Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Τι (ς) πταιει; νοl. ΙΙ

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

morelli

# 1 στις 9/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Τι (ς) πταιει; Νοl. ΙιΓραμμενο απο ενα φιλο 21 ετων ,φοιτητη οικονομικων.

Στην παρακάτω γραμμες θα προσπαθήσω να αναλύσω ένα θέμα, το οποίο ήθελα από καιρό να συζητήσω με κάποιον, χωρίς όμως να έχω ανακαλύψει έως τώρα ικανοποιητικό συνομιλητή που να παραθέσει τις απόψεις του και ίσως να καλύψει ή και να διορθώσει κενά ή ελλείψεις, του αρκετά αναλυμένου και από πολλούς παρεξηγημένου σκεπτικού μου!

Το θέμα αυτό είναι αρκετά επίκαιρο και αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα και ανομολόγητα προβλήματα των νέων (και όχι μόνο) σήμερα!

Γιατί μου δημιουργείται η εντύπωση πως οι κοπέλες, (που αποφεύγω κατά κόρον να αποκαλώ γυναίκες) κοντεύουν να χάσουν το μυαλό τους(εάν δεν το έχουν χάσει ήδη); Γιατί τα αγόρια (που αποφεύγω κατά κόρον να αποκαλώ άντρες) σταμάτησαν να <φορούν παντελόνια>.

Γιατί όλο και περισσότερες κοπέλες καταφεύγουν στην <λύση> του ψυχολόγου;

Γιατί οι άντρες επιμένουν να κάνουν ότι μ****ία τους κατέβει προκειμένου να μειώσουν λίγο το complex που τους διακατέχει απέναντι στην χαμένη θηλυκότητα μιας κοπέλας;
Και τελικά ποιος φταίει;

Ποιος ξεκίνησε αυτό το τραγικό λάθος με την απίστευτα τραγική συνέπεια δυο μπερδεμένων και εξ ολοκλήρου <χαμένων> φύλων;

Ποιους θα χρειαστεί να κατηγορήσουμε, ώστε να αποδιώξουμε από πάνω μας τις τύψεις για τα λάθη μας; Την κατεστραμμένη πλέον έννοια της οικογένειας;

Τα πολυδιεφθαρμένα μέσα μαζικής <ενημέρωσης>; Ή μήπως τις βιολογικές ανωμαλίες και τις διαταραγμένες ορμόνες;
Τέλος, αρκούν μόνο οι ερωτήσεις και οι κριτικές ή πρέπει να δώσει και κάποιος μια λύση;
Υπάρχει λύση;
Και αν υπάρχει, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν είναι πλέον αργά;

Προσωπικά ,δεν θα ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο, και να εξουδετερώσω οποιαδήποτε πιθανότητα διόρθωσης της επικείμενης <καταστροφής>. Την ανάλυση αυτή του σκεπτικού μου πολλοί μπορεί να την παρεξηγήσουν και να με παρομοιάσουν με έναν Δον Κιχώτη που παλεύει μόνος του να σκοτώσει ένα θηρίο που δεν υπάρχει!
Σε αυτούς απλά θα απαντήσω πως δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Απλά ερεθίζω τα μυαλά αυτών που μπορεί να έχουν λίγο-πολύ την ίδια άποψη με μένα και διευκρινίζω πως οποιαδήποτε αντίθετη άποψη είναι δεκτή και σεβαστή!!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Μέσα στο μυαλό μου η αρχή αυτή βρίσκεται στο σημείο όπου μιλάμε για την τόσο παρεξηγημένη έννοια της ισότητας! Δεν θυμάμαι να άκουσα ποτέ ότι το αρσενικό είναι ανώτερο είδος από το θηλυκό, ούτε και το αντίθετο! Επομένως, με τα απλά ελληνικά που γνωρίζω θεωρώ πως η ισότητα αυτή ισχύει και με το παραπάνω!
Το ότι είμαστε όμως ίσοι δεν σημαίνει ότι είμαστε ίδιοι. Ούτε καν παρόμοιοι. Οι <ικανότητες> τα <μπορώ> και τα <πρέπει> μας είναι τόσο διαφορετικά έτσι ώστε να συμβαδίζουν τα μεν με την αρσενική σωματική δύναμη και λογική καθώς και με τον αρσενικό εγωισμό που πρέπει να είναι δεδομένος εάν θέλουμε να μιλάμε για έναν υγιή άντρα και τα δε να συμβαδίζουν με την θηλυκότητα και με το κάθε άλλο παρά λογικό μυαλό και σκεπτικό των εκάστοτε κοριτσιών, που ασφαλώς χωρίς αυτά οι κοπέλες δεν θα είχαν ούτε την γλύκα αλλά ούτε και την μοναδικότητά τους!

Από τη στιγμή λοιπόν, που το θέμα αυτό έχει παρεξηγηθεί, και οι κοπέλες πήραν τους δρόμους διεκδικώντας πράγματα που σίγουρα δεν τους ανήκουν, όπως θέσεις σε εταιρίες και πολυεθνικές, βουλευτικά αξιώματα, πούρα, ακριβά αυτοκίνητα, κόντρες στην παραλιακή και σούζες, ο αρσενικός εγωισμός παρεκτράπη από το φυσιολογικό έτσι ώστε να οδηγηθεί σε πράξεις που το μόνο σίγουρο είναι πως δεν τον τιμούν, (βιαιότητα, υπέρμετρη ζήλια, ανωριμότητα και ανασφάλεια).

Φτάσαμε πλέον στο σημείο να βγαίνουμε στο δρόμο και αριστερά να βλέπουμε φεμινιστικές πορείες και δεξιά αγόρια να <τα σπάνε> νομίζοντας ότι αντιτίθενται στο κατεστημένο!
Που βρίσκεται το κοινό σημείο όταν αυτές οι δυο ομάδες θα έπρεπε να είναι μπουρδουκλωμένες αναζητώντας τον έρωτα;
Και όταν αργότερα οι άνθρωποι των δυο αυτών ομάδων μετά κόπων και βασάνων δημιουργήσουν οικογένεια, δημιουργείται το ερώτημα:
Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά αφού και οι δυο δουλεύουν εκτός σπιτιού;
Ποιος θα πλύνει τα πιάτα;
Ποιος θα καθαρίσει το σπίτι;
Και όταν γυρίσουν από την δουλειά οι ερωτήσεις αλλάζουν: Ποιος θα ξεκινήσει πρώτος τον καβγά;
Ποιος θα απατήσει πρώτος των άλλον;
Ποιος θα βαρεθεί πρώτος την ζωή του;
Και τελικά όταν θα χωρίσουμε θα μιλάμε;
Και τα παιδιά;
Ποια παιδιά;
Τα παιδία πήραν τους δρόμους προσπαθώντας να μας μοιάσουν! Ή ακόμα χειρότερα βρίσκοντας <λύσεις> για να ξεχάσουν και να αποφύγουν να κάνουν τα ίδια! Γιατί σπάνια τα καταφέρνουν; Και επειδή δυστυχώς όλα στην ζωή είναι μέρος μιας τεράστιας αλυσίδας, που θα οδηγηθεί η επόμενη γενιά;
Τι γίνεται εάν όλα ακολουθούν τους μαθηματικούς κανόνες μιας προόδου προς το χειρότερο;
Ποιος τα ξεκίνησε όλα αυτά;
Τι φταίει;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν τις σχέσεις των δυο φύλων, φτάσαμε να έχουμε πρόβλημα και στο σεξ! Τα μεν αρσενικά να το έχουν κάνει αυτοσκοπό και όποτε το συναντούν, να οργανώνουν ένα τρικούβερτο γλέντι με φίλους και γνωστούς ώστε να μην μείνει κανείς που να μην γνωρίζει το κατόρθωμά τους και τα μεν θηλυκά άλλες φορές να του προσδίδουν σατανική σημασία, άλλες εξευτελιστική και πρόστυχη και άλλες χρονική, λες και πρέπει τα αρσενικά να μάθουν πρώτα τόσο καλά τον χαρακτήρα της κοπέλας που τους ενδιαφέρει και μετά να το ζήσουν!

Το αστείο της υπόθεσης αυτής βρίσκεται σε δυο σημεία: Το πρώτο είναι ότι για να καταλάβεις έστω και λίγο τον χαρακτήρα μιας κοπέλας θες το λιγότερο μια τετραετία και το δεύτερο πως αν κάνεις υπομονή ώστε να την γνωρίσεις, μετά εκλαμβάνεις την απάντηση: χα -χα…έλα βρε, εμείς είμαστε φιλαράκια!

Ασφαλώς όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και εδώ υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις αρκετά ενδιαφέρουσες σε κάθε περίπτωση! Βεβαίως, το να έρθουν όλα φυσιολογικά και χωρίς να ανέβει κανενός το αίμα στο κεφάλι, είναι εξαιρετικά σπάνιο! Σχετικά αρκετές βέβαια, είναι οι εξαιρέσεις, όπου αλλάζουν τελείως οι ρόλοι και οι κοπέλες δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα ώστε να αφήσουν το αρσενικό να κάνει το πρώτο βήμα, ορμώντας κυριολεκτικά πάνω στο <θύμα> τους ζητώντας καθαρά και ξάστερα μια νύχτα όλο τρέλα!!!
Και όταν βρεθούν στο χώρο που επιθυμούν αρχίζει η ανασφάλεια: άραγε, έχει οργασμό ή υποκρίνεται ;(λες και είναι μαγκιά για μια κοπέλα να μην έρχεται σε οργασμό και όχι μεγάλο πρόβλημα). Το κάνω καλά ώστε να μην με κράξει μετά στις φίλες της; Τον έχω αρκετά μεγάλο (σύμφωνα πάντα με τις τσόντες που έχει δει η κοπέλα και που σχεδόν πάντοτε το αρνείται); Τίποτα ασφαλώς από όλα αυτά δεν περνάει από το μυαλό μιας κοπέλας!

Το θέμα αυτό γίνεται σοβαρότερο και αρκετά πολυπλοκότερο μέσα στην σχέση οπού μπαίνει και η έννοια της απάτης! Συγκεκριμένα μια κοπέλα θα πειραχτεί πιο πολύ αν αντιληφθεί πως έκανες σεξ με κάποια άλλη (άσχετο αν την επόμενη μέρα ούτε που το θυμάσαι και σκέφτεσαι πως το μόνο πράγμα που θες σε αυτή τη ζωή είναι η κοπέλα σου) παρά αν καταλάβει πως ερωτεύθηκες κάποια άλλη που ποτέ όμως δεν ακούμπησες ούτε τρίχα της!!!
Ήμαρτον Θεέ μου όπως θα έλεγε και ο Γεωργίου! Τόσο δύσκολο είναι να θέσουμε το θέμα αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις; Πως είναι δηλαδή μια καθαρά σωματική πράξη και ανάγκη, άσχετα βέβαια εάν είναι πιο επιθυμητό να το κάνεις με τον άνθρωπό σου και όχι με κάποιον άγνωστο; Η ανάλυση αρχίζει και σοβαρεύει, όταν μιλάμε για γάμο όπου οι σύζυγοι έχουν ο καθένας την δική του εξωσυζυγική σχέση που εκτός από σεξ πολλές φορές περιέχει και περισσότερη κατανόηση και ειλικρίνεια απ ότι ο ίδιος ο γάμος τους!
Και το εξευτελιστικό μέρος του πράγματος είναι ότι οι δυο αυτοί <σύζυγοι> ξαναγυρνούν σπίτι τους, υποκρινόμενοι πως δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα έχοντας την πεποίθηση πως δικαιολογούνται, λέγοντας πως θυσιάζονται για τα παιδιά τους και όχι πως απλά θέλουν και την δήθεν σιγουριά (οικονομική και ψυχολογική) της οικογένειας αλλά και έναν άνθρωπο που νομίζουν πως τους καταλαβαίνει!
Μα καλά ,ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό; Ποιος φταίει για όλα αυτά;

Μια απλή ερώτηση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος είναι η εξής: πού πήγε η ειλικρίνεια και η ντομπροσύνη; Αυτά τα δυο δεν οδηγούν πρώτα στον αυτοσεβασμό και έπειτα στον σεβασμό προς τους άλλους;
Πως γίνεται να λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό και παράλληλα να νομίζεις πως μπορείς να σεβαστείς τους άλλους;
Τόσο δύσκολο είναι να πει κανείς την αλήθεια και να αναλάβει τις συνέπειες των πράξεών του;
Τα πρωτεία, κατά την ταπεινή μου άποψη στο θέμα αυτό, δυστυχώς τα έχουν οι κοπέλες! Εξωτερικά αλλά και εσωτερικά! Πολλές από αυτές είναι ένα ψέμα προσωποποιημένο! Για να βγουν από το σπίτι, χρειάζεται πρώτα η καθολική εφαρμογή της επιστήμης του χρώματος και της γλυπτικής και μετά να κάνουν το πρώτο βήμα στο δρόμο, νομίζοντας πως πλέον είναι αρεστές! Από κει και πέρα θα προσπαθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο και τέχνασμα να παρουσιάσουν ένα χαρακτήρα που σίγουρα δεν έχουν. Και το αστείο είναι πως τα καταφέρνουν άψογα!
Τι γίνεται όμως αυτός ο καημένος που ήθελε κάτι παραπάνω από την κοπέλα του και όχι μόνο το σεξ και ξαφνικά μετά από κανένα μήνα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ή μετά από καμιά πενταετία (στην χειρότερη) αντιλαμβάνεται πως δεν αναγνωρίζει την κοπέλα που έχει δίπλα του;
Το τίμημα ευτυχώς ή δυστυχώς δεν το πληρώνει μόνο αυτός! Νομίζετε πως οι κοπέλες μετά από μια τόσο καλή ηθοποιία δεν μπερδεύονται με τον εαυτό τους;
Και μετά δουλειά αναλαμβάνει ο ψυχολόγος, που έχει να αντιμετωπίσει σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία τις περισσότερες φορές διογκώνει αντί να λύνει!
Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης, ασφαλώς το έχουν τα αρσενικά, που επικροτούν και θαυμάζουν τέτοιοι είδους κοπέλες, σπρώχνοντάς τες έμμεσα να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια, γιατί ως γνωστόν το δύσκολο και το εντυπωσιακό είναι αυτό που έλκει και τους δυο.
Οτιδήποτε απλό το περνάμε για ψεύτικο και το προσπερνάμε λέγοντας μέσα μας: αποκλείεται να είναι αυτό που δείχνει!
Αν όμως, κάποιος είναι ακριβώς αυτό που δείχνει, πολύ απλά χάνουμε κάτι που ίσως και να αξίζει (ΑΠΛΑ)! Πολλοί μάλιστα προς ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους, διώχνουν οτιδήποτε δεδομένο και σίγουρο μπορεί να έχουν δίπλα τους! Κοινώς : το απαράδεκτο του ανθρώπινου γένους!

Επιτέλους, ποιος είναι ο υπεύθυνος, που πρέπει να μας δώσει να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της δέσμευσης, από μικρά παιδία ώστε να γνωρίζουμε πότε θέλουμε παρέα και σεξ και πότε θέλουμε σχέση;
Οι γονείς μας;
Και σε αυτούς ποιος θα το μάθει;
Αν δεν φταίνε αυτοί ποιος φταίει;
Κατά την προσωπική μου πάλι άποψη, κανένας δεν έχει αντιληφθεί όπως θα έπρεπε το μεγάλο αυτό θέμα! Μπορεί και εγώ ο ίδιος να έχω ξεχάσει η να έχω παρερμηνεύσει πολλά πράγματα που να το αφορούν! Δεν ανέχομαι όμως και δεν επικροτώ, παρ όλο που είμαι αναγκασμένος να σεβαστώ, την άποψη κάποιων που περνιούνται για δημοσιογράφοι και οργανώνουν απογευματινές συζητήσεις, παρουσιάζοντας τον άνδρα, τα αγόρια δηλαδή, ως γουρούνια και πως οι γυναίκες είναι οι μόνες αδικημένες σε τούτο τον άμοιρο κόσμο!
Τι λέτε ρε; Το άδικο, όπως έμμεσα παρουσίασα σε όλα τα ανωτέρω υπάρχει αναμφισβήτητα! Ευθύνη έχουμε σίγουρα όλοι μας!
Ας το καταλάβουν επιτέλους οι κατέχοντες φεμινιστικών και φαλλοκρατικών απόψεων και πεποιθήσεων και ας αφήσουν την ύπουλη και σχεδόν αόρατη προπαγάνδα τους!
Στο μυαλό μου, έχω βγάλει κάποιο συμπέρασμα, για το τι μπορεί να φταίει πέρα από τα δυο φύλα και κατά συνέπεια τι ίσως να μπορεί να γίνει ώστε να πάρουν τα πράγματα διαφορετική τροπή. Αυτό όμως δεν θα το μοιραστώ μαζί σας ,διότι σκοπός μου, γράφοντας αυτό το κείμενο είναι να κάνω όσους θέλουν, να αρχίσουν να <ψάχνονται>!
Και αν το κάνουν δεν θα ήθελα να τους στερήσω την ευχαρίστηση να οδηγηθούν σε κάποιο συμπέρασμα από μόνοι τους!

Ευχαριστώ κάθε αναγνώστη που έφτασε αυτό το ανάγνωσμα έως το τέλος του!

Γ.Μ.
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

quite

# 2 στις 9/3/2004
author
Ανδρας / 58 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Πυλαία
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 719
'Aρεσαν+: 0%
Δεν μου αρεσει να με ευχαριστουν γιατι νοιωθω αμηχανια.....παντως στη συγκεκριμενη περιπτωση το δεχομαι.
Αν διαβαζα τοσο καθε μερα στο λυκειο θα ημουν επιστημονας.
στο θεμα τωρα.
Η σκεψη εχει μια ταση να περιπλεκη τα πραγματα.
Το" προβλημα"με τα δυο φυλα.
της ανεργειας,της βιας,οι φοβοι,οι πολεμοι......και για να μην κουραζω η ολη κατασταση του ανθρωπου,αυτη που βλεπουμε και δυστυχως αυτη που δεν βλεπουμε(με την εννοια οτι δεν εχουμε ανοιξει τα ματια μας να δουμε)οφειλεται στον "ξυπνητο υπνο" του ανθρωπου.
Και το οτι αυτο που λεω ακουγεται τουλαχιστον τραβηγμενο ή βγαλμενο απο παραξενες θεωριες,ακριβως εκει οφειλεται.
ολα τα "προβληματα" οφειλονται σ αυτο.
Και η λυση τους ειναι λυση του ,αν και στην ουσια δεν ειναι προβλημα.
αυτο που πρεπει να γινει (οχι υποχρεωτικα απο ολους αλλα απο αυτους που ψαχνουν)ειναι μια στροφη προς τα μεσα,κι εκει που πρωτα τα ριχναμε ολα στους αλλους,(οχι να τα ριχνουμε σε μας)αλλα να παρατηρουμε τον εαυτο μας.
και τοτε θα δουμε.....και ισως ζησουμε...κατι που το συνολο δεν φανταζεται...κι αυτο το κατι ειναι...Ζωντανο και δικαιωμα μας.

# 3 στις 9/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Μπραβο βαγγελη..............................
ΥΑSSMINE

# 4 στις 9/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για ένα επαναπροσδιοριμό των ρόλων των δύο φύλων που οφείλεται στις σύγχρονες δομές ζωής. Έναν επαναπροσδιορισμό που όμως περιπλέκει και γεννάει περισσότερα προβλήματα αλλά και.. ευνουχίζει τους αντρικούς ρόλους και παραποιεί "παρα φύσιν" ίσως τους γυναικείους. Στην προσπάθεια για κατάκτηση γυναικείων δικαωμάτων οι γυναίκες έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και θέλουν να επιβληθούν στο αντρικό φύλο. Όπως επίσης και οι άντρες είναι σε στυλ... αντε να κάνουμε σεξ και δεν τρέχει μια, μην μας σκοτίζετε με τα περαιτέρω.. Sad but true..

Λύσεις? Να κάνει πάλι κατακλυσμό?

# 5 στις 9/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by periplanwmenos
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για ένα επαναπροσδιοριμό των ρόλων των δύο φύλων που οφείλεται στις σύγχρονες δομές ζωής. Έναν επαναπροσδιορισμό που όμως περιπλέκει και γεννάει περισσότερα προβλήματα αλλά και.. ευνουχίζει τους αντρικούς ρόλους και παραποιεί "παρα φύσιν" ίσως τους γυναικείους. Στην προσπάθεια για κατάκτηση γυναικείων δικαωμάτων οι γυναίκες έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και θέλουν να επιβληθούν στο αντρικό φύλο. Όπως επίσης και οι άντρες είναι σε στυλ... αντε να κάνουμε σεξ και δεν τρέχει μια, μην μας σκοτίζετε με τα περαιτέρω.. Sad but true..

Λύσεις? Να κάνει πάλι κατακλυσμό?Συμφωνω μαζι σου περι....
Δυστυχως ναι ετσι ειναι τα πραγματα...εχουν ξεφυγει τελειως!!!!!!
Αλλα ο κατακλισμος δεν μας σωζει, ισως επαναπροσδιορισμος των πιστευω μας και των ανθρωπινων αξιων.

evans

# 6 στις 10/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
'Aρεσαν+: 0%
Τα έχουμε ξαναπεί φίλε μου......
Ο ευνουχισμός του αντρικού φύλου και η αναζήτηση της θηλυκής αρρενωπότητας....
Η ισότητα των δύο φύλων με λάθος ερμηνείες.....
γκρρρρρ (για τα κεφαλαία) moo693

-maria-

# 7 στις 10/3/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 770
'Aρεσαν+: 0%
Συμφωνώ με όλους,
με την διαφορά ότι πιστεύω πώς πολλοί,
άντρες και γυναίκες
αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά πια,
και προσπαθούν να.....ξαναμπούν στους ρόλους τους .

morelli

# 8 στις 11/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by -maria-
Συμφωνώ με όλους,
με την διαφορά ότι πιστεύω πώς πολλοί,
άντρες και γυναίκες
αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά πια,
και προσπαθούν να.....ξαναμπούν στους ρόλους τους .


Θα συμφωνησω και εγω , κανοντας μιαν ευχη :Μακαρι (δυσκολο) να καταφερουν να ξαναμπουν στους ρολους τους.

Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

# 9 στις 11/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Θα ξαναμπούν που θα πάει. Αλλά με θυσίες

# 10 στις 11/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by vasilakis
Θα ξαναμπούν που θα πάει. Αλλά με θυσίεςΘα αντεξουν τις "θυσιες"??
Λιγο δυσκολο το βλεπω!!!!!!

# 11 στις 13/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
"Η πνευματικότητα είναι προϋπόθεση για τήν ψυχική (και σωματική) ισσοροπία".

Πρέπει συνειδητά και υπεύθυνα να αναζητήσουμε μέσα μας, άλλα, διαφορετικά ιδανικά από αυτά του "σήμερα".

Αυτά (τα σημερινά ιδανικά) οδηγούν κάθε μέρα και περισσότερους σε αδιέξοδα, για τόν απλούστατο λόγο του ότι δέν "δουλεύουν", δέν έχουν λογική.

Οι σημερινές γυναίκες είναι κορίτσια μεγαλωμένα με τα σήριαλ της τηλεόρασης.
...τα οποία(σήριαλ και έργα του σινεμά) δέν έχουν σχεδόν καμμία σχέση με τήν πραγματικότητα, και παρ'
όλα αυτά επιτυγχάνουν να περάσουν στο υποσυνείδητο του ... ζόμπι - τηλεθεατή, ανέφικτα ιδανικά και επιθυμίες ή καταστάσεις.

και έπειτα βγαίνουν έξω, στο δρόμο, στα μπάρ και χωρίς να το καταλαβαίνουν συγκρίνουν υποσυνείδητα τήν πραγματικότητα του σήριαλ...τήν οποία (πραγματικότητα) δέν καταφέρνουν να τήν "αναγνωρίσουν", πουθενά και σε κανέναν, σε καμμία κατάσταση, επειδή η ζωή είναι "πεζή" σε σχέση με το "dramatization" της τηλεόρασης

Παράδειγμα:
Έχουν άνδρα που δουλεύει, είναι ήσυχος, δέν πίνει ,δέν ξενοπηδάει, δέν τίς δέρνει, δέν είναι παράλογος, τις αγαπάει - και τό δείχνει με αυτές τίς ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι λόγια - και παρόλα αυτά θέλουν να χωρίσουν γιατί δέν "αισθάνονται ερωτευμένες",δέν τίς "γεμίζει" η ζωή τους, επειδή δέν μοιάζει με αυτά που έχουν οι "ηρωίδες" στα σήριαλ...

Χωρίζουν λοιπόν, καταστρέφοντας και τόν σύντροφο τους , και τόν εαυτό τους.

Γιατί μετά τόν χωρισμό - τον αδικαιολόγητο κατά τήν γνώμη μου στό συγκεκριμένο παράδειγμα - , τα πράγματα για αυτούς τούς δύο δέν είναι ΠΟΤΕ καλύτερα (στίς περισσότερες περιπτώσεις).

Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τά "θέλω" μας και τα "πιστεύω" μας, βάσει τής αληθινής - καθημερινής - πραγματικότητας, και να προσπαθήσουμε να "αναγνωρίσουμε" και να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στα χέρια μας, μες την ζωή μας.

Τήν πραγματική ζωή που ζούμε κάθε μέρα.

Να βρούμε τα όμορφα - και τα άξια εκτίμησης - πράγματα και συμπεριφορές ανθρώπων γύρω μας, και να ..."συμβιβαστούμε" με αυτά.

Οι ιδανικοί έρωτες, οι επαγγελματικές επιτυχίες με κάθε θυσία, οι ονειρεμένες βόλτες με ένα cabrio μόνος-η στο ηλιοβασίλεμα, τα αχόρταγα πάθη, τα μακρινά ταξίδια...και άλλα πολλά τέτοια οδηγούν μόνο στόν ΕΓΩΙΣΜΟ και τήν ΜΟΝΑΞΙΑ - τήν δυστυχία.

Η ζωή είναι η ίδια, για τούς περισσότερους από εμάς.

Άς τήν δούμε σάν έναν...βιασμό.

Άν δέν μπορείς να τόν αποφύγεις, προσπάθησε να τόν ευχαριστηθείς τουλάχιστον. (Φυσικά ΔΕΝ κυριολεκτώ - τρόπος του λέγειν είναι...)

# 12 στις 15/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
αν και μου βγηκαν τα ματια για να το διαβασω τα καταφερα και μου αρεσε πολυ.

Ναι ετσι ακριβως ειναι και αυτο με μεγαλη επιηκια.

KaterinaPapa

# 13 στις 15/3/2004
author
Γυναίκα / 58 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 51
'Aρεσαν+: 0%
Η ανθρωπότητα από αρχής κόσμου δεν υπήρξε ποτέ κάτι στέρεο και στενά δομημένο ούτε πολιστικά ούτε πολιτισμικά και κυρίως ούτε κοινωνικά! Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία μας μιλάει για διάφορα είδη κοινωνικών μοντέλων και ένα από αυτά που όπως φαίνεται διήρκεσε αρκετούς 'εως πάρα πολλούς αιώνες ήταν η μητριαρχική κοινωνία. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτού του κοινωνικού μοντέλου ως αντίδραση ήταν η εγκαθίδρυση του μοντέλου της πατριαρχικής κοινωνίας το οποίο άρχισε να εξασθενεί τουλάχιστον στο δυτικό πολιτισμό στα τέλη του περασμένου αιώνα. Αυτή λοιπόν η αέναη πάλη μεταξύ των δύο φίλων φαίνεται πως οδηγείται σε μια εξισορρόπηση & όχι αναίμακτα δυστυχώς. Γιατί οποιαδήποτε εξέλιξη , οποιουδήποτε συστήματος σημαίνει επανάσταση, άρα προσπάθεια για εξισορρόπηση. Και αυτό σημαίνει πως για κάποιο διάστημα ανατρέπεται αυτό που ο καθένας αντιλαμβάνεται υποκειμενικά ως ''ο κόσμος που έχει συνηθίζει να αναγνωρίζει ως πραγματικό''.
Οπότε λοιπόν πρόκειται απλώς για ''εξέλιξη'' Φίλοι μου! και εμείς καλούμαστε να γίνουμε μάρτυρές της!
Peace!!!!!
Οι συνθήκες δεν διαμορφώνουν τον άνθρωπο , τον αποκαλύπτουν!

morelli

# 14 στις 23/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by compuman
...............................................................
" Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τά "θέλω" μας και τα "πιστεύω" μας, βάσει τής αληθινής - καθημερινής - πραγματικότητας, και να προσπαθήσουμε να "αναγνωρίσουμε" και να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στα χέρια μας, μες την ζωή μας.

Τήν πραγματική ζωή που ζούμε κάθε μέρα.

Να βρούμε τα όμορφα - και τα άξια εκτίμησης - πράγματα και συμπεριφορές ανθρώπων γύρω μας, και να ..."συμβιβαστούμε" με αυτά.
................................................................


Αυτος ο επαναπροσδιορισμος των ρολων των θελω και των πιστευω , ειναι που θα βαλει σε καποια ταξη τα πραγματα.

Αλλα ποτε;;
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

# 15 στις 23/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
μαλλον οταν θα βγαλει ο ηλιος....κερατα!!!
(Λενε στο χωριο μου)
Αφηνει το κατεστημενο της "κονομας" και του "δηθεν" να επαναπροσδιορισθουν ρολοι φιλε morelli?
Θα ειναι μεγαλη η χασουρα τους και δε συμφερει!!!

morelli

# 16 στις 24/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by aegean_sea
μαλλον οταν θα βγαλει ο ηλιος....κερατα!!!
(Λενε στο χωριο μου)
Αφηνει το κατεστημενο της "κονομας" και του "δηθεν" να επαναπροσδιορισθουν ρολοι φιλε morelli?
Θα ειναι μεγαλη η χασουρα τους και δε συμφερει!!!


Θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου.
Η εποχη μας ειναι εποχη κονομας και δηθεν......... δυστυχως.
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

malvina

# 17 στις 24/3/2004
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Σμύρνη
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 167
'Aρεσαν+: 0%
Δεν κατάφερα να διαβάσω όλο το άρθρο! Είναι πολύ μεγάλο και ο χρόνος μου είναι ελάχιστος!Είσαι μάλλον κι εσύ ένας Αρειανός, από τους λίγους που έχουν ξεμείνει,(ή είμαστε όλοι αρειανοί πλέον, ένας άλλος πύργος της Βαβέλ, μια κρυφή άγραφη τιμωρία, κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν) που δεν τον έχουν επηρεάσει τα πρότυπα που μας λανσάρουν έντονα εδώ και μια δεκαετία. Έχεις μείνει σταθερός στις αξίες σου ξεπερνόντας την οικονομική κατάσταση της χώρας που κάνει όλους τούς άντρες να μαζεύονται στα καβούκια τους και να νιώθουν ανεπαρκής στις ηλικίες 22-30, αφού οι περισσότεροι αδυνατούν να βγάλουν μια γυναίκα έξω πάνω από δυο φορές το μήνα άνετα.
Κατά τη γνώμη μου, δεν φταίνε ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες. Φταίει η καταπίεση των διαφημίσεων, της τηλεόρασης, η οικονομική κατάσταση της χώρας, η χαμηλή ποιότητα της μουσικής που ακούει ο μέσος Έλληνας, και η χαμηλή ποιότητα διασκέδασης, η έλλειψη παιδείας που γεννάει νεολαία που δεν έχει μάθει να σκέφτεται και λειτουργεί μόνο σαν γρανάζι και σαν δέκτης των όσων του λανσάρουν. Όσο για τους παλαιότερους, οι μισοί είναι κατεστραμμένοι από τα ελαφριά ναρκωτικά της δεκαετίας 80-90, οι άλλοι -επειδή είναι της μόδας- το έχουν ρίξει στην κόκα και τόσα άλλα που σηκώνουν τρελή ανάλυση.
Η ουσία είναι μία. Αυτή είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και μας το λέγανε χρόνια πριν, ότι κάποτε οι άνθρωποι θα ζουνε απομονωμένοι και θα την "βρίσκουν" με τον υπολογιστή τους. Κάθε εποχή έχει τα δικά της προβλήματα, καμία δεν είναι πανάκια, απλά εμείς οι λίγοι εναπομείναντες γκαντέμηδες που έχουμε μείνει στην απλή τροχιά των πραγμάτων, που δεν έχουμε γίνει ακόμα κροκόδειλοι ( διαβάστε Ιονέσκο και θα με θυμηθείτε!) πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να γιορτάσουμε την ζωή μας. Σχέσεις αυθεντικές, δεν πιστεύω πλέον ότι υπάρχουν προσωπικά, και δυστυχώς, δεν με ενοχλεί πλέον. αποφάσισα να εξελιχθώ πριν το 2024 που η λέξη σχέση θα γίνει άγαλμα στην Αθήνα και να διασκεδάσω την ζωή μου με αυτά που έχω.
Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα έχουν απομυθοποιηθεί, όλα αγοράζονται και εξαγοράζονται, όλα είναι γυμνά στα μάτια μας για να τα βλέπουμε, δεν υπάρχει καμία γοητεία, τίποτα κρυφό, κανένα μυστικό, κανένα πάθος που να κρατάει πάνω από λίγες ώρες. Οι άντρες πλέον γνωρίζουν καλά τις γυναίκες, τι σκέφτονται και πως το σκέφτονται, οι γυναίκες επίσης για τους άντρες.

Αλλά η ζωή είναι μικρή και έχει τόσες άλλες διεξόδους! Επίσης, όταν ξέρεις ότι όλα είναι πεζά, μπορείς να φτιάχνεις εσύ τους κανόνες στην ζωή σου και να μην πιάνεσαι κορόιδο. Ορίζεις εσύ τους κανόνες και "αγοράζεις" ανάλογα με τις διαθέσεις σου. Τόσο απλά, αυτόν/ην που τουλάχιστον δεν θα προσβάλει την νοημοσύνη σου και που δεν θα νομίζει ότι μπορεί να είναι πιο "πονηρός" από σένα. Αυτά. Καλή χώνεψη.

# 18 στις 24/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Σαν θεωρια...καλο ακουγεται!!!
Αλλα ντομπρα τωρα και στα ισια....στην πραξη "σου βγαινει"?

# 19 στις 26/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Επαναπροσδιορισμος του ρολου του Αντρα!
Αντρας που δε ριγνει τις φαπες του στην <καντε>
Που δεν αδειαζει καφενε στην Ομονοια να πιει τον <πολλα βαρυ> του μοναχος του χωρις βαβουρα γυρω του,
Που δε ριχνει τις ζαριες του κι αμα λαχει και με <καραγκιοζακια> κοκκαλα!
Που δεν ξηγιεται <σκαλετο> στην ποκα αμα και του πεσει μπροστα το θυμα!
Που δεν κουβαλαει πανω του <σιδερο> για μια ωρα αναγκης βρε αδερφε!!
Που δεν εχει και 2-3 <αλαφριες> να του τα ακουμπανε!
Που δεν εχει κανει την <καθαριοτητα> του την ωρα που του στριτζωθηκε ο αρκουδομαγκας!
Που δεν εχει δικο του φακελλο στην ασφαλεια!
Που δεν <είναι μεσα> στη φτειαξη της <μπουκας> και δεν δουλευει μαστορικα το <αηδονι>!
Που <λεει το ποιημα> ετσι και τον στριμωξουνε οι σταυρωτηδες!
Που δε θελει τρεις ναργιλεδες καλοπατημενους στην καθισια του

Αντρας μετριεται μωρε?
Προς θεου μην πεσετε πανω μου να με σταυρωσετε!!!
Με χιουμοριστικη διαθεση το μετεφερα εδώ όπως πιστευω το εγραψε και ο Ν.Τσιφορος στα <Παιδια της Πιατσας>!!!!!!
Μια άλλη θεωρηση της εννοιας Αντρας και Αντρας -μαγκας για να ευθυμησουμε λιγο!!

morelli

# 20 στην 1/9/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by aegean_sea
Επαναπροσδιορισμος του ρολου του Αντρα!
Αντρας που δε ριγνει τις φαπες του στην <καντε>
Που δεν αδειαζει καφενε στην Ομονοια να πιει τον <πολλα βαρυ> του μοναχος του χωρις βαβουρα γυρω του,
Που δε ριχνει τις ζαριες του κι αμα λαχει και με <καραγκιοζακια> κοκκαλα!
Που δεν ξηγιεται <σκαλετο> στην ποκα αμα και του πεσει μπροστα το θυμα!
Που δεν κουβαλαει πανω του <σιδερο> για μια ωρα αναγκης βρε αδερφε!!
Που δεν εχει και 2-3 <αλαφριες> να του τα ακουμπανε!
Που δεν εχει κανει την <καθαριοτητα> του την ωρα που του στριτζωθηκε ο αρκουδομαγκας!
Που δεν εχει δικο του φακελλο στην ασφαλεια!
Που δεν <είναι μεσα> στη φτειαξη της <μπουκας> και δεν δουλευει μαστορικα το <αηδονι>!
Που <λεει το ποιημα> ετσι και τον στριμωξουνε οι σταυρωτηδες!
Που δε θελει τρεις ναργιλεδες καλοπατημενους στην καθισια του

Αντρας μετριεται μωρε?
Προς θεου μην πεσετε πανω μου να με σταυρωσετε!!!
Με χιουμοριστικη διαθεση το μετεφερα εδώ όπως πιστευω το εγραψε και ο Ν.Τσιφορος στα <Παιδια της Πιατσας>!!!!!!
Μια άλλη θεωρηση της εννοιας Αντρας και Αντρας -μαγκας για να ευθυμησουμε λιγο!!


Και με το <ζωναρι> λυμενο και ετοιμος για .....οτιδηποτε.
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.