Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ιδανικός προορισμός για μετανάστευση

Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678

flat_line

# 61 στις 2/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by __John__
Wind μπορώ να καταλάβω τον πόνο ενός γονιού που φαντάζεται πως το παιδί του μπορεί να μεταναστεύσει, αλλά μας έθαψες με τα παραπάνω όσους ζούμε στο εξωτερικό.
Ελπίζω να μην πιστεύεις πράγματι, ότι η μετανάστευση είναι πιο εύκολη από την παραμονή, ότι όσοι φύγαμε δεν είχαμε τσαγανό και θέληση (το αντίθετο μάλλον; ), ότι ζούμε ζωές ευθυγραμμισμένες χωρίς τη χαρά της δημιουργίας και έχουμε θάψει το θησαυρό της ψυχής μας;

Γενικά flat, αν ήταν να φύγω τώρα θα κοιτούσα και γω Σκανδιναβία μεριά. Φινλανδία δε παίζεται η γλώσσα... Νορβηγία θα ήταν ο στόχος μου, αλλά δε ξέρω τι παίζει με τις παραμονές μια και δεν είναι μέλος της Ε.Ε. Σουηδία και Δανία ακούγονται επίσης καλά.
Αν δεν έχεις επηρρεαστεί αρνητικά από τον μισογερμανισμό των τελευταίων χρόνων στα ΜΜΕ και δε πιστεύεις ότι η Μέρκελ φταίει για όλα, θα σου πρότεινα φυσικά και τη Γερμανία. Με περίπου 83 εκατομμύρια πληθυσμό έχεις απίστευτες δυνατότητες όσον αφορά στην εργασία (αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κάνεις καλά τη δουλειά σου, όχι πως μιλάς τη γλώσσα), διαπροσωπικές σχέσεις (41,5 εκατομμύρια γυναίκες ρεεεε ), ζεις στο κέντρο της Ευρώπης και μπορείς τα Σαββατοκύριακα να επισκέπτεσαι άλλες χώρες. Με πολύ καλή οργάνωση, προσεγμένη φύση/δάση αλλά λίγη θάλασσα και αυστηρούς ρυθμούς εργασίας!
Και τελικά, αν δε με φόβιζε το πολύ μακριά, θα κοιτούσα περισσότερο Canada/USA και Australia/New Zealand. Αλλά σε Καναδά και Αυστραλία από ό,τι ξέρω πρέπει να έχεις βρει ήδη δουλειά για άδεια παραμονής.
Αν όμως έχεις οικογένεια και φίλους Ελλάδα, το ξεχνάς και περιορίζεσαι Ευρώπη, μπορείς π.χ. να κατεβείς Παρασκευή και να γυρίσεις Κυριακή, έτσι για την πλάκα.

Και τέλος να σου πω ότι:
1. Στην αρχή θα είναι πολύ δύσκολα. Όσο μεγαλύτερος είσαι σε ηλικία, τόσο πιο πολύ σε πονάει το γνώριμο περιβάλλον, οι συγγενείς και οι φίλοι που έχεις αφήσει πίσω. Αν περάσεις τους πρώτους δύο μήνες και κάνεις κάποιες γνωριμίες είσαι σε καλό δρόμο.
Είναι όμως πολύ διαφορετικό το πως αντιδράει κανείς, έχω ένα γνωστό που έφυγε "να βρει την τύχη του" στη Σουηδία, τελικά κατέληξε Νορβηγία, έμαθε τη γλώσσα, φοίτησε σε σχολή ως παιδαγωγός για παιδιά με ειδικές ανάγκες και δε σκέφτεται να επιστρέψει. Επίσης μια γνωστή που έφυγε Σουηδία σε ελληνικό σχολείο με πενταετή σύμβαση (έτοιμη δουλειά, σπίτι και διπλό μισθό) και μετά από δύο μήνες επέστρεψε γιατί δεν άντεξε.
2. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Γνωρίζω εδώ που ζω αρκετούς Έλληνες, Ιταλούς, Τούρκους κλπ που βρίζουν τους ντόπιους. Έτσι μου ρχετε να τους πω "αν είσαι εδώ δυστυχισμένος γιατί δε πας αλλού;", αλλά τελικά δε θα είχε νόημα να το κάνω. Αν ταυτίζεσαι με απόψεις διάφορων καναλιών και εφημερίδων και πιστεύεις ότι για όλα φταίνει οι Τούρκοι, οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί, τότε το αφήνεις. Γενικώς για όσους πιστεύουν ότι όλοι οι Βρετανοί είναι μεθύστακες, οι Γερμανοί κρυώκωλοι, οι Αμερικάνοι χαζοί κλπ κλπ η μετανάστευση θα τους κάνει δυστυχισμένους, γιατί όπου και να παν, πηγαίνουν με ένα σάκο προκαταλήψεις και βρίσκουν πολλά κουσούρια στον νέο τόπο, οπότε κλείνονται σε ghetto με ομοεθνείς τους.
3. Αν τελικά φύγεις για κεντρική/βόρεια Ευρώπη, κοίτα να σχεδιάζεις μικρές αποδράσεις και τριήμερες βόλτες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ειδικά στο ξεκίνημα το αίσθημα ότι είναι "σα να κατεβαίνεις για καφέ" μέσα σε 3-4 ώρες, μειώνει κατα πολύ την αρχική μελαγχολία που ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις.
4. Μη διακόψεις τις επαγγελματικές σου σχέσεις με Ελλάδα, το αίσθημα ότι στη χειρότερη μπορείς και να επιστρέψεις είναι καθησυχαστικό.

Ω ρε σεντόνι... Εγώ πάντως δε θα το διάβαζα.

Φίλε john, δεν μου φταίει κανένας για την κατάντια της Ελλάδας.
Δεν είμαι προκατειλημμένος με κανένας και αισθάνομαι έτοιμος για
προσπάθεια αποφασιστικής σημασίας και εξαιρετικής δυσκολίας.
Αρκεί να καταφέρω να βρω της συνθήκες που θα μου επιτρέψουν
να δουλέψω και να δουλέψω με λύσσα. Γιατί όμως θα
προτιμούσες Νορβηγία και όχι Δανία η Σουηδία, γνωρίζεις
πράγματα που δεν τα ξέρω?

ROCK-54

# 62 στις 2/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Καλη μερα,Φλατ.

Ειναι λυπηρο ενας νεος ανθρωπος να ειναι αναγκασμενος να μεταναστευσει
για μια καλυτερη ζωη,επειδη η χωρα του τον διωχνει......

Κ'εγω(αργοτερα),αυτο θα ελεγα στα παιδια μου-να κανουν την τυχη τους αλλου,εδω δυστυχως οι νεοι ειναι καταδικασμενοι...........

Δια της λογικης θα σου ελεγα να ψαξεις χωρα,οπου εχει χαμηλα ποσοστα
ανεργιας, κ κυριως χωρα οπου η ειδηκοτητα σου εχει ζητηση.
Οι Σκανδιναβικες χωρες ειναι μια καλη λυση.Μια(αλλη)καλη λυση ειναι η Ελβετια,η Γερμανια,η Ολλανδια κ το Λουξεμβουργο-χωρες με ψηλο βιωτικο
επιπεδο,οργανωμενες,με παραγωγη κ προοπτικες (ακομα)μεγαλυτερης αναπτυξης.
Ευχομαι να ξεφυγεις απο την μιζερια μας,να εχεις καλη τυχη(θα την χρειαστεις),κ προ παντων να προκοψεις!

daka2010

# 63 στις 2/2/2012
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Αγιος Αθανάσιος
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 2.027
Αν ήμουν αναγκασμένη να φύγω θα διάλεγα την Γερμανία.
Για την οργάνωση της, τους νόμους της και την Άριστη ιατρική τους περίθαλψη!

Αλλά πάλι … σαν την Ελλάδα ρε γμτ δεν έχει…

flat_line

# 64 στις 2/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by ROCK-54
Καλη μερα,Φλατ.

Ειναι λυπηρο ενας νεος ανθρωπος να ειναι αναγκασμενος να μεταναστευσει
για μια καλυτερη ζωη,επειδη η χωρα του τον διωχνει......

Κ'εγω(αργοτερα),αυτο θα ελεγα στα παιδια μου-να κανουν την τυχη τους αλλου,εδω δυστυχως οι νεοι ειναι καταδικασμενοι...........

Δια της λογικης θα σου ελεγα να ψαξεις χωρα,οπου εχει χαμηλα ποσοστα
ανεργιας, κ κυριως χωρα οπου η ειδηκοτητα σου εχει ζητηση.
Οι Σκανδιναβικες χωρες ειναι μια καλη λυση.Μια(αλλη)καλη λυση ειναι η Ελβετια,η Γερμανια,η Ολλανδια κ το Λουξεμβουργο-χωρες με ψηλο βιωτικο
επιπεδο,οργανωμενες,με παραγωγη κ προοπτικες (ακομα)μεγαλυτερης αναπτυξης.
Ευχομαι να ξεφυγεις απο την μιζερια μας,να εχεις καλη τυχη(θα την χρειαστεις),κ προ παντων να προκοψεις!

Σας ευχαριστώ, μόλις έλεγξα τα ποσοστά ανεργίας, η Αυστρία είναι
η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστά ενώ η Δανία φαίνεται να έχει
μάλλον υψηλό ποσοστό. Ακόμα και σας ανειδίκευτος εργάτης να
δουλέψω δεν με πειράζει, αρκεί να έχω μια αξιοπρεπή εργασία
ώστε να μπορέσω να ζήσω χωρίς να χρειάζομαι την βοήθεια
κανενός.

Racina

# 65 στις 2/2/2012
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 760
flat
καταρχην δες καποια αντικειμενικα στοιχεια πχ οπως εδω
http://www.e-observer.gr/2011/12/50-2011.html

αναφερονται βασει ερευνας πολεις με καλο βιοτικο επιπεδο.

Επισης ψαξε σε μπλογκς και φορουμ να δεις κλιμακες φορολογιας και κοστος ζωης.

Μετα προσπαθησε να σκεφτεις ανθρωπους που γνωριζες και εφυγαν εξω.. ή ανθρωπους που ξερουν ανθρωπους που εφυγαν εξω.. δηλαδη σκαλισε το οσο μπορεις για να παρεις πληροφοριες απο ανθρωπους που ηδη ειναι εξω.

Ψαξε στο φεισμπουκ κλπ και σε φορουμς να βρεις δικτυα ελληνων σε αλλες χωρες... ειναι πολυ σημαντικη η βοηθεια που σου παρεχουν οι συμπατριωτες σου σε μια ξενη χωρα.

Και ξεκινα επαφες με προξενεια και εν δυναμει εργοδοτες που θα τους ανακαλυψεις μεσα απο ιστοσελιδες ανευρεσης εργασιας για τις χωρες που ενδιαφερεσαι.
Επισης αν καταληξεις σε μια χωρα, ψαξε τι χαρτια απαιτουνται προκειμενουν να ζησεις και να εργαστεις εκει. Στην εε ειναι ευκολα τα πραγματα αλλα σε Αυστραλια πχ, πρεπει να πας με προσκληση απο μονιμο κατοικο... δεν μπορεις να πας μονος ετσι στο ασχετο και να ψαχνεις για δουλεια

Κανε μια οργανωμενη δουλεια και σιγουρα θα βρεις τι σου ταιριαζει
Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή.

soulmemory

# 66 στις 2/2/2012
author
Γυναίκα / 35 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 406
Λοιπόν.. Άπειρα πράματα έχω να πω για το θέμα, όπως όλοι μας.
Θα είμαι αρκετά σύντομη.
Νορβηγία ή Δανία?

Νορβηγία ήμουν πρόσφατα.
Ο φίλος μου που βρίσκεται εκεί εδώ και 2,5 χρόνια έχει πέσει σε βαριά κατάθλιψη που σιγα σιγά την ξεπερνάει.
Εξαρτάται τί ζητάς. Αυτός ο φίλος μου δεν ήταν ποτέ της διασκέδασης και έφυγε για μια καλύτερη δουλειά και επειδή δεν άντεχε τη νοοτροπία της Ελλάδας.
(ξεκίνησε μόνος, χωρίς άκρες, τίποτα.)

Τί έγινε? Βρήκε μια δουλειά, τα βγάζει πέρα αλλά έχει πιεστεί απίστευτα απ'την νοοτροπία. Οι άνθρωποι εκεί είναι ψυχροί, λειτουργούν αυτοποιημένα. Κι όταν εμένα μου φάνηκαν φιλόξενοι και ευγενικοί, μου απάντησε: δεν είναι έτσι γιατί το νιώθουν αλλά γιατί έμαθαν να είναι ευγενικοί.

Λειτουργούν με παρωπίδες. Δεν αντιδρούν σε τίποτα. Βασιλευόμενη δημοκρατία. Αύξηση πχ στο εισητήριο του μετρο απο 1 ευρώ σε 5?(εκεί έχουν Νορβηγικές κορώνες), μάλιστα θα πουν. Καμία αντίδραση για τίποτα. Ψυχρά πρόβατα, χωρίς άποψη.
Εκεί κλείστηκε στο καβούκι του, δε μπορεί να συναντήσει ούτε έναν ώστε να εμπιστευθεί..

Στη Σκανδιναβία οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν τη νοοτροπία, τα πάντα.
Δανία, καλές προοπτικές αλλά αφόρητη μοναξιά..

Σουηδία μια χαρά αν και εκεί δυσκολεύουν οικονομικά. Όσοι γνωστοί μου είναι εκεί, είναι ικανοποιημένοι αλλά όλοι τους μετανάστευσαν με τον/την σύντροφο ή φίλους γενικά. Όχι μόνοι.

Τεσπα, αρχίζω να μακρυγορώ και δε θέλω.

Σκέφτομαι κι εγω τη μετανάστευση. Έχω ζήσει στην Ισπανία και πιστεύω ταιριάζει πολύ με τα θέλω μου. Αλλά από κρίση καλά πάνε κι αυτοί.

Αν είναι να φύγω από δω για δουλειά στο εξωτερικό κλπ, επειδή τα'χω ζήσει αρκετά και με δικούς μου, (για μ'ένα μιλάω), θα το έκανα μόνο αν ξεκινούσα με παρέα. Κι αυτό γιατί άλλο να πας ταξιδάκι, ή για σπουδές που είσαι ανέμελος κι άλλο για μια νέα αρχή.

Δύσκολα συναντάς ανθρώπους που θα ανοιχτείς και θα εμπιστευθείς. Άλλη γλώσσα, νοοτροπία κλπ. Παρέες εύκολο.
Αλλά με τον καιρό δε μπορείς να αρκεστείς στις παρέες.. Χρειάζεσαι κάποιον δικό σου να σε καταλάβει απόλυτα..

flat_line

# 67 στις 2/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by Racina
flat
καταρχην δες καποια αντικειμενικα στοιχεια πχ οπως εδω
http://www.e-observer.gr/2011/12/50-2011.html

αναφερονται βασει ερευνας πολεις με καλο βιοτικο επιπεδο.

Επισης ψαξε σε μπλογκς και φορουμ να δεις κλιμακες φορολογιας και κοστος ζωης.

Μετα προσπαθησε να σκεφτεις ανθρωπους που γνωριζες και εφυγαν εξω.. ή ανθρωπους που ξερουν ανθρωπους που εφυγαν εξω.. δηλαδη σκαλισε το οσο μπορεις για να παρεις πληροφοριες απο ανθρωπους που ηδη ειναι εξω.

Ψαξε στο φεισμπουκ κλπ και σε φορουμς να βρεις δικτυα ελληνων σε αλλες χωρες... ειναι πολυ σημαντικη η βοηθεια που σου παρεχουν οι συμπατριωτες σου σε μια ξενη χωρα.

Και ξεκινα επαφες με προξενεια και εν δυναμει εργοδοτες που θα τους ανακαλυψεις μεσα απο ιστοσελιδες ανευρεσης εργασιας για τις χωρες που ενδιαφερεσαι.
Επισης αν καταληξεις σε μια χωρα, ψαξε τι χαρτια απαιτουνται προκειμενουν να ζησεις και να εργαστεις εκει. Στην εε ειναι ευκολα τα πραγματα αλλα σε Αυστραλια πχ, πρεπει να πας με προσκληση απο μονιμο κατοικο... δεν μπορεις να πας μονος ετσι στο ασχετο και να ψαχνεις για δουλεια

Κανε μια οργανωμενη δουλεια και σιγουρα θα βρεις τι σου ταιριαζει

Σε ευχαριστώ

# 68 στις 2/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Εγώ δεν το σκεφτομαι πάντως...

Δηλαδή, εγώ τους χειμωνιάτικους μήνες που βραδιάζει απο τις 5-6 και βρέχει παθαίνω κατάθλιψη...μ'αρέσει να βλέπω φως ρε παιδί μου! φτιάχνει το κέφι μου! Το προτιμώ αυτο και να έχω μια δουλειά οποια να'ναι κουτσά-στραβά, παρά να έχω μια καλή θεση στο εξωτερικό αλλα μεσα στην μουντάδα. Δεν υποβιβάζω αλλες χώρες, μια χαρά ειναι, απλώς πως έχει συνηθίσει κανεις.

Ισως αν έβρισκα κάτι στον τομέα που πάντα ονειρευομουν να δουλέψω - να φτιάχνω παιχνίδια δηλαδή - να σκεφτόμουν να πάω εξω. Γιατί τότε θα έκανα την τρέλα μου επάγγελμα. Μονο τότε. Αλλα τώρα έχω μεγαλώσει, δεν πήρα πτυχίο, ποιος να με φέρει απο την Ελλάδα στο εξωτερικο και γιατί. Οποτε, μενουμε εδώ. Αλλωστε δεν έχω και τόσα προσόντα ωστε να μην με χωράει η Ελλαδίτσα, οσα κι αν της σουρνουμε Σαν την Ελλάδα ειμαι κι εγώ τώρα που το σκέφτομαι, τεμπελάκος, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ολα την τελευταία στιγμή. Δεν θα φτούραγα έξω. Φυσικά τα γερά "μυαλά" το πιο πιθανό είναι να φυγουν, και δεν τους αδικώ, ειναι μια άλλη ιστορία.

flat_line

# 69 στις 2/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by ___mikeman___
Εγώ δεν το σκεφτομαι πάντως...

Δηλαδή, εγώ τους χειμωνιάτικους μήνες που βραδιάζει απο τις 5-6 και βρέχει παθαίνω κατάθλιψη...μ'αρέσει να βλέπω φως ρε παιδί μου! φτιάχνει το κέφι μου! Το προτιμώ αυτο και να έχω μια δουλειά οποια να'ναι κουτσά-στραβά, παρά να έχω μια καλή θεση στο εξωτερικό αλλα μεσα στην μουντάδα. Δεν υποβιβάζω αλλες χώρες, μια χαρά ειναι, απλώς πως έχει συνηθίσει κανεις.

Ισως αν έβρισκα κάτι στον τομέα που πάντα ονειρευομουν να δουλέψω - να φτιάχνω παιχνίδια δηλαδή - να σκεφτόμουν να πάω εξω. Γιατί τότε θα έκανα την τρέλα μου επάγγελμα. Μονο τότε. Αλλα τώρα έχω μεγαλώσει, δεν πήρα πτυχίο, ποιος να με φέρει απο την Ελλάδα στο εξωτερικο και γιατί. Οποτε, μενουμε εδώ. Αλλωστε δεν έχω και τόσα προσόντα ωστε να μην με χωράει η Ελλαδίτσα, οσα κι αν της σουρνουμε Σαν την Ελλάδα ειμαι κι εγώ τώρα που το σκέφτομαι, τεμπελάκος, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ολα την τελευταία στιγμή. Δεν θα φτούραγα έξω. Φυσικά τα γερά "μυαλά" το πιο πιθανό είναι να φυγουν, και δεν τους αδικώ, ειναι μια άλλη ιστορία.

Θα σου απαντήσω επειδή σε γνωρίζω αρκετό καιρό, σε αυτό το φόρουμ, και
επειδή πιστεύω ότι μπορείς να καταλάβεις.
Εγώ φίλε μου δεν είμαι σαν την ελλάδα, και για αυτό δεν μπορώ να ανεχτώ
να με ταπεινώνουν για 500 η 600 ευρώ, όπως φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί
ο βασικός μισθός.
Επειδή δεν είμαι τεμπελάκος και δεν εργάζομαι κουτοπονηρήστικα, θεωρώ
προσβολή να αμοίβομαι με αυτούς τους μισθούς, την στιγμή που κοιτάνε πως
θα μου πιουν το αίμα, με την ανοχή του ανύπαρκτου κράτους.
Τώρα που θα δουλέψεις σε σούπερ μάρκετ θα καταλάβεις ποια είναι η
Ελλάδα, όταν θα κρύβονται πίσω από τίποτα ράφια για να παρακολουθούν
τι κάνεις και πως το κάνεις, όταν θα αισθανθείς να διακυνδυνεύει η σωματική
σου ακεραιότητα από τις εξαθλιωμένες υποδομές, και όταν θα αισθανθείς να
βγάζουν πάνω σου διάφορα κόμπλεξ, θα καταλάβεις από πρώτο χέρι ποια
είναι η Ελλάδα.

__John__

# 70 στις 2/2/2012
author
Ανδρας / 47 / Ελεύθερος
Γερμανία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 218

Παράθεση:
Originally posted by flat_line

Φίλε john, δεν μου φταίει κανένας για την κατάντια της Ελλάδας.
Δεν είμαι προκατειλημμένος με κανένας και αισθάνομαι έτοιμος για
προσπάθεια αποφασιστικής σημασίας και εξαιρετικής δυσκολίας.
Αρκεί να καταφέρω να βρω της συνθήκες που θα μου επιτρέψουν
να δουλέψω και να δουλέψω με λύσσα. Γιατί όμως θα
προτιμούσες Νορβηγία και όχι Δανία η Σουηδία, γνωρίζεις
πράγματα που δεν τα ξέρω?

Flat, απλώς προσωπική μου άποψη που μπορεί να είναι και λανθασμένη, έχω ακούσει από γνωστούς πολλά καλά για Νορβηγία, για παράδειγμα τους μισθούς, την οργάνωση, περίθαλψη, παιδεία, φύση (αν σου αρέσει το κρύο). Αυτό δε σημαίνει ότι στη Σουηδία ή τη Δανία δεν ενδέχεται να είναι αντίστοιχα καλά, απλώς εκεί δεν έχω τόσους γνωστούς.
Βλέπεις όμως, κάποιο άλλο μέλος ανέφερε ότι φίλος έπεσε σε κατάθλιψη στη Νορβηγία. Αυτό όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Αν σε ενοχλεί η σκοτείνια το χειμώνα και το κρύο, ίσως η νότια Γερμανία και η Ελβετία/Αυστρία (σου αρέσουν τα βουνά; ) να σε ενδιαφέρουν.

Επειδή γράφεις ότι και ως ανειδίκευτος εργάτης θα έφευγες, αυτό προσωπικά δεν θα το έκανα. Έχω δει πολλούς Έλληνες και άλλους να δουλεύουν μέχρι απίστευτης κόπωσης. Επίσης η αντιμετώπιση είναι μείον (σκέψου τους Αλβανούς που πρωτοήρθαν στην Ελλάδα). Αντίθετα αν έχεις μια ειδικότητα και είσαι καλός στη δουλειά σου, χαίρεις αναγνώρισης και θετικής αντιμετώπισης. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.

Arxutas

# 71 στην 1/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Απαντήσεις: 1.191

Παράθεση:
Originally posted by elix_geo

Παράθεση:

Ποιος είναι κατά την γνώμη σας το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις
ένας νέος άνθρωπος την ζωή του από την αρχή?
Είμαι μεταξύ Νορβηγίας και Δανίας, χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο
και τον χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς στην Ευρώπη.

Να αφήσεις τις χαριτωμενιές για Νορβηγίες και Δανίες, μην ξεχνάς ότι εδώ έχεις υποχρεώσεις.
Εκτός και αν τις τακτοποίησες όλες -τις κοπιλίτσες- .

Τίποτα πιο δύσκολο από την ευθύτητα και τίποτα πιο εύκολο από την κολακεία.

Arxutas

# 72 στην 1/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Απαντήσεις: 1.191

Παράθεση:

Παράθεση:
Originally posted by Racina
Μην ειστε τοσο απολυτοι στο θεμα της νοοτροπιας.. υπαρχουν ανθρωποι που εφυγαν και βρηκαν τη χαρα τους... Αν μπορεις να βρεις καλυτερα δεν υπαρχει λογος να ζοριζεσαι σε περιβαλλον που δεν σε εμπνεει..

Αυτό σκέφτομαι, αφού μπορώ να βρω καλύτερα, και ξέρω πως
μπορώ να τα καταφέρω, γιατί να παραμείνω σε ένα περιβάλλον
που μου προκαλεί αποστροφή.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Απο που είσαι flat; Εννοω καταγωγή;
Τίποτα πιο δύσκολο από την ευθύτητα και τίποτα πιο εύκολο από την κολακεία.

# 73 στις 3/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Συμφωνώ με την ιδέα της Σουηδίας ......

Αλλά από την άλλη μεριά έχω ακούσει θετικά σχόλια και για την Κύπρο ......

Είναι μία από τις εναλλακτικές λύσεις που σκέφτομαι και εγώ .....
για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα .....

helen66

# 74 στις 3/2/2012
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 1.260
Χμμμμμμ.... δυσκολο θεμα κι ακομα πιο δυσκολη αποφαση...

δεν εχω και πολλα να πω, ισως το μονο που εχω ειναι να σου εκφρασω τη συμπαθεια μου και να σου ευχηθω απο καρδιας καλη τυχη σε οτι διαλεξεις.

Απο αρκετους φιλους διασπαρτους σε διαφορες χωρες της Ευρωπης, δεν εχω καταληξει σε καποιο συμπερασμα, ισως να εξαρταται εντελει πολυ κι απ τον καθε ανθρωπο και τη ψυχοσυνθεση του.
Επισης εκεινο που μπορω να καταλαβω καλα και δυστυχως να συμφωνησω μαζι σου ειναι η εργασιακη κατασταση εδω....το πιο πιθανο ειναι οτι αν ημουν στη θεση σου να το εψαχνα κι εγω να φυγω.
Να ξερεις παντως οτι αν αποφασισεις να φυγεις θα λειψεις σε καποιους ανθρωπους εδω κι αυτο πρεπει να ναι προσμετρησιμο...απ την αλλη σκεφτομαι αν πρεπει τετοιες σκεψεις να ναι τροχοπεδη σε μια αποφαση..ειλικρινα δε ξερω....δε μπορω να εχω καθαρη αποψη.....

μαλλον δεν ειμαι και πολυ σόι..... σκεψου το καλυτερο για σενα και πραξε με καθαρο μυαλο και γνωμονα το συμφερον σου (ηθικο και υλικο) μακροπροθεσμα
Κι όμως είμαι ακόμα εδώ...

flat_line

# 75 στις 3/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by helen66
Χμμμμμμ.... δυσκολο θεμα κι ακομα πιο δυσκολη αποφαση...

δεν εχω και πολλα να πω, ισως το μονο που εχω ειναι να σου εκφρασω τη συμπαθεια μου και να σου ευχηθω απο καρδιας καλη τυχη σε οτι διαλεξεις.

Απο αρκετους φιλους διασπαρτους σε διαφορες χωρες της Ευρωπης, δεν εχω καταληξει σε καποιο συμπερασμα, ισως να εξαρταται εντελει πολυ κι απ τον καθε ανθρωπο και τη ψυχοσυνθεση του.
Επισης εκεινο που μπορω να καταλαβω καλα και δυστυχως να συμφωνησω μαζι σου ειναι η εργασιακη κατασταση εδω....το πιο πιθανο ειναι οτι αν ημουν στη θεση σου να το εψαχνα κι εγω να φυγω.
Να ξερεις παντως οτι αν αποφασισεις να φυγεις θα λειψεις σε καποιους ανθρωπους εδω κι αυτο πρεπει να ναι προσμετρησιμο...απ την αλλη σκεφτομαι αν πρεπει τετοιες σκεψεις να ναι τροχοπεδη σε μια αποφαση..ειλικρινα δε ξερω....δε μπορω να εχω καθαρη αποψη.....

μαλλον δεν ειμαι και πολυ σόι..... σκεψου το καλυτερο για σενα και πραξε με καθαρο μυαλο και γνωμονα το συμφερον σου (ηθικο και υλικο) μακροπροθεσμα

Helen, σε ευχαριστώ πολύ...

# 76 στις 3/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by soulmemory

Τί έγινε? Βρήκε μια δουλειά, τα βγάζει πέρα αλλά έχει πιεστεί απίστευτα απ'την νοοτροπία. Οι άνθρωποι εκεί είναι ψυχροί, λειτουργούν αυτοποιημένα. Κι όταν εμένα μου φάνηκαν φιλόξενοι και ευγενικοί, μου απάντησε: δεν είναι έτσι γιατί το νιώθουν αλλά γιατί έμαθαν να είναι ευγενικοί.

Λειτουργούν με παρωπίδες. Δεν αντιδρούν σε τίποτα. Βασιλευόμενη δημοκρατία. Αύξηση πχ στο εισητήριο του μετρο απο 1 ευρώ σε 5?(εκεί έχουν Νορβηγικές κορώνες), μάλιστα θα πουν. Καμία αντίδραση για τίποτα. Ψυχρά πρόβατα, χωρίς άποψη.

Απλά μερικές σκόρπιες σκέψεις με αφορμή τα παραπάνω και έχοντας ζήσει κάποια χρόνια Αγγλία (σπουδές και δουλειά) όπου κάποιος θα μπορούσε να πεί το ίδιο για τους ανθρώπους εκεί... Αν και Ελληνίδα, η ιδιοσυγκρασία των Άγγλων μου ταίριαζε μια χαρά. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και απ όσο σε έχω διαβάσει flat πιστεύω ότι τα παραπάνω δεν θα σου ήταν πρόβλημα. Το 'δεν είναι έτσι γιατί το νιώθουν αλλά γιατί έμαθαν να είναι ευγενικοί' εμένα μου ακούγεται στενόμυαλο, αχάριστο και μίζερο. Και αν είσαι αχάριστος και μίζερος, δεν παει να πας και στον παράδεισο, πάλι κάτι θα βρεις λάθος. Για μένα το αποτέλεσμα μετράει. Να είναι ο άλλος ευγενικός μαζί μου. Και με τον καιρό, όταν με μάθει και τον μάθω θα έρθει και η οικειότητα. Τουλάχιστον αυτή ήταν η εμπειρία μου και είχα την τύχη να γνωρίσω Άγγλους που θα τους θυμάμαι για πάντα με σεβασμό και αγάπη.

Όσο για το αν αντιδρούν ή όχι, αντιδρούν αλλά όχι όπως εδώ που προκειμένου να 'αντιδράσουμε' διαλύουμε το σύμπαν και τη δημόσια περιουσία αλλά και μια χαρά καταπατάμε τους νόμους όταν δεν μας βολεύουν. π.χ. Όταν αύξησαν τα δίδακτρα, οι Άγγλοι φοιτητές μια χαρά βγήκαν στους δρόμους. Επίσης, πιστεύω ότι ξεχνάμε ότι αντίθετα με εμάς εδώ, έχουν πολύ λιγότερους λόγους να αντιδράσουν γιατί πολύ απλά υπάρχει οργάνωση, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, το κράτος τους λειτουργεί και δεν υπάρχει η παντελής ατιμωρησία της Ελλάδας. Οι νόμοι εφαρμόζονται. Κάνεις μΑλαΚι@? Αν σε πιάσουνε δε σου σβήνει κανείς ξάδερφος σου τα πρόστιμα. Τους πολιτικούς που πιάνονται για κατάχρηση τους ξηλώνουν και τους δικάζουν. Και όσο για τις αυξήσεις, τουλάχιστον παίρνουν και τους ανάλογους μισθούς. Ενοχλούμαι όταν ακούω Έλληνες να αποκαλούν 'ψυχρά πρόβατα χωρίς άποψη' ολόκληρους λαούς αντί να κοιτάνε το χάλι μας εμάς των ΄θερμών που για όλα έχουμε άποψη και όλα τα ξέρουμε'.

Όταν γύρισα στην Ελλάδα, συνάδελφος στη δουλειά πληροφορήθηκε ότι έχασε τον πατέρα της και έφυγε έχοντας δουλέψει τη μισή εργάσιμη ημέρα. Της αφαιρέθηκε μέρα από την άδειά της. Συνάδελφος του οποίου η γυναίκα έχασε τα δίδυμα αγοράκια τους στον 5ο μήνα επίσης είχε ολόκληρο θέμα για να πάρει άδεια και μιλάμε για δημόσιο (!) οργανισμό. Μη μιλάμε λοιπόν για Αγγλία και Ελλάδα...Είναι καθαρά σε ποιον θα πέσεις.

Από τότε που επέστρεψα, στην Αγγλία η εύρεση εργασίας απ'όσο ξέρω έχει δυσκολέψει. Δεν ξέρω πόσο έυκολα βρίσκεις δουλειά πλέον. Θα την σύστηνα όμως σαν προορισμό για εργασία και διαβίωση σε κάποιον σαν τον flat. Επίσης, για την Νορβηγία μια Σουηδέζα φίλη μου μου σχολίαζε κάποτε ότι οι μισθοί είναι πολύ καλοί. Οι Σουηδοί μοιάζουν με τους Νορβηγούς και οι γλώσσες τους είναι τόσο παρόμοιες που μεταξύ τους συνεννοουνται μια χαρά. Παρεπιπτόντως και για τους Σουηδούς σαν ανθρώπους έχω να λέω τα καλύτερα.

Προφανώς, η εμπειρία μου από έξω ήταν πολύ θετική και είναι αυτή του ατόμου που έχει σπουδάσει και όχι ενός ανειδίκευτου εργάτη. Κατανοώ ότι δεν περνάνε όλοι καλά αλλά είπα να παραθέσω και μια αισιόδοξη προοπτική. Προσωπικά το μόνο που με δένει με την Ελλάδα είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου και όχι ο τρόπος ζωής. Η παντελής ασέβεια για τους νόμους και για τον δίπλα μας, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η αδιαφορία για το κοινωνικό όφελος και τους κανόνες, ο ωχαδερφισμός, ο 'τσαμπουκάς' και η ασυδοσία που φαίνεται να έχει διαποτίσει ολόκληρες γενιές Ελλήνων με 'χαλάνε' αφάνταστα, πόσο μάλλον τώρα που ξέρω ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω... Από την άλλη και στην Ελλάδα γνώρισα και γνωρίζω μέσα από την δουλειά μου αξιόλογους ανθρώπους και άλλα νέα παιδιά με στόχους, όνειρα, ορμή, φιλότιμο, εργατικότητα που δεν το βάζουν κάτω και αυτό μου δίνει ελπίδα. Για την ώρα δοκιμάζω τις αντοχές μου και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με αυτά που βρήκα αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναφύγω. Flat, έχοντας δει τον τρόπο που λειτουργείς εδω μέσα πιστεύω ότι μια χαρά θα επιβίωνες σε μια 'πιο πολιτισμένη' χώρα (Βλ. Σουηδία, Ολλανδία, Αγγλία). Πάντα μπορείς να επιστρέψεις αν δεν σου κάνει! Καλή αναζήτηση

tzoulia49

# 77 στις 4/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
κοιτα φλατ επειδη εγω ειμαι παιδι μεταναστων και η γερμανια ηταν σαν δευτερη πατριδα μου .....το καλο που σου θελω μεινε εδω που εισαι......

ηδη εισαι αρκετα μεγαλος για να κανεις ξεκινημα απο την αρχη ....

αν θελεις παλι μια προσκαιρη δουλεια ως που να φτιαξουν τα πραγματα στην ελλαδα..... πηγαινε .....

αλλα προετοιμασου .....για πολυ μοναξια ....πολυ μιζερια .....και καθε φορα που θα σκεφτεσαι την ελλαδα να λες .....μα γι αυτη τη μαλακια αξιζε να μεταναστευσω ?

εχεις επισης κι ενα χαρακτηρα.....

που για μενα ειναι ανασταλτικος ...και.....που θα σε απομονωσει και θα σε ριξει ακομα πιο ευκολα στην καταθλιψη....
εχω παρακολουθησει απειρα ντοκιμαντερ με φοιτητες και ξενιτεμενους στο εξωτερικο που το μονο που μου δημιουργουνε ειναι θλιψη και κακομοιρια ....
καλη σκεψη ειναι η αλβανια ....να ανοιξεις τιποτα μπισνες ....να τα κονομισεις και να γυρισεις ματσο ....

αλλη λυση ειναι η σαουδικη αραβια ...επισης για να τα κονομισεις και να γυρισεις ....

γιατι οπως και να εχει στην ελλαδα θα γυρισεις ...και καλυτερα να γυρισεις και κονομημενος ....

και να θυμασαι τα λογια μου .....

βγαλε και εισητηριο επιστροφης .....

# 78 στις 4/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Δανία,η ακριβότερη χώρα της ευρώπης !!!

Eurostat Newsrelease 95/2011 - 28 June 2011
Consumer price levels in 2010

In 2010, price levels for consumer goods and services1 differed widely across Member States. Denmark (143% of the EU27 average) had the highest price level, followed by Finland (123%). Price levels of 10% to 20% above the EU27 average were found in Luxembourg and Sweden (both 120%), Ireland (118%) Belgium and France (both 112%), while Austria (107%), the Netherlands (106%), Germany and Italy (both 104%) were around 5% above the average. The United Kingdom (100%) was on the EU27 average.
Spain (97% of the EU27 average) and Greece (96%) were just below the average, while Cyprus (89%), Portugal (88%) and Slovenia (84%) were between 10% and 20% below. Price levels between 20% and 30% below the average were observed in Malta (79%), Estonia (75%), the Czech Republic (72%) and Slovakia (71%), and levels between 30% and 40% below in Latvia (69%), Hungary (65%), Lithuania and Poland (both 63%). The lowest price levels were found in Bulgaria (51%) and Romania (59%).

These data come from a report published by Eurostat, the statistical office of the European Union.
Ρε συ flat έκανες έρευνα και κατέληξες στην Δανία και την Νορβηγία,τις ακριβότερες χώρες της ευρώπης ;;;

υ.γ.1 Η ίδια έκθεση εμφανίζει την Νορβηγία ως 2η ακριβότερη χώρα της ευρώπης!!!

υ.γ.2 Μην ξεχάσεις να βγάλεις εισιτήριο με επιστροφή !

υ.γ.3 http://www.politis-europe.com/cgibin/hweb?-A=953&-V=news

υ.γ.4 http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-28062011-AP/EN/2-28062011-AP-EN.PDF

giannii

# 79 στις 5/2/2012
author
Ανδρας / 50 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 279

Παράθεση:
Originally posted by 3laloun

Προφανώς, η εμπειρία μου από έξω ήταν πολύ θετική και είναι αυτή του ατόμου που έχει σπουδάσει και όχι ενός ανειδίκευτου εργάτη. Κατανοώ ότι δεν περνάνε όλοι καλά αλλά είπα να παραθέσω και μια αισιόδοξη προοπτική. Προσωπικά το μόνο που με δένει με την Ελλάδα είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου και όχι ο τρόπος ζωής. Η παντελής ασέβεια για τους νόμους και για τον δίπλα μας, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η αδιαφορία για το κοινωνικό όφελος και τους κανόνες, ο ωχαδερφισμός, ο 'τσαμπουκάς' και η ασυδοσία που φαίνεται να έχει διαποτίσει ολόκληρες γενιές Ελλήνων με 'χαλάνε' αφάνταστα, πόσο μάλλον τώρα που ξέρω ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω... Από την άλλη και στην Ελλάδα γνώρισα και γνωρίζω μέσα από την δουλειά μου αξιόλογους ανθρώπους και άλλα νέα παιδιά με στόχους, όνειρα, ορμή, φιλότιμο, εργατικότητα που δεν το βάζουν κάτω και αυτό μου δίνει ελπίδα. Για την ώρα δοκιμάζω τις αντοχές μου και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με αυτά που βρήκα αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναφύγω. Flat, έχοντας δει τον τρόπο που λειτουργείς εδω μέσα πιστεύω ότι μια χαρά θα επιβίωνες σε μια 'πιο πολιτισμένη' χώρα (Βλ. Σουηδία, Ολλανδία, Αγγλία). Πάντα μπορείς να επιστρέψεις αν δεν σου κάνει! Καλή αναζήτηση

elix_geo

# 80 στις 5/2/2012
author
Ανδρας / 70 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 277
Απαντήσεις: 8.590
YES I DOES... Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός! Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε! Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!
Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.