Παράθεση:
Originally posted by mortis28
καλησπέρα!
θέλω να ρωτήσω το εξής, τι συνέπειες θα εχω αν σταματήσω να πληρώνω της οφειλές μου προς στις τράπεζες??
να πω πως δεν έχω κάτι στο όνομα μου εκτός από ένα αυτοκίνητο..
εχω 2 δάνεια και μια κάρτα.
το ένα δάνειο είναι αυτό που είχα πάρει πριν 5 χρονιά για την αγορά του αυτοκίνητου που απο τα 12000 κατάφερα να το φτάσω στα 4800, άλλα επειδή είναι εγγυητής ο πατέρας μου δε θέλω να σταματήσω να το πληρώνω γιατί μετά θα εχει πρόβλημα ο πάτερα μου.
τώρα για το άλλο και για την κάρτα είναι σύνολο 13000 περίπου και σκέφτομαι να σταματήσω να τα πληρώνω και οχι γιατί δνε θέλω άλλα γιατί πλέον με την μείωση μισθού και που θα μειωθεί και άλλο στο μέλλον αδυνατώ να τα πληρώσω,
τι συνέπειες θα έχω αν το κάνω αυτό? έχει κανείς την ανάλογη εμπειρία??
Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA
Παράθεση:
καλησπέρα!
θέλω να ρωτήσω το εξής, τι συνέπειες θα εχω αν σταματήσω να πληρώνω της οφειλές μου προς στις τράπεζες??
να πω πως δεν έχω κάτι στο όνομα μου εκτός από ένα αυτοκίνητο..
εχω 2 δάνεια και μια κάρτα.
το ένα δάνειο είναι αυτό που είχα πάρει πριν 5 χρονιά για την αγορά του αυτοκίνητου που απο τα 12000 κατάφερα να το φτάσω στα 4800, άλλα επειδή είναι εγγυητής ο πατέρας μου δε θέλω να σταματήσω να το πληρώνω γιατί μετά θα εχει πρόβλημα ο πάτερα μου.
τώρα για το άλλο και για την κάρτα είναι σύνολο 13000 περίπου και σκέφτομαι να σταματήσω να τα πληρώνω και οχι γιατί δνε θέλω άλλα γιατί πλέον με την μείωση μισθού και που θα μειωθεί και άλλο στο μέλλον αδυνατώ να τα πληρώσω,
τι συνέπειες θα έχω αν το κάνω αυτό? έχει κανείς την ανάλογη εμπειρία??
Δες πρώτα αν μπορείς να τα ρυθμίσεις ενώνοντάς τα όλα σε ένα δάνειο με σταθερό, σύμφωνα με μικρή δόση που να μπορείς να πληρώσεις. Αν το τηλέφωνο που έδωσες το σηκώνουν οι δικοί σου, θα φρικάρουν από τις κλήσεις της τράπεζας. Όσο για το αυτοκίνητο, το αποχαιρετάς. Ρώτησε στην τράπεζά σου. Από ό,τι έμαθα έγιναν κάποιες ρυθμίσεις για ανέργους και δημοσίους.
Παράθεση:
Originally posted by MARILYN1975
Φίλε Μόρτη,
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πώς κανείς δεν γλιτώνει από τις τράπεζες.
Καλό θα ήταν προτού κάνεις ότιδήποτε να ζητήσεις ένα ραντεβού με την τράπεζα σου και να τους ζητήσεις να σου μειώσουν τη δόση.
Παράθεση:
Ναί καλό είναι και αυτό.
Ξέρεις όμως πόσα θα σε χρεώσουν για δικαστικά έξοδα?
Ρώτα και μένα που τα βλέπω καθημερινά λόγο δουλιάς?
Παράθεση:
Παράθεση:
Φίλε Μόρτη,
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πώς κανείς δεν γλιτώνει από τις τράπεζες.
Καλό θα ήταν προτού κάνεις ότιδήποτε να ζητήσεις ένα ραντεβού με την τράπεζα σου και να τους ζητήσεις να σου μειώσουν τη δόση.
σκέφτομαι να πάω δικαστικός με τον καινούριο νόμο που έχουν βγάλει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA
Παράθεση:
Ναί καλό είναι και αυτό.
Ξέρεις όμως πόσα θα σε χρεώσουν για δικαστικά έξοδα?
Ρώτα και μένα που τα βλέπω καθημερινά λόγο δουλιάς?
Είσαι σίγουρη πως είναι καλό;
Eίναι πολύ μικρός ακόμα για να δεσμευτεί έτσι.
Το ότι δεν στο εγκρίνανε μπορεί να σημαίνει πως δεν σου εγκρίνανε τα έτη που αιτήθηκες, μπορεί για ένα έτος λιγότερο να το εγγρίνουν (ξέρω τί σου λέω), έγινες κολλιτσίδα να σου βρουν λύση; Εκτός και αν είσαι σε τράπεζα που ζητά εγυηση ακινήτου.
Παράθεση:
Originally posted by ROCK-54
Μου κανει εντυπωση πως η τραπεζα απερριψε το αιτημα σου,οχι πως δεν σε πιστευω,αλλα τελευταια ειναι καπως ελαστικοτεροι.ΜΗΝ προσφευγεις δικαστικος ΜΟΝΟΣ σου.Οι δικηγοροι κοστιζουν ενα σκασμο χρηματων.Ζητα τη γνωμη(δωρεαν) απο το ΙΝΚΑ-Ινστητουτο καταναλωτων η την ενωση δανειοληπτων,εχουν τεραστια πειρα.Προσεξε με τις τραπεζες δεν παιζουμε!
Παράθεση:
Originally posted by meJoky
έχεις γερά νεύρα ? είσαι αποφασισμένος να δέχεσαι καθημερινά πολλαπλά
τηλεφωνήματα σε οποιοδήποτε νούμερο τηλεφώνου μπορέσουν να βρουν
(δουλειά, σπίτι, κινητό) οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από ανάγωγους και
αυθάδεις υπαλλήλους εισπρακτικών εταιριών που μπορεί θα σε ειρωνεύονται,
απειλούν, βρίζουν ??
τότε σταμάτα να πληρώνεις (ή πλήρωνε λιγότερα από τη δόση σου ή πλήρωνε
κάθε δύο μήνες) - όσο ο λογαριασμός κινείται, η τράπεζα δεν μπορεί να κινηθεί
εναντίον σου
αν στην κάρτα έχει υπογράψει εγγυητής, θα αρχίσουν να ενοχλούν και αυτόν
εφόσον η κυριότητα του αυτοκινήτου είναι στο όνομα σου, η τράπεζα μπορεί
να το διεκδικήσει για το απλήρωτο χρέος της κάρτας
έχεις τις εξής λύσεις:
1. πουλάς το αυτοκίνητο, με τα χρήματα ξοφλάς το υπόλοιπο του δανείου και
έτσι έχεις μόνο το χρέος της πιστωτικής την οποία εννοείται, ξεχνάς και δεν
ξαναχρησιμοποιείς
2. κόβεις την κάρτα = την επιστρέφεις στην τράπεζα, ζητώντας διακανονισμό
για τα 13.000ε σε δόσεις που μπορείς να πληρώσεις - έτσι θα παγώσει το ποσό
και θα σταματήσουν να σου χρεώνουν επιπλέον τόκους
το δώρο χριστουγέννων, (όσο πάρεις) το καταθέτεις όλο για την αποπληρωμή
των 13.000 , ως ένδειξη καλής θέλησης και το ίδιο θα κάνεις και το Πάσχα
3. κάνεις ταυτόχρονα και τα 2 παραπάνω για να ξεμπερδέψεις γρηγορότερα
Παράθεση:
Originally posted by hAnemos
Είναι λογικό να μην μπορείς να αποπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου .....
με τα δεδομένα που παρουσιάζεις .....
Η τράπεζα .... όμως είναι τράπεζα ..... και με οποιονδήποτε τρόπο θα καταφέρει να αποσπάσει συμφωνία η οποία θα της αποφέρει επιπλέον κέρδος ......
Από την άλλη ... αφού το εισόδημά σου ήταν πολύ χαμηλό ...... ήταν πολύ παρακινδυνευμένο αλλά και αναμενόμενο ότι θα βρισκόσουν κάποια στιγμή σε αυτή τη θέση .......
Δε σε συμφέρει να μην πληρώσεις γιατί τα επιτόκια στις κάρτες είναι πολύ υψηλά ..... και όσο νωρίτερα το κάνεις τόσο καλύτερα ......
Αν ήμουν στη θέση σου .....
ή θα συνέχιζα να πληρώνω το δάνειο το αυτοκινήτου.... και θα ζητούσα ( όχι με ελαφριά καρδιά ..... από τον πατέρα μου ..... να με βοηθήσει να αποπληρώσω την κάρτα ..... επιστρέφοντας τα χρήματα αργότερα )
ή θα έβρισκα δεύτερη δουλειά ....
ή θα πωλούσα το αυτοκίνητο ......
Πάντως δεν θα σήκωνα εκ των προτέρων τόσα χρήματα ......
και δεύτερον δε θα έπαιζα με τις τράπεζες ..... (μαύρη λίτσα ; )
Η άποψή μου είναι πως πρέπει να βρεις άμεσα λύση .......
Φυσικά να μην κλέψεις ..... αλλά προτείνω να στερηθείς .......
Παράθεση:
Παράθεση:
Η τράπεζα .... όμως είναι τράπεζα ..... και με οποιονδήποτε τρόπο θα καταφέρει να αποσπάσει συμφωνία η οποία θα της αποφέρει επιπλέον κέρδος ......
Από την άλλη ... αφού το εισόδημά σου ήταν πολύ χαμηλό ...... ήταν πολύ παρακινδυνευμένο αλλά και αναμενόμενο ότι θα βρισκόσουν κάποια στιγμή σε αυτή τη θέση .......
Δε σε συμφέρει να μην πληρώσεις γιατί τα επιτόκια στις κάρτες είναι πολύ υψηλά ..... και όσο νωρίτερα το κάνεις τόσο καλύτερα ......
ή θα συνέχιζα να πληρώνω το δάνειο το αυτοκινήτου.... και θα ζητούσα ( όχι με ελαφριά καρδιά ..... από τον πατέρα μου ..... να με βοηθήσει να αποπληρώσω την κάρτα ..... επιστρέφοντας τα χρήματα αργότερα )
καλά τα λες δεν διαφωνώ και πάντα ήμουν της άποψης ότι από την στιγμή που δανείζεσαι κάτι οφείλεις να τα πληρώσεις.. και αυτό έκανα τόσα χρονια ποτέ δεν καθυστέρησα ούτε μια δόση,
και εχουμε κ λεμε, φέτος πλέον απο την μεγάλη μείωση μισθού του πατέρα μου δυσκολεύεται και αυτός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει..
όσο για το αυτοκίνητο ναι να το πουλήσω άλλα έτσι όπως είναι η αγορά έξω θα χάσω πολλά χρήματα στην ουσία ούτε για να αποπληρώσω το δάνειο του αυτοκίνητου δεν θα φτάσουν.. ( το εχω ψαξει)
δεύτερη δουλειά κάνω τα πσκ γενικα δουλεύω όλες της ήμερες και καμιά φορά σχολάω από την πρωινή και καπάκι πάω για την βραδινή (προσωπική ζωή μηδέν άλλα δεν βαριέσαι) άλλα δεν θα είναι για πολύ η δεύτερη δουλειά θα πρέπει μετά να βρω κάτι άλλο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο...
να στερηθώ δεν λέω μαζί σου σε αυτό άλλα τι να στερηθώ?? παίρνω πλέον 750 και από αυτά 300 είναι οι δόσεις από τα δάνεια 350 είναι το ενοίκιο και 150 η κάρτα, αποτέλεσμα να ζω τώρα προσωρινά για το φαγητό μου από την δεύτερη δουλειά που σε λίγο δεν θα είναι...
Παράθεση:
Παράθεση:
καλά τα λες δεν διαφωνώ και πάντα ήμουν της άποψης ότι από την στιγμή που δανείζεσαι κάτι οφείλεις να τα πληρώσεις.. και αυτό έκανα τόσα χρονια ποτέ δεν καθυστέρησα ούτε μια δόση,
και εχουμε κ λεμε, φέτος πλέον απο την μεγάλη μείωση μισθού του πατέρα μου δυσκολεύεται και αυτός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει..
όσο για το αυτοκίνητο ναι να το πουλήσω άλλα έτσι όπως είναι η αγορά έξω θα χάσω πολλά χρήματα στην ουσία ούτε για να αποπληρώσω το δάνειο του αυτοκίνητου δεν θα φτάσουν.. ( το εχω ψαξει)
δεύτερη δουλειά κάνω τα πσκ γενικα δουλεύω όλες της ήμερες και καμιά φορά σχολάω από την πρωινή και καπάκι πάω για την βραδινή (προσωπική ζωή μηδέν άλλα δεν βαριέσαι) άλλα δεν θα είναι για πολύ η δεύτερη δουλειά θα πρέπει μετά να βρω κάτι άλλο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο...
να στερηθώ δεν λέω μαζί σου σε αυτό άλλα τι να στερηθώ?? παίρνω πλέον 750 και από αυτά 300 είναι οι δόσεις από τα δάνεια 350 είναι το ενοίκιο και 150 η κάρτα, αποτέλεσμα να ζω τώρα προσωρινά για το φαγητό μου από την δεύτερη δουλειά που σε λίγο δεν θα είναι...
Παράθεση:
Μόρτη , 13.000 σε μία μόνο κάρτα ;;;;
Αν δεν κάνω λάθος κάθε κάρτα έχει πιστωτικό όριο με βάση την οικονομική πιστοληπτική δυνατότητα του δανειολήπτη ......
Αυτό σημαίνει παραπάνω από μία κάρτα ......
Άρα κάποια στιγμή ...... έκανες προσωπική ζωή ....... ή και ανάληψη μετρητών για κάλυψη άλλων αναγκών π.χ. δάνεια .......
Αρχικά λοιπόν ..... μην δικαιολογείς τον εαυτό σου ...... γιατί το λάθος αυτό θα το επαναλάβεις και στο μέλλον .........
Δυστυχώς οι εναλλακτικές λύσεις που σου έμειναν είναι λίγες .........
Δουλεύεις ασταμάτητα και σε οποιαδήποτε δουλειά ...... δίνοντας στις τράπεζες παραπάνω χρήματα από τη δόση που σου έχουν ορίσει ........ και επιστρέφεις στο σπίτι των γονιών σου ...... ώστε να μηδενίσεις τα προσωπικά σου έξοδα .....
Σε 2,5 -3 χρονάκια .... μπορεί και σε δύο ..... θα έχεις καταφέρει να ξεπλέξεις οριστικά .......
Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις ..... δεν υπάρχει εγωισμός ..... αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ζητάμε βοήθεια ....... οι δικοί μας άνθρωποι είναι εκεί και θα μας στηρίξουν ........
Ευτυχώς που το ποσό δεν είναι μεγαλύτερο .......
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media