Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Αμπελόκηποι
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 19.097
'Aρεσαν+: 0%
Προστημο οασθ
Καλησπερα!!!
Εχω να κανω μια ερωτηση και θα παρακαλουσα να απαντησει οποιος ξερει

Στις 19/09 με πιασε ενας ελεγκτης ( πφφ) χωρις εισητηριο στο λεωφορειο. Οχι μη βιαστειτε να βγαλετε συμπερασματα, ετρεξα να προλαβω το αστικο και δεν ειχα ουτε εισητηριο πανω μου ουτε κερματα...εκτος του οτι και οι ελαχιστοι επιβατες του λεωφορειου δεν ειχαν να μου χαλασουν και γενικα με κοιτουσαν λες και ειμαι πρεζακι π ζηταω λεφτα (ελεος.).
Να μην τα πολυλεω, μπηκαν οι κυριοι και μου κοψαν κλησουλα. Τη 1η στη ζωη μου, να τη χαιρομαι...
48Ε (επειδη δεν ειχα μαζι μου το πασο),και με την επιδειξη του στα κεντρικα γραφεια θα πληρωσω 24Ε-λενε.
Και εχω να κανω μια ερωτηση...
Αγαπητοι συμφορουμιτες..εγω δεν εχω να μου περισσευουν ουτε 48Ε ουτε 24Ε. Μαλιστα σκεφτομαι να μην παω να το πληρωσω.
Εχω ακουσει διαφορες θεωριες...
ΑΠο το οτι 10πλασιαζεται το ποσο και κινουνται νομικα μεχρι το οτι απλα σου στελνουν μια υπευνθυνιση οτι χρωστας στο ΔΗμοσιο και τελος.
Τελικα τι θα γινει αν δε πληρωσω;
(και του ειπα του παπαρα, αν εχει να μου χαλασει να βγαλω ευχαριστως εισητηριο...Παπαρας

).
Για πειτε
Don't forget to fall in love with yourself first...
Lora9
# 2
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Νομίζουν ότι είναι εξουσία επειδή κάνουν τον έλεγχο

Ρώτησε στην Αστυνομία να σου πουν να μην το έχεις έννοια .
Αλλά γιατί η πρώτη θα είσαι αν δεν πληρώσεις ?
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Αμπελόκηποι
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 19.097
Εχεις δικιο! Θα ρωτισω. Πραγματικα εκνευριστικα. Ημουν ειλικρινης και εκτος αυτου παντα πληρωνω εισητηριο!
Μαλιστα οταν του ειπα του τυπου "αν μπορειτε να μου χαλασετε το 5ευρω ευχαριστως να βγαλω ενα εισητηριο (καμια 10αρια στασεις πριν κατεβω εν τω μεταξυ)", μου απαντησε "δεν γινεται αυτο κοπελα μου. Θα κατεβεις μαζι μας να μου δωσεις τα στοιχεια σου".
Και καθοντουσαν μπαστακες πανω απο το κεφαλι μου.
Παπαρας.
Λες η αστυνομια να ξερει;
Παντως πολλοι μου ειπαν να μη το πληρωσω. Σιγα μην κινουνται δικαστικα για οποιον εχει παρει κληση. Μη τρελαθουμε. Αλλα ειμαι κ γκαντεμω βλεπεις
Don't forget to fall in love with yourself first...
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
Να σε δω στο ίδιο κελί με τον Πάγκα(υ)λο που δεν έχει να πληρώσει την εισφορά των ακινήτων του και τι στο κόΖμο!

Μαζί τα φάγατε, μαζί το γεύμα στο κελί!

ΥΓ: Μη τρελαίνεσαι, τίποτα δε μπορούν να σου κάνουν πέραν του να σε τρομάξουν.
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.
# 5
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
και γω εχω παθει το ιδιο με σενα.. ετυχε μια φορα να μην χτυπησω γιατι θα κατεβαινα σε 3 στασεις και απλα μπερδευτικα και αντι να κατεβω στην προηγουμενη συνεχεια στην επομενη και τσουπ ανεβηκε ο ελεγχτης.. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ

με εγραψαν καμια 50 ευρω απο οτι θυμαμαι και μετα αυτο που εκανα ηταν να πληρωσω γιατι μου ειπε ο λεγομενος οτι θα διπλασιαστει σε μερικες μερες εαν δεν παω.
Τωρα εγω εκει που πηγα να πληρωσω ειδα οτι ειχαν ποσες κλησεις απληρωτες και αυτοι που πηγαιναν να πληρωσουν ηταν μετριμενοι στα δαχτυλα και ηλικιες απο 17 ως 30 το χειροτερο. οι αλλοι απλα δεν πηγαιναν.. γτ χαζοι ηταν;;
Guava
# 6
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by naughtyM
Οχι μη βιαστειτε να βγαλετε συμπερασματα, ετρεξα να προλαβω το αστικο και δεν ειχα ουτε εισητηριο πανω μου ουτε κερματα...εκτος του οτι και οι ελαχιστοι επιβατες του λεωφορειου δεν ειχαν να μου χαλασουν και γενικα με κοιτουσαν λες και ειμαι πρεζακι π ζηταω λεφτα (ελεος.).
Συμβαίνουν αυτά νότυ μου...
σιγα μην παρεξηγήσουμε
οι μαλάκες σε πίστευαν από μεσα τους
αλλα ηθελαν να πουλησουν μαγκια
και να σε φερουν σε δυσκολη θέση.
Σε τίμιους πολίτες πουλάνε μαγκια,
σε παρανόμους δεν τολμανε.
Αμα ηταν κανενας τσιγκάνος θα σου έλεγα εγω
αν του έλεγαν τίποτα!
# 7
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Για σιγά ρε παιδιά ... αυτή είναι η ενδεδειγμένη νοοτροπία ? αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ? πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι να μην πάς να πληρώσεις το πρόστιμό σου ! Αφού μάλιστα πρόκειται για 24 μόλις ευρώ. Αν πληρώναμε όλοι αυτά που πρέπει δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.
# 8
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ναουτενακι μου να πας να το πληρώσεις κοριτσακι μου
να μην τα φας να ην τα πιεις ,που λένε και να πας να το εξοφλησεις
εκτως οτι θα σου βεβαιωθειο χρεος στην εφορια καμια 600 ευρω,αιναι και θεμα προσωπικο σου, για δικο σου λογο που δεν ενδιαφερει τον ελεγκτη δεν ειχες εισιτιριο....
έπρεπε να κάνει την δουλεία του και να ηθελε να σε βοηθησει ,μεσα σε κοσμο δεν μπορουσε να το κάνει
δεν ειναι πολλα τα χρηματα ,να κοιταξεις να τα βρεις και με το κεφαλι ψηλα ως σαν κυρια να πας να τα πληρωσεις...να μην παρακαλας κανεναν για να γλυτωσεις απο κατι τετοια,συνηθως οι ελεγκτες οταν μπορουν το κανουν απο μονοι τους......
Ανδρας / 35 / Ελεύθερος
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 2.604
Παράθεση:
Originally posted by Xrusaetos
Για σιγά ρε παιδιά ... αυτή είναι η ενδεδειγμένη νοοτροπία ? αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ? πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι να μην πάς να πληρώσεις το πρόστιμό σου ! Αφού μάλιστα πρόκειται για 24 μόλις ευρώ. Αν πληρώναμε όλοι αυτά που πρέπει δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.
Μάλλον έτσι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε όλοι,αλλά το κακό είναι πως πολλές φορές αν όχι όλες αν σκέφτεσαι έτσι απλά σε λένε μ@λάκα.
Και περνιέται για μάγκας αυτός που δεν πάει να πληρώσει.
Έτσι μάθαμε αυτή είναι η νοοτροπία μας,μην γελιόμαστε.
Όλα είναι κύκλος που γυρίζει...
# 10
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by freeman21
Παράθεση:
Μάλλον έτσι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε όλοι,αλλά το κακό είναι πως πολλές φορές αν όχι όλες αν σκέφτεσαι έτσι απλά σε λένε μ@λάκα.
Και περνιέται για μάγκας αυτός που δεν πάει να πληρώσει.
Έτσι μάθαμε αυτή είναι η νοοτροπία μας,μην γελιόμαστε.
δε θα κάνεις ξκάτι για να σε πει κάποιος μάγκα η λακαμά, θα κάνεις κάτι γιατί στο υπαγορεύει η συνείδησή σου και η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου ... απολαμβάνεις μια υπηρεσία και πρέπει να πληρώσεις γι αυτό πως θα τό κάνουμε δηλαδή ? αν δε σου αρέσει μην κάνεις χρήση. με την ίδια λογική μπες σε ένα σουπερ μαρκετ και βάλε και μια πατάτα στην τσέπη όταν δε σε βλέπει κανείς, έτσι δίνεις κι ένα χτύπημα στην εκμετάλλευση των πολυεθνικών
Γυναίκα / 54 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Φιλαδέλφεια
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 713
Ναουτένια,
για να ενημερωθείς σχετικά με το τι ισχύει:
Έλεγχος κομίστρου - Πρόστιμα
• Το πρόστιμο διπλασιάζεται εφόσον καταβληθεί από την 21η μέρα και έως δύο μήνες (60 ημέρες) από την επόμενη της βεβαίωσης της παράβασης.
• Μετά την 61η ημέρα από τη βεβαίωση της παράβασης,το πρόστιμο δύναται να εισπραχθεί δια της άσκησης αγωγής, εκ μέρους του Ο.Α.Σ.Θ., στα αρμόδια δικαστήρια. Σ' αυτή τη περίπτωση το πρόστιμο πενταπλασιάζεται και επί πλέον αποζημειώση του Ο.Α.Σ.Θ. λόγω των δικαστικών δαπανών και τυχόν άλλων ζημιών του Οργανισμού.
Η ... άλλη άποψη:
Τι κάνω στον έλεγχο χωρίς εισιτήριο μετά την ψήφιση του νέου νόμου
... όπου καταλήγει:
13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.
Θα συμφωνήσω με όσους από τους προγραφήσαντες είχαν την άποψη να πας να πληρώσεις, αλλά σίγουρα η επιλογή είναι δική σου.
Μέτρον πάντων χρημάτων αΌνθρωπος, ταΏ¶ν μαν αντων ας αΌστην, ταΏ¶ν δα οακ αντων ας οακ αΌστην. - ΟαΌα μαν αΌκαστα αΌμοα¶ φαίνεται τοιααΏτα μαν αΌστην αΌμοα¶ οαΌα δα σοι, τοιααΏτα δα αατ' σοα¶ αΌνθρωπος δα σα τε καΌγώ.
Πρωταγόρας
Ανδρας / 48 / Ελεύθερος
Ελλάδα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 367
Να μην πληρώνεις ποτέ εισιτήριο και όταν σε πιάνουνε να πληρώνεις τα 24 ευρώ. Κερδισμένη θα βγεις.
Ανδρας / 48 / Ελεύθερος
Ελλάδα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 367
Παράθεση:
Είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για εκεί που θα φτάσουμε. Όσα πληρώνουν αυτοί που πληρώνουν τόσο περισσότερα θα κονομίσουν οι τράπεζικοί οργανισμοί που μας "δανείζουν". Τίποτα από αυτά που πληρώνουμε δεν θα επιστρέψουν στους πολίτες αυτής της χώρας ούτε ως παιδεία, ούτε ως υγεία, ούτε ως φοροαπαλλαγή, ούτε ως επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας... όλα τα έσοδα πηγαίνουν στις αποπληρωμές των δανείων. Ό,τι πληρώνουμε τα παίρνουν οι τράπεζες. Αυτή τη στιγμή συντελείται μια πρωτοφανής ανακατονομή του πλούτου, από το λαό της Ελλάδας (και της Ευρώπης σε μικρότερο βαθμό) προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;
KLELIA22
# 14
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by HighLow
Να μην πληρώνεις ποτέ εισιτήριο και όταν σε πιάνουνε να πληρώνεις τα 24 ευρώ. Κερδισμένη θα βγεις.
ΕΥΦΥΕΣ!
ROCK-54
# 15
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Αγαπητη συμφοπουμιστρια καλη μερα.Το μονο συγουρο αν δεν πληρωσεις ειναι πως θα σου διπλασιασουν το προστημο κ θα γινεις ο επομενος οφειλετης .
Εδω δεν μπορει η εφορια να μαζεψει μεγαλυτερα ποσα(και δεν συμπεριλαμβανω τους επονυμους μεγαλοφειλετες),εσενα θα κινυγησει?
Στην θεση σου,θα πληρωνα.
ειναι θεμα αξιοπρεπειας κ τιμης
αν κ αθελα-εισαι παραβατης
αν δεν πληρωσεις μπορεις να κοιμασαι ησυχη?
Το ποσο των 24Ε δεν ειναι(ακομα) τοσο βαρυ,ακομα κ για τον φοιτητη. Οπως ολοι μας απο καπου αλου θα κοψεις για να το εχεις.Τελος νομιζω πως πρεπει σαν ΕΛΛΗΝΕΣ να αλλαξουμε καποτε.ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΣ "ΡΙΖΕΣ" ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ" ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ!!!!!!..... Η μαγκια του εχω,αλλα ειμαι "εξυπνος" κ λουφαρω μασ ξεπερναει.Ερχονται πολυ δυσκολα χρονια κ πρεπει να επιβιωσουμε σαν ΕΛΛΑΔΑ με διαφορετικη νοοτροπια.Οι πολιτικοι με τα ιδιοτελη κ σκουριασμενα μυαλα χρεοκοπησαν
ολοι τους αποστρεφονται
το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι του
η κοινωνια βραζει.....
σαν λαος εχουμε κ φιλοτιμο κ μπεσσα
υπαρχουν οι βασεις για κατι καλυτερο που ερχεται
ο χρονος μετραει αντιστροφα.......
Ανδρας / 50 / Παντρεμένος
Ν. Φθιώτιδας / Λιβανάτες
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 1.456
Παράθεση:
Ρε Χρυσαετέ θα μας τρελλάνεις?
Η κοπέλα δεν πλήρωσε το εισητήριο όχι γιατί ήθελε να το παίξει μάγκας, αλλά γιατί ίσα που πρόλαβε το λεωφορείο, δεν είχε κέρματα μαζί της, ζήτησε μάλιστα απ τον ελεγκτή να της κόψει αυτός.
Κι αυτός αντί να το κάνει και να την διευκολύνει, της έκοψε πρόστιμο για να το παίξει καμπόσος.
Η κοπέλα ΔΕΝ ήταν τζαμπατζής. Αν ήταν, τότε κι εγώ μαζί σου.
Όμως δεν το έκανε σκόπιμα, δεν φταίει κάπου κι εσύ λες να σκύψει το κεφάλι και να πάει φρόνιμα-φρόνιμα να το πληρώσει?
Μιλάμε για την απόλυτη υποτέλεια......
ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
Να το πληρώσει ο μακάκας που στο'κοψε....
Τίποτα δεν μπορούν να σου κάνουν.....
Για μένα κακώς που δεν του'κανες επιτόπου καταγγελία επικαλούμενη μαρτυρίες άλλων επιβατών που ήταν παρόντες στο περιστατικό και θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν πως έγιναν τα πράγματα. Πως του ζήτησες να σου κόψει αυτός το εισητήριο, πως ζήτησες απο άλλους επιβάτες να σου δώσουν ψιλά, άρα ενδιαφέρθηκες να πληρώσεις και τότε να δεις πως θα'τρεχε ο..."μάγκας".
Μ'αρέσουν οι αριστερές πόρτες. Εκείνες που αναγράφουν "Passport control".
Ταιριάζουν με την κοσμοθεωρεία μου.
Παντα αριστερα!!!
Γυναίκα / 33 / Σε σχέση
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 20.565
Ναουτένια να πας να το πληρώσεις, όχι μόνο για να μην βρεθείς αργότερα με καμία τρελή οφειλή στην εφορία αλλά αν όσοι όφειλαν κάτι στο δημόσιο το πλήρωναν ίσως δεν είχαμε αυτά τα χάλια τώρα!
Είναι καιρός να σταματήσουμε αυτή τη νοοτροπία του Έλληνα που θέλει εφαρμογή των νόμων αλλά όταν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος στον ίδιο αρχίζει τα "σε μένα ρε? Στους άλλους γιατί δεν τα έκαναν? Εε κι εγώ θα κάνω αυτό που γουστάρω και με συμφέρει!"
Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου...
Γυναίκα / 33 / Σε σχέση
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 20.565
Kospet τη δουλειά του έκανε!
Η δουλειά του είναι να ελέγχει ποιος δεν έχει εισιτήριο και να επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις!
Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου...
# 19
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by kospet73
Παράθεση:
Ρε Χρυσαετέ θα μας τρελλάνεις?
Η κοπέλα δεν πλήρωσε το εισητήριο όχι γιατί ήθελε να το παίξει μάγκας, αλλά γιατί ίσα που πρόλαβε το λεωφορείο, δεν είχε κέρματα μαζί της, ζήτησε μάλιστα απ τον ελεγκτή να της κόψει αυτός.
Κι αυτός αντί να το κάνει και να την διευκολύνει, της έκοψε πρόστιμο για να το παίξει καμπόσος.
Η κοπέλα ΔΕΝ ήταν τζαμπατζής. Αν ήταν, τότε κι εγώ μαζί σου.
Όμως δεν το έκανε σκόπιμα, δεν φταίει κάπου κι εσύ λες να σκύψει το κεφάλι και να πάει φρόνιμα-φρόνιμα να το πληρώσει?
Μιλάμε για την απόλυτη υποτέλεια......
ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
θα πρέπει να το πληρώσει ή να επικοινωνίσει με την εταιρεία
αν παει εκει μπορει να της το σβησουν
αν δεν εμφανίστει το προστήμο αυτο μέτα απο καιρο θα δωθει στην εφορεία κα θα της βεβαιωθει ,το υψος του θα φτασει στα 600 ευρω
όταν βεβαιωθει στην εφορεια ειναι δυσκολο να μην πληρωθει
θα πρεπει να γινει δικαστηριο κ.τ.λ παρ τ αυγο και κουρεφτο δηλ.
ας παει το παιδι να μιλησει αν θελει,κι αν ειναι το πληρωνει αλλιως θα τα γλυτωσει,αν δεν εμφανιστει θα εχει απο το τιποτα προβλημα και οταν επροκειτε για νεα παιδια δεν παιζουμε με αυτα...
# 20
στις 4/10/2011
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by methismeno_troufaki
Ναουτένια να πας να το πληρώσεις, όχι μόνο για να μην βρεθείς αργότερα με καμία τρελή οφειλή στην εφορία αλλά αν όσοι όφειλαν κάτι στο δημόσιο το πλήρωναν ίσως δεν είχαμε αυτά τα χάλια τώρα!
Είναι καιρός να σταματήσουμε αυτή τη νοοτροπία του Έλληνα που θέλει εφαρμογή των νόμων αλλά όταν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος στον ίδιο αρχίζει τα "σε μένα ρε? Στους άλλους γιατί δεν τα έκαναν? Εε κι εγώ θα κάνω αυτό που γουστάρω και με συμφέρει!"
τρουφακι
και τωρα θα σκεφτει η ναουτενια
και καλα μαρη τρουφα εγω πρεπει να κανω την αρχη.....

στα social media