Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

«Συζητάμε για όλα, αλλά πρώτα θα …..»

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

50ris

# 1 στις 20/11/2011
author
Ανδρας / 67 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 68
Απαντήσεις: 711
'Aρεσαν+: 0%

Συζητάμε για όλα, αλλά πρώτα θα β..

Είναι διατεθειμένη η νέα κυβέρνηση Παπαδήμα να επέμβει δυναμικά για να σωθεί η ευρωζώνη, για να σωθεί η Ελλάδα, για να σωθούμε και εμείς .

Όντως οι νέοι υπουργοί άρχισαν ήδη να κινούνται δυναμικά , και να κάνουν νέες προτάσεις που αφορούν τα αρμόδια υπουργεία τους, όπως ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. (αν αληθεύει βέβαια, η είδηση που δημοσιεύεται σε αρκετά ιστολόγια και ιστοσελίδες).
Απ ότι διαβάζουμε λοιπόν, από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά», λέγεται ότι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Κι όλα αυτά τα ωραία όταν….
¨Όταν ήδη οδεύουμε στον τρίτο διδακτικό μήνα, χωρίς να έχουν πάρει όλα τα βιβλία οι μαθητές.
Όταν με φετινή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (α… ναι και θρησκείας), μειώνεται κατά 50% το έκτακτο διδακτικό προσωπικό σε όλα τα ΑΕΙ κι ΤΕΙ.
Όταν ο βασικότατος κλάδος που λέγεται παιδία αιμορραγεί, και λαμβάνει τριτοκοσμικές διαστάσεις.
Όταν ….όταν,
…..και απ όλα αυτά προέχει το μάθημα των θρησκευτικών.

Μάλλον ο Αρβανιτόπουλος πιστεύει ότι οι αυριανοί επιστήμονες – τεχνίτες – εργάτες, περισσότερο χρήζουν πνευματικής επικοινωνίας με τον θείον λόγον και την σωτηρίαν της ψυχής , παρά με τις επιστήμες και τέχνες .

Μάλιστα αύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην αρχιεπισκοπή.
(ίσως μεταξύ άλλων και για την φαεινή του ιδέα).

Αμ και ο άλλος …
Ο υφυπουργός ναυτιλίας ντε, ο επικαλούμενος και μπουμπούκος….
Αυτός άλλαξε όλες τις παλιές ταμπέλες στα γραφεία με νέες, που είναι γραμμένες με βάση το πολυτονικό σύστημα.

Είναι αυτό που λέμε….Δουλειά δεν έχει ο διάολος , πήδαγε τα παιδιά του.

¨η όπως λέει και ο Τζιμάκος…. «Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Βουλή χτενίζεται»

Α ρε Ελλάδαρα Ελλήνων ΘεοΕθνοσωτήρων.

ΥΓ (Εύχομαι ο Θεός των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών να τους χαρίσει φώτιση για το καλό της πατρίδας και ημών των απλών θνητών.)

Αμήν.
50ρης.
Φιλοκαλούμεν γαρ μετβ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας

somebody961

# 2 στις 21/11/2011
author
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
Είναι θέλημα Θεού να γίνει έτσι. Ο Χριστός και η ορθοδοξία θα νικήσει και θα επικρατήσει απέναντι στον διάβολο, θα το δείτε!

Υπογραφή:
Ελένιος Λουκάς.

Να δεις που πολλοί θα του πούνε και μπράβο.

Δε τοποθετούμαι ενάντια στη Χριστιανική Πίστη.
Αλλά να διδάσκεται; ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ;

Δεν μπορείς να διδάξεις τη φιλοζωία, δε μπορείς να διδάξεις την αγάπη, δε μπορείς να διδάξεις τη φιλανθρωπία, δε μπορείς να διδάξεις συναισθήματα,

δε μπορείς να διδάξεις το τι η ψυχή έχει ανάγκη για να αγαλλιάσει..
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.

redpassion69

# 3 στις 21/11/2011
author
Γυναίκα / 54 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κερατσίνι
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 1.016

Συζητάμε για όλα, αλλά πρώτα θα β..

Η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη

Ηταν αναμενόμενο πως η έκταση που πήρε το όλο θέμα,
δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την…
απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για τη Ναυτιλία,
ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα Fm» δήλωσε ότι:
«Καμία αλλαγή πινακίδων δεν έχει υπάρξει στο υπουργείο. Καμία.
Εξω από το γραφείο μου, από εκτύπωση που έκανα στον inkjet εκτυπωτή μου
που έφερα από το γραφείο μου,
με μελάνια που έφερα από το γραφείο μου,
τύπωσα τον τίτλο που μου έδωσε το ελληνικό κράτος.
Και επειδή τυχαίνει να γράφω πάντα στο πολυτονικό,
έχω βάλει και μια δασεία.
Τώρα, αν γι' αυτή τη δασεία πρέπει να ασχολείται το ελληνικό δημόσιο σύστημα
επί τόσες μέρες, με συγχωρείτε,
αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει πραγματικά.
Θέλω να υπενθυμίσω δε ότι πολύ πρώην μου, ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης ακόμη και ως υπουργός Παιδείας
πάντοτε υπέγραφε τα υπηρεσιακά έγγραφα στο πολυτονικό» δήλωσε».
Αδικο δεν έχει ο συμπαθής πολιτικός,
για τον οποίον πρέπει να πούμε ότι δουλεύει περισσότερο από κάποιους άλλους προβεβλημένους
και σοβαροφανείς συναδέλφους του.
Εάν είναι να κάνει δουλειά ο κ. Γεωργιάδης στη Ναυτιλία,
ας βάλει πινακίδα όχι σε πολυτονικό αλλά και σε γραμμική γραφή Β…

Τάδε έφη ο μπουμπούκος .....
Με εκτίμηση

redpassion69

giannii

# 4 στις 21/11/2011
author
Ανδρας / 50 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 279
καλα δεν ξερεται οτι μονο η θρησκεια θα μας σωσει..

αρκει να παρουμε ολα τα πλουτη που εχει. πολυ απλο.

ξεχρεωνουμε , μας μενουν και αρκετα για αναπτυξη.

αν και πιστευω στον θεο.

αλλα οχι στην εκμεταλευση του λαου απο την εκκλησια.

xms263

# 5 στις 21/11/2011
author
Ανδρας / 48 / Παντρεμένος
Ν. Τρικάλων / Ελάτη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 162

Παράθεση:
Originally posted by giannii

αρκει να παρουμε ολα τα πλουτη που εχει. πολυ απλο.

ξεχρεωνουμε , μας μενουν και αρκετα για αναπτυξη.

αν και πιστευω στον θεο.

αλλα οχι στην εκμεταλευση του λαου απο την εκκλησια.

θα σε πάρουνε χαμπάρι οι καντηλάναφτες της ενορίας και θα σε κυνηγάνε ...

# 6 στις 21/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:

....μπααα...ουτε η θρησκεια ....oυτε ο Θεος ο ιδιος δε μαs σωζει φίλε μου....

...αφου το βλεπεις... δε θελουμε να σωθουμε...

...Δωσε βάση...

....Εργολάβος που επιτελους νοικιασε καποια αζητητα μαγαζιά πριν λιγες μερες...λεει στο νοικάρη του...θα μου δινεις 800..απο 1200 που ζητουσα...μεγάλη χάρη σου κάνω....αλλααααααα.... θα κανουμε συμβολαιο για 300...Τα υπολοιπα 500 που θα κλεψω απο τη φορολογική ύλη...θα μου τα δωσεις cash...με την υπογραφη του συμβολαιου για ενα χρονο...για να μη τύχει κάποια στιγμή και μου κουνηθεις...

Δηλαδη 500Χ12=6000 ΕΥΡΩ Μ Α Υ ΡΗ Μ Π ΡΟ Σ Τ Α Ν Τ ΖΑ!!...

Αυτο δε.... θα επαναλαμβανεται με καθε ετησια ανανεωση συμβολαιου!!!!!

Τ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ??...ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΓΚΑΝΤ?

...Κι αυτο που περιεγραψα ( περα για περα αληθινό συμβαν συμφωνα με τα λεγομενα του νοικάρη...)...δεν ειναι παρα σταγονα στον ωκεανο της φορο-εισφοροδιαφυγης που συνεχιζει ακαθεκτη...πιο λυσσαλεα...

Τωρα πια...και δυστυχώς ειμαι απολυτα πεπεισμενος γι αυτο... θα κανουν φοροδιαφυγή...οχι μονο αυτοι που δεν εκαναν ποτε... αλλα

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ!!!!...

Κι ας ερθουν να πιασουν τον εργολαβακο μας οι ράμπο...

Πεντακαθαρος ως λευκη περιστερά...

---magissoula---

# 7 στις 21/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by flagman

Παράθεση:

....μπααα...ουτε η θρησκεια ....oυτε ο Θεος ο ιδιος δε μαs σωζει φίλε μου....

...αφου το βλεπεις... δε θελουμε να σωθουμε...

...Δωσε βάση...

....Εργολάβος που επιτελους νοικιασε καποια αζητητα μαγαζιά πριν λιγες μερες...λεει στο νοικάρη του...θα μου δινεις 800..απο 1200 που ζητουσα...μεγάλη χάρη σου κάνω....αλλααααααα.... θα κανουμε συμβολαιο για 300...Τα υπολοιπα 500 που θα κλεψω απο τη φορολογική ύλη...θα μου τα δωσεις cash...με την υπογραφη του συμβολαιου για ενα χρονο...για να μη τύχει κάποια στιγμή και μου κουνηθεις...

Δηλαδη 500Χ12=6000 ΕΥΡΩ Μ Α Υ ΡΗ Μ Π ΡΟ Σ Τ Α Ν Τ ΖΑ!!...

Αυτο δε.... θα επαναλαμβανεται με καθε ετησια ανανεωση συμβολαιου!!!!!

Τ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ??...ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΓΚΑΝΤ?

...Κι αυτο που περιεγραψα ( περα για περα αληθινό συμβαν συμφωνα με τα λεγομενα του νοικάρη...)...δεν ειναι παρα σταγονα στον ωκεανο της φορο-εισφοροδιαφυγης που συνεχιζει ακαθεκτη...πιο λυσσαλεα...

Τωρα πια...και δυστυχώς ειμαι απολυτα πεπεισμενος γι αυτο... θα κανουν φοροδιαφυγή...οχι μονο αυτοι που δεν εκαναν ποτε... αλλα

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ!!!!...

Κι ας ερθουν να πιασουν τον εργολαβακο μας οι ράμπο...

Πεντακαθαρος ως λευκη περιστερά...

εμείς κλέβουμε από εκείνους ....... εκείνοι από εμάς .......
και τούμπαλιν .......

# 8 στις 21/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

ο κλέψας του κλέψαντος λοιπον...

http://www.youtube.com/watch?v=1R5WPcv1ATs
...μια μοιρα που θα μας πάει κατ ευθειαν στο γκρεμό...

# 9 στις 21/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

και μιας και αναφερθηκε ο εθνικος μας αοιδός...

Αλλη μια φορα ο νεοεθνικος μας υμνος
http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg

observer1

# 10 στις 21/11/2011
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742
Οσον αφορά τον "μπουμπούκο" έχω να πω πως δεν κατατάσεται στους εθνικιστές που έχουν κόλλημα με το Χριστιανισμό. Αυτός μάλλον θέλει επαναφορά του δωδεκάθεου
Γιαυτό και μου έκανε εντύπωση η ιστορία με το πολυτονικό. Σαν αρχαιολάτρης (οπως ο ίδιος δηλώνει) λογικά δεν θα έπρεπε να θέλει το πολυτονικό σύστημα, υπο την έννοια του οτι αυτό προέκυψε κατα τους Βυζαντινούς χρόνους (αν οι πληροφορίες μου είναι λάθος τότε ζητάω συγνώμη). Λογικά θα έπρεπε να γράψει στην πινακίδα με τα "τριγωνικά" αρχαιοελληνικά ΚΕΦΑΛΑΙΑ και χωρίς κενό ανάμεσα στις λέξεις, όπως οι αρχαίοι δηλαδή
Θα πρέπει δε να αναφέρουμε επίσης, όπως δήλωσε, οτι στις 100 αυτές ημέρες θα περάσει από 100 νησιά και θα λύσει από ένα πρόβλημα σε κάθε ένα.
Χμμμ...Μάλλον για κρουαζιέρα διαρκείας με τα έξοδα πληρωμένα μου φαίνεται αυτό

Οσον αφορά την ιστορία με τα Θρησκευτικά, δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει ο συγκεκριμένος υπουργός, αφού η σχολική χρονιά έχει αρχίσει εδώ και 3 μήνες με σοβαρές ελλείψεις που επείγουν και δεν νομίζω πως υπάρχει χρόνος, την δε επόμενη χρονιά πολύ απλά δεν θα είναι αυτός υπουργός (τα υπουργεία μου μέσα)...

Τέλος όσον αφορά τη συμπεριφορά και την νοοτροπία (την πολύ κακή νοοτροπία) μας σε σχέση με ολα αυτά που ζούμε, αυτή συνοψίζεται σε ένα αστείο που κυκλοφορεί στην πιάτσα:
"Ολα αυτά με το Ελληνικό χρέος και την τρόικα δεν είναι παρα εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων...Αυτοί μας λένε πως χρωστάμε τα άντερά μας, αλλά στο τέλος θα πάρουν τα αρ@@δια μας"
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

---magissoula---

# 11 στις 21/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by flagman

http://www.youtube.com/watch?v=1R5WPcv1ATs
...μια μοιρα που θα μας πάει κατ ευθειαν στο γκρεμό...

ποιος νοιάζεται .......

Ran_Tan_Plan

# 12 στις 21/11/2011
author
Ανδρας / 64 / Παντρεμένος
Ν. Χίου / Χίος
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 9.705
Κι ακομα δεν εχουμε δει τιποτα!

Με τετοια "μπουμπουκια" στην κυβερνηση μεχρι τον υποχρεωτικο εκκλησιασμο θα επαναφερουν!!
...και την εξομολογηση!!
(Καθε δευτερο Σαββατο την εποχη της χουντας ερχοταν ενας παπας και εξομολογουσε οποιον ηθελε να εξομολογηθει.Ωραια και δημοκρατικα θα μου πειτε...
αφου πηγαινε οποιος ηθελε και δεν ηταν υποχρεωτικο...
"Ενταξει" απανταω αλλα οποιος πηγαινε τσιμπαγε και ενα 17-18 στα θρησκευτικα!!Εδινε λιστα ο παππας με τους "εξομολογηθεντες " στους καθηγητες των θρησκευτικων βλεπεις!
Τωρα επειδη γινοταν και σε ωρα μαθηματος ειχαμε μαζευτει κι ολη η λετσαρια και πηγαιναμε για να γλυτωσουμε μαθημα.Ισαμε 4 διδακτικες ωρες λουφαραμε!
Το τι λεγαμε στον παπα ηταν απεριγραπτο!
Αλλα και το τι ρωταγε κι εκεινος ομως.... επισης απεριγραπτο!
"Αυνανιζεσαι τεκνον μου"?
-"Τι ειναι αυτο πατερ?" (το κοροϊδο εμεις....)
-"Αν την παιζεις λεω παιδι μου!"
-"Α! Ναι πατερ!Το ξερω οτι ειναι αμαρτια αλλα δεν μπορω να αντισταθω στον πειρασμο"
-"Και καθε ποτε συμβαινει αυτο παιδι μου?'
-"Τρεις τεσσερις φορες την ημερα πατερ...."
-"Ακου να δεις τεκνον μου.Οταν εχεις τετοια αμαρτωλη επιθυμια να εχεις μια καρφιτσα να την τσιμπας να ηρεμει και να ηρεμεις κι εσυ!Γιατι ειναι μεγαλη αμαρτια παιδι μου ο αυνανισμος.Εκτος του οτι προκαλει και προβληματα.Για παραδειγμα εξεσθενει η οραση.Λοιπον θα λες 3 φορες την ημερα το "πιστεω" για μια εβδομαδα και για ενα μηνα δεν θα μεταλαβεις."
Παιδακια 14αρων χρονων ημασταν και να τι εβρισκε να ρωταει ο τραγος!
Ασε που πρεπει να ηταν και χαφιες της ασφαλειας γιατι εκανε και αλλες παραξενες ερωτησεις οπως "εχετε κανενα κομμουνιστη στην οικογενεια?" ή "μηπως σε πλησιασε κανεις κομμουνιστης και προσπαθησε να σε μυησει στον κομμουνισμο?" και κατι τετοια!

Με τα χουντοκαταλοιπα λοιπον που ανεβηκαν στην κυβερνηση δεν θα ηταν καθολου παραξενο να ξαναζησουμε τετοιες στιγμες εθνικοθρησκευτικου μεγαλειου!!
"Πρεπει να'σαι λερα για να κυβερνας γαλερα"

# 13 στις 21/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by ---magissoula---
ποιος νοιάζεται .......

εγω...

freeman21

# 14 στις 21/11/2011
author
Ανδρας / 35 / Ελεύθερος
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 2.604
Εμ βέβαια ο κόσμος να γκρεμίζεται, το ελληνόπουλο πρέπει να μάθει όοοολη την εβραϊκή μυθολογία και όλο το σκυλολόι του Αβραάμ..
Πραγματικά λυπητερό...
Τέτοια εποχή ο κόσμος και δη η νεολαία χρειάζεται πρότυπα όσον αφορά την συμβίωση μέσα σε μια κοινωνία, την συμπεριφορά αλλά και τον τρόπο σκέψης της, δηλαδή με λίγα λόγια τον αρχαιοελληνικό στοχασμό..

Πραγματικά συνέβαιναν αυτά, Διογένη;

Απίστευτα!!!
Υ.Γ.Observer με όλη την φιλική διάθεση να σε ενημερώσω(αν δεν το ξέρεις ήδη), ότι ο όρος δωδεκάθεο είναι ένα τεράστιο διαστρέβλωμα της ιστορίας και του Παυλιανισμού(βλ. Χριστιανισμός).

Δεν υπήρχε θρησκεία δωδεκαθεϊσμός!!
Όλα είναι κύκλος που γυρίζει...

Ran_Tan_Plan

# 15 στις 22/11/2011
author
Ν. Χίου / Χίος

Παράθεση:
Originally posted by freeman21
Πραγματικά συνέβαιναν αυτά, Διογένη;

Απίστευτα!!!

Περα ως περα αληθεια!
Μιλαω για πραγματα που εζησα κι οχι που μου ειπαν αλλοι.
Υποχρεωτικος εκκλησιασμος Σαββατο, που ο παππας εκανε εξτρα λειτουργια για τα σχολεια.
Και "Κατηχητικο" .... προαιρετικο μεν αλλα υπηρχε στενη συνεργασια του καθηγητη με τον δασκαλο του κατηχητικου και επαιζε κι εκει βελτιωμενη βαθμολογια!

Ηταν πολυ στενα δεμενη η παιδεια με την ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια.

Να φανταστεις υπηρχε μαθημα στο Γυμνασιο "Κατηχηση και Λειτουργικη"!!
Μαθαιναμε τα ...αμφια των κληρικων και τι συμβολιζει το καθενα καθως και ολες τις τσιριμονιες της εκκλησιας (ευχελαια, αγιασμους κλπ) και πως γινονται και τι συμβολιζουν.
Αμα τα μαθαινε καποιος ολα αυτα ηταν ετοιμος παππας!
Για τοση λεπτομερεια μιλαμε!

Καποια στιγμη πολυ αργοτερα δημιουργηθηκαν αποστασεις και μερικα φωτισμενα μυαλα προσπαθησαν να απαγκιστρωσουν την παιδεια απο την θρησκεια.
Βεβαια ο πολεμος που δεχτηκαν ηταν τρομερος εν τουτοις ομως καταφεραν να δημιουργησουν καποια "στεγανα" προς μεγαλη θλιψη των κληρικων που ετσι εχαναν πελατεια τα μαγαζια τους.

Και σημερα βλεπουμε παλι καποιους ελληνορθοδοξους κολλημενους στο "Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια" να προσπαθουν να μας ξαναπανε πισω σε εκεινα τα χρονια της καταναγκαστικης παραδοχης και ενταξης στο "χριστεπωνυμο πληρωμα της εκκλησιας της Ελλαδας"!

mathilda

# 16 στις 22/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Και εμεις καναμε μαθημα στο σχολειο για τα αμφια, και πως λεγεται το καθε ενα και τι συμβολιζει. Δεν θυμαμαι απολυτως τιποτα βεβαια, βαριομουν απιστευτα να διαβαζω θρησκευτικα και το ομολογω πως ο μονος λογος που μου εβαζε καλο βαθμο ο θεολογος μας ηταν γιατι ειχα σε ολα τα αλλα 20ρια και δεν τον επαιρνε να μου χαλασει το βαθμο.

Και να φανταστεις οτι δεν ειμαι και τοσο παλια... απιστευτες αηδιες καναμε στο σχολειο, 3 ωρες την εβδομαδα θρησκευτικα και μονο 1 χημεια και 1 βιολογια!
Φαντασου δηλαδη...

VLEMMA

# 17 στις 22/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by 50ris

50ρης.

αυτο που θα σε συμβουλευα
50ρης ..
ειναι
α) να μαθεις να "γελιεσαι"...
γιατι οσο πιο "ανωτερος" νοιωθεις οτι εισαι
τοσο πιο ευκολα και θ'αποτυγχανεις...
σε πραξεις...

Ran_Tan_Plan

# 18 στις 23/11/2011
author
Ν. Χίου / Χίος

Παράθεση:
Originally posted by VLEMMA

Παράθεση:
Originally posted by 50ris

50ρης.

αυτο που θα σε συμβουλευα
50ρης ..
ειναι
α) να μαθεις να "γελιεσαι"...
γιατι οσο πιο "ανωτερος" νοιωθεις οτι εισαι
τοσο πιο ευκολα και θ'αποτυγχανεις...
σε πραξεις...

Ξεχασες το "Ευλογησον" στο τελος!

Τωρα πια θα κολλαει παντου!

# 19 στις 23/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ποτε δε καταλαβα γιατι σε αυτη τη χωρα, την ευθυνη για τη θρησκευτικη διαπαιδαγωγηση των παιδιων, δε την εχουν οι γονεις, αλλα την εχει αναλαβει το κρατος. γιατι η ορθοδοξια στο ελλαδισταν, ειναι κρατος θα μου πεις...κ σε υποχρεωνει να εισαι οροθοδοξος. γιατι μονο ετσι διασφαλιζει την εξουσια κ τα πολουτη της. δε διαφερει κ πολυ δηλαδη απο τους μουσουλμανους.

ειναι τραγικα εμετικο....

Climentini

# 20 στις 23/11/2011
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Γι αυτό

ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ
Όπως αναθεωρήθηκε
με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008
της Η’ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων

Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς

MEPOΣ ΠPΩTO
Bασικές διατάξεις

TMHMA Β΄ - Σχέσεις Eκκλησίας και Πολιτείας

'Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)

1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.

3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.

4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.

5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.
----------------------

οπότε, αυτό που σε εξοργίζει, μπορεί να αλλάξει

ΕΤΣΙ

MEPOΣ TETAPTO - Eιδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις > TMHMA B΄ - Aναθεώρηση του Συντάγματος
'Αρθρο 110: (Αναθεώρηση του Συντάγματος)

1. Oι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2 παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5 παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26.

2. H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Bουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους έναν τουλάχιστον μήνα. Mε την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.

3. Aφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Bουλή, η επόμενη Bουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις.

4. Aν η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος έλαβε την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, όχι όμως και την πλειοψηφία των τριών πέμπτων, σύμφωνα με την παράγραφο 2, η επόμενη Bουλή κατά την πρώτη σύνοδό της μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της.

5. Kάθε ψηφιζόμενη αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος δημοσιεύεται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως μέσα σε δέκα ημέρες αφότου επιψηφιστεί από τη Bουλή και τίθεται σε ισχύ με ειδικό ψήφισμά της.

6. Δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης.
----------------------

Ελπίζω να σε βοήθησα.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.