Παράθεση:
Originally posted by Ran_Tan_Plan
Παράθεση:
Originally posted by JeanHarlow
...... ειδες ποτε στην αρχαια ελλαδα (ενα πολιτισμο μη ιμπεριαλιστικο)
Εδω ενισταμαι Ισμηνη!!!
(Στα υπολοιπα συμφωνω και χειροκροτω κι ας προκαλεσω την αντιδραση της Βλεμμα...)
Παράθεση:
αλλα δε σου τα ειπανε οι πασακες καλα στην ανατολη ρασινα μου γιατι ειναι κ ανιστορητοι κ αμορφωτοι-εκτος ολων των αλλων. τις πολλες νομιμες συζυγους τις ειχαν ολοι οι πολεμοφιλοι αρχαιοι λαοι, διοτι αποδεκατιζονταν στις μαχες κ ειχαν αναγκη απο αμεση αποκατασταση πληθυσμου....για να μη ξεμενουν απο στρατο. ειδες ποτε στην αρχαια ελλαδα (ενα πολιτισμο μη ιμπεριαλιστικο) να ειναι νομιμη η πολυγαμια?
Παράθεση:
Originally posted by Racina
Σε αυτό που έγραψα θα επιμείνω... Το Ισλάμ επέτρεψε την πολυγαμία μετά απο πολέμους, σε δυσκολους καιρους που σκοτωνοταν πολλοί αντρες αφηνοντας χηρες και ορφανα χωρις να μπορουν να επιβιωσουν και να συντηρηθουν. Γιαυτο επετρεψαν σε ηδη παντρεμενους αντρες να παιρνουν και αλλες γυναικες υπο την προστασια τους.
Παράθεση:
συμφωνουμε σε ενα σημειο λοιπον ρασινα: οτι οι πολιτισμοι αυτοι επετρεψαν κ ενιοτε επεβαλαν την πολυγαμια για πρακτικους-κοινωνικους λογους (αποκατασταση πληθυσμου) μη λαμβανοντας υποψην το ψιχολογικο η συναισθηματικο κομματι των ανθρωπων ως οντοτητες.
σε μια κοινωνια οπως η σημερινη, οπου δεν υπαρχει προβλημα αποκαταστασης πληθυσμου-αντιθετως ειναι επιτακτικη αναγκη ο ελεγχος του- η πολυγαμια ξεγυμνωνεται απο κοινωνικες επιταγες κ ο πολυγαμος δινει λογο μονο στα πληγωμενα αισθηματα της ανθωπινης υποστασης, μιας κ δεν υπαρχουν κοινωνικοι η πρακτικοι λογοι για την υπαρξη του.
Παράθεση:
σε μια κοινωνια οπως η σημερινη ο πολυγαμος δεν εχει καμια θεση.
και προβλεπω σιγα σιγα και τον ..μονογαμο να μην εχει θεση .
Πιστευω τα συμφωνητικα ελευθερης συμβιωσης αποτελουν αφετηρια αλλαγων που θα ολοκληρωθουν σε βαθος πολλων χρονων..
Παράθεση:
Σοβαρα μιλωντας τωρα.. θα συμφωνησω.. η υποκρισια ειναι λεξη που χαρακτηριζει εξαιρετικα τους μουσουλμανους.
Παράθεση:
Originally posted by renia1973
Θελω πραγματικα να σας ευχαριστησω ολους που μου απαντησατε !! Ανακουφηστικα που τουλαχιστον δεν ειμαι η παραλογη του πραγματος αλλα οτι εχω δικιο που νιωθω ετσι .
Μετα απο κουβεντα που καναμε βρηκε λυση στο προβλημα μας .... ναι την καλυτερη .... κλεινει τον υπολογιστη πριν κοιμηθει ....
Ποσο γελια ειναι η κατασταση .....
Για γελια και για κλαμματα .....
Εχετε δικιο σε πολλα δεν πιστευω οτι μ αγαπα πλεον γιατι αν μ αγαπουσε δεν θα με πληγωνε ειναι απλα βολεμενος !!!!
Το θεμα ειναι μου αρκει αυτο ? ΟΧΙ
Η αποφαση ειναι δικη μου και μονο και ξερω ποια ειναι αυτη και αυτο θα κανω οσο πιο συντομα γινετε για να μην καταληξω στα αντικαταθληπτικα !!!
Αρνουμαι πλεον να ζω μιση ζωη και να ζω με εναν αθρωπο που δεν μ αγαπαει για να λεγομαι παντρεμενη και να νιωθω οικονομικη συγουρια !!!!!
Παράθεση:
Originally posted by renia1973
Θελω πραγματικα να σας ευχαριστησω ολους που μου απαντησατε !! Ανακουφηστικα που τουλαχιστον δεν ειμαι η παραλογη του πραγματος αλλα οτι εχω δικιο που νιωθω ετσι .
Μετα απο κουβεντα που καναμε βρηκε λυση στο προβλημα μας .... ναι την καλυτερη .... κλεινει τον υπολογιστη πριν κοιμηθει ....
Ποσο γελια ειναι η κατασταση .....
Για γελια και για κλαμματα .....
Εχετε δικιο σε πολλα δεν πιστευω οτι μ αγαπα πλεον γιατι αν μ αγαπουσε δεν θα με πληγωνε ειναι απλα βολεμενος !!!!
Το θεμα ειναι μου αρκει αυτο ? ΟΧΙ
Η αποφαση ειναι δικη μου και μονο και ξερω ποια ειναι αυτη και αυτο θα κανω οσο πιο συντομα γινετε για να μην καταληξω στα αντικαταθληπτικα !!!
Αρνουμαι πλεον να ζω μιση ζωη και να ζω με εναν αθρωπο που δεν μ αγαπαει για να λεγομαι παντρεμενη και να νιωθω οικονομικη συγουρια !!!!!
Παράθεση:
Παράθεση:
συμφωνουμε σε ενα σημειο λοιπον ρασινα: οτι οι πολιτισμοι αυτοι επετρεψαν κ ενιοτε επεβαλαν την πολυγαμια για πρακτικους-κοινωνικους λογους (αποκατασταση πληθυσμου) μη λαμβανοντας υποψην το ψιχολογικο η συναισθηματικο κομματι των ανθρωπων ως οντοτητες.
σε μια κοινωνια οπως η σημερινη, οπου δεν υπαρχει προβλημα αποκαταστασης πληθυσμου-αντιθετως ειναι επιτακτικη αναγκη ο ελεγχος του- η πολυγαμια ξεγυμνωνεται απο κοινωνικες επιταγες κ ο πολυγαμος δινει λογο μονο στα πληγωμενα αισθηματα της ανθωπινης υποστασης, μιας κ δεν υπαρχουν κοινωνικοι η πρακτικοι λογοι για την υπαρξη του.
σε μια κοινωνια οπως η σημερινη ο πολυγαμος δεν εχει καμια θεση.
και προβλεπω σιγα σιγα και τον ..μονογαμο να μην εχει θεση .
Πιστευω τα συμφωνητικα ελευθερης συμβιωσης αποτελουν αφετηρια αλλαγων που θα ολοκληρωθουν σε βαθος πολλων χρονων.
Παράθεση:
ρενια μια χαρα σε βρισκω και ψυχραμη και ξερεις τι σου γινεται, δε σε φοβαμαι θα βρεις την καλυτερη λυση
jean η βασικη διαφορα που θεωρω οτι εχει το συμφωνητικο με τον γαμο ειναι οτι το δευτερο διαλυεται πολυ πιο ευκολα και ως εκ τουτου σου δημιουργει αλλη ψυχολογια.
Για το φανατισμο συμφωνω
nikokant πιστευω οτι τα βιολογικα μας εντστικτα ως ενα βαθμο επηρεαζονται και απο κοινωνικες παραμετρους και το φυσιολογικο εχει να κανει οχι μονο με τα γονιδια μου αλλα και με αυτο που μου εμαθαν οτι ειναι φυσιολογικο.
Για εμας δεν βλεπω σωτηρια αλλα οι μελλοντικοι ανθρωποι αν γεννηθουν σε αλλες κοινωνικες δομες δεν ξερω κατα ποσο θα συμφωνουν με οσα γραφονται εδω περι γαμων και απιστιας
Παράθεση:
Originally posted by nikoskant
Υπαρχουν και κοινωνικοι και πρακτικοι λογοι υπαρξης της πολυγαμίας,
εκει οφειλεται και το γεγονος της δυσκολιας του ξεριζωματος της,
Παράθεση:
Επισης σαφως και υπαρχει αναγκη αποκαταστασης του πληθυσμου,
αν και δεν υπαρχει τροπος συντηρισης του πλεον.
Παράθεση:
Τα συμφωνητικα ελευθερης συμβιωσης λοιπον θα αλλαξουν ολο το βιολογικο-συναισθηματικο-εγωκεντρικο ρολογακι μας...
Παράθεση:
jean η βασικη διαφορα που θεωρω οτι εχει το συμφωνητικο με τον γαμο ειναι οτι το δευτερο διαλυεται πολυ πιο ευκολα και ως εκ τουτου σου δημιουργει αλλη ψυχολογια.
Παράθεση:
Originally posted by XAIVANI
...Το οικονομικο δεν ειναι επιχειρημα, δεν ζουμε στο 1930 που οι γυναικες ηταν κλεισμενες σπιτι, οι περισσοτερες ειναι οικονομικα ανεξαρτητες, δεν εχουν κανεναν κερατά αναγκη για χορηγίες.
Παράθεση:
Originally posted by Breaker
Σε ποια χώρα ζεις;
Σου ήρθε η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης;
Εμένα πάντως ήρθε...
Το οικονομικό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι γυναίκες αλλά και οι άντρες πλέον.
Άλλο πράγμα είμαι "οικονομικά ανεξάρτητος ως άνθρωπος"
και άλλο πράγμα "θέλω να συνεχίσω να έχω την ίδια οικονομική ανεξαρτησία ή και καλύτερη όταν είμαι με έναν άλλο άνθρωπο" ειδικά όταν στο μυαλό πάνε και έρχονται οι κλασσικές λεξούλες γάμος, οικογένεια, παιδιά, μωρά, συμβόλαια συμβίωσης, συνεργασίας, ασφάλεια κλπ...κλπ...
Εδώ ισχύει το δεύτερο σενάριο.
Και αυτό το σενάριο, πλέον αφορά και τους άντρες.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media