Η ζωή είναι ωραία!
Μου την έχει βαρέσει τώρα τελευταία και απαντάω στα Φόρουμς, όμως σήμερα που είχα κέφια και κενό χρόνο -δηλαδή δεν ήθελα να κάνω τίποτα απολύτως - δεν βρήκα ούτε ένα θέμα να απαντήσω. Βάζω λοιπόν εγώ ένα θέμα. Τι κάνετε μέσα στην ημέρα εκτός από δουλειά, φαί, μαμ και ύπνο, άντε και κανέναν καφέ με κάποιον φίλο ή φίλη; Και το ρωτάω αυτό, γιατί είναι γνωστό ότι το 80% του πληθυσμού εργάζεται σε έναν χώρο εργασίας που βρέθηκε κατ ανάγκην και τυχαία, γι αυτό, η δουλειά καταντάει δουλεία, αναγκαία για τα προς το ζειν και τα προς αγοράζειν και αφού ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία με ένα σωρό αγαθά προς πώληση, είναι αδύνατο να μην δουλέψουμε γιατί θέλουμε στη ζωή μας όσα περισσότερα γίνεται. Καλά λοιπόν ως εδώ.
Εκτός λοιπόν από τη δουλειά, κάνετε κάτι άλλο στη ζωή σας που πραγματικά σας εκφράζει; Αν όχι, τότε, η ζωή χάνεται μέσα από τα χέρια μας. Μια σχέση δεν μπορεί να κλείσει το κενό που δημιουργεί η εσωτερική απραγία, μπορεί μόνο να την καλύψει για λίγο ή να έχεις κάποιον να μουρμουράς, που δεν ήρθανε τα πράγματα έτσι όπως θα ήθελες στη ζωή σου. Και μιλάς για αυτά τα πράγματα λες και έχεις πεθάνει. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάτι που πραγματικά ήθελες να το κάνεις από χρόνια, είτε αυτό λέγεται χορός είτε αυτό λέγεται αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού είτε οτιδήποτε. Πρέπει να κοιτάς ψηλά για να φτάσεις έστω λίγο πιο πάνω από εκεί που βρίσκεσαι και μια σχέση δεν θα σε σώσει από την προσωπική σου μοναξιά και απόγνωση.
Και αν η ζωή σου είναι μια ρουτίνα, πόσα πράγματα μπορεί να σου προσφέρει μια σχέση και τι χαρακτήρα θα έχεις μέσα σε αυτήν όταν η μοναδική χαρά της ζωής σου θα είναι να επιβεβαιώνεσαι ότι υπάρχεις, στα μάτια του άλλου;
Και τι θα κερδίσεις, αν φτάσεις 60, έχεις πάρει σύνταξη , έχεις φτιάξει οικογένεια και θυμάσαι ότι κάποτε ήθελες να μάθεις κιθάρα αλλά δεν έμαθες, ήθελες να γίνεις ψυχολόγος αλλά δεν έγινες κλπ;
Και μην μου πείτε ότι είναι αργά, γιατί ξέρω μια κυρία 55 χρόνων που χρειάστηκε να πάθει καρκίνο του μαστού και άλλων οργάνων, για να καταλάβει ότι η ζωή είναι ωραία, μικρή και ότι ακόμα και στα 55 μπορεί να κάνει το κέφι της. Πήγε και σπούδασε κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, χώρισε τον καταπιεστικό σύζυγο, αφού πρώτα τελείωσε το λύκειο. Και είναι μια χαρά και έκανε νέες παρέες. Μιλάω για την πρώην πεθερά μου, που την αντιπαθώ, γιατί ήταν πεθερά, ασφαλώς, αλλά δεν μπορώ να μην την θαυμάσω, που είχε το "θράσσος" να πάρει ρίσκα.
Κι έπειτα, δεν προτείνω να πετάξετε την ζωή σας στα σκουπίδια, αλλά προτείνω να "ονειρευτείτε" προσιτούς στόχους και να ασχοληθείτε με αυτούς αντί να ψάχνετε κάποιον να μοιράσετε την μοναξιά σας. Η μοναξιά δεν είναι κακό πράγμα. Και αυτό που νιώθει ο περισσότερος κόσμος, δεν είναι μοναξιά, είναι ένα πνίξιμο στο λαιμό, γιατί ενώ έχει γεννηθεί για κάποιον σκοπό, προτιμάει τον εύκολο δρόμο και χαντακώνει την ζωή του. Μιλάω σκληρά; το βλέπω κάθε μέρα το έργο να παίζεται στον περίγυρό μου.
Ποιος άντρας θα κυκλοφορήσει με ρόπαλο όταν του φαίνεται η ζωή ανιαρή και ψυχαναγκαστική, ποια γυναίκα θα ξεφύγει από το μαντάμ φιγκαρό, όταν δεν έχει άλλες ασχολίες πέραν της δουλειάς της δίαιτας και του γυμναστηρίου; Χόμπι! αποκτήστε χόμπι, δημιουργικά ενδιαφέροντα, πάρτε μικρά ρίσκα, αφού δεν μπορείτε τα μεγάλα!
Κι έπειτα είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο, ότι το έτερον ήμισυ, πάντοτε εμφανίζεται από το πουθενά, εντελώς τυχαία, σε χώρους που δεν περιμένουμε. Όσο και να το κυνηγάτε, δεν θα έρθει παρά μόνο όταν είναι η ώρα του να έρθει. Οι ελεύθερες, μην ανησυχείτε, θα παντρευτείτε γιατί το ένστικτο επιβάλλει στους άντρες να ψάχνουν για μια γυναίκα που θα τους δώσει απόγονο. Αργά ή γρήγορα, θα σας συμβεί και αυτό. Οι περισσότερες θα χωρίσετε και μερικές θα ξαναπαντρευτείτε. Και όσες δεν χωρίσετε, θα πεθάνει ο άντρας σας πριν από εσάς και θα μείνετε πάλι μπουκάλα γύρω στα 60, οι πιο τυχερές, μερικές νωρίτερα, οπότε, η μοναξιά είναι αναπόφευκτη. Το να ζήσετε όμως όσο καλύτερα μπορείτε, δεν είναι αναπόφευκτο, είναι κάτι που περνάει από τα χέρια σας. Η σχέση, δεν περνάει μόνο από το χέρι σας.
Όσο για τους άντρες, πάψτε να μουρμουράτε "γυναίκες που****, φεμινίστριες κλπ" γιατί το κύριο πρόβλημά σας είναι ότι φοβόσαστε μην πληγωθείτε, φοβόσαστε να πάρετε την ευθύνη του εαυτού σας, φοβόσαστε μην εκτεθείτε. Την θέλετε την γυναίκα και πουτάνα και νοικοκυρά. Αντί λοιπόν να μας κοιτάτε με μισό μάτι, να δίνετε ευκαιρίες και να κοιτάτε πέρα από τη μίνι φούστα. Μίνι φούστα, δεν σημαίνει "one night stand". Μίνι φούστα, απλά στη μόδα. Εντάξει;
Αυτά.
στα social media