# 41
στις 26/3/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Εγω ενα ξερω!!!
Οτι αμα του μπει του αλλου η ιδεα"να την κανει" θα γινει "της Αναληψεως" ετσι κι αλλοιως!!!
Και μπαλλα 30 κιλα με καδενα στο ποδι να του περασεις θα γινει ...Μαγκαιβερ και θα ελευθερωθει!!!
Το θεμα ειναι να μη φτασει εκει η υποθεση και μετα να προσπαθουμε να συμμαζεψουμε τα ασημαζευτα!!!
Και η γυναικα ξερει και εχει τον τροπο να μην δημιουργησει στον αντρα "τασεις φυγης" και ο αντρας την στοιχειωδη λογικη να εκτιμησει μια τετοια σωστη συμπεριφορα και να μην θελει να την "κοπανισει" για ψυλλου πηδημα!!!
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ιταλία
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 280
'Aρεσαν+: 0%
Αγαπητε φιλε,εχεις δικιο.Μια γυναικα μπορει να κρατησει μια σχεση,αν και εφοσον το θελει.Το αν το θελει ή οχι ομως,εξαρταται απο τους αντρες,οχι τοσο απο την ιδια.Θα σου δωσω ενα παραδειγμα λιγο τραβηγμενο,για να καταλαβεις ποσο μπορει μια γυναικα να το θελει ή οχι...
Αν ο αντρας της σχεσης ειναι ενας που θελει τη γυναικα κλεισμενη μες στο σπιτι να βλεπει μονο το σπιτι της και τιποτα αλλο,τοτε λογικο ειναι καπου ν'αρχιζει να μη θελει τοσο πολυ να κρατησει αυτη τη σχεση.Αν αυτος ο αντρας,γυρνωντας απο τη δουλεια φερεται ασχημα στα μελη της οικογενειας του,τα βριζει ή ακομα χειροτερα,τα χτυπαει,ηδη πια τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα για το αν θελει να μεινει σε αυτη τη σχεση ή οχι.
Αν τελος,μαθει οτι το "ετερον της ημιση" την απαταει,τοτε η αναγκη για φυγη ειναι ακομα μεγαλυτερη(τι να καθησει να κανει;Το φαναρι; )
Σιγουρα εχω υπερβαλλει πολυ,αν και πολλες τετοιες καταστασεις υπαρχουν γυρω μας.
Σκεψου οτι δε χρειαζεται να ζησεις μια τετοια εμπειρια για να τελειωσεις μια σχεση.Πολλες φορες και μονο ενα μικρο καβγαδακι,ειναι αρκετο.Αυτο γιατι ή καθομαστε και σκεφτομαστε πολυ βαθια να βρουμε τις αιτιες αυτου του καβγα και μεγαλοποιουμε πραγματα,ειτε-πολυ απλα-γιατι δεν καθονται καν να το σκεφτουν!Κλεινουν απλα πορτες,γιατι ξερουν οτι θα βρεθουν αλλες ανοιχτες!
Δε με τιμαει αυτο το δευτερο,μια που ειμαι γυναικα κι εγω,αλλα ξερω οτι πολλες απο'μας το βλεπουν ετσι...
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κερατσίνι
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 123
Σε μία σωστή και υγειή σχέση και ο άντρας και η γυναίκα προσφέρουν.Δίνουν,δίνουν,δίνουν και ξαναδίνουν και τελικά πέρνουν και κάτι.Αν αυτά που δίνει ο άντρας καλύπτουν,ικανοποιούν και γεμίζουν την γυναίκα τότε την κρατάει.Το ίδιο ισχύει και απο την πλευρά της γυναίκας.Αν αυτά που προσφέρει στον άντρα τον καλύπτουν τότε τον κρατάει.Άρα λοιπόν είναι στο χέρι κάθε άντρα να κρατήσει μια γυναίκα και στο χέρι κάθε γυναίκας να κρατήσει έναν άντρα.Όσο και να προσπαθήσει ο ένας απο τους δύο κάποια στιγμή θα είναι μάταιο η σχέση δεν θα μπορέσει να κρατηθεί.
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
Συγνώμη αλλά...
έχουν αρχίσει να με εκνευρίζουν αυτού του είδους οι φαλλοκρατικές ερωτήσεις!
Και γιατί να ΄κρατήσει ΄δηλαδή μια γυναίκα έναν άντρα και να μην ΄κρατήσει΄ένας άντρας μια γυναίκα ;;;;;;;
Ημαρτον πια! Εχουν περάσει τα χρόνια που ήταν αποδεκτό το αντρικό τσιλιμπούρδισμα σαν ΄γενετική ανάγκη΄ , (η ανάγκη του κυνηγού ή ανάγκη του άντρα..)που σε αυτήν οι γυναικούλες θα έκλειναν το στόμα και θα έκαναν τα στραβά μάτια γιατί....άντρας είναι και το κέφι του θα κάνει!
Γιατί μια γυναίκα θα πρέπει να κρατάει τον άντρα με κόλπα , τσαχπινιές , με την εμφάνηση της κλπ κλπ κλπ.... μια γυναίκα δηλαδή πιστεύτε ότι δεν έχει απαιτήσεις και όλες της οι ανάγκες έχουν καλυφθεί απλά και μόνο επειδή παντρεύτηκε;;;;
Ε όχι....και εμείς θέλουμε τους άντρες μας να μας κρατάνε! Με την εμφάνηση τους , με την τρυφερότητα τους , με την ευρηματικότητα τους κλπ κλπ κλπ
Δεν φταίει ΠΑΝΤΑ μια γυναίκα αν ένας άντρας δεν μπορεί να μαζέψει το....πετούμενο του!!!
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Γυναίκα / 44 / Σε σχέση
Ελλάδα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 332
Ανα τους αιώνες έχει περάσει η αντίληψη ότι μέσα σε ένα σπίτι αν δεν κρατάει γερά η γυναίκα το σπίτι πέφτει και τους πλακώνει και τους δυο!!!Αν υπάρχουν και παιδιά ακόμη χειρότερα!!!
Εγώ όμως δεν το πιστεύω βλέποντας την δική μου οικογένεια που συνησφέρουν και οι δυο δυναμικά!!!Σε άλλα θέματα ο μπαμπάς σε άλλα η μαμά!!!
Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν δεν μπορεί να στηρίξει ο ένας τον άλλο δεν γίνεται τίποτα!!!και τώρα δεν μιλάω μόνο με βάση οικογένεια αλλά και απλού δεσμού!!!
Το ένα χέρι νύβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο!!!
Τελικά μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει έναν άντρα?
τελικά μπορεί ένας άντρας να κρατήσει μία γυναίκα?
Αν υπάρχει αλληλεγγύει μεταξύ τους και αγάπη φυσικά και μπορούν να γίνουν τα πάντα!!
Ζω αρα υπαρχω!!!Αλλα αφου εσυ εισαι η πνοη μου...πως αντεχω???
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Αλλη χώρα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 416
;;;
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Φθιώτιδας / Λαμία
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 81
Προς ψομπυμαν
Αγαπητέ Compuman, διάβασα τις απόψεις σου και περιττό να σου πω ότι με εκνεύρισαν αφάνταστα. Ίσως θα έπρεπε να ζεις στον Μεσσαίωνα που οι γυναίκες ήξεραν να λένε μόνο ναι στους άντρες τους και τίποτα άλλο! Δηλαδή εμείς οι γυναίκες να ανεχόμαστε τα όποια νεύρα και τσαμπουκάδες από τον άντρα ενώ εσύ σαν αρσενικό, μην τολμήσει καμία γυναίκα και σου πουλήσει τσαμπουκά και να σε κοιτάει και στα μάτια! Μάλλον θεωρείς τις γυναίκες κατώτερο είδος και θα πρέπει να έχουν χαμηλά το βλέμμα για να σου απευθύνουν και το λόγο? Μήπως θα πρέπει να σπάσεις όλες τις τηλεοράσεις για να μην βλέπουμε τηλεόραση και σηκώνουμε κεφάλι στον άντρα αφέντη? Τώρα όσον αφορά ότι παλιότερα οι γυναίκες δεν θα "χαλούσαν" το σπίτι τους για το τίποτα, τι να πω. Να τους δώσουμε και βραβείο επειδή κάθονταν με κάποιον που δεν τις σέβονταν και τις θεωρούσε δουλάρες και αντικείμενα του σεξ. Δηλαδή είναι σαν να λες ότι όσο κέρατο και να "τρώει" μια γυναίκα, δεν πρέπει να "χαλάσει" το σπίτι της για να κρατήσει το ΙΔΑΝΙΚΟ. Έλα που όμως καθόλου ιδανικό δεν είναι! Απορώ πως και σήμερα επικρατούν τέτοιου είδους αντιλήψεις. Γενικά δεν είμαι επιθετική αλλά ούτε και ειρωνική. Όταν ο άλλος με σέβεται και δεν με υποτιμά, γίνομαι ΒΙΤΑΜ. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Εσύ κατάφερες και με έβγαλες από τα ρούχα μου.
# 49
στις 29/3/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by LE-27
Αγαπητέ Compuman, διάβασα τις απόψεις σου και περιττό να σου πω ότι με εκνεύρισαν αφάνταστα. Ίσως θα έπρεπε να ζεις στον Μεσσαίωνα που οι γυναίκες ήξεραν να λένε μόνο ναι στους άντρες τους και τίποτα άλλο! Δηλαδή εμείς οι γυναίκες να ανεχόμαστε τα όποια νεύρα και τσαμπουκάδες από τον άντρα ενώ εσύ σαν αρσενικό, μην τολμήσει καμία γυναίκα και σου πουλήσει τσαμπουκά και να σε κοιτάει και στα μάτια! Μάλλον θεωρείς τις γυναίκες κατώτερο είδος και θα πρέπει να έχουν χαμηλά το βλέμμα για να σου απευθύνουν και το λόγο? Μήπως θα πρέπει να σπάσεις όλες τις τηλεοράσεις για να μην βλέπουμε τηλεόραση και σηκώνουμε κεφάλι στον άντρα αφέντη? Τώρα όσον αφορά ότι παλιότερα οι γυναίκες δεν θα "χαλούσαν" το σπίτι τους για το τίποτα, τι να πω. Να τους δώσουμε και βραβείο επειδή κάθονταν με κάποιον που δεν τις σέβονταν και τις θεωρούσε δουλάρες και αντικείμενα του σεξ. Δηλαδή είναι σαν να λες ότι όσο κέρατο και να "τρώει" μια γυναίκα, δεν πρέπει να "χαλάσει" το σπίτι της για να κρατήσει το ΙΔΑΝΙΚΟ. Έλα που όμως καθόλου ιδανικό δεν είναι! Απορώ πως και σήμερα επικρατούν τέτοιου είδους αντιλήψεις. Γενικά δεν είμαι επιθετική αλλά ούτε και ειρωνική. Όταν ο άλλος με σέβεται και δεν με υποτιμά, γίνομαι ΒΙΤΑΜ. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Εσύ κατάφερες και με έβγαλες από τα ρούχα μου.
Λυπάμαι αφάνταστα που σε στεναχώρησα...δέν ήταν η πρόθεσή μου...
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
Συμφωνώ απόλυτα με την LE-27
πρέπει να πάψουν οι άντρες να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν το κατώτερο είδος.
Οσο και αν οι περισσότεροι άντρες (Ελληνες) ισχυρίζονται ότι βλέπουν και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ίσες και ισοδύναμες...με κάτι τέτοιες δηλώσεις , απλά επιβεβαιώνουν ότι ο Οθωμανός ο Πασάς ξυπνάει μέσα τους με την πρώτη ευκαιρεία.
Να ξεκαθαρίσω κάτι : ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΙΘΟΜΑΙ ΣΤΟΝ COMPUMAN Η ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Aπλά προσπαθώ να καταλάβω την αντρική λογική με γεγονότα :
Οι σημερινές γυναίκες δουλεύουν και συνεισφέρουν ίσα , αν μη και περισσότερα σε ένα σπίτι με τον άντρα τους.
Επιπλέον , οι σημερινές γυναίκες έχουν να κρατήσουν ένα σπίτι στους ώμους τους.
Επιπλέον , πολλές από τις προαναφερώμενες έχουν επιβαρυνθεί με την ανατροφή και την φροντίδα των παιδιών τους.
Επιπλέον...πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους (γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος...) πρέπει να εξελίσσονται ως άτομα και ως προσωπικότητες (για να μην γίνονται βαρετές...)....πρέπει και κάπου να ξεκουράζονται!!!
Και αυτές είναι το αδύναμο φύλο ;;;;;;;;;;;
Τι λέτε βρε παιδια ;;;;;;;
Και μια τέτοια γυναίκα θα έπρεπε να κάνει προσπάθειες να κρατήσει τον άντρα της ;;;;;
Η ο άντρας της θα έπρεπε να την προσέχει σαν τα μάτια του και να την σέβεται και να εκτιμά όλα αυτά τα πράγματα που κάνει ;;;;;
Θα έπρεπε να την επιβαρύνει και με το επίπονο έργο του να...κρατάει τον ίδιο ;;;
Και αυτός τι ευθύνες έχει;;;
Παιδιά , συγνώμη αλλά εξοργίζομαι με τέτοιες λογικές που επικρατούν.
Ολες...όντως γινόμαστε ΒΙΤΑΜ όταν μας σέβονται , εκτιμούν αυτά που κάνουμε και μας υπολογίζουν αλλά μπορούμε να γίνουμε και πολύ άγριες όταν μας υποτιμούν και μας μειώνουν...και τότε δεν μας νοιάζει αν θα κρατήσουμε ή αν δεν θα κρατήσουμε κανέναν. (τον στέλλουμε στα τσακίδια γιατί η υπομονή όπως και η προσφορά....έχουν και αυτές τα όρια τους!)
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Φθιώτιδας / Λαμία
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 81
Πες τα Μυρτώ, πες τα!
Δεν ήταν πρόθεσή μου να επιτεθώ στον compuman. Απλά επιτέθηκα σε αυτού του είδους τις αντιλήψεις. Έτυχε να τις εκφράσει ο compuman και γι' αυτό απευθύνθηκα σ' αυτόν. Αυτή η νοοτροπία που επικρατούσε, στην εποχή της γιαγιάς μου, από την πλευρά των γυναικών, με νευριάζει αφάνταστα. Τι εννοώ. Ότι οι περισσότερες γυναίκες της εποχής εκείνης έλεγαν: "Τι και αν έχω φάει 5 με 10 κέρατα? Πάλι σε μένα θα γυρίσει ο άντρακλας που έχω!" Δηλαδή έλεος!!! Οι άντρες επειδή βαριόντουσαν με την ίδια γυναίκα τόσα χρόνια, είχαν το "δικαίωμα" να πηγαίνουν και με άλλες για να σπάσουν τη μονοτονία. Αναρωτήθηκαν όλοι αυτοί οι κύριοι ότι και οι γυναίκες θέλουν την ανανέωση? Πόσο μάλλον οι γυναίκες εκείνης της εποχής που "γνώριζαν" έναν και μοναδικό άντρα, γιατί έπρεπε να είναι και παρθένες μέχρι να παντρευτούν! Μόνο και που το σκέφτομαι αυτό ανατριχιάζω.
Να φανταστείτε ένας συγγενής μου έχει μείνει ανύπαντρος επειδή ψάχνει στη σημερινή εποχή να βρει έναν ακατόρθωτο συνδυασμό. Την θέλει τη γυναίκα να μην ξενυχτάει, να μην πίνει, να μην καπνίζει, να μην βγαίνει με άντρες (έστω και φίλους της), να είναι του σπιτού, να μην είναι γενικά χειραφετημένη αλλά να μην είναι ούτε φλωρού ούτε ξενέρωτη αλλά και έμπειρη στο κρεβάτι.

Την θέλει όπως μου είπε: "Και παρθένα και π....άνα".
Άντε, καλά κρασιά και καλά μυαλά!
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Αρα μετά απο αυτά που διάβασα, ώς ιδανικό ζευγάρι είναι δύο άνθρωποι που διατηρούν την αυτονομία και την ελευθερία τους, έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό και είναι μαζί από ανιδιοτέλεια και προφανώς αυτό είναι και το αποτέλεσμα σε όλα τα γραφόμενα της αρχικής μου ερώτησης. Σωστά ??
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...
# 53
στις 5/9/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Λεει η θεια μου: Η γυναικα κραταει το σπιτι....γι αυτο εσυ τσιμουδια σε οτι γινετε!
Τσιμουδια αφου καταπινεις τα παντα...ετσι ναι!
Η γυναικα κραταει το σπιτι....η γυναικα οτι κι αν κανει καταδικαζεται ενω ο αντρας ειναι μαγκας!
Θελει τσαχπινια να κρατησεις τον αντρα...να τον κανεις που και που να αμφιβαλει....χωρις υπερβολες βεβαια.
Αυτο συμβαινει και αντιστροφα βεβαια...
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Παράθεση:
Originally posted by SALONIKIA
Η γυναικα κραταει το σπιτι....η γυναικα οτι κι αν κανει καταδικαζεται ενω ο αντρας ειναι μαγκας!
Θελει τσαχπινια να κρατησεις τον αντρα...να τον κανεις που και που να αμφιβαλει....χωρις υπερβολες βεβαια.
Αυτο συμβαινει και αντιστροφα βεβαια...
Σωστότατη φιλη μου SALONIKIA. Βρήκες την σωστή λέξη : ''ΤΣΑΧΠΙΝΙΑ''...

Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...
Γυναίκα / 42 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 32
Διπλωματία... λέξη κλειδί!!!
και η γυναίκα την κατέχει!!! όπως έλεγαν και οι παλιοί... η "μαγκιά" της γυναίκας είναι το να τα φέρνει έτσι ώστε να γίνεται αυτό που θέλει...δίνοντας όμως στον άνδρα την ικανοποιήση της εντύπωσης πως γίνεται το δικό του!! χεχεχε
Στις μέρες μας δυστύχώς οι γυναίκες δεν βλέπουν την δυναμή τους και έτσι οι άνδρες φέυγουν ολοένα και πιο εύκολα! Το μεγαλύτερο λάθος είναι η στέρηση της ελευθερίας τους και η πίεση που δέχονται καθημερινά από τα πάντα αλλά και από τις γυναίκες!
πως λοιπόν κυρά μου θα τον κρατήσεις αν του στερείς το πολυτιμότερο αγαθό??? την ελευθερία του!!!!???? εεεε???

βεβαια αυτα είναι και αμφίδρομα!!! οπότε και οι άνδρες κάπου κάνουν το λαθάκι τους!!! Δεν προσφέρουν στην γυναίκα ασφάλεια με την ύπαρξη τους!!!!!
"Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο πόνο και στο τίποτα, θα διάλεγα τον πόνο".
Ουίλλιαμ Φώκνερ
στα social media