Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Συγκατοίκηση με πεθερικά...

Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678

Ran_Tan_Plan

# 41 στις 16/9/2011
author
Ανδρας / 64 / Παντρεμένος
Ν. Χίου / Χίος
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 9.705
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by pigassos71

εγώ απ' όσο γνωρίζω, όλοι οι γονείς είναι έτσι.

Οπότε ο αγνώμων, εγωιστής και υπεράνω γαμβρός καλά θα κάνει να πάρει τη βαλιτσούλα του
το ένα του παπούτσι (γιατί εκεί θα του βάλει τα πόδια) και να πάει να μείνει με τα πεθερικά του

http://www.youtube.com/watch?v=yU5fP4iygfM

Μονο αμα του γραψει το σπιτι ο πεθερος!

Ωραιες συμβουλες δινεις Ζαφειρη!

Θα το καψεις το παληκαρι.
"Πρεπει να'σαι λερα για να κυβερνας γαλερα"

KOLORS

# 42 στις 16/9/2011
author
Ανδρας / 58 / Παντρεμένος
Τατζικιστάν
Απαντήσεις: 2.737

Παράθεση:
Originally posted by Racina

hellooooooooooo το σπιτι ειναι του πεθερου εννοω, (σωγαμπρος= κατοικει στο σπιτι των πεθερικων με τα πεθερικα)

αντε να γινει της κορης το σπιτι

οκ.. οπως λες και συ "στο σπιτι των πεθερικων με τα πεθερικα"
αλλα εδω ειναι "στο σπιτι των πεθερικων ΧΩΡΙΣ τα πεθερικα" τα οποια θα ειναι σε αλλο οροφο.

αλλα δεν ειναι εκει η ενσταση μου.

ειχα την εντυπωση οτι εν ετη 2011 η εννοια "σωγαμπρος" εχει ξεπεραστει
αλλα βλεπω πως οι ισχυουσες νοοτροπιες εξακολουθουν να ειναι περασμενων δεκαετιων.

μαζι με το σωγαμπριλικι, αποδεχεσαι και την προικα σαν ισχυουσα συνθηκη ?

pigassos71

# 43 στις 16/9/2011
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 14.060

Παράθεση:
Originally posted by Ran_Tan_Plan

Παράθεση:

εγώ απ' όσο γνωρίζω, όλοι οι γονείς είναι έτσι.

Οπότε ο αγνώμων, εγωιστής και υπεράνω γαμβρός καλά θα κάνει να πάρει τη βαλιτσούλα του
το ένα του παπούτσι (γιατί εκεί θα του βάλει τα πόδια) και να πάει να μείνει με τα πεθερικά του

http://www.youtube.com/watch?v=yU5fP4iygfM

Μονο αμα του γραψει το σπιτι ο πεθερος!

Ωραιες συμβουλες δινεις Ζαφειρη!

Θα το καψεις το παληκαρι.

Χαράλαμπε, η απόφαση είναι καθαρά δικη του

Η που θα φορά δυο παπούτσια
Η που θα το παίζει εισοδηματίας και θα κάνει πραγματικότητα τον μύθο «θα στον ακουμπήσω λίγο»

Γιατί με τον πεθερό κάτω από τα σκελι.. από το σπίτι του, δεν νομίζω να τον ακουμπά πολύ.
Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

Racina

# 44 στις 16/9/2011
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 760

Παράθεση:
Originally posted by KOLORS

Παράθεση:

hellooooooooooo το σπιτι ειναι του πεθερου εννοω, (σωγαμπρος= κατοικει στο σπιτι των πεθερικων με τα πεθερικα)

αντε να γινει της κορης το σπιτι

οκ.. οπως λες και συ "στο σπιτι των πεθερικων με τα πεθερικα"
αλλα εδω ειναι "στο σπιτι των πεθερικων ΧΩΡΙΣ τα πεθερικα" τα οποια θα ειναι σε αλλο οροφο.

αλλα δεν ειναι εκει η ενσταση μου.

ειχα την εντυπωση οτι εν ετη 2011 η εννοια "σωγαμπρος" εχει ξεπεραστει
αλλα βλεπω πως οι ισχυουσες νοοτροπιες εξακολουθουν να ειναι περασμενων δεκαετιων.

μαζι με το σωγαμπριλικι, αποδεχεσαι και την προικα σαν ισχυουσα συνθηκη ?

αντε παλι... εγω του γραφω τι εννοουσα και αυτος το χαβα του

Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή.

KOLORS

# 45 στις 16/9/2011
author
Τατζικιστάν

Παράθεση:

ενταξει βρε φροσυνη, προχωρησα την κουβεντα στα ενδότερα..

ειναι λογος αυτος να μου επισημαινεις ετσι αγαρμπα το πως δεν πηρα τα χαπια μου?

Racina

# 46 στις 16/9/2011
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη

Παράθεση:

Παράθεση:

ενταξει βρε φροσυνη, προχωρησα την κουβεντα στα ενδότερα..

ειναι λογος αυτος να μου επισημαινεις ετσι αγαρμπα το πως δεν πηρα τα χαπια μου?

δεν ηθελα να σε πληγωσω

αλλα κωλοτριβεσαι για αντιπαραθεση
Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή.

KOLORS

# 47 στις 16/9/2011
author
Τατζικιστάν

Παράθεση:
δεν ηθελα να σε πληγωσω

αλλα κωλοτριβεσαι για αντιπαραθεση

ω γιες..

ειναι αληθεια..

εχω καιρο να απολαυσω ενα ηδονικο , ματωβαμενο ξεμαλλιασμα..
[img]http://www.cosgan.de/images/midi/boese/s030.gif[/img]

sunnyeyes-

# 48 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 4.925

Παράθεση:

Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-
Ε αποφασιστε τελικα! ΤΟΥΣ θελετε ή δεν τους θελετε?? Θελετε να βοηθανε, αλλά να μη μιλανε! θελετε να σας δινουν χρηματα, αλλά να μην το λενε... ε χ@στε μας..

Παω για μαμ επιτελους!!

Το γιουβετσάκι στο ανέβασε σε τάπερ η μαμά ή το έφτιαξε στην κουζίνα σου με τα κλειδιά της;

Ποιο γιουβετσακι καλε. Κινεζικο κυριος.. χοιρινο γλυκοξινο μπουκιτσες, σπρινγκ ρολς, φτερουγες με σαλτσα αυτοκρατορικη, ρυζι πεκινου, νουντλς με διαφορα κρεατικα κοτοπουλο με καρυ και τετοια.

Τι νομιζεις εμενα η μανα μου δεν ειναι οποια και οποια.
υγ.. το κλειδι μου το εχουν ολοι. Εκτος απο το σοι. Αυτο τι σημαινει? Οτι δεν αντιλαμβανομαι την αξια των γονιων? ή μηπως δε βλεπω τι γινεται γυρω μου? Οι γονεις τσονταρουν, στους γονεις ξαναγυρνανε τα παιδια τωρα που εχασαν τις δουλειες τους και ζουν ΟΛΟΙ μαζι μια ευτυχισμενη οικογενεια... (σαμπως οι γονεις θελουν να μενουν ολοι μαζι), στους γονεις αμολανε τα παιδια και φευγουν διημεροτριημερα.. και ΑΝ οι γονεις δεν μπορουν τοτε τους λενε και ενα αει σιχτιρ, σαμπως ειναι υποχρεωμενοι, οι γονεις γεμιζουν τα ψυγεια, οι γονεις τρεχουν τη σημερον ημερα δυο φορες παρα οταν μεγαλωνανε τη δικια τους οικογενεια γιατι φυσικα τα πραγματα στις νεες οικογενειες ειναι πολυ δυσκολα. Αν δεν τσονταρανε και αυτοι θα ειχαμε πολλα αιματα.
Ε δεν μπορω να ακουω αγορακια ετων 30+ να κλαψουριζουν οτι ο πεθερος τους "ισως" να ειναι παρεμβατικος... ενω ο ανθρωπος εχει προσπαθησει με ιδρωτα να κανει οτι μπορουσε (ε ναι αυτα μπορουσε να κανει) και να ερθει ο γαμπρος να σνομπαρει, σαμπως, στη ζωη μας οι υποχρεωσεις μας αφηνουν να δουμε τον αποκατω μας, τον απο διπλα μας κτλ. Εγω πιστευω οτι ουτε ο νεαρος που γραφει το ποστ εχει μεινει ποτε μονος του. Για αυτο ειναι φρικαρισμενος που θα εχει συγγενεις. Ε ναι! αλλά παντρευεται για να βρει την ανεξαρτησια του? Ας το ειχε κανει πιο νωρις.

Σνομπαρε μαναρι μου οταν θα εχεις κατι παραπανω. Δουλεψε δυο δουλειες να εχεις ενα καλυτερο σπιτι, να μην εχεις την αναγκη κανενος. Μπορεις? Καντο.

Αν δεν μπορεις, τουμπεκι και παρε αυτο που σου δινουν γιατι οι εποχες ειναι δυσκολες και αμε στο καλο. Αργοτερα θα παρακαλας για ενα ταπερακι.
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."

sunnyeyes-

# 49 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
Είναι τοσο δυσκολο δηλαδη να οριζει ένα ζευγαρι την ζωη του ειτε μενει κοντα
ειτε μακρια από τους γονεις τους?
Τι είναι αυτό που σας κανει να πιστευετε ότι αυτοι που δεν μπορουν να βαλουν ορια στους γονεις τους όταν αυτοι μενουν κοντα τους , θα μπορουν να το κανουν αμα μενουν μακρια και προτεινετε να πανε να ζησουν αλλου?
Δηλαδη μια παρεμβατικη μαμα ή πεθερα αμα μενει στον κατω οροφο θα επισκεπτεται συνεχεια το διαμερισμα των παιδιων,
Ενώ αμα μενουν αυτά μακρια δεν θα παιρνει ένα ταξακι και δεν θα παει να θρονιαζεται στο σπιτι τους?
Δηλαδη πιστευετε ότι θα επιτρεπουν την παρεμβαση αμα μενουν κοντα και δεν θα την επιτρεπουν όταν μενουν μακρια?

Με το μπαρδον δηλαδη, αλλα δεν φταινε οι γονεις που είναι παρεμβατικοι.
Τα παιδια τους φταινε που τους αφηνουν να είναι και δεν τους βαζουν στην θεση τους.
Κι οσο τα παιδια δεν αποκτουν ενηλικη σκεψη παρα αγονται και φερονται από εφηβικους παρορμητισμους και ανασφαλειες, οσο μακρια κι αν πανε να ζησουν,
Τα ιδια προβληματα θα εχουν.

Yes oui..
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."

sunnyeyes-

# 50 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
Originally posted by fwtia_sto_limani
Ούτε με τα πεθερικά ούτε καν με τους δικούς σου γονείς!

Ένα ζευγάρι πρέπει να έχει το χώρο του και την ανεξαρτησία του!

Κι εμένα ο δικός μου πατέρας τα ίδια σχέδια έχει..τριώροφο..στον δεύτερο ο αδερφός μου, στον πρώτο εγώ και κάτω αυτός με τη γυναίκα του και το μικρό μου αδερφάκι...ο πιο μεγάλος μου αδερφός (είμαστε και πολλά ζωή να'χουμε) τη γλίτωσε! πρόλαβε κι έφτιαξε δικό του σπίτι 20 χιλιόμετρα μακριά!

...και να σκεφτείς πως με τον πατέρα μου δεν έχω προβλήματα. Είναι πολύ διακριτικός, δεν ενοχλεί ποτέ, δεν ανακατεύεται ποτέ σε πράγματα που δε θέλω και κάνουμε και καλή παρέα αρκετά συχνά, κι εγώ κι ο άνδρας μου, μαζί του...πίνουμε τα ποτάκια μας, κάνουμε τον χαβαλέ μας, μιλάμε..

...αλλά, αλλά....δεν παύει να'ναι ο πατέρας μου!
Θέλω να τσακωθώ, να κάνω σεξ, να γυρίσω το πρωί μεθυσμένη, να γελάσω όσο δυνατά θέλω, να ξενυχτήσω στη βεράντα, να...., να......, χωρίς να ξέρουν οι δικοί μου ή οι δικοί του την κάθε μας κίνηση.

Προσωπικά, πάντως, έχω δηλώσει και στους ίδιους πως δε θα μείνουμε εκεί γιατί δε θα είμαστε άνετα και όσο κι αν λίγο τους στενοχωρεί, το σέβονται και το καταλαβαίνουν απόλυτα.

Μίλησε στην κοπέλα σου και βρείτε μαζί μια λύση....αλλά μην κάνεις κάτι το οποίο από τώρα σε ενοχλεί και σίγουρα θα σε φέρει σε αδιέξοδο στο μέλλον.
Στο σπίτι σας πρέπει να είστε και να νιώθετε άνετα.

Aν εχεις οικονομικη ανεση φωτια, μπορεις να πας οπουδηποτε και να μη δωσεις και λογαριασμο πουθενα.

Αν δεν εχεις θα πας στο σπιτι που σου εφτιαξαν οι γονεις. Δεν θα πας? Θα περασεις τη ζωη σου δυσκολα μονο και μονο για να γυρνας γυμνη στο μπαλκονι?

Ωραια ειναι τα μεταξωτα βρακια, εφοσον εχουμε και τους αναλογους ...

Οταν ομως υπαρχει ζορι.. δεν το κανεις πιο ζορι. Μετα μιλαμε για τρια πουλακια καθονταν και επλεκαν πουλοβερ.

sunnyeyes-

# 51 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA

Παράθεση:
Απλά, εντίμως, αναρωτήσου τί θα ήθελες να κάνει και πώς θα ήθελες να χειριστεί το θέμα η γυναίκα σου αν ήσουν εσύ εκείνος του οποίου οι γονεις έκαναν το σκ@τό τους παξιμάδι για να φτιάξουν έναν παράδεισο ( όπως εκείνοι πίστευαν και για να βοηθήσουν το παιδί τους);
Αναρωτήσου, και κάνε το ίδιο. Μην το πάρεις πίσω όμως ποτέ,στην τιμή σου.

Και καλά που πάει πρίμα η οικογενειακή σου επιχείρηση,εκείνη που ακόμα ο πατέρας σου οδηγεί.Εσύ είσαι ικανός και άξιος να τα βάλεις μετο παγκόσμιο κατεστημένο, βάζεις το χέρι σου στη φωτιά πως θα μπορείς να πληρώνεις το ενοίκιο στην περίπτωση που νοικιάσεις σπίτι; Αν πεις αβασάνιστα ναι, τότε δεν έχω να σου πω τίποτεάλλο πια.
Σαφώς είναι καλύτερα το μακρυα και αγαπημένοι. Χωρίς να ακυρώνουμε ανθρώπους. Στην τελική ανάλυση τη γυναίκα σου γέννησαν και το παιδί τους προστατεύουν. Εσύ δηλστο δικό σου παιδί τί θα ήθελες να προσφέρεις;
Kai για τους προλαλήσαντες (εκτος sunny), 3 διαφορετικά σπίτια, σημαίνει και 3 διαφορετικά οικόπεδα βρε κουβαρντάδες. Και που ξέρανε οι άνθρωποι πως το παιδί τους θα βρει γαμβρό εγωϊστή αγνώμων και υπεράνω;
Mην πας εκεί. Χώρισε ή νοίκιασε. Μην ανησυχείς, δε χρειάζεται να δίνεις σημασία στη σχέση των ανθρώπων στη ζεστασιάκαι στην αρμονία. Μόνο το μακρυά και αγαπημένοι έχει σημασία. Εξάλλου, αφού απο τώρα βρήκες κάτι να ξυνίσεις,σελιγα χρόνια μετά τογάμοθα τη χωρίσεις ούτως ή άλλως και κείνη θα πάει σπίτι της. Αρκεί να μην της το έχεις πουλήσει πριν.

Επίσης,τί θα έλεγες εσύ στη γυναίκα σου αν σου ζητούσε να φύγεις από την οικογενειακή επιχείρηση επειδή δεν ανεχόταν να γνωρίζουν τα πεθερικά της τα οικονομικά σας ή τα οικονομικα / επενδυτικά σας σχέδια;
Νομίζεις πραγματικά, εσύ που ξέρεις από οικογενειακή επιχείρηση πως θα είσαι αυτόνομος και ανεξάρτητος; Ή οι δικοί σου γονείς είναι ανυστερόβουλοι ενώ οι δικοί της όχι; Mήπως να έβλεπες τα πράγματα πιο απλά και τις προθέσεις των ανθρώπων σας πιο ανθρώπινα;

Μα πες μου δα... γιατι να μη του πει και αυτη να φυγει απο την οικογενειακη επιχειρηση.

Τελος παντων, οταν το παιδι δεν εχει ανεξαρτητοποιηθει απο μονο του, νιωθει εγκλωβισμενο οταν ειναι γυρω οι γονεις. Γενικα οι γονεις. Ειτε ειναι πεθερικα ειτε ειναι γονεις.

Αυτο πιστευω εχει παθει ο νεαρος μας. Δεν ειχε μεινει ποτε του μονος και λογικο ειναι να πνιγεται σε μια κοινη πολυκατοικια γιατι θελει να ζησει ελευθερος απο βλεμματα.

Ομως αγαπητε Κωνσταντινε, να ξερεις πως ο γαμος, εχει βλεμματα. Αν δεν τα αντεχεις, τοτε κατσε λιγακι ακομα αρραβωνιασμενος.

ESPERANTZA

# 52 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 53 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 1.895

Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-

Παράθεση:

Παράθεση:
Απλά, εντίμως, αναρωτήσου τί θα ήθελες να κάνει και πώς θα ήθελες να χειριστεί το θέμα η γυναίκα σου αν ήσουν εσύ εκείνος του οποίου οι γονεις έκαναν το σκ@τό τους παξιμάδι για να φτιάξουν έναν παράδεισο ( όπως εκείνοι πίστευαν και για να βοηθήσουν το παιδί τους);
Αναρωτήσου, και κάνε το ίδιο. Μην το πάρεις πίσω όμως ποτέ,στην τιμή σου.

Και καλά που πάει πρίμα η οικογενειακή σου επιχείρηση,εκείνη που ακόμα ο πατέρας σου οδηγεί.Εσύ είσαι ικανός και άξιος να τα βάλεις μετο παγκόσμιο κατεστημένο, βάζεις το χέρι σου στη φωτιά πως θα μπορείς να πληρώνεις το ενοίκιο στην περίπτωση που νοικιάσεις σπίτι; Αν πεις αβασάνιστα ναι, τότε δεν έχω να σου πω τίποτεάλλο πια.
Σαφώς είναι καλύτερα το μακρυα και αγαπημένοι. Χωρίς να ακυρώνουμε ανθρώπους. Στην τελική ανάλυση τη γυναίκα σου γέννησαν και το παιδί τους προστατεύουν. Εσύ δηλστο δικό σου παιδί τί θα ήθελες να προσφέρεις;
Kai για τους προλαλήσαντες (εκτος sunny), 3 διαφορετικά σπίτια, σημαίνει και 3 διαφορετικά οικόπεδα βρε κουβαρντάδες. Και που ξέρανε οι άνθρωποι πως το παιδί τους θα βρει γαμβρό εγωϊστή αγνώμων και υπεράνω;
Mην πας εκεί. Χώρισε ή νοίκιασε. Μην ανησυχείς, δε χρειάζεται να δίνεις σημασία στη σχέση των ανθρώπων στη ζεστασιάκαι στην αρμονία. Μόνο το μακρυά και αγαπημένοι έχει σημασία. Εξάλλου, αφού απο τώρα βρήκες κάτι να ξυνίσεις,σελιγα χρόνια μετά τογάμοθα τη χωρίσεις ούτως ή άλλως και κείνη θα πάει σπίτι της. Αρκεί να μην της το έχεις πουλήσει πριν.

Επίσης,τί θα έλεγες εσύ στη γυναίκα σου αν σου ζητούσε να φύγεις από την οικογενειακή επιχείρηση επειδή δεν ανεχόταν να γνωρίζουν τα πεθερικά της τα οικονομικά σας ή τα οικονομικα / επενδυτικά σας σχέδια;
Νομίζεις πραγματικά, εσύ που ξέρεις από οικογενειακή επιχείρηση πως θα είσαι αυτόνομος και ανεξάρτητος; Ή οι δικοί σου γονείς είναι ανυστερόβουλοι ενώ οι δικοί της όχι; Mήπως να έβλεπες τα πράγματα πιο απλά και τις προθέσεις των ανθρώπων σας πιο ανθρώπινα;

Μα πες μου δα... γιατι να μη του πει και αυτη να φυγει απο την οικογενειακη επιχειρηση.

Τελος παντων, οταν το παιδι δεν εχει ανεξαρτητοποιηθει απο μονο του, νιωθει εγκλωβισμενο οταν ειναι γυρω οι γονεις. Γενικα οι γονεις. Ειτε ειναι πεθερικα ειτε ειναι γονεις.

Αυτο πιστευω εχει παθει ο νεαρος μας. Δεν ειχε μεινει ποτε του μονος και λογικο ειναι να πνιγεται σε μια κοινη πολυκατοικια γιατι θελει να ζησει ελευθερος απο βλεμματα.

Ομως αγαπητε Κωνσταντινε, να ξερεις πως ο γαμος, εχει βλεμματα. Αν δεν τα αντεχεις, τοτε κατσε λιγακι ακομα αρραβωνιασμενος.

Ομολογώ πως με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη. Επειδή έχω περάσει και από το στάδιο του νεαρου και επειδή βιώνω πολλά από τα επόμενα στάδια.
Σίγουρα και πέραν της ιδιοσυγκρασίας μου αναγνωρίζω πως μίλησα σκληρά, είναι όμως γιατί η ίδια η ζωή είναι σκληρή, σκληρή και δύσκολη.
Όταν σκουπιστούν και τα τελευταία ίχνη από το ρύζι του γάμου ξεκινά η πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που αν δεν είσαι έτοιμος να κρατάς από τις στιγμές σου μόνο τις καλές και εστιάζεις πάντα σε αυτά που σε ενοχλούν θα ζήσεις μαύρη ζωή ανήλιαγη και θα είναι κρίμα γιατί ακόμα και στα πολύ δύσκολα (που θα έρθουν μην αμφιβάλλεις) μπορείς να ξετρυπώσεις χαμόγελο, μπορείς να ανατείλλεις χαρά.
Αρκεί να μένεις απλός στη βάση σου, αρκεί να μάθεις να αναγνωρίζεις την αγάπη που σου προσφέρεται ακόμα και σε μια φέτα ψωμί.

Racina

# 53 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
sunnyeyes νομιζω μπερδευεις λιγο το συναισθημα με την πρακτικοτητα

ποιος σνομπαρει το σπιτι του πεθερου? δεν αφηνει ο θεματοθετης να φανει τετοια διαθεση, ισα ισα το παινευει το σπιτακι.

την πεθερο απο κατω δεν θελει ο ανθρωπος και την κουνιάδα απο πανω.
ο γαμος εχει υποχρεωσεις ναι. Απεναντι στη συντοφο και την οικογενεια που θα κανεις μαζι της. ποιος ειπε οτι μια απο τις υποχρεωσεις του γαμου ειναι να σου μετραει τα ροχαλητα η πεθερα και να ξερει ποτε μπηκες βγηκες και αν ειπες και καμια κουβαντε παραπανω με τη γυναικα σου?

και ποιος ειπε οτι θα ταλαιπωρηθουν αν μεινουν αλλου? μπορει να ζησουν μια χαρα. Δεν μας ειπε ο θεματοθετης οτι ειναι αφραγκος. Δεν ειπε οτι δεν θελει αυτο το σπιτι αλλα θελει να του δωσουν αλλο. Ειπε οτι προτιμα να μεινει αλλου σε σπιτι που θα πληρωνει ο ιδιος. Αξιοπρεπες μου φαινεται αν οντως συμβαινει αυτο....

Και επειδη δεν θα μενουν στην ιδια οικοδομη δεν θα εχουν καλες σχεσεις μεταξυ τους? ισα ισα... πολυ καλυτερες θα ειναι οι σχεσεις. Κια θα βλεπονται οποτε γουσταρουν και οχι αναγκαστικα.

ο πεθερος- αν ειναι σωστος- απο τη στιγμη που βλεπει οτι υπαρχει θεμα με τη συγκατοικηση μπορει να διευκολυνει το ζευγαρι και να πει στην κορη του παρτο και καντο οτι θελεις. Μεινε, νοικασε το, αστο αδειο. Αν απαιτησει ανταλλαγμα για το δωρο του να μενει εκει το ζευγαρι ας το κρατησει να το χαιρεται.
Νομιζω παντως οτι απο τη στιγμη που το σκεφτεται ο θεματοθετης κατι ξερει και δεν ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας η παρεμβατικοτητα των πεθερικων...
Μαλλον ηδη εδειξαν καποια διαθεση παρεμβατισμου.

ESPERANTZA

# 54 στις 17/9/2011
author

Παράθεση:
Είναι τοσο δυσκολο δηλαδη να οριζει ένα ζευγαρι την ζωη του ειτε μενει κοντα
ειτε μακρια από τους γονεις τους?
Τι είναι αυτό που σας κανει να πιστευετε ότι αυτοι που δεν μπορουν να βαλουν ορια στους γονεις τους όταν αυτοι μενουν κοντα τους , θα μπορουν να το κανουν αμα μενουν μακρια και προτεινετε να πανε να ζησουν αλλου?
Δηλαδη μια παρεμβατικη μαμα ή πεθερα αμα μενει στον κατω οροφο θα επισκεπτεται συνεχεια το διαμερισμα των παιδιων,
Ενώ αμα μενουν αυτά μακρια δεν θα παιρνει ένα ταξακι και δεν θα παει να θρονιαζεται στο σπιτι τους?
Δηλαδη πιστευετε ότι θα επιτρεπουν την παρεμβαση αμα μενουν κοντα και δεν θα την επιτρεπουν όταν μενουν μακρια?

Με το μπαρδον δηλαδη, αλλα δεν φταινε οι γονεις που είναι παρεμβατικοι.
Τα παιδια τους φταινε που τους αφηνουν να είναι και δεν τους βαζουν στην θεση τους.
Κι οσο τα παιδια δεν αποκτουν ενηλικη σκεψη παρα αγονται και φερονται από εφηβικους παρορμητισμους και ανασφαλειες, οσο μακρια κι αν πανε να ζησουν,
Τα ιδια προβληματα θα εχουν.

Κι αν μένει μακρυάααα και τους επισκέπτονται και τακτικά θα μένουν ΕΝΤΟΣ σπιτιού για μέρες.
Στην τελική, ας τους ζητήσει τον κάτω όροφο να μην ακούγονται και ας πάνε τα πεθερικά στη μέση.
Α, ρε κάτι προβλήματα που έχει ο κόσμος. Φαντάσου να του πουν και οι γοναίς του και τα πεθερικά: "Τα έξοδα του γάμου παιδάκια μου θα τα κάνετε εσείς.
Εμείς δώσαμε σπίτι και επιχείρηση"
Έ ρε γλέντια τότε...

sunnyeyes-

# 55 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
sunnyeyes νομιζω μπερδευεις λιγο το συναισθημα με την πρακτικοτητα

ποιος σνομπαρει το σπιτι του πεθερου? δεν αφηνει ο θεματοθετης να φανει τετοια διαθεση, ισα ισα το παινευει το σπιτακι.

την πεθερο απο κατω δεν θελει ο ανθρωπος και την κουνιάδα απο πανω.
ο γαμος εχει υποχρεωσεις ναι. Απεναντι στη συντοφο και την οικογενεια που θα κανεις μαζι της. ποιος ειπε οτι μια απο τις υποχρεωσεις του γαμου ειναι να σου μετραει τα ροχαλητα η πεθερα και να ξερει ποτε μπηκες βγηκες και αν ειπες και καμια κουβαντε παραπανω με τη γυναικα σου?

και ποιος ειπε οτι θα ταλαιπωρηθουν αν μεινουν αλλου? μπορει να ζησουν μια χαρα. Δεν μας ειπε ο θεματοθετης οτι ειναι αφραγκος. Δεν ειπε οτι δεν θελει αυτο το σπιτι αλλα θελει να του δωσουν αλλο. Ειπε οτι προτιμα να μεινει αλλου σε σπιτι που θα πληρωνει ο ιδιος. Αξιοπρεπες μου φαινεται αν οντως συμβαινει αυτο....

Και επειδη δεν θα μενουν στην ιδια οικοδομη δεν θα εχουν καλες σχεσεις μεταξυ τους? ισα ισα... πολυ καλυτερες θα ειναι οι σχεσεις. Κια θα βλεπονται οποτε γουσταρουν και οχι αναγκαστικα.

ο πεθερος- αν ειναι σωστος- απο τη στιγμη που βλεπει οτι υπαρχει θεμα με τη συγκατοικηση μπορει να διευκολυνει το ζευγαρι και να πει στην κορη του παρτο και καντο οτι θελεις. Μεινε, νοικασε το, αστο αδειο. Αν απαιτησει ανταλλαγμα για το δωρο του να μενει εκει το ζευγαρι ας το κρατησει να το χαιρεται.
Νομιζω παντως οτι απο τη στιγμη που το σκεφτεται ο θεματοθετης κατι ξερει και δεν ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας η παρεμβατικοτητα των πεθερικων...

Μαλλον δεν καταλαβες τι εχω γραψει. Την παρεμβατικοτητα την οριζουμε εμεις. Αλλά τες πα.

Τη πρακτικοτητα κοιταμε racina μου οταν κανουμε οικογενεια. Και μετα τα 30αντα ειμαστε υποχρεωμενοι! να κοιταμε τη πρακτικοτητα και οχι τα ροζ συννεφακια.

Τα συναισθηματα ειναι για αυτους που εχουν αααπλετο χρονοοο να ξυυυνονται και να φαγουριιιιζονται.

ESPERANTZA

# 56 στις 17/9/2011
author

Παράθεση:

Ή έχει πολύ υπολογιστικούς συμβουλάτορες.....

morgoth

# 57 στις 17/9/2011
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
μονο διαθεση?? με χιλιες δυο δικαιολογιες προσπαθουν να τον πεισουν λεει... Γραμμένο στα @@ τους τον εχουν. για το τι σκεφτεται τι αισθανεται κτλ.
Δεν εχω γνωρισει ζευγαρι που να μην εχει προβλήματα όταν μενουν σε οικογενειακη πολυκατοικια με γονεις.
Και ειναι τοσο ισχυρος ο πολος της οικογενειας που συνηθως ο γαμπρος, νυφη τα καταπινει ολα.. ?Μέχρι να κανει το μπαμ και να σηκωθει να φυγει..

sunnyeyes-

# 58 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:

Παράθεση:

Ή έχει πολύ υπολογιστικούς συμβουλάτορες.....

Ε μα πες μου τωρα.. περιμενες εσυ ενα τετοιο κειμενο απο αντρα? Να το γραψει γυναικα να πω το δεχομαι.. αλλά απο αντρα? Μαμακιας? Επηρεασμενος? Ας μη γραψω αλλα.

morgoth

# 59 στις 17/9/2011
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
ενω η γυν αικα του που θελει σωνει και καλα να μεινει στη μανα της ειναι ανεξαρτητη

ESPERANTZA

# 60 στις 17/9/2011
author

Παράθεση:
Originally posted by morgoth
μονο διαθεση?? με χιλιες δυο δικαιολογιες προσπαθουν να τον πεισουν λεει... Γραμμένο στα @@ τους τον εχουν. για το τι σκεφτεται τι αισθανεται κτλ.
Δεν εχω γνωρισει ζευγαρι που να μην εχει προβλήματα όταν μενουν σε οικογενειακη πολυκατοικια με γονεις.
Και ειναι τοσο ισχυρος ο πολος της οικογενειας που συνηθως ο γαμπρος, νυφη τα καταπινει ολα.. ?Μέχρι να κανει το μπαμ και να σηκωθει να φυγει..

Έχει μεγάλη βάση αυτό που λες. Στην ίδια βάση μιλάμε όλοι, όμως το τί είναι καλό για το ζευγάρι έγγειται στο τί μπορεί να αντέξει περισσότερο : την φαινομενική καταπίεση της ύπαρξης των πεθερικών ή την πραγματική καταπίεση του να μην έχεις χρήματα ούτε για το γάλα των παιδιώ σου πόσο μάλλον για ενοίκια ή δάνεια. Πιστεύεις πραγματικά πως υπερβάλλω;
Αν ένα ζευγάρι θέλει να ζήσει μαζί, ζεί και στο δάσος σε σκηνή. Αυτό είναι ο έρωτας.

Ας πάει στο σπίτι και ας φύγει, μετά την κρίση. Προσωρινά καθυστερεί το γάμο και μαζεύει λεφτά.
Άτοπος χρόνος για τέτοια συζήτηση. Από Γενάρη βλέπει.
Να δει και αν έχει δουλειά τότε.
Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.