Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Χαρακτηρισμός συντρόφου

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

fegarahtida

# 1 στις 29/3/2004
author
Γυναίκα / 51 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 675
'Aρεσαν+: 0%

Χαρακτηρισμός συντρόφου

Πάντα είχα μια απορία για τον αν κάποιοι χαρακτηρισμοί που προσδίδουμε στους κατά καιρούς συντρόφους μας χαρακτηρίζουν την ποιότητα της σχέσης μας ακόμη και το πως αισθανόμαστε για τον σύντροφό μας... Συγκριμένα τα τελευταία χρόνια ακούω όλο και πιο πολύ την φράση "ο γκόμενός μου" και "η γκόμενά μου" χαρακτηρισμός που με ενοχλεί πάρα πολύ στο άκουσμά του και επαναστατώ διότι πιστεύω ότι υποτιμάει τον άνθρωπο και την ίδια την σχέση...
Θα ήθελα πολύ να μάθω και τις δικές σας απόψεις γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω τελικά ότι είμαι οπισθοδρομική και ιδιότροπη βάσει των απαντήσεων που λαμβάνω όταν αντιδρώ σε τέτοιες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.
"Εκείνο που η κάμπια θεωρεί τέλος του κόσμου ο δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα..."

marial

# 2 στις 29/3/2004
author
Γυναίκα / 55 / Παντρεμένη
Ν. Χανίων / Γαλατάς
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 11
συμφωνω απολυτα μαζι σου.δεν ειναι καποιος οπισθοδρομικος οταν διατηρει το ρομαντισμο του και δεν αναλωνεται σε φρασεις τετοιου ειδους.σιγουρα αυτοι οι χαρακτηρισμοι υποβιβαζουν και τη σχεση και τους ανθρωπους!!!

# 3 στις 29/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Δε νομίζω πως εξαρτάται από το πως αντιλαμβάνεται κανείς τη λέξη "γκόμενα-ος", που δε θα πει τίποτε άλλο από εραστής και κατάντησε ρετσινιά.
Χρησιμοποιείται κι όταν κάποιος θέλει να εκφράσει τη "γρηγοράδα", τη ριγμένη εύκολα, την εφήμερη σχέση, τη σύντροφο χωρίς περιεχόμενο, τη σύντροφο σε μια παράνομη σχέση, την ωραιοπαθή, την άσχημα προκλητική και....και.
Γκόμενο, τον επιδειξία, τον "όμορφο", τον μπλαζέ τύπο, τον όλες είναι στα πόδια μου, τον πολυ-εραστή, συν όλα τα πιο πάνω.
Αν αποκαλέσεις κάποιον έτσι και δεν είναι ή δε νιώθει κάτι από τα παραπάνω, πολύ σωστά νιώθει μειωμένος.

koyrsaros

# 4 στις 29/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Δεν νομίζω ότι είσαι οπισθοδρομική και σίγουρα ενοχλεί μια γυναίκα πιο πολύ απο έναν άντρα όταν την αποκαλούν ''γκόμενα''. Για τον άντρα ακούγεται η λέξη ''γκόμενος'' πιο καλα στα αυτιά του και ίσως και ορισμένοι τον θεωρούν τιμητικό τίτλο. Σίγουρα όλες αυτές οι εκφράσεις-χαρακτηρισμοί εντάσσονται στους ''μοντέρνους'' Νεοελληνικούς ορισμούς που τα τελευταία χρόνια τείνουν να αντικαταστήσουν ακόμα και την Ελληνική γλώσσα.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

evans

# 5 στις 29/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Χαρακτηρισμοι που προδιδουν την ποιοτητα εκεινου που την χρησιμοποιει, την κοινωνικη του μορφωση , την εκτιμηση του/της συντροφου και την αξια που εχει για αυτον/η η σχεση.

MANSUMBOL

# 6 στις 29/3/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κερατσίνι
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 123
Αγαπητή μου δεν νομίζω ότι είσαι οπισθοδρομική.Ούτε εμένα θα μου άρεσε να με χαρακτηρίσουν έτσι,όπως και εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοιο χαρακτηρισμό.Ευτυχός δεν μου έτυχε μέχρι τώρα έτσι τουλάχιστον μπροστά μου.

# 7 στις 29/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Δυστυχώς για ...τους προλαλήσαντες διαφωνώ.

Μου αρέσει η έκφραση "γκόμενος" ή "γκόμενα", "γκομενίτσα μου".

όταν συζητάω με οποιονδήποτε ανδρα και πώ "η γκόμενά μου " εκείνος ο οποιοσδήποτε θα καταλάβει ότι αναφέρομαι σε μιά κοπέλα με τήν οποία έχω "έντονη σχέση".

Όταν λέω τήν κοπελα μου "γκομενίτσα μου", εννοώ "τσαχπίνα", "κοκκέτα", "πειραχτήρι" , "πεταχτούλα",κ.λ.π, και το απευθύνω μόνο σε κοπέλα που με "φτιάχνει" νάμαι μαζί της , και πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις ....

Δηλαδή τήν "πρώην μου", δέν υπήρχε περίπτωση να τήν πώ γκομενίτσα μου, επειδή δέν είχε όλα τα ανωτέρω.

Τώρα όσον αφορά το να αναφέρεται η κοπέλα μου για μένα σε τρίτους και να με λέει "γκόμενο", Μ'ΑΡΕΣΕΙ.

Γιατί είμαι.

# 8 στις 29/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Δεν με πειράζει πως με χαρακτηρίζουν οι ......σχέσεις μου.....
Εξάλλου μια σχέση περνάει τις φάσεις της γιαυτό και οι χαρακτηρισμοί αλλάζουν με τον καιρό, χωρίς να μειώνουν την αξία μου σαν άτομο.....

Κι ακόμα, γιατί πιστεύω ότι ο καλύτερος χαρακτηρισμός για μία σχέση, είναι όταν αυτή δεν υφίσταται....πλέον....κι έχει περάσει στο παρελθόν....

ilektra38

# 9 στις 30/3/2004
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219
Δυστυχώς αυτός ο χαρακτηρισμός της "γκόμενας" ή και του "γκόμενου" επικρατεί πολύ στην εποχή μας!!!

Κάποιες γυναίκες χαίρονται με το να τις χαρακτηρίζουν "γκόμενες"... πόσο κενές άραγε είναι?

Αν μου πρόσδιδαν αυτό τον τίτλο δεν θα τον δεχόμουν. Και μάλιστα αν ο σύντροφός μου με χαρακτήριζε έτσι σε συζητήσεις μεταξύ φίλων του αντρών.

Τώρα εάν με πείραζε χαϊδευτικά με αυτό σε προσωπικές μας στιγμές.... δεν ξέρω δεν μου έχει τύχει και δεν μπορώ να πω αν θα με πείραζε ή όχι...

Πάντως όταν το ακούω σε συζητήσεις γενικά ηχεί άσχημα στα αυτιά μου ... .... όπως όταν ακούω και το κομπρεσέρ στο δρόμο να δουλεύει...

Υπάρχουν πιο εύηχοι χαρακτηρισμοί... αν μη τι άλλο το λεξιλόγιό μας είναι πλούσιο όσο καμιάς άλλης γλώσσας!!!

Κάνω λάθος?
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**

# 10 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Δεν εισαι οπισθοδρομικη φεγγαραχτιδα μου, καθε αλλο.
Ποτε δεν μου αρεσε η λεξη "γκομενος" "γκομενα".
Νοιωθω οτι με υποβιβάζει σαν ατομο, σαν ανθρωπο, σαν σχεση.
Προτιμω να ακουσω την λεξη ο/η συντροφος μου, η σχεση μου οτιδηποτε ακουγεται πιο καλο στο αυτι μου..
Ισως ειναι λιγο ξενερωτο αλλα αυτα θελω να ακουσω..
Ισως μερικοι διαφωνειτε...ισως!!!!!
Συμφωνω με τον φιλο εβανς, αυτο δειχνει την εκτιμηση προς τον συντροφο προς το ταιρι του, την κοινωνικη του μορφωση...κλπ..

# 11 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by ilektra38
Δυστυχώς αυτός ο χαρακτηρισμός της "γκόμενας" ή και του "γκόμενου" επικρατεί πολύ στην εποχή μας!!!

Κάποιες γυναίκες χαίρονται με το να τις χαρακτηρίζουν "γκόμενες"... πόσο κενές άραγε είναι?
(

Ουπς!!! Νάρκη!

# 12 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Natalia
Κι ακόμα, γιατί πιστεύω ότι ο καλύτερος χαρακτηρισμός για μία σχέση, είναι όταν αυτή δεν υφίσταται....πλέον....κι έχει περάσει στο παρελθόν....

Ουπς, μας έπιασε η Νατ... Εύστοχο χτύπημα πέναλτυ και η Natalia περνάει στην επόμενη φάση του Sxeseis-League!!

-maria-

# 13 στις 30/3/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 770
Χαρακτηρισμοί όπως , η γκόμενα μου , το μανάρι μου κλπ δεν ξέρω κατά πόσο υποτιμάνε η όχι ,
γιατί ο καθένας μπορεί να το αισθάνεται μέσα του διαφορετικά ,
κάποιοι όμορφα και γλυκά να το λένε ,
και ναι κάποιοι άλλοι κοροϊδευτικά.
Ανάλογα!
Πιστεύω από το τρόπο και τη χροιά της φωνής του άλλου βγάζεις και τα συμπεράσματα σου.
Προσωπικά, ποτέ δεν μου άρεσαν αυτές οι λέξεις και .... στραβώνω πολύ όταν τις ακούω ,
ούτε γλυκά ούτε τίποτα ..... για μένα λοιπόν !

aisiodoxi

# 14 στις 30/3/2004
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Θέματα: 42
Απαντήσεις: 580
Επιτελους και ενα ατομο που εθιξε αυτο το "πονεμενο" ζητημα!!! Παντου ακουω αυτη την εκφραση που μου τρυπαει τ'αυτια και ταυτοχρονα απορουν!!! γιατι εγω δε δεχομαι αυτους τους χαρακτηρισμους...μα να δεχτω να με μειωσει καποιος....??? Δεν το καταλαβαινω...υπαρχουν τοσες γλυκες εκφρασεις η λεξεις να χρησιμοποιησουμε για το "ετερον ημισυ", οποτε....αυτες οι λεξεις μονο "αηδια" μπορουν να μου προκαλεσουν...
Μη φοβασαι φεγγαραχτιδα μου, δεν εισαι μονη σ΄αυτο τον κοσμο...υπαρχουν κι αλλοι/ες ρομαντικοι....
Χαμογελάστε γιατί χανόμαστε...:) Η ζωη ειναι ωραια...βαρεθηκα να μου λενε ομως οτι τα χει με αλλον!! :P

ilektra38

# 15 στις 30/3/2004
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219

Παράθεση:

Παράθεση:

(

Ουπς!!! Νάρκη!

Γιατί Ουπς!!!! Νάρκη! Αγαπητή Natalia??

Δεν είναι ναρκοπέδιο εδώ....

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και όλα δεκτά.... έτσι δεν είναι?

Εγώ δεν έχω καμια αντίρρηση με το τι θέλει και τι ζητά ο καθένας να ακούει!!!

Φιλικά Ειρήνη....
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**

bilias2003

# 16 στις 30/3/2004
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 90
χτύπησα μια τζουτζούκα φίλε μου, τι να σου λέω, και πολύ τζουτζούκα!!!΄

Ή είμαστε επίκαιροι ή δεν είμαστε!!

# 17 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

(

Ουπς!!! Νάρκη!

Γιατί Ουπς!!!! Νάρκη! Αγαπητή Natalia??

Δεν είναι ναρκοπέδιο εδώ....

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και όλα δεκτά.... έτσι δεν είναι?

Εγώ δεν έχω καμια αντίρρηση με το τι θέλει και τι ζητά ο καθένας να ακούει!!!

Φιλικά Ειρήνη....

Γιατί πάρα πολύ απλά αγαπητή Ειρήνη, δεν πιεριορίστηκες στην προσωπική σου γνώμη..
Έχω πει πολλές φορές περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλά όχι και να χαρακτηρίζουμε τις κοπέλες/γυναίκες που αρέσκονται να ακούνε αυτού του είδους τις εκφράσεις και κενές!!!!!

Πολύ γρήγορη, βιαστική και καθόλου εμπεριστατωμένη κρίση για κάποια άλλη γυναίκα....και σίγουρα πολύ μακριά από αυτό που χρειαζόμαστε για να χαρακτηρίσουμε ένα άτομο!

LE-27

# 18 στις 30/3/2004
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Φθιώτιδας / Λαμία
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 81
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη λέξη και γενικά με τον χαρακτηρισμό "γκόμενα". Το θέμα είναι ποιος το λέει, πότε, που, σε ποιον το λέει (σε τρίτους ή σε μένα), με ποιον τρόπο και γιατί το λέει. Οπότε αντιδρώ ανάλογα με την περίσταση.

# 19 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Εμενα ,δεν μπορω να προσδιορισω το γιατι ,αλλα δε "μου ερχεται" ακουστικα η εκφραση "γκομενα" !
Ισως γιατι πιτσιρικαδες οταν λεγαμε "παμε για γκομενες" ηταν η συνθηματικη λεξη να κανουμε κοπανα απο τη σχολη να παμε ή στο "Βαρβαρα" στα Καμινια για τσοντα η στη Λιοσιων "μπουρ****τσαρκα"!!

# 20 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Πολλές παραλλαγές της λέξης αναφέρθηκαν και μερικές φαίνονται σαν χάδι π.χ. γκομενάρα μου, γκομενίτσα μου.
Ας παραμείνουν οι αρχικές γκόμενος και γκόμενα να μην αλλάζει η έννοια.
Εννοώ, αν την πω αγελαδίτσα μου, θα χαμογελάσει.
Αν την πω αγελάδα, θα φάω μια μπουνιά !!!
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.