Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Μπορεί μια γυναίκα να ''κρατήσει'' έναν άνδρα ?

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

koyrsaros

# 1 στις 3/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Μπορεί μια γυναίκα να ''κρατήσει'' έναν άνδρα ?

Οι καιροί δύσκολοι, το ίδιο και οι σχέσεις. Μια σχέση, μια συμβίωση θεωρώ ότι είναι δύσκολο να κρατηθεί ειδικά με τις σημερινές απαιτήσεις γυναικών-αντρών σε όλους τους τομείς. Με την παραμικρή αφορμή η σχέση διαλύεται και η σταθερότης θεωρείται σήμερα προνόμιο ελάχιστων. Να μην μιλήσω βέβαια για τον γάμο. Οπως και να' χει και όπως και έχω ξαναπεί, θεωρώ την γυναίκα ''φάρο'' σε μια σχέση που όταν σταματήσει να φωτίζει τη σχέση, αυτή χάνεται στο σκοτάδι. Την θεωρώ τον Νο1 παράγοντα στο στήριγμα μιας σχέσης (οποιασδήποτε σχέσης) και ξέρω ότι μια γυναίκα μπορεί και έχει την ικανότητα να κρατήσει (με θεμιτά μέσα εννοοώ) έναν άνδρα σε μια σχέση, στο πλευρό της. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Η δική σας ??
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

split

# 2 στις 3/3/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

H σχέση χρειάζεται δύο.

Αγαπητέ μου koyrsare θα διαφωνίσω. Η σχέση χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια και σίγουρα αμοιβαία αγάπη.

Να μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα και να έχουν και οι δύο την επιθυμία να ανανεώνουν τη σχέση συνεχώς και να την κρατούν ζωντανή.

Να την προστατεύουν και οι δύο από ανόητες προστριβές, να παραβλέπουν, να κατανοούν, να συγχωρούν. Και κυρίως να δίνουν, να δίνουν, να δίνουν...

Ένας μόνος του, άντρας ή γυναίκα, μπορεί να διατηρήσει μια σχέση εν ζωή... αλλά θά είναι σαν ένα κουτσό άλογο. Θα μπορεί να περπατά... αλλά όχι να τρέχει...

Η σχέση, η αγάπη, είναι δώσιμο... αλλά και μοίρασμα...
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

fegarahtida

# 3 στις 3/3/2004
author
Γυναίκα / 51 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 675
'Aρεσαν+: 0%
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την split σε μια σχέση, το δώσιμο και η προσπάθεια είναι αμφίδρομη, δεν κρατιέται μια σχέση από το ένα μέλος μόνο..
"Εκείνο που η κάμπια θεωρεί τέλος του κόσμου ο δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα..."

koyrsaros

# 4 στις 3/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros

Οπως και να' χει και όπως και έχω ξαναπεί, θεωρώ την γυναίκα ''φάρο'' σε μια σχέση που όταν σταματήσει να φωτίζει τη σχέση, αυτή χάνεται στο σκοτάδι. Την θεωρώ τον Νο1 παράγοντα στο στήριγμα μιας σχέσης (οποιασδήποτε σχέσης) και ξέρω ότι μια γυναίκα μπορεί και έχει την ικανότητα να κρατήσει (με θεμιτά μέσα εννοοώ) έναν άνδρα σε μια σχέση, στο πλευρό της.Τονίζω ακριβώς τι ήθελα να πώ (ίσως εγώ δεν έγινα κατανοητός) για αυτό και μιλάω για παράγοντα. Σιγουρα δύο θέλει μια σχέση, δεν το συζητώ αλλά και πάλι επιμένω ότι η γυναίκα είναι η ''κολώνα'' του σπιτιού (όπως λέγανε και οι παλιοί) , της σχέσης, της συμβίωσης. Ο φάρος όπως προείπα....Και απο εκεί βγαίνει το ερώτημα μου.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

-maria-

# 5 στις 3/3/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 770
'Aρεσαν+: 0%
Είμαι της άποψης ότι η γυναίκα είναι αυτή που κρατάει .... το σπίτι , τον άντρας της .... αυτή, και που το καταστρέφει.
Η δύναμη της είναι μεγάλη , αν η αγάπη της είναι εξίσου μεγάλη , είναι ικανή να φέρει τα πάνω κάτω.

# 6 στις 3/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Σαφέστατα και κατηγορηματικά ναί, μπορεί.

Και όχι μόνο απλώς μπορεί να "στηρίξει", αλλά να "χτίσει" και τον σύντροφο και τήν σχέση τους.

...μόνο που δέν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πιά. Και ξέρετε γιατί δέν υπάρχουν; Γιατί δέν μεγαλώνουν πια με "ιδανικά", αλλά με τηλεόραση.

Φυσικά το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει - όσον αφορά τα ιδανικά - και για τους σημερινούς άνδρες, όχι μόνο τίς γυναίκες.

# 7 στις 3/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by compuman
Σαφέστατα και κατηγορηματικά ναί, μπορεί.

Και όχι μόνο απλώς μπορεί να "στηρίξει", αλλά να "χτίσει" και τον σύντροφο και τήν σχέση τους.

...μόνο που δέν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πιά. Και ξέρετε γιατί δέν υπάρχουν; Γιατί δέν μεγαλώνουν πια με "ιδανικά", αλλά με τηλεόραση.

Φυσικά το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει - όσον αφορά τα ιδανικά - και για τους σημερινούς άνδρες, όχι μόνο τίς γυναίκες.Θα συμφωνησω μαζι σου!!!!!!!!!!!

izambella

# 8 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 48 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηράκλειο
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 260
'Aρεσαν+: 0%
Πιστεύω ότι δεν μπορεί μόνο ένας να κρατήσει τη σχέση...χρειάζονται δυο...τώρα στο ερώτημα σου γιατί καταλαβαίνω πως το τοποθετείς...φταίει το γεγονός ότι λόγω των χχχχχχχχχχχχχχ καταστάσεων που δεν εξετάζουμε τώρα...έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας και τις θέσεις μας...τα δύο φύλα γι αυτό παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα..από την πλευρά της γυναίκας να φαίνεται πιο διεκδικητική και πιο ανεξάρτητη και πιο τέλεια και δεν έχει καταλάβει ότι τώρα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα σε πολλούς τομείς από ότι παλαιότερα...μην ξεχνάμε όμως ότι το κακό πάλι από γυναίκα ξεκινάει..γιατί αυτή αναθρέφει κατά κύριο λόγο πρώτα τα τέκνα της...εξαρτάται λοιπόν με τι θα τα γαλουχήσει και ιδιαίτερα τα κορίτσια της...Γι αυτό μαμάδες που έχετε κοριτσάκια ..να τα μαθαίνετε πώς να αγαπούν ,να σέβονται και πάνω από όλα να είναι θηλυκά και όχι αντράκια...το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα αγόρια....όλα μαθαίνονται...και τα παιδιά συνήθως αντιγράφουν συμπεριφορές των γονέων τους!
Όταν η δημιουργία και η επιθυμία γίνονται πραγματικότητα...Όταν η πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από τα όνειρα...Όταν τα όνειρα,η ομορφιά,η φαντασία, η αγάπη και η φιλία ενσαρκώνονται...Όταν τα πιο μοναδικά των "πεταγμάτων" υπονοούν τα πιο μοναδικά των αισθημάτων...!!

Luminosa

# 9 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 49 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Νίκαια
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 110
'Aρεσαν+: 0%
Πιστεύω στη γυναικεία δύναμη, αλλά από την άλλη, όταν κάποιος θέλει να φύγει δεν μπορείς να τον κρατήσεις, έτσι δεν είναι;
Δεν με χωράει ο τόπος

seaquest

# 10 στις 4/3/2004
author
Ανδρας / 64 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 35
'Aρεσαν+: 0%
Μια αγαπημένη μου έκφραση είναι "it takes two to tango". Αντανακλά πιστεύω απόλυτα το συσχετισμό και τη σημασία που έχουν και τα δυο μέρη σε μια σχέση.

Καί όταν παλαιότερα η πρώην σύζυγος μου (καλή της ώρα) με αποκαλούσε μισο- σοβαρά μισο-ειρωνικά "κολώνα του σπιτιού", της απαντούσα ότι αν εγώ ήμουν η κολώνα, εκείνη ήταν το θεμέλιο. Τώρα βέβαια αν το θεμέλιο είναι σαθρό, τότε καταρέει και η κολώνα...

Para3eni

# 11 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Κύπρος
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 118
'Aρεσαν+: 0%
Καταρχήν να αναφέρω πως συμφωνώ ότι η γυναίκα είναι συνήθως η δυνατή.
Την πιο χαρακτηριστική ατάκα την άκουσα στη ταινία 'My big fat greek wedding' όπου η μάνα έλεγε στη κόρη της πως μπορεί ο άντρας να είναι το κεφάλι της οικογένειας αλλά η γυναίκα είναι ο λαιμός και μπορεί να γυρίσει το κεφάλι όπου θέλει.

Αλλά μήπως το παίρνουμε λιγάκι δεδομένο πως η γυναίκα είναι η 'κολώνα' του σπιτιού?

Αφού αναπτύχθηκε και το θέμα παλιαιότερων να αναφέρω πως το να ξενοπηδ*ει ο άντρας ήταν δεδομένο για μια γυναίκα παντρεμένη μαζί του. Δε λέω οτι το δεχόταν αλλά μέσα σε μια κλειστή κοινωνία που ο άντρας είναι καθαρά ο άρχοντας, τι μπορεί να κάνει μια απατημένη γυναίκα?
Τίποτα απολύτος, απλώς ΄παραμένει η βασίλισσα του σπιτιού, η σωστή μάνα. Στο κρεβάτι όμως?

Όπως και να έχει επειδή δε μιλάμε για το πολύ παλαιό παρελθόν ούτε συγκεκριμένα για τα πηδήματα των παλιών, αλλά για το σήμερα να αναφέρω πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η ελευθερία της γυναίκας είναι πολύ μεγαλύτερη και απαιτεί και αυτή ο άντρας να είναι η 'κολώνα'.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δε γίνεται η γυναίκα να είναι πάντα η δυνατή, να κρατάει τις ισορροποίες γιατί είναι πάνω από όλα άνθρωπος και με τη σειρά της θα αγανακτίσει, θα σπάσει και θα χρειαστεί τη βοήθεια του άντρα της. Αυτό που με φοβίζει είναι αν ο άντρας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της συντρόφου ή της γυναίκας του.

Κατα τη γνώμη μου πιστεύω πως αυτός είναι ενας λόγος που δίνει στο ζευγάρι την αφορμή να χωρίσει με το παραμικρό όπως είπε και ο φίλος κουρσαρος. Για τη γυναίκα όμως αυτός είναι πολύ σημαντικός λόγος έστω κι αν στον άντρα φαίνεται 'ψύλλου πήδημα'.

Υ.Γ Φίλε κουρσαρε ξέρω πως δεν εννοούσες κάτι συγκεκριμένο όταν έλεγες πως το ζευγάρι χωρίζει με το παραμικρό, απλώς εγώ έθεσα ένα παράδειγμα που έχει να κάνει καθαρά με ένα λόγο που η γυναίκα χωρίζει γιατί η συμπεριφορά του άντρα της δεν είναι ανάλογη με τη δική της.
Καπνιστή πολέμα σου πίνουνε το αίμα! Σε λίγα χρόνια θα καπνίζουμε μόνο σε γιάφκες..

# 12 στις 4/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by seaquest
Μια αγαπημένη μου έκφραση είναι "it takes two to tango". Αντανακλά πιστεύω απόλυτα το συσχετισμό και τη σημασία που έχουν και τα δυο μέρη σε μια σχέση.

Καί όταν παλαιότερα η πρώην σύζυγος μου (καλή της ώρα) με αποκαλούσε μισο- σοβαρά μισο-ειρωνικά "κολώνα του σπιτιού", της απαντούσα ότι αν εγώ ήμουν η κολώνα, εκείνη ήταν το θεμέλιο. Τώρα βέβαια αν το θεμέλιο είναι σαθρό, τότε καταρέει και η κολώνα...Πιστεύω η τοποθέτηση του seaquest με βρίσκει σύμφωνο και με καλύπτει.. Το'να χέρι νίβει τ'άλλο και τα δυο το πρόσωπο...

# 13 στις 4/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

To οικοδομα...

της σχεσης δεν μπορει να στηριχτει σε μια "κολωνα" παντα θα ειναι...κουτσο, παντα χρειαζεται δυο.

Αν ειναι μονο μια η "κολωνα" καποια στιγμη θα ραγισει και το οικοδομημα θα αρχισει να γερνει και ισως γκρεμιστει....

Δυο οι κολωνες λοιπον πανω σε θεμελια γερα....θεμελια οπως η αυτογνωσια(οσο ειναι δυνατον) η ειλικρινεια, η συνεπεια, η κατανοηση, το ενδιαφερον,η συντροφικοτητα,η φροντιδα ,η τρυφεροτητα, ο χωρος και ο χρονος να αναπνεουν και οι δυο...με μια λεξη η Αγαπη.

koyrsaros

# 14 στις 4/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Σαν γυναίκα, και μάλιστα κάποιας ηλικίας που ξέρω πλέον τις δυνάμεις μου, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη ότι η γυναίκα είναι εκείνη που κατευθύνει τη σχέση.

Αν όμως ο άντρας δεν θέλει να συνεχίσει;;;;;;

Αν όμως ο άντρας τη θεωρήσει "δεδομένη" (άρα βαρετή);;;;;

Αν όμως ο άντρας δεν μπορεί να δεί τις προσπάθειες που κάνει η γυναίκα για να κρατήσει ζωντανή τη σχέση, τον έρωτα, την αγάπη;;;;;;

Νομίζω ότι έχουν δίκιο όσοι έγραψαν ότι χρειάζεται προσπάθεια και απο τους δύο για να κρατηθεί η σχέση.

Αγόρια....... it takes two to tango (όπως λέει και ο seaquest).Καλή μου Μοο. Δεν αναφέρομαι στο ποιος ελέγχει-κατευθύνει την σχέση. Αλλωστε και για αυτό υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ. Αν αποκλείσουμε την περίπτωση που ο άντρας πραγματικά δεν θέλει, θα σας απογοητεύσω και πάλι και θα επιμείνω ότι στις λοιπές περιπτώσεις η γυναίκα ειναι ικανή και μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

# 15 στις 4/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
[ Δεν αναφέρομαι στο ποιος ελέγχει-κατευθύνει την σχέση. Αλλωστε και για αυτό υπάρχει σχετικό άρθρο. Αν αποκλείσουμε την περίπτωση που ο άντρας πραγματικά δεν θέλει, θα σας απογοητεύσω και πάλι και θα επιμείνω ότι στις λοιπές περιπτώσεις η γυναίκα ειναι ικανή και μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα.


Αν το μικρο παραδειγμα που θα αναφερω εχει σχεση με αυτο που εννοεις σαν "κρατημα" απ τη γυναικα ....τοτε ναι μπορει....

Ενα ζευγαρι λοιπον που αγαπιεται...πολυ....

Αναμεσα τους υπαρχει ενα "εμποδιο" η χιλιομετρικη αποσταση, προσωρινα αλλα υπαρχει.

Σχεδιαζουν οτι το επομενο Σ/Κ αυτος θα παει κοντα της.....και αυτο ανατρεπεται γιατι γινετε δεκτη μια αιτηση του για φοιτηση στο Ανοικτο Πανεπιστημιο και πρεπει να καταβαλει ενα αρκετα υψηλο χρηματικο ποσο που κανει απογορευτικο το ταξιδι του.
Εκεινος ταλαντευεται στο αν θα κανει την εγγραφη και δεν θα βρεθει κοντα στην αγαπημενη του, η αν θα θυσιασει την εγγραφη για να ειδωθουν και αποφασιζει να θυσιασει την εγγραφη του προκειμενου να βρεθει κοντα της.....

Εδω ερχετε εκεινη και τον " κραταει"
Μεσα απο τον διαλογο του δειχνει οτι ειναι πολυ σημαντικο για κεινη να νοιωθει οτι εκπληρωνει την επιθυμια του για την φοιτηση στο Α. Πανεπιστημιο, οτι ειναι σημαντικο για κεινη να ξερει οτι νοιωθει πως μεσα απο την σχεση και την αγαπη τους μπορει να αναπνεει και δεν ειναι εγκλωβισμενος και οτι οι επιθυμιες και τα ονειρα του ειναι ιερα για κεινη και η συναντηση τους μπορει να γινει το επομενο Σ/Κ

Η αγαπη της δηλαδη τον "κραταει" απο αποφασεις παρμενες κατω απο εντονη συναισθηματικη φορτηση που αργοτερα μπορει να λειτουργησουν "αναποδα" στην σχεση.....
Ναι ετσι " κραταει" μια γυναικα......και αυτο το κρατημα εχει ποικιλες μορφες και την αγαπη του κραταει και τον αποτρεπει απο αποφασεις λανθασμενες.....

blueflower

# 16 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Πιερίας / Καλλιθέα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 10
'Aρεσαν+: 0%
Θα συμφωνήσω με τον Koursaro....
Η γυναίκα που ξέρει πώς να φερθεί στον άντρα της, θα κρατάει μια ζωή την ισορροπία στην σχέση της και στην οικογένειά της. Πολλά εξαρτώνται απο τη γυναίκα, και ας μήν γελιόμαστε...
Αυτό βέβαια δέν σημαίνει οτι όσες οικογένειες ή σχέσεις διαλύθηκαν φταίει το γεγονός οτι δέν ήξερε πώς να φερθεί η γυναίκα, είναι πάντα ανάλογα με τις καταστάσεις.

METROLOGOS

# 17 στις 4/3/2004
author
Ανδρας / 64 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 151
'Aρεσαν+: 0%
μπορει οχι μονο να τον κρατησει αλλα και να τον αναστησει ,
αρκει ,
να μην γκρινιαζει
να μην γκρινιαζει
να μην γκρινιαζει
Μετρολογοσ

-maria-

# 18 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 770
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by arsinoi

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
[ Δεν αναφέρομαι στο ποιος ελέγχει-κατευθύνει την σχέση. Αλλωστε και για αυτό υπάρχει σχετικό άρθρο. Αν αποκλείσουμε την περίπτωση που ο άντρας πραγματικά δεν θέλει, θα σας απογοητεύσω και πάλι και θα επιμείνω ότι στις λοιπές περιπτώσεις η γυναίκα ειναι ικανή και μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα.


Αν το μικρο παραδειγμα που θα αναφερω εχει σχεση με αυτο που εννοεις σαν "κρατημα" απ τη γυναικα ....τοτε ναι μπορει....

Ενα ζευγαρι λοιπον που αγαπιεται...πολυ....

Αναμεσα τους υπαρχει ενα "εμποδιο" η χιλιομετρικη αποσταση, προσωρινα αλλα υπαρχει.

Σχεδιαζουν οτι το επομενο Σ/Κ αυτος θα παει κοντα της.....και αυτο ανατρεπεται γιατι γινετε δεκτη μια αιτηση του για φοιτηση στο Ανοικτο Πανεπιστημιο και πρεπει να καταβαλει ενα αρκετα υψηλο χρηματικο ποσο που κανει απογορευτικο το ταξιδι του.
Εκεινος ταλαντευεται στο αν θα κανει την εγγραφη και δεν θα βρεθει κοντα στην αγαπημενη του, η αν θα θυσιασει την εγγραφη για να ειδωθουν και αποφασιζει να θυσιασει την εγγραφη του προκειμενου να βρεθει κοντα της.....

Εδω ερχετε εκεινη και τον " κραταει"
Μεσα απο τον διαλογο του δειχνει οτι ειναι πολυ σημαντικο για κεινη να νοιωθει οτι εκπληρωνει την επιθυμια του για την φοιτηση στο Α. Πανεπιστημιο, οτι ειναι σημαντικο για κεινη να ξερει οτι νοιωθει πως μεσα απο την σχεση και την αγαπη τους μπορει να αναπνεει και δεν ειναι εγκλωβισμενος και οτι οι επιθυμιες και τα ονειρα του ειναι ιερα για κεινη και η συναντηση τους μπορει να γινει το επομενο Σ/Κ

Η αγαπη της δηλαδη τον "κραταει" απο αποφασεις παρμενες κατω απο εντονη συναισθηματικη φορτηση που αργοτερα μπορει να λειτουργησουν "αναποδα" στην σχεση.....
Ναι ετσι " κραταει" μια γυναικα......και αυτο το κρατημα εχει ποικιλες μορφες και την αγαπη του κραταει και τον αποτρεπει απο αποφασεις λανθασμενες.....


Συγνώμη που επεμβαίνω αν και έχω δώσει ήδη την απάντησή μου αλλά .... arsinoi....., ο koyrsaros δεν αναφέρετε απλά σε μία σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά αναφέρετε πιο πολύ στο γάμο και στο αν η γυναίκα έχει τη δύναμη να κρατήσει το σπιτικό της και τον άντρα της, είναι τελείως διαφορετικό από μια απλή σχέση.

# 19 στις 4/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Μαρια...

Παράθεση:
Originally posted by -maria-
Συγνώμη που επεμβαίνω αν και έχω δώσει ήδη την απάντησή μου αλλά .... arsinoi....., ο koyrsaros δεν αναφέρετε απλά σε μία σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά αναφέρετε πιο πολύ στο γάμο και στο αν η γυναίκα έχει τη δύναμη να κρατήσει το σπιτικό της και τον άντρα της, είναι τελείως διαφορετικό από μια απλή σχέση.


Τη διαφορα την κανει δηλαδη η τελετη και το χαρτι που υπογραφεις?
Δεν νομιζω.......
Η βαση και το θεμελιο του γαμου ειναι η " σχεση" των δυο...εκτος και αν αλλο εννοουμε οταν λεμε σχεση και αλλο γαμο με την εννοια οτι στην σχεση ειναι χαλαρα τα πραγματα και ισχυει το "...ε δεν βαριεσαι δεν τρεχει και τιποτα"....ενω στο γαμο υπαρχει το τυπικο δεσιμο με τα χαρτια, τις τελετες, τους παπαδες, τους δημαρχους, τους κουμπαρους, τα τουλια και τα φρου-φρου......
Ποιος επε και που ειναι γραμμενο οτι αν δεν υπαρχει το χαρτι του τυπικου δεν ειναι ο ενας για τον αλλο ο"αντρα της" και "η γυναικα του"?

Ασε που εγω στο παραδειγμα μου δεν ανεφερα οτι δεν ειναι παντρεμενοι.....γιατι και οι παντρεμενοι καποιες φορες τυχαινει για ενα "χ" χρονικο διαστημα να αναγκαστουν για διαφορους λογους να βρισκονται σε διαφορετικες πολεις.....

Αυτο που ηθελα να πω με το παραδειγμα μου ειναι οτι σε μια σχεση υγειη ενος ζευγαριου, ειτε κατω απο το τυπικο του γαμου ειτε οχι, αν υπαρχει αγαπη πραγματικη, εμπιστοσυνη, κατανοηση,ενδιαφερον, σεβασμος των θελω, των επιθυμιων, των ονειρων, της αναγκης για αναπτυξη και εξελιξη της προσωπικοτητας του καθενος απο τους δυο χωρις μικροψυχιες, διαθεση για επιβολη, για κτηματοποιηση, για εγκλωβισμο, τοτε ναι μπορει μια γυναικα να "κρατησει τον αντρα της αλλα και ενας αντρας να κρατησει αντιστοιχα τη γυναικα του, η καλυτερα να κρατησει ο ενας συντροφος τον αλλο.
Και στις οποιες δυσκολες στιγμες, αναποδιες , λαθη......να γινουν και οι δυο μια γροθια και να τα βγαλουν περα...καποιες φορες "κραταει" ο ενας πιο γερα....καποιες ο αλλος...μα παντα πρεπει να συναντιουνται καπου αυτα τα ...¨κρατηματα"

Αν και ξαναδιαβαζοντας το ερωτημα βλεπω οτι ο αγαπητος Κουρσαρος μιλαει για την " οποιασδηποτε μορφης σχεσης" συμπεριλαμβανομενου και του γαμου.....

sula-sula

# 20 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Ν. Κοζάνης / Κοζάνη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 37
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros

Οπως και να' χει και όπως και έχω ξαναπεί, θεωρώ την γυναίκα ''φάρο'' σε μια σχέση που όταν σταματήσει να φωτίζει τη σχέση, αυτή χάνεται στο σκοτάδι. Την θεωρώ τον Νο1 παράγοντα στο στήριγμα μιας σχέσης (οποιασδήποτε σχέσης) και ξέρω ότι μια γυναίκα μπορεί και έχει την ικανότητα να κρατήσει (με θεμιτά μέσα εννοοώ) έναν άνδρα σε μια σχέση, στο πλευρό της.Τονίζω ακριβώς τι ήθελα να πώ (ίσως εγώ δεν έγινα κατανοητός) για αυτό και μιλάω για παράγοντα. Σιγουρα δύο θέλει μια σχέση, δεν το συζητώ αλλά και πάλι επιμένω ότι η γυναίκα είναι η ''κολώνα'' του σπιτιού (όπως λέγανε και οι παλιοί) , της σχέσης, της συμβίωσης. Ο φάρος όπως προείπα....Και απο εκεί βγαίνει το ερώτημα μου.Όλοι θέλουν να ρίχνουν αλλού τις ευθύνες και τα λάθη ,όταν κάτι δεν πάει καλά!
Έτσι νιώθουν καλύτερα...τα χουν καλά με τον εαυτό τους....
Γμτ!"Παλιοκοινωνία"ή"παλιοκενωνία"που δίνεις τέτοια πρότυπα-στερεότυπα!
Δε θα ξεχάσω μια μέρα που συζητούσα με τον πεθερό μου για ένα γνωστό μας ζευγάρι,για το πως είναι ο γάμος τους,μου είπε ..."μα καλά ...τόσα εκατομμύρια της φέρνει...δεν είναι λίγο πονηρή να τον φέρει στα νερά της...έτσι θα διαλύσει το σπίτι;"
Θεώρησα περιττό να απαντήσω.Απλά,σκέφτηκα,τί να περιμένω εγώ πλέον από τον δικό μου άντρα,που έχει μάθει να περιμένει,να μένω μέσα στο γάμο και να κρατάω το σπίτι και να προσπαθώ για την καλύτερη συμβίωση της οικογένειας,το συμφέρον της οικογένειας,των παιδιών.Όταν ένας άντρας λέει οτι γάμος θέλει συμβιβασμούς εννοεί οτι η γυναίκα είναι αυτή που θα συμβιβάζεται,κολώνα ,να κρατάει το σπίτι μην καταρρεύσει!
Και άντε μετά να μιλήσεις και να συννενοηθείς!
Κουρσάρε δεν είσαι ο μόνος!Είναι κι άλλοι!
Πες μου μόνο,πόσα μπορεί να σηκώσει μια κολώνα;Σύζυγοι,νόμιζα οτι μαζί σηκώνουν το ζυγό!Λάθος!Μάλλον εκτός τόπου και χρόνου είμαι!Πρόσεχε!Θα την χάσεις!
φιλικά
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.