Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Κινέζικη φιλοσοφία

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

split

# 21 στις 26/9/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%
Ο Λιν-Τσι διηγείται:
Όταν ήμουν νεαρός μου άρεσε να κάνω βόλτες με τη μικρή βάρκα μου. Μπορούσα ώρες να περιπλανιέμαι μες στη λίμνη.

Μια νύχτα καθόμουν στη βάρκα με κλειστά μάτια. Ξαφνικά κάτι χτύπησε τη βάρκα μου. Εξοργισμένος σηκώθηκα, ήμουν έτοιμος να μαλώσω με τον άνθρωπο που με ενόχλησε, αλλά είδα μια άδεια βάρκα. Η οργή μου έπεσε στο κενό. Δε μου έμεινε τίποτα να κάνω, παρά να ξανακαθίσω, να κλείσω τα μάτια μου και ν' αρχίσω να μελετάω την οργή μου. Εκείνη τη στιγμή έκανα το πρώτο βήμα προς τον εαυτό μου. Αυτήν την ήσυχη νύχτα πλησίασα την ψυχή μου. Η άδεια βάρκα έγινε ο δάσκαλός μου.

Μετά πολλές φορές όταν κάποιος ήθελε να με προσβάλλει και μέσα μου ξυπνούσε η οργή, εγώ γελούσα και έλεγα:
- Και αυτή η βάρκα είναι άδεια.
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

educator

# 22 στις 26/9/2004
author
Γυναίκα / 52 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Σμύρνη
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 783

Ωραία φιλοσοφία και ωραίο θέμα!

Και επίσης πολύ διδακτική η ιστορία της Split. Γενικά η ανατολική φιλοσοφία που δεν διαφέρει από την αρχαία ελληνική και τη χριστιανική (είπαμε όλοι έχουν τον ίδιο μυστικηστικό - εσωτερικό πυρήνα) βοηθά πολύ στην αυτοβελτίωση αν και είναι πολύ δύσκολη να εφαρμοστεί. Τα αγαθά κόποις κτώνται!
This is an extraordinary day, like any other. A day crammed full of the unspoken of love stories, unacknowledged grievances and the unwitnessed triumphs. jon mcgregor, if nobody speaks of remarkable things (one of my favourite novels)

# 23 στις 7/10/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by split
Φεγκ σουι - Η απρόσκοπτη ροή της ενέργειας φέρνει ευημερία.

Μικρά τρικς που μπορούν να βοηθήσουν:

-Μην δουλεύεται έχοντας τη πλάτη σας στη πόρτα. (Ο βασικότερος κανόνας. Αν έχεις την πλάτη σου στην πόρτα, έχεις την οθόνη του PC σου φάτσα-μόστρα σε αυτόν που μπαίνει από την πόρτα (αφεντικό), με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται με την πρώτη οτι σαχλαμαρίζεις στο ΝΕΤ, αντί να κάνεις τη δουλειά για την οποία σε πληρώνει. Οπερ έδει δείξαι.)

-Τοποθετείστε τα έπιπλα έτσι ώστε να βλέπεται την πόρτα όταν κάθεστε η τοποθετείστε ένα καθρέφτη ώστε να μπορείτε να βλέπετε πίσω σας (φυσική συνέχεια του προηγουμένου. Κοντά στο νου κι η γνώση!).

-Διατηρείται την είσοδο (και το μονοπάτι εισόδου) του σπιτιού σας καθαρό. Μην αφήνεται να κλείνει από κλαδιά. (διότι μπορεί Α. Να θέλεις να παρκάρεις και να πάρεις την κλάρα από κάτω, να σου ξεκολλήσει και καμιά εξάτμιση, και να δώσεις ένα περίδρομο λεφτά στα συνεργεία. Β. Να ανέβει απο τα κλαδιά ο διαρρήκτης της γειτονιάς σας και να μη σας αφήσει ούτε το τηλεκοντρόλ του στερεοφωνικού)

-Βάλτε ένα καθρέφτη στο τέλος ενός νεκρού διαδρόμου για να αντανακλάται η ενέργεια και να ρέει. (Επίσης βάλτε τον καθρέφτη στο στόμα του διαδρόμου, για να σιγουρευτείτε οτι είναι νεκρός)

-Κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας για να εμποδίζεται τα χρήματα να φεύγουν. (Το απόλυτο επιχείρημα για να πείσεις έναν άντρα να κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας!)

- Η διακίνηση ανάμεσα στα δωμάτια πρέπει να είναι άνετη και να μην παρεμποδίζεται από αφημένα αντικείμενα (εδώ χάνει λίγο σε επιχειρηματολογία - χρειάζεται κάτι περισσότερο για να πείσεις τον άντρα της προηγούμενης παραγράφου να τα μαζέψει τα ρημάδια τα παπούτσια του από τη μέση)

-Συγυρίζετε τις ακαταστασίες. (του το λέω κι εγώ: μάζεψε μανάρι μου την πετσέτα του μπάνιου που την έχεις ρίξει χάμω σαν σφουγγαρόπανο, το λέει και το Φεγκ σουι! - τίιιποτα αυτός!)

-Διατηρείτε τις πόρτες λαδωμένες για να μην τρίζουν (ναι, ω, ναι, διότι κάνει λίγο και σε θρίλερ, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να κάνει κριιιιικ η πόρτα και να πετάγεσαι αλλόφρων πάνω στον ύπνο σου).

-Κάνετε το περιβάλλον άνετο. Αποφύγετε τη δημιουργία ρεύματος, η έντονου φωτισμού.
-Κουδουνάκια η μουσικά τριγωνακια θα ρυθμίσουν την ενέργεια (αυτό, μόνο σε συνδυασμό με το παραπάνω, δηλαδή την αποφυγή δημιουργίας ρεύματος, διότι το να βάλεις τα κουδουνάκια πάνω στο ρεύμα είναι ο πιό σίγουρος τρόπος να καταλήξεις στο ψυχιατρείο)

-Φυτά η φωτιστικά που φωτίζουν προς τα πάνω ανυψώνουν την ενέργεια. (how very true! Γι αυτό και τα φωτιστικά του γραφείου που φωτίζουν προς τα κάτω, μας ρίχνουν την ενέργεια. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ να δουλέψω!!)

-Ωραια χρώματα και κομμάτια τέχνης θα προσελκύσουν καλή ενέργεια. (αλλά μόνο όταν το καπάκι της τουαλέτας είναι κλειστό. Αλλιώς, τα λεφτά που θα δώσεις για να βάψεις το σπίτι κιτρινομουσταρδοκαναρινί, για να ταιριάζει με το Μονέ στον τοίχο, θα στείλουν την καλή ενέργεια να κάνει παρέα με το λογαριασμό της Visa)

Αχ! Τί ωραία που τα λέει το Φεγκ σουι!
Αντε, κουράγιο και θα τη βγάλουμε τη βδομάδα!!

educator

# 24 στις 7/10/2004
author

Να πω την αλήθεια βρε παιδιά...

....το φενγκ σούι με ξεβολεύει.

Πόσες φορές προσπάθησα αλλά με δυσκόλεψε πολύ στο σπίτι.
This is an extraordinary day, like any other. A day crammed full of the unspoken of love stories, unacknowledged grievances and the unwitnessed triumphs. jon mcgregor, if nobody speaks of remarkable things (one of my favourite novels)

# 25 στις 8/10/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ωραιο πραγμα το φενγκ σουι βρε παιδια!!!
Δεν ειναι αυτο που εχει και κατι μικρα συντριβανακια και τρεχει συνεχεια κι ασταματητα νερο μερα νυχτα?
Οταν το πρωτοειδα στο σπιτι ενος φιλου μου πολυ το εκανα γουστο.Αλλα ηταν μερα!!
Το δραμα ηρθε τη νυχτα!!!!Το ειχανε το ρημαδιασμενο εξω απο το δωματιο που κοιμομουν και τσουρ-τσουρ ολο το βραδυ τρεις φορες κοντεψα να κατουρηθω πανω μου με τα νερα που ακουγα να τρεχουνε!!!!
Στο τσακ την γλυτωσα να μη θυμηθω τη νηπιακη μου συνηθεια να βρεχω το στρωμα!!!!!
Φρικη!!!!!Μου θυμησε το"κατουρα να φυγουμε" στο στρατο!!!!!

educator

# 26 στις 8/10/2004
author
Αυτή την επίπτωση δεν την σκέφτηκα Agean!!! Γέλασα πολύυυυυ!

Σοβαρά όμως δεν το απορρίπτω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει και στη ζωή μου ότι δεν ξέρω δεν το απορρίπτω. Απλά το θεωρώ φασαρία για μένα την τεμπέλα.

Κατά τα άλλα θεωρώ τον κινέζικο πολιτισμό πανάρχαιη σοφία και το σέβομαι και μάλιστα επωφελούμαι από ρεφλεξολογία και αρωματοθεραπεία κάθε εβδομάδα γιατί κακόμαθα.....

Thanassis_dolphin

# 27 στις 9/10/2004
author
Ανδρας / 55 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 111

Ευχαριστώ πολύ !!!

Τους Κουρσάρο και Split.

Τον πρώτο για τις πραγματικά απίστευτες ρήσεις που ανέφερε και καλώ όλους να προσπαθήσουν να αντιληφτούν το μεγαλείο που κρύβουν μέσα τους (όπως κάποια στιγμή έγραψε και η Split). Επίσης, για την ενημέρωσή του σχετικά με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σουι.

Τη δεύτερη για τα τρικς που μας παρέθεσε με σκοπό να διευκολυνθεί η ζωή μας και κυρίως διάθεσή μας.

Να 'στε καλά παιδιά!!!!

KLELIA22

# 28 στις 2/7/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τονια !!

παιζουμε "ανασκαφες" ?!!

δεν ξερω τι ψαχνουμε...
αλλα .. οποιος ψαχνει... βρισκει....

στανταρ αυτο.

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.