Παράθεση:
nikoskant -Ωπα...
καπου το εχασα...
για ερωτικη σχεση και σχεδια οικογενειας δεν μιλαμε...
Παράθεση:
Αν οχι ας κανουν και ενα προγαμιαιο συμβολαιο, και να γραψουν πως οταν χωρισουν και μετα την καταθλιψη... θα μοιραστουν τα παιδια, τα ηλεκτρικα και τα κατωσεντονα...
Παράθεση:
Originally posted by Racina
αν μεινουν στο πεθεροσπιτο θα υπαρχει αυτο ως περιουσιακο στοιχειο στο ονομα της συζυγου
αν δεν μεινουν στο πεθεροσπιτο και το νοικιασουν για χ ευρω και μεινουν 5 τετραγωνα πιο περα σε ενα διαμερισμα ισαξιο σε ολα που θα νοικιασουν χ ευρω και εξακολουθει να μενει και το πεθεροσπιτο στο ονομα της συζυγου.
Δεν βλεπω καμια μιζερια στο θεμα.
Αν ο πεθερος δινει το σπιτι στην κορη μονο υπο την προυποθεση να μετακομισει εκει τοτε κοιταει μονο τον κ@λο του και δεν θελει να βοηθησει την κορη του πραγματικα (υποθετικα μιλαμε μπορει να ειναι οκ ο ανθρωπος)
Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-
Aν εχεις οικονομικη ανεση φωτια, μπορεις να πας οπουδηποτε και να μη δωσεις και λογαριασμο πουθενα.
Αν δεν εχεις θα πας στο σπιτι που σου εφτιαξαν οι γονεις. Δεν θα πας? Θα περασεις τη ζωη σου δυσκολα μονο και μονο για να γυρνας γυμνη στο μπαλκονι?
Ωραια ειναι τα μεταξωτα βρακια, εφοσον εχουμε και τους αναλογους ...
Οταν ομως υπαρχει ζορι.. δεν το κανεις πιο ζορι. Μετα μιλαμε για τρια πουλακια καθονταν και επλεκαν πουλοβερ.
Παράθεση:
Originally posted by fwtia_sto_limani
Παράθεση:
Aν εχεις οικονομικη ανεση φωτια, μπορεις να πας οπουδηποτε και να μη δωσεις και λογαριασμο πουθενα.
Αν δεν εχεις θα πας στο σπιτι που σου εφτιαξαν οι γονεις. Δεν θα πας? Θα περασεις τη ζωη σου δυσκολα μονο και μονο για να γυρνας γυμνη στο μπαλκονι?
Ωραια ειναι τα μεταξωτα βρακια, εφοσον εχουμε και τους αναλογους ...
Οταν ομως υπαρχει ζορι.. δεν το κανεις πιο ζορι. Μετα μιλαμε για τρια πουλακια καθονταν και επλεκαν πουλοβερ.
Τσου κοπελιά!
Αρχικά να υποθέσω πως μένεις ακόμα με τον μπαμπά και τη μαμά;
Προσωπικά, περίπου 10 χρόνια, έμενα όχι απλά μόνη μου αλλά και σε τελείως διαφορετική πόλη από τους δικούς μου....και τώρα που φτιάχνω τη δική μου οικογένεια θα πάω να μείνω μαζί τους, γιατί όποιος δεν έχει οικονομική άνεση έχει μόνο 2 επιλογές;; ή με τον μπαμπά ή με τον μπαμπά;
Ξανά τσου κοπελιά!
Τόσοι εκατομμύρια Έλληνες δουλεύουν και πληρώνουν το ενοίκιό τους κι εκείνοι που στάθηκαν πιο τυχεροί και τους δόθηκε "δώρο" ένα έτοιμο σπίτι, έχουν και πάλι την επιλογή να το εκμεταλλευτούν ανάλογα και να πάνε να μείνουν όπου γουστάρουν κι όπου νιώθουν άνετα.
Μόνο οι μοιρολάτρες κι οι βολεμένοι πιστεύουν πως δεν έχουν επιλογές.
Όσο για τα μεταξωτά βρακιά...δεν ξέρω για τον δικό σου κ...., ο δικός μου πάντως, όσο μπορώ και του τα αγοράζω μόνη μου, θα συνεχίσει να τα φοράει!
( να μην κυκλοφορεί και γυμνός στο μπαλκόνι...κρίμα είναι! )
Παράθεση:
Originally posted by KostantinosTT
Καλή σας ημέρα, ονομάζομαι Κωνσταντίνος και θέλω να μοιραστώ το πρόβλημα μου μαζί σας.
Η εικόνα της σχέσης μου είναι η εξής:
Έχω μια πολύ καλή σχέση εδώ και έξι χρόνια, πριν δύο χρόνια την επισημοποίησα, κάνοντας πρόταση γάμου και δίνοντας λόγο (όχι αρραβώνας). Η κοπέλα είναι εκπληκτική, την λατρεύω, την αγαπάω και περνάω υπέροχα μαζί της, είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και περνάμε απίστευτα πολλές ώρες μαζί… μάλιστα τον τελευταίο έναν χρόνο συγκατοικούμε κι όλας (στην περιοχή της). Τα πάντα τέλεια, δεν τσακωνόμαστε, περνάμε καλά με παρέες, φίλους κλπ Επίσης πλένουμε, μαγειρεύουμε, σιδερώνουμε… όλα τα κάνουμε μαζί. Με λίγα λόγια είμαστε τέλεια!!!!
Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι το εξής: Ο πατέρας της κοπέλας μου χτίζει ένα σπίτι εδώ και 6 χρόνια σε μια πολύ όμορφη περιοχή των βορείων προαστίων, μέσα στην φύση και στην ηρεμία και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σπίτι τελειώνει. Εγώ όμως έχω τους ενδοιασμούς μου, στο να πάω να μείνω εκεί και ο λόγος είναι απλός… είναι ένα υπερπολυτελές τριώροφο σπίτι όπου στον έναν όροφο θα μείνει η αδερφή της με τον άντρα της (πολύ καλά παιδιά), στον ακριβός από κάτω θα μείνουμε εμείς και στο ισόγειο πλέον θα μείνουν οι γονείς με τον μικρό τους γιο…. Με λίγα λόγια μια όμορφη οικογενειακή πολυκατοικία.
Εγώ από την οικογένεια μου δεν είχα την τύχη να έχω ένα δικό μου σπίτι, διότι οι γονείς μου, λόγω του ότι είμαστε τρία αδέρφια, έφτιαξαν δύο σπίτια και τα έδωσαν στις δύο μεγαλύτερες αδερφές μου. Εγώ όμως έχω το προνόμιο να έχω την οικογενειακή μας επιχείρηση, μικρομεσαία μεν αλλά καλή δόξα τω θεώ και με καλά έσοδα.
Αγαπητοί αναγνώστες του θέματος μου, θέλω την άποψη σας. Εγώ δεν μπορώ να μείνω σε αυτή την οικογενειακή πολυκατοικία διότι είμαι της άποψης, τουλάχιστον για τους γονείς, «από μακριά και αγαπημένοι». Άσχετα με το πόσο παρεμβατικοί είναι, άσχετα με το πόσο καλοί άνθρωποι είναι… άσχετα με όλα αυτά, εγώ απλά δεν μπορώ να μείνω και να τους έχω από κάτω μου! Δεν μπορώ!!! Κάθε μέρα: καλημέρα σας, καληνύχτα σας, ήρθαμε, φεύγουμε, θα προσέχουμε, δεν θα τρέχουμε, να κατέβουμε για φαγητό, να ανεβείτε εσείς…. κλπ
Η κοπέλα μου η οποία έχει στεναχωρηθεί πολύ με αυτό που της έχω εκφράσει, μου τα μασάει λέγοντάς μου άλλες φορές πως οι γονείς της δεν θα έρθουν να μείνουν στο σπίτι, άλλες φορές πως οι γονείς της θα έρθουν και δεν θα είναι παρεμβατικοί, πως όταν με το καλό κάνουμε ένα παιδί θα χρειαστούμε την βοήθεια τους και όλες τις δικαιολογίες όπου μπορούν να με πείσουν στο να ανέβω και να μείνω σπίτι της.
Επειδή ξέρω πως κάποιοι από εσάς θα μου πείτε να πάω να δοκιμάσω να μείνω στο σπίτι και άμα δεν μπορώ, να φύγω… αξίζει να σας πω, πως το σπίτι δεν έχει κουζίνα, δεν έχει μπάνια (3wc), δεν έχει ντουλάπες, δεν έχει γκαραζόπορτες, δεν έχει συναγερμούς, δεν έχει τα βασικά. Πράγμα που σημαίνει πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα βάλω εγώ…. #$%>>>#@@.... Δεν νομίζεται πως είναι μεγάλο το χρηματικό ποσό, για να κάνω δοκιμές?
Τι μου προτείνετε να κάνω? Πως μπορώ να το χειριστώ? Πείτε ακόμα και πως είμαι λάθος..δεν θα με πειράξει καθόλου…. Θέλω απλά την βοήθεια σας.
![]()
Παράθεση:
Επισης, κακως παρεξηγεις, γιατι σου απαντησα οχι προσβλητικα, αλλά ειπα την γνωμη μου για το θεμα και επειδη δηλωσες πως εσυ αυτο θα κανεις, φανταζομαι λοιπον οτι εχεις την ανεση να το κανεις. Ειδαλλως δεν θα το εκανες. Θα το εκανες? Να μην εχεις περιθωριο οικονομικο και να ετρεχες σε αλλα σπιτια, να πληρωνεις ενοικιο? (Εννοειτε δεν θελω να μου πεις αν εχεις την ανεση ή οχι.. )
Παράθεση:
Originally posted by maria_antouanetta_33
Ναι αλλά και άλλοι που δεν μπορούν να έχουν καν ένα σπιτάκι, για ρώτα πως περνάνε?
Αν η σχέση είναι αληθινή και ουσιαστική , δεν την ταράζει κανείς.
Παράθεση:
Originally posted by fwtia_sto_limani
Παράθεση:
Επισης, κακως παρεξηγεις, γιατι σου απαντησα οχι προσβλητικα, αλλά ειπα την γνωμη μου για το θεμα και επειδη δηλωσες πως εσυ αυτο θα κανεις, φανταζομαι λοιπον οτι εχεις την ανεση να το κανεις. Ειδαλλως δεν θα το εκανες. Θα το εκανες? Να μην εχεις περιθωριο οικονομικο και να ετρεχες σε αλλα σπιτια, να πληρωνεις ενοικιο? (Εννοειτε δεν θελω να μου πεις αν εχεις την ανεση ή οχι.. )
Δε μου περισσεύει η άνεση, οπότε μη φαντάζεσαι!
Τη γνώμη μου είπα κι εγώ...πως μόνο οι βολεμένοι θεωρούν πως δεν έχουν επιλογές.
Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μιλάς συνέχεια για ανέσεις και το αν μπορεί ο καθένας....δεν είπαμε να μπορέσει να φτιάξει ένα καινούργιο σπίτι, αλλά να καταφέρει να πληρώνει ένα ενοίκιο.
Άσε που στην περίπτωση που εκμεταλλευτείς το "έτοιμο" σπίτι, θα σου βγαίνει τζάμπα το νοικιασμένο, οπότε;
Του ρίχνεις και μία ανακαίνιση σε 20-30 χρόνια και το'χεις και καινούργιο για τα γεράματά σου!
Όσοι καταφέρνουν και ζουν αξιοπρεπώς πληρώνοντας το ενοίκιό τους, πιστεύεις πως είναι οικονομικά ευκατάστατοι και μετράνε καταθέσεις στην τράπεζα;
Κι επειδή όπως είπαμε, τη γνώμη μας λέμε....για μένα η ηρεμία, η άνεση, η ανεξαρτησία αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα ενοίκιο...οπότε πιο φτηνά θα μου βγαίνει!
Παράθεση:
Παράθεση:
Originally posted by Racina
αν μεινουν στο πεθεροσπιτο θα υπαρχει αυτο ως περιουσιακο στοιχειο στο ονομα της συζυγου
αν δεν μεινουν στο πεθεροσπιτο και το νοικιασουν για χ ευρω και μεινουν 5 τετραγωνα πιο περα σε ενα διαμερισμα ισαξιο σε ολα που θα νοικιασουν χ ευρω και εξακολουθει να μενει και το πεθεροσπιτο στο ονομα της συζυγου.
Δεν βλεπω καμια μιζερια στο θεμα.
Αν ο πεθερος δινει το σπιτι στην κορη μονο υπο την προυποθεση να μετακομισει εκει τοτε κοιταει μονο τον κ@λο του και δεν θελει να βοηθησει την κορη του πραγματικα (υποθετικα μιλαμε μπορει να ειναι οκ ο ανθρωπος)
Δε με λες (παλι).. για να νοικιασουν το σπιτι, δεν θα πρεπει να βαλουν παλι πλακακια και κουζινα? Ο νοικαρης θα τα βαλει![]()
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media