Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ιδανικός προορισμός για μετανάστευση

Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678

StrawberryCherry

# 81 στις 5/2/2012
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Αλλη χώρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 3.137
'Aρεσαν+: 0%
καλησπερα φλατ, μολις διαβασα το θεμα σου.. μεταξυ Δανιας και Νορβηγιας ισως ειναι καλυτερα απο οικονομικης αποψης η Νορβηγια - ναι μεν ειναι ακριβες οι σκανδιναβικες χωρες αλλα μην ξεχνατε οτι οι μισθοι ειναι πολυ πολυ πιο πανω απο την ελλαδα..
ειναι ζορι να βρεις δουλεια ομως, γιατι προτιμουν αυτους που μιλανε τη γλωσσα τους, οποτε αν πας σε καποια απο αυτες να υπολογισεις οτι θα περασεις καποιο χρονικο διαστημα μαθαινοντας τη γλωσσα..
σιγουρα το να φυγεις μονος θα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ βημα και δυσκολο. Αν εφευγες με φιλο/φιλη κλπ θα ηταν καλυτερα.. και φυσικα καλο ειναι να εχεις καποιο σεβαστο κομποδεμα..
και ψαξε τι δικαιωματα θα εχεις στη χωρα που θα πας αν πας ως ευρωπαιος σε ευρωπαικη χωρα η σε χωρα εκτος ΕΕ να ξερεις τι δικαιουσαι γιατι δεν υπαρχουν πολλοι που σε κατατοπιζουν.. και κατι αλλο... μην βασιστεις στους "τοπικους" ελληνες, το σιγουρο ειναι οτι δεν θελουν αλλους να ερθουν στον 'τοπο' τους και θα στα παρουσιασουν ολα μαυρα και αραχνα.. και θα σε ρωτησουν χιλιες φορες γιατι διαλεξες να πας εκει πανω/κατω κλπ!
οσο για το να μεινεις να παλεψεις στην ελλαδα αν εχεις ακρες καντο εγω δεν ειχα κανενα μπαρμπα να με βολεψει και βαρεθηκα να ζω εις βαρος των γονιων μου 28 χρονων γαιδαρα - καποια στιγμη πρεπει να ρισκαρεις.. και αν δεν τα καταφερεις τι εγινε? γυρνας πισω τουλαχιστον προσπαθησες.
ετσι το βλεπω εγω

υγ συμφωνω οτι η ελλαδα χρειαζεται τους ανθρωπους της αλλα δε δινει ρε γμτ ουτε μια ελπιδα ... μια σταγονιτσα εστω!
σψριπτα μανεντ

euaisthitoula82

# 82 στις 6/2/2012
author
Γυναίκα / 41 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 68
εγώ θα πρότεινα ..Ινδία... εξάλλου σε λιγο θα εχουν εκεινοι μεγαλύτερο μισθο απο εμας!!!

Χωρις πλάκα, δεν ξερω τι ειδικοτητα εχεις, αλλα η Γερμανία ειναι καλή επιλογη πιστεύω.

Heptamer

# 83 στις 6/2/2012
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225
Flat,μην ξεχνας πως μεταναστευοντας,ριχνεις και μαυρη πετρα πισω σου.
Κανεις ρισταρτ.

Οπερ και σημαινει,πως συχρονως πρεπει να λυσεις και ολους σου τους δεσμους με προσωπα/πραγματα,προκειμενου να εισαι αποδεσμευμενος και ελευθερος να γνωρισεις νεους ανθρωπους - ομοφυλους και μη στη νεα σου πατριδα. Να δημιουργησεις νεες σχεσεις. Γιατι οχι,και νεα οικογενεια.

Συνεπως,αν σκοπευεις να φυγεις,δε δημιουργεις σχεση - και αν διατηρεις σχεση,συνειδητα την τερματιζεις. Η νεα ζωη δεν (πρεπει να) εχει χωρο για ....ομφαλιους λωρους με την Ελλαδα. Κοβεις οτιδηποτε σε συνδεει με πισω.

Θελει τολμη και φοβερη αυτοϋπερβαση ενα τετοιο βημα. Ηλικιακα,σε "παιρνει" να το προσπαθησεις. Αλλα να εισαι ετοιμος και να πληρωσεις το αναλογο τιμημα για αυτα που θα απαρνηθεις.

Η επιλογή που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, συμπίπτει απολύτως με το πεπρωμένο του

sotos-1

# 84 στις 4/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by flat_line

Ποιος είναι κατά την γνώμη σας το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις
ένας νέος άνθρωπος την ζωή του από την αρχή?
Είμαι μεταξύ Νορβηγίας και Δανίας, χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο
και τον χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς στην Ευρώπη.

Αν δεν είχα γνωστούς ή συγγενείς σε άλλη χώρα ή έστω έναν σύντροφο που θα με ακολουθούσε εκεί,πιθανόν θ'αυτοκτονούσα από μοναξιά αν πήγαινα ολομόναχος.Και ειδικά στις χώρες που αναφέρεις,η ψυχρότητα των ανθρώπων,η μη γνώση της γλώσσας τους και η έλλειψη ηλιοφάνειας είναι μεγάλα μείον για έναν Έλληνα που ευτυχώς ή δυστυχώς έχει μεγαλώσει αλλιώς.

Κι επιπλέον,είναι και το τί δουλειά θα βρεις εκεί πέρα.Γιατί δε νομίζω ότι κι αυτοί έχουν λύσει το πρόβλημα της ανεργίας τους και περιμένουν τους Έλληνες με ανοιχτές αγκάλες.Άσε που γενικώς οι Ευρωπαίοι μας βλέπουν σαν τριτοκοσμικούς και σίγουρα θα βιώσεις και ρατσισμό.Σ'αρέσει να σε βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον Πακιστανό,τον Αλβανό κλπ.;

sotos-1

# 85 στις 4/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Και μια ερώτηση για όλους εσάς που θέλετε να φύγετε απ'την Ελλάδα:αν είχατε γνωριμίες/μέσον και ήσασταν εσείς στη θέση των βολεμένων,θα λέγατε τα ίδια;

# 86 στις 3/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Δηλαδη βρε παιδια παραδινουμε τα οπλα κατεβαζουμε το κεφαλι και φευγουμε ε?Τελεια.Αφηστε τη χωρα σας λοιπον να κατσικωθουν οι αλβανοι οι πακιστανοι και ολη η σαρα και η μαρα και φυγετε, αντι να φωναξετε να φυγουν αυτοι που μας εκατσαν στο σβερκο.Πραγματικα λυπαμαι με το σκεπτικο σας.

# 87 στις 6/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by sotos-1
Και μια ερώτηση για όλους εσάς που θέλετε να φύγετε απ'την Ελλάδα:αν είχατε γνωριμίες/μέσον και ήσασταν εσείς στη θέση των βολεμένων,θα λέγατε τα ίδια;

Προσωπικά και γνωριμίες έχω και μέσον. Νοοτροπία βολεμένου είναι που δεν έχω. Επίσης φρόντισα και φροντίζω να μαζεύω αρκετά επαγγελματικά προσόντα και δεξιότητες ώστε να μην χρειάζομαι τις γνωριμίες μου. Άμα όμως ήθελα να ΄βολευτώ΄ θα μπορούσα να το είχα κάνει. Είχα όμως την τύχη (ή ατυχία; θα δείξει) να μεγαλώσω σε ένα σπίτι με αρχές και ηθικές αξίες. Τις δουλειές μου τις έπαιρνα πάντα βάσει του επαγγελματικού βιογραφικού μου και μόνο (και έχω περάσει από τρείς μέχρι στιγμής). Οπότε ναί, τα ίδια θα έλεγα.

Θα είχε όμως ενδιαφέρον τι εννοεί καθένας με τη λέξη ΄βολεμένοι΄. Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους και έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται προσωπικά δεν με πειράζει αν χρησιμοποίησαν κάποια γνωριμία για να βρουν θέση. Οι άλλοι μου γυρίζουν τα άντερα: αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσον για να φάνε τη θέση από κάποιον με περισσότερα προσόντα, αυτοί που με το που θα βρουν μια μόνιμη θέση κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δουλεύουν όσο γίνεται λιγότερο, που αναρριχούνται με λαμογιές και πισώπλατα μαχαιρώματα και χρησιμοποιούν το μέσον τους για να κάνουν όσο λιγότερα μπορούν αλλά να πληρώνονται όσα περισσότερα γίνεται. Αυτοί που είναι ΚΑΙ βολεμένοι ΚΑΙ άχρηστοι. Πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα και επιπλέουν σαν τους φελούς; Και κοκορεύονται κιόλας γιατί θεωρούν το εαυτό τους έξυπνο και μάγκα και τους άλλους κορόϊδα. Αυτή η Ελλάδα με φοβίζει και με απωθεί.

Οι απανταχού όμως βολεμένοι ξεχνούν ότι πάντα μπορεί κάποιος 'πιο βολεμένος' να τους φάει τη βολή. Και ότι με το να έχουν κατακλείσει το σύστημα χωρίς να προσφέρουν πραγματικό έργο, τίποτε δεν λειτουργεί και αυτό κάποια στιγμή θα καταρρεύσει όπως και γίνεται στις μέρες μας. Και αν υποτεθεί ότι στον πόλεμο των απολύσεων θα επικρατήσουν αυτοί με το μεγαλύτερο μέσο, δηλαδή οι πιό άχρηστοι τότε καλά κρασά. Νομίζω ότι το να μη θέλει να βρίσκεται κάποιος στην Ελλάδα όταν γίνει αυτό είναι μάλλον συνετό.

# 88 στις 6/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by bibi-
Δηλαδη βρε παιδια παραδινουμε τα οπλα κατεβαζουμε το κεφαλι και φευγουμε ε?Τελεια.Αφηστε τη χωρα σας λοιπον να κατσικωθουν οι αλβανοι οι πακιστανοι και ολη η σαρα και η μαρα και φυγετε, αντι να φωναξετε να φυγουν αυτοι που μας εκατσαν στο σβερκο.Πραγματικα λυπαμαι με το σκεπτικο σας.

Συνειδητοποιείς ότι έγραψες 'φωνάξετε΄ και όχι 'φωνάξουμε'; Αυτοί που μας έκατσαν στο σβέρκο είναι βέροι Έλληνες πάππου προς πάππου. Βλέπε Παπανδρέου, Σαμαράς, Πάγκαλος και δε συμμαζεύεται. Είναι όλοι οι πολίτες που δεν σέβονται τους νόμους της Ελλάδας, που χρηματίζουν προκειμένου να γίνει η δουλειά τους, που βάζουν μέσον για να βολέψουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο χωρίς να νοιάζονται αν παράγουν χρήσιμο έργο και δεν έμαθαν στα παιδιά τους ποιό είναι το σωστό, που που που. Δυστυχώς η πραγματική σάρα και η μάρα που ευθύνεται για το χάλι μας είμαστε οι ίδιοι οι 'Ελληνες. Άσε λοιπόν τους άμοιρούς τους Πακιστανούς στην δυστυχία τους. Δεν είναι αυτοί η αιτία των προβλημάτων σου, απλά ένα ακόμη σύμπτωμα. Φωνάζεις αλλά τους ψηφίζεις ξανά και ξανά, και αν μπορείς να φοροδιαφύγεις μια χαρά το κάνεις δίνοντας 'μαύρα' για να κάνεις τη δουλειά σου φθηνότερα ή μη κόβοντας αποδείξεις. Φωνάζεις από τον καναπέ σου, αλλά μέχρι εκεί. Τη χώρα μας την έχουμε αφήσει προ πολλού οι περισσότεροι και ας μην έχουμε φύγει ποτέ από αυτήν... Γιατί 'ωχ αδερφέ εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα';

sam_anhsixia

# 89 στις 6/2/2012
author
Γυναίκα / 39 / Ελεύθερη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 51
flat μου!
σοκαριστηκα λιγακι η αλήθεια είναι..δε περίμενα πως όταν μου δήλωσες πως είσαι στο κόσμο σου..εννοουσες να κάνεις τον ΓΥΡΟ ΤΟΥ!!!
Εγω δεν εχω εμπειρία επί του θέματος,και νομίζω οτι ανήκω στους δειλούς της παρέας.
Μαρέσουν η αλλαγές αλλα και η ζεστασιά..
Μαρεσουν οι προκλήσεις αλλα κ η σιγουριά..
και όσες φορες ταξίδεψα πηγαινα βαθιά μέσα μου η λιγα χλμ πιο πέρα..
Εγώ αυτο που θα σου πω είναι οτι βλέπω κ εγω την Ελλάδα να καταρρέει και μαζί και εμας..
Επιασα δουλεια στη Δεη με 500 μισθο απο τα οποια τα 200 τα δινω στις βενζινες..θα δουλευω δυο μηνες εκει..ζω το κομπλεξ μερικων εκει...τη κλασσικα πονηρια του βολεμενου Ελληνα..
που ερχεται ο καταναλωτης αγανακτισμενος με τα χαρατσια και βρισκει τις καινουργιες υπαλληλους γτ οι παλιες βρηκαν ευκαιρια να κανουν τις δουλειες τους και να λουφαρουν..η συμβαση μου ειναι διμηνη και καμια πιθανοτητα για ανανεωση δε υφισταται!
ειμαι λιγες μερες εκει αλλα βλεπω τα αγανακτισμενα ματια του κοσμου,τους παππουδες και τις γιαγιαδες που δε τοχωραει το μυαλο τους..τι καλουνται να πληρωσουν...
ειναι απστευτα αδικο ολο αυτο και αυτη η μιζερια μας παγιδευει ολους..

Γνωριζοντας κ εγώ κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου,
πιστευω πως θα σου κανει καλο να φύγεις..
Γιατι εδω μαράζωσες..εχεις αναγκη αλλες συμπεριφορες..
Οργανωση,σεβασμο και ανεξαρτησια..αλλωστε και στην ελλαδα τι θα γινει αν μεινεις?
προς το παρω απο το κακο στο χειροτερο παμε..
Δυστυχως πολυς κοσμος θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να φυγει..γτ τα ΟΝΕΙΡΑ ειναι μπροστα και ΜΑΚΡΙΑ απτη χωρα μας..
οσο για την αποσταση δε συμφωνω τοσοι Ελληνες ναυτικοι ταξιδευπουν εξωτερικο για μηνες και ειναι και σε θαλασσα...
Πας..Παλευεις..Και οταν καλυτερευσουν τα πραγματα γυρνας..
δε ξερω πια αν εχουμε αλλη επιλογη..η θα μεινουμε στην εξαθλιωση η θα μας στειλουν στα βουνα..
δε βλεπω αλη λυση
παντως εγω πιστευω πως οτι και να επιλεξεις θα τα πας μια χαρα...

sotos-1

# 90 στις 6/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by 3laloun

Επίσης φρόντισα και φροντίζω να μαζεύω αρκετά επαγγελματικά προσόντα και δεξιότητες ώστε να μην χρειάζομαι τις γνωριμίες μου. Άμα όμως ήθελα να ΄βολευτώ΄ θα μπορούσα να το είχα κάνει. Είχα όμως την τύχη (ή ατυχία; θα δείξει) να μεγαλώσω σε ένα σπίτι με αρχές και ηθικές αξίες. Τις δουλειές μου τις έπαιρνα πάντα βάσει του επαγγελματικού βιογραφικού μου και μόνο (και έχω περάσει από τρείς μέχρι στιγμής). Οπότε ναί, τα ίδια θα έλεγα.

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας σε τέτοιους καιρούς που θα του δοθεί η ευκαιρία να 'βολευτεί' και δε θα το κάνει για λόγους ηθικής.Και να μην θέλει ο ίδιος,θα τον πάνε σηκωτό οι συγγενείς του με το ζόρι.Τί να τα κάνεις τα προσόντα αν δεν μπορείς να βρεις τπτ από μόνος σου,να τα'χεις να τα καμαρώνεις;

Παράθεση:

αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσον για να φάνε τη θέση από κάποιον με περισσότερα προσόντα, αυτοί που με το που θα βρουν μια μόνιμη θέση κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δουλεύουν όσο γίνεται λιγότερο, που αναρριχούνται με λαμογιές και πισώπλατα μαχαιρώματα και χρησιμοποιούν το μέσον τους για να κάνουν όσο λιγότερα μπορούν αλλά να πληρώνονται όσα περισσότερα γίνεται. Αυτοί που είναι ΚΑΙ βολεμένοι ΚΑΙ άχρηστοι. Πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα και επιπλέουν σαν τους φελούς; Και κοκορεύονται κιόλας γιατί θεωρούν το εαυτό τους έξυπνο και μάγκα και τους άλλους κορόϊδα. Αυτή η Ελλάδα με φοβίζει και με απωθεί.

Αυτό είναι το Ελλάντα όμως.Ή παίζεις με τους κανόνες της ή παίρνεις τα πτυχία σου,μπαίνεις σ'ένα αεροπλάνο και αντίο.Και δεν το λεω μόνο σε σένα,αλλά και σε μένα και σε όλους.

# 91 στις 7/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Τί να τα κάνεις τα προσόντα αν δεν μπορείς να βρεις τπτ από μόνος σου,να τα'χεις να τα καμαρώνεις;

Ωραίο άλλοθι και μάλιστα από νέο άνθρωπο... Το να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος σαν στάση ζωής δεν σου λέει τίποτε δηλαδη? Με αυτή την λογική θα έπρεπε όλοι να ήταν άχρηστοι και τεμπέληδες και η χώρα θα είχε βουλιάξει προ πολλού. Είναι η λογική που μας έφερε στο σημερινό μας χάλι.

Παράθεση:

Αυτό είναι το Ελλάντα όμως.Ή παίζεις με τους κανόνες της ή παίρνεις τα πτυχία σου,μπαίνεις σ'ένα αεροπλάνο και αντίο.Και δεν το λεω μόνο σε σένα,αλλά και σε μένα και σε όλους.

Αν όλοι οι νέοι άνθρωποι είχαν τα μυαλά σου (που δεν τα έχουν όλοι) και δεδομένου το πού βαδίζει η χώρα, όσοι μένουμε θα έπρεπε να βάλουμε και μια πέτρα στο λαιμό μας από τώρα και να βουτήξουμε ομαδικά γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτε. Όπως βαδίζουμε σαν χώρα, ή θα γίνουμε 'άνθρωποι' ή Συρία... Αν όλοι έχουν την νοοτροπία σου, θα γίνουμε το δεύτερο.

hns1602

# 92 στις 7/2/2012
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 7.719

Παράθεση:
Originally posted by Heptamer
Flat,μην ξεχνας πως μεταναστευοντας,ριχνεις και μαυρη πετρα πισω σου.
Κανεις ρισταρτ.

Οπερ και σημαινει,πως συχρονως πρεπει να λυσεις και ολους σου τους δεσμους με προσωπα/πραγματα,προκειμενου να εισαι αποδεσμευμενος και ελευθερος να γνωρισεις νεους ανθρωπους - ομοφυλους και μη στη νεα σου πατριδα. Να δημιουργησεις νεες σχεσεις. Γιατι οχι,και νεα οικογενεια.

Συνεπως,αν σκοπευεις να φυγεις,δε δημιουργεις σχεση - και αν διατηρεις σχεση,συνειδητα την τερματιζεις. Η νεα ζωη δεν (πρεπει να) εχει χωρο για ....ομφαλιους λωρους με την Ελλαδα. Κοβεις οτιδηποτε σε συνδεει με πισω.

Θελει τολμη και φοβερη αυτοϋπερβαση ενα τετοιο βημα. Ηλικιακα,σε "παιρνει" να το προσπαθησεις. Αλλα να εισαι ετοιμος και να πληρωσεις το αναλογο τιμημα για αυτα που θα απαρνηθεις.

Για να ξεκινήσει ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του από την αρχή flat -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις στο θέμα σου- οφείλει να είναι πραγματικά ελεύθερος από ο,τιδήποτε θα του στερούσε ένα αληθινό ξεκίνημα!

Επιπλέον, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου, ότι χρειάζεσαι ατσαλένια θέληση και γερά νεύρα για να αντέξεις μόνος σου αυτό το ξεκίνημα σε μία ξένη χώρα...

Και μη νομίζεις ότι όλα είναι ρόδινα εκεί έξω... Έρχεται ντόμινο κρίσης, καμία χώρα δε θα μείνει ανεπηρέαστη...
I want a perfect body... I want a perfect soul...

flat_line

# 93 στις 7/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978

Παράθεση:

Δεν κατάφερα να προσαρμοστώ. Μάλλον οι κανόνες δεν είναι για
όλους. Οπότε μάλλον θα πάρω τα πράγματά μου, τα πτυχία μου
και θα φύγω σε λίγο καιρό. Δεν το κάνω με κακία στην καρδιά,
εύχομαι σε όλους τους έλληνες μπαρμπάδες να βολέψουν τα
παιδάκια τους, στο δημόσιο η σε ότι θα έχει απομείνει από αυτό.
Η χώρα αυτή κατά την γνώμη μου χρειάζεται ξήλωμα, γκρέμισμα
από τα θεμέλια και χτίσιμο από την αρχή. Είναι μάλιστα τόσο σάπια
που τα θεμέλια της που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για
τίποτε άλλο, εκτός από το να πεταχτούν. Εύχομαι τα νέα παιδιά να
το καταφέρουν.

sotos-1

# 94 στις 7/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by 3laloun

Ωραίο άλλοθι και μάλιστα από νέο άνθρωπο... Το να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος σαν στάση ζωής δεν σου λέει τίποτε δηλαδη? Με αυτή την λογική θα έπρεπε όλοι να ήταν άχρηστοι και τεμπέληδες και η χώρα θα είχε βουλιάξει προ πολλού. Είναι η λογική που μας έφερε στο σημερινό μας χάλι.

Γιατί,μήπως δεν έχει βουλιάξει ήδη;Και στο κάτω κάτω,όταν βλέπεις γύρω σου να επικρατεί παντού η ανομία και το ίδιο το κράτος αντί να σε στηρίζει να είναι ο χειρότερος εχθρός σου, δεν γίνεται εσύ να πολεμάς με σφεντόνα μέσα σ'αυτή τη ζούγκλα.Σόρυ αλλά αν ήμασταν σε κάποιο σοβαρό κράτος,με σοβαρούς πολιτικούς και με νόμους ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ,θα έλεγα αυτά που λες κι εσύ.Αλλά αφού δεν τα βλέπω,πάει να πει ότι η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται ν'αλλάξει ποτέ.

Παράθεση:

Αν όλοι οι νέοι άνθρωποι είχαν τα μυαλά σου (που δεν τα έχουν όλοι) και δεδομένου το πού βαδίζει η χώρα, όσοι μένουμε θα έπρεπε να βάλουμε και μια πέτρα στο λαιμό μας από τώρα και να βουτήξουμε ομαδικά γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτε.

Εσύ έχεις καμια ένδειξη ότι θ'αλλάξει τπτ;Και αν αλλάξει,σίγουρα θα είναι προς το χειρότερο.Φυσικά και δεν είναι λύση να φουντάρουμε ομαδικά αλλά όπως κι εσύ θα διαπιστώνεις τα οικονομικά προβλήματα,η ανεργία,η ανασφάλεια κλπ. έχουν αυξήσει δραματικά τα ψυχοφάρμακα και τις αυτοκτονίες.Που σημαίνει ότι δεν είμαι μόνο εγώ ο απαιδιόδοξος που δεν βλέπει φως,αλλά πολλοί περισσότεροι.

aerospace

# 95 στις 8/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

.... και σίγουρα θα βιώσεις και ρατσισμό.Σ'αρέσει να σε βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον Πακιστανό,τον Αλβανό κλπ.;

Το ρατσισμό δεν είδα να τον λαμβάνει κανένας υπ' όψιν. Για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει πολύ ρατσισμός σε αγγλία και σουηδία ειδικά αν είσαι άντρας και μαύρος όπως οι περισσότεροι έλληνες. Δεν ξέρω για άλλες χώρες.

Olive nigger στην αγγλία μαυροκέφαλος στη σουηδία.

Εξαρτάται βέβαια και από την πόλη. Σε μεγάλες πόλεις πχ στις πρωτεύουσες δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο αφού οι μεταναστες εκεί είναι αρκετοί και ο κόσμος πιο ας το πω "μορφωμένος".

Σε κάτι κωλοχώρια βόρεια σουηδία και αγγλία γίνονται πολλά περιστατικά. Μέχρι και ξύλο μπορεί να φας αν γλυκοκοιτάξεις καμιά σουηδέζα.

Πίστεψέ με, όσο σταρχιδιστής και να είσαι, έστω και λίγο σε ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά τους.

Έχε επίσης και στα υπ' όψιν σου, οτι θα δυσκολευτείς να βρεις γυναίκα. Αρπαχτές θα βρεις να κάνεις αλλά σοβαρή σχέση πολύ δύσκολα. Αυτά περί της μεσογειακής ομορφιάς που εκτιμούν οι βόρειες χώρες είναι όλα "σχέσεις μποτ". Δε λέω οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά όλες οι ασιάτισσες (από αράβισσες μέχρι και κινέζες) κοιτάνε να βρουν κανένα χαιβάνι σουηδό για να πάρουν την υποκοότητα και οι σουηδέζες κοιτάν κυρίως σουηδούς. Είναι πολύ σωβινιστές.

Pseydonymo0

# 96 στις 8/2/2012
author
Ανδρας / 84 / Ελεύθερος
Βερμούδες
Θέματα: 16
Απαντήσεις: 399

Παράθεση:
Originally posted by aerospace

Παράθεση:

.... και σίγουρα θα βιώσεις και ρατσισμό.Σ'αρέσει να σε βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον Πακιστανό,τον Αλβανό κλπ.;

Το ρατσισμό δεν είδα να τον λαμβάνει κανένας υπ' όψιν. Για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει πολύ ρατσισμός σε αγγλία και σουηδία ειδικά αν είσαι άντρας και μαύρος όπως οι περισσότεροι έλληνες. Δεν ξέρω για άλλες χώρες.

Όσον αφορά την Βρετανία (Αγγλία είπες) οι όροι έχουν αντιστραφοί. Μένω αρκετό χρόνο στην Αγγλία και το λέω:
Οι ρατσιστές στη Βρετανία είναι οι μαύροι.
Παράξενο φαίνεται αλλά δυστυχώς αληθινό.

Οι βρετανοί έχουν ένα ιστορικό κόμπλεξ. Λόγω του ρατσιστικού παρελθόντος τους έχουν πάει στο άλλο άκρο. Δηλαδή, αν κάνει κάτι ανεπίτρεπτο, έγκλημα και λοιπά ένας μαύρος, το πρώτο που θα υποθέσουν είναι ότι φταίει οι άσπρος.
Ρατσιστές μαύρους είδα πριν έρθω στην Αγγλία, αλλά υπέθετα κάθε φορά ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του εκάστοτε μαύρου. Δεν το συνέδεσα ποτέ με ρατσισμό. Στην Αγγλία, όπου σε μερικές πόλεις όπως το Λονδίνο είναι πολλοί μαζεμένοι κατάλαβα ότι οι μαύροι, με εξαιρέσεις ελάχιστες αφρικανικές χώρες, είναι οι χειρότεροι ρατσιστές.
Δημιουργούν συχνά προβλήματα από το τίποτα, το πρώτο που λένε σε άσπρους είναι ότι δήθεν είναι ρατσιστές, ενώ η ρατσιστική συμπριφορά προέρχεται από τους μαύρους. Είναι πάρα πολλοί ήδη σε δημόσιες υπηρεσίες από τον υπαλληλάκο ως τον ανώτερο διευθυντή και αν μπλέξεις εκεί, άντε να ξεμπλέξεις.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι θετικές εξαιρέσεις, αλλά είναι δυστυχώς εξαιρέσεις. Αυτά τα άκουσα και από μαύρους που φυσικά δεν ήταν ρατσιστές, αλλά ήθελαν να πουν την αλήθεια, που όσο παράξενη και να φαίνεται, είναι όμως η αλήθεια.
Αν γράφεις greeklish δεν ξέρεις ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά. Αγράμματος. Ωρίμασε και ξαναέλα.

# 97 στις 8/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Pseydonymo0

Παράθεση:

Παράθεση:

Όσον αφορά την Βρετανία (Αγγλία είπες) οι όροι έχουν αντιστραφοί. Μένω αρκετό χρόνο στην Αγγλία και το λέω:

Οι βρετανοί έχουν ένα ιστορικό κόμπλεξ. Λόγω του ρατσιστικού παρελθόντος τους έχουν πάει στο άλλο άκρο. Δηλαδή, αν κάνει κάτι ανεπίτρεπτο, έγκλημα και λοιπά ένας μαύρος, το πρώτο που θα υποθέσουν είναι ότι φταίει οι άσπρος.
Ρατσιστές μαύρους είδα πριν έρθω στην Αγγλία, αλλά υπέθετα κάθε φορά ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του εκάστοτε μαύρου. Δεν το συνέδεσα ποτέ με ρατσισμό. Στην Αγγλία, όπου σε μερικές πόλεις όπως το Λονδίνο είναι πολλοί μαζεμένοι κατάλαβα ότι οι μαύροι, με εξαιρέσεις ελάχιστες αφρικανικές χώρες, είναι οι χειρότεροι ρατσιστές.
Δημιουργούν συχνά προβλήματα από το τίποτα, το πρώτο που λένε σε άσπρους είναι ότι δήθεν είναι ρατσιστές, ενώ η ρατσιστική συμπριφορά προέρχεται από τους μαύρους. Είναι πάρα πολλοί ήδη σε δημόσιες υπηρεσίες από τον υπαλληλάκο ως τον ανώτερο διευθυντή και αν μπλέξεις εκεί, άντε να ξεμπλέξεις.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι θετικές εξαιρέσεις, αλλά είναι δυστυχώς εξαιρέσεις. Αυτά τα άκουσα και από μαύρους που φυσικά δεν ήταν ρατσιστές, αλλά ήθελαν να πουν την αλήθεια, που όσο παράξενη και να φαίνεται, είναι όμως η αλήθεια.

Tωρα που πες για μαυρους και μιας και κολλαει λιγο με το θεμα

Σε συζητηση μου με Ολλανδο εαν η Ολλανδια ειναι ιδανικος τοπος μεταναστευσης που ειπε τα εξης

''Θα εισαι οκ αν ερχεσαι απο Ευρωπαικη χωρα ....και αν δεν εισαι μαυρος'' ''Ιf you are not black but ....NORMAL you will have no problem at all''.
Mα τον Θεο... n o r m a l ειπε.

Βεβαια πολυ ωραια τα παρουσιασε για εκει. Οσο το κοιταξα εγω ειναι μικρη χωρα και δεν πολυθελουν ξενους.

Pseudonymo αυτο που αναφερεις εσυ υπαρχει ως συμπεριφορα και ονομαζεται ''αντιστροφος ρατσισμος''.

Για Αμερικη καμμια ιδεα κανεις?

aerospace

# 98 στις 8/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Αγγλία, Βρετανία, ΗΒ τεσπά εκείνο το νησί βορειοδυτικά της ευρώπης. Δε θα κολλήσουμε στις λέξεις τώρα. Απλά έχουμε συνηθίσει εδώ να το λέμε αγγλία

Αμερικάνικες ταινίες μου θυμίζει η όλη φάση που γράφεις.

Μπορεί και να έχεις δίκιο για τους μαύρους. Δεν το ξέρω. Πάντως όταν είπα τη λέξη μαύρος, δεν εννούσα αφρικανός μαύρος, νέγρος δηλαδή. Εννοούσα μελαχρινός. Στην τελική δεν υπάρχουν μαύροι Έλληνες. Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Αυτό που ξέρω όμως είναι οτι οι αυθεντικοί άγγλοι, αυτές οι άσπρες φακιδομούρικες σκατόφατσες είναι η χειρότερη ράτσα που υπάρχει σε όλον τον πλανήτη. Μπορεί να είναι μειοψηφία οι ρατσιστές τους φυσικά. Εξ' άλλου στον 21ο αιώνα ζούμε. Αλλά ακόμη και αυτοί οι λίγοι φτάνουν να σου σπάσουν τα νεύρα.

Και να φανταστείς οτι οι μετανάστες εκεί είναι νομιμότατοι. Ούτε λαθρομετανάστες ούτε τίποτα. Χώρια του ότι πολλοί από αυτούς αφήνουν λεφτά εκεί. Δες φοιτητές. Μέχρι και 9,000 λίρες ετησίως μπορεί να δίνουν (σε επιλεγμένα πανεπιστήμια φυσικά) ΜΟΝΟ για δίδακτρα για φοιτητές εντός ΕΕ. Για τους εκτός ΕΕ άσε. Ξεφεύγει. Και στην τελική σιγά τη βιομηχανία που έχει η αγγλία. Αν δεν είχε τους φοιτητές κόβω το κεφάλι μου σαν την Ελλάδα θα καταντούσε.

Αλλά αυτοί οι άνθρωποι (λέμε τώρα) είναι παντελώς ηλίθιοι.

"Olive nigger" Μόνο αυτό ξέρουν να λένε.

Συζήτηση με έναν άγγλο.

"All you olive niggers do nothing but complain. Complain complain complain all the time. You never work. You should get a BBC (καταλάβατε τι σημαίνει πιστεύω) to shut up and go for work."

Αλλά τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Επαναλαμβάνω μειοψήφία μεν αλλά υπάρχουν.

Heptamer

# 99 στις 9/2/2012
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225

Παράθεση:
Originally posted by flat_line

Εύχομαι τα νέα παιδιά να
το καταφέρουν

Tωρα σωθηκες!

Ποια νεα παιδια? Αυτα που εχουν εμποτιστει απο γονεις και περιβαλλον με την ιδια νοοτροπια που κυριαρχει εδω και δεκαετιες και διαιωνιζουν μια χαρα τη σαθροτητα?

Αν δεν (καταφερουν να) απεμπλακουν - φευγοντας ισως - ,θα καταληξουν απλα εδω,σε μια ψυχορραγουσα και στα τελευταια της πλεον "χωρα",να γινουν απλα μια (ακομη) αυθεντικη εικονα και ομοιωση της γενιας που τους χρεωκοπησε.

Η επιλογή που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, συμπίπτει απολύτως με το πεπρωμένο του

Pseydonymo0

# 100 στις 9/2/2012
author
Ανδρας / 84 / Ελεύθερος
Βερμούδες
Θέματα: 16
Απαντήσεις: 399

Παράθεση:
Originally posted by Nikitta

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Tωρα που πες για μαυρους και μιας και κολλαει λιγο με το θεμα

Σε συζητηση μου με Ολλανδο εαν η Ολλανδια ειναι ιδανικος τοπος μεταναστευσης που ειπε τα εξης

''Θα εισαι οκ αν ερχεσαι απο Ευρωπαικη χωρα ....και αν δεν εισαι μαυρος'' ''Ιf you are not black but ....NORMAL you will have no problem at all''.
Mα τον Θεο... n o r m a l ειπε.

Βεβαια πολυ ωραια τα παρουσιασε για εκει. Οσο το κοιταξα εγω ειναι μικρη χωρα και δεν πολυθελουν ξενους.

Pseudonymo αυτο που αναφερεις εσυ υπαρχει ως συμπεριφορα και ονομαζεται ''αντιστροφος ρατσισμος''.

Για Αμερικη καμμια ιδεα κανεις?

Ο ολλανδός που σου είπε NORMAL, υποθέτω ότι ήθελε να πει NORMALLY = ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αλλά επειδή δεν ήξερε καλά αγγλικά δεν έβαλε την κατάληξη LY.

Όσο για τον λεγόμενο αντιστροφο ρατσισμό που αναφέρεις, δεν πρόκειται για αντίστροφο ρατσισμό, δηλαδή για ρατσισμό προς άσπρους ρατσιστές.
Πρόκειται για γνήσιο ρατσισμό των μαύρων φυλών που υπάρχει χωρίς να έχουν γνωρίσει οι ίδιοι άσπρους ρατσιστές και χωρίς να έχουν πέσει θύματα ρατσισμού και σε περασμένους καιρόύς (σκλαβοπάζαρα). Αυτή είναι η διαπίστωσή μου στην Αγγλία. Και πάει τόσο πολύ στα άκρα, που αν πει κάποιος τη λέξη «Αφρική», εντελώς άσχετα προς το ρατσισμό, τουλάχιστο οι μισοί μαύροι, αν όχι οι περισσότεροι, τη θεωρούν ραστιστική λέξη και αντιδρούν αναλόγως!!! Εδώ έχουν βέβαια και το κόμπλεξ μειονεκτικότητας.
Αν γράφεις greeklish δεν ξέρεις ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά. Αγράμματος. Ωρίμασε και ξαναέλα.
Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.