Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

ΠΩς ΕΓΙΝΕ Ο ΓΑΛΑΞΙΑς ΜΑς?

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

# 41 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by pol_gt
Άθεοι είναι όσοι τρέφουν, όπως εσένα, διαστρεβλωμένη αντίληψη περί Θεού.Σαν κι εσένα δηλαδή? Αφου ειπες οτι εισαι αθεος.

janeeyre

# 42 στις 27/8/2011
author
Γυναίκα / 55 / Παντρεμένη
Ν. Σάμου / Πυθαγόρειο
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.474
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by aerospace

με την αρχή διατήρησης της μάζας την οποία απέδειξαν οι επιστήμονες,και όμως ...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα

ΥΓ. Βρε την Αναστάσου. Πάλι φωτιές άναψε .

μου μιλάς με κάκτους και γίνομαι έρημος...

aerospace

# 43 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by pol_gt

1. Μήπως να αναφέρεις κάποια συγκεκριμένη πηγή ;;; Γιατί στην αρχαιοελληνική γραμματεία υπάρχουν και έργα τα οποία περιγράφουν με ακρίβεια τροχιές πλανητών, αποστάσεις και τα λοιπά. Εσύ σε ποιά αρχαιότητα αναφέρεσαι ;;;

2. Και ναι, σε αντίθεση με ότι εσύ πιστεύεις, που στα δικά μου αισθητήρια είναι ψευδές, υπάρχουν και φαινόμενα ανεξήγητα και θα παραμείνουν ανεξήγητα εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν.

Λόγου χάριν. Ο άνθρωπος ως σύστημα είναι προϊόν της Φύσης, αποτελείται δε στα υποσυστήματα του από χαρακτήρες οι οποίοι υπήρχαν από πριν μέσα στη Φύση. Έτσι, τα πνευμόνια θα τα συνδέσουμε με το οξυγόνο, τους οφθαλμούς με το φως και το τρισδιάστατο του χώρου, τα ώτα με τους φυσικούς ήχους (για να ακολουθήσεις τις έννοιες που σου ξεδιπλώνω ας σε βοηθήσω στο σημείο αυτό λέγοντας πως εάν η Φύση, το περιβάλον, ήταν όπως είναι με την διαφορά να μην υπήρχε δυνατότητα φυσικών ήχων, ο άνθρωπος είναι σίγουρο πως θα είχε "κτιστεί" όπως γνωρίζουμε, με την διαφορά πως δεν θα τον προίκιζε η Φύση με την αίσθηση της ακοής), έτσι λοιπόν κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να συνδέσουμε τα επι μέρους της ανθρώπινης ύπαρξης με την Μητέρα Φύση.

Για πες μου τώρα αγαπητέ, και σε προκαλώ να επικαλεστείς οποιονδήποτε επιστημονικό τομέα, η Νόηση ως επι μέρους ανθρώπινη ιδιότητα και δυνατότητα, σε ποιό σημείο της Μητέρας Φύσης βρίσκει το παράδειγμα του, όπως τα πνευμόνια στο οξυγόνο και οι οφθαλμοί στο φως;;; Κι αν είναι η Νόηση προϊόν του εγκεφάλου, σε ποιό σημείο της Μητέρας Φύσης διακρίνουμε, το όντως πολύπλοκο, παράδειγμά του;;;

Αλλά ας αφήσουμε την Νόηση κι ας εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο θέτοντας το ερώτημα, μην νομίζεις πως προσπαθώ να μειώσω την επιχειρηματολογική σου αξία αγαπητέ, εκφράζομαι τη στιγμή αυτή όπως ακριβώς νοιώθω ο ίδιος μου μπροστά στα ερωτήματα αυτά, με άλλα λόγια, με τον ίδιο τρόπο ερωτώ κι εμένα, συνεχίζοντας λοιπόν, σε ποιό σημείο της Μητέρας Φύσης μπορούμε να διακρίνουμε το παράδειγμα της Διόρασης, ή της Προόρασης, ή της Ενόρασης, πραγματικότητες οι οποίες είναι ανθρώπινες ιδιότητες, τις οποίες ο χριστιανισμός αξιολογεί ως Αρετές, εγώ όμως τις αναφέρω ως αισθητηριακές εσωτερικές δυνάμεις. Το ερώτημα όμως παραμένει, από που η Μητέρα Φύση πήρε τα παραδείγματα τούτα για να προικήσει την ανθρώπινη φύση;;;

Βέβαια το μυστήριο φαινομένων πάνω στην ανθρώπινη φύση αφορά και άλλους τομείς, ας έρθουμε όμως σε αυτούς χρόνου θέλοντος και βοηθούντος μα και πολικής τεμπελίτιδας αναίρεσις.1. Βαριέμαι να ψάξω στο διαδίκτιο. Δεν υπήρχε τότε όταν το διάβασα και φυσικά δεν αναφέρομαι απαραίτητα στην αρχαία Ελλάδα. Μάλλον για κινέζικο μου κάνει. Εκεί είχανε δράκους και τέτοιου είδους μύθους.

2. Σε είχα για αρκετά διαβασμένο, ενδεχομένως και έξυπνο για να κάνεις μια τέτοια ερώτηση. Εκτέθηκες. Τελικά μήπως είστε και μελλοντολόγοι εσείς οι χριστιανοί;
Δηλαδή τι θες να μου πεις; Οτι δεν έχουν εξηγηθεί πολλά ανεξήγητα φαινόμενα;

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ξέραμε τι είναι οι μετεωρίτες; Ξέραμε για ποιο λόγο γυρίζει ο ήλιος γύρω από τη γη (όπως ξέραμε τότε λόγω της αγίας γραφής); Ξέραμε τι είναι το φως; Καλά καλά ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε. Πιστεύουμε βάσει πειραμάτων στη διπλή (κυματική και σωματιδιακή) φύση του. Ξέραμε τι είναι οι πλανήτες; Ξέραμε τι είναι τα πάλσαρ; Νομίζαμε οτι είναι φάροι του διαστήματος που κατασευάστηκαν από νοήμονα όντα. Ξέραμε τι είναι οι μαύρες τρύπες; Απλά τις βλέπαμε να ρουφάν με έναν ανεξήγητο για τότε τρόπο ύλη φως ακόμη και χρόνο.

Όλα τα παραπάνω όπως και άλλα χιλιάδες παραδείγματα που θα μπορούσα να σου πω εξηγούνται σήμερα. Αυτός είναι και ένας από τους ορισμούς της λέξης επιστήμης. Το ότι εξελίσσεται και δε μένει σε δόγματα του στυλ "Υπάρχει θεός". Με απλή επαγωγική λογική, όλα στο μέλλον θα εξηγηθούν. Είναι μαθηματικά βέβαιο.

Πάμε τώρα και σε αυτά που δεν είναι και τόσο "χωράφια" μου.

Σου υπενθυμίζω οτι οι πνεύμονες εμφανίστηκαν αρκετά αργότερα σε σχέση με το πότε εμφανίστηκε η ζωή. Στη συνέχεια αποκτήσαμε βραγχια και αργότερα εξελίχθηκαν σε πνεύμονες. Επίσης δεν έχουν όλες οι μορφές ζωής την ανάγκη του οξυγόνου. Αν ψάξεις βαθιά στη γη ή ενδεχομένως και στη θάλασσα θα βρεις οργανικές ουσίες οι οποίοι δεν καταναλώνουν οξυγόνο κι όμως θεωρούνται σύμφωνα με τους βιολόγους ζωντανοί οργανισμοί.

Ακόμη και σε ένα πείραμα που έγινε παλιότερα όπου προσπάθησαν να δημιουργήσουν "ζωή" από το τίποτε ουσιαστικά τα ψιλοκατάφεραν. Έβαλαν σε μια γυάλα τα αέρια όπου είχε η γη 2-3 δε θυμάμαι ακριβώς, δισεκατομμύρια χρόνια πιο πριν και δημιουργήθηκαν όχι ακριβώς ζωντανοί οργανισμοί αλλά κάτι παρεμφερές. Κάτι προτείνες, πρωτόζωα δε θυμάμαι ακριβώς. Επαναλαμβάνω αυτά στους βιολόγους. Δε γνωρίζω όπως ούτε κι εσύ φυσικά λεπτομέρειες.

Για τον εγκέφαλο αυτό που ξέρω είναι οτι είναι το όργανο του ανθρώπου για το οποίο γνωρίζουμε τα λιγότερα από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματός μας. Ωστόσο, όπως και στη φυσική, έτσι και στην ιατρική όσο προχωράμε βρίσκουμε όλο και περισσότερα. Παλιά ξέραμε πολύ λίγα για τον εγκέφαλο. Σήμερα περισσότερα. Για παράδειγμα αυτό που ξέρω είναι το τι προκαλεί το αίσθημα του έρωτα. Όταν ο άνθρωπος ερωτεύεται ο εγκέφαλος παράγει μια ουσία, δε θυμάμαι πως την λένε η οποία υπάρχει και στη σοκολάτα, που σου προκαλεί όλα αυτά τα συνασθήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθύνσου στους γιατρούς. Επαναλαμβάνω δεν είναι χωράφια μου αυτά, ούτε και δικά σου βέβαια. Ειμαι των θετικών επιστημών.

Α και κάτι τελευταίο. Ο χώρος δεν είναι τρισδιάστατος αγαπητέ. Απλά σαν τρισδιάστατα όντα που είμαστε μπορούμε να καταλάβουμε μόνο 3. Ο Αινστάιν ήταν ο πρώτος που μίλησε για την 4η διάσταση την οποία ονόμασε "χρόνο". Σήμερα έχουμε φτάσει αισίως στις 11!

# 44 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by ___mikeman___
Θα ηθελα να ελεγα οτι πιστέυω στον Ιησου, αλλα αυτο θα σημαινε οτι πρέπει να κάνω ο,τι διδαξε...και αυτά ειναι πολύ δυσκολα γμτ.Εμένα με εκνευρίζει ο σπαστικός, που δεν είναι δίκαιος όπως ο Μωάμεθ που επιτρέπει νόμιμα 5 γυναίκες...

# 45 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by ___mikeman___

Παράθεση:
Originally posted by pol_gt
Άθεοι είναι όσοι τρέφουν, όπως εσένα, διαστρεβλωμένη αντίληψη περί Θεού.Σαν κι εσένα δηλαδή? Αφου ειπες οτι εισαι αθεος.Ναι, είπα πως είμαι άθεος, εξήγησα όμως και το γιατί. Η σύνδεση που κάνεις δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είχα γράψει.

aerospace

# 46 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by ___mikeman___

1. Μονο που η επιστήμη και η θεωρία της εξέλιξης ειδικότερα δεν λένε καθολου οτι ο άνθρωπος προήλθε απο τον πίθηκο, οπως πιστευουν πολλοι οτι λέει. Λεει απλώς οτι ο άνθρωπος και ο πίθηκος είχαν εναν αρχαιότερο, κοινο προγονο. Ειναι "ξαδέρφια", δηλαδή, οπως λεει ο Dawkins. Ο πίθηκος δεν είναι "παππους" μας.

Βλεπεις λοιπον οτι κι εσύ δεν εισαι καλά πληροφορημένος στα της επιστήμης, που υποστηρίζεις οτι δινει τις απαντήσεις που δεν δινει η θρησκεια. Και δεν εισαι ο μονος βέβαια...

2. Μα πως να σου απαντήσουμε αφου δεν μας λες σε ποιον θεο αναφέρεσαι?

Τον Δια ας πουμε τον γεννησε ο Κρονος, που ειχε πατέρα τον Ουρανο.

Τον Θεο του χριστιανισμου απο την άλλη, δεν τον δημιουργησε κανένας, ειναι ας πουμε η Πρώτη Αρχή, ή το Απειρο, απο το οποιο προέρχονται ολα τα υπόλοιπα "κτιστά" πράγματα.

3. Το γιατί κάποιος να πιστευει στον Χριστο τώρα, και οχι στον Δια...αυτα ειναι επιλογές. Δεν λένε οι θρησκειες τα ίδια πράγματα. Και εδώ που τα λέμε, σε ποιον χριστιανισμο αναφερόμαστε... στου Ιησου ή στου Παυλου? Θα ηθελα να ελεγα οτι πιστέυω στον Ιησου, αλλα αυτο θα σημαινε οτι πρέπει να κάνω ο,τι διδαξε...και αυτά ειναι πολύ δυσκολα γμτ.1. Αν εννοείς οτι ο άνθρωπος δεν προήλθε από τη σημερινή μορφή του πιθήκου είναι αλήθεια. Εννοείται αύτο. Και ο πίθηκος εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών όπως και όλα τα ζώα φυτά. Προήλθε από μια αρχαία μορφή πηθίκου την οποία δε θυμάμαι πως την ονόμασαν. Τέλος πάντων ο κοινός μας αυτός πρόγονος μοιάζει πολύ με το σημερινό πίθηκο.

2. Καλό και το χιούμορ δε λέω όχι, αλλά δεν ταιριάζει στο παρόν θρέντ.

3. Τι θα πει επιλογές. Επιλογή κάνεις στη μάρκα ή στο χώμα του αυτοκινήτου όπου πρόκειται να αγοράσεις ή το επάγγελμα που πρόκειται να επιλέξεις. Όταν επιλέγεις μια θρησκεία, θεωρητικά βέβαια, μαθαίνεις πρώτα για όλες τις θρησκείες βλέπεις ποια είναι η πιθανότερη να υπάρχει και την ακολουθείς. Εφ' όσον όπως πιστεύετε οι περισσότεροι οτι υπάρχει θεός, ο χριστιανικός θεός, αυτό αυτόματα καθιστά όλες τις άλλες θρησκείες ψεύτικες. Τα ίδια ισχυρίζονται οι τούρκοι πχ για τον δικό τους όμως θεό. Δεν μπορεί να δημιούργησαν τον κόσμο ο θεός, ο αλλάχ, ο βούδας και ο δίας σε συνεργασία. Ένας θα είναι ο αληθινός.

Γιατί λοιπόν πιστεύετε σε αυτόν τον θεό; Επειδή αυτόν διδαχθήκαμε; Πολύ εγωιστικό το βρίσκω.

Και τέλος αφού οι περισσότεροι είστε λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας (όπως και εγώ φυσικά) γιατί δεν πιστεύετε στην αρχαία Ελληνική θρησκεία; Τον 12θεισμό δηλαδή και πιστεύετε στη θρησκεία των ερβαίων; Που ήρθαν εδώ με το έτσι θέλω, βεβήλωσαν όλους τους ναούς μας, έκαψαν όλες τις βιβλιοθήκες μας, σκότωσαν "αλλόθρησκους" και δεν ξέρω γω τι άλλο;

# 47 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by aerospace
1. Βαριέμαι να ψάξω στο διαδίκτιο. Δεν υπήρχε τότε όταν το διάβασα και φυσικά δεν αναφέρομαι απαραίτητα στην αρχαία Ελλάδα. Μάλλον για κινέζικο μου κάνει. Εκεί είχανε δράκους και τέτοιου είδους μύθους.

2. Σε είχα για αρκετά διαβασμένο, ενδεχομένως και έξυπνο για να κάνεις μια τέτοια ερώτηση. Εκτέθηκες. Τελικά μήπως είστε και μελλοντολόγοι εσείς οι χριστιανοί;
Δηλαδή τι θες να μου πεις; Οτι δεν έχουν εξηγηθεί πολλά ανεξήγητα φαινόμενα;1. Ε μα πες το έτσι να σε καταλάβω. Βασικά αυτό που αναφέρεις είναι ποιητικό σχήμα, της κινέζικης παράδοσης, και το ερμηνεύεις λάθος. Τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις όμως υπάρχουν και για την αρχαιοελληνική πραγματικότητα. Για παράδειγμα η αστραπή ή ο κεραυνός. Πολλοί φαντάζονται διαβάζοντας πως ο Δίας ήταν κύριος του Κεραυνού, ότι οι αρχαίοι ήταν δυσειδαίμονες και προκαταλειμένοι και πως αδυνατούσαν να καταλάβουν ότι ο κεραυνός είναι ένα φυσικό μετερεολογικό φαινόμενο. Και σφάλουν γιατί; Διότι ο Κερυανός του Ζευς δεν περιγράφει την αισθητική αντίληψη των αρχαίων μπροστά στο φαινόμενο μα είναι ποιητικό-φιλοσοφικό σχήμα, και αποδίδει την Αρετή της Διάκρισης.

2. Ναι, πολλά φαινόμενα αδυνατεί να τα ερμηνέψει η επιστήμη. Και πολύ συχνά οδηγείτε στην ανάγκη νοήμονος αρχής, πίσω από κάποια φαινόμενα. Ο ίδιος ο Χόγκινς, αν γράφω σωστά το όνομά του, ο ανάπηρος τετραπληγικός επιστήμονας, έγραψε σε κάποιο έργο του, τόσες δεκαετίες ερευνών και οδηγηθήκαμε στο σημείο που περιγράφει η Γένεση εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Παράθεση:
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ξέραμε τι είναι οι μετεωρίτες; Ξέραμε για ποιο λόγο γυρίζει ο ήλιος γύρω από τη γη (όπως ξέραμε τότε λόγω της αγίας γραφής); Ξέραμε τι είναι το φως; Καλά καλά ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε. Πιστεύουμε βάσει πειραμάτων στη διπλή (κυματική και σωματιδιακή) φύση του. Ξέραμε τι είναι οι πλανήτες; Ξέραμε τι είναι τα πάλσαρ; Νομίζαμε οτι είναι φάροι του διαστήματος που κατασευάστηκαν από νοήμονα όντα. Ξέραμε τι είναι οι μαύρες τρύπες; Απλά τις βλέπαμε να ρουφάν με έναν ανεξήγητο για τότε τρόπο ύλη φως ακόμη και χρόνο.Ο άνθρωπος έχει πεπερασμένες δυνατότητες, και όσο να προχωρήσει η επιστήμη, ακόμη και 2000 έτη στο μέλλον, η γνώση που θα κατακτεί θα είναι πάντοτε περιορισμένη, εν σχέση με την Φύση των Πραγμάτων, λόγω των φυσικών περιορισμών του, και πάντοτε θα κινείτε μέσα στα περιοριστικά όρια αυτά. Με άλλα λόγια, το ανθρώπινο ον είναι προϊόν συγκεκριμένου επιπέδου οργάνωσης της ύλης και αυτό καθορίζει άμεσα τις δυνατότητες του. Ποτέ δεν θα καταφέρει να κατανοήσει την ύπαρξη των αστέρων και των πλανητών, ως δομικά στοιχεία ενός άλλου μεγάκοσμου, δηλαδή' όποια είναι η σχέση των μικροστοιχείων προς την ύλη που πέφτει στις αισθήσεις μας, η ίδια σχέση υπάρχει στο συμπαντικό περιεχόμενο όπως πέφτει στις αισθήσεις μας, προς ένα επίπεδο οργάνωσης της ύλης έξω από αυτό. Αυτήν την πραγματικότητα ποτέ δεν θα την διακρίνει το ανθρώπινο όν, λόγω του φυσικού του περιορισμού.

Επομένως οι επιστημονικές θεωρίες, εκείνες που επαληθεύονται πειραματικά, περιγράφουν μέρος της Φύσης κάποιου Πράγματος και όχι όλο.

Παράθεση:
TextΌλα τα παραπάνω όπως και άλλα χιλιάδες παραδείγματα που θα μπορούσα να σου πω εξηγούνται σήμερα. Αυτός είναι και ένας από τους ορισμούς της λέξης επιστήμης. Το ότι εξελίσσεται και δε μένει σε δόγματα του στυλ "Υπάρχει θεός". Με απλή επαγωγική λογική, όλα στο μέλλον θα εξηγηθούν. Είναι μαθηματικά βέβαιο.


Είναι αδύνατο αυτό που λες, και εξηγώ γιατί πιο πάνω. Ακόμη και οι ανώτερες μαθηματικές εξισώσεις θα ερμηνεύουν εν σχέσει της Φύσης του Πράγματος μέρος του, και όχι το όλον του. Πέραν αυτών, αγνοείς την φύση της θεολογίας και για αυτό την μπερδεύεις κάθε τόσο με τα επιστημονικά θετικά πεδία. Παρεπιπτώντος, γνωρίζεις πως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η διάρκεια φοίτησης της θεολογίας είναι χρονικά μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες επιστήμες;;;

Παράθεση:
Σου υπενθυμίζω οτι οι πνεύμονες εμφανίστηκαν αρκετά αργότερα σε σχέση με το πότε εμφανίστηκε η ζωή. Στη συνέχεια αποκτήσαμε βραγχια και αργότερα εξελίχθηκαν σε πνεύμονες. Επίσης δεν έχουν όλες οι μορφές ζωής την ανάγκη του οξυγόνου. Αν ψάξεις βαθιά στη γη ή ενδεχομένως και στη θάλασσα θα βρεις οργανικές ουσίες οι οποίοι δεν καταναλώνουν οξυγόνο κι όμως θεωρούνται σύμφωνα με τους βιολόγους ζωντανοί οργανισμοί.


Η αναφορά σου εδώ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη φύση του ερωτήματος μου. Παρόλα αυτά σου υπενθυμίζω πως είναι οι επικρατέστερες θεωρίες οι περισσότερες, οι οποίες βασίζονται σε ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Εξάλλου και μέσα στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν διαφορετικές σχολές στην προσέγγιση ίδιων ζητημάτων, και άρα και διαφορετικές ερμηνείες και ενδεχώμενες θεωρίες.

Παράθεση:
Για τον εγκέφαλο αυτό που ξέρω είναι οτι είναι το όργανο του ανθρώπου για το οποίο γνωρίζουμε τα λιγότερα από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματός μας. Ωστόσο, όπως και στη φυσική, έτσι και στην ιατρική όσο προχωράμε βρίσκουμε όλο και περισσότερα. Παλιά ξέραμε πολύ λίγα για τον εγκέφαλο. Σήμερα περισσότερα. Για παράδειγμα αυτό που ξέρω είναι το τι προκαλεί το αίσθημα του έρωτα. Όταν ο άνθρωπος ερωτεύεται ο εγκέφαλος παράγει μια ουσία, δε θυμάμαι πως την λένε η οποία υπάρχει και στη σοκολάτα, που σου προκαλεί όλα αυτά τα συνασθήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθύνσου στους γιατρούς. Επαναλαμβάνω δεν είναι χωράφια μου αυτά, ούτε και δικά σου βέβαια. Ειμαι των θετικών επιστημών.Και πάλι η αναφορά σου είναι εκτός θέματος με τον τρόπο που το έθεσα.

Παράθεση:
Α και κάτι τελευταίο. Ο χώρος δεν είναι τρισδιάστατος αγαπητέ. Απλά σαν τρισδιάστατα όντα που είμαστε μπορούμε να καταλάβουμε μόνο 3. Ο Αινστάιν ήταν ο πρώτος που μίλησε για την 4η διάσταση την οποία ονόμασε "χρόνο". Σήμερα έχουμε φτάσει αισίως στις 11!


Καταρχήν ο χρόνος ως οντότητα καταρίπτετε από ορισμένους κύκλους φυσικών ως ανύπαρκτο μέγεθος και ψευδαίσθηση των αισθήσεων. Το άλλο έπειτα το λες ανάποδα, δεν καταλαβαίνουμε μόνο 3 διαστάσεις επειδή είμαστε τρισδιάστατα όντα (όμως έχεις στο σημείο αυτό την αίσθηση του φυσικού περιορισμού που αναφέρω σε άλλη πρόταση πιο πάνω) μα από το πολύμορφο επίπεδο οργάνωσης της ύλης που πάιφτει στις αισθήσεις μας, είμαστε απόρροια τριών διαστάσεων, και αυτοί καθορίζουν τον φυσικό μας περιορισμό.

aerospace

# 48 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by pol_gt1. Καταρχήν έχεις διαστρεβλωμένη αντίληψη περί Θεού. Έπειτα, τρέφεις διαστρεβλωμένη αντίληψη γενικά γύρω από το ζήτημα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού ο οποίος εκφράζεται δια της ατραπού της θρησκείας, και γενικά έχεις στρεβλή εικόνα για την φύση της θρησκείας, αν και η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, παρόλο που εκφράζεται δια της ατραπού της.

2. Ρωτάς γιατί δεν έκαναν γνωστή από τους παλιούς καιρούς την συμβολική διάσταση. Μα το ερώτημα σου αυτό στερείτε ουσίας διότι δεν αληθεύει. Για παράδειγμα δες την Εξαήμερο του Βασιλείου Καισαρείας η οποία είναι ερμηνεία στη Γένεση και συγκεκριμένα στις Ημέρες της Δημιουργίας, έργο το οποίο ήταν λόγοι κυρηγματικοί σε ακροατήριο και καταγράφτηκαν. Επίσης παρόμοιο ερμηνευτικό έργο μέσα από κύρηγμα σε ακροατήριο το οποίο καταγράφτηκε υπάρχει του Ιωάννη του Χρυσόστομου. Κι άλλα υπάρχουν, ενδεικτικά σου αναφέρω αυτά.

3. Λες για νοημοσύνη σπουργητιών για κάποιους που γνωρίζεις και αγαπούν, αν κατάλαβα καλά, τον χριστιανισμό. Εγώ σου αντιπροτείνω το εξής. Εάν ζεις στην Αθήνα, κάνε τον κόπο να επισκεπτείς την μονή του π. Νεκτάριου Μουλασιώτη στη Φωκίδα. Σε πληροφορώ πως όλοι, στο σύνολο τους όλοι, οι μοναχοί του μοναστηριού είναι πτυχιούχοι ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων δηλαδή, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Γιατί, δηλαδή, να μην δεις και την άλλη πλευρά;;;

3. Κανείς δεν αναιρεί τον Αδάμ και την Εύα, ούτε τίθετε ζήτημα. Είναι πραγματικότητες Ποιητικές, και οι χαρακτήρες τους βρίσκονται μέσα σου, αφορούν δηλαδή στην εσωτερική ανθρώπινη πνευματική πραγματικότητα.

4. Φυσικά και υπάρχουν άλλες θρησκείες, με ιερές γραφές κι αυτές, και με την ιερά παράδοσή τους. Μελέτα τες, εάν έχεις φιλοσοφικό προσανατολισμό και θέλεις να ανακαλύψεις την Αλήθεια στον Κόσμο. Δεν σου στερεί κανείς το δικαίωμα αυτό. Εάν βέβαια σε ενδιαφέρει η ποιότητα της γνώσης που διατηρείς μέσα σου. Αν όχι, τι να πω, δεν ξέρω, τουλάχιστον φρόντισε να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου, και να μην του επιτρέπεις να νοιώθει την ίδια βεβαιότητα με εκείνον που όντως κατέχει. Διότι έτσι ανοίγεις την πόρτα διάπλατα να λειτουργούν μέσα σου ψευδαισθήσεις. Επικίνδυνο δεν είναι;;;

5. Επίσης σφάλεις όταν αναφέρεις πως η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας είναι άθεοι. Όχι παιδί μου, λάθος κάνεις. Άθεοι είναι όσοι τρέφουν, όπως εσένα, διαστρεβλωμένη αντίληψη περί Θεού.

6. Τέλος πάντων, πολλά είπα και νοιώθω πως χάνω την ώρα μου.1. Δεν έχω καμιά διαστρεβλωμένη αντίληψη περί θεού διότι δεν πιστεύω σε θεούς ημίθεούς ή πνεύματα. Αυτά είναι καθαρά χριστιανικές ορολογίες που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα σε μένα.

2. Η ουσία του ερωτήματός μου είναι ξεκάθαρη. Ο οποιοσδήποτε την καταλαβαίνει. Και δε μας είπες τελικά. Πως ερμήνευσαν το κεφάλαιο της γένεσης; Πες μας τώρα οτι μιλούσαν για χωροχρόνους, παραλληλα σύμπαντα και θεωρίες μπιγκ μπανγκ.

3. Και άθεους έχω συναντήσει με παρόμοιο δείκτη νοημοσύνης. Κι εδώ παρεξήγησες. Απλά λέω οτι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σήμερα νέος μορφωμένος άνθρωπος που να πιστεύει οτι ο άνθρωπος προήλθε από τον αδαμ και την εύα ή να επιμένουν να αναγ΄ραφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Κι όμως υπάρχουν. Πολύ λίγοι μεν αλλά υπάρχουν. Πρέπει να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου. Το λιγότερο αυτό.

4. Εσύ που τις μελέτησες γιατί δεν πιστεύεις σε κάποια από αυτές; Αφού σε ενδιαφέρουν οι πνευματικοί ορίζοντές σου όπως λες και μελέτησες τις χιλιάδες θρησκείες που εμφανίστηκαν στη γη κατέληξες ότι όλες οι άλλες ήταν μούφα και ο χριστιανισμός που διδάχτηκες από σχολείο και γονείς είναι η παραγματική θρσκεία είναι ο χριστιανισμός; Τυχαίο; Μάλλον όχι.

Την αλήθεια στον κόσμο τη γνωρίζω πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία των ανθρώπων όπως και η ποιότητα της γνώσης μου είναι ενδεχομένως άριστη. Γιατί πολύ απλά γνωρίζω πολύ καλά πως συμβαίνουν τα περισσότερα φυσικά φαινόμενα όπως για ποιο λόγο υπάρχουν εποχές στον δικό μας πλανήτη μέχρι και τη φύση των μαύρων τρυπών ή γιατί πετάει το αεροπλάνο. Δεν τα γνωρίζω όλα φυσικά είπα δεν είμαι ούτε κοσμολόγος ούτε αστροφυσικός ούτε καν φυσικός ούτε βιολόγος ούτε χημικός. Ένας συνδυασμός όλων αυτών θα ήταν η τελειότητα. Αλήθεια στον κόσμο για μένα είναι να μπορείς να εξηγήσεις όλα τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω σου αλλά και στον χωροχρόνο.

5. Να διαβάζεις καλά κάποιο πόστ στο οποίο πρόκειται να απαντήσεις. Δε μίλησα για την πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας. Επιστήμονας μπορεί να θεωρείται ένας φιλόλογος, ένας λογιστής, ένας πληροφορικός, ένας γιατρός ένας μηχανικός κλπ. Μίλησα για την πλειοψηφία των κοσμολόγων που ναι λοιπόν, στην πλειοψηφία τους είναι άθεοι. Κορυφαίος όλων για την εποχή του τουλάχιστον ο Carl Sagan.

6. Κι εγώ πολλά είπα και χάνω το χρόνο μου καθώς ούτε πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη ούτε εσύ εμένα φυσικά. Αντιπαράθεση απόψεων κάνουμε.

aerospace

# 49 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Βαρίεμαι να σου απαντήσω στο τελευταίο σου ποστ. Μιλάς για αναπάντητα ερωτήματα εσύ που δεν έχεις απαντήσει σε ούτε ένα από αυτά που έθεσα από τα πρώτα μου ποστ. Παρ' το χαμπάρι είμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Πάω για ύπνο.

# 50 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by aerospace
Και τέλος αφού οι περισσότεροι είστε λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας (όπως και εγώ φυσικά) γιατί δεν πιστεύετε στην αρχαία Ελληνική θρησκεία; Τον 12θεισμό δηλαδή και πιστεύετε στη θρησκεία των ερβαίων; Που ήρθαν εδώ με το έτσι θέλω, βεβήλωσαν όλους τους ναούς μας, έκαψαν όλες τις βιβλιοθήκες μας, σκότωσαν "αλλόθρησκους" και δεν ξέρω γω τι άλλο;Λάτρεις ναι μεν, αδιάκριτα όχι δε. Διότι και η αρχαία Ελλάδα είχε τα σκοτεινά μελανά σημεία της, όπως και κάθε κοινωνία και πολιτισμός που εμφανίστηκε. Ο πολυθεϊσμός, μην το αγνοείς, ήταν η επικρατούσα θρησκεία, όμως και ο μονοθεϊσμός έχει τις αναφορές του στην αρχαιοελληνική πραγματικότητα πολύ πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού. Περαν τούτου. Μέσα από την αρχαιοελληνική γραμματεία, μας γίνετε γνωστό το γεγονός δίωξης φιλοσόφων και καταστροφές μνημείων. Περισσότερα εδώ: http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia6.html#14d

Επίσης, αρχαίοι φιλόσοφοι, όπως μας μεταφέρει η αρχαιοελληνική γραμματεία, οι οποίοι απορρίπτουν ο ένας τον άλλο: http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia7.html#15a

Και το κερασάκι άλλη φορά, κερασάκι που θα έχει γεύση, τι ακριβώς είπαν και τι θέση είχαν, οι αρχαίοι πνευματικοί και διανοητές, για την πολυθεϊστική επικρατούσα, τότε, θρησκεία. Σχεδόν στο σύνολο τους την απορρίπτουν, όπως μας μεταφέρει η αρχαιοελληνική σωζόμενη γραμματεία.

# 51 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Αγοράκι μου, πριν γνωρίσω τον χριστιανισμό, και τον αναγνωρίσω ως το ανώτερο πολιτισμικό και πολιτιστικό επίτευγμα της ανθρωπότητας, πέρασα μέσα από άλλα πεδία. Για τον χριστιανισμό είχα την άποψη που τρέφεις κι εσύ σήμερα. Κι αυτό μου δίνει, ως ένα σημείο, να νοιώθω τον βαθμό επιπολαιότητας μιάς άποψης που εκφράζεται άστοχα, ανούσια, ίσως και λιγάκι ανόητα. Και πολύ πιο ανόητο είναι εκείνο του οποίου δεν κατέχω πείρα, το απορρίπτω όμως με χαρακτηριστική άλογη βεβαιότητα. Δυστυχώς πολλές οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις αγόρι μου, δεν ευθύνεσαι όμως εσύ, η γενική Παιδεία είναι αυτή.

Και όχι αγόρι μου, αλήθεια δεν είναι αυτό που εννοείς, αλήθεια δεν είναι αυτό που νομίζεις. Γιατί εάν αυτό:

Παράθεση:
Την αλήθεια στον κόσμο τη γνωρίζω πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία των ανθρώπων όπως και η ποιότητα της γνώσης μου είναι ενδεχομένως άριστη. Γιατί πολύ απλά γνωρίζω πολύ καλά πως συμβαίνουν τα περισσότερα φυσικά φαινόμενα όπως για ποιο λόγο υπάρχουν εποχές στον δικό μας πλανήτη μέχρι και τη φύση των μαύρων τρυπών ή γιατί πετάει το αεροπλάνο. Δεν τα γνωρίζω όλα φυσικά είπα δεν είμαι ούτε κοσμολόγος ούτε αστροφυσικός ούτε καν φυσικός ούτε βιολόγος ούτε χημικός. Ένας συνδυασμός όλων αυτών θα ήταν η τελειότητα. Αλήθεια στον κόσμο για μένα είναι να μπορείς να εξηγήσεις όλα τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω σου αλλά και στον χωροχρόνο.είναι η αλήθεια σου, που σημειοτέων αποτελείτε στο σύνολο της από πληροφορίες οι οποίες είναι γνώση που έχουν συλλέξει άλλοι, η προσωπική σου αλήθεια ποιά είναι και πότε θα βρει πεδίο να λειτουργήσει;;; Εάν είσαι εσωτερικά στο σύνολό σου, σύμφωνα με τον τρόπο που αποδέχεσαι τα Πράγματα και την Ζωή και που υποστηρίζεις όπως δείχνει η παράθεση πιο πάνω με τα λόγια σου, είσαι λοιπόν στο σύνολό σου εσωτερικά, η διαμόρφωση που επιτέλεσε η αλήθεια άλλων, των επιστημόνων δηλαδή, τι δύνατε να σε διακρίνει ως αυτόνομη, αυτόβουλη και αυτοσυνείδητη οντότητα, εφόσον ως α-ληθές, αυτό δηλαδή που δεν υπόκειτε στη λήθη, δέχεσαι εκείνο που δεν αποκτήθηκε από εσένα, μα είναι προϊόν ψυχοπνευματικής και διανοητικής εργασίας άλλων οντοτήτων, άλλων ανθρώπων, επομένως, ποιά είναι η ποιότητα αλλά και ο βαθμός της α-ληθείας σε σχέση με την δική σου ψυχοπνευματική και διανοητική κατάσταση;;; Πότε θα αποκτήσεις, με άλλο λόγο, προσωπική σχέση με την αλήθεια, και δεν θα είσαι πλέον όλος μέσα σου, η αλήθεια άλλων;;;

Μήπως, ο χριστιανισμός σε θέλει, και βασικά καλεί μέσα στους αιώνες, να λειτουργήσεις ως εικόνα Θεού και να προσπαθήσεις να τον ομοιάσεις, δημιουργώντας όπως Αυτός την πρώτη Ημέρα το Φως, όπως περιγράφει η Γένεση, το πρώτο Κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, εσύ το εσωτερικό Φως, δηλαδή την αυτοσυνειδησία της πλήρους κενότητας, εφόσον στο σύνολο μέσα μας είμαστε το προϊόν που μορφώνει η αλήθεια άλλων, και όπως δεν υπήρχε τίποτε άλλο παρά Φως, κατά τις πρώτες στιγμές της αγιογραφικής Δημιουργίας, έτσι να εμπεδώσουμε κι εμείς την συνείδηση πως η εσωτερική μας πραγματικότητα είναι κενή από οποιανδήποτε μόρφωση αυτοσυνείδητης παρέμβασης;;; Και πως να μην ισχύει αυτό εφόσον, όπως έδειξα, είμαστε στο σύνολο μέσα μας, η αλήθεια άλλων;;;

Μήπως, λέω μήπως για να το θέσω ως πιθανό ενδεχώμενο και όχι ως αδιάψευστη αλήθεια, διότι είναι γεγονός πως με αυτά που σου γράφω σε τούτο το μήνυμα, καταχράζομαι από την μία τους όρους της αλήθειας, ας πούμε της δικής μου αλήθειας την οποία τυγχάνει να μην αναγνωρίζεις ως τέτοια, κι από την άλλη σου κάνω κακό διότι δεν σε οφελώ πρακτικά σε κάτι το αντίθετο θα έλεγα, διαιωνίζω την δική σου αλήθεια, ας συνεχίσω όμως εκεί που διέκοψα, μήπως τελικά η πραγματική φύση της χριστιανικής πίστης, βασίζεται στην αυτοσυνείδητη και αυτόβουλη παρεμβατική εσωτερική μόρφωση;;;

Από την άλλη αν θελήσω, έτσι από περιέργεια, να δω ποιά μέσα χρησιμοποιεί στις ιερουργίες του, ο ορθόδοξος χριστιανισμός εννοώ, αναπόφεκτα διαπιστώνω, μετά από παρακολούθηση, δηλαδή επίσκεψη σε κάποιες κυριακάτικες λειτουργίες, δεν ομιλώ ούτε θα αναφέρω τίποτα περί μύησης, διαπιστώνω λοιπόν, πως τα μέσα που κάνει χρήση στην ιερουργική έκφραση και πρακτική, είναι η Ποίηση και η Μουσική. Οι υμνολογίες, τα τροπάρια, οι ωδές και τα λοιπά, τα οποία αποδίδονται με μουσικό ρυθμό, τις ψαλμωδίες δηλαδή. Και πόσο τυχαίο είναι το γεγονός πως στην αρχαιοελληνική πραγματικότητα, η Μουσική και η Ποίηση αποτελούσαν βασικά στοιχεία της Παιδείας;;;

Τελικά, μήπως δεν ξέρουμε τι είναι χριστιανισμός;;; Μήπως τον υποτιμήσαμε;;; Μήπως τον κατανοήσαμε με λάθος τρόπο;;; Μήπως τρέφουμε ψευδαισθησιακή αντίληψη για την Φύση του;;; Εάν ναι, είναι πιθανόν να είμαστε το ίδιο ευάλωτοι και σε άλλα θέματα;;;

# 52 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by aerospace
Βαρίεμαι να σου απαντήσω στο τελευταίο σου ποστ. Μιλάς για αναπάντητα ερωτήματα εσύ που δεν έχεις απαντήσει σε ούτε ένα από αυτά που έθεσα από τα πρώτα μου ποστ. Παρ' το χαμπάρι είμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Πάω για ύπνο.Όχι καλό μου παιδί, ούτε οφείλεις ούτε υπάρχει κάποια πρακτική ανάγκη να απαντήσεις σε εμένα οτιδήποτε. Μην αγνοείς όμως τον εαυτό σου, δώσε του την ευκαιρία να γνωρίσει την δική του αλήθεια.

Στο σημείο αυτό κλείνω και την παρουσία μου στο παρών θρεντ.

Καλό σου βράδυ !!!

tanton-

# 53 στις 27/8/2011
author
Ανδρας / 67 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 1.862
'Aρεσαν+: 0%
Ο ένας ποιητής δηλώνει:
( ο παλιός γνωστός και μη εξαιρετέος )

( παραθέτοντας άλλον ποιητή- πραγματικό αυτόν- και νομίζοντας ότι έτσι απαλλάσσεται και είναι αθώος του κρίματος. Δεν βαριέσαι η παπαριά είναι παπαριά ακόμα και αν την είπε ποιητής. Και ο αντιγράφων παπαριές είναι συνένοχος και συνυπεύθυνος )

Δύο πράγματα περισσότερο από όλα με πείθουν για την ύπαρξη του Θεού
Ότι δεν ελέγχω την θέληση μου
Και ότι τον ειρηνικό ωκεανό, δεν μπορεί να τον έχουν δημιουργήσει οι επιστήμονες
Αυτό είναι αρκετό για μένα
Ο άλλος ποιητής δηλώνει :
( το καινούργιο φρούτο: ποιητής -φιλόσοφος )

Πολλοί φαντάζονται διαβάζοντας πως ο Δίας ήταν κύριος του Κεραυνού, ότι οι αρχαίοι ήταν δυσειδαίμονες και προκαταλειμένοι και πως αδυνατούσαν να καταλάβουν ότι ο κεραυνός είναι ένα φυσικό μετερεολογικό φαινόμενο. Και σφάλουν γιατί; Διότι ο Κερυανός του Ζευς δεν περιγράφει την αισθητική αντίληψη των αρχαίων μπροστά στο φαινόμενο μα είναι ποιητικό-φιλοσοφικό σχήμα, και αποδίδει την Αρετή της Διάκρισης.

( αυτός ο κεραυνός του…. Ζευς! Και… η Αρετή της Διάκρισης είναι όλα τα λεφτά! )
Όταν είπα ότι ο, ποιητικός, αγώνας για το θώκο του επίσημου διασκεδαστή του χώρου θα είναι αδυσώπητος,

κάτι ήξερα….
( τουλάχιστον ο πρώτος αντιγράφοντας αποφεύγει τα χοντρά ορθογραφικά λάθη και τις ασυνταξίες…. Θα μάθει και ο καινούργιος που θα πάει… )
Ο χρόνος δεν είναι ποτέ ενεστώς. Είναι πάντα αόριστος.

# 54 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %


Μην ανησυχείς, μην σκέπτεσαι πως θα χάσεις τον ρόλο σου, όχι, δικός σου είναι, μην αγχώνεσαι, τον διεκδίκησες και τον κέρδισες με το σπαθί σου, εσύ λοιπόν θα είσαι ο ιδιαίτερος τρελός του παρών ιστοχώρου, όπως κάθε χωριό έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρελό.

VLEMMA

# 55 στις 27/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
και ναμαστε το λοιπον...

στην μεση περιπου της ζωης μας...

εκει που το δραμα και η απολαυση..

συνιστανται στην "εκρηξη" μας...

σε υπερβατικες επιθυμιες
σε θρησκειες-προορισμους-προσδοκιες
εναρθρες ή αναρθρες τελοσπαντων απορριψεις ή παραδοχες

που αναστατωνουν

τους νομους της καθημερινοτητας μας - κανονικοτητας μας...

που μας "εκθετουν" στην κατασταλτικη αδιαλλαξια
της κοινωνιας μας...

Αρχιζουμε
να παιζουμε με τα σημεια "ρηξης"
στον "κυκλο"
της φυσης
και της ζωης
και της κοινωνιας

προπαθωντας ' "απελευθερωθουμε"

απο τον κυριαρχο "μυθο"...
και απο την καθεστηκυια ταξη...

Ε Μ Ε Ι Σ !!!!!

που τα προβληματα και οι αντιφασεις
οι ασυμβιβαστες απαιτησεις
που μας εχουν "τεθει"..μεχρι τωρα
για την αποκτηση της πολυτιμης ταυτοτητας μας

για την αποκτηση του Ε Γ Ω μας...

μας εχουν περασει δια πυρος και σιδηρου

μεσα απο
θεματα οπως...

π.χ....
την αποκτηση της ταυτοτητας του φυλου μας...
την διαμονη μας σε οικογενειακες δομες...
και ταυτοχρονα...τις επενδυσεις μας...

σε συλλογικες επιθυμιες
σε εμμονες
και σε αγχη...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ...συντροφια μου αλητες πουλια...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ...

και μας "αφηνουν" και "πετριες" ολα τουτα...

πετριες...(που ο καθενας τις "ακουει"..στα ευαισθητα σημεια του)...

Και ψαχνουμε να βρουμε
ο καθενας ..το καθαρο "χρυσαφι" του...
και οτιδηποτε τελοσπαντων
μας κανει ικανους
για επαναξιολογησεις μυθων και συμβολων
και για "ΔΙΚΑΙΑ"...

ψαχνουμε για τις νικες ή για τις ηττες

καταστασεις δηλαδη

που προηγουνται της καταληξης...


Νομιζω
οτι εναι συμφερον εκεινου που "χανει"...

(στην προκειμενη ..ο λ ω ν μας)

να κρατησει την ιστορια ανοιχτη και ζωντανη
ν' αντισταθει στην λυση και στο κλεισιμο
να επιμεινει στο οτι :...η οποιαδηποτε αλλαγη μπορει να συμβει

και ν' αποφευγει τις πολωσεις...


υ.γ.
το εχουν καταλαβει αυτο καλα
και η βιομηχανια της επιστημης
και η βιομηχανια της θρησκειας

και οι εκπροσωποι της ...
εκει στ' αβατα τους..
ναους και εργαστηρια...

καλοπερνανε τρωγοντας και πινοντας
τους κοπους ,τις ελπιδες και τις προσδοκιες μας..

καλα μου
ετερογενη...
ασυμφωνα
και με ελλειψη συγχρονισμου...
αμυαλα... "μυρμηγκακια"....

ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ λοιπον...

Οι "αλλοι"..τρωνε...
(οσο εσεις την ψαχνετε)
με χρυσα κουταλια...

υ.γ.
προτεινω να...
Παμε σ' αλλη κατηγορια
Ας μιλησουμε λ.χ. για κινηματογραφο...

freeman21

# 56 στις 27/8/2011
author
Ανδρας / 34 / Ελεύθερος
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 2.604
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by VLEMMA
και ναμαστε το λοιπον...

στην μεση περιπου της ζωης μας...

εκει που το δραμα και η απολαυση..

συνιστανται στην "εκρηξη" μας...

σε υπερβατικες επιθυμιες
σε θρησκειες-προορισμους-προσδοκιες
εναρθρες ή αναρθρες τελοσπαντων απορριψεις ή παραδοχες

που αναστατωνουν

τους νομους της καθημερινοτητας μας - κανονικοτητας μας...

που μας "εκθετουν" στην κατασταλτικη αδιαλλαξια
της κοινωνιας μας...

Αρχιζουμε
να παιζουμε με τα σημεια "ρηξης"
στον "κυκλο"
της φυσης
και της ζωης
και της κοινωνιας

προπαθωντας ' "απελευθερωθουμε"

απο τον κυριαρχο "μυθο"...
και απο την καθεστηκυια ταξη...

Ε Μ Ε Ι Σ !!!!!

που τα προβληματα και οι αντιφασεις
οι ασυμβιβαστες απαιτησεις
που μας εχουν "τεθει"..μεχρι τωρα
για την αποκτηση της πολυτιμης ταυτοτητας μας

για την αποκτηση του Ε Γ Ω μας...

μας εχουν περασει δια πυρος και σιδηρου

μεσα απο
θεματα οπως...

π.χ....
την αποκτηση της ταυτοτητας του φυλου μας...
την διαμονη μας σε οικογενειακες δομες...
και ταυτοχρονα...τις επενδυσεις μας...

σε συλλογικες επιθυμιες
σε εμμονες
και σε αγχη...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ...συντροφια μου αλητες πουλια...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ...

και μας "αφηνουν" και "πετριες" ολα τουτα...

πετριες...(που ο καθενας τις "ακουει"..στα ευαισθητα σημεια του)...

Και ψαχνουμε να βρουμε
ο καθενας ..το καθαρο "χρυσαφι" του...
και οτιδηποτε τελοσπαντων
μας κανει ικανους
για επαναξιολογησεις μυθων και συμβολων
και για "ΔΙΚΑΙΑ"...

ψαχνουμε για τις νικες ή για τις ηττες

καταστασεις δηλαδη

που προηγουνται της καταληξης...


Νομιζω
οτι εναι συμφερον εκεινου που "χανει"...

(στην προκειμενη ..ο λ ω ν μας)

να κρατησει την ιστορια ανοιχτη και ζωντανη
ν' αντισταθει στην λυση και στο κλεισιμο
να επιμεινει στο οτι :...η οποιαδηποτε αλλαγη μπορει να συμβει

και ν' αποφευγει τις πολωσεις...


υ.γ.
το εχουν καταλαβει αυτο καλα
και η βιομηχανια της επιστημης
και η βιομηχανια της θρησκειας

και οι εκπροσωποι της ...
εκει στ' αβατα τους..
ναους και εργαστηρια...

καλοπερνανε τρωγοντας και πινοντας
τους κοπους ,τις ελπιδες και τις προσδοκιες μας..

καλα μου
ετερογενη...
ασυμφωνα
και με ελλειψη συγχρονισμου...
αμυαλα... "μυρμηγκακια"....

ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ λοιπον...

Οι "αλλοι"..τρωνε...
(οσο εσεις την ψαχνετε)
με χρυσα κουταλια...

υ.γ.
προτεινω να...
Παμε σ' αλλη κατηγορια
Ας μιλησουμε λ.χ. για κινηματογραφο...


Έτσι ακριβώς είναι όπως το περιγράφεις...

Αλλά η συζήτηση όλη ξεκινάει και φουντώνει όταν βγαίνει ένας και λέει με σιγουριά και απολυτότητα είναι αυτό αυτό και αυτό.
Γκουγκ μουγκ
Σώπα ρε...;;;Σοβαρά;
Και αρχίζει μετά όλο αυτό που λες..
Αν δεν υπήρχε αυτή η απολυτότητα κανένας δεν θα ασχολούνταν ή έστω θα ασχολούνταν πολύ σπάνια.
Όλα είναι κύκλος που γυρίζει...

newyork_

# 57 στις 29/8/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by HighLow
Λοιπόν η επικρατούσα θεωρία είναι αυτή του Big Bang. Δηλαδή ο χωρόχρονος στην αρχή ήταν ένα σημείο άπειρης καμπυλότητας (σκέψου όλο το σύμπαν να χωράει μέσα σε ένα μπαλάκι του γκόλφ... ακόμα πιο μικρό). Η δε πυκνότητα ήταν τέτοια που η θερμοκρασία ήταν άπειρη, η βαρήτητα ήταν άπειρη, τίποτα δε μπορούσε να βγεί έξω από αυτό το σημείο και ουσιαστικά δεν υπήρχε "έξω" γιατί όλος ο χώρος ήταν αυτό το σημείο. Αυτό το σημείο ξαφνικά πριν από 15 δισεκατμμύρια χρόνια άρχισε να διαστέλεται. Εκεί που διαστελόταν λοιπόν άρχισε να ψύχεται σε μερικούς δισεκατομμύρια βαθμούς κελσίου και εκεί εμφανίστηκε το φωτόνιο δηλαδή το φως ως μια μορφή οργανωμένης ενέργειας (θυμίζει το εν αρχή είναι το φως...). Στη συνέχεια αυτή η διαδική μορφή υλοενέργειας, το φωτόνιο, χάνοντας επιπλέον ποσά ενέργειας υπέπεσε σε σωματίδιο, το πρωτόνιο, το ηλεκτρόνιο, το νετρόνιο (για να είμαστε πιο ακριβείς το φωτόνιο έδωσε ένα πρωτόνιο και ένα αντιπρωτόνιο, ένα ηλεκτρόνιο και ένα αντιηλεκτρόνιο... δηλαδή ύλη και αντιύλη). Το πρωτόνιο με τη σειρά του είναι ένα ιόν υδρόγονου (ένα άτομο υδρογόνου είναι ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο) και έχοντας μια μικρή έστω μάζα το ένα υδρογόνο άρχισε να τραβάει το άλλο (βαρυντικά) και όλα μαζί συναθροίστηκαν σε μεγάλους αστέρες υδρογόνου. Και οι αστέρες υδρογόνου σε πολλούς αστέρες υδρογόνου και αυτό είναι γαλαξίας. Πολλά αστέρια μαζεμένα. Τώρα τα πολλά υδρογόνα μαζεμένα σε έναν αστέρα άρχισαν να κάνουν πυρινικές αντιδράσεις σύντηξης και έτσι να δημιουργούν πιο βαριά στοιχεία, ουσιαστικά όλα τα στοιχεία που συναντάμε σήμερα στο σύμπαν. Ακόμα και αυτά από τα οποία αποτελείσαι ο κόσμος μας, ακόμα και το σώμα σου (άνθρακας ας πούμε, σίδηρος, οξυγόνο, άζωτό κτλ... ) φτιάχτηκαν στην καρδιά αστέρων υδρογόνου κάποια στιγμή πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.
Επίσης ο χορόχρονος εδώ και 15 δισ χρόνια ακόμα συνεχίζει να διαστέλεται.

Όλα αυτά υπερ-υπερ-υπερ απλουστευμένα. (Δε τα ξέρω και πολύ πιο επιστημονικά είναι η αλήθεια). Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Καλά 35 χρόνών σου ήρθαν αυτές οι απορίες? Όχι ότι είναι κακό και μπράβο σου... αλλά σοβαρά τώρα σου ήρθανε?

Διάβασε ένα καταπληκτικό και εκλαικευμένο βιβλίο αυτό του Ν. Γραμματικάκη:" Η κομη της βερενίκης"...Τι μου θυμισες τωρα... πραγματικα εκπληκτικο βιβλιο, οπως και η "αυτοβιογραφια του φωτος" του ιδιου... Οταν η ακαδημαϊκη σκεψη συνανταει το λυρισμο και την "ποιηση" που σαρωνει το συμπαν!..

velvet2

# 58 στις 30/8/2011
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Αλλη χώρα
Θέματα: 38
Απαντήσεις: 1.634
'Aρεσαν+: 0%

Εύχομαι τα καλύτερα για σενα

Παράθεση:
Originally posted by tanton-


Θα σε παρακαλουσα να ξαναγινεις άνθρωπος
Και ν αγαπήσεις τους ανθρώπους και τον κοσμο γυρω σου
Αν θες να βρεις γαλήνη στη ζωη σου

Κι όχι να τους μισεις
Το μισος αρρωσταίνει την ψυχη
και κατατρώγει ότι υγιές εχεις μεσα σου
Εύχομαι τα καλύτερα για σενα
...........................
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost