Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Μπορεί μια γυναίκα να ''κρατήσει'' έναν άνδρα ?

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

somebody961

# 21 στις 4/3/2004
author
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
'Aρεσαν+: 0%
Οταν ο άντρας με τον τρόπο του έχει δώσει "σήμα" στη γυναίκα πως πρέπει να κάνει κάτι να τον κρατήσει, τότε για ποιόν λόγο να το κάνει? Τι να τον κάνει? Αύριο μεθαύριο θα κάνει ο ίδιος κάτι άλλο, θα έχει "καλομάθει" στο σίγουρο λιμανάκι του, και αυτή η μανιέρα θα κρατά μιά ζωή. Ναι, έχω ακούσει περιπτώσεις ηλικιωμένων γυναικών που λένε: Εμένα μου έκανε ο άντρας μου συνεχώς απιστίες, αλλά τον κράταγα με τον τρόπο μου. Τώρα, μετά από χρόνια, είδε(!!!) την αξία μου και είναι μόνο μαζί μου! Τώρα... στα 75 του!!! Μα τώρα που το γαργαλείο τους χάλασε(!!!)? Χαίρω πολύ!
Για όνομα! Και οι παντρεμένες έχουν και ψυχή και δικαιώματα στη ζωή! Αν οι μαμάδες μας κρατούσαν τους άνδρες παλιά, με λυπεί που το λέω μα υπεύθυνη είναι η θρησκεία μας, ή μάλλον η λάθος ερμηνείες της και μόνον κακό κάνουν, και τόσους ανθρώπους κρατάει δυστυχισμένους με υπόσχεση την ουράνια ζωή, ενώ θα έπρεπε να κάνουμε ουράνια την ζωή μας εδώ!
Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν! Οχι παραπάνω, ούτε λιγότερο! Απλά πράγματα.
Προσωπικά και για να κλείσω, αν δω πως η γυναίκα κάνει κάτι για να με κρατήσει, φεύγω με 1000! Εξεφτελίζεται στα μάτια μου, με κάνει να λέω πως σωστά πράττω που θέλω να φύγω! Με επιβεβαιώνει...

Να περνάτε καλά!
Κάποιος Γιώργος 09/1961
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.

lorna

# 22 στις 4/3/2004
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γαλάτσι
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 446

Παράθεση:
Originally posted by arsinoi
της σχεσης δεν μπορει να στηριχτει σε μια "κολωνα" παντα θα ειναι...κουτσο, παντα χρειαζεται δυο.

Αν ειναι μονο μια η "κολωνα" καποια στιγμη θα ραγισει και το οικοδομημα θα αρχισει να γερνει και ισως γκρεμιστει....

Δυο οι κολωνες λοιπον πανω σε θεμελια γερα....θεμελια οπως η αυτογνωσια(οσο ειναι δυνατον) η ειλικρινεια, η συνεπεια, η κατανοηση, το ενδιαφερον,η συντροφικοτητα,η φροντιδα ,η τρυφεροτητα, ο χωρος και ο χρονος να αναπνεουν και οι δυο...με μια λεξη η Αγαπη.

Αγαπητή Αρσινόη, Αγάπη ειναι η λέξη και όχι εγωισμός....

Μυρτώ

# 23 στις 5/3/2004
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την φίλη...

μου την split.
Mια σχέση θέλει δύο για να επιβιώσει αρχικά και να ανθίσει με τον καιρό...

Τι πάει να πεί η γυναίκα ευθύνεται για την διατήρηση της οικογένειας ή της σχέσης.Μια γυναίκα μόνη της ή μια γυναίκα με ένα παιδί αποτελούν οικογένεια;;;;

Οχι ! Οπως μια οικογένεια για να χαρακτηρίζεται οικογένεια πρέπει να απαρτίζεται από όλα τα μέλη της έτσι και μια οικογένεια ή μια σχέση για να διατηρηθεί χρειάζεται προσπάθεια από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίκρα από το να προσπαθείς μόνος σου να σώσεις μια σχέση ή ένα γάμο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόγνωση να μην νιώθεις και εσύ την προσπάθεια και την ανάγκη της φροντίδας της σχέσης και από το άλλο μέλος της...

Είναι μεγάλη απογοήτευση να προσπαθείς , να κάνεις υποχωρήσεις , να παλεύεις με νύχια και με δόντια με τον εαυτό σου , με τους πειρασμούς , με τις δυσκολίες...γιατί είσαι γυναίκα και οφείλεις να κρατήσεις την σχέση. Το βάρος ενός σπιτιού ποτέ δεν στηρίζεται σε μια κολώνα γιατί όσο δυνατή και αν είναι κάποια στιγμή θα καταρεύσει.....
Γιατί ένας γάμος λοιπόν ή μια οικογένεια θα πρέπει να στηρίζονται μόνο στην φροντίδα , στον κόπο , στις προσπάθειες και στην ηθική ενός μόνο ανθρώπου;;;
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

koyrsaros

# 24 στις 5/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Για να γίνει πιο συγκεκριμένο το θέμα μας και να για γίνω πιο σαφής στο ερώτημά μου, θα βάλω κάποιες σοβαρές προυποθέσεις και θέλω να ξαναπώ ότι αναφέρομαι σε οποιοδήποτε είδος σχέσης η οποία είναι καλή και υπάρχει επικοινωνία.

Ο άντρας λοιπόν για παράδειγμα:
-Βρίσκεται σε αρχικό ας πούμε στάδιο τζόγου ή αλκοολισμού.
-η γυναίκα του τον ζηλεύει παθολογικά.
-η ερωτική τους ζωή δεν είναι και τόσο ανθηρή με αποτέλεσμα να αρχίζει να ξενοκοιτάει.
-η γυναίκα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά της και υπάρχουν εμφανή σημάδια αδιαφορίας για τη σχέση.
-ο άντρας έχει ένα δύσκολο επάγγελμα και αποζητά μεγαλύτερη κατανόηση απο τη σχέση του αλλά, δεν την βρίσκει.

Ενδεικτικά λοιπόν κάποιες προυποθέσεις και που σίγουρα υπάρχουν και άλλες εξίσου σοβαρές. Ξανατονίζω όμως ότι η σχέση είναι καλή και υπάρχει επικοινωνία. Με τις παραπάνω προυποθέσεις ακόμα και μεμονωμένες, εκτιμώ ότι θα υπάρξουν ''τριγμοί'' στη σχέση απο πλευράς άντρα, ο οποίος κάποια στιγμή θα την ''κάνει''. Και ξαναρωτώ. Η γυναίκα που είναι στο πλάι του δεν έχει την ικανότητα να τον κρατήσει κοντά του ? Και ξανά επιμένω και λέω πως ναι.
Υ.Γ : Τα παραδείγματα και οι καταστάσεις είναι εντελώς τυχαίες.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

aris1397

# 25 στις 5/3/2004
author
Ανδρας / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 31
Ισως και να μπορεί. Εξαρτάται από τη γυναίκα. Αν είναι πραγματική γυναίκα, αληθινή και οχι κοριτσάκι για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη γυναικούλα, τότε πραγματικά μπορεί.
αρισ1397

sula-sula

# 26 στις 5/3/2004
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Ν. Κοζάνης / Κοζάνη
Απαντήσεις: 37

Παράθεση:
Originally posted by Μυρτώ
μου την split.
Mια σχέση θέλει δύο για να επιβιώσει αρχικά και να ανθίσει με τον καιρό...

Τι πάει να πεί η γυναίκα ευθύνεται για την διατήρηση της οικογένειας ή της σχέσης.Μια γυναίκα μόνη της ή μια γυναίκα με ένα παιδί αποτελούν οικογένεια;;;;

Οχι ! Οπως μια οικογένεια για να χαρακτηρίζεται οικογένεια πρέπει να απαρτίζεται από όλα τα μέλη της έτσι και μια οικογένεια ή μια σχέση για να διατηρηθεί χρειάζεται προσπάθεια από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίκρα από το να προσπαθείς μόνος σου να σώσεις μια σχέση ή ένα γάμο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόγνωση να μην νιώθεις και εσύ την προσπάθεια και την ανάγκη της φροντίδας της σχέσης και από το άλλο μέλος της...

Είναι μεγάλη απογοήτευση να προσπαθείς , να κάνεις υποχωρήσεις , να παλεύεις με νύχια και με δόντια με τον εαυτό σου , με τους πειρασμούς , με τις δυσκολίες...γιατί είσαι γυναίκα και οφείλεις να κρατήσεις την σχέση. Το βάρος ενός σπιτιού ποτέ δεν στηρίζεται σε μια κολώνα γιατί όσο δυνατή και αν είναι κάποια στιγμή θα καταρεύσει.....
Γιατί ένας γάμος λοιπόν ή μια οικογένεια θα πρέπει να στηρίζονται μόνο στην φροντίδα , στον κόπο , στις προσπάθειες και στην ηθική ενός μόνο ανθρώπου;;;

Έτσι ακριβώς!Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις!Δυστυχώς!Καταρρέεις!Μετά προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου και δε σε αφήνει!Δεν αφήνει την κολώνα του!

sula-sula

# 27 στις 5/3/2004
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Ν. Κοζάνης / Κοζάνη
Απαντήσεις: 37

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
Για να γίνει πιο συγκεκριμένο το θέμα μας και να για γίνω πιο σαφής στο ερώτημά μου, θα βάλω κάποιες σοβαρές προυποθέσεις και θέλω να ξαναπώ ότι αναφέρομαι σε οποιοδήποτε είδος σχέσης η οποία είναι καλή και υπάρχει επικοινωνία.

-η ερωτική τους ζωή δεν είναι και τόσο ανθηρή με αποτέλεσμα να αρχίζει να ξενοκοιτάει.
-η γυναίκα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά της και υπάρχουν εμφανή σημάδια αδιαφορίας για τη σχέση.
-ο άντρας έχει ένα δύσκολο επάγγελμα και αποζητά μεγαλύτερη κατανόηση απο τη σχέση του αλλά, δεν την βρίσκει.

Ενδεικτικά λοιπόν κάποιες προυποθέσεις και που σίγουρα υπάρχουν και άλλες εξίσου σοβαρές. Ξανατονίζω όμως ότι η σχέση είναι καλή και υπάρχει επικοινωνία. Με τις παραπάνω προυποθέσεις ακόμα και μεμονωμένες, εκτιμώ ότι θα υπάρξουν ''τριγμοί'' στη σχέση απο πλευράς άντρα, ο οποίος κάποια στιγμή θα την ''κάνει''. Και ξαναρωτώ. Η γυναίκα που είναι στο πλάι του δεν έχει την ικανότητα να τον κρατήσει κοντά του ? Και ξανά επιμένω και λέω πως ναι.

Άλλο να στηρίζεις και άλλο να στηρίζεσαι!Σαφώς και είναι θεμιτό και απαραίτητο να στηρίζει μια γυναίκα τον άντρά της,αλλά δεν είναι δεκανίκι!Είναι θέμα ορίων!Σε μια σχέση τα δίνεις όλα και προσπαθείς!Αλλά
όχι από υποχρέωση και όχι επειδή ο άντρας είναι αδύναμος.Κάθε άνθρωπος έχει τις αδυναμίες του και τις δυνάμεις του.Στηρίζει και χρειάζεται στήριξη.
Αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι θέλεις να πεις οτι όποιο λάθος και να κάνει ένας άνδρας δε φταίει ο ίδιος ,αλλά η γυναίκα του που δεν τον στήριξε!Βολεύει για να τα έχει καλά με τον εαυτό του!

Θυμήθηκα ένα τραγουδάκι του Κότσιρα στίχοι της Ζιώγα

"Να μ'αγκαλιάζεις
για να σ'αισθάνομαι
κι αν δεις να χάνομαι
να μ'ανεβάζεις

Να με ησυχάζεις
και να με νοιάζεσαι
να με χρειάζεσαι
όπως κι εγώ"

τα λέει όλα!

# 28 στις 5/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:

σ αυτο το παραδειγμα φιλε Κουρσαρε θα απαντησω και θα ειμαι κατηγορηματικη και σκληρη!

ΟΧΙ!!!!!

Δεν γινεται και ειναι ουτοπια να πιστευει κανεις οτι μπορει να κρατηθει σχεση με εναν αντρα που εχει ροπη στον τζογο, το ποτο,την βια, (ειτε χρησιμοποιοντας το μακρυ του χερι ειτε ασκοντας λεκτικη βια και ψυχολογικη,) η που κατα συστημα και εξακολουθηση ξενοκοιταει.

Αυτες οι περιπτωσεις ειναι χαμενες απο χερι!
Οι ανθρωποι αυτοι δεν αλλαζουν ποτε οριζοντες και ουτε ξυπνανε ενα ωραιο πρωι τζογαδοροι, αλκοολικοι, βιαιοι, γυναικαδες ενω πρωτα δεν ηταν.....

Μενοντας και κρατωντας μια τετοια σχεση μια γυναικα λειτουργει μονο αυτοκαταστροφικα και αν υπαρχουν παιδια τραβαει και τα παιδια σε αυτη την καταστροφη.

Μιλαω απο προσωπικη πειρα....ειχα την ανοησια να πιστευω οτι μπορω να κρατησω τον γαμο μου και την οικογενεια μου μενοντας και προσπαθοντας διπλα σε εναν αντρα που το μονο που εβλεπε ηταν η Νταμα ο Βαλες ο Ρηγας και ολα οσα πανε πακετο..... και ηταν παντου και παντα απων!
Οσο και αν σκιζομουν να ειμαι αψογη συντροφος, φιλη, συζυγος, ερωμενη,μανα, νοικοκυρα και οτι αλλο βαλει ο νους σου το μονο που καταφερα ηταν να γινω κοματια!
Αυτος χαμπαρι δεν πηρε!
Απο το 1979 ως το 1994 εδωσα το αιμα μου.....απο το 94 ως τα σημερα παλευω να μαζεψω τα ερειπια, οικονομικα και ψυχολογικα τα δικα μου των παιδιων μου και της πατρικης μου οικογενειας!

Μολις η γυναικα ανακαλυψει οτι ο συντροφος της εχει τετοια χουγια....ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ!

Ειναι τελειως διαφορετικο το να δουλευει πολλες ωρες ενας αντρας, τελειως διαφορετικο το να επελθει μια κουραση απο την ρουτινα της καθε μερας,το να κανει το στραβοπατημα και να ξενοπ....ξει μια φορα, τα μικρα παραπονα που δημιουργουνται με την τριβη και τελειως αλλο η ροπη προς τα παραπανω παθη.

Αυτα ειναι ανιατες και καταστροφικες συνηθειες.
Και ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ οι αντρες αυτοι που κανουν την επιλογη να αρεσκονται σε ολα τουτα να συνειδητοποιουν οτι ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ γιατι αυτο κανουν!

Η παππας -παππας η ζευγας-ζευγας λενε στο χωριο μου.

Η τζογαδορος, ποτης, γυναικας, βιαιος ψευτομαγκακος και μονος η χωρις ολα τουτα και μεσα σε μια σχεση διπλα σε μια γυναικα και με οικογενεια.

Καμια δεν γεννηθηκε για ιερομαστυρας και σε καμια δενα αξιζει τετοι μαρτυριο.

Αρσινοη

split

# 29 στις 5/3/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437

Eνδιαφέροντα τα παραδείγματα σου koyrsaro.

Παράθεση:

Αν ένας άντρας χωρίς τέτοιες συνήθειες, βρεθεί κάποια στιγμή έρμαιο του ποτού και του τζόγου, οι αιτίες μπορεί να είναι μια συνταρακτική απώλεια/αποτυχία ή οι κακές παρέες. Αν η γυναίκα τον αγαπά αληθινά και νοιάζεται, έχει τη δύναμη να σταθεί δίπλα του και να τον στηρίξει βοηθώντας τον να γίνει ξανά ο εαυτός του. Όπως κι εκείνος έχει τη δύναμη να κάνει το ίδιο σε αντίστοιχη περίπτωση.

Παράθεση:

Η παθολογική ζήλεια μπορεί να καταστρέψει σχέσεις... γάμους... ανθρώπους, είτε προέρχεται από τη γυναίκα, είτε από τον άντρα.

Παράθεση:
-η ερωτική τους ζωή δεν είναι και τόσο ανθηρή με αποτέλεσμα να αρχίζει να ξενοκοιτάει

Αν η ερωτική ζωή του ζευγαριού δεν είναι καλή, είναι σημάδι ότι η σχέση πήρε τον κατήφορο. Κι αν εκείνος ή εκείνη άρχισε να ξενοκοιτάει δεν είναι αποτέλεσμα της μη ικανοποιητικής ερωτικής ζωής, αλλά των άλλων στραπατσαρισμένων κομματιών της σχέσης. Ένα ζευγάρι που μοιράζεται συναισθήματα αγάπης, εμπιστοσύνης, σεβασμού, που είναι ευτυχισμένο μέσα στη σχέση δεν υπάρχει πιθανότητα να ξεμείνει από πάθος. Είναι οι καθημερινές συγκρούσεις που κρυώνουν τη σχέση.

Είναι λάθος να προσπαθούμε να κρατήσουμε μια σχέση που πεθαίνει, προσφέροντας ''καλό σεξ'', ειδικά όταν δε μας βγαίνει, είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες.

Παράθεση:

Πόσο αντρική τοποθέτηση!!!
Η επαγγελματική ζωή, αντρών και γυναικών είναι συχνά δύσκολη. Ο καθένας μας επιστρέφοντας από τη δουλειά θα ήθελε να μοιραστεί μια αγκαλιά με τον άνθρωπο του. Να νοιώσει ότι επέστρεψε στο λιμάνι του, ότι τώρα μπορεί να χαλαρώσει. Αν μπαίνοντας στο σπίτι αρχίζουν οι επιθέσεις σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, αλληλοστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος μας να χαίρεται με τη πρόοδο μας και να μας ενθαρρύνει να πάμε μπροστά. Είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες...
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 30 στις 6/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

λορνα

Παράθεση:
Originally posted by lorna

Παράθεση:
Originally posted by arsinoi
της σχεσης δεν μπορει να στηριχτει σε μια "κολωνα" παντα θα ειναι...κουτσο, παντα χρειαζεται δυο.

Αν ειναι μονο μια η "κολωνα" καποια στιγμη θα ραγισει και το οικοδομημα θα αρχισει να γερνει και ισως γκρεμιστει....

Δυο οι κολωνες λοιπον πανω σε θεμελια γερα....θεμελια οπως η αυτογνωσια(οσο ειναι δυνατον) η ειλικρινεια, η συνεπεια, η κατανοηση, το ενδιαφερον,η συντροφικοτητα,η φροντιδα ,η τρυφεροτητα, ο χωρος και ο χρονος να αναπνεουν και οι δυο...με μια λεξη η Αγαπη.

Αγαπητή Αρσινόη, Αγάπη ειναι η λέξη και όχι εγωισμός....

δεν καταλαβαινω το σχολιο σου να με συμπαθας.....
Αν εχεις την καλοσυνη εξηγησε μου που τι σου δινει, απ οτι εχω γραψει, την αισθηση οτι μιλω για εγωισμο.....η με εγωισμο.....

Αρσινοη

aisiodoxi

# 31 στις 6/3/2004
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 42
Απαντήσεις: 580

εγω παντως εχω να πω...

πως καλη η στηριξη της γυναικας...
αλλα αμα και ο αντρας κανει τα παντα για να φτανει τη στηριξη σε σημεια που η "κολονα" αρχιζει να τριζει.....ε, αμα πεσει το σπιτι και τον πλακωσει μην ψαχνει να βρει μετα το γιατι.....
Ειναι 2 μεσα σε μια σχεση φιλοι/ες μου....ΜΗΝ το ξεχναμε αυτο....αν δουλευει ΜΟΝΟ ο ενας....ζωη σε μας.....
Χαμογελάστε γιατί χανόμαστε...:) Η ζωη ειναι ωραια...βαρεθηκα να μου λενε ομως οτι τα χει με αλλον!! :P

# 32 στις 6/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

ακρως σεξιστικη η τοποθετηση φιλε Κουρσαρε
δηλαδη οταν η γυναικα δουλευει αδιαφορει για τη σχεση της ενω οταν δουλευει ο αντρας απλως εχει δυσκολο επαγγελμα και χρειαζεται κατανοηση
εγω βλεπω απλα οτι δουλευουν και οι δυο
γιατι δεν πρεπει να εχουν τις ιδιες αντιδρασεις λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων και φυσικα την ιδια αντιμετωπιση απο τον/την συντροφο?

η γυναικα κολωνα του σπιτιου/της σχεσης
η γυναικα να κρατησει τον αντρα
η γυναικα να δουλεψει εκτος σπιτιου
η γυναικα να κρατησει το νοικοκυριο
η γυναικα να μεγαλωσει τα παιδια

τι αλλο μου διαφευγει?

ωραιοι μυθοι διαβολικα πλασμενοι απο εναν κοσμο ανδροκρατουμενο αιωνες τωρα

οχι ευχαριστω δεν θα κρατησω μια σχεση κατω απο αυτους τους ορους
οχι ευχαριστω δεν θα κρατησω εναν ανδρα που δεν κρατιεται

δεν γεννηθηκα ηρωιδα ενας απλος ανθρωπος ειμαι κι εγω οπως ολοι ανεξαρτητως φυλου

# 33 στις 6/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Σε μια σχέση παίζουν ρόλο και οι δύο..

Ναι κάποιες στιγμές έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν την δύναμη να μένουν σταθερές, δυνατές, να στηρίζουν σπίτι, σχέση και σύντροφο.

Γιατί αν ένας άντρας δεν θέλει να μείνει....δεν τον κρατάει τίποτα!

rosa_

# 34 στις 7/3/2004
author
Γυναίκα / 47 / Ελεύθερη
Ν. Φθιώτιδας / Λαμία
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 20
Πιστεύω ότι από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να κρατήσεις τον άλλο, έχεις αρχίσει ήδη να τον χάνεις...Είναι προτιμότερο να διαπραγματεύεσαι κάποια πράγματα, παρά να τα διεκδικείς.'Οσον αφορά στη γυναικεία συμβολή είναι σημαντική, αλλά όχι αρκετή να κρατήσει κάποιον, που έχει ήδη αποφασίσει να φύγει!

# 35 στις 7/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by feggarontimeni

ακρως σεξιστικη η τοποθετηση φιλε Κουρσαρε
δηλαδη οταν η γυναικα δουλευει αδιαφορει για τη σχεση της ενω οταν δουλευει ο αντρας απλως εχει δυσκολο επαγγελμα και χρειαζεται κατανοηση
εγω βλεπω απλα οτι δουλευουν και οι δυο
γιατι δεν πρεπει να εχουν τις ιδιες αντιδρασεις λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων και φυσικα την ιδια αντιμετωπιση απο τον/την συντροφο?

η γυναικα κολωνα του σπιτιου/της σχεσης
η γυναικα να κρατησει τον αντρα
η γυναικα να δουλεψει εκτος σπιτιου
η γυναικα να κρατησει το νοικοκυριο
η γυναικα να μεγαλωσει τα παιδια

τι αλλο μου διαφευγει?

ωραιοι μυθοι διαβολικα πλασμενοι απο εναν κοσμο ανδροκρατουμενο αιωνες τωρα

οχι ευχαριστω δεν θα κρατησω μια σχεση κατω απο αυτους τους ορους
οχι ευχαριστω δεν θα κρατησω εναν ανδρα που δεν κρατιεται

δεν γεννηθηκα ηρωιδα ενας απλος ανθρωπος ειμαι κι εγω οπως ολοι ανεξαρτητως φυλου

Συμφωνώ απόλυτα . . .

# 36 στις 8/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Η ερώτηση του κουρσάρου, μου θυμίζει τήν ...μάνα μου, τήν γιαγιά μου και ούτω καθ'εξής.
Πιστεύω πώς καλό θα ήταν να υπάρξει ένας διαχωρισμός ...ειδών γυναικών.

Και κατατάσσοντας ο υποψήφιος σύζυγος (ή φίλος), τήν κοπέλα που έχει σχέση, στήν αντίστοιχη κατηγορία ... είδους - γυναίκας - να ξέρει τί να περιμένει.
Μια γυναίκα "καριέρας" ας πούμε, θα τήν δώ - προσωπικά μιλάω - ,σάν μιά φίλη που έχουμε μοιραστεί ένα σπίτι, κάποια κρεββάτια, και κάποιες συζητήσεις ενδιαφέρουσες, κάποιες άλλες όχι γιατί θάναι νεύρα ή παράπονα φερμένα απο τήν δουλειά...

Οπότε κάποια στιγμή, αυτή η δυναμική γυναίκα που θάχει τα -δικαιολογημένα ίσως - νευράκια της, θα μου πουλήσει ...τσαμπουκά.

Και καλά να πουλήσει τσαμπουκά στο τηλέφωνο ή όταν έχει στραμμένο το βλέμα της αλλού, ή να κλαίει και να το κάνει.
Αν λοιπόν η "γυναίκα" μου πουλήσει τσαμπουκά στα ίσα...και με κοιτάει στα μάτια όταν το κάνει....τότε...δεν εγγυώμαι για τίς αντιδράσεις μου απο εκεί και πέρα αφ'ενός, καιστο μυαλό μου θεωρώ τήν ...σχέση τελειωμένη, άν δέν τήν ...τελειώσω επιτόπου. (Sorry ladies, προσωπική άποψη εκφέρω)

Κάποια γυναίκα που δουλεύει για να συνεισφέρει στο "σπίτι" της, και πρώτη της προτεραιότητα είναι αυτό - το σπίτι της, η οικογένεια ή ο σύντροφος, αυτή η γυναίκα έχει λιγότερο "τσαμπουκά"...και περισσότερη γλύκα.

Κάποια άλλη η οποία δέν χρειάζεται να δουλεύει, αλλά κύρια μέριμνά της είναι το σπίτι, η οικογένεια ή ο σύντροφος, δέν έχει καθόλου ή ακόμα λιγότερο "τσαμπουκά", και πιθανόν ακόμη περισσότερη γλύκα ,υπομονή και χρόνο να ασχοληθεί με το ταίρι της.

Ενοείται ότι οι τρείς κατηγορίες γυναικών που ανέφερα είναι ενδεικτικές, και σίγουρα υπάρχουν πολλές αλλες - υποκατηγορίες - ενδιάμεσες καταστάσεις.

Για μένα λοιπόν μια γυναίκα μπορεί να κρατήσει και να ανυψώσει τόν άνδρα της, ανάλογα με αυτό που λέμε τσαμπουκά.Όλα τα ανωτέρω παραδείγματα τα ανέφερα γιατί οι ασχολίες τής γυναίκας στήν καθημερινότητά της, καθορίζουν ανάλογα με το περιβάλλον, και τον τσαμπουκά της.

Εννοώ, να είναι τσαμπουκάς στόν ΕΑΥΤΟ της, και για τόν εαυτό της και στίς πράξεις της, και τίς καταστάσεις τής ζωής, αλλά ΟΧΙ στον άντρα της.ΜΟΝΟ στόν εαυτό της.

Προσπάθησα να δώσω ορισμό τής έννοιας "κρατάω τόν άντρα μου.

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ στόν εαυτό της,στήν αντιμετώπιση καταστάσεων της ζωής, και ΓΛΥΚΑ όλο γλύκα στον σύντροφο.

Δές τε το και αλλιώς.

Άν οι καταστάσεις - π.χ παιδιά - πιέσουν έναν άνδρα να ανεχτεί τσαμπουκά από τήν γυναίκα του - σε μικρό ή μεγάλο βαθμό- τότε σίγουρα θα ψάξει να βρεί αλλού τήν γλύκα και τήν υπομονή (που δέν έχει η γυναικα του).
Ο άλλος παράγοντας είναι ο χρόνος.
Ποιός παντρεύεται πλέον έχοντας στον νου του , ότι παντρεύεται για μιά όλόκληρη ζωή;Να είναι μαζί στα καλά και τα άσχημα - τα οποία άσχημα μπορεί να είναι και περισσότερα από τα καλά;

Παλιά η "γυναίκα" δέν θα " χαλούσε το σπίτι της" με τίποτα. Και όταν λέω με τίποτα εννοώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Θα προβληματιζόταν, θα έσκαγε, θα έκλαιγε, θα απειλούσε, θα πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το ΙΔΑΝΙΚΟ της.

Αλλά τότε δέν είχανε τηλεόραση...

# 37 στις 22/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by compuman
Παλιά η "γυναίκα" δέν θα " χαλούσε το σπίτι της" με τίποτα. Και όταν λέω με τίποτα εννοώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Θα προβληματιζόταν, θα έσκαγε, θα έκλαιγε, θα απειλούσε, θα πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το ΙΔΑΝΙΚΟ της.

η τηλεοραση φταιει φιλε μου?
αν ειναι αυτο το κακο τοτε στην πυρα
μεσαιωνικες μεθοδοι βγαλμενες απο εποχες σκοταδισμου
ειναι και τα βιβλια και το νετ και οτι αλλο παρεχει η εποχη μας
μηπως να γυρισουμε πισω το χρονο τοτε που οι συζυγοι-αφεντες εκαναν οτι ηθελαν σε βαρος των γυναικων που ηταν διπλα τους και μεγαλωναν τα παιδια τους?
ναι αν ο αντρας ειναι Αντρας, γνωριζει τα ορια του και σεβεται τη συζυγο του τοτε κι αυτη με τη σειρα της οφειλει να κανει θυσιες για να τον κρατησει
αλλοιως οχι μονο οι θυσιες της θα πανε χαμενες αλλα και η ιδια της η ζωη

evans

# 38 στις 22/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Mια ακομα φορα θα πω πως πισω απο εναν "μεγαλο" αντρα κρυβεται μια ακομα "μεγαλυτερη" γυναικα που σημαινει μια λεξη......ΜΑΓΚΙΑ!

Ετσι ακριβως θα το ελεγε και μια φιλη!

ilektra38

# 39 στις 25/3/2004
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219

Παράθεση:
Originally posted by evans
Mια ακομα φορα θα πω πως πισω απο εναν "μεγαλο" αντρα κρυβεται μια ακομα "μεγαλυτερη" γυναικα που σημαινει μια λεξη......ΜΑΓΚΙΑ!

Ετσι ακριβως θα το ελεγε και μια φιλη!

θα συμφωνήσω με τον φίλο μου evans και θα συμπληρώσω μόνο με μια ερώτηση...

Εσύ προσπαθείς να κάνεις το παν να κρατήσεις το ΙΔΑΝΙΚΟ σου... όταν όμως εκείνο δεν θέλει να μείνει? Τι κάνεις τότε?

Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να κρατήσει έναν άντρα και δεν έχει σημασία σε ποιά κατηγορία γυναικών ανήκει. Είτε καριερίστα, είτε νοικοκυρά, είτε απλά εργαζόμενη η οποία προσφέρει στην οικογένεια και το σπίτι της.

Η πρώτη φυσικά δεν έχει τόσες πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες.
Οι άλλες δύο κατηγορίες έχουν περισσότερες δυνατότητες.

Το κύριο ερώτημα είναι αν θέλει και ο άντρας να κρατηθεί... όχι αυτό που λέμε με το "στανιό", κατά το κοινώς λεγόμενο.

Θα μείνει λοιπόν από μόνος του πιστεύω γιατί θα εκτιμήσει σωστά τον άνθρωπο "γυναίκα" που έχει δίπλα του και προσφέρει πάντα ακούραστα.

Ολα αυτά σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης.

**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**

# 40 στις 26/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by feggarontimeni

Παράθεση:
Originally posted by compuman

η τηλεοραση φταιει φιλε μου?
αν ειναι αυτο το κακο τοτε στην πυρα
μεσαιωνικες μεθοδοι βγαλμενες απο εποχες σκοταδισμου
ειναι και τα βιβλια και το νετ και οτι αλλο παρεχει η εποχη μας
μηπως να γυρισουμε πισω το χρονο τοτε που οι συζυγοι-αφεντες εκαναν οτι ηθελαν σε βαρος των γυναικων που ηταν διπλα τους και μεγαλωναν τα παιδια τους?
ναι αν ο αντρας ειναι Αντρας, γνωριζει τα ορια του και σεβεται τη συζυγο του τοτε κι αυτη με τη σειρα της οφειλει να κανει θυσιες για να τον κρατησει
αλλοιως οχι μονο οι θυσιες της θα πανε χαμενες αλλα και η ιδια της η ζωη

Όταν λέω τηλεόραση ΔΕΝ εννοώ τήν συσκευή!!!
Εννοώ το περιεχόμενο.(ΔΕΝ εννοώ τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα)
Εννοώ τίς εκπομπές, τα σήριαλ, τα έργα, και όλα αυτά που βλέπουμε, και δέν καταλαβαίνουμε ότι μας "περνάνε στο υποσυνείδητο" τίς βλακείες που λένε, και χάφτει ο μέσος Έλληνας...

Όσον αφορά το να γυρίσουμε πίσω τόν χρόνο, ΝΑΙ θα μου άρεσε, αλλά ξέρω ότι δέν γίνεται, και ....βολεύομαι με τα χάλια γύρω μου.

Παλιά, οι έννοιες και τα ιδανικά ήταν διαφορετικά.

Ο άντρας της γυναίκας ΗΤΑΝ ολόκληρη η ζωή της.

Εμείς οι δύο έχουμε το λεγόμενο "χάσμα γεννεών". Με τούς περισσότερους ανθρώπους το έχω σε κάποια θέματα...

Είμαι "η παλιά γεννιά". Είστε η "νέα γενιά".

Είναι συνειδητή επιλογή μου όμως.

Εγώ ΕΠΕΛΕΞΑ να είμαι η "παλια γεννιά".

Μερικές φορές αισθάνομαι ότι ενώ ζουσα στό 1950-60, κάποιος με έφερε ξαφνικά στο 2004...

Είμαι παράξενος. Μήν μου δίνεις σημασία...
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.