Παράθεση:
Originally posted by kospet73
Πές μας τι μέτρα έλαβε το κράτος να ενημερώσει σωστά, προετοιμάσει σωστά, προστατεύσει τους πολίτες, κυρίως τους μεγαλύτερης ηλικίας που έζησαν επι πολλά χρόνια με την δραχμή, και που πρακτικά αδυνατούσαν (ορισμένοι ακόμη δεν μπορούν) να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκτιμήσουν σωστά την αξία του νέου νομίσματος, να κατανοήσουν την ισοτιμία με την παλιά δραχμή?
Πόση προετοιμασία έγινε πάνω σ'αυτό το θέμα?
Ξέρετε και ξέρω, απολύτως καμία.....
Παράθεση:
Originally posted by Karga
Παράθεση:
Originally posted by naruto
Τέλος, από πότε αποτελεί "γερμανική φιλοσοφία" και όχι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ το να ζεις σύμφωνα με τις (οικονομικές) σου δυνατότητες;![]()
Δυστυχώς οι περισσότεροι, τα τελευταία χρόνια, παρασύρθηκαν από την ευκολία που πρόσφερε το πλαστικό χρήμα, από την ψευδαίσθηση ότι δεν πληρώνουν αυτό που αγοράζουν αλλά και από την άνεση με την οποία οι τράπεζες έδιναν τα δάνεια και έφτασαν στο σημείο να μην ξέρουν και οι ίδιοι τι χρωστάνε.
Αυτήν την "κοινή λογική" που αναφέρεις την είχαμε κι εμείς, μέχρι που οι τράπεζες αποφάσισαν ότι είναι συμφερότερο να δανείζουν όλον τον κόσμο από το να εκμεταλλεύονται απλά τις καταθέσεις του.
Θα μου πεις... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!
Συμφωνώ.
Παράθεση:
Πές μας τι μέτρα έλαβε το κράτος να ενημερώσει σωστά, προετοιμάσει σωστά, προστατεύσει τους πολίτες, κυρίως τους μεγαλύτερης ηλικίας που έζησαν επι πολλά χρόνια με την δραχμή, και που πρακτικά αδυνατούσαν (ορισμένοι ακόμη δεν μπορούν) να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκτιμήσουν σωστά την αξία του νέου νομίσματος, να κατανοήσουν την ισοτιμία με την παλιά δραχμή?
Παράθεση:
Ας μας απαντήσουν όμως όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τα παραπάνω, πως γίνεται στην ίδια μοίρα με μας να ναι και η ιταλία που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα τι έχει πάθει. Και οι Ιταλοί διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί με τέτοια τεράστια βιομηχανία που διαθέτει, με κάκιστη νοοτροπία? Και οι Ισπανοί το ίδιο? Και οι Πορτογάλλοι? Σύντομα και οι Βέλγοι?
Παράθεση:
Originally posted by mortis28
προτιμώ λοιπόν να γυρίσω στα λίγα μια χαρά ζούσαμε κ τότε και δνε με νοιάζει αν θα είναι δραχμή η κατι άλλο πάρα να μου κάνει κουμάντο ο ευρωΠΕΟς...
Παράθεση:
Ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί... όλοι αυτοί που ανέφερες ΔΕΝ είναι στην ίδια μοίρα με εμάς! Απλά έχουν και αυτοί τα προβλήματα τους, αλλά είναι τουλάχιστον υπερβολή να συγκρίνονται με τα δικά μας!
Χώρια από αυτό, και αυτοί οι λαοί έχουν κάνει κάποια λάθη...
Παράθεση:
Και νομίζω ότι κάπου εδώ φαίνεται η διαφορά στα... βίτσια μας!
Προσωπικά, αν πρέπει κάποιος να μου κάνει κουμάντο, προτιμώ να μου κάνει ο ευρωΠΕΟΣ παρά ο ΠΕΟέλληνας (και δη ο πολιτικός)!![]()
Παράθεση:
Για να το λες με τόση σιγουριά, πάει να πει πως έχεις συγκεκριμένη άποψη.
Για πες την μας λοιπόν μπας και μας πείσεις…
Παράθεση:
Πες μας για παράδειγμα, σε τι διαφέρουν αυτοί (Ιταλία-Ισπανία-Πορτογαλία) από μας, ώστε να θεωρείς ότι είναι τουλάχιστον υπερβολή να συγκρινόμαστε μαζί τους.
Παράθεση:
Πες μας επίσης, ποια είναι αυτά τα «κάποια λάθη» που έχουν κάνει. Γιατί για να το λες, προφανώς γνωρίζεις και ποια ακριβώς είναι αυτά. Εντάξει τα δικά μας τα ξέρουμε…
Για πες όμως και τα δικά τους, εσύ που τα ξέρεις, ώστε να τα μάθουμε κι εμείς που δεν τα ξέρουμε….
Παράθεση:
Ακριβώς. Εσύ απ ότι φαίνεται έχεις βίτσιο να διαλέγουν άλλοι για σένα το…. «πέος» που θα σου βάζουν. Δεν φτάνει δηλ που θα τον τρώς, να μην έχεις το δικαίωμα ούτε καν να επιλέξεις απο ποιόν. Αυτό κι αν είναι βίτσιο!!!
Εγώ πάλι, προτιμώ αυτό το πέος να το διαλέγω μόνος μου, έχοντας το δικαίωμα να επιλέγω ο ίδιος ποιος θα μου το βάλει, μέσω των εκλογών που θα οδηγούν σε μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗ κυβέρνηση κι όχι μέσω διορισμού του βιαστή μου από ξένες δυνάμεις, είτε αυτός ο βιαστής λέγεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός, είτε επίτροπος ΡΑΙΧ-ενμπαχ, είτε όπως αλλιώς θέλει......
Παράθεση:
Τέλος, για σχολίασέ μου λίγο το πινακάκι με τις ισοτιμίες των εθνικών νομισμάτων με το ευρώ που παρέθεσα και πως εξηγείς το γεγονός ότι οι χώρες που το νόμισμά τους "κλείδωσε" σε υψηλή αναλογία ισοτιμίας σε σχέση με το ευρώ είναι αυτές που έχουν σήμερα πρόβλημα, ενώ αντίθετα, εκείνες που είχαν μικρή αναλογία είναι αυτές που σήμερα θησαυρίζουν.
Που το αποδίδεις? Συμπτωματικό ή μήπως κάτι άλλο? Κι επιμένω σ'αυτό επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίει το Ευρώ, αλλά εμείς.
Παράθεση:
Σαν να λέμε, φτιάξαμε ένα κουστουμάκι, ίδιο μέγεθος, ίδια κοψιά για 17 διαφορετικούς ανθρώπους κι επειδή δεν ταιριάζει σε όλους το ίδιο όπως είναι άλωστε και το πιο λογικό να συμβεί, κατηγορούμε τον σωματότυπο αυτών που δεν τους κάθεται καλά κι όχι τον ράφτη που είχε την ηλίθια ιδέα, ενδεχομένως και τον δόλο, να το κάνει έτσι. Να το προσαρμώσει δηλ στα μέτρα 3-4 απ'αυτούς και να απαιτεί απ τους υπόλοιπους 12-13 να "φορεθούν" απ το κουστούμι κι όχι να το "φορέσουν". Κι επειδή αυτό δεν γίνεται, πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε, να τους δείχνει με το δάχτυλο και να τους αποκαλεί PIGS......
Παράθεση:
Originally posted by Dean_Martin
Καί βέβαια πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας πρώτα.Καί βέβαια πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι τον τρόπο που σκεφτόμαστε καί λειτουργούμε.Καί σημαντικότερο να σταματήσουμε να μισούμε την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Παράθεση:
Πριν μπούμε στο ευρώ, η ισοτιμία μεταξύ δραχμής και μάρκου ήταν περίπου 1 DEM=170 δρχ.
Κατά την γνώμη σου τι έπρεπε να γίνει; Έπρεπε η ισοτιμία να γινόταν 1 €=2 δρχ ας πούμε; Δηλαδή έτσι ξαφνικά θα αποκτούσε η δραχμή αξία ίση με το μάρκο; Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Παράθεση:
Αν είσαι παχύσαρκος ή ανορεκτικός και έχεις προβλήματα, το τελευταίο που σου φταίει είναι τα ρούχα που φοράς!![]()
Παράθεση:
Originally posted by Heptamer
Παράθεση:
Originally posted by Dean_Martin
Καί βέβαια πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας πρώτα.Καί βέβαια πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι τον τρόπο που σκεφτόμαστε καί λειτουργούμε.Καί σημαντικότερο να σταματήσουμε να μισούμε την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Ευσεβής πόθος!
Πιο ευκολο ειναι να αποικισθει ο Αρης,παρα να αλλαξει νοοτροπια ο Ελληναρας.
Ακομα - τολμω να πω - και με τα ...αγγουρομετρα που του ηρθαν και θα του ερθουν,δεν προκειται να αλλαξει.
Το ανατολίζον DNA δεν αφηνει περιθωρια για τετοιες ....πολυτελειες.
![]()
Παράθεση:
Αυτό που είπα έχει να κάνει με το πόσο εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την αξία της ισοτιμίας του παλιού εθνικού του νομίσματος σε σχέση με το ευρώ, έχοντας στο μυαλό το παράδειγμα με τα ρέστα απ το ταξί που έδωσε ο observer.
Αλλιώς είναι εξοικειωμένοι οι Γερμανοί πχ όταν 0,30 € είναι σχεδόν 0,55 μάρκα, πιο εύκολα μπορούν να αντιληφθούν την αξία των 30 λεπτών γιατί είναι πιο κοντά στην παλιά αξία των νομισμάτων τους σε σχέση με μας που 0,30 € αξίζουν 104 δρχ, δηλ καμία σχέση με πριν.
Παράθεση:
Αν ήταν έτσι, τότε να δώσω εγώ το παντελόνι μου σε 16 τυχαίους που θα συναντήσω στον δρόμο και να τους πω «πάρτε το και φορέστε το». Αν δεν τους κάνει, τότε όποιος είναι πιο χοντρός από μένα να αδυνατήσει. Όποιος είναι πιο αδύνατος να φάει να παχύνει. Όποιος είναι πιο ψηλός να κοντύνει. Όποιος είναι πιο κοντός να ψηλώσει.
Αν ήταν έτσι, τότε όλα τα καταστήματα ρούχων και υποδημάτων θα’χαν ένα νούμερο ρούχα, ένα νούμερο παπούτσια. Δεν έχουν όμως. Γιατί να μην έχουν, αφού σύμφωνα με την δική σου λογική δεν φταίει το ρούχο αλλά αυτός που το φορά?
Το ευρώ ΔΕΝ ταίριαζε σε 17 διαφορετικές οικονομίες το ίδιο. Δεν γινόταν να ταιριάσει και γιαυτό (κυρίως) έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα.
Παράθεση:
Αυτό το "αστειάκι" με τις δήθεν επιρροές από 400 χρόνια τουρκοκρατίας και με τον δήθεν "ραγιαδισμό" και δεν ξέρω τι άλλο, μήπως να σταματούσε κάποτε;
Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-
Δυο εβδομαδες τωρα, αυτη τη δουλεια κανω. Παω σε ενα μαγαζι με χαντρες.. και βλεπω τη χαντρα που μου αρεσε 1,50 ευρω και κανω αυθορμητα στο φιλο μου
Πανε καλα? 500 ΔΡΑΧΜΕΣ η χαντρα?
Παράθεση:
Παράθεση:
Δυο εβδομαδες τωρα, αυτη τη δουλεια κανω. Παω σε ενα μαγαζι με χαντρες.. και βλεπω τη χαντρα που μου αρεσε 1,50 ευρω και κανω αυθορμητα στο φιλο μου
Πανε καλα? 500 ΔΡΑΧΜΕΣ η χαντρα?
Θα 'θελα να 'μουν από μια μεριά να έβλεπα την πωλήτρια πώς αντέδρασε όταν το άκουσε!
sunny... μια χαρά είσαι! Προσωπικά, άντε βαριά-βαριά να μπορώ να υποδεχτώ σουηδικές κορώνες... οπότε θα προτιμούσα να μείνουμε στο ευρώ!![]()
Παράθεση:
Τι εχουν οι σουηδικες κορωνες? Ειναι βαριες?![]()
Παράθεση:
Παράθεση:
Τι εχουν οι σουηδικες κορωνες? Ειναι βαριες?![]()
Οι σουηδικές κορώνες μια χαρά είναι... αλλά τώρα που το ανέφερες, θυμήθηκα το μέγεθος και το βάρος πολλών κερμάτων σε δραχμές!
Αυτά δεν ήταν νομίσματα... φονικά όπλα ήταν! Τύφλα να έχουν τα αστεράκια των ninja!
![]()
στα social media