Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Συγκατοίκηση με πεθερικά...

Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678

redpassion69

# 81 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 54 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κερατσίνι
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 1.016
'Aρεσαν+: 0%

Συγκατοίκηση με πεθερικά...

Παράθεση:
nikoskant -Ωπα...
καπου το εχασα...
για ερωτικη σχεση και σχεδια οικογενειας δεν μιλαμε...

Αμα το έχασες νομίζω ότι πρέπει να το βρείς .....
Στα 46 σου χρόνια δεν επιτρέπεται ......να το χάνεις .......

Παράθεση:
Αν οχι ας κανουν και ενα προγαμιαιο συμβολαιο, και να γραψουν πως οταν χωρισουν και μετα την καταθλιψη... θα μοιραστουν τα παιδια, τα ηλεκτρικα και τα κατωσεντονα...

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αυτό ....(προγαμιαίο συμβόλαιο )
αν και εδώ δεν μιλάμε για τα παιδιά και τα ηλεκτρικά ....
μιλάμε να τελειώσει το σπίτι .....όποιοι έχουν χτίσει σπίτι ...(όχι αγοράσει )
η χτίζουν ξέρουν γιατί αγγούρι μιλάμε .....

Ο θεματοθέτης γράφει .....

<<Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι το εξής:
Ο πατέρας της κοπέλας μου χτίζει ένα σπίτι εδώ και 6 χρόνια σε μια πολύ όμορφη περιοχή των βορείων προαστίων,
μέσα στην φύση και στην ηρεμία και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σπίτι τελειώνει......>>

Τι τελειώνει .....όταν γράφει ......παρακάτω .....

<<Επειδή ξέρω πως κάποιοι από εσάς θα μου πείτε να πάω να δοκιμάσω
να μείνω στο σπίτι και άμα δεν μπορώ, να φύγω…
αξίζει να σας πω, πως το σπίτι δεν έχει κουζίνα,
δεν έχει μπάνια (3wc),
δεν έχει ντουλάπες,
δεν έχει γκαραζόπορτες,
δεν έχει συναγερμούς,
δεν έχει τα βασικά.
Πράγμα που σημαίνει πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα βάλω εγώ…. #$%>>>#@@....
Δεν νομίζεται πως είναι μεγάλο το χρηματικό ποσό, για να κάνω δοκιμές?>>

Ο πεθερός μπορεί να τελειώνει το δικό του όροφο για να μείνει .....
και με τους γαμπρούς περιμένει χρηματοδότες για να τελειώσουν τα κοινόχρηστα μέρη του σπιτιού ....
σύν και του κάθε όροφου για να παντρέψει τα παιδιά του .....

Και επειδή πολλοί ίσως να κολήσατε στο γεγονός ότι το σπιτάκι
είναι σε μια <ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ>
και επειδή τυχαίνει να έχω ένα οικοπεδάκι σε αυτά τα
προάστεια ....το να το χτίσω εκεί θα μου πήγαινε το ίδιο με
ένα οικοπεδάκι στο Κερατσίνι .....δεν αλλάζει η τιμή στα μπετά και στα σίδερα
αν ήθελα να το πουλήσω θα είχαμε άλλη τιμή .....

Και μερικοί ας κατέβουν από το ροζ συνεφάκι ....

και αυτά που γράφει η Racina - δεν είναι εκτός πραγματικότητας .....
αν έχεις φίλο κανέναν δικηγόρο να δείς

που φτάνουν τα ζευγάρια σε περίπτωση διαζυγίου και μοιρασιάς

περιουσιακών στοιχείων ......

υπ.για να μην παρεξηγηθώ ....δεν μιλάω για συγκατοίκηση ...
αυτή αμα θέλει ας την δοκιμάσει ....
αλλά να βάλει λεφτά στα περιουσιακά στοιχεία της γυναίκας του
χωρίς να είναι τίποτα δικό του και μάλιστα αν δεν το έχουν φτιάξει
μαζί με την δουλειά τους μετά το γάμο ........θα είναι και πολύ χαλβάς ....
το ίδιο θα έλεγα αν ήταν και γυναίκα φυσικά .....
Μπορούνε να μείνουν σε ενα σπιτάκι ....να κάνουν το γάμο τους και άμα
και εφόσον τελειώσει το σπίτι ο <μπαμπάς >να πάνε να μείνουν .....
Με εκτίμηση

redpassion

# 82 στις 18/9/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Επισης ο φιλος μας,
λεει για μια υπεροχη σχεση κλπ ,κλπ,

κι εδω ακουμε το πλεον,
πεζο σεναριο που ολα μετριουνται με τα εβρουδακια...

Γιαυτο δυστηχως βλεπουμε τις κυριες που εχουν εξερθει απο το γαλαζιο συννεφακι,
απο την μια (σωστα)να κανουν μπακαλιστικους υπολογισμους,
αλλα απο την αλλη να αποζητουν τον ερωτα και την αιωνια πιστη κλπ κλπ

Ειπαμε κανενα προβλημμα !!!!!

Ας ξεχασει το σπιτι,και να βαλει μπροστα για να δημιουργησει δικο του απο τα θεμελια,
και φυσικα να συντηρισει την αγαπημενη του εαν καποια στιγμη δεν εχει δουλεια...
(εκτος εαν τοτε χαλαει ο συνεταιρισμος και δεν μας κανει..)

Δικηγορος...
Συμβολαιο...
Τα δικα μου και τα δικα σου...

και κατα τα αλλα το αλλο μου ...μισο !!!!

sunnyeyes-

# 83 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 4.925
Καλα κρασια!

Αμα κανουμε γαμο και σκεφτομαστε το διαζυγιο και τα προγαμιαια συμβολαια και τις μοιρασιες..

Καλα κρασια.. μην τον κανεις και καθολου.

Αμα με το καλο χωρισουν πανε σε ενα δικηγορο και τα μοιραζουν

Μα ειμαστε σοβαροι?

Γαμο πανε να κανουν, να δημιουργησουν οικογενεια, να κανουν παιδακια να γυριζουν γυρω απο το κεφαλι τους, αγαπιουντε... τα βρισκουν... Ε τι αλλο ρε γμτο?

ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΣΚΕΨΗ και μαλιστα πριν ακομα το δουμε... να παψουμε να μιλαμε για αγαπες παντως.

Γιατι 30 χρονων ειναι ο φιλος μας... δεν ειναι παιδακι. Εαν στο μυαλο του παιζουν ολα τα σεναρια τοτε να μην ανοιγει πληγες. Οποιος παει σε γαμο σε τετοια ηλικια καλα θα κανει να ξερει τι κανει.

Εξαλλου ρε παιδια αφου εχετε συζητησει και το ΧΩΡΙΣΜΟ ως γεγονος!!!...

Τα παιδια θα μεινουν στο σπιτι της μαμας οποτε φανταζομαι ο μπαμπας θελει τα παιδια του να μενουν σε ενα ολοκληρωμενο σπιτι.. μη παει να ξηλωνει τα πλακακια και τη κουζινα..

ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ...

Δηλαδη για να καταλαβω? Ο μελλοντικος μπαμπας, οταν θα χωρισει, δεν θα τον νοιαζει που δεν θα βλεπει τα παιδια του καθε μερα, θα τον νοιαζει που θα εχει βαλει 20.000 για να φτιαξει το σπιτι που θα μενουν.

Αϊντε αϊντε... ειπαμε παιδια.. και εγω λατρευω το χρημα αλλα να πινουμε και λιγο νερακι.
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."

Racina

# 84 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 760
αν μεινουν στο πεθεροσπιτο θα υπαρχει αυτο ως περιουσιακο στοιχειο στο ονομα της συζυγου
αν δεν μεινουν στο πεθεροσπιτο και το νοικιασουν για χ ευρω και μεινουν 5 τετραγωνα πιο περα σε ενα διαμερισμα ισαξιο σε ολα που θα νοικιασουν χ ευρω και εξακολουθει να μενει και το πεθεροσπιτο στο ονομα της συζυγου.

Δεν βλεπω καμια μιζερια στο θεμα.

Αν ο πεθερος δινει το σπιτι στην κορη μονο υπο την προυποθεση να μετακομισει εκει τοτε κοιταει μονο τον κ@λο του και δεν θελει να βοηθησει την κορη του πραγματικα (υποθετικα μιλαμε μπορει να ειναι οκ ο ανθρωπος)
Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή.

sunnyeyes-

# 85 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Εγω ΜΟΝΟ μιζερια βλεπω στο θεμα.

Τα λεφτα.. τα περισιουκα.. το πεθερο.. τα ετσι και τα γιουβετσι.

Το γεγονος οτι ειναι δυο ανθρωποι που αποφασισανε να παντρευτουνε θελω να πιστευω χωρις να βαλουν ημερομηνια ληξης δεν το ειδα..

Θα χασει 20,000 και σιγα τα ωα.. Εδω θα αλλαξει ολη του η ζωη τα ψωροευρα θα σκεφτεται.

Μερικα πραγματα στη ζωη μας ειναι χωρις αξια.. ειναι μη μετρησιμα σε υλικο επιπεδο.

Γιατι θελω να πιστευω πως τουλαχιστον οσοι κανουν το βημα και πανε στην εκκλησια... επειδη νιωθουν δυνατα συναισθηματα, επειδη επειδη πολλα.. ΔΕΝ σκεφτονται το χωρισμο. Θελω να πιστευω δηλαδη.

Εκτος αν εισαι ο Ωνασης.

Γραφει καπου εδω το θεμα τετοια επωνυμα?

Δεν το δεχομαι ρε παιδια.. μη παντρευεστε καθολου δηλαδη αν σκεφτεστε συμφεροντολογικα.. για το ονομα του βουδα.

Μια φορα στη ζωη μας μας δινεται η μπιπ ευκαιρια να νιωθουμε εμπιστοσυνη σε εναν ανθρωπο και ερχονται παλι τα χρηματα και γμ@@@νε ολη τη κατασταση.
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."

sunnyeyes-

# 86 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
Originally posted by Racina
αν μεινουν στο πεθεροσπιτο θα υπαρχει αυτο ως περιουσιακο στοιχειο στο ονομα της συζυγου
αν δεν μεινουν στο πεθεροσπιτο και το νοικιασουν για χ ευρω και μεινουν 5 τετραγωνα πιο περα σε ενα διαμερισμα ισαξιο σε ολα που θα νοικιασουν χ ευρω και εξακολουθει να μενει και το πεθεροσπιτο στο ονομα της συζυγου.

Αν ο πεθερος δινει το σπιτι στην κορη μονο υπο την προυποθεση να μετακομισει εκει τοτε κοιταει μονο τον κ@λο του και δεν θελει να βοηθησει την κορη του πραγματικα (υποθετικα μιλαμε μπορει να ειναι οκ ο ανθρωπος)

Δε με λες (παλι).. για να νοικιασουν το σπιτι, δεν θα πρεπει να βαλουν παλι πλακακια και κουζινα? Ο νοικαρης θα τα βαλει

# 87 στις 18/9/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Η μηπως ...
ο ενας χρονος που μενουν μαζι...
συν αλλα 3...
δεν ειναι τα ιδια χρηματα και χωρις κερδος....

( Ε, ρε..σαν τον Μπειζανη στην ταινια του Βεγγου αισθανομαι... )

Και αναρωτιεμαι...
οι 2 γαμπροι του φιλου μας που πηγανε στα σπιτια των γυναικων τους (και προικες του πεθερου)..
δεν εχουν βαλει χρηματα στο σπιτι...??
Αυτα τα εβαλαν κατοπιν συμφωνητικου...

Αν ειναι να διαλυθει κυριοι και κυριες μια οικογενεια..
απλα κλεινεις την πορτα..

Και φυσικα θα ηθελα να ακουγα μια ερωτικη συζητηση των ανθρωπων αυτων..
στο σημειο εμπιστοσυνη...
τι λενε....

fwtia_sto_limani

# 88 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.655

Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-

Aν εχεις οικονομικη ανεση φωτια, μπορεις να πας οπουδηποτε και να μη δωσεις και λογαριασμο πουθενα.

Αν δεν εχεις θα πας στο σπιτι που σου εφτιαξαν οι γονεις. Δεν θα πας? Θα περασεις τη ζωη σου δυσκολα μονο και μονο για να γυρνας γυμνη στο μπαλκονι?

Ωραια ειναι τα μεταξωτα βρακια, εφοσον εχουμε και τους αναλογους ...

Οταν ομως υπαρχει ζορι.. δεν το κανεις πιο ζορι. Μετα μιλαμε για τρια πουλακια καθονταν και επλεκαν πουλοβερ.

Τσου κοπελιά!

Αρχικά να υποθέσω πως μένεις ακόμα με τον μπαμπά και τη μαμά;

Προσωπικά, περίπου 10 χρόνια, έμενα όχι απλά μόνη μου αλλά και σε τελείως διαφορετική πόλη από τους δικούς μου....και τώρα που φτιάχνω τη δική μου οικογένεια θα πάω να μείνω μαζί τους, γιατί όποιος δεν έχει οικονομική άνεση έχει μόνο 2 επιλογές;; ή με τον μπαμπά ή με τον μπαμπά;

Ξανά τσου κοπελιά!
Τόσοι εκατομμύρια Έλληνες δουλεύουν και πληρώνουν το ενοίκιό τους κι εκείνοι που στάθηκαν πιο τυχεροί και τους δόθηκε "δώρο" ένα έτοιμο σπίτι, έχουν και πάλι την επιλογή να το εκμεταλλευτούν ανάλογα και να πάνε να μείνουν όπου γουστάρουν κι όπου νιώθουν άνετα.

Μόνο οι μοιρολάτρες κι οι βολεμένοι πιστεύουν πως δεν έχουν επιλογές.

Όσο για τα μεταξωτά βρακιά...δεν ξέρω για τον δικό σου κ...., ο δικός μου πάντως, όσο μπορώ και του τα αγοράζω μόνη μου, θα συνεχίσει να τα φοράει!
( να μην κυκλοφορεί και γυμνός στο μπαλκόνι...κρίμα είναι! )
...τσίκι τσίκι φτου...

sunnyeyes-

# 89 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
Originally posted by fwtia_sto_limani

Παράθεση:

Aν εχεις οικονομικη ανεση φωτια, μπορεις να πας οπουδηποτε και να μη δωσεις και λογαριασμο πουθενα.

Αν δεν εχεις θα πας στο σπιτι που σου εφτιαξαν οι γονεις. Δεν θα πας? Θα περασεις τη ζωη σου δυσκολα μονο και μονο για να γυρνας γυμνη στο μπαλκονι?

Ωραια ειναι τα μεταξωτα βρακια, εφοσον εχουμε και τους αναλογους ...

Οταν ομως υπαρχει ζορι.. δεν το κανεις πιο ζορι. Μετα μιλαμε για τρια πουλακια καθονταν και επλεκαν πουλοβερ.

Τσου κοπελιά!

Αρχικά να υποθέσω πως μένεις ακόμα με τον μπαμπά και τη μαμά;

Προσωπικά, περίπου 10 χρόνια, έμενα όχι απλά μόνη μου αλλά και σε τελείως διαφορετική πόλη από τους δικούς μου....και τώρα που φτιάχνω τη δική μου οικογένεια θα πάω να μείνω μαζί τους, γιατί όποιος δεν έχει οικονομική άνεση έχει μόνο 2 επιλογές;; ή με τον μπαμπά ή με τον μπαμπά;

Ξανά τσου κοπελιά!
Τόσοι εκατομμύρια Έλληνες δουλεύουν και πληρώνουν το ενοίκιό τους κι εκείνοι που στάθηκαν πιο τυχεροί και τους δόθηκε "δώρο" ένα έτοιμο σπίτι, έχουν και πάλι την επιλογή να το εκμεταλλευτούν ανάλογα και να πάνε να μείνουν όπου γουστάρουν κι όπου νιώθουν άνετα.

Μόνο οι μοιρολάτρες κι οι βολεμένοι πιστεύουν πως δεν έχουν επιλογές.

Όσο για τα μεταξωτά βρακιά...δεν ξέρω για τον δικό σου κ...., ο δικός μου πάντως, όσο μπορώ και του τα αγοράζω μόνη μου, θα συνεχίσει να τα φοράει!
( να μην κυκλοφορεί και γυμνός στο μπαλκόνι...κρίμα είναι! )

Φανταζομαι ξερεις καλα απο ψυχολογια, οποτε φανταζομαι! καταλαβες απο τα λεγομενα μου οτι μενω με τη μαμα μου. Ε?
(Επισης φανταζομαι δεν σε αφορω.. οποτε δεν θα μιλησω για τα προσωπικα μου.)

Επισης, κακως παρεξηγεις, γιατι σου απαντησα οχι προσβλητικα, αλλά ειπα την γνωμη μου για το θεμα και επειδη δηλωσες πως εσυ αυτο θα κανεις, φανταζομαι λοιπον οτι εχεις την ανεση να το κανεις. Ειδαλλως δεν θα το εκανες. Θα το εκανες? Να μην εχεις περιθωριο οικονομικο και να ετρεχες σε αλλα σπιτια, να πληρωνεις ενοικιο? (Εννοειτε δεν θελω να μου πεις αν εχεις την ανεση ή οχι.. )

Αυτο εγραψα.. οσο για την παροιμια, δεν πηγαινε για σενα.. Την εγραψα ως μια κατασταση για αυτους που κανουν απερισκεψιες..

Αναλογα τα φοντα που εχουμε στη ζωη κανουμε τα βηματα μας και φυσικα οι επιλογες ειναι ανοιχτες..για να τη φτιαξουμε οπως θελουμε, αλλά ο νους κοντα στο κεφαλι μας.

Lora9

# 90 στις 18/9/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by KostantinosTT
Καλή σας ημέρα, ονομάζομαι Κωνσταντίνος και θέλω να μοιραστώ το πρόβλημα μου μαζί σας.

Η εικόνα της σχέσης μου είναι η εξής:
Έχω μια πολύ καλή σχέση εδώ και έξι χρόνια, πριν δύο χρόνια την επισημοποίησα, κάνοντας πρόταση γάμου και δίνοντας λόγο (όχι αρραβώνας). Η κοπέλα είναι εκπληκτική, την λατρεύω, την αγαπάω και περνάω υπέροχα μαζί της, είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και περνάμε απίστευτα πολλές ώρες μαζί… μάλιστα τον τελευταίο έναν χρόνο συγκατοικούμε κι όλας (στην περιοχή της). Τα πάντα τέλεια, δεν τσακωνόμαστε, περνάμε καλά με παρέες, φίλους κλπ Επίσης πλένουμε, μαγειρεύουμε, σιδερώνουμε… όλα τα κάνουμε μαζί. Με λίγα λόγια είμαστε τέλεια!!!!

Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι το εξής: Ο πατέρας της κοπέλας μου χτίζει ένα σπίτι εδώ και 6 χρόνια σε μια πολύ όμορφη περιοχή των βορείων προαστίων, μέσα στην φύση και στην ηρεμία και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σπίτι τελειώνει. Εγώ όμως έχω τους ενδοιασμούς μου, στο να πάω να μείνω εκεί και ο λόγος είναι απλός… είναι ένα υπερπολυτελές τριώροφο σπίτι όπου στον έναν όροφο θα μείνει η αδερφή της με τον άντρα της (πολύ καλά παιδιά), στον ακριβός από κάτω θα μείνουμε εμείς και στο ισόγειο πλέον θα μείνουν οι γονείς με τον μικρό τους γιο…. Με λίγα λόγια μια όμορφη οικογενειακή πολυκατοικία.

Εγώ από την οικογένεια μου δεν είχα την τύχη να έχω ένα δικό μου σπίτι, διότι οι γονείς μου, λόγω του ότι είμαστε τρία αδέρφια, έφτιαξαν δύο σπίτια και τα έδωσαν στις δύο μεγαλύτερες αδερφές μου. Εγώ όμως έχω το προνόμιο να έχω την οικογενειακή μας επιχείρηση, μικρομεσαία μεν αλλά καλή δόξα τω θεώ και με καλά έσοδα.

Αγαπητοί αναγνώστες του θέματος μου, θέλω την άποψη σας. Εγώ δεν μπορώ να μείνω σε αυτή την οικογενειακή πολυκατοικία διότι είμαι της άποψης, τουλάχιστον για τους γονείς, «από μακριά και αγαπημένοι». Άσχετα με το πόσο παρεμβατικοί είναι, άσχετα με το πόσο καλοί άνθρωποι είναι… άσχετα με όλα αυτά, εγώ απλά δεν μπορώ να μείνω και να τους έχω από κάτω μου! Δεν μπορώ!!! Κάθε μέρα: καλημέρα σας, καληνύχτα σας, ήρθαμε, φεύγουμε, θα προσέχουμε, δεν θα τρέχουμε, να κατέβουμε για φαγητό, να ανεβείτε εσείς…. κλπ

Η κοπέλα μου η οποία έχει στεναχωρηθεί πολύ με αυτό που της έχω εκφράσει, μου τα μασάει λέγοντάς μου άλλες φορές πως οι γονείς της δεν θα έρθουν να μείνουν στο σπίτι, άλλες φορές πως οι γονείς της θα έρθουν και δεν θα είναι παρεμβατικοί, πως όταν με το καλό κάνουμε ένα παιδί θα χρειαστούμε την βοήθεια τους και όλες τις δικαιολογίες όπου μπορούν να με πείσουν στο να ανέβω και να μείνω σπίτι της.

Επειδή ξέρω πως κάποιοι από εσάς θα μου πείτε να πάω να δοκιμάσω να μείνω στο σπίτι και άμα δεν μπορώ, να φύγω… αξίζει να σας πω, πως το σπίτι δεν έχει κουζίνα, δεν έχει μπάνια (3wc), δεν έχει ντουλάπες, δεν έχει γκαραζόπορτες, δεν έχει συναγερμούς, δεν έχει τα βασικά. Πράγμα που σημαίνει πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα βάλω εγώ…. #$%>>>#@@.... Δεν νομίζεται πως είναι μεγάλο το χρηματικό ποσό, για να κάνω δοκιμές?

Τι μου προτείνετε να κάνω? Πως μπορώ να το χειριστώ? Πείτε ακόμα και πως είμαι λάθος..δεν θα με πειράξει καθόλου…. Θέλω απλά την βοήθεια σας.

Είσαι στο πρώτο λάθος , πως αν ήθελες να ήσουν ανεξάρτητος και να κάνεις οικογένεια, δεν θα περίμενες τον μπαμπά σου να σου φτιάξει σπίτι, ή από την κοπέλα σου , θα το έκανες μόνος σου .
Αφού έχεις επιχείρηση και πάει καλά .
Εστω και ένα μικρό. Αλλά τα βρήκες έτοιμα από την σχέση σου , και
επαναπαύτηκες .
Τώρα έχεις άγχος για την συγκατοίκηση, που το ήξερες φαντάζομαι εδώ και 6 χρόνια.... Σκέφτεσαι το οικονομικό και το τελείωμα του σπιτιού , που αν θες τα βάζεις, μπορείς να βάλεις άλλα πράγματα μέσα στο σπίτι, που μπορείς να τα πάρεις ανά πάσα στιγμή. πχ. ηλεκτρικά.
Μήπως σκέφτηκες τα έξοδα σπιτιού αργότερα, και τις ανάγκες του, και άλλαξε το μυαλό σου ?
Εσύ αν ήσουν στη θέση τους, θα ήθελες να μην συνεισφέρει στο σπίτι τίποτα η άλλη?

Στις αληθινές σχέσεις δεν κάνουμε ανταλλαγές υλικών πραγμάτων, αλλά κοιτάμε τον άνθρωπο, που θα συνεχίσεις το βίο σου .
Ο καθένας θα έχει το σπίτι του . Αλλά αν είναι εντάξει οι άνθρωποι, καμιά φορά έχει και τα θετικά, γιατί θα έχεις σε μια δυσκολη στιγμή έναν δικό σου άνθρωπο να σε βοηθήσει .

fwtia_sto_limani

# 91 στις 18/9/2011
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.655

Παράθεση:

Επισης, κακως παρεξηγεις, γιατι σου απαντησα οχι προσβλητικα, αλλά ειπα την γνωμη μου για το θεμα και επειδη δηλωσες πως εσυ αυτο θα κανεις, φανταζομαι λοιπον οτι εχεις την ανεση να το κανεις. Ειδαλλως δεν θα το εκανες. Θα το εκανες? Να μην εχεις περιθωριο οικονομικο και να ετρεχες σε αλλα σπιτια, να πληρωνεις ενοικιο? (Εννοειτε δεν θελω να μου πεις αν εχεις την ανεση ή οχι.. )

Δε μου περισσεύει η άνεση, οπότε μη φαντάζεσαι!

Τη γνώμη μου είπα κι εγώ...πως μόνο οι βολεμένοι θεωρούν πως δεν έχουν επιλογές.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μιλάς συνέχεια για ανέσεις και το αν μπορεί ο καθένας....δεν είπαμε να μπορέσει να φτιάξει ένα καινούργιο σπίτι, αλλά να καταφέρει να πληρώνει ένα ενοίκιο.
Άσε που στην περίπτωση που εκμεταλλευτείς το "έτοιμο" σπίτι, θα σου βγαίνει τζάμπα το νοικιασμένο, οπότε;
Του ρίχνεις και μία ανακαίνιση σε 20-30 χρόνια και το'χεις και καινούργιο για τα γεράματά σου!

Όσοι καταφέρνουν και ζουν αξιοπρεπώς πληρώνοντας το ενοίκιό τους, πιστεύεις πως είναι οικονομικά ευκατάστατοι και μετράνε καταθέσεις στην τράπεζα;

Κι επειδή όπως είπαμε, τη γνώμη μας λέμε....για μένα η ηρεμία, η άνεση, η ανεξαρτησία αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα ενοίκιο...οπότε πιο φτηνά θα μου βγαίνει!
...τσίκι τσίκι φτου...

morgoth

# 92 στις 18/9/2011
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
το θεμα ειναι εντελως υποκειμενικο.
αλλοι αντεχουν να μενουν με γονεις-πεθερικά άλλοι όχι.

πάντως μη τα βλέπετε τα πραγματα με ροζ γυαλιά.. κάνεις δε ξεκινα ενα γαμο με στοχο το χωρισμο.. αλλά επειδή άνθρωποι ειμαστε καλό ειναι να είμαστε και καβατζωμενοι.. και να χωρισεις έχοντας χωσει ενα 20χιλιαρικο σε ξενη περιουσια είναι λίγο επωδυνο τις μέρες μας.. πως να το κάνουμε..

maria_antouanetta_33

# 93 στις 18/9/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Καλά.. παρηγοριά στον άρρωστο είστε!

Ο Κωνσταντίνος είπε ότι έχει μια υπέροχη σχέση και αγαπάει την κοπέλα του.
Που είναι το λάθος και το κακό να συνεισφέρει στο σπίτι που ετοιμάζουν με την αγαπημένη του , για το κοινό τους αύριο, με όνειρα γεμάτο , αγάπη , και ευτυχία.
Ο πεθερός ως εκεί μπόρεσε και έχτισε. Αντί να λέει κι ευχαριστώ ο γαμπρός, ξινίζει κιόλας. Εξάλλου ο πεθερός του είπε ότι από εδώ και πέρα τα έξοδα δικά σου? Μπορεί μέχρι τέλους αυτός να το τελειώσει και ο Κωνσταντίνος άδικα αγχώνεται.
Επίσης , αύριο μεθαύριο, με τα παιδιά που θα έρθουν, τα πεθερικά θα τα προσέχουν. Και το φαγητό στο τάπερ άσχημο είναι? Όταν γυρνάς σπίτι εξουθενωμένος από τη δουλειά, ένα φαγάκι έτοιμο, μας κακοπέφτει?

Και θλιβερό να σκεφτόμαστε ότι αν χωρίσουμε τι θα γίνουν τα λεφτά?
Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεσαι αυτά.
Και γιατί να χωρίσουν εφόσον η σχέση τους είναι καλή?

morgoth

# 94 στις 18/9/2011
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
ολα ωραια (το φαγακι, το σπιτι, η βοήθεια ) αλλα η πραγματικοτητα ειναι πιο σκληρή. τα περισσοτερα ζευγαρια που ζουν σε οικογενειακες πολυκατοικιες αντιμετωπιζουν σοβαροτατα προβλήματα που πολλες φορές φτάνουν και στο χωρισμο.

και ειναι στοιχεια που δεν επιδεχονται αμφισβητησης

maria_antouanetta_33

# 95 στις 18/9/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ναι αλλά και άλλοι που δεν μπορούν να έχουν καν ένα σπιτάκι, για ρώτα πως περνάνε?

Αν η σχέση είναι αληθινή και ουσιαστική , δεν την ταράζει κανείς.

morgoth

# 96 στις 18/9/2011
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by maria_antouanetta_33
Ναι αλλά και άλλοι που δεν μπορούν να έχουν καν ένα σπιτάκι, για ρώτα πως περνάνε?

Αν η σχέση είναι αληθινή και ουσιαστική , δεν την ταράζει κανείς.

η σχεση επηρεαζεται απο αυτους που βλέπεις σχεδον καθημερινα στο οικειο σου περιβαλλον.
σαφως αν υπάρχει σεβασμος στις επιθυμιες των συντροφων, αν υπάρχει οριοθετηση της οικογενειας, στεγανά κτλ κτλ όλα θα πανε καλα.. Αυτό όμως στην ελληνική οικογενεια φανταζει σαν την ιδανική πολιτεια του πλάτωνα. ειναι σχεδον ουτοπια. Το οικογενειακο περιβαλλον επηρεαζει σε μεγαλο βαθμο ενα νεο ζευγαρι ειδικά οταν αυτο ειναι εξαρτημενο υλικά και συναισθηματικά απο γονεις-πεθερικά.

maria_antouanetta_33

# 97 στις 18/9/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ναι αλλά ξέρεις πολλά ζευγάρια που να είναι η σχέση τους τόσο όμορφη όπως την περιέργαψε ο Κωνσταντίνος?
Δηλαδή στο σπίτι θα προκύψει το πρόβλημα?
Το δύσκολο είναι να βρεις τον ΄΄άνθρωπό σου΄΄, όλα τα άλλα λύνονται νομίζω αν υπάρχει αλληλοκατανόηση.

Καταλαβαίνω το σκεφτικό σου, πόσο το περιβάλλον επηρεάζει μια σχέση, αλλά γιατί πρέπει να το καταδικάζουμε εξαρχής?
Ο πατέρας δίνει σπίτι στην κόρη με την ευχή του και την αγάπη του, γιατί πρέπει να υπάρχει κάτι μεμπτό?

sunnyeyes-

# 98 στις 19/9/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο

Παράθεση:
Originally posted by fwtia_sto_limani

Παράθεση:

Δε μου περισσεύει η άνεση, οπότε μη φαντάζεσαι!

Τη γνώμη μου είπα κι εγώ...πως μόνο οι βολεμένοι θεωρούν πως δεν έχουν επιλογές.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μιλάς συνέχεια για ανέσεις και το αν μπορεί ο καθένας....δεν είπαμε να μπορέσει να φτιάξει ένα καινούργιο σπίτι, αλλά να καταφέρει να πληρώνει ένα ενοίκιο.
Άσε που στην περίπτωση που εκμεταλλευτείς το "έτοιμο" σπίτι, θα σου βγαίνει τζάμπα το νοικιασμένο, οπότε;
Του ρίχνεις και μία ανακαίνιση σε 20-30 χρόνια και το'χεις και καινούργιο για τα γεράματά σου!

Όσοι καταφέρνουν και ζουν αξιοπρεπώς πληρώνοντας το ενοίκιό τους, πιστεύεις πως είναι οικονομικά ευκατάστατοι και μετράνε καταθέσεις στην τράπεζα;

Κι επειδή όπως είπαμε, τη γνώμη μας λέμε....για μένα η ηρεμία, η άνεση, η ανεξαρτησία αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα ενοίκιο...οπότε πιο φτηνά θα μου βγαίνει!

Παρεπιπτοντως εχω δωσει ρεσιταλ σε αυτο το θεμα.. Κωνσταντινε! δεν εχεις παραπονο, σε εχω πρωτη μουρη συνεχεια

Φωτια και εγω ειμαι της ηρεμιας και της ανεξαρτησιας και σε ολα μου τα ποστ, βροντοφωναζω την αξια της και ποσο σπουδαιο ειναι για τον ανθρωπο να φευγει απο το σπιτι του μικρος και να ανεξαρτητοποιηθει.. ανεκτιμητη αξια δεν το συζητω ουτε το διαπραγματευομαι.

Ωστοσο, για το συγκεκριμενο ποστ παντα που βρεθηκαμε να μιλαμε, το παιδι δεν μπορει να αξιοποιησει τη περιουσια του πεθερου διοτι το σπιτι δεν ειναι ετοιμο. Οποτε για να το νοικιασει! πρεπει να το φτιαξει ουτως ή αλλως. Ε προσωπικα μου φαινεται too much να πας να μεινεις στο νοικι και να εχεις σπιτι να καθεται. Εκτος.. (και εδω κολλαει η ανεση που μου λες οτι δινω σημασια) αν το παιδι μπορει να το παραβλεψει και να μεινει αξιοπρεπεστατα, χωρις να ζοριζεται ομως!, στο νοικι και να εχει το σπιτι για τις αραχνες. Γιατι καλη και η ηρεμια και η ανεξαρτησια οταν ομως υπαρχει και η ανεση.. δεν μπορουμε να παραβλεψουμε την ανεση.. Μπορουμε??
Διοτι αλλιως ειναι να εισαι μονος και περνας με οσα γουσταρεις το μηνα σου.. και κομματια να γινει αν δεν βγαινεις και καθε βραδυ γιατι εχεις επιλεξει την ηρεμια σου και καλα κανεις.. και αλλιως ειναι οταν συγκατοικεις, παντρευεσαι κανεις οικογενεια.. υποχρεωσεις και τα λοιπα γνωστα και περιμενουν οι αλλοι απο εσενα το μεγιστο και να τους λες .. "Ναι.. αλλά εγω προτιμω την ηρεμια μου".
Άλλο να μην εχεις επιλογες και άλλο να τις κλωτσας. Εκτος φυσικα αν συντρεχουν λογοι σοβαροι. Οχι επειδη θα ξυπνησει το πρωι και θα πει μια καλημερα! Γιατι για αυτο ανοιχτηκε το θεμα, δεν ανοιχτηκε γιατι ο πεθερος του ειναι καρβουνο!

Επισης ουτε εγω μπορω τους βολεψακηδες, οπως επισης και τους βλαξ.
Ανεση-ανεξαρτησια-ηρεμια ειναι αλληλενδετες εννοιες .. η μια τραβαει την αλλη. Για να μην πω οτι απο τη πρωτη εξαρτωνται οι υπολοιπες δυο, (δεν το λεω γιατι θα με πουνε παραδοπιστη μετα)

Φαντασου λεει Κωνσταντινε να πας σε καμια γειτονια που να σου τυχει γειτονας τσιφτης και καραμπουζουκλης και να σε εχει στη τσιτα ολα το βραδια.. και να μη μπορεις να του πεις και τιποτα.. Να σου τυχει δε στη διπλανη πολυκατοικια ενας να φωναζει ολη μερα στα παιδια του.. ή να γυριζεις γυρω γυρω το τετραγωνο για να παρκαρεις.. ή το μωρο της γειτονισας να κλαιει τα μεσημερια, να δεις για ποτε η ηρεμια χανεται... ή κανας ενοικιαστης καρβουνο να σου κανει επισκεψεις καθε μηνα να σε πρηζει μη του κανεις τρυπες στο τοιχο, ή να πληρωνεις κοινοχρηστα ενα ενοικιο στο ξεκουδουνο, να δεις για ποτε η ηρεμια χανεται στο πι και φι.. και ποσο μετα δεν θα σε νοιαζει να κανεις τεμεναδες το πρωι στο πεθερο σου.. οχι μονο καλημερες! αλλά τεμεναδες!

Racina

# 99 στις 19/9/2011
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη

Παράθεση:

Παράθεση:
Originally posted by Racina

Δε με λες (παλι).. για να νοικιασουν το σπιτι, δεν θα πρεπει να βαλουν παλι πλακακια και κουζινα? Ο νοικαρης θα τα βαλει

ο ιδιοκτητης

Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή.

Racina

# 100 στις 19/9/2011
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
διακρινω μια φοβια σε πολλους να ξεκαθαρισουν τα οικονομικα θεματα με το συντροφο τους και να κανουν συζητησεις τυπου "προγαμιαιο συμβολαιο".

φοβουνται μηπως χαλασει η σχεση απο την κουβεντα και μονο.
Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.