαι στο ποιος ελέγχει-κατευθύνει την σχέση. Αλλωστε και για αυτό υπάρχει σχετικό άρθρο. Αν αποκλείσουμε την περίπτωση που ο άντρας πραγματικά δεν θέλει, θα σας απογοητεύσω και πάλι και θα επιμείνω ότι στις λοιπές περιπτώσεις η γυναίκα ειναι ικανή και μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα.
Παράθεση:
Originally posted by arsinoi
Παράθεση:
[ Δεν αναφέρομαι στο ποιος ελέγχει-κατευθύνει την σχέση. Αλλωστε και για αυτό υπάρχει σχετικό άρθρο. Αν αποκλείσουμε την περίπτωση που ο άντρας πραγματικά δεν θέλει, θα σας απογοητεύσω και πάλι και θα επιμείνω ότι στις λοιπές περιπτώσεις η γυναίκα ειναι ικανή και μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα.
Αν το μικρο παραδειγμα που θα αναφερω εχει σχεση με αυτο που εννοεις σαν "κρατημα" απ τη γυναικα ....τοτε ναι μπορει....
Ενα ζευγαρι λοιπον που αγαπιεται...πολυ....
Αναμεσα τους υπαρχει ενα "εμποδιο" η χιλιομετρικη αποσταση, προσωρινα αλλα υπαρχει.
Σχεδιαζουν οτι το επομενο Σ/Κ αυτος θα παει κοντα της.....και αυτο ανατρεπεται γιατι γινετε δεκτη μια αιτηση του για φοιτηση στο Ανοικτο Πανεπιστημιο και πρεπει να καταβαλει ενα αρκετα υψηλο χρηματικο ποσο που κανει απογορευτικο το ταξιδι του.
Εκεινος ταλαντευεται στο αν θα κανει την εγγραφη και δεν θα βρεθει κοντα στην αγαπημενη του, η αν θα θυσιασει την εγγραφη για να ειδωθουν και αποφασιζει να θυσιασει την εγγραφη του προκειμενου να βρεθει κοντα της.....
Εδω ερχετε εκεινη και τον " κραταει"
Μεσα απο τον διαλογο του δειχνει οτι ειναι πολυ σημαντικο για κεινη να νοιωθει οτι εκπληρωνει την επιθυμια του για την φοιτηση στο Α. Πανεπιστημιο, οτι ειναι σημαντικο για κεινη να ξερει οτι νοιωθει πως μεσα απο την σχεση και την αγαπη τους μπορει να αναπνεει και δεν ειναι εγκλωβισμενος και οτι οι επιθυμιες και τα ονειρα του ειναι ιερα για κεινη και η συναντηση τους μπορει να γινει το επομενο Σ/Κ
Η αγαπη της δηλαδη τον "κραταει" απο αποφασεις παρμενες κατω απο εντονη συναισθηματικη φορτηση που αργοτερα μπορει να λειτουργησουν "αναποδα" στην σχεση.....
Ναι ετσι " κραταει" μια γυναικα......και αυτο το κρατημα εχει ποικιλες μορφες και την αγαπη του κραταει και τον αποτρεπει απο αποφασεις λανθασμενες.....
Παράθεση:
Originally posted by -maria-
Συγνώμη που επεμβαίνω αν και έχω δώσει ήδη την απάντησή μου αλλά .... arsinoi....., ο koyrsaros δεν αναφέρετε απλά σε μία σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά αναφέρετε πιο πολύ στο γάμο και στο αν η γυναίκα έχει τη δύναμη να κρατήσει το σπιτικό της και τον άντρα της, είναι τελείως διαφορετικό από μια απλή σχέση.
Παράθεση:
Παράθεση:
Οπως και να' χει και όπως και έχω ξαναπεί, θεωρώ την γυναίκα ''φάρο'' σε μια σχέση που όταν σταματήσει να φωτίζει τη σχέση, αυτή χάνεται στο σκοτάδι. Την θεωρώ τον Νο1 παράγοντα στο στήριγμα μιας σχέσης (οποιασδήποτε σχέσης) και ξέρω ότι μια γυναίκα μπορεί και έχει την ικανότητα να κρατήσει (με θεμιτά μέσα εννοοώ) έναν άνδρα σε μια σχέση, στο πλευρό της.
Τονίζω ακριβώς τι ήθελα να πώ (ίσως εγώ δεν έγινα κατανοητός) για αυτό και μιλάω για παράγοντα. Σιγουρα δύο θέλει μια σχέση, δεν το συζητώ αλλά και πάλι επιμένω ότι η γυναίκα είναι η ''κολώνα'' του σπιτιού (όπως λέγανε και οι παλιοί) , της σχέσης, της συμβίωσης. Ο φάρος όπως προείπα....Και απο εκεί βγαίνει το ερώτημα μου.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media