Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ;ΣΕΒΑΣΜΟΣ...

Σελίδα : 1

AMARYLLIS_30

# 1 στις 12/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ποιος εχει το πανω χερι;Σεβασμος...

Ποιός είναι το αφεντικό;Τί γίνεται όταν ο σύζυγος αισθάνεται ότι απειλείται από το δυναμισμό της συζύγου που αναλαμβάνει τα πάντα και τα διεκπεραιώνει με επιτυχία ενώ εκείνος παραμένει θεατής ή και χειρότερα κομπάρσος αφού ολοένα και σε περισσότερα ζευγάρια η γυναίκα τα καταφέρνει περισσότερο ακόμη και στα επαγγελματικά;Πως επαναπροσδιορίζεται η ισοτιμία στις σχέσεις;Σεβασμός, η λέξη κλειδί για μια ομαλή συνύπαρξη, κατά πόσο σεβόμαστε τον εαυτό μας και ως συνέπεια και τους γύρω μας;

# 2 στις 13/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by AMARYLLIS_30
Ποιός είναι το αφεντικό;Τί γίνεται όταν ο σύζυγος αισθάνεται ότι απειλείται από το δυναμισμό της συζύγου που αναλαμβάνει τα πάντα και τα διεκπεραιώνει με επιτυχία ενώ εκείνος παραμένει θεατής ή και χειρότερα κομπάρσος αφού ολοένα και σε περισσότερα ζευγάρια η γυναίκα τα καταφέρνει περισσότερο ακόμη και στα επαγγελματικά;Πως επαναπροσδιορίζεται η ισοτιμία στις σχέσεις;Σεβασμός, η λέξη κλειδί για μια ομαλή συνύπαρξη, κατά πόσο σεβόμαστε τον εαυτό μας και ως συνέπεια και τους γύρω μας;

Ωραίο θέμα AMARYLLIS.......

Ο σεβασμός είναι απαραίτητος και αναγκαίος .......όμως σε καμία περίπτωση , κατά την άποψή μου ..... η ύπαρξή του δεν αποτελεί προϋπόθεση ......να είναι η γυναίκα λιγότερο δυναμική ή επιτυχημένη ...... ή και το αντίστροφο ....
Άντίθετα η συναισθηματική υποστήριξη για την αμφότερη εξέλιξή τους ....και η ειλικρινής χαρά για τις επιτυχίες είτε του ενός είτε του άλλου ...γεννάει ένα μέρος του σεβασμού ......

Τώρα , εάν ο σύζυγος νιώθει πως απειλείται ..... τότε αρχίζει ο ανταγωνισμός ... η καταπίεση ..... ίσως και η υποτίμηση ......
Ακόμα κι αν από τη φύση της η γυναίκα παραχωρεί το ''πάνω χέρι'' θα έρθει καιρός που θα θέλει να ξεδιπλώσει τον εαυτό της και να κατακτήσει όσα δεν επιδίωκε για λάθος λόγους .....

Επομένως ....δεν χρειάζεται υπεροχή ... ούτε ισοτιμία .... ενσυναίσθηση και ασφάλεια ..... χρειάζονται ......

Και τέλος σεβασμός στους γύρω μας ..... δε σημαίνει σκύβουμε το κεφάλι ....
αλλά αποδοχή της διαφορετικότητας τους ......

inioxos52

# 3 στις 13/2/2012
author
Ανδρας / 68 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Πανόραμα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 7.281
'Aρεσαν+: 0%
Χρονια και ζαμανια αγαπητη μου. Στο θεμα τωρα.

Συνηθως οσον αφορα τις σχεσεις των δυο φυλων, λενε πως τα αντιθετα ελκονται. Εφοσον ισχυει αυτο, ενας δυναμικος και πετυχημενος αντρας, δυσκολα θα επιλεξει μια γυναικα εξισου δυναμικη και πετυχημενη οσο ο ιδιος, τουλαχιστον οφθαλμοφανως, και οι λογοι ειναι προφανεις.

Στα ζευγαρια στα οποια ο αντρας απλως παρακολουθει τις κινησεις τις δυναμικης συμβιας του ειτε απο την αρχη της σχεσης, ειτε κατα την πορεια χωρις αντιδραση, πιστευω πως ειναι σχεδον παντα ατομο χαμηλων τονων, ευθυνοφοβο, τρομαγμενο, και φοβισμενο. Παιζει βεβαια, ναναι βολεψακιας και κηφηνας. Αρα αχρηστος.

Και ισως γιαυτο τον επελεξε και η κυρια. Για να μην τον εχει να χωνεται αναμεσα στα ποδια της για μεγαλες χρονικες περιοδους , περαν των απολυτως αναγκαιων, οπου τον χρησιμοποιει ως ζωντανο δονητη, και αυτο για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι να βρει το αρσενικο που θα την υποταξει. Γενικως.

Σε καθε περιπτωση λοιπον, δυο αρχηγοι σε μια σχεση δεν χωρανε, και η ληξη του γαμου αργα η γρηγορα επερχεται. Εκτος κι αν, η γυναικα ειναι εξαιρετικα εξυπνη, και κανει την δουλεια της πετυχημενα και ομορφα, χωρις να κοκορευεται και χωρις να προκαλει τον συνηθως εγωισταρο πετυχημενο αντρα της.

Θα μου πεις "μα γινονται αυτα? Αργα η γρηγορα δεν θα φανει πως η κυρια κονομαει περισσοτερα"? Τοτε θα αρχισουν και τα οργανα, αλλα δεν μπορω να σου περιγραψω τι σκοπους θα παιζουν μιας και δεν τους γνωριζω, γιατι δεν θα επελεγα ποτε μια γυναικα αφεντικο, ουτε για καφε.
...Ναι στην χρηση των Ελληνικων στο διαδικτυο. Σε σας το λεω Ελληνολατρες, που εχετε ακομη Εγγλεζικα ψευδωνυμα. Και δεν εννοω την γραφη...

morgoth

# 4 στις 13/2/2012
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
γιατι σωνει και ντε να υπαρχει αφεντικο σε μια σχεση??

Ολα ξεκινανε απο τον αμοιβαιο σεβασμο και την κατανοηση της ιδιαιτεροτητας του καθενος.

Αν ο επαγγελματικος στιβος ειναι πεδιο ανταγωνισμου.. τοτε σιγουρα θα υπαρξουν προβλήματα.

achinos

# 5 στις 13/2/2012
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13.762
Ιδια ειν τα αφεντικα, θηλυκα κι αρσενικα...οταν για να ζησεις μαζι με τον αλλον, ψαχνεις αφεντες κ δουλους, σεβασμους κ πανω χερια, ο ερως, η αμοιβαιοτης κ ο...οργασμος...εχει πεταξει απ το παραθυρο...
Οι συμβασεις παλαιας κοπης που λενε οτι στη σχεση ο ενας οδηγει κι ο αλλος ακολουθει σα...κουτορνιθι, εχουν απο καιρο παψει να ισχυουν...γιαυτο κ η μουγκα εκατερωθεν παιδια μου...βρειτε νεα μοντελα, τα παλια...ψοφησαν...

barethika

# 6 στις 13/2/2012
author
Γυναίκα / 43 / Σε σχέση
Ν. Ηλείας / Καλλιθέα
Απαντήσεις: 131

Παράθεση:
Originally posted by inioxos52
Χρονια και ζαμανια αγαπητη μου. Στο θεμα τωρα.

Συνηθως οσον αφορα τις σχεσεις των δυο φυλων, λενε πως τα αντιθετα ελκονται. Εφοσον ισχυει αυτο, ενας δυναμικος και πετυχημενος αντρας, δυσκολα θα επιλεξει μια γυναικα εξισου δυναμικη και πετυχημενη οσο ο ιδιος, τουλαχιστον οφθαλμοφανως, και οι λογοι ειναι προφανεις.

Στα ζευγαρια στα οποια ο αντρας απλως παρακολουθει τις κινησεις τις δυναμικης συμβιας του ειτε απο την αρχη της σχεσης, ειτε κατα την πορεια χωρις αντιδραση, πιστευω πως ειναι σχεδον παντα ατομο χαμηλων τονων, ευθυνοφοβο, τρομαγμενο, και φοβισμενο. Παιζει βεβαια, ναναι βολεψακιας και κηφηνας. Αρα αχρηστος.

Και ισως γιαυτο τον επελεξε και η κυρια. Για να μην τον εχει να χωνεται αναμεσα στα ποδια της για μεγαλες χρονικες περιοδους , περαν των απολυτως αναγκαιων, οπου τον χρησιμοποιει ως ζωντανο δονητη, και αυτο για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι να βρει το αρσενικο που θα την υποταξει. Γενικως.

Σε καθε περιπτωση λοιπον, δυο αρχηγοι σε μια σχεση δεν χωρανε, και η ληξη του γαμου αργα η γρηγορα επερχεται. Εκτος κι αν, η γυναικα ειναι εξαιρετικα εξυπνη, και κανει την δουλεια της πετυχημενα και ομορφα, χωρις να κοκορευεται και χωρις να προκαλει τον συνηθως εγωισταρο πετυχημενο αντρα της.

Θα μου πεις "μα γινονται αυτα? Αργα η γρηγορα δεν θα φανει πως η κυρια κονομαει περισσοτερα"? Τοτε θα αρχισουν και τα οργανα, αλλα δεν μπορω να σου περιγραψω τι σκοπους θα παιζουν μιας και δεν τους γνωριζω, γιατι δεν θα επελεγα ποτε μια γυναικα αφεντικο, ουτε για καφε.

somebody961

# 7 στις 13/2/2012
author
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
Δεν απαντώ. Βαρέθηκα να εξηγώ τα αυτονόητα σήμερα πια.. Αχινέ με κάλυψες απόλυτα.

Υπάρχουν οι ισότιμες σχέσεις,
υπάρχουν και οι σχέσεις υπηρέτη-αφεντικού, ζώου-αφέντη. Που και ο 'αφέντης', δούλος στην ΑΔΥΝΑΜΙΑ του είναι τελικά..

Επιλέξτε το ρόλο που σας αξίζει λοιπόν.

Δε βαριέσαι.. Ολοι αξίζουν και από ένα ζευγάρωμα σ' αυτή τη ζωή.

Και πολλά είπα..
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.

daka2010

# 8 στις 14/2/2012
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Αγιος Αθανάσιος
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 2.027
Η λέξη ‘αφεντικό’ σε μια σχέση δεν μου αρέσει!
Αφεντικά υπάρχουν μόνο στις δουλειές και όχι στις υγιείς σχέσεις.
Το πάνω χέρι ίσως να σημαίνει δυναμισμό, αποφασιστικότητα,
ικανότητα αλλά όχι αφεντικό!
Όταν λοιπόν συμβαίνει σε ένα ζευγάρι η γυναίκα να είναι πιο δυναμική,
ικανή για πολλά πράγματα, αποφασιστική, τολμηρή και πολλά άλλα
που ο άντρας ενδεχομένως να υστερεί, μπορεί να κάνει τον άντρα
να νιώθει πιο μειονεκτικά, μπορεί να τον κάνει όμως και περήφανο…
Παίζει μεγάλο ρόλο πως το χειρίζεται η γυναίκα σε αυτήν την περίπτωση…
Αυτός ο άντρας θα έχει και αυτός τα χαρίσματα του, τις ικανότητες του κλπ.
Κάποιος λόγος θα υπάρχει για να είναι η γυναίκα μαζί του…
Εκτός και αν είναι αραχτόπουλος και βολεψάκιας όποτε εκεί πάμε
σε άλλη κατηγορία άντρα… τεμπέλη και εκμεταλλευτή.
Εμένα μου φαίνεται λογικό να γέρνει η ζυγαριά πως την μια πλευρά,
όλοι δεν μεγάλωσαν με τις ίδιες συνθήκες, τις ίδιες εμπειρίες, τους ίδιους κόπους…
Όλα αυτά παίζουν ρόλο, καθώς επίσης και η οικογένεια που έχει μεγαλώσει
ο καθένας, τι έχει μάθει από το σπίτι του, τι έχει δει στο σπίτι του…
Ο σεβασμός είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να υπάρχει στις σχέσεις!
Ωραίο θέμα Amaryllis ανέπτυξε το όταν μπορέσεις…

ROCK-54

# 9 στις 14/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by morgoth
γιατι σωνει και ντε να υπαρχει αφεντικο σε μια σχεση??

Ολα ξεκινανε απο τον αμοιβαιο σεβασμο και την κατανοηση της ιδιαιτεροτητας του καθενος.

Αν ο επαγγελματικος στιβος ειναι πεδιο ανταγωνισμου.. τοτε σιγουρα θα υπαρξουν προβλήματα.

# 10 στις 14/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Φυσικα και στην πραξη....παιζουν αυτα στις περισοοτερες σχεσεις!

και εγωισμοι και πανω και κατω χερια και ανταγωνιστικοτητα και ολα.

καλως κακως ετσι ειναι και αλλες σχεσεις επιβιωνουν αλλες εξελισσοντε σε ακρως προβληματικες...

παντως ΚΑΝΕΙΣ ειτε αντρας ειτε γυναικα δεν μπαινει σε οποιαδηποτε θεση χωρις να το θελει.
για καποιο λογο ενας αντρας θελει να εχει τα ηνια μια γυναικα και αντιστροφα.
Αυτο δεν κανει κανεναν απο τους δυο ''αδυναμους''
εχει να κανει με την ισορροπια στην σχεση.

# 11 στις 14/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Nikitta

παντως ΚΑΝΕΙΣ ειτε αντρας ειτε γυναικα δεν μπαινει σε οποιαδηποτε θεση χωρις να το θελει.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι Nikitta οι λόγοι ;;;

somebody961

# 12 στις 14/2/2012
author
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
Χρειάζεται Ανεμε να τους πούμε;
Αδυναμία πίστης στον εαυτό μας με συνδιασμό εκείνο που είπα παραπάνω..
Η ανάγκη η τεχνητή, η κοινωνική και ..κατάλαβες.
Με ενοχλεί όταν γράφω πράγματα που δε γίνονται κατανοητά ίσως.

Πολλές φορές γράφω και εννοώ άλλα πίσω από τις φανερές λέξεις..
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.

# 13 στις 14/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by somebody961
Χρειάζεται Ανεμε να τους πούμε;
Αδυναμία πίστης στον εαυτό μας με συνδιασμό εκείνο που είπα παραπάνω..
Η ανάγκη η τεχνητή, η κοινωνική και ..κατάλαβες.
Με ενοχλεί όταν γράφω πράγματα που δε γίνονται κατανοητά ίσως.

Πολλές φορές γράφω και εννοώ άλλα πίσω από τις φανερές λέξεις..

Τα παιδιά μου μού λένε πως αντιλαμβάνομαι με 5-10 λεπτά καθυστέρηση !!!!

Επομένως ..... καταλαβαίνεις .... πως δεν κατάλαβα !!!!

Θα το μελετήσω όμως το θέμα ....

# 14 στις 14/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by hAnemos

Παράθεση:

παμπολλοι

Γιατι ετσι μαθαν απο τους δικους τους γονεις και αναπαραγουν το μοτιβο
Γιατι μπορει να μην θελουν να βγαινουν αυτοι ''μπροστα'' στα προβληματα ή να ειναι λιγοτερο δυναμικοι σε οτι αφορα τις συναλλαγες με τους ανθρωπους εκει εξω και ετσι εκουσια αφηνουν τα πραγματα στα χερια του αλλου
γιατι θελουν μια ''μαμα'' ή εναν ''μπαμπα'' αντιστοιχα

εννοω πως δεν υπαρχουν ουτε θυματα ουτε αδυναμοι εδω.
Κανεις δεν τρωει την παντοφλα εαν καταβαθως δεν την γουσταρει και λιγο.

Και δεν μιλαω για ελλειψη σεβασμου στο προσωπο του αλλου. μιλαω για το πως ο χ και ο ψ νοιωθουν καλυτερα σε μια σχεση.

# 15 στις 15/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

παμπολλοι

Γιατι μπορει να μην θελουν να βγαινουν αυτοι ''μπροστα'' στα προβληματα ή να ειναι λιγοτερο δυναμικοι σε οτι αφορα τις συναλλαγες με τους ανθρωπους εκει εξω και ετσι εκουσια αφηνουν τα πραγματα στα χερια του αλλου

Και δεν μιλαω για ελλειψη σεβασμου στο προσωπο του αλλου. μιλαω για το πως ο χ και ο ψ νοιωθουν καλυτερα σε μια σχεση.

# 16 στις 16/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Πάλι καλά... εμένα μου λέει πως καίω κάρβουνο...

achinos

# 17 στις 16/2/2012
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό
Απαντήσεις: 13.762

Παράθεση:

παμπολλοι

Τωρα γνωμη μου, οι ανισοβαρεις σχεσεις στηριζονται σε μια πολυ...ευθραυστη ισορροπια, πρεπει τα συμβαλλομενα μερη ναχουν σταθερες συμπεριφορες, δλδ, "δεν πειραζει να κανω τρεις δουλειες για να ζησει η οικογενεια μου, ας μπορει ο αλλος να βοηθησει, ειναι δικο μου καθηκον..." η "για να φυγω απ το αγχος της επιλογης ας αφησω τον αλλον να μου πει τι θα φαω, πως πρεπει να φερομαι, πως θα μεγαλωσουν τα παιδια , αν πρεπει να εχω φιλους..."

Αλλα οι σχεσεις δεν ειναι σταθερο μειγμα, η εξουσια κ οι επιρροες, αλλου συμπυκνωνονται κι αλλου αραιωνουν κ οχι παντα προβλεπομενα...κι αν ειναι πολυ στα ακρα...σκανε τα κανονια...

Ακους μετα, "μα ηταν τοσο καλη οικογενεια, κι αυτοι, τοσο ταιριαστο ζευγαρι..."

# 18 στις 17/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by achinos

Τωρα γνωμη μου, οι ανισοβαρεις σχεσεις στηριζονται σε μια πολυ...ευθραυστη ισορροπια, πρεπει τα συμβαλλομενα μερη ναχουν σταθερες συμπεριφορες, δλδ, "δεν πειραζει να κανω τρεις δουλειες για να ζησει η οικογενεια μου, ας μπορει ο αλλος να βοηθησει, ειναι δικο μου καθηκον..." η "για να φυγω απ το αγχος της επιλογης ας αφησω τον αλλον να μου πει τι θα φαω, πως πρεπει να φερομαι, πως θα μεγαλωσουν τα παιδια , αν πρεπει να εχω φιλους..."

Αλλα οι σχεσεις δεν ειναι σταθερο μειγμα, η εξουσια κ οι επιρροες, αλλου συμπυκνωνονται κι αλλου αραιωνουν κ οχι παντα προβλεπομενα...κι αν ειναι πολυ στα ακρα...σκανε τα κανονια...

Ακους μετα, "μα ηταν τοσο καλη οικογενεια, κι αυτοι, τοσο ταιριαστο ζευγαρι..."

Πολύ σωστά ........

Και μάλιστα όταν συνειδητοποιεί ο ένας από τους δύο ότι ο άλλος όπου τον συμφέρει έχει το πάνω χέρι και όπου όχι .... κάνει πίσω ......

# 19 στις 17/2/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by wind_

Παράθεση:

Πάλι καλά... εμένα μου λέει πως καίω κάρβουνο...

Ομοιοπαθείς .... λοιπόν !!!!!
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.