Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978
'Aρεσαν+: 0%
Ιδανικός προορισμός για μετανάστευση
Ποιος είναι κατά την γνώμη σας το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις
ένας νέος άνθρωπος την ζωή του από την αρχή?
Είμαι μεταξύ Νορβηγίας και Δανίας, χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο
και τον χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς στην Ευρώπη.
Ανδρας / 70 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 277
Απαντήσεις: 8.590
Παράθεση:
Originally posted by flat_line
Ποιος είναι κατά την γνώμη σας το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις
ένας νέος άνθρωπος την ζωή του από την αρχή?
Είμαι μεταξύ Νορβηγίας και Δανίας, χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο
και τον χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς στην Ευρώπη.
Να αφήσεις τις χαριτωμενιές για Νορβηγίες και Δανίες, μην ξεχνάς ότι εδώ έχεις υποχρεώσεις.
Εκτός και αν τις τακτοποίησες όλες -τις κοπιλίτσες- .

YES I DOES...
Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός!
Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε!
Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
φιλε φλατ ωραιο θεμα. και σουηδια εχω ακουσει τα καλυτερα. το θεμα ειναι η προσαρμογή τους πρωτους μηνες. Αμα ψαχτεις και βρεις καποια δουλεια απο δω θα ναι ακομα καλυτερα. παντως η αληθεια ειναι πως εδω δε παλευεται. μισθοι του κωλου, ανεργια, διαφθορά. Οποιος φευγει σωζεται.
και κει εχει πραγμα πολυ να τακτοποιήσεις.
Climentini
# 5
στην 1/2/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
aseglio
# 6
στην 1/2/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Και η Νέα Ζηλανδία είναι μέσα στις χώρες που σκέφτομαι σοβαρά,
μάλιστα υπάρχει και ένα σοβαρό πλεονέκτημα, η γλώσσα που
μιλούν είναι τα αγγλικά την οποία ήδη γνωρίζω και δεν θα
χρειαστεί να ξοδέψω χρόνο σε αυτό το θέμα. Αν κάποιος γνωρίζει
λεπτομέρειες για την Νέα Ζηλανδία θα τον παρακαλούσα να γράψει.
# 8
στην 1/2/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Και η Νέα Ζηλανδία είναι μέσα στις χώρες που σκέφτομαι σοβαρά,
μάλιστα υπάρχει και ένα σοβαρό πλεονέκτημα, η γλώσσα που
μιλούν είναι τα αγγλικά την οποία ήδη γνωρίζω και δεν θα
χρειαστεί να ξοδέψω χρόνο σε αυτό το θέμα. Αν κάποιος γνωρίζει
λεπτομέρειες για την Νέα Ζηλανδία θα τον παρακαλούσα να γράψει.
Μακρυα η Αυστραλια και Ν. Ζηλανδια. Θες μια μερα ταξιδι για να επιστρεψεις στην Ελλαδα για επισκεψη/διακοπες.
Ενω Σουηδια ή Σκαδιναβικες χωρες γενικοτερα, τσουπ μπαινεις στο Αεροπλανο και μεσα σε 5-6 ωρες Ελλαδα για 3ημερο.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Originally posted by morgoth
φιλε φλατ ωραιο θεμα. και σουηδια εχω ακουσει τα καλυτερα. το θεμα ειναι η προσαρμογή τους πρωτους μηνες. Αμα ψαχτεις και βρεις καποια δουλεια απο δω θα ναι ακομα καλυτερα. παντως η αληθεια ειναι πως εδω δε παλευεται. μισθοι του κωλου, ανεργια, διαφθορά. Οποιος φευγει σωζεται.
και κει εχει πραγμα πολυ να τακτοποιήσεις.
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Δεν είναι τόσο οι μισθοί όσο η νοοτροπία που υπάρχει,
αισθάνομαι ότι δεν έχω θέση σε αυτό τον τόπο.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Originally posted by nitrox
Μακρυα η Αυστραλια και Ν. Ζηλανδια. Θες μια μερα ταξιδι για να επιστρεψεις στην Ελλαδα για επισκεψη/διακοπες.
Ενω Σουηδια ή Σκαδιναβικες χωρες γενικοτερα, τσουπ μπαινεις στο Αεροπλανο και μεσα σε 5-6 ωρες Ελλαδα για 3ημερο.
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, την απόσταση.
Από την άλλη όμως στις σκανδιναβικές χώρες από όσο διάβασα
πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά την γλώσσα ώστε να
προσαρμοστείς στην τοπική κοινωνία, τέτοιο θέμα δεν θα έχω σε
μια χώρα όπου χρησιμοποιούνται τα αγγλικά
# 11
στην 1/2/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Από την άλλη όμως στις σκανδιναβικές χώρες από όσο διάβασα
πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά την γλώσσα ώστε να
προσαρμοστείς στην τοπική κοινωνία, τέτοιο θέμα δεν θα έχω σε
μια χώρα όπου χρησιμοποιούνται τα αγγλικά
[/size][/color][/font]
Προσεξε, εκει (στις Σκαδιναβιες) δεν ειναι μπανανια/τρελοκομειο/&*%ρδελο οπως εδω. Και μιας που ειναι λιγακι ποιο οργανωμενοι, εχουν τμηματα εκμαθησης γλωσσας για ενηλικες. Απ την αλλη πλευρα γνωριζω οτι το μεγαλυτερο μερος των Σουηδων τουλαχιστον, γνωριζει Αγγλικα. Αρα το θεμα της γλωσσας για εμενα ειναι το λιγοτερο.
Αυτο που με απασχολει (μιας που εχω ζησει μερικα χρονια εξωτερικο) ειναι η προσαρμογη/εγκλιματισμο σε τετοιες κοινωνιες. Διοτι εμεις οι Ελληνες εχουμε μαθει και να ζουμε και να διασκεδαζουμε και να συμπεριφερομαστε διαφορετικα απο αυτους τους βορειους λαους.
Καλυτερα μας παει μια Ισπανια ή Ιταλια .... αλλα και αυτοι στο ιδιο καζανι βραζουν.
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 4.925
Γραφω γενικα για τη μεταναστευση. Ξηγιεμαι. Νταξ? (εχουμε και το φοβο της ευθιξιας εδω μεσα)
Οποιος παει μεταναστης δεν κοιταει μερη για να δει που ειναι ωραια να φωτογραφηθει. Κοιταει που μπορει να βρει ακριες. Αν εχεις ακριες στην Αλβανια, και εκει ειναι ωραια.
Οταν μεταναστευεις, να ξερεις οτι δεν πας για καλυτερη ζωη. Εχεις χασει ηδη τη ζωη σου. Θα υπαρχει μονιμα μια πληγη μεσα σου. Δεν πας για να ξεκινησεις απο το μηδεν πας στο μειον. Πας για να ξεκινησουν τα παιδια σου σε κατι καλυτερο. Η δικια σου η ζωη τελειωνει εκει. Οπως και το να μεινεις στην Ελλαδα παλι στο μειον θα εισαι.
Μια ζωη δεν ξεκιναει στα 30-40 κτλ. Εχει ηδη ξεκινησει εδω. Οι φιλοι, οι συγγενεις.. αυτους που δεν θα εχεις εκει. Αυτο δεν γινεται να πατησεις delete. Για αυτο θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος. Μια νεα ζωη δεν ειναι μονο το οικονομικο.. μια νεα ζωη εμπεριεχει τα παντα εκ νεου. Πολλα δε θα τα χτισεις ποτε. Θα μεινουν χτισμενα στην Ελλαδα για παντα και εσυ μακρυα απο αυτα.
Σε μια ξενη χωρα, πας για να εχεις το κεφαλι χαμηλα. Αυτο θα το ξερεις εκ των προτερων για να μην σου ερθει ο ουρανος σφοντηλι. Ειδικα αμα εισαι ευαισθητος.
Οι μεταναστατες παντα κατι χανουν.. εχουν δυο πατριδες. Αυτη που τους γεννησε και αυτη που τους ταϊσε. Παντα ομως.
Οποιος ειναι δυνατος να ξενιτευτει. Εγω δεν μπορω να αφησω το χωριο μου. Καλο κακο, με μελλον με χωρις μελλον, δεν ειμαι τοσο δυνατη. Ασχετως αν το σκεφτομαι οπως οι περισσοτεροι. Αλλα στη φαντασια μου μονο.. οπως και οι περισσοτεροι. Αυτοι που φευγουν ειναι αυτοι που εχουν αντοχες. Θελει πολλα κιλα μπιπ για να φυγεις. Καλο τους ταξιδι.
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Originally posted by nitrox
Προσεξε, εκει (στις Σκαδιναβιες) δεν ειναι μπανανια/τρελοκομειο/&*%ρδελο οπως εδω. Και μιας που ειναι λιγακι ποιο οργανωμενοι, εχουν τμηματα εκμαθησης γλωσσας για ενηλικες. Απ την αλλη πλευρα γνωριζω οτι το μεγαλυτερο μερος των Σουηδων τουλαχιστον, γνωριζει Αγγλικα. Αρα το θεμα της γλωσσας για εμενα ειναι το λιγοτερο.
Αυτο που με απασχολει (μιας που εχω ζησει μερικα χρονια εξωτερικο) ειναι η προσαρμογη/εγκλιματισμο σε τετοιες κοινωνιες. Διοτι εμεις οι Ελληνες εχουμε μαθει και να ζουμε και να διασκεδαζουμε και να συμπεριφερομαστε διαφορετικα απο αυτους τους βορειους λαους.
Καλυτερα μας παει μια Ισπανια ή Ιταλια .... αλλα και αυτοι στο ιδιο καζανι βραζουν.
Τα γνωρίζω αυτά που γράφεις, όμως για να βρεις εργασία, πρέπει
να μπορείς να συνεννοηθείς σε ικανοποιητικό βαθμό, πράγμα που
σημαίνει ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσω από σήμερα την εκμάθηση
της γλώσσας, όσο είμαι ακόμα στην Ελλάδα. Το θέμα της
προσαρμογής στην κουλτούρα τους δεν με προβληματίζει, πάντα
δουλειά σπίτι ήμουν. Ποτέ δεν υπήρξα fun της διασκέδασης. Το
αντίθετο, θέλω να ζήσω σε μια χώρα όπου οι νόμοι εφαρμόζονται,
και υπάρχει κράτος πρόνοιας.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-
Γραφω γενικα για τη μεταναστευση. Ξηγιεμαι. Νταξ? (εχουμε και το φοβο της ευθιξιας εδω μεσα)
Οποιος παει μεταναστης δεν κοιταει μερη για να δει που ειναι ωραια να φωτογραφηθει. Κοιταει που μπορει να βρει ακριες. Αν εχεις ακριες στην Αλβανια, και εκει ειναι ωραια.
Οταν μεταναστευεις, να ξερεις οτι δεν πας για καλυτερη ζωη. Εχεις χασει ηδη τη ζωη σου. Θα υπαρχει μονιμα μια πληγη μεσα σου. Δεν πας για να ξεκινησεις απο το μηδεν πας στο μειον. Πας για να ξεκινησουν τα παιδια σου σε κατι καλυτερο. Η δικια σου η ζωη τελειωνει εκει. Οπως και το να μεινεις στην Ελλαδα παλι στο μειον θα εισαι.
Μια ζωη δεν ξεκιναει στα 30-40 κτλ. Εχει ηδη ξεκινησει εδω. Οι φιλοι, οι συγγενεις.. αυτους που δεν θα εχεις εκει. Αυτο δεν γινεται να πατησεις delete. Για αυτο θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος. Μια νεα ζωη δεν ειναι μονο το οικονομικο.. μια νεα ζωη εμπεριεχει τα παντα εκ νεου. Πολλα δε θα τα χτισεις ποτε. Θα μεινουν χτισμενα στην Ελλαδα για παντα και εσυ μακρυα απο αυτα.
Σε μια ξενη χωρα, πας για να εχεις το κεφαλι χαμηλα. Αυτο θα το ξερεις εκ των προτερων για να μην σου ερθει ο ουρανος σφοντηλι. Ειδικα αμα εισαι ευαισθητος.
Οι μεταναστατες παντα κατι χανουν.. εχουν δυο πατριδες. Αυτη που τους γεννησε και αυτη που τους ταϊσε. Παντα ομως.
Οποιος ειναι δυνατος να ξενιτευτει. Εγω δεν μπορω να αφησω το χωριο μου. Καλο κακο, με μελλον με χωρις μελλον, δεν ειμαι τοσο δυνατη. Ασχετως αν το σκεφτομαι οπως οι περισσοτεροι. Αλλα στη φαντασια μου μονο.. οπως και οι περισσοτεροι. Αυτοι που φευγουν ειναι αυτοι που εχουν αντοχες. Θελει πολλα κιλα μπιπ για να φυγεις. Καλο τους ταξιδι.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Η μόνη πληγή που υπάρχει μέσα μου είναι αυτή που μου
δημιουργεί η καθημερινότητα σε αυτό τον τόπο.
Δεν με ενδιαφέρει να μεγαλουργήσω η να δημιουργήσω, απλά να
ζήσω αξιοπρεπώς, να στήσω την ζωή μου σε στέρεες βάσεις. Πάντα
ήμουν ταπεινός, όπου και αν εργάστηκα το έκανα με χαμηλά το
κεφάλι, δεν θα αλλάξει τώρα ο χαρακτήρας μου. Να κάνω και
παιδιά μια μέρα, για τα οποία να μην φοβάμαι μήπως τους
καταστρέψει την ζωή το μπουρδέλο.
Γυναίκα / 40 / Ελεύθερη
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 8.663
κοιτα να δεις...
επειδη εχω ατομα που εχουν μετανασταστευει τα οποια ειναι κοντινα προσωπα...
θα σου πω το εξης...
δεν αντεχεται αυτο το πραγμα...
ναι μεν εχει μια καλη ποιοτητα ζωης εκει που ειναι... εχει δουλεια...
εχει παρεες...
αλλα....
η ζωη χωρις τους δικους σου ανθρωπους που καθημερινα σε κανουν να γελας με την ψυχη σου...
ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ.
"Why is it something so good
Just can't function no more?
Love ... love will tear us apart again..."
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Ολοι αυτο θελουμε φλατ. Οι λογοι ειναι γνωστοι σε ολους. Ωστοσο δεν πας μεταναστης πουθενα που δεν εχεις μια ακρια. Αυτο θα σε καθοδηγησει. Θειος ειναι? Ξαδερφος ειναι? Μπαρμπας του φιλου σου ειναι?
Χρειαζεται καποιος γνωστος. Αν δεν εχεις μια ειδικοτητα που να εισαι χρησιμος σε μια αγνωστη κοινωνια, τοτε πως θα πας στο αγνωστο? Δε στεκει να κοιτας περιοχες. Πρωτα κοιτας τις ακριες - γνωστους και αν εχεις πολλους διαλεγεις και χωρα.
Αν δεν εχεις θα περιμενεις μα οπου να ναι, θα βρεθουν πολλες ακριες- γνωστοι. Μεσα στο χρονο ουουου...
"Τους δρακους τους σκιζουμε στα τεσσερα... και καμια φορα και στα 8. Δρακοι πολλοι υπηρξανε. Ηλιος ομως ΕΝΑΣ και ΚΑΙΕΙ."
# 17
στην 1/2/2012
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
προσωπικά με καλύπτει απόλυτα η άποψη της sunnyeyes.
το βασικό μειονέκτημα είναι η προσαρμογή στον τρόπο ζωής. ένα βασικό πρόβλημα είναι η ψυχρότητα στις κοινωνικές σχέσεις στους λαούς αυτούς.
αν ωστόσο εσύ θεωρείς ότι σου ταιριάζει αυτό και μπορείς να προσαρμοστείς, ανάμεσα στις χώρες που σκέφτεσαι προτείνω δανία.
οι σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ βόρεια, νυχτώνει από τις 3 το μεσημέρι 6 μήνες το χρόνο και τους άλλους 6 δεν νυχτώνει με τίποτα!
η νέα ζηλανδία είναι πολυυυ μακριά! θα είσαι μακριά σε κάθε στιγμή νοσταλγίας (δεν γίνεται να πάρεις το αεροπλάνο έτσι και να ερθεις τριήμερο) και πολύ μακριά σε ο,τιδήποτε συμβεί σε δικούς σου ανθρώπους.
προσωπικά μόνο εάν ήμουν πολύ απογοητευμένη από τη ζωή μου εδώ θα σκεφτόμουν να γίνω μετανάστρια.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Originally posted by marili1980
προσωπικά με καλύπτει απόλυτα η άποψη της sunnyeyes.
το βασικό μειονέκτημα είναι η προσαρμογή στον τρόπο ζωής. ένα βασικό πρόβλημα είναι η ψυχρότητα στις κοινωνικές σχέσεις στους λαούς αυτούς.
αν ωστόσο εσύ θεωρείς ότι σου ταιριάζει αυτό και μπορείς να προσαρμοστείς, ανάμεσα στις χώρες που σκέφτεσαι προτείνω δανία.
οι σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ βόρεια, νυχτώνει από τις 3 το μεσημέρι 6 μήνες το χρόνο και τους άλλους 6 δεν νυχτώνει με τίποτα!
η νέα ζηλανδία είναι πολυυυ μακριά! θα είσαι μακριά σε κάθε στιγμή νοσταλγίας (δεν γίνεται να πάρεις το αεροπλάνο έτσι και να ερθεις τριήμερο) και πολύ μακριά σε ο,τιδήποτε συμβεί σε δικούς σου ανθρώπους.
προσωπικά μόνο εάν ήμουν πολύ απογοητευμένη από τη ζωή μου εδώ θα σκεφτόμουν να γίνω μετανάστρια.
Τα γνωρίζω αυτά που γράφεις, πάντως τα κλίμα στη Δανία είναι
ποιο ομαλό, και οι κάτοικοί της διάβαζα πως είναι από τους ποιο
ευτυχισμένους. Ειδικότητα που να μου προσφέρει εργασία έχω,
και δεν χρειάζομαι κάποιο γνωστό η μπάρμπα για να τα καταφέρω,
μπορώ να το κάνω και μόνος μου.
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Μονος του κανεις δεν τα καταφερνει σε αυτη τη ζωη. Αλλά εσυ ξερεις καλυτερα φλατ. Σου ευχομαι τα καλυτερα. Δανια προτιμαω και εγω τοτε. Και εχει πολλους Ελληνες εκει.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Originally posted by sunnyeyes-
Μονος του κανεις δεν τα καταφερνει σε αυτη τη ζωη. Αλλά εσυ ξερεις καλυτερα φλατ. Σου ευχομαι τα καλυτερα. Δανια προτιμαω και εγω τοτε. Και εχει πολλους Ελληνες εκει.
sunny, να χαρείς, μην μου γράφεις για γνωστούς και
μπαρμπάδες.
στα social media