Παράθεση:
Originally posted by morgoth
ενω η γυν αικα του που θελει σωνει και καλα να μεινει στη μανα της ειναι ανεξαρτητη
Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-
Μαλλον δεν καταλαβες τι εχω γραψει. Την παρεμβατικοτητα την οριζουμε εμεις.
Παράθεση:
Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA
Παράθεση:
Originally posted by Racina
Νομιζω παντως οτι απο τη στιγμη που το σκεφτεται ο θεματοθετης κατι ξερει και δεν ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας η παρεμβατικοτητα των πεθερικων...
Μαλλον ηδη εδειξαν καποια διαθεση παρεμβατισμου.
Ή έχει πολύ υπολογιστικούς συμβουλάτορες.....
Ε μα πες μου τωρα.. περιμενες εσυ ενα τετοιο κειμενο απο αντρα? Να το γραψει γυναικα να πω το δεχομαι.. αλλά απο αντρα? Μαμακιας? Επηρεασμενος? Ας μη γραψω αλλα.
![]()
Παράθεση:
Originally posted by KostantinosTT
Τι μου προτείνετε να κάνω? Πως μπορώ να το χειριστώ? Πείτε ακόμα και πως είμαι λάθος..δεν θα με πειράξει καθόλου…. Θέλω απλά την βοήθεια σας.
![]()
Παράθεση:
Παράθεση:
Μαλλον δεν καταλαβες τι εχω γραψει. Την παρεμβατικοτητα την οριζουμε εμεις.
λες οτι τοσο ανετα μπορω να απαγορεψω στον αλλο να παρεμβαινει στη ζωη μου χωρις να παρεξηγηθει και χωρις να γινουμε κ@λος.....?
ειδικα αν μενω στο σπιτι του...?
θα τον οριοθετησω οπως μου ταιριαζει και θα ζουμε ομορφα και ωραια?
θεωρω οτι οταν θες να κανεις τη ζωη σου και να οριζεις ποιος θα υπαρχει σε αυτην και σε τι βαθμο, φροντιζεις να εξαρτασαι οσο λιγοτερο γινεται απο τριτους.
Αλλιως παιζεις με τους ορους των "χορηγων" σου
Παράθεση:
esperanza και sunnyeyes
νομιζω οτι εχετε μεταφερει τη συζητηση σε γενικοτερη βαση.
δεν ειπε ο θεματοθετης οτι δεν εχει φραγκα για το γαλα των παιδιων του και οτι δεν εχει εσοδα να ζησει αξιοπρεπως σε αλλο σπιτι.
δεν ειναι αφραγκος ο ανθρωπος.
sunnyeyes οταν σου γραφω για πρακτικοτητα κα συναισθημα εννοω να διαλεξει την πρακτικοτητα σαφως!!
Συναισθημα στην προκειμενη ειναι να σκεφτεσαι τον κοπο και των ιδρωτα του πεθερου.
Πρακτικοτητα ειναι να σκεφτεσαι οτι δεν μπορεις να συνυπαρξεις εκει μαζι του, δεν θα τσουλαει καλα η καθημερινοτητα και των δυο σας.
Πρακτικοτητα ειναι και αυτο που γραφεις εσυ οτι αν δεν εχω μια στην τσεπη μου παω και μενω με τον πεθερο γιατι πρακτικα ειναι αδυνατο να παω αλλου.Σωστο.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως δεν ισχυει κατι τετοιο με βαση τα γραφομενα του θεματοθετη.Εχει ισοδημα ο ανθρωπος που του επιτρεπει να παει αλλου.
Γιαυτο λεω οτι μαλλον μετατοπισατε την κουβεντα σε γενικοτερο επιπεδο
Παράθεση:
χαχαχα
αλλο ξεχειλιζουν τα ευρω απο τις τσεπες μου
αλλο εχω την ανεση να ζω αξιοπρεπως
και αλλο πειναω
ειπε οτι εχει ενα καλο εισοδημα
πιστευω εβαλε το θεμα γιατι κανει μουτρα η κοπελα και κλωτσαει καιο περιγυρος.
Δεν νομιζω οτι μπορει να της προσφερει το ιδιο σπιτι με αυτο του πεθερου αλλα αντιληφθηκα οτι μπορει να της προσφερει ενα σπιτι
Αλλα ας μπει να μας πει επιτελους και αυτος μια αποψη, να μας δωσει κανενα καινουριο στοιχειο γιατι μονοι μας γραφουμε σεναρια
Παράθεση:
μπορει τελικα να μας πει οτι δεν εχει φραγκο ο ιδιος και να ακυρωσει οσα εγραψα![]()
Παράθεση:
μπορει τελικα να μας πει οτι δεν εχει φραγκο ο ιδιος και να ακυρωσει οσα εγραψα![]()
Παράθεση:
Originally posted by giannii
Δε με λες? Πιστευεις πως αν τα ευρω ξεχειλουσαν απο τις τσεπες και κατρακυλουσαν στις σκαλες θα ειχε βαλει θεμα?
Θα την ειχε αρπαξει ο μαγκας θα ειχαν παει σε ενα αλλο σπιτι και ουτε ερωτησεις θα εκανε και σκασιλα του το σπιτι και ο πεθερος και ο κοπος του και το φορουμ.
[/quote
νομιζω εχεις δικιο.εδω σκεφτεται την κουζινα και τα πλακαια στα μπανια.αν και νομιζω τα αφησε επιτηδες. για να βαλουν αυτα που γουσταρουν, και να εχουν την ψευδεσθηση οτι συμβαλανε και αυτοι στο τελειωμα.
Παράθεση:
Originally posted by Mary_Poppins
Παράθεση:
Originally posted by KostantinosTT
Τι μου προτείνετε να κάνω? Πως μπορώ να το χειριστώ? Πείτε ακόμα και πως είμαι λάθος..δεν θα με πειράξει καθόλου…. Θέλω απλά την βοήθεια σας.
![]()
Εσύ είναι σίγουρο -αφού έχεις τρεις θλιμμένες φατσούλες στον επίλογό σου!- ότι δε θέλεις να πας, άρα να μην πας ό,τι και αν σου πούμε εμείς.
Για μένα, πάντως, επειδή διάβασα εδώ τα χίλια μύρια, η προσφορά του σπιτιού από τους γονείς είναι ανεκτίμητη και το 99% των γονιών που χτίζουν σπίτια στα παιδιά τους δε λειτουργούν βάσει λογικής εκβιασμού υποχρεωτικής "συγκατοίκησης" (σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι συγκατοίκηση όταν ο καθένας μένει στο διαμέρισμά του) αλλά καθαρά και μόνο από αγάπη και αγωνία εξασφάλισης του παιδιού τους (τα λέω αυτά γιατί από μέρικους τ' άκουσε κι από πάνω ένα χεράκι το ανθρωπάκι -που ούτε καν τον γνωρίζουν βεβαίως βεβαίως αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες!- που έχτισε σπίτι στην κόρη του). Στο φινάλε της περιβόητης ταινίας "Γάμος αλά ελληνικά" οι Έλληνες γονείς χαρίζουν έτοιμο σπίτι στην κόρη τους για να μείνει με τον άντρα της. Πολλοί στάθηκαν μόνο στο τραγελαφικό του κιτσάτου αρχαιοπρεπούς χτισμένου σπιτιού και στο ότι φυσικά ήταν δίπλα στο πατρικό σπίτι, αλλά ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε και το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς του Έλληνα γονιού να βοηθήσει το παιδί του σε όποια ηλικία και αν είναι αυτό, σε αντίθεση με τους Αμερικάνους γονείς που το ξαποστέλνουν στα 18 και στο πάρτυ αρραβώνων προσέφεραν ένα... bundt cake.
Σαφώς και σε μία τέτοια συνθήκη δε θα έχεις την άνεση να ξεμαλλιαστείς με τη γυναίκα σου και να σ' ακούει όλη η γειτονιά, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό είναι καλό να μη γίνεται, θα λειτουργήσει δηλαδή λίγο το σπίτι σαν το Πανοπτικόν* του Μπένθαμ.Από την άλλη, η παρουσία των γονιών τόσο κοντά λύνει πολλά προβλήματα, όπως τα περίφημα μητρικά τάπερ που λατρεύουμε να μισούμε ("και να μου γυρίσεις τα τάπερ!") αλλά και η συνδρομή του παππού και της γιαγιάς στο μεγάλωμα των εγγονιών τους.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να συμφωνήσετε να μείνετε αλλου και να νοικιάσετε αυτό το σπίτι, αλλά σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το ενδεχόμενο να πικραθούν οι γονείς της κοπέλας σου, υπάρχει και το κώλυμα εγκατάστασης ενός ξένου σε μία αμιγώς οικογενειακή πολυκατοικία που μπορεί να ενοχλήσει τους υπόλοιπους.
Εγώ, και ας κατηγορηθώ για μικροαστισμό, θα το αντέξω νομίζω, αν είχα καταπληκτική σχέση με τον άνθρωπό μου, πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς του και τ΄αδέρφια του και έτοιμο σπίτι, που θα με περίμενε κοντά τους, θα πήγαινα. Η μοναδική μου ένσταση στο να μένω σε σπίτι που ανήκει 100% στο σύντροφό μου (τα περί... σωγαμπριλάκια δηλαδή που αναφέρθηκαν) θα ήταν ότι σε οποιοδήποτε καυγά και μεγάλη ένταση θα αισθανόμουν ότι δεν είμαι σπίτι ΜΑΣ αλλά σπίτι ΤΟΥ και θα ένιωθα πάντα την απειλή έξωσής μου, αλλά αυτό πάντα εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού.
Παράθεση:
Originally posted by inioxos52
Φιλε μου, σωστο σε βρισκω αρχικα. Ναι. Με τους γονεις και τα πεθερικα καλυτερα απο μακρυα. Τοσο μακρυα, που να βλεπεστε μια φορα την εβδομαδα, κι αν....
Οσο για τα εξοδα, μην εισαι τοσο τσιπης ρε αδελφε. Ο αλλος εχτισε ολοκληρο τριωροφο και συ κανεις θεμα για 5-10 χιλιαρικα που θα χρειαστει να βαλετε το ζευγος?
Το θεμα κυριως ειναι πως σε πανε φουνταριστο για γαμο. Αυτο το καταλαβες? Το αποδεχεσαι? Εδω ειναι το κυριως πιατο φιλε. Ο ΓΑΜΟΣ.
![]()
Παράθεση:
Originally posted by redpassion69
Παράθεση:
Originally posted by inioxos52
Φιλε μου, σωστο σε βρισκω αρχικα. Ναι. Με τους γονεις και τα πεθερικα καλυτερα απο μακρυα. Τοσο μακρυα, που να βλεπεστε μια φορα την εβδομαδα, κι αν....
Οσο για τα εξοδα, μην εισαι τοσο τσιπης ρε αδελφε. Ο αλλος εχτισε ολοκληρο τριωροφο και συ κανεις θεμα για 5-10 χιλιαρικα που θα χρειαστει να βαλετε το ζευγος?
Το θεμα κυριως ειναι πως σε πανε φουνταριστο για γαμο. Αυτο το καταλαβες? Το αποδεχεσαι? Εδω ειναι το κυριως πιατο φιλε. Ο ΓΑΜΟΣ.
![]()
Ναι έχτισε σπίτια ...αλλά δεν τα τελείωσε ....
και αυτά τα έφτιαξε για τα παιδιά του ....
ξέρεις τα μεγαλύτερα έξοδα δεν ειναι τα τούβλα
αλλά μετά τα τούβλα ...ηλεκτρικα ...ντουλάπια ...ντουλάπες .....πλακάκια
μπάνια ...πόρτες... θέρμανση ....
αμα ο άλλος βάλει τα ωραία του λεφτά σε περιουσία που δεν του ανήκει ...και δεν τα βρούν θα πάρει ...απο τα τρία το μακρύτερο .....
Δεν το ξεκίνησαν μαζί για να ανήκει και στους δύο στα συμβόλαια 50-50 .....
με τα λόγια συγνώμη αλλά και εγώ σου φτιάχνω ανώγια και κατώγια ...
και δεν είναι καθόλου 5-10 χιλιάδες ευρώπουλα ......
και το κύριος πιάτο δεν είναι αγαπητέ μου ο γάμος ....
(κάποιοι θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένειες ....)
αμα θέλει κάνει γάμο το πολύ πολύ να κάνει έξοδα επ αυτού και
κάποιον πραγμάτων μέσα στο σπίτι (έπιπλα κτλ .....αν χωρίσει η τα παίρνει η τα αφήνει ....
αλλά τα υπόλοιπα τι θα πεί τα ξηλώνω ......και τα παίρνω ....
μην κάνουμε τους κουβαρντάδες με αλλωνών τσέπη ....
Με εκτίμηση
redpassion69
![]()
Παράθεση:
Originally posted by nikoskant
Ωπα...
καπου το εχασα...
για ερωτικη σχεση και σχεδια οικογενειας δεν μιλαμε...
Παράθεση:
Παράθεση:
Originally posted by nikoskant
Ωπα...
καπου το εχασα...
για ερωτικη σχεση και σχεδια οικογενειας δεν μιλαμε...
μιλαμε για :
- για ερωτικη σχεση
- για σχεδια οικογενειας
- για γαμο
ετερον εκατερον.......
το καθενα απο τα παραπανω εχει αλλη σχεση με τη λεξη χρημα
Ενας λιγο πιο εντονος καυγας μπορει να καταληξει ευκολα σε μια φραση απο τη συζυγο"φυγε απο το σπιτι μου" (και ας μην το εννοει πραγματικα).
Και τοτε ερχεται και φορτωνει ο αλλος "ποιο σπιτι σου μωρη!!! τις γκαραζοπορτες, τις χεστρες, το πορτοπαραθυρα και το νεροχυτη ποιος τα πληρωσε?
Και απανταει η αλλη: το σπιτι ο μπαμπας το εγραψε σε εμενα και οποτε θελω σε διωχνω ---και αντε να αποδειξεις οτι αυτα τα πληρωσες εσυ...
Παντως εχω ακουσει καποιες περιπτωσεις οχι μονο σε ζευγαρια αλλα ακομα και σε αδερφια, που εβαζε λεφτα ο ενας στο σπιτι για συντηρηση, ανακαινησεις κλπ αλλα επειδη ηταν στο ονομα του αλλου τελικα οταν ηρθε μια ρηξη στη σχεση (δυστυχως συμβαινουν και αυτα) το επαιρνε ο νομιμος κατοχος και ο αλλος παλευε στα δικαστηρια να αποδειξει οτι αυτος μετετρεψε την καλυβα σε παλατακι.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media