Γυναίκα / 33 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%
ηπβ-ιός
γεία σας.
γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ σας,θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας αυτό που με απασχολεί.έχω πάει σε γυναικολόγο φυσικά και ακολουθώ αγωγή,αλλά θα ήθελα τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας.
είμαι 20 χρονών,είχα μόνο εναν ερωτικό σύντροφο,με τον οποίο έχω σχέση 1 χρόνο και κάτι,είναι μεγαλύτερος μου.έκανα τη βλακεία να κάνω σεξ χωρίς προφυλάξεις και έτσι στο πρώτο μου τεστ παπ φάνηκε μια φλεγμονή κ πιθανότητα μόλυνσης απο τον ιό hpv,τον ιό ανθρωπίνων κονδυλωμάτων.
δεν έχει κανένας μας εμφανή κονδυλώματα.ο φίλος μου πήγε και αυτός για εξετάσεις και θα κάνει αιματολογικές εξετάσεις ,για να δούμε αν έχει κ αυτός(άρα κ εγώ).η γιατρός μου έδωσε βιταμίνες για 3μήνες και χάπια για 10μέρες και είπε να επαναλάβω μετά απο 3μήνες το τεστ παπ,για να δούμε πως εξελίσσεται.
έχω διαβάσει τα πάντα για καρκίνους στο ιντερνετ και έχω καταγχωθεί.καρκίνους τραχήλου,στόματος,λάρυγγα,πρωκτού.
θα ήθελα να μου πείτε αν είχε ποτέ τέτοιο πρόβλημα κάποια,αν πάει καλά η θεραπεία μου,μετά γίνεται να μην ξαναεμφανίσω στο τεστ παπ τον ιό?
εννοείται πως όοοταν ξεπεράσω το σοκ και ξανακάνω σεξ,θα κάνω μόνο με προφυλάξεις.θέλω να ρωτήσω όμως,κολλάει και με στοματικό,έ?επομένως αν κάνω θεραπεία,δεν πρέπει ούτε στοματικό να κάνω χωρίς προφυλάξεις?ούτε αυτός σε μένα,έτσι?
όσες το περάσατε,πώς ήταν η σχέση σας μετά απο αυτό?
σε πόσο διάστημα και με πιο τρόπο θεραπευτήκατε?οι 3 μήνες σας φαίνονται μεγάλο διάστημα?μήπως να πήγαινα και σε δεύτερη γιατρό?
# 2
στις 16/1/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Ποτε δεν θεραπευεσαι απο τον ιο. Απλα ειναι στο σωμα σου και οταν βγει καταλληλες συνθηκες σκαει μυτη (πχ χαμηλο ανοσοποιητικο,αγχος κτλ κτλ) δηλαδη αν βρει τον οργανισμο σου αποδυναμωμενο. Δηλαδη μπορει να σου σκασει μυτη και μετα απο 5 χρονια.
Ο ιος κολλαει και με προφυλακτικο. Αν πχ ερθει σε τριβη το μολυσμενο το σημειο του συντροφου σου με το δερμα σου. Τον εχει το 80% του πληθυσμου. Ο συντροφος σου πιθανων να εχει κατι αλλα να μην φαινεται γιατι μερικες φορες ειναι πολυ μικρα και πλακωδη και μπορει να μην το χει παρει χαμπαρι και ο ιδιος.
Ο καρκινος ειναι μια εξελιξη για ορισμενους τυπους του ιου. 16 και 18 νομιζω. Τις βιταμινες καταλαβαινω γιατι στις εδωσαν τα φαρμακα δεν καταλαβαινω...απο οτι ξερω απο τη στιγμη που θα βγαλεις κονδυλωματα και δεν εισαι απλα φορεας του ιου βαζεις η αλοιφη για τον αν ειναι εξωτερικα η λειζερ και κρυοπηξια αν ειναι εσωτερικα. Καλη διατροφη υπνος και για παντα εξετασεις
Ανδρας / 50 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 299
μην αγχώνεσαι τόσο πολύ
όλοι έχουμε σίγουρα κάποιο στέλεχος του ιού...μέχρι και με τη χειραψία
μπορεί να μεταφερθεί...εδώ και παρθένες/παρθένοι τον έχουν.
Πρέπει να γίνει ταυτοποίηση του ιού και μετά να δείς αν είναι τύπος που
μπορεί να σου κάνει καρκίνο...τον ιό μπορεί να τον έχεις κα 10 χρόνια
και να μη σου κάνει τίποτα, και με μια μικρή πτώση του ανοσοποιητικού
(ενα μικρό κρύωμα π.χ.) να αρχίσει να εμφανίζει τη δράση του...
Επειδή προτιμά σκιερά υγρά και κλειστά μέρη όπου και πολλαπλασιάζεται,
στο στοματικό ο άνδρας έχει περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει κάτι στο σταματικό παρά η γυναικα... Ψάχτο λίγο αλλά πάνω απο όλα ψυχραιμία...ΔΕΝ ήρθε το τέλος του κόσμου...
...μην παίρνετε ναρκωτικά.Δεν φτάνουν για όλους...
mathilda
# 4
στις 16/1/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Πολλοι ενηλικες με ενεργη σεξουαλικη ζωη ειναι φορεις του ιου, αλλα δεν εμφανιζουν ολοι αλλοιωσεις.
Υπαρχουν πολλοι τυποι του ιου και δεν προκαλουν ολοι τις ιδιες βλαβες. Ειναι αλλοι οι τυποι του ιου που προκαλουν τα κονδυλωματα, αλλοι τον καρκινο του τραχηλου της μητρας. Ειναι πολυ σημαντικο να ειναι καλα η υγεια σου γενικα, να εχεις δυνατο ανοσοποιητικο συστημα ωστε να μην εμφανιστουν αλλοιωσεις. Επισης ειναι πολυ σημαντικο να κοψεις το καπνισμα, αν καπνιζεις.
Τωρα, οσον αφορα τη σχεση σας με τον συντροφο σου, δεν νομιζω οτι εχει νοημα να χρησιμοποιειτε προφυλακτικο, αφου οτι ηταν να εχετε μεταδωσει ο ενας στον αλλον, το εχετε μεταδωσει. Αν και καλυτερα θα ηταν να συμβουλευτεις τον γιατρο σου γι αυτο.
Ειναι ομως σημαντικο στην επομενη σχεση σου να χρησιμοποιεις προφυλαξεις, ωστε να μην μεταδωσεις τον ιο.
Περισσοτερες πληροφοριες εδω
http://el.wikipedia.org/wiki/HPV
Therion
# 5
στις 16/1/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
To παρακολουθείς γιατί δεν είναι αστείο. Μια φίλη μου που έχει της ειπε ο γιατρός πως δε γίνεται να κάνει παιδί κανονικά μόνο με καισαρική γιατί θα κολλήσει και αυτό τον ιό. Κατά τ'αλλα cool. 80% έχουν τον ιό. Προφύλαξη παιδάκια.
Ανδρας / 62 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 186
Εξ όσων γνωρίζω, ο στοματικός έρπης οφείλεται σε διαφορετικό στέλεχος του ιού. Δεν κολλάει αν δεν έχεις ανοικτή πληγή.
Το τεστ Παπ θα το κάνεις τον πρώτο χρόνο κάθε 3 μήνες για να δεις πώς εξελίσσεται ο ιός (όπως σου είπε η γιατρός) μετά θα σου πει να το κάνεις κάθε χρόνο, όπως όλες οι γυναίκες. Παλιά έκαναν κρυοπηξίες όταν υπήρχε αλλοίωση στον τράχηλο, τώρα δεν ξέρω τι κάνουν , αλλά αφού η γιατρός δε σου είπε κάτι άλλο εκτός από βιταμίνες, μάλλον είναι καλό για σένα, μέχρι στιγμής.
Μη τρομοκρατείσαι, ακόμα κι αν πάνε όλα στραβά, το προλαβαίνεις, γιατί φαίνεται από το ένα Παπ μέχρι το άλλο η παραμικρή υποτροπή.
Μόλις ξεπεράσεις το σοκ θα το ξεχάσεις , αλλά μη ξεχνάς να κάνεις το Παπ. Τον ιό μπορεί να τον είχες και πριν κάνεις σεξ, οπότε μην ενοχοποιείς το σεξ γι αυτόν. Κολλάει και από βρώμικα χέρια.
Γυναίκα / 33 / Σε σχέση
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Είμαι πολύ καλύτερα απο τότε,όμως δε θέλω να το αφήσω 3 μήνες που μου είπαν,θα ήθελα να κάνω νωρίτερα ξανά παπ(για να σιγουρέψω οτι έχω τον ιο) ή κολποσκόπηση.
Το θέμα μου είναι οτι απογοητεύτηκα απο τη γιατρό μου και ψάχνω άλλο γιατρό τώρα,που να έχει κάποια εμπειρία στο θέμα αυτό και να είναι πιο συζητήσιμος.
Αν γνωρίζει κάποια καλό γυναικολόγο στη Θεσσαλονίκη,που να τη βοήθησε στο θέμα του Hpv,ας μου στείλει ενα πμ.
Ευχαριστώ!!
Γυναίκα / 33 / Σε σχέση
Παράθεση:
Originally posted by AINTE
Ποτε δεν θεραπευεσαι απο τον ιο. Απλα ειναι στο σωμα σου και οταν βγει καταλληλες συνθηκες σκαει μυτη (πχ χαμηλο ανοσοποιητικο,αγχος κτλ κτλ) δηλαδη αν βρει τον οργανισμο σου αποδυναμωμενο. Δηλαδη μπορει να σου σκασει μυτη και μετα απο 5 χρονια.
Ο ιος κολλαει και με προφυλακτικο. Αν πχ ερθει σε τριβη το μολυσμενο το σημειο του συντροφου σου με το δερμα σου. Τον εχει το 80% του πληθυσμου. Ο συντροφος σου πιθανων να εχει κατι αλλα να μην φαινεται γιατι μερικες φορες ειναι πολυ μικρα και πλακωδη και μπορει να μην το χει παρει χαμπαρι και ο ιδιος.
Ο καρκινος ειναι μια εξελιξη για ορισμενους τυπους του ιου. 16 και 18 νομιζω. Τις βιταμινες καταλαβαινω γιατι στις εδωσαν τα φαρμακα δεν καταλαβαινω...απο οτι ξερω απο τη στιγμη που θα βγαλεις κονδυλωματα και δεν εισαι απλα φορεας του ιου βαζεις η αλοιφη για τον αν ειναι εξωτερικα η λειζερ και κρυοπηξια αν ειναι εσωτερικα. Καλη διατροφη υπνος και για παντα εξετασεις
ainte,μάλλον για τη φλεγμονή μου έδωσε τα φάρμακα,για λίγες μέρες ήταν αυτά,όχι για 3μήνες,οπως οι βιταμίνες.
Γυναίκα / 33 / Σε σχέση
Πως γινεται???!!! -Σος!-
Καλησπέρα και πάλι.
Λοιπόν..όπως είχα γράψει το τεστ παπ μου ειχε δειξει πιθανότητα μόλυνσης απο ιο hpv.
θα ξανακάνω τεστ παπ,μόλις μου τελειώσει περίοδος,έχει περάσει 1 μήνας μόνο απο το προηγούμενο,αλλά βιάζομαι να δω τι γίνεται.
Εντωμεταξύ ο φίλος μου έκανε όλες τις εξετάσεις για σμν,συμπεριλαμβανομένουν και του ιού αυτού και βγήκαν αρνητικές!!!!
Τα έχουμε 1,5 χρόνο και το κάναμε μέχρι πριν κάποιο καιρό χωρίς προφυλάξεις.
Με άλλον δεν έχω πάει ,ούτε πριν απο το φιλο μου,ούτε μετά..ούτε είχα κάποιου είδους ερωτική επαφή.τίποτα.
Αφού αυτός βγήκε αρνητικός,γίνεται να έχω εγώ,αφού έχω πάει μόοοονο μαζί του?!
Γιατί βγήκε πιθανότητα αυτού του ιού σε μένα?
Θέλω να ξεαγχωθώ τελείως μέχρι το επόμενο παπ..
Δε γίνεται να έχω εγώ,ε?πώς προέκυψε η πιθανότητα όμως?!
Γυναίκα / 32 / Ελεύθερη
Ν. Έβρου / Μεταξάδες
Απαντήσεις: 2
την ιδια απορια εχω και εγω πωσ γινετε να εχω εγω και αυτος να μην εχει αφου το κααναμε συνεχεια χωρις προφυλαξεις???μηπως ειναι λαθος οι εξετασεις
?
Γυναίκα / 40 / Ελεύθερη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
Στον άντρα δεν φαίνεται.
Στον άντρα δεν φαίνεται ο ιός ούτε στις εξετάσεις. Ναι κολλάει και με στοματικό γι'αυτό πάντα με προφυλάξεις και πολύ προσοχή, γιατί κολλάει ακόμη και με προφυλακτικό. Ελπίζω να είσαι καλά. Στις μικρές ηλικίες συνήθως υποχωρεί μόνος του απ ό,τι έχω διαβάσει.
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102
Καλε Κυρια...αργησατε λιγο... η ειναι ιδεα μου?...

Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από ashatzik
Στον άντρα δεν φαίνεται. Στον άντρα δεν φαίνεται ο ιός ούτε στις εξετάσεις. Ναι κολλάει και με στοματικό γι'αυτό πάντα με προφυλάξεις και πολύ προσοχή, γιατί κολλάει ακόμη και με προφυλακτικό. Ελπίζω να είσαι καλά. Στις μικρές ηλικίες συνήθως υποχωρεί μόνος του απ ό,τι έχω διαβάσει.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 11
Απαντήσεις: 1.283
Θα καταθέσω κάποιες πληροφορίες που έχω συλλέξει για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν είμαι γιατρός καλό θα είναι να τις επιβεβαιώσετε με κάποιο γυναικολόγο.
1. Ο συγκεκριμένος ιός υπάρχει στις βλεννογόνους που σημαίνει πως μπορεί να μεταδοθεί κυρίως μέσω τον εκρίσεων των γεννητικών οργάνων και επικάθεται στις βλεννογόνους της στοματικής κοιλότητας.
2. Έχει πολλά στελέχη που δεν εκφράζονται όλα σε κονδυλώματα, οπότε δεν υπάρχουν πάντα εμφανή συμπτώματα,στην περίπτωση των κονδυλωματων κολλαει και με την επαφή.
3. Στους άνδρες αν δεν υπάρχουν εμφανή κονδυλώματα, μπορεί να διαγνωστεί μόνο με καλλιέργεια επιχρίσματοςαπο τον προστάτη.
4. Το προφυλακτικό προφυλάσει από τον ιό εφόσον χρησιμοποιείτε ΣΩΣΤΑ και με ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟ τρόπο, έχει παρόμοια ποσοστά με την προστασία από εγκυμοσύνη, επίσης το σεξ δεν είναι ο μοναδικός τρόπος μετάδοσης αν καιειναι ο πιό διαδεδομένος.
5. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει εμβόλιο, Οι Νέαρες κοπέλες και οι Μανάδες που έχουν κορίτσια στην εφηβεία, πρέπει να γνωρίζουν πως το ΕΣΥ συνταγογραφει δωρεάν το εμβόλιο για τον HPV για κορίτσια στην εφηβεία,οι νεαρές γυναίκες μπορούν επίσης να το κάνουν εφόσον δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον Ιο.
στα social media