Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Δραχμή: η μόνη λύση

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

mortis28

# 1 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 387
'Aρεσαν+: 0%

Δραχμή: η μόνη λύση

του Γιάννη Κανατσέλη...

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.

Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε υπερπληθωρισμό 340% σε σχέση με την αρχική ισοτιμία μετατροπής μέσα σε μια ημέρα, ή με άλλα λόγια η πραγματική ισοτιμία μετατροπής για το λαϊκό εισόδημα ήταν στην πραγματικότητα περίπου 1 ευρώ προς 1.000 δρχ. αντί για 1 ευρώ προς 340,75 δρχ.

Για παράδειγμα ένας μέσος μισθός των 200.000 δρχ του 1997 με 25 ημέρες εργασίας ή με 8.000 δρχ ημερομίσθιο, αγόραζε 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ., ένα πακέτο τσιγάρα 350 δρχ και μια μερίδα φαγητό σε εστιατόριο προς 1.000 δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.

Σήμερα ένας εργαζόμενος με 750 ευρώ που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρώ ημερησίως. Από αυτά δίνει για 10 λιτρα βενζίνη από 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακέτο τσιγάρα 4.20 ευρώ και για μια μερίδα φαγητό 8 ευρώ. Σύνολο 28.20 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα 2.950 δρχ του 1997. Τι περισσεύει; Μόλις 1.80 ευρώ. Δηλαδή η μείωση στο ποσόν αποταμίευσης ή και για κατανάλωση σε άλλα είδη με βάση την αρχική ισοτιμία ένταξης στο ευρώ είναι τερατώδης, 823%.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο έντεχνα μας έβαλαν στο ευρώ και πόση μείωση υπέστησαν οι πραγματικοί μισθοί; Η μείωση αυτή στην αγοραστική αξία του εισοδήματός μας, όπως λέγεται, είναι τρομακτική. Μετά από 10 χρόνια και ονομαστική αύξηση στο μισθό του παραδείγματος, αυτός υπέστη πραγματική μείωση 326%, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το έχασε από την πρώτη στιγμή ένταξης στο ευρώ.

Και τι θα πάθουμε αν έλθουμε και πάλι στη δραχμή;
Χαρούπια και αγκωνάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002); Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90; Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες; Γιατί δεν ρωτάμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας όσοι δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε; Όσοι πάλι τα ζήσαμε, γιατί δεν λέμε την αλήθεια στο λαό αλλά τον τρομοκρατούμε;

Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτο αλλά μήπως δεν είναι σήμερα; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ;

Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας! Αντίθετα με τη δραχμή, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκκίνηση της Οικονομίας!

Θα ξαναθυμηθούμε επιτέλους να παράγουμε μόνοι μας ό,τι μας χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή μας! Ναι, Μπορεί να στερηθούμε στην αρχή κάποια προϊόντα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε να φάμε, δεν θα ψάχνουμε τους ντενεκέδες και τους κάδους, όπως στην κατοχή που μας ξαναεπιβάλουν.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά τον ανελέητο ειδησεογραφικό και τηλεοπτικό βομβαρδισμό, καταλαβαίνει και ζητά επιστροφή στη δραχμή!

Καλύτερα λοιπόν ελεύθεροι και σχετικά φτωχοί για ένα μικρό διάστημα, παρά μόνιμα φτωχοί και αιωνίως σκλάβοι.

mortis28

# 2 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 387
'Aρεσαν+: 0%
δραχμουλα και παλι δραχμούλα.... τι καταλάβαμε ρε παιδιά που γίναμε Ευρωπαίοι?
που μας χρέωσαν ακόμα πιο πολύ? που τοτε μπορει να μην είχαμε πολλά οχι μόνο σε λεφτά αλλά σε αγαθά, ζούσαμε πιο καλά, κ τώρα που μπορείς να βρεις τα παντα δεν εχουμε λεφτά.. σουπερ ετσι??
εγω θυμάμαι πιτσιρικας με 5000 χιλιάδες περναγα το σκ μου άνετα με βόλτες εξω φαγητό ακόμα και να κεράσεις... τώρα? με 15 ευρώ πόσο μπορείς να περάσεις?

μεγάλη πατάτα το ευρω τουλάχιστον για εμάς... άσε που οι τοτε τουριστες ερχόντουσαν και άφηναν πολύ χρήμα στην Ελλάδα τώρα τι αφήνουν?? θυμαμαι οταν δούλευα σερβιτορος τι μπουρμπουαρ μου άφηναν και τι αφήνουν τώρα...

οι μονοι που ακουω να γκρινιάζουν αν πάμε σε δραχμή είναι αυτοί που λενε, τι λες ρε φίλε και πως θα πηγαίνω εγώ μετά εξωτερικό που θα θέλω τα διπλά λεφτά....
ελεος....

elix_geo

# 3 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 69 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 277
Απαντήσεις: 8.590
'Aρεσαν+: 0%
Βρε Μόρτη...
Γιατί δεν ψάχνεις πρώτα ποιος είναι ο συγγραφέας του άρθρου πριν το ανεβάσεις κι ακόμα σε ποια τρομομπλογκς έχει ανέβει;

Όποια μπούρδα βρούμε μπροστά μας την ανεβάζουμε για πλάκα;
Έλεος πια με τις αναπαραγωγές. Κάντε και καμιά ...παραγωγή δική σας.
Μασημένα κουκιά ρε φούστη μου!!!
YES I DOES... Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός! Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε! Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!

mortis28

# 4 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 387
'Aρεσαν+: 0%
κάτσε ρε φίλε περίμενε λίγο..δηλαδή το θέμα μας τώρα είναι να βρούμε ποιο τα λέει αυτά? γιατί σορρυ από αυτά που λέει δεν στέκουν?
δεν ήταν έτσι τα πράγματα? μήπως σε χαλάει κ εσένα η δραχμούλα??
εγώ τα θεωρω πολύ σωστά σε αυτά που λέει και όχι γιατί τα λέει ο συγκεκριμένος άλλα γιατί πάνω κάτω έχω κ εγώ με τα δικά μου κριτήρια την ίδια άποψη..

όποτε αν είναι πες την άποψη σε αυτό το θέμα τι πιστεύεις και πια είναι η γνώμη σου.... και ασε ποιος τα λεει.. είδαμε και του επίσημους πόσο ωραίες ΜΠΟΥΡΔΕΣ λένε....

Karga

# 5 στις 9/11/2011
author
Γυναίκα / 52 / Παντρεμένη
Ν. Ιωαννίνων / Ιωάννινα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 472
'Aρεσαν+: 0%
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω επιθυμήσει τις μέρες της δραχμούλας.
Τις μέρες που είχες 1.000 δρχ. στην τσέπη και αισθανόσουν ότι είχες χρήματα.
Τις μέρες που μετρούσαν ακόμη και οι 10 δραχμές.
Τις μέρες που έδινες 100 δρχ. φιλοδώρημα στον πιτσαδόρο κι έλεγε χίλια "ευχαριστώ".
Άντε τώρα να δώσεις 30 λεπτά.
Κατάρες που έχεις να φας!!!!!

Θα ήθελα πολύ να ξαναγυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές.

Αλλά, ειλικρινά, έχω μπερδευτεί πολύ.

Διαβάζω το ένα άρθρο και λέει πόσο καταστροφικό θα ήταν για μας να επιστρέψουμε στη δραχμή (λες και τώρα δεν βαδίζουμε προς την καταστροφή), διαβάζω το άλλο άρθρο και λέει πως τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο τραγικά όσο τα περιγράφουν μερικοί, αν επιστρέψουμε τελικά στη δραχμή.

Τελικά τι ισχύει ρε παιδιά;

giannii

# 6 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 49 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 279
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by mortis28
κάτσε ρε φίλε περίμενε λίγο..δηλαδή το θέμα μας τώρα είναι να βρούμε ποιο τα λέει αυτά? γιατί σορρυ από αυτά που λέει δεν στέκουν?
δεν ήταν έτσι τα πράγματα? μήπως σε χαλάει κ εσένα η δραχμούλα??
εγώ τα θεωρω πολύ σωστά σε αυτά που λέει και όχι γιατί τα λέει ο συγκεκριμένος άλλα γιατί πάνω κάτω έχω κ εγώ με τα δικά μου κριτήρια την ίδια άποψη..

όποτε αν είναι πες την άποψη σε αυτό το θέμα τι πιστεύεις και πια είναι η γνώμη σου.... και ασε ποιος τα λεει.. είδαμε και του επίσημους πόσο ωραίες ΜΠΟΥΡΔΕΣ λένε....


το μονο που στεκει ειναι με το νερο 50δρχ = 50 λεπτα
αν και μετα απο δεκα χρονια στα 50 το βρισκεις
ξεχασες το 20 της εκατο πληθωρισμο το χρονο
και εγω το παγωτο στη δεκαετια του 70 ειχε 2 δρχ και το 2000 250 για κανε την αναγωγη να βρεις την αυξηση
και οποια στιγμη ηθελε η κυβερνηση 30 της εκατο υποτιμηση
βεβαια εσυ τα ιδια λεφτα επερνες αλλα τη αξια ειχαν
μου θυμιζεις αυτους που λενε δεν παει να ακριβινει η βενζινη εμενα τι με νοιαζει 20ευρω εβαζα 20 ευρω θα βαζω.
απλα στα δυσκολα. θυμασαι τα παλια και τι καλα περνουσαμε.
αυτο συμβαινει γαιτι ο εγκεφαλος εχει την ικανονητα της κακες στιγμες
να της αδρανοποιει και να θυμασαι περισσοτερο της ευχαριστες.
βεβαια αυτο γινεται για να προστατευεται το ατομο.
και οι εβραιοι που ητανε δουλοι στην αιγυπτο και περνουσανε τα πανδεινα
οταν απελευθερωθηκανε και ηταν στην ερημο νοσταλγουσανε τα σκορδα και αιγυπτο κ τους ελειπε κιολας.

ROCK-54

# 7 στις 9/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Καλη μερα μορτη μου-που λενε οι μαγκες
Καλη η δραχμουλα μας,θεοσ'χωρες την αλλα.....
την υποτιμουσαν αλεπαλληλα-δεκαετια'80κ'90 με αντιστοιχη μειωση εισοδηματος κ εκτιναξη τιμων των εισαγωμενων προιοντων
η χρηματοδοτηση απο την τοτε ΕΟΚ ηταν μικροτερη
ο πληθορισμος ηταν διψηφιος με τις αναλογες συνεπειες για τα εισοδηματα
ο ρυθμος αναπτηξης ηταν μικρος
ο κοσμος ειχε λεφτα γιατι ανθιζε η παραοικονομια κ το μαυρο χρημα
ειχαμε αγροτικη παραγωγη κ οχι ποσοστωσεις κ θαψιμο στις χωματερες
ειχαμε παραγωγικα εργοστασια κλωστουφαντουργιας,υποδηματοποιιας,αξιολογη φαρμακοβιομηχανια κ πολλα αλλα.Τωρα σχεδον τιποτα δεν παραγουμε,αρα ανεργια κ εξαρτηση απο εισαγωγες.Το εθνικο προιον ειναι χαμηλης ποιοτητας κ δυσκολα εξαγεται λογω ακριβου ευρω.Εαν ουσιαστικα πτωχευσουμε κ βγουμε απο το ευρω,δεν θα μπορουμε να καλυψουμε τις στοιχειωδης αναγκες μας,διοτι κανενας δεν θα μας δανισει για τα βασικα-τροφιμα καυσιμα φαρμακα κλπ.
Για την καταντια μας δεν φταιει το ευρω.
Υπευθυνα ειναι τα 2 κομματα που κυβερνησαν την χωρα τα τελευταια 50 χρονια,που ακομα κ σημερα ξεπουλαν ο,τι απεμεινε,λες και ειναι μαγαζι τους .Υπευθυνοι ειναι οι εθνικοι εργολαβοι,προμηθευτες,μεσαζοντες,αεριτζιδες,τραπεζιτες κ διαπλεκομενοι που εκαναν ενα καρτελ που απομιζα τον λαο μας κ βγαζει εξω τα κλεμενα.
Υπευθυνοι ειμαστε λιγο-πολυ ολοι μας που αραξαμε κ μαθαμε στο ευκολο χρημα στον διορισμο στο δημοσιο στα δανικα στην φοροδιαφηγη στο δεν βαριεσαι.
Ο λογαριασμος ηρθε,πρεπει να πληρωθει,αλλα δυστυχως μονο απο μας ,τον απλο κοσμο.

---magissoula---

# 8 στις 9/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
εγώ θέλω πίσω τις δραχμούλες μας ... ειδικά εκείνο το πεντοχίλιαρο ... κάθε που το έβαζα στην τσέπη μου ένιωθα βασίλισσα ...
άει σιχτίρ πια με το ευρώ , τις ευρωπαίες και τους ευρωπαίους !!!
ούτε θα γίνουμε κι ούτε που το θέλαμε ποτέ , να γίνουμε σαν και δαύτους ... κωλοφασίστες !!!
μας έχουνε ζαλίσει τα ούμπαλα !!!

kospet73

# 9 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 49 / Παντρεμένος
Ν. Φθιώτιδας / Λιβανάτες
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 1.456
'Aρεσαν+: 0%
Δεν μπορώ να πάρω όρκο ότι η επιστροφή στην δραχμή είναι η μόνη λύση (αν και θεωρώ ότι εδώ που έχουμε φτάσει θα άξιζε το ρίσκο να το τολμήσουμε), δεν είμαι ειδικός ούτε μέσα στα πράγματα, ωστόσο, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, έχω την αίσθηση ότι με την δραχμή ήμουν πολύ καλύτερα, τα είδη πρώτης ανάγκης ήταν φθηνότερα, οι υπηρεσίες (διακοπές, εστιατόρια, καφετέρειες κτλ) επίσης, εκτός του ότι μου περίσευαν χρήματα να αποταμιεύω κάτι που με το ευρώ αυτή η δυνατότητα σταδιακά εξαφανίστηκε, τουλάχιστον για μένα.
Για σας δεν ξέρω...

Το 2000, λίγο πριν έρθει το ευρώ στην ζωή μας, ο μισθός μου ήταν 207.000 δρχ. (607,48€) και για την γκαρσονιέρα που έμενα έδινα ενοίκιο 38.500 δρχ.
Με απλή μαθηματική διαίρεση προκύπτει ότι με ένα μηνιάτικο μπορούσα να καλύψω 5,37 ενοίκια.

Με την έλευση του Ευρώ, 3-4 χρόνια μετά (περί το 2004), ο μισθός μου έγινε 927€ και για την ίδια ακριβώς γκαρσονιέρα χρειαζόμουν 235€, που σημαίνει ότι με τον μισθό μου μπορούσα να καλύψω 3,94 ενοίκια, σαφώς λιγότερα δηλ απ τα 5,37 που μπορούσα πριν, επι δραχμής.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα συνέβη στο ΣΥΝΟΛΟ των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών που υπάρχουν στην Ελληνική Οικονομία.

Συνεπώς, η αγοραστική μας δύναμη, άρα και το βιωτικό μας επίπεδο ΕΠΕΣΕ και σε καμία περίπτωση δεν ανέβηκε όπως θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε....

Η μόνη αλλαγή που ήρθε στην ζωή μας με το ευρώ, έτσι τουλάχιστον όπως διαπίστωσα στην καθημερινότητά μου, είναι ότι έγιναν πιο "φθηνά" πιο προσιτά αγαθα υψηλής τεχνολογίας όπως tv, pc, gadgets, ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα κτλ. Αγαθά που επι δραχμής ήταν σχεδόν απλησίαστα για αρκετούς ή και τους περισσότερους απο μας, με το ευρώ έγιναν πολύ πιο προσιτά.

Ποιός παράγει όμως όλα αυτά τα προϊόντα? Κυρίως η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Να λοιπόν ποιός ΚΥΡΙΩΣ ευνοήθηκε απ το Ευρώ.
Μας δάνειζαν με το τσουβάλι λεφτά, τα οποία μας τα ξανάπερναν πίσω αφού αγοράζαμε τα προϊόντα τους, τα όπλα τους, αναθέταμε στις εταιρίες τους όλα τα μεγάλα δημόσια έργα μας (αεροδρόμιο, μετρό, αυτοκινητόδρομους κτλ) και τώρα μας ζητάνε πίσω αυτά τα δανεικά κα μάλιστα με τόκο.

Τέλος, τώρα πια, σήμερα, μετά απο το πετσόκομα που έχουν υποστεί οι μισθοί και οι συντάξεις, μετά την υπέρμετρη φορολόγηση στα πάντα, μέχρι και στον αέρα που αναπνέουμε, πόσοι απο μας θα μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση plasma κ.τλ.?
Να σας πω εγώ? Πιστεύω πολλοί λιγότεροι απ όσοι μπορούσαν επι δραχμής, πριν καν μπούμε στο ευρώ.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, είμαι 100% σίγουρος ότι το ΕΥΡΏ μας κατέστρεψε. Κατέστρεψε την Ελληνική Οικονομία, κατέστρεψε την οικονομία όλων των Ελληνικών Νοικοκυριών,εκτός του ότι όλος αυτός ο πακτωλός των φθηνών σε σχέση με την δραχμή δανεικών χρημάτων μας έκανε όλους αντιπαραγωγικούς......

Γιαυτό και πιστεύω ότι με την δραχμή είμασταν πολύ, πολύ καλύτερα........
Γιαυτό και πιστεύω ότι η επιστροφή στην δραχμή θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε πολύ πιο γρήγορα (όχι βέβαια αναίμακτα), απ ότι αν παραμείνουμε και μάλιστα μ'αυτές τις συνθήκες που μας επιβάλλουν στο Ευρώ..
Μ'αρέσουν οι αριστερές πόρτες. Εκείνες που αναγράφουν "Passport control". Ταιριάζουν με την κοσμοθεωρεία μου. Παντα αριστερα!!!

# 10 στις 9/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by elix_geo
Βρε Μόρτη...
Γιατί δεν ψάχνεις πρώτα ποιος είναι ο συγγραφέας του άρθρου πριν το ανεβάσεις κι ακόμα σε ποια τρομομπλογκς έχει ανέβει;

Όποια μπούρδα βρούμε μπροστά μας την ανεβάζουμε για πλάκα;
Έλεος πια με τις αναπαραγωγές. Κάντε και καμιά ...παραγωγή δική σας.
Μασημένα κουκιά ρε φούστη μου!!!


....ωραια και καλα ρε ελικα αυτα που μας λες...

...αλλα δε μας λες τελικά γιατί διαφωνείς;..

....γιατι το αρθρο προερχεται απο τρομομπλογκ;...

....γιατι το αρθρο ειναι κοπι πέιστ;...

....γιατι ο φουφτης μασάει κουκιά και φτύνει;;;

...η γιατί δε θες δραχμή;...( που ειναι και το θέμα του άρθρου δηλαδή...)

...κι αν διαφωνείς... θα μας ενδιέφερε να μας το τεκμηριώσεις...

...χωρις κοπι πέιστ φυσικά...

...Οπως το ζεις και συ φίλε μου....η εποχή της αυθεντίας και των πυροτεχνηματων περασε..

...ανεπιστρεπτί...

# 11 στις 9/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by Karga
Τελικά τι ισχύει ρε παιδιά;Ισχύει πρώτα από όλα ότι ο αρθρογράφος συγκρίνει ένα ΜΕΣΟ μισθό της δεκαετίας του '90 (τότε που ο βασικός ήταν 120.000 ή 150.000 δρχ. περίπου) με ένα μισθό σημερινό που είναι πολύ κοντά στον βασικό ανειδίκευτου εργάτη, σύμφωνα και με την ΕΓΣΣΕ!
ΟΚ, πολύ πιθανό να είναι αρκετοί αυτοί που δέχονται να πληρωθούν και λιγότερα ακόμη προκειμένου να έχουν δουλειά, αλλά μήπως και στην δεκαετία του '90 δεν συνέβαινε το ίδιο;

Και κάτι ακόμα: δεν μας φταίνε ούτε το ευρώ ούτε οι "κακοί" Ευρωπαίοι... αυτοί την δουλειά τους κάνουνε και μάλιστα, από αρκετές απόψεις, μας έφεραν μερικά καλά (πακέτα Ντελόρ ας πούμε).
Εμείς την δουλειά μας την κάναμε; Φροντίσαμε ποτέ για εμάς; Ή απλά καθόμασταν και περιμέναμε να βρέχει λεφτά επ' άπειρον;

Τέλος, από πότε αποτελεί "γερμανική φιλοσοφία" και όχι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ το να ζεις σύμφωνα με τις (οικονομικές) σου δυνατότητες;

Ran_Tan_Plan

# 12 στις 9/11/2011
author
Ανδρας / 63 / Παντρεμένος
Ν. Χίου / Χίος
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 9.705
'Aρεσαν+: 0%
Ρε μορτες και μορτισες....

...δεν μιλαμε για συνεχεια της δραχμης αλλα για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη δραχμη μετα απο τοσα χρονια Ευρω!

Βαλτε λιγο το μυαλο σας να δουλεψει και μην υποκλινεστε στον καθε παπαρολογο που πουλαει φυκια ( κι ελπιδες) για μεταξωτες κορδελλες!

Ακου λεει "Θα ξαναθυμηθούμε επιτέλους να παράγουμε μόνοι μας ό,τι μας χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή μας! "

Ποιος θα το παραγει ρε συ Επαμεινωντα?

Ο Αθηναιος στο μπαλκονι της πολυκατοικιας?

Η ο Θεσσαλονικιος θα ψυτεψει πατατα στα παρτερια της της πλατειας καναπεδων ?

Μωρε ουτε χαρουπι δεν θα βρισκεις σου λεω!!
Κι αμα βρισκεις θα το αλλαζεις ενα τσουβαλι χαρουπια με κανα παραθαλασιο οικοπεδακι στο Δηλεσι.

Αμασητα τα καταπινετε καποιοι ολα οσα σας σερβιρουν!
"Πρεπει να'σαι λερα για να κυβερνας γαλερα"

Lora9

# 13 στις 9/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Ολοι νοσταλγούμε την δραχμή....
αλλά και να μας τις ξαναφέρουν
θα έχουν τους δικούς τους όρους, που δεν θα μας συμφέρει.

elix_geo

# 14 στις 10/11/2011
author
Ανδρας / 69 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 277
Απαντήσεις: 8.590
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by flagman

Παράθεση:
Originally posted by elix_geo
Βρε Μόρτη...
Γιατί δεν ψάχνεις πρώτα ποιος είναι ο συγγραφέας του άρθρου πριν το ανεβάσεις κι ακόμα σε ποια τρομομπλογκς έχει ανέβει;

Όποια μπούρδα βρούμε μπροστά μας την ανεβάζουμε για πλάκα;
Έλεος πια με τις αναπαραγωγές. Κάντε και καμιά ...παραγωγή δική σας.
Μασημένα κουκιά ρε φούστη μου!!!


....ωραια και καλα ρε ελικα αυτα που μας λες...

...αλλα δε μας λες τελικά γιατί διαφωνείς;..

....γιατι το αρθρο προερχεται απο τρομομπλογκ;...

....γιατι το αρθρο ειναι κοπι πέιστ;...

....γιατι ο φουφτης μασάει κουκιά και φτύνει;;;

...η γιατί δε θες δραχμή;...( που ειναι και το θέμα του άρθρου δηλαδή...)

...κι αν διαφωνείς... θα μας ενδιέφερε να μας το τεκμηριώσεις...

...χωρις κοπι πέιστ φυσικά...

...Οπως το ζεις και συ φίλε μου....η εποχή της αυθεντίας και των πυροτεχνηματων περασε..

...ανεπιστρεπτί...Ώστε έτσι ε;
η εποχή της αυθεντίας και των πυροτεχνηματων περασε;
Χα
Ζει και βασιλεύει. Κάθε μέρα ξεφυτρώνουν ...αυθεντίες και σκάζουν πυροτεχνήματα.
Για δες...
Ποιητές, ακροδεξιοί υποψήφιοι βουλευτές που γίνονται ...οικονομολόγοι, όπως ο αρθρογράφος που ξέθαψε ο μόρτης.

Δημοσιογραφίσκοι που τρέχουν στα τσοντοκάναλα για να βγουν στο γυαλί.

Ανεκδιήγητοι πολιτικάντηδες που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι για να αγρεύσουν ψήφους σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση.

Μεγαλοδημοσιογράφοι, όψιμοι επαναστάτες που πουλάνε επανάσταση μαζί με μαγνητικά γιλέκα -Μάκη με λένε- απολυμένοι και τελειωμένοι της κρατικής τηλεόρασης-Τέρενς με λένε- ιδιοκτήτες σκανδαλοθηρικών εφημερίδων που προάγουν την κουλτούρα του ξέκwλου -Χίου με λένε-.

Ξεχασμένοι καθηγητές, επίκουροι καθηγητές, υφηγητές, λέκτορες σε απίθανα πανεπιστήμια που ανακάλυψαν τους αγανακτισμένους.

Συνταγματολόγοι που μυρίζουν ναφθαλίνη.

Δεκάδες ...μπλογκάδες της συμφοράς είτε σε ...εντεταλμένη υπηρεσία είτε για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι από τα κλικ είτε για να βγάλουν καμιά χαζογκόμενα.

Ηθοποιοί που δεν τους θυμάται καλά καλά η μάνα τους, καλλιτέχνες που ψάχνουν "στέγη", τραγουδιστές και τραγουδίστριες του τύπου " κι από φωνή ...άρα -μέχρι και ο Νότης με ύφος χιλίων οικονομολόγων αποφαίνεται και προφητεύει- και ένα σωρό άλλοι γραφικοί κουλτουριάρηδες.

Και τόσες ακόμα αυθεντίες που ανκάλυψαν ξαφνικά το ταλέντο τους.

Και τόσα πυροτεχνήματα που πυροδοτούνται και εκρήγνυνται κάθε μέρα από ΑΛΕ-ΑΛΕ-ΛΑΕ και δε θέλω να επεκταθώ σε αυτά.

Αν θες τη γνώμη μου για τη δραχμή...
Οι νοσταλγίες της καλές είναι γιατί μας φέρνουν τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω, άρα 10 χρόνια νεώτερους!!!
Όμως οι αναφορές, οι συγκρίσεις και οι αριθμητικές παραθέσεις είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις ή εκ του πονηρού. Δε θα υπάρχει καμιά σύγκριση της...επόμενης μέρας με μια οποιδήποτε μέρα της προηγούμενης δεκαετίας. Και όλοι αυτοί οι αφελείς που εύχονται ή δέχονται την επιστροφή της και όλοι αυτοί που θέλουν και απεργάζονται την πτώχευση της χώρας για μερικά έδρανα ακόμα στη Βουλή...
θα υποστούν τις συνέπειες μαζί με μας.

Λοιπόν Φλάγκμαν;
Δεν έχεις κουραστεί ακόμα από τις ...αυθεντίες και τα πυροτεχνήματα;
Δε σε πιάνει αλλεργία να τα βλέπεις κάθε μέρα μπροστά σου, κάθε ώρα, όπου κι αν πας, όποιο φόρουμ ή φέις ανοίξεις, όποιο μπλογκ κι αν επισκεφτείς, όποιο κανάλι και να κοιτάξεις, όποιο ραδιοφωνικό σταθμό κι αν ακούσεις;
Δεν αγανακτείς με τους αγανακτισμένους με μισθό 3.000 Ευρώ(προστατευόμενο είδος από το ΑΛΕ-ΑΛΕ);
Και τέλος...
δεν αγανακτείς με τους αφελείς;

Αν όλα αυτά όχι...

τότε έχεις μεγάλο στομάχι ή μεγάλη καρδιά ή κάποια ...μικρή που σου έχει πάρει τα μυαλά και πέρα βρέχει!!!
YES I DOES... Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός! Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε! Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!

Aggelo

# 15 στις 10/11/2011
author
Ανδρας / 52 / Σε διάσταση
Ν. Ηλείας / Τραγανό
Θέματα: 26
Απαντήσεις: 7.115
'Aρεσαν+: 0%
Δηλαδη Μορτη εχουμε το ισχυροτερο νομισμα στον κοσμο αυτη τη στιγμη
ασχετως αν το αξιζουμε η οχι, ειναι μια πραγματικοτητα ειναι ισχυρο !!!
και εσυ λες να επιστρεψουμε στην δραχμη ενα νομισμα της πλακας....
της πλακας που εγραψα δεν παει στον σεβασμο αλλα στην διαχειρηση
του νομισματος.

Οσοι στο εσωτερικο αυτης της χωρας θελουν να επιστρεψουμε στην δραχμη
το κανουν εκ του πονηρου....αναφερω μερικα πααραδειγματα

Ταξιτζηδες χρεωνανε κουρσα αεροδρομειο-ακροπολη 10.000 δρχ οπερ
30 Ευρω τοτε...δεν καταλαβαινε τιποτα ο ξενος
Καθε τρεις και δυο για να καλυψουμε τα ανομηματα μας δηλαδη την μασα
των εκλεκτων των κομματων ριχναμε μια υποτιμηση 20% στο νομισμα
ανεβαινε ο πλυθωρισμος στο 18-20% και οι τιμες στο διαστημα.
Επειδη η ισοτημια με το δολαριο ηταν κατω του 1 προς 1(αυτο ελλειπε)
αγοραζαμε πανακριβα τα καυσιμα και ολα τα εισαγωμενα ειδη οπως
ηλεκτρονικα,φαρμακα,τροφιμα κτλ μονο ο τουρισμος ειχε οφελος
απο την χαμηλη ισοτημια.

Απ οτι βλεπω εισαι 27 χρονων δεν τα εζησες αυτα, αρα καλυτερα μην
εκφερεις γνωμη αν δεν το ψαχνεις απο διαφορες πλευρες....και μην
γινεσαι φερεφωνο αυτων που θα κολυμπησουν στο χρημα
αν επιστρεψουμε στην δραχμη,η αυτων που μειωθουν τα
χρεη(αν γυρισουμε στην δραχμη με διπλασια ισοτημια) τους
προς τραπεζες και δημοσιο
που χρωστανε τον αμπακο σε Ευρω
και δεν θελουν να πληρωσουν.
Ζήστο με πάθος...και ας είναι λάθος !!!

tanton-

# 16 στις 10/11/2011
author
Ανδρας / 67 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 1.862
'Aρεσαν+: 0%
Επιστρέφοντας στην δραχμή
Σύμφωνα με ασφαλείς, προσωπικές, πληροφορίες στα γειτονικά μας κράτη στον Βορά ( Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια κτλ ) σ΄όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις επικρατεί οικοδομικός οργασμός.
Τα μπαράκια-κwλοχανεία ανακαινίζονται, βάφονται , εξωραΐζονται .
Οι ταμπέλες ετοιμάζονται

«Προσεχώς Ελληνίδες»

Έτσι θα λυθεί και το οικονομικό πρόβλημα της εθνικά υπερήφανης Ελλάδας που γύρισε στο ηρωικό της νόμισμα.
Με το συνάλλαγμα που θα στέλνουν τα «κορίτσια» μας θα μπορούμε να αγοράζουμε πετρέλαιο όσοι θα έχουμε μείνει πίσω.

( και αν αυτή η λύση δεν αρκέσει μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Ξέρετε πόσα φανάρια υπάρχουν και πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ευρώπη; Κάποια θέση θα βρούμε και εμείς εκεί… )
Ο χρόνος δεν είναι ποτέ ενεστώς. Είναι πάντα αόριστος.

meJoky

# 17 στις 10/11/2011
author
Γυναίκα / 59 / Παντρεμένη
Ολλανδία
Θέματα: 11
Απαντήσεις: 717
'Aρεσαν+: 0%
όσο ακούω γύρω μου κραυγές του τύπου "η επιστροφή στη δραχμή θα μας
σώσει", "ο Χ ως πρωθυπουργός είναι η μόνη λύση" κλπ ανοησίες, τόσο
σιγουρεύομαι ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες η
νοοτροπία των πολλών απέναντι στα κοινά, παραμένει η ίδια που μας
οδήγησε σ αυτό το χάλι

η λύση ξεκινάει από την διαπίστωση και αποδοχή του προβλήματος και αυτό
που μας οδήγησε εδώ δεν είναι η ονομασία του νομίσματος ή το όνομα του
πρωθυπουργού

είναι ο τρόπος ζωής που επιλέξαμε (υπεράνω των πραγματικών μας δυνατοτήτων),
η ηθική και η αιδώς που απαξιώθηκαν πλήρως και η έλλειψη σεβασμού των
βασικών κοινωνικών αξιών
I'm not old, I'm 25 plus shipping and handling ...

somebody961

# 18 στις 10/11/2011
author
Ανδρας / 61 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
'Aρεσαν+: 0%
Ακριβώς αυτό. Η νοοτροπία μας μας κατέστρεψε και όχι το ευρώ.

Με τη μ@...κισμένη τακτική του 'μη με πούνε και τσιγγούνη' μετατρέψαμε εν μια νυκτί το ευρώ σε ..δραχμή!

Νερό με 50 λεπτά δεν πήρα ποτέ. Εχω μαζί μου από το σπίτι πάντα.

Με το που ήρθε το ευρώ κάναμε το μονόευρω δραχμή και τα λεπτά ..δεκάρες.

Δύο παραδείγματα (επειδή υπάρχουν άπειρα)
Ερχόμουν με ταξί από Ηλιούπολη, στην Ομόνοια μπήκε και μια επιβάτις και όταν έφτασα το ταξίμετρο είχε γράψει 2.70 και βγάζω 3 ευρώ και περιμένω ρέστα.
Και οδηγός και επιβάτις περιμένουνε να βγω.

Τα ρέστα μου παρακαλώ λέω. Και πετάγεται αυτή και λέει : Ελα καημένε, για 30 λεπτά κάνεις έτσι; να στα δώσω εγώ.

ΝΑΙ της λέω, για 100 ψωροδραχμές, και αν νομίζεις ότι δεν έχουν αξία,
τότε ποιο το πρόβλημα να μου τα δώσει ο οδηγός;;;;
Και στη λαϊκή φωνάζαν τότε οι μανάβηδες: Ενα ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ ο μαϊντανός..
και θυμάμαι ότι είχε κάπου 30-40 δραχμές.

Και δώστου όλο αυξήσεις 10λεπτων ή 20λεπτων και λέγαμε "ελα μωρέ σιγά την άυξηση"..

Μπορεί κάποτε να γινόταν χωρίς να ρωτηθούμε υποτιμήσεις της δραχμής,

Εμείς όμως ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ
ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΜΕ το ευρώ.

Να χαιρόμαστε τα χάλια μας.
Και όπως πάντα δηλαδή.
ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ προς θεού, εμείς ..αγγελούδια όπως πάντα.
ΤΟ καταραμένο ΤΟ ΕΥΡΩ φταίει.
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.

kospet73

# 19 στις 10/11/2011
author
Ανδρας / 49 / Παντρεμένος
Ν. Φθιώτιδας / Λιβανάτες
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 1.456
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by somebody961
Ακριβώς αυτό. Η νοοτροπία μας μας κατέστρεψε και όχι το ευρώ.

Με τη μ@...κισμένη τακτική του 'μη με πούνε και τσιγγούνη' μετατρέψαμε εν μια νυκτί το ευρώ σε ..δραχμή!

Νερό με 50 λεπτά δεν πήρα ποτέ. Εχω μαζί μου από το σπίτι πάντα.

Με το που ήρθε το ευρώ κάναμε το μονόευρω δραχμή και τα λεπτά ..δεκάρες.

Δύο παραδείγματα (επειδή υπάρχουν άπειρα)
Ερχόμουν με ταξί από Ηλιούπολη, στην Ομόνοια μπήκε και μια επιβάτις και όταν έφτασα το ταξίμετρο είχε γράψει 2.70 και βγάζω 3 ευρώ και περιμένω ρέστα.
Και οδηγός και επιβάτις περιμένουνε να βγω.

Τα ρέστα μου παρακαλώ λέω. Και πετάγεται αυτή και λέει : Ελα καημένε, για 30 λεπτά κάνεις έτσι; να στα δώσω εγώ.

ΝΑΙ της λέω, για 100 ψωροδραχμές, και αν νομίζεις ότι δεν έχουν αξία,
τότε ποιο το πρόβλημα να μου τα δώσει ο οδηγός;;;;
Και στη λαϊκή φωνάζαν τότε οι μανάβηδες: Ενα ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ ο μαϊντανός..
και θυμάμαι ότι είχε κάπου 30-40 δραχμές.

Και δώστου όλο αυξήσεις 10λεπτων ή 20λεπτων και λέγαμε "ελα μωρέ σιγά την άυξηση"..

Μπορεί κάποτε να γινόταν χωρίς να ρωτηθούμε υποτιμήσεις της δραχμής,

Εμείς όμως ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ
ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΜΕ το ευρώ.

Να χαιρόμαστε τα χάλια μας.
Και όπως πάντα δηλαδή.
ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ προς θεού, εμείς ..αγγελούδια όπως πάντα.
ΤΟ καταραμένο ΤΟ ΕΥΡΩ φταίει.Αυτή είναι η μισή αλήθεια.
Την άλλη μισή γιατί δεν την λές?

Πές μας τι μέτρα έλαβε το κράτος να ενημερώσει σωστά, προετοιμάσει σωστά, προστατεύσει τους πολίτες, κυρίως τους μεγαλύτερης ηλικίας που έζησαν επι πολλά χρόνια με την δραχμή, και που πρακτικά αδυνατούσαν (ορισμένοι ακόμη δεν μπορούν) να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκτιμήσουν σωστά την αξία του νέου νομίσματος, να κατανοήσουν την ισοτιμία με την παλιά δραχμή?

Πόση προετοιμασία έγινε πάνω σ'αυτό το θέμα?
Ξέρετε και ξέρω, απολύτως καμία.....
Μας έριξαν απροετοίμαστους να παλέψουμε με τα θηρία....
Να κολυμπήσουμε σε άγνωστα νερά.....

Ή μήπως είναι τυχαίο και συμπτωματικό ότι οι χώρες που έχουν πρόβλημα υπερχρέωσης είναι κυρίως οι χώρες εκείνες που στην προ ευρώ εποχή είχαν επίσης αδύναμα νομίσματα όπως εμείς? (ιταλία,ισπανία,πορτογαλλία), ενώ αντίθετα οι γερμανοί που και πριν το ευρώ είχαν ενα πανίσχυρο νόμισμα, με την έλευση του, όχι μόνο δεν ζημιώθηκαν αλλά αντιθέτως οφελήθηκαν?
Επειδή το έψαξα δείτε λίγο τις κλειδωμένες ισοτιμίες των εθνικών νομισμάτων με το ευρώ την στιγμή που μπήκαν στην ευρωζώνη:

ΕΛΛΑΔΑ 1€ = 340,750 δραχμές
ΙΤΑΛΙΑ 1€ = 1.936,270 λιρέτες
ΙΣΠΑΝΙΑ 1€ = 166,386 πεσέτες
ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ 1€ = 200,482 Εσκούδος
Εξαιρώ την Ιρλανδία γιατί το δικό της πρόβλημα υπερχρέωσης δεν οφείλεται στο δημόσιο, αλλά στις τράπεζες της. Αν δεν αναλάμβαναν τα χρέη των τραπεζών τους, σήμερα δεν θα'χαν κανένα απολύτως πρόβλημα (πληροφοριακά η ισοτιμία της ιρλανδικής λίρας είναι 1€=0,787 λίρες)...

Αντιθέτως, οι οικονομικά πιο ισχυρές χώρες δείτε τι ισοτιμίες είχαν:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1€ = 1,955 μάρκα
ΓΑΛΛΙΑ 1€ = 6,559 φράγκα
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 1€ = 5,945 μάρκα φινλανδίας
ΑΥΣΤΡΙΑ 1€ = 13,760 Σελλίνια
ΟΛΑΝΔΙΑ 1€ = 2,203 φιορίνια

Να θεωρήσω τυχαίο ότι σήμερα έχουν πρόβλημα εκείνες οι χώρες που παρουσιάζουν την πιο υψηλή αναλογία ισοτιμίας των παλαιών τους νομισμάτων με το ευρώ, ενώ αντιθέτως οι πιο εύρωστες είναι εκείνες που έχουν πολύ χαμηλότερη αυτή την αναλογία?

Μπορεί, αν και δεν το νομίζω...

Γιατί έχω την αίσθηση ότι το Ευρώ φτιάχτηκε στα μέτρα αυτών των ισχυρών χωρών κι όχι των πιο αδυνάτων, με αποτέλεσμα, οι ισχυρές να γίνουν ισχυρότερες και οι πιο αδύναμες να βουλιάξουν τελείως?

Τέλος, μιλάνε όλοι για τις παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας, ότι δεν παράγουμε τίποτα, ότι μάθαμε στην μίζα, στην διαφθορά, ότι έχουμε κάκιστη νοοτροπία κτλ Οκ. Να τα δεχθώ όλα.
Ας μας απαντήσουν όμως όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τα παραπάνω, πως γίνεται στην ίδια μοίρα με μας να ναι και η ιταλία που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα τι έχει πάθει. Και οι Ιταλοί διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί με τέτοια τεράστια βιομηχανία που διαθέτει, με κάκιστη νοοτροπία? Και οι Ισπανοί το ίδιο? Και οι Πορτογάλλοι? Σύντομα και οι Βέλγοι?
Περίεργο δεν είναι? Μήπως τελικά φταίει κάτι άλλο κι όχι αυτό που προσπαθούν να μας κάνουν να νομίζουμε?

Άντε η Ελλάδα Οκ. Βρήκαμε την εξήγηση. Ας μας εξηγήσει όμως κάποιος για τους υπόλοιπους....
Και δεν το λέω ειρωνικά. Κυριολεκτώ. Εμείς είμαστε κωλολαός, αντιπαραγωγικοί, άθλιοι κι ότι άλλο θέλετε, οπότε καλά πάθαμε και φτάσαμε εδώ.... Πείτε μας όμως και για τους υπόλοιπους που είναι στην ίδια μοίρα με μας...
Εκεί, τι ακριβώς έφταιξε?
Μ'αρέσουν οι αριστερές πόρτες. Εκείνες που αναγράφουν "Passport control". Ταιριάζουν με την κοσμοθεωρεία μου. Παντα αριστερα!!!

Karga

# 20 στις 10/11/2011
author
Γυναίκα / 52 / Παντρεμένη
Ν. Ιωαννίνων / Ιωάννινα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 472
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by naruto

Τέλος, από πότε αποτελεί "γερμανική φιλοσοφία" και όχι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ το να ζεις σύμφωνα με τις (οικονομικές) σου δυνατότητες;


Δυστυχώς οι περισσότεροι, τα τελευταία χρόνια, παρασύρθηκαν από την ευκολία που πρόσφερε το πλαστικό χρήμα, από την ψευδαίσθηση ότι δεν πληρώνουν αυτό που αγοράζουν αλλά και από την άνεση με την οποία οι τράπεζες έδιναν τα δάνεια και έφτασαν στο σημείο να μην ξέρουν και οι ίδιοι τι χρωστάνε.

Αυτήν την "κοινή λογική" που αναφέρεις την είχαμε κι εμείς, μέχρι που οι τράπεζες αποφάσισαν ότι είναι συμφερότερο να δανείζουν όλον τον κόσμο από το να εκμεταλλεύονται απλά τις καταθέσεις του.

Θα μου πεις... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!

Συμφωνώ.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε