Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ιδανικός προορισμός για μετανάστευση

Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678

# 101 στις 9/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by Pseydonymo0

Παράθεση:
Originally posted by Nikitta

Παράθεση:

Παράθεση:
Originally posted by aerospace

Παράθεση:
Originally posted by sotos-1

.... και σίγουρα θα βιώσεις και ρατσισμό.Σ'αρέσει να σε βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον Πακιστανό,τον Αλβανό κλπ.;

Το ρατσισμό δεν είδα να τον λαμβάνει κανένας υπ' όψιν. Για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει πολύ ρατσισμός σε αγγλία και σουηδία ειδικά αν είσαι άντρας και μαύρος όπως οι περισσότεροι έλληνες. Δεν ξέρω για άλλες χώρες.

Olive nigger στην αγγλία μαυροκέφαλος στη σουηδία.

Όσον αφορά την Βρετανία (Αγγλία είπες) οι όροι έχουν αντιστραφοί. Μένω αρκετό χρόνο στην Αγγλία και το λέω:
Οι ρατσιστές στη Βρετανία είναι οι μαύροι.
Παράξενο φαίνεται αλλά δυστυχώς αληθινό.

Οι βρετανοί έχουν ένα ιστορικό κόμπλεξ. Λόγω του ρατσιστικού παρελθόντος τους έχουν πάει στο άλλο άκρο. Δηλαδή, αν κάνει κάτι ανεπίτρεπτο, έγκλημα και λοιπά ένας μαύρος, το πρώτο που θα υποθέσουν είναι ότι φταίει οι άσπρος.
Ρατσιστές μαύρους είδα πριν έρθω στην Αγγλία, αλλά υπέθετα κάθε φορά ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του εκάστοτε μαύρου. Δεν το συνέδεσα ποτέ με ρατσισμό. Στην Αγγλία, όπου σε μερικές πόλεις όπως το Λονδίνο είναι πολλοί μαζεμένοι κατάλαβα ότι οι μαύροι, με εξαιρέσεις ελάχιστες αφρικανικές χώρες, είναι οι χειρότεροι ρατσιστές.
Δημιουργούν συχνά προβλήματα από το τίποτα, το πρώτο που λένε σε άσπρους είναι ότι δήθεν είναι ρατσιστές, ενώ η ρατσιστική συμπριφορά προέρχεται από τους μαύρους. Είναι πάρα πολλοί ήδη σε δημόσιες υπηρεσίες από τον υπαλληλάκο ως τον ανώτερο διευθυντή και αν μπλέξεις εκεί, άντε να ξεμπλέξεις.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι θετικές εξαιρέσεις, αλλά είναι δυστυχώς εξαιρέσεις. Αυτά τα άκουσα και από μαύρους που φυσικά δεν ήταν ρατσιστές, αλλά ήθελαν να πουν την αλήθεια, που όσο παράξενη και να φαίνεται, είναι όμως η αλήθεια.

Tωρα που πες για μαυρους και μιας και κολλαει λιγο με το θεμα

Σε συζητηση μου με Ολλανδο εαν η Ολλανδια ειναι ιδανικος τοπος μεταναστευσης που ειπε τα εξης

''Θα εισαι οκ αν ερχεσαι απο Ευρωπαικη χωρα ....και αν δεν εισαι μαυρος'' ''Ιf you are not black but ....NORMAL you will have no problem at all''.
Mα τον Θεο... n o r m a l ειπε.

Βεβαια πολυ ωραια τα παρουσιασε για εκει. Οσο το κοιταξα εγω ειναι μικρη χωρα και δεν πολυθελουν ξενους.

Pseudonymo αυτο που αναφερεις εσυ υπαρχει ως συμπεριφορα και ονομαζεται ''αντιστροφος ρατσισμος''.

Για Αμερικη καμμια ιδεα κανεις?

Ο ολλανδός που σου είπε NORMAL, υποθέτω ότι ήθελε να πει NORMALLY = ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αλλά επειδή δεν ήξερε καλά αγγλικά δεν έβαλε την κατάληξη LY.

Όσο για τον λεγόμενο αντιστροφο ρατσισμό που αναφέρεις, δεν πρόκειται για αντίστροφο ρατσισμό, δηλαδή για ρατσισμό προς άσπρους ρατσιστές.
Πρόκειται για γνήσιο ρατσισμό των μαύρων φυλών που υπάρχει χωρίς να έχουν γνωρίσει οι ίδιοι άσπρους ρατσιστές και χωρίς να έχουν πέσει θύματα ρατσισμού και σε περασμένους καιρόύς (σκλαβοπάζαρα). Αυτή είναι η διαπίστωσή μου στην Αγγλία. Και πάει τόσο πολύ στα άκρα, που αν πει κάποιος τη λέξη «Αφρική», εντελώς άσχετα προς το ρατσισμό, τουλάχιστο οι μισοί μαύροι, αν όχι οι περισσότεροι, τη θεωρούν ραστιστική λέξη και αντιδρούν αναλόγως!!! Εδώ έχουν βέβαια και το κόμπλεξ μειονεκτικότητας.

Οσον αφορα τον ''αντιστροφο ρατσισμο'' απο οσο γνωριζω..σημαινει ρατσισμος προς την ''αρχουσα φυλη'' σε καθε ταξη/κοινωνια , και οχι απεναντι σε ασπρους ρ α τ σ ι σ τ ε ς συγκεκριμενα.

Αυτο που ειπε ο Ολλανδος ειναι 100% σιγουρο (εξακριβωμενο) πως ηταν normal και το εννουσε οπως ακουγεται. Φυσικα δεν σημαινει πως ολοι οι Ολλανδοι σκεφτοντε ετσι!!!
Τωρα οσον αφορα την Αγγλια δεν γνωριζω καθολου τι παιζει...εσυ που μενεις εκει θα γνωριζεις και καλυτερα!!!

flat_line

# 102 στις 9/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978
'Aρεσαν+: 0%

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας στο θέμα μου.
Αυτό με τους olive niggers πραγματικά με εξέπληξε. Ποτέ μου δεν κατάλαβα
τον φυλετικό ρατσισμό, ήταν ένα από τα θέματα που για χρόνια προσπαθούσα
να αποκωδικοποιήσω μέσα στην ψυχή μου. κάποια στιγμή τον θεώρησα
αποτέλεσμα της ανθρώπινης βλακείας. Αν και δεν ξέρω τι σημασία μπορεί να
έχει είμαι ανοιχτόχρωμος, καστανόξανθος άνδρας. Υπάρχει περίπτωση να
αντιμετωπιστώ ρατσιστικά? Συγνώμη για την χαζή ερώτησή μου, όμως ποτέ
στην ζωή μου δεν βρέθηκα σε πραγματικά ρατσιστικό περιβάλλον.

Invictvis

# 103 στις 9/2/2012
author
Ανδρας / 49 / Διαζευγμένος
Ν. Δωδεκανήσου / Ρόδος
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 371
flat

Επανέλαβε "ενέργεια αν θες, γιατί είχα ατύχημα (sorry).
Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν. Ισοκράτης

aerospace

# 104 στις 9/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by flat_line

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας στο θέμα μου.
Αυτό με τους olive niggers πραγματικά με εξέπληξε. Ποτέ μου δεν κατάλαβα
τον φυλετικό ρατσισμό, ήταν ένα από τα θέματα που για χρόνια προσπαθούσα
να αποκωδικοποιήσω μέσα στην ψυχή μου. κάποια στιγμή τον θεώρησα
αποτέλεσμα της ανθρώπινης βλακείας. Αν και δεν ξέρω τι σημασία μπορεί να
έχει είμαι ανοιχτόχρωμος, καστανόξανθος άνδρας. Υπάρχει περίπτωση να
αντιμετωπιστώ ρατσιστικά? Συγνώμη για την χαζή ερώτησή μου, όμως ποτέ
στην ζωή μου δεν βρέθηκα σε πραγματικά ρατσιστικό περιβάλλον.

Γι αυτό σου είπα οτι όσο σταρχιδιστής και να είσαι έστω και λίγο σε ενοχλεί. Φυσικά, είτε σε ενοχλεί είτε όχι, δε θα πρέπει να επιλέξεις μια χώρα σύμφωνα με το ρατσισμό που θα αντιμετωπίσεις.

Όσο πιο άσπρος είσαι φυσικά τόσο λιγότερο πιθανό να το ακούσεις. Εγώ που είμαι μαύρος το άκουσα αρκετές φορές (μερικές φορές βέβαια στα πλαίσια της πλάκας).

Ένας ξάδερφός μου (καστανός) που έκατσε πολύ περισσότερο στην αγγλία πλακώθηκε στο ξύλο 4 φορές μου είπε για το olive nigger. Κι άλλες πόσες κόντεψε να πλακωθεί δεν ξέρω. Όλοι τους αυτοί φυσικά ήταν αυθεντικοί άγγλοι. Άσπροι δηλαδή, όχι αράπηδες.

Τώρα τι να σου πω άλλο; Ο προηγούμενος είπε οτι συνάντησε ρατσισμό από αράπηδες. Όχι μόνο αυτός αλλά όλοι οι άσπροι.

Εγώ είδα ακριβώς το αντίθετο. Όχι οτι συναναστράφηκα και με πολλούς αράπηδες, αλλά με όσους έτυχε μου ήταν εξαιρετικά συμπαθείς. Χαμογελαστοί, φιλικοί, ευδιάθετοι. Είτε ήταν άγγλοι είτε αφρικανοί φοιτητές. Για μένα η καλύτερη ράτσα μαζί με τους άραβες. (Προσωπική γνώμη αυτό βέβαια)

Invictvis

# 105 στις 10/2/2012
author
Ν. Δωδεκανήσου / Ρόδος
Στα γραφόμενά σου, αγαπητέ Flat, διαγράφεται η έντονη αποφασιστικότητα για μία καινούρια αρχή και η ισχυρή διάθεση για αποτελμάτωση.
Δίνεις την αίσθηση ενός ικανού ανθρώπου που, ενώ έχει τις ευκαιρίες και τα προσόντα να απασχοληθεί στην Ελλάδα και χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για μία θέση εργασίας, δεν το επιθυμεί καθόλου, για τους λόγους που προεξέθεσες.

Λόγους αρχής, θα τους ονομάσω εγώ.
Προσωπικά, κατανοώ απόλυτα τέτοιους λόγους και συμμερίζομαι στον ύψιστο βαθμό την αηδία που αισθάνεσαι. Όταν η αηδία αποκτά ρίζες στο μέσα μας, τότε γίνεται αποστροφή, μία μονιμότερη κατάσταση που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο αφόρητη.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε αμετάκλητη την απόφαση ότι θες να φύγεις στο εξωτερικό, με σκοπό να αλλάξεις ζωή.

Επίτρεψέ μου να σου πω, ότι οι ίδιοι προβληματισμοί έχουν απασχολήσει κι εμένα κατά καιρούς. Έχω ζήσει σε Αγγλία και Γερμανία κατά περιόδους. Περνούσα και μικρά χρονικά διαστήματα στην Ιταλία ( αυτό το τελευταίο πες το αναγκαστικές διακοπές).
Επειδή όμως είμαι και νοσταλγικός τύπος, λίγο ευαίσθητος, ίσως και εγωιστής, σίγουρα όμως υπεραισιόδοξος, αποφάσισα να δοκιμάσω οριστικά την τύχη μου εδώ. Ο καιρός θα δείξει εάν έχω πάρει τη σωστή απόφαση.
Αφού μιλάς καλά αγγλικά, θα πιάσεις το πλήρες βάθος της φράσεως :
I know where you come from.

Εγώ θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις δειλά-δειλά να μαθαίνεις και γερμανικά (και εν καιρώ και την βαυαρική διάλεκτο) .
Πολλοί συνομιλητές περιέγραψαν με αρκετή ακρίβεια τη ζωή στην Αγγλία και τις σκανδιναβικές χώρες.
Πολλές πτυχές του κοινωνικού και οικονομικού βίου στη Δανία και τη Σουηδία είναι ριζικά διαφορετικές από τις δικές μας.
Εντελώς περιπτωσιολογικά θα σου αναφέρω, τη φορολογία και την ιδιοκτησία. Επίσης έχουν ξεκινήσει να κάνουν εκπτώσεις και στο κοινωνικό κράτος. Για λεπτομέρειες επί του τελευταίου, μπορώ να επανέλθω αν θες (μη σε κουράσω με αχρείαστες προς το παρόν πληροφορίες)

Εάν λοιπόν επρόκειτο να μεταναστεύσω, δεν θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές ούτε η Αγγλία, ούτε η Δανία και η Σουηδία.
Δε θα έλεγα το ίδιο για την Γερμανία.
Δεν ξέρω με τί περίπου θα ήθελες να απασχοληθείς (ίσως να έδινες μία ιδέα), αλλά όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι της Γερμανίας αυτή τη στιγμή είναι σε άνθηση, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες (προσωπικά τους αποστρέφομαι για μία σειρά λόγους, πλην Βαυαρών ίσως, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό).

Η Γερμανία flat είναι η χώρα που γνωρίζεις τί σου γίνεται (το κατά δύναμιν).
Είναι η χώρα στην οποία δεν ξυπνάς μία μέρα, βάζεις την τηλεόραση και σταυροκοπιέσαι αναρωτώμενος "από που μου ήρθε αυτό τώρα" .
Εκεί οι αιφνιδιασμοί απαγορεύονται. Ο λόγος είναι λόγος και ο νόμος είναι νόμος (όσο μπορεί αυτό να είναι δυνατόν).

Αναφέρθηκα προηγουμένως στη Βαυαρία και για να τη διαχωρίσω από την υπόλοιπη Γερμανία, αλλά και γιατί πιστεύω θα σου πήγαινε πιο πολύ.
Οι Βαυαροί είναι πιο φιλόξενοι, πιο θερμοί, πιο φιλικοί από τους υπόλοιπους Γερμανούς-αυτή την αίσθηση τουλάχιστον αποκόμισα εγώ στα χρονικά διαστήματα που ζούσα στο Μόναχο.
Πέραν τούτων, από εκεί είναι ευκολότερο το ταξίδι για την Πατρίδα (εκτός κι αν έχεις αποφασίσει να ρίξεις μαύρη πέτρα).

Όσο για τη γλώσσα, μη σε αγχώνει. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα και σε τρεις μήνες θα έχεις γίνει ξεφτέρι. Όσο κι αν μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, δεν είναι τόσο στρυφνή γλώσσα, όσο θέλουν να την παρουσιάζουν.
Κάνε μία επίσκεψη εφ' όλης της ύλης στο γερμανικό προξενείο και ζήτησε να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο. Αν θυμάμαι καλά, δίνουν κι έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Προς τα πού κλίνεις μέχρι τώρα;

flat_line

# 106 στις 10/2/2012
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978

Φίλε invictvis, ευχαριστώ για την απάντησή σου,
Αυτή την στιγμή κλείνω προς την Νορβηγία, ήδη έχω ξεκινήσει μαθήματα
και μαθαίνω την γλώσσα.

Pseydonymo0

# 107 στις 10/2/2012
author
Ανδρας / 84 / Ελεύθερος
Βερμούδες
Θέματα: 16
Απαντήσεις: 399

Παράθεση:
Originally posted by Invictvis

Η Γερμανία flat είναι η χώρα που γνωρίζεις τί σου γίνεται (το κατά δύναμιν).
Είναι η χώρα στην οποία δεν ξυπνάς μία μέρα, βάζεις την τηλεόραση και σταυροκοπιέσαι αναρωτώμενος "από που μου ήρθε αυτό τώρα" .
Εκεί οι αιφνιδιασμοί απαγορεύονται. Ο λόγος είναι λόγος και ο νόμος είναι νόμος (όσο μπορεί αυτό να είναι δυνατόν).

Αυτό, φιλαράκο, είναι το πιο μαύρο χιούμορ που έχω διαβάσει ή έχω ακούσει ως τώρα. Δεν την ξέρεις καλά τη Γερμανία.
Η Γερμανία είναι η χώρα όπου η εφορία και άλλες δημόσιες αρχές κλέβει κατά κύρο λόγο τους αλλοδαπούς και τρέχεις στα δικαστήρια να βρεις το δίκιο σου, αν το καταλάβεις βέβαια. Οι περισσότεροι έλληνες της Γερμανίας δεν το καταλαβαίνουν επειδή δεν έχουν μάθει τη γλώσσα.
Και δεν περιορίζεται εκει το κακό. Ξέρω και περίπτωση γερμανίδας στο Βερολίνο που την έφαγε με δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιους υπαλλήλους ψευδομάρτυρες στο δικαστήριο, όπου πήγε ελπίζοντας να δικαιωθεί. Τελικά αγχώθηκε και τα παράτησε και πλήρωσε τα μαλλιοκέφαλά της για όλη την υπόθεση. Πήγε για μαλλία και βγήκε κουρεμένη, που λένε.
Ήθελε να μεταναστεύσει στη Γαλλία. Ελπίζω να τα κατάφερε.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, π.χ. οι ασφάλειες δεν προσφέρουν νομική προστασία στα διοικητικά δικαστήρια. Αφού στα διοικητικά δικαστήρια στη Γερμανία πηγαίνουν οι υποθέσεις όπου από τη μια μεριά είναι ο πολίτης και από την άλλη το κράτος ως διάδικοι.

Μπορεί στη Βαυαρία να φαίνονται πιο φιλόξενοι, αλλά αυτό είνα πολύ σχετικό για να είναι πραγματικά φιλόξενοι.

Τη Γερμανία την ξέρω πολύ καλά και όχι μόνο η βαυαρέζικη διάλεκτο, αλλά και σχεδόν όλες τις γερμανικές διαλέκτους τις καταλαβαίνω.

Γερμανία ποτέ!
Αν γράφεις greeklish δεν ξέρεις ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά. Αγράμματος. Ωρίμασε και ξαναέλα.

sotos-1

# 108 στις 9/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by flat_line

Δεν κατάφερα να προσαρμοστώ. Μάλλον οι κανόνες δεν είναι για
όλους. Οπότε μάλλον θα πάρω τα πράγματά μου, τα πτυχία μου
και θα φύγω σε λίγο καιρό.

Κι εκεί δηλαδή εύκολα θα προσαρμοστείς;Σε μια χώρα όπου δεν θα μιλάς τη μητρική σου γλώσσα,με ανθρώπους-ρομπότ και ψυχρούς κατα κύριο λόγο,με καιρό και καθημερινή ζωή παντελώς διαφορετική από αυτή που έχεις συνηθίσει εδώ και χωρίς να ξέρεις και κανέναν,φίλε καταθλίβομαι και μόνο που το σκέφτομαι.Πόσο μάλλον να πήγαινα κιόλας.

Και ας μην ξεχνάμε,άλλο να πας σαν τουρίστας για μερικές μέρες και άλλο να μείνεις μόνιμα.

Και για τα πτυχία που λες,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος εργοδότης εκεί θα προτιμήσει να μην πάρει έναν από τη χώρα του,που στο κάτω κάτω και τη γλώσσα μιλάει και καλύτερο πανεπιστήμιο έχει βγάλει(γιατί μην πει κανείς ότι συγκρίνονται τα ελληνικά με τα ξένα πανεπιστήμια).Οπότε αν πας εκεί,το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε καμιά δουλειά τύπου λαντζέρη,σερβιτόρου κλπ.(που κι αυτό χωρίς γνωριμίες είναι δύσκολο).Αν μ'αυτό θα είσαι ικανοποιημένος,οκ.

Invictvis

# 109 στις 10/2/2012
author
Ν. Δωδεκανήσου / Ρόδος

Παράθεση:

Αυτό, φιλαράκο, είναι το πιο μαύρο χιούμορ που έχω διαβάσει ή έχω ακούσει ως τώρα. Δεν την ξέρεις καλά τη Γερμανία.
Η Γερμανία είναι η χώρα όπου η εφορία και άλλες δημόσιες αρχές κλέβει κατά κύρο λόγο τους αλλοδαπούς και τρέχεις στα δικαστήρια να βρεις το δίκιο σου, αν το καταλάβεις βέβαια. Οι περισσότεροι έλληνες της Γερμανίας δεν το καταλαβαίνουν επειδή δεν έχουν μάθει τη γλώσσα.
Και δεν περιορίζεται εκει το κακό. Ξέρω και περίπτωση γερμανίδας στο Βερολίνο που την έφαγε με δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιους υπαλλήλους ψευδομάρτυρες στο δικαστήριο, όπου πήγε ελπίζοντας να δικαιωθεί. Τελικά αγχώθηκε και τα παράτησε και πλήρωσε τα μαλλιοκέφαλά της για όλη την υπόθεση. Πήγε για μαλλία και βγήκε κουρεμένη, που λένε.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, π.χ. οι ασφάλειες δεν προσφέρουν νομική προστασία στα διοικητικά δικαστήρια. Αφού στα διοικητικά δικαστήρια στη Γερμανία πηγαίνουν οι υποθέσεις όπου από τη μια μεριά είναι ο πολίτης και από την άλλη το κράτος ως διάδικοι.

Μπορεί στη Βαυαρία να φαίνονται πιο φιλόξενοι, αλλά αυτό είνα πολύ σχετικό για να είναι πραγματικά φιλόξενοι.

Τη Γερμανία την ξέρω πολύ καλά και όχι μόνο η βαυαρέζικη διάλεκτο, αλλά και σχεδόν όλες τις γερμανικές διαλέκτους τις καταλαβαίνω.

Γερμανία ποτέ!

Σε διαβάζω Ψευδώνυμο και κατανοώ τους λόγους που τρέφεις τέτοια αισθήματα έναντι των Γερμανών. Εγώ έχω τους δικούς σου κι άλλους τόσους.

Σε διαβάζω που γράφεις για τα κατοχικά δάνεια, που δεν επιστράφηκαν, την κλοπή του χρυσού, που δεν αποδόθηκε, την καταστροφή των υποδομών, που δεν αποζημιώθηκε, και τα περίπου 700.000 θύματα των Γερμανών, που δεν δικαιώθηκαν.
Ταυτίζομαι σε όλα και είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή για την πρακτική της μη διεκδικήσεως των οφειλομένων από τις δουλοπρεπείς και ψοφοδεείς μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Ωστόσο εγώ την εμπειρία μου από το Μόναχο κατέθεσα, όπου δεν έχω μείνει συνεχόμενα για πάνω από 3 μήνες.
Σίγουρα υπάρχουν περιστατικά σαν αυτά που γράφεις.
Γι' αυτό άλλωστε συνέστησα στον flat να μάθει τη γλώσσα καλά σε κάθε περίπτωση.

Είναι στο χέρι του να σταθμίσει τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής.

flat... ελπίζω πάντως να το έχεις "φιλοσοφήσει" επαρκώς το θέμα.

Pseydonymo0

# 110 στις 10/2/2012
author
Ανδρας / 84 / Ελεύθερος
Βερμούδες
Θέματα: 16
Απαντήσεις: 399

Παράθεση:

Παράθεση:

Γερμανία ποτέ!

Σε διαβάζω Ψευδώνυμο και κατανοώ τους λόγους που τρέφεις τέτοια αισθήματα έναντι των Γερμανών. Εγώ έχω τους δικούς σου κι άλλους τόσους.

Σε διαβάζω που γράφεις για τα κατοχικά δάνεια, που δεν επιστράφηκαν, την κλοπή του χρυσού, που δεν αποδόθηκε, την καταστροφή των υποδομών, που δεν αποζημιώθηκε, και τα περίπου 700.000 θύματα των Γερμανών, που δεν δικαιώθηκαν.
Ταυτίζομαι σε όλα και είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή για την πρακτική της μη διεκδικήσεως των οφειλομένων από τις δουλοπρεπείς και ψοφοδεείς μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Ωστόσο εγώ την εμπειρία μου από το Μόναχο κατέθεσα, όπου δεν έχω μείνει συνεχόμενα για πάνω από 3 μήνες.
Σίγουρα υπάρχουν περιστατικά σαν αυτά που γράφεις.
Γι' αυτό άλλωστε συνέστησα στον flat να μάθει τη γλώσσα καλά σε κάθε περίπτωση.

Είναι στο χέρι του να σταθμίσει τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής.

flat... ελπίζω πάντως να το έχεις "φιλοσοφήσει" επαρκώς το θέμα.

Καλά έκανες και ανέφερες και το κατοχικό δάνειο τους 700.000 αδικαιωτους και λοιπά.

Σου υπενθυμίζω ότι εγώ δεν τα ανέφερα αυτά, αλλά ανέφερα παραδείγματα από την τωρινή πραγματικότητα στη Γερμανία στην απάντησή μου.
Και έμεινα πολλά χρόνια στη Γερμανία, όχι μερικούς μήνες κάθε φορά. Τη γλώσσα την ήξερα κάπως πριν πάω, αφού το είχα στο πρόγραμμα να πάω και εντός ελάχιστου χρονικού διαστήματος την έμαθα πολύ καλά.
Αν γράφεις greeklish δεν ξέρεις ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά. Αγράμματος. Ωρίμασε και ξαναέλα.

Dardana

# 111 στις 10/2/2012
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651
Ζάμπια!! δε πλεϊς του μπι...
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

Heptamer

# 112 στις 10/2/2012
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225

Παράθεση:

Εγώ θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις δειλά-δειλά να μαθαίνεις και γερμανικά (και εν καιρώ και την βαυαρική διάλεκτο) .

Dua,scho ma hi,da licht a toter fish i wosser,de mach ma hi!

i mog den flat gen,des is schener braver buab!!

Ω ναι...αυτη τη διαλεκτο να μαθει!!!!
Η επιλογή που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, συμπίπτει απολύτως με το πεπρωμένο του

Invictvis

# 113 στις 10/2/2012
author
Ν. Δωδεκανήσου / Ρόδος

Παράθεση:
Originally posted by Heptamer
Dua,scho ma hi,da licht a toter fish i wosser,de mach ma hi!

i mog den flat gen,des is schener braver buab!!

Ω ναι...αυτη τη διαλεκτο να μαθει!!!!

Μετάφραση:

-Du, schau mal hier, da liegt ein toter Fish im Wasser, das macht mir..(?)

-Ich mag den Flat gern, der (das) ist schoner...(?)..λείπει ένα als ή μου φαίνεται;

Πώς τα πήγα; Θυμάμαι τίποτα μετά από τόσο καιρό;

Ρε..μπας κι αυτά είναι ελβετικά; Φέρνουν λίγο!

Heptamer

# 114 στις 10/2/2012
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225
Ich mag den flat gern. Das ist ein schoener Bub!

Καθαροαιμα βαυαρεζικα ειναι. Τα ελβετικα ειναι εντελως διαφορετικα.

Riiiiiiiiiicolaaaaaaaaaaa schweizer Kräuterzucker!!!

γιολαλαιντίιιιιιιιιιιιιιιι!!!!
Η επιλογή που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, συμπίπτει απολύτως με το πεπρωμένο του

aerospace

# 115 στις 10/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by sotos-1
.... και καλύτερο πανεπιστήμιο έχει βγάλει(γιατί μην πει κανείς ότι συγκρίνονται τα ελληνικά με τα ξένα πανεπιστήμια).

Μέγα λάθος.

Σε σχέση με την αγγλία τουλάχιστον (για άλλες χώρες δεν ξέρω) είμαστε σε πάρα πολύ καλύτερο επίπεδο, σε επίπεδο bachelor από την πλειοψηφία των αγγλικών πανεπιστιμίων.

hns1602

# 116 στις 11/2/2012
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 7.719

Παράθεση:
Originally posted by Dardana
Ζάμπια!! δε πλεϊς του μπι...

Γουεϊτ αντιλ γιου σι Τανγκανίκα...
I want a perfect body... I want a perfect soul...

__John__

# 117 στις 11/2/2012
author
Ανδρας / 47 / Ελεύθερος
Γερμανία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 218
Ξέρετε Βαυαρέζικα ρε αθεόφοβοι!
Πιο ακαταλαβίστηκα από τα Ελβετικά είναι!
Απαίσια διάλεκτος όμως... Προτιμώ να ακούω Άραβες.

aerati

# 118 στις 21/2/2012
author
Γυναίκα / 61 / Διαζευγμένη
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 322
Απαντήσεις: 66.664

...'Γ ε ι α και χ α ρ ά σου,κ α λ όπαιδο flat_line...

....Δε θα σου 'πω..ποιος είναι..ο ιδανικός προορισμός..για μετανάστευση..
Δεν ξέρω - καν - εάν υπάρχει - αυτό - το ' ιδανικό ' ..
Εξάλλου - για 'μένα - όπου ζεις ......εκεί πατρίς..

Αν και δεν έχω διαβάσει..το Θεματάκι ( ψιλοαποσπασματικά μονάχα ) ..
σε ' βλέπω ' ..αγχωμένο..προβληματισμένο..μα - κυρίως - αποφασισμένο..
Κι αυτό - είναι - που μετρά και σου δίνει φτερά..

Κι αν - ακόμη - αποτύχεις ( που το απεύχομαι ) ..θα σου μείνει..η γεύση..απ' τ' όνειρο..που κυνήγησες και τό 'ζησες..η εμπειρία..

Εγώ - ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - θα σου ε υ χ η θ ώ..να σου πάνε..ό λ α ΚΑΛΑ..

Φύτεψε..στη νέα ζωή σου..άνθη..μ' όμορφα / ζωηρά χρώματα..
που οι ευωδιές τους..να διαπεράσουν..τα σφραγισμένα περάσματα..που θα συναντήσεις..

Κάνε..τη νέα ζωή σου..μια γ ι ο ρ τ ή..

Κάθε ανατολή της και μια νέα ανάσταση..
Κάθε δειλινό της..μ' άπλετο φως..

Μ η δειλιάσεις / μ η φοβηθείς / μ η χαριστείς..στο 'λίγο..

Θά 'θελα..να σου χαρίσω ......τους ' Χτίστες ' ..τού Ναζίμ Χικμέτ..σε μετάφραση : Γιάννη Ρίτσου..

Τραγουδάνε οι χτίστες .

Να χτίζεις μη θαρρείς
που 'ναι να τραγουδάς ένα τραγούδι .

Είναι μια υπόθεση κάπως δύσκολη .

Των οικοδόμων η καρδιά είναι
σαν μια πλατεία για γιορτές,
λαμποκοπάει,

μα η σκαλωσιά δεν είναι
μια πλατεία για γιορτές,

εκεί 'ναι λάσπη κι άνεμος και χιόνι,
τα χέρια που ματώνουν .

Εκεί δεν είναι πάντα φρέσκο το ψωμί,
πάντα ο καφές ζεστός δεν είναι .

Να χτίζεις μη θαρρείς
που 'ναι να τραγουδάς ένα τραγούδι,

μα είναι λεβέντες όλο πείσμα οι χτίστες,

κι η οικοδομή ανεβαίνει,
μ' έφοδο τον ουρανό κυριεύει,
ψηλά και πιο ψηλά,πάντα ψηλότερα .

Στο πρώτο κιόλας πάτωμα
αράδιασαν τις γλάστρες τα λουλούδια,

και πάνω στα φτερά τους τα πουλιά
τον Ήλιο φέρνουνε στο πρώτο μπαλκονάκι .

Να είσαι..κ α λ ά......
... Τί έγινε.. 'ρε παιδιά ΝΎ ! Ξέχασα - μήπως - να πληρώσω..το * λογαριασμό μυαλού * ΝΎ !...

elix_geo

# 119 στις 21/2/2012
author
Ανδρας / 70 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 277
Απαντήσεις: 8.590

Παράθεση:
Originally posted by aerati
Θά 'θελα..να σου χαρίσω ......τους ' Χτίστες ' ..τού Ναζίμ Χικμέτ..σε μετάφραση : Γιάννη Ρίτσου..

Τραγουδάνε οι χτίστες .

Ντεν είναι οικοντόμο το πιντί μπρε!

Μην του ...αερίζεις τα μυαλά!
YES I DOES... Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός! Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε! Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!

aerati

# 120 στις 21/2/2012
author
Γυναίκα / 61 / Διαζευγμένη
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 322
Απαντήσεις: 66.664

...Γνωρίζω..τί είναι ή δεν είναι..το πιντί..μπρε Ελικούκο...

Παράθεση:
Originally posted by elix_geo

Ντεν είναι οικοντόμο το πιντί μπρε!

Μην του ...αερίζεις τα μυαλά!

....Και σιγά..μην περίμενε..εμένα ......ν' αεριστεί !

Κατάλαβες κι εσύ και το κ α λ όπαιδο..γιατί επέλεξα - το συγκεκριμένο - να του το ' χαρίσω ' ..τα λέει..όλα..και + και -..

Διδάσκεται πλέον και στην ΣΤ' Δημοτικού..
Πώς ήταν..τα μαθήματα..πού 'χαμε εμείς ......τω καιρώ εκείνω ; ;
Ουδεμία σχέσις ! !
... Τί έγινε.. 'ρε παιδιά ΝΎ ! Ξέχασα - μήπως - να πληρώσω..το * λογαριασμό μυαλού * ΝΎ !...
Επιλέξτε σελίδα: (1-8)
Σελίδες 12345678
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.