Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Προστιμο ΟΑΣΘ

Επιλέξτε σελίδα: (1-10)
Σελίδες 12345678910

# 41 στις 4/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Καλησπέρα ατακτούλα,

Πληροφορίες για για τους Επιβάτες Θεσσαλονίκης καθώς και δωρεάν νομική κάλυψη θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο...
http://epibates-thess.blogspot.com/
ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977034350, 6974713426, 6944576081

# 42 στις 4/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by naughtyM
Εγω παλι δε ξερω αν θελω κ μπορω να το ρισκαρω...
Αν και το σκεφτομαι πολυ πως θα τα ζητησω απο τον πατερα μου.
Δεν μπορω να τον βλεπω να ζοριζεται και να του ζηταω και παραπανω.

Πολλοι μου ειπαν αυτο. Ενας κοινος γνωστος μαλιστα μου ειπε οτι του ηρθε απλα ενα χαρτι οτι χρωστα στο ΟΑΣΘ.
Θα δω...θα το σεκφτω...Και αν μπορω....

Δεν χρειαζεται να ασχοληθεις περισσοτερο..
και μην αγχωνεσε και για τουτο.
Αν ερθει το χαρτι τοτε βλεπεις.

Μηπως καποιος απο το κοινωνικο κρατος να μας πει..
γιατι πληρωνει ακομη εισητηριο ο ανεργος ,
που τρεχει να βρει μεροκαματο ???

Ο φοιτητης ακομη και το μισο
για να σπουδασει μακρυα απο το σπιτι του..?

Γιατι δεν εχω θεση οταν πληρωνω?

Γιατι ειναι υπεραριθμο (παρανομως) ?

Γιατι πρεπει να καθυστερησω στην εργασια λογω αργοπορειας ?

Ας μην πουμε αλλα...

naughtyM

# 43 στις 4/10/2011
author
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Αμπελόκηποι
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 19.097
'Aρεσαν+: 0%
H lista ειναι μεγαλη. Και αν αρχισουμε δε θα τελειωσουμε ποτε...
ΑΠαντησεις υπαρχουν; Δε ξερω. Εδω δεν μπορουν να τις δωσουν αυτοι που μας κυβερνανε, θα τις δωσουμε εμεις;...
Don't forget to fall in love with yourself first...

# 44 στις 4/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by nikoskant

Παράθεση:

Πολλοι μου ειπαν αυτο. Ενας κοινος γνωστος μαλιστα μου ειπε οτι του ηρθε απλα ενα χαρτι οτι χρωστα στο ΟΑΣΘ.

Ας μην πουμε αλλα...

Πολύ καλά τα λες ... μήπως όμως αναρωτηθεί και για σένα κάποιος τι έργο προσφέρεις και τι απολαμβάνεις στην Ελλάδα που ζεις ?

# 45 στις 4/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by HighLow

Παράθεση:
Originally posted by Xrusaetos
Για σιγά ρε παιδιά ... αυτή είναι η ενδεδειγμένη νοοτροπία ? αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ? πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι να μην πάς να πληρώσεις το πρόστιμό σου ! Αφού μάλιστα πρόκειται για 24 μόλις ευρώ. Αν πληρώναμε όλοι αυτά που πρέπει δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.

Είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για εκεί που θα φτάσουμε. Όσα πληρώνουν αυτοί που πληρώνουν τόσο περισσότερα θα κονομίσουν οι τράπεζικοί οργανισμοί που μας "δανείζουν". Τίποτα από αυτά που πληρώνουμε δεν θα επιστρέψουν στους πολίτες αυτής της χώρας ούτε ως παιδεία, ούτε ως υγεία, ούτε ως φοροαπαλλαγή, ούτε ως επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας... όλα τα έσοδα πηγαίνουν στις αποπληρωμές των δανείων. Ό,τι πληρώνουμε τα παίρνουν οι τράπεζες. Αυτή τη στιγμή συντελείται μια πρωτοφανής ανακατονομή του πλούτου, από το λαό της Ελλάδας (και της Ευρώπης σε μικρότερο βαθμό) προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;

και ΝΑΙ με καλυψες

Pseydonymo0

# 46 στις 4/10/2011
author
Ανδρας / 84 / Ελεύθερος
Βερμούδες
Θέματα: 16
Απαντήσεις: 399

Παράθεση:
Καλησπερα!!!
Εχω να κανω μια ερωτηση και θα παρακαλουσα να απαντησει οποιος ξερει
Στις 19/09 με πιασε ενας ελεγκτης ( πφφ) χωρις εισητηριο στο λεωφορειο. Οχι μη βιαστειτε να βγαλετε συμπερασματα, ετρεξα να προλαβω το αστικο και δεν ειχα ουτε εισητηριο πανω μου ουτε κερματα...εκτος του οτι και οι ελαχιστοι επιβατες του λεωφορειου δεν ειχαν να μου χαλασουν και γενικα με κοιτουσαν λες και ειμαι πρεζακι π ζηταω λεφτα (ελεος.).
Να μην τα πολυλεω, μπηκαν οι κυριοι και μου κοψαν κλησουλα. Τη 1η στη ζωη μου, να τη χαιρομαι...

48Ε (επειδη δεν ειχα μαζι μου το πασο),και με την επιδειξη του στα κεντρικα γραφεια θα πληρωσω 24Ε-λενε.

Και εχω να κανω μια ερωτηση...
Αγαπητοι συμφορουμιτες..εγω δεν εχω να μου περισσευουν ουτε 48Ε ουτε 24Ε. Μαλιστα σκεφτομαι να μην παω να το πληρωσω.
Εχω ακουσει διαφορες θεωριες...
ΑΠο το οτι 10πλασιαζεται το ποσο και κινουνται νομικα μεχρι το οτι απλα σου στελνουν μια υπευνθυνιση οτι χρωστας στο ΔΗμοσιο και τελος.
Τελικα τι θα γινει αν δε πληρωσω;

(και του ειπα του παπαρα, αν εχει να μου χαλασει να βγαλω ευχαριστως εισητηριο...Παπαρας ).
Για πειτε

Δεν ξέρω ακριβώς πως είνα στη Θεσσαλονίκη, αλλά από αυτά που γράφεις υποθέτω ότι μπορείς να πληρώσεις κανονικό εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο, έτσι είναι; Σε αυτή την περίπτωση σε κατέβασε παράνομα από το λεωφορείο και μπορεί να του κάνεις μήνυση. Το θέμα δυστυχώς, όπως παντα είναι: αποδεικτικά στοιχεία, μάρτυρες; κράτησες ονόματα μαρτύρων; Πάντως ταρακούνησέ το λίγο, ψάχνοντας και μιλώντας λίγο με κάποιο μεγάλο αφεντικό του ΟΑΣΘ και το συνήγορο του πολίτη και βλέπουμε
Αν γράφεις greeklish δεν ξέρεις ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά. Αγράμματος. Ωρίμασε και ξαναέλα.

Pseydonymo0

# 47 στις 4/10/2011
author
Ανδρας / 84 / Ελεύθερος
Βερμούδες
Θέματα: 16
Απαντήσεις: 399

Παράθεση:

Ἔκ τοû μἠ έχοντος ούκ άν λάβεις
Νεοελληνιστί:
Ρε φίλε, από μένα τη μπατήρα δεν πρόκειται να πάρεις ευρά και να χτυπιέσαι καταϊ
Το θέμα είναι αν κάποτις θα έχεις και ττότες θα σου τα πάρουν με το παραπάνω. Εκτός και βαρεθούνε κηνυγόντας σε δηλαδή...
Αν γράφεις greeklish δεν ξέρεις ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά. Αγράμματος. Ωρίμασε και ξαναέλα.

# 48 στις 4/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Splatc7

Παράθεση:
Originally posted by HighLow

Παράθεση:
Για σιγά ρε παιδιά ... αυτή είναι η ενδεδειγμένη νοοτροπία ? αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ? πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι να μην πάς να πληρώσεις το πρόστιμό σου ! Αφού μάλιστα πρόκειται για 24 μόλις ευρώ. Αν πληρώναμε όλοι αυτά που πρέπει δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.

Είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για εκεί που θα φτάσουμε. Όσα πληρώνουν αυτοί που πληρώνουν τόσο περισσότερα θα κονομίσουν οι τράπεζικοί οργανισμοί που μας "δανείζουν". Τίποτα από αυτά που πληρώνουμε δεν θα επιστρέψουν στους πολίτες αυτής της χώρας ούτε ως παιδεία, ούτε ως υγεία, ούτε ως φοροαπαλλαγή, ούτε ως επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας... όλα τα έσοδα πηγαίνουν στις αποπληρωμές των δανείων. Ό,τι πληρώνουμε τα παίρνουν οι τράπεζες. Αυτή τη στιγμή συντελείται μια πρωτοφανής ανακατονομή του πλούτου, από το λαό της Ελλάδας (και της Ευρώπης σε μικρότερο βαθμό) προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;

και ΝΑΙ με καλυψες

Ας είχαμε το μυαλό φίλε τότε που δανειζόμαστε με επιτόκια Γερμανίας να κάνουμε τις επενδύσεις εκείνες που θα συντελούσαν στη δημιουργία πλούτου και στην υγιή ανάπτυξη ... όμως εμείς δανειστήκαμε τα λεφτά και τα χώσαμε στις τσέπες μας ... Τώρα οι ξένες τράπεζες θέλουν πίσω τα λεφτά τους και λογικά θα ξαναβγούν από τις τσέπες μας να πάνε στις τσέπες τους.

meJoky

# 49 στις 4/10/2011
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ολλανδία
Θέματα: 11
Απαντήσεις: 717
στον καθένα μπορεί να συμβεί αυτό (την έχω πάθει κι εγώ έτσι και για
ολόκληρο εισιτήριο-όχι μισό σαν το δικό σου)

όμως
η μεγάλη διαφορά της δικής μου γενιάς (και των προηγούμενων) με τις
νεότερες είναι ότι εμείς ούτε που σκεφτόμασταν να μην πληρώσουμε !!
ήταν ντροπή ...

θα δανειζόμασταν, θα σπάγαμε τον κουμπαρά και κάπως θα βρίσκαμε τα
χρήματα

οι νεώτεροι το θεωρούν μαγκιά, εξυπνάδα, καπατσοσύνη, πόλεμο στο
κατεστημένο και όλες τις άλλες ατέλειωτες μλκίες ...
όχι - δεν θα την γλυτώσεις
εκεί που θα νομίζεις ότι σε "ξέχασαν" θα σου'ρθει από την εφορία το
ειδοποιητήριο και τότε θα είναι πολλά περισσότερα από τα 24ε

κόψε το τσιγάρο (αν καπνίζεις), τους καφέδες απ έξω, τα περιοδικά, το
κομμωτήριο και βρες τρόπο να το πληρώσεις μικρή - τώρα, που είναι μόνο 24ε
I'm not old, I'm 25 plus shipping and handling ...

# 50 στις 4/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Ας μην πουμε αλλα...

Πολύ καλά τα λες ... μήπως όμως αναρωτηθεί και για σένα κάποιος τι έργο προσφέρεις και τι απολαμβάνεις στην Ελλάδα που ζεις ?

Πολυ σωστο !!!!

Παντα ζητουσα καποιον να ενδιαφερθει για το εργο που προσφερω και εχω προσφερει..
απο παιδι , εγω και οι προγονοι μου...
νυχτερινα...ανθυγεινα...κλπ κλπ κλπ

και για το τι απολαμβανω-απολαυσαν..
γιαυτο....

mordxw30

# 51 στις 4/10/2011
author
Ανδρας / 62 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 186
Θα βεβαιωθεί στην εφορία στο 10πλάσιο και θα το βρεις μπροστά σου με όλες του τις προσαυξήσεις (1% για κάθε μήνα καθυστέρησης) όταν θα πας κάποια στιγμή, κάποιας χρονιάς να βγάλεις φορολογική ενημερότητα.
Δεν είναι φόρος που φαίνεται στο εκκαθαριστικό. Είναι πρόστιμο που εισπράττει η εφορία για λογαριασμό του ΟΑΣΘ στον οποίο και το αποδίδει.
Δεν κάνει αγωγές ο ΟΑΣΘ για πρόστιμα αφού μπορεί να τα εισπράξει με τον παραπάνω τρόπο βάσει νομοθετικής ρύθμισης.

# 52 στις 5/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

...

θα ξαναεπιμηνω και θα επαναλεβω ξανα

αν ερθει το χαρτι θα ειναι αργα τοτε ειναι που θα πρεπει να το πληρωσει

αυτη θα ειναι η πρωτη ειδοποιηση ..

η δευτερη θα ειναι απο την εφορεια γιατι το χαρτι αυτο θα παει εκτως απο την νοτυ και στη εφορεια

για να στο σβησει η εφορεια αποκλειετε γιατι ειναι απο αλλον οργανισμο και πρεπει εκεινος να προβει στην συγκεκριμενη πραξη και να ενημερωσει την εφορεια ....οταν στο βεβαιωση η εφορεια θα χει παρει του κοσμου τις προσαφξησεις και θα πρεπει να πας δικαστηκα ... το δικαστηριο θα σε υποχρεωσει να πληρωσεις γιατι το θεμα ηταν οτι δεν ειχες εισητηριο....

τωρα ο ελεγκτης δεν ειναι δικαστικος να βγαλει πορισμα μεσα σε ενα λεοφορειο αν ειχες δικιο ή αδικο και μαλιστα ενοποιον κοινου....
ναουτενακι μου δεν στα γραφω τυχαια.....

παρε το χαρτι που σου εδωσε εκεινος ο ανθρωπος και που πανω εχει σημιωσει τα στοιχεια σου και αντε να καθαρισεις το ονομα σου να μην το βαρηνει τιποτα,μην αφηνεις ουτε για αστειο εκρεμοτητα που αφορα το ονομα σου...

οταν μιλησεις με τους ανθρωους εκει και δεν εισαι πικροχολη, γιατι εσυ δεν ειχες εισητηριο,ασχετα τους λογους, αν μπορουν που νομιζω πως μπορουν θα στο σβησουν...

ακουμε και μην ζητας να βρεις τον μπελα σου....

καταλαβαινουν οι ανθρωποι τον τζαμπατζι και τον ανθρωπο που τυχαινει να μην μπορει και στους ιδιους μπορει να εχει τυχει

μην με σκας ...που θα το σκεφτεις κιολας

ξεχνα τα χρηματα πηγαινε να δεις τι θα γινει με το θεμα σου..
αντε κοριτσακι μου

# 53 στις 5/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by nonaa

Παράθεση:

Παράθεση:

...

η δευτερη θα ειναι απο την εφορεια γιατι το χαρτι αυτο θα παει εκτως απο την νοτυ και στη εφορεια

για να στο σβησει η εφορεια αποκλειετε γιατι ειναι απο αλλον οργανισμο και πρεπει εκεινος να προβει στην συγκεκριμενη πραξη και να ενημερωσει την εφορεια ....οταν στο βεβαιωση η εφορεια θα χει παρει του κοσμου τις προσαφξησεις και θα πρεπει να πας δικαστηκα ... το δικαστηριο θα σε υποχρεωσει να πληρωσεις γιατι το θεμα ηταν οτι δεν ειχες εισητηριο....

τωρα ο ελεγκτης δεν ειναι δικαστικος να βγαλει πορισμα μεσα σε ενα λεοφορειο αν ειχες δικιο ή αδικο και μαλιστα ενοποιον κοινου....

παρε το χαρτι που σου εδωσε εκεινος ο ανθρωπος και που πανω εχει σημιωσει τα στοιχεια σου και αντε να καθαρισεις το ονομα σου να μην το βαρηνει τιποτα,μην αφηνεις ουτε για αστειο εκρεμοτητα που αφορα το ονομα σου...

οταν μιλησεις με τους ανθρωους εκει και δεν εισαι πικροχολη, γιατι εσυ δεν ειχες εισητηριο,ασχετα τους λογους, αν μπορουν που νομιζω πως μπορουν θα στο σβησουν...

καταλαβαινουν οι ανθρωποι τον τζαμπατζι και τον ανθρωπο που τυχαινει να μην μπορει και στους ιδιους μπορει να εχει τυχει

αντε κοριτσακι μου

Απαντω λογο της παραθεσης σας.
Στο θεμα της φιλης εχω απαντησει στο πρωτο-πρωτο μου μηνυμα.

Η ουσια ομως αγαπητη φιλη ,
ξεπερναει το προστιμο του οασθ..

Χρονια τωρα μας μεγαλωσαν και εμεις συνεχιζουμε να μεγαλωνουμε τα παιδια μας με το ... "αντε κοριτσακι μου"..

Αντε στην εφορεια ,
αντε στην πολεοδομεια ,
αντε στην Δεη ,
αντε στα φακελακια ,
αντε στον γνωστο που θα μας σβησει το προστιμο ,
αντε στον γνωστο (που ενω στους υπολοιπους θα ειναι αυτος που κανει την δουλεια του- ο καημενος),σε εμας θα ξεπερασει τον νομο..βρε !!!

Αντε...αντε...αντε...
και τα αποτελεσματα τα ζουμε και τα απολαμβανουμε..
"τζαμπατζης" χωρις ιχνος αξιοπρεπειας οποιος δεν εχει να πληρωσει ΟΥΤΕ το εισητηριο..
ΓΙΑΤΙ..?
γιατι το εργοστασιο εκλεισε πηγαινοντας στα βαλκανια και παιρνωντας ολα τα δανεια που καποιος γνωστος του στην κυβερνηση ειπε...
ΑΝΤΕ μωρε παρε 1 ΔΙΣ...

ΚΑΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ.

οπως ειπα στο πρωτο μου μηνυμα φιλη μου ,
εσυ θα κανεις αυτο που απλα θελεις και μην ακους εμας .
καλη διασκεδαση.. http://youtu.be/tM23z4ehoWE

# 54 στις 5/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

...

αντε κοριτσακι μου

Χρονια τωρα μας μεγαλωσαν και εμεις συνεχιζουμε να μεγαλωνουμε τα παιδια μας με το ... "αντε κοριτσακι μου"..

Αντε στην εφορεια ,
αντε στην πολεοδομεια ,
αντε στην Δεη ,
αντε στα φακελακια ,
αντε στον γνωστο (που ενω στους υπολοιπους θα ειναι αυτος που κανει την δουλεια του- ο καημενος),σε εμας θα ξεπερασει τον νομο..βρε !!!

Αντε...αντε...αντε...
"τζαμπατζης" χωρις ιχνος αξιοπρεπειας οποιος δεν εχει να πληρωσει ΟΥΤΕ το εισητηριο..
ΓΙΑΤΙ..?
γιατι το εργοστασιο εκλεισε πηγαινοντας στα βαλκανια και παιρνωντας ολα τα δανεια που καποιος γνωστος του στην κυβερνηση ειπε...
ΑΝΤΕ μωρε παρε 1 ΔΙΣ...

ΚΑΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ.

κατ αρχην ειπατ πως ενας γνωστο σας βρησκονταν στην ιδια θεση κτ.λ.κ.τ.λ.

καθησυχαζετε το κοριτσι ..και εμμεσος πλην σαφως της λετε μην κανει καποια κινηση γιατι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας

παρ ολα αυτα απαντατε σε μενα και λετε ολα ετουτα του σβησηματος του προστιμου ....του τζαμπατζη ,μην τα επαναλαβω δεν υπαρχει και λογος
θα πρεπε να ξερετε οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι απο το νομο εχουν το περιθωριο και την ελευθερια αν θελετε να μπορουν να αξιολογησουν αν καποιο περιστατικο χρειζει ιδικης ή ποιο ελαστικης ή ποιο σκληρης ας πουμε αντιμετωπισης,αλλωστε αν δεν το ξερετε ολη αυτη η ζημια που αναφερατε στη ελλαδα,πανω σε αυτη την ελευθερια στηριχτηκε...
το τι εγραψα στην ναουτενια το παρερμηνευσατε εντελως....

δεν σας αδικω ομως, γιατι το γραψιμο μου ειναι λιγο παραξενο

το πηγαινε κοριτσακι μου σημαινει ..πηγαινε να καθαρισεις το ονομα σου,μην σκεφτεσαι το ποσό και μην αφηνεις εκρεμοτητες τετοιες,

και βεβαια θα μ ακουσεις απο την στιγμη που δεν ξερεις...αλλιως τι ρωτας?

καλα κανατε και το επισημανατε γιατι η νοτυ ειναι μικρη και καινουργια τώρα βγαινει στα δυσκολα ,μπορει να μην καταλαβει καλα.... μην την στειλω για αλλο και μας ξημερωσει τιποτ αλλο...
ειναι και οξυθυμη.....

αναφερωμαι στην νοτυ.

Heptamer

# 55 στις 5/10/2011
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.224

Παράθεση:
Originally posted by meJoky

η μεγάλη διαφορά της δικής μου γενιάς (και των προηγούμενων) με τις
νεότερες είναι ότι εμείς ούτε που σκεφτόμασταν να μην πληρώσουμε !!
ήταν ντροπή ...

οι νεώτεροι το θεωρούν μαγκιά, εξυπνάδα, καπατσοσύνη, πόλεμο στο
κατεστημένο και όλες τις άλλες ατέλειωτες μλκίες ...

Ναι...ειναι γεγονος πως εμεις οι παλαιοτεροι,εχουμε μεγαλωσει με μια καποια...τσιπα - αυτο το απαραιτητο ηθικο φρενο,που μας πειθαναγκαζει να ειμαστε σωστοι πολιτες.

Σημερα,αυτα ειναι ψιλα γραμματα.....χαθηκαν μεσα στην ολη λαμογιοποιηση.

Θα συμφωνησω με το Χρυσαετο:ΔΕΝ επιβιβαζομαστε ΠΟΤΕ σε μεταφορικο μεσο,εαν ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ μας εισητηριο και το οποιο η πρωτη μας δουλεια ειναι να το ακυρωσουμε (εχω δει παλαιοτερα και κυριες που πρωτο τους μελημα ηταν να στρογγυλοκαθησουν και μετα να ζητουν ακυρωση απο καποιον ορθιο)!

Δεν επαφιομαστε ΠΟΤΕ στο καλο επιβατικο κοινο να μας χαλασει και ουτε μετρουν οι οποιες μας καλες προθεσεις. Εαν δεν εχουμε εισητηριο,απλα ΔΕΝ επιβιβαζομαστε. Η λογικη "ολο και καποιος στο λεωφορειο θα μας διευκολυνει" ειναι απαραδεκτη. Οι επιβατες δεν ειναι ουτε εκδοτηρια εισητηριων,ουτε περιπτερα να μας χαλανε χρηματα.

Και εαν δεν μπορεσαμε να βρουμε εναν καλο χριστιανο επιβατη να μας διευκολυνει,ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ αμεσα απο το μεσο.

Δεν συνεχιζουμε,βασιζομενοι στην υποστηριξη του επιβατικου κοινου για τις καλες μας προθεσεις. Ο ελεγκτης δεν ελεχει - και δεν ειναι η δουλεια του αλλωστε - να ελεγχει ή να βασιζεται στις καλες προθεσεις [που δεν μπορεσαν για τους οποιους λογους να πραγματοποιηθουν] των επιβατων. Δεν ειναι η δουλεια του να αποφαινεται - και ουτε να ασκει διακριτικη ευχερεια.

Ειναι απλα τα πραγματα!

Εαν ο οδηγος διαθετει εισητηρια για τους επιβατες - κατι που στην Ελλαδα δεν υπαρχει,υπαρχει ομως στη Γερμανια -,τοτε μπαινεις απο μπροστα, πληρωνεις και παιρνεις εισητηριο απο αυτον και το ακυρωνεις.

Θα πρεπει επιτελους να απαλλαγουμε απο τετοιες χαλαρες,βαλκανικου τυπου λογικες αυτοδικαιολογησης.

Το επιβατικο κοινο ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενο ουτε να μας υποστηριξει σε καποια διενεξη μας με ελεγκτη,ουτε φυσικα να εχει τα απαραιτητα ψιλα/εισητηρια για εμας.

Οφειλουμε ΕΜΕΙΣ να ειμαστε ενταξει απεναντι στον ελεγχο.

Το αν ο ελεγκτης ειναι εξουσιοκαυλος και αρεσκεται ισως να μας κανει το οτιδηποτε,δεν εχει να μας απασχολει. Εαν ειμαστε ενταξει,ολο αυτο απλα μας προσπερνα.

Προσωπικα,θα αισθανομουν μεγιστη ντροπη να με πιασουν ανευ εισητηριου και να γινω ρεζιλι - ασχετως εαν γυρω μου υπαρχουν ποιος ξερει ποσοι τζαπατζηδες.....

Γυμνασιόπαις στη Γερμανια ακομη θυμαμαι,πηρα το μετρο προς λαθος κατευθυνση,κατεβηκα στην επομενη σταση και γυρισα πισω μια σταση ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ,γιατι το εισητηριο μου δε με καλυπτε. Ο ελεγχος εκει δεν αστειευεται - και κωφευει παντελως στις οποιες καλες προθεσεις.....

Σε τσιμπαει παραυτα και σε παει πακετο στην Αστυνομια.

Δε μασαει ουτε απο μαγκιες "στρίβειν δια των νομικων τερτιπιων τυπου "ΕΠΙΒΑΤΩΝ", περι παραβασης καθηκοντων,παρακωλυσεις κλπ

Οποιος εχει καλες προθεσεις,φροντιζει προηγουμενως να τις καθιστα και εμφανεις.

Η επιλογή που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, συμπίπτει απολύτως με το πεπρωμένο του

# 56 στις 5/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Heptamer

...

να αγιάσει το στόμα σου βρε επταήμερε .. δεν το περίμενα αυτό από σένα .. κι εγώ στο Λονδίνο που βρέθηκα την άνοιξη του 2008 τελευταία φορά μου έκανε εντύπωση το καινούριο σύστημα που είχαν εγκαταστήσει στα λεωφορεία .. και το ελάχιστο εισιτήριο ήταν 2 λίρες (δηλ. 3 περίπου ευρώ) για μετακινήσεις στο κεντρικό Λονδίνο (δηλ. ακόμα και για μια στάση) με εισιτήριο που ακύρωνες μπροστά στον οδηγό μόλις έμπαινες (γιατί παλιότερα τα λεωφορεία εκεί είχαν εισπρακτορες) αν ξέρει κάποιος πως λειτουργεί ας μας ενημερώσει γιατί δεν το χρησιμοποίησα.

Εδώ μπερδεύουμε το εισιτήριο σε ένα ΜΜΜ με το ... κοινωνικό κράτος ! Βλέπεις εκεί δεν έχουν ευαισθησίες η δεν υπάρχουν φτωχές φοιτήτριες.

sunnyeyes-

# 57 στις 5/10/2011
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 4.925
Να πω και εγω την ιστορια μου με μια βλαμμενη που μου ετυχε στο μετρο. Ακομα την καντηλιζω.

Ηταν κυριακη.. Ημουν με τη φιλη μου στο μετρο στο συνταγμα, εκεινη θα πηγαινε στο σταθμο λαρισας και ειπα να τη συνοδεψω μεχρι το τρενακι.

Βεβαια εγω μουσκαρ.. διοτι θεωρησα πως για να πληρωσεις προστιμο στο μετρο πρεπει να εισαι μεσα στο μετρο και οχι εκτος. Δηλαδη ουτε καν που μου περασε απο το μυαλο. Ειχε και ενα καρο βαλιτσες ειπα να τη συνοδεψω.. που το κακο?

Με πλησιαζει λοιπον μια ηλιθια και μου λεει το εισιτηριο σας. Τη φιλη μου λεω ξεπροβοδιζω.
Ααα μου λεει δεν εχει σημασια θα πληρωσεις προστιμο.
Τι λες χρυση μου της λεω.. μπηκα μεσα? Γιατι να πληρωσω.
Μου λεει ετσι ειναι ο νομος.
Μα ρε φιλεναδα ... πρωτον δεν ειμαι απο εδω.. και 2ον ο νομος ειναι ηλιθιος. Αν με εβλεπε να βγαινω και δεν ειχα εισιτηριο τοτε βαλε μου οτι θες.

Τιποτα η μαλ@@@μενη.. με εγραψε.. τοτε 80ευρω.!

Να χτυπιεμαι να ουρλιαζω, πηγαινε με λεω στους υπευθυνους. Δεν ειναι εδω γιατι ειναι κυριακη. Ελα μου λεει αυριο.
Αυριο μαρη θα ειμαι στη Κρητη.. τουβλο, πως θα ερθω?
Μη τα πολυλογω, πηγα στο αστυνομικο τμημα, ζητουσα να κανω μηνυση, οτι ηθελα ζητουσα εκεινη την ωρα, ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ.. Οι αστυνομικοι να μου λενε οτι οι ανθρωποι κανουν τη δουλεια τους.. εγω να φωναζω οτι αν θελουν να προστατευσουν το κοσμο να μην μπαινει μεσα ας βαλουν μπαρες οπως εχουν σε ολη την ευρωπη στα μετρο, ενω εκει παραμονευουν να δουν ποτε θα μπει ο χωριατης με τις κοτες που ειναι ασχετος απο για να του κοψουν προστιματακι.

Μη τα πολυλογω, την απειλησα οτι θα χασει τη δουλεια της εξαιτιας μου, της πηρα το ονομα οτι θα της κανω μηνυση γιατι δεν εχει ΑΙΣΘΗΣΗ της υπηρεσιας που κανει, μου ειπαν συναδερφοι της οτι η κοπελα ειναι τελειως ασχετη και επειδη μετα πολλα!!! δεν ειχα σκοπο να φυγω αν δεν εβρισκα το δικιο μου, μου ειπαν οτι μπορω να στειλω μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν ειμαι μονιμος κατοικος της Αττικης οποτε να μου σβησουν τη κληση λογο αγνοιας.

Ακομα τη θυμαμαι τη καραγκιοζενα.. την οποια φυσικα εγραψα ωραιοτατα το ονομα της στην εκθεση που εκανα και ευχομαι να δουλευει αλλου πλεον διοτι η συμπεριφορα της ηταν απαραδεκτη.

Νοτυ, να πας στους υπευθυνους. Με πυγμη.
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."

# 58 στις 5/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Συνέχεια παραλογισμών ...

Heptamer

# 59 στις 5/10/2011
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.224
Το βραδυ,τα λεωφορεια στη Γερμανια δεχονται επιβιβαση μονο απο την πορτα του οδηγου,στον οποιο δειχνεις ειτε την καρτα,ειτε ακυρωνεις μπροστα του το εισητηριο.

Εν τω μεταξυ,με αυτα που αναφερονται στο μπλογκ των "ΕΠΙΒΑΤΩΝ",ειναι να απορει κανεις...

Ταξιδευεις παρανομα και οταν σε πιασουν,απαιτεις κιολας ως παραβατης:

α) να σου ανοιξουν την πορτα να βγεις
βου) αρνεισαι να πας στην Αστυνομια
γου) απειλεις κιολας με μηνυση για παρανομη κρατηση
δου) απαιτεις τη συλληψη του ελεγκτη!
ε) απειλεις και την Αστυνομια εαν δεν πραξει τα δεοντα - δηλ. αν δεν περασει το μπαλακι της παρανομιας απο εσενα στον ελεγκτη και οδηγο!

Που παμε????

Το κορυφαιο δε:

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

ειναι προφανως παραφραση σχετικου αρθρου του Συνταγματος που λεει οτι η τηρηση του επαφιεται στον πατριωτισμο των Ελληνων.

Οποτε και το προστιμο των συγκοινωνιων,θα πρεπει να επαφιεται στον πατριωτισμο.....εεεε....(μηδενικο) φιλοτιμο/διαθεση του παρανομουντα.

Με κατι τετοιες παπαριες εχουμε φτασει εδω....και θα φτασουμε και ακομα παραπερα.

Η επιλογή που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, συμπίπτει απολύτως με το πεπρωμένο του

# 60 στις 5/10/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

...

αντε κοριτσακι μου

Αντε στην εφορεια ,
αντε στην πολεοδομεια ,
αντε στην Δεη ,
αντε στα φακελακια ,

Αντε...αντε...αντε...
ΓΙΑΤΙ..?
ΑΝΤΕ μωρε παρε 1 ΔΙΣ...

ΚΑΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ.

κατ αρχην ειπατ πως ενας γνωστο σας βρησκονταν στην ιδια θεση κτ.λ.κ.τ.λ.

καθησυχαζετε το κοριτσι ..και εμμεσος πλην σαφως της λετε μην κανει καποια κινηση γιατι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας

παρ ολα αυτα απαντατε σε μενα και λετε ολα ετουτα του σβησηματος του προστιμου ....του τζαμπατζη ,μην τα επαναλαβω δεν υπαρχει και λογος
θα πρεπε να ξερετε οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι απο το νομο εχουν το περιθωριο και την ελευθερια αν θελετε να μπορουν να αξιολογησουν αν καποιο περιστατικο χρειζει ιδικης ή ποιο ελαστικης ή ποιο σκληρης ας πουμε αντιμετωπισης,αλλωστε αν δεν το ξερετε ολη αυτη η ζημια που αναφερατε στη ελλαδα,πανω σε αυτη την ελευθερια στηριχτηκε...
το τι εγραψα στην ναουτενια το παρερμηνευσατε εντελως....

δεν σας αδικω ομως, γιατι το γραψιμο μου ειναι λιγο παραξενο

το πηγαινε κοριτσακι μου σημαινει ..πηγαινε να καθαρισεις το ονομα σου,μην σκεφτεσαι το ποσό και μην αφηνεις εκρεμοτητες τετοιες,

και βεβαια θα μ ακουσεις απο την στιγμη που δεν ξερεις...αλλιως τι ρωτας?

καλα κανατε και το επισημανατε γιατι η νοτυ ειναι μικρη και καινουργια τώρα βγαινει στα δυσκολα ,μπορει να μην καταλαβει καλα.... μην την στειλω για αλλο και μας ξημερωσει τιποτ αλλο...
ειναι και οξυθυμη.....

αναφερωμαι στην νοτυ.

Σας απαντησα επειδη ειχατε ανοιξει παραθεση σε δικο μου μηνυμα.

Πραγματι οπως καλα αναφερετε ειναι ιδια περιπτωση με δικο μου ανθρωπο.

Την ειδικη αυτη αρμοδιοτητα των δημοσιων υπαλληλων δεν την γνωριζω,
αν και θεωρω πως δεν εχει να κανει με τετοιες υποθεσεις.

Οσο αφορα περι σβησηματος της κλησις..
αναφερθηκα γιατι εαν διαβασα καλα ,
της προτεινατε πριν την εφορια και πριν την πληρωμη να επικαλεστει την κριση των "καρεκλοκενταυρων"...
μηπως και της την σβησουν οι..ανθρωποι..

Γιαυτο αναρωτηθηκα ολοι αυτοι οι κυριοι ,
θα αντιμετωπισουν με την ιδια πιστη στο καθηκον..
την περιπτωση ενος γνωστου τους ?
Και οταν λεω ολοι..εννοω ολοι.

Κατω λοιπον απο τουτο το πρισμα της απαντησης που ολοι μας γνωριζουμε,
ποσο αληθινο θα ακουστει στα αυτια του...τζαμπατζη..
αυτο το " σε καταλαβαινω μα...την δουλεια μου κανω ".

Σε ευχαριστω παντως για τις αποψεις σου,
τις σεβομαι πραγματικα.
Επιλέξτε σελίδα: (1-10)
Σελίδες 12345678910
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.