Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Σ(τ)υν ουσία της ζωής...

Σελίδα : 1

-ALKHS-

# 1 στις 7/4/2004
author
Ανδρας / 58 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 26
'Aρεσαν+: 0%

Σ(τ)υν ουσία της ζωής...

Σε πρόσφατα προβαλλόμενη ταινία στην τηλεόραση, μεταξύ άλλων θεσπίστηκε πως μια γυναίκα που αφήνει κάποιον να "μπεί" στο σώμα της, διακρίνεται από μια απώλεια ελέγχου της κατάστασης που την περιβάλει. Μια κατάσταση που κάλλιστα μετουσιώνεται σε τυφλή εμπιστοσύνη, μπορούμε να υποθέσουμε.
Πιστεύετε ότι η τυφλή εμπιστοσύνη της γυναίκας είναι τελικά γονιδιακή κατάσταση;
Αν ναί, τότε δεν θα ‘πρεπε να καταβάλουμε προσπάθειες για να τιθασεύουμε το πάθος και το ένστικτό μας; ή μήπως πάλι πιστεύετε οτι πρέπει να αφήνουμε άντρες - γυναίκες τον εαυτό μας εκτεθειμένο;
Δεν θα ‘πρεπε δηλ. να προέχει το ποιόν του περιστασιακού εραστή ή ερωμένης;
Μήπως τελικά ο συναισθηματικός πόνος που συνήθως αποκομίζουμε από τις περιστασιακές σχέσεις είναι ένας ανούσιος πόνος που δεν οδηγεί σε κανένα κέρδος;
Στατιστικά βιώματα με οδηγούν στο οτι ο περιστασιακός έρωτας είναι ανίκανος να αγαπηθεί. Λέγεται πάλι πως “το sex χωρίς αγάπη είναι μία ανούσια εμπειρεία, σε σχέση όμως με τις υπόλοιπες είναι μία από τις καλύτερες”... εγώ πάλι λέω πως “ζωή χωρίς ουσία, είναι φαγητό χωρίς αλάτι... που σημαίνει διαλέγετε πάντα τι θα φάτε αλλά μην το τρώτε πάντα ανάλατο”
Εσείς πάλι πιστεύετε οτι πρέπει να είμαστε απόλυτοι;

Λεξιλόγιο: Έρωτας: συναισθήματα χαράς και λύπης
Αγάπη: συντροφικά συναισθήματα που αναβλύζουν από την κοινή επίτευξη στόχων και ιδανικών, κοινών βιωμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε σε παλαιότερο άρθρο μου αυτής της ενότητας με τίτλο “Το πέρασμα από τον έρωτα στην αγάπη”.

malvina

# 2 στις 7/4/2004
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Σμύρνη
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 167

Απόλυτος έλεγχος..

Η γυναίκα όταν κάνει σεξ έχει τον έλεγχο της κατάστασής της, πράγμα που κάνει τον άντρα να νιώθει ότι κάτι είναι εκτός ελέγχου, αφού δεν μπορεί παρά μόνο να υποθέτει τι νιώθει μια γυναίκα. Ακόμα και την ώρα που τελειώνει μια γυναίκα, εκεί είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στον εαυτό της και όχι στο...έτερον ήμισυ.

Και την ώρα που αυτός κάνει υποθέσεις και η γυναίκα βρίσκεται σε υποτιθέμενη νιρβάνα, η γυναίκα μπορεί να σκέφτεται από "γαμώτο δεν μου έρχεται...μήπως να προσποιηθώ;" ή " Να του αλλάξω θέση ή να περιμένω να το κάνει αυτός;" ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να χτίζει μια φαντασίωση, η οποία θα την βοηθήσει να φτάσει πιο έντονα στο πεθυμητό αποτέλεσμα και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα ακατάλυπτα και εντελώς άσχετα που μπορεί να σκέφτεται μια γυναίκα επάνω στο σεξ.

Σπάνια μια γυναίκα χάνεται πραγματικά την ώρα εκείνη. Εμένα μου έχει τύχει μόνο μια φορά στα χρονικά. Και μόνο με τον συγκεκριμμένο άντρα δεν μπορούσα να σκεφτώ οτιδήποτε πέρα από εκείνον, αλλά και με αυτόν, έχασα τον έλεγχο, μόνο μια φορά. Αλλά αυτό, είναι μια σπάνια περίπτωση.

Οι γυναίκες λειτουργούν όπως και οι άντρες συναισθηματικά όσον αφορά το σεξ. Για να κολλήσει μια γυναίκα με έναν άντρα, δεν φτάνει μια φορά. Μια φορά, ίσον καμία σχεδόν φορά, όπως ισχύει και για σας.

Τώρα περί έρωτα κι αγάπης, ζούμε σε ρηχή εποχή. Εδώ εσύ,έκανες διατριβή τις μόνιμες και περιστασιακές σου σχέσεις. Τι λέμε τώρα!

-ALKHS-

# 3 στις 7/4/2004
author
Ανδρας / 58 / Παντρεμένος
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 26
Αναφέρομαι σε οτιδήποτε αφορά την ολοκλήρωση της αποδοχής της προσωπικότητας μεταξύ των δύο νέων συντρόφων, που συμμετέχουν σε αυτό που ονομάζουμε θαύμα του έρωτα! Όχι στην υποκρισία που ασυναίσθητα έχουν κάνει βίωμα κάποιοι-ες με αποτέλεσμα να χάνουν το νόημα της πραγματικής ζωής γενικότερα... (άλλο αθώο φλερτ και άλλο υποκριτική συμπεριφορά, δεν είναι καλύτερα αν ανιχνεύουμε τα όρια που η ηθική της κοινωνίας μας ορίζει
Το άρθρο μου αυτό θα επιτελέσει τον σκοπό συγγραφής του, άν επικεντρωθείτε στο στάδιο της πρώτης ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ των δύο νέων και έμπειρων συντρόφων που κυρίως με ενδιαφέρει.
Με τον όρο αποδοχή, αναφέρομαι στην κατανόηση της ψυχοκοινωνικότητας του μελλοντικού μας ερωτικού συντρόφου. Αφού για μένα ο έρωτας δεν είναι το sex, μια και το βλέπω σαν την πλέον πρωτόγονη μορφή σωματικής επικοινωνίας, λέω ναι στον έρωτα γιατί συνυπάρχουν η πνευματική και η σωματική επικοινωνία, και είναι η ηθική και η ευτυχία που επιβραβεύουν την ερωτική επικοινωνία των συντρόφων, ειδικά σήμερα, που τα πάντα είναι ρηχά και τα βλέπουν όλοι(....

aisiodoxi

# 4 στις 7/4/2004
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 42
Απαντήσεις: 580

Δυστυχως θα συμφωνησω μαζι σου...

φιλε Αλκη....

Σημερα το θεμα "σχεση" και "ερωτας" εχει απλα αντικατασταθει απο το πεζο "sex" και τιποτα παραπανω.... και μενουμε ολοι/ες εμεις οι "ρομαντικοι/ες" να αναρωτιωμαστε γιατι νοιωθουμε τοσο κενο γυρω και μεσα μας....και γνωριζουμε ατομα που ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ μονο για την πολυποθητη στιγμη, που ενω στην πραγματικοτητα ειναι η αρχη για το ουσιαστικο "δεσιμο" μεταξυ δυο ανθρωπων που απο κει και περα η σχεση τους μετατρεπεται σε πιο ουσιαστικη, σε ξεφτιλισμο της ολης πραξης, με σκοπο την προσθηκη(?) ενος ακομα ατομου στη μεγαλη λιστα των μεχρι τωρα "ερωτικων συντροφων" (λες και η λεξη ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ εχει καμια σχεση σε αυτο το συναισθημα).
Δεν κατακρινω αυτους/ες που νοιωθουν πως περνανε καλα....δεν τους πιστυεω οτι ΟΝΤΩΣ νοιωθουν ομορφα, αλλα απο την αλλη δεν ειμαι εγω αυτη που θα τους πεισω....Ομως ειναι θλιβερο να εχουμε φτασει εκει...Οντως η στιγμη της "ενωσης" δυο ανθρωπων ειναι τοσο ιδιαιτερη και τοσο ομορφη...που ειναι κριμα να θυσιαζεται στο βωμο του "μοντερνου" και του "δηθεν"
Η ψυχοκοινωνικοτητα που λες λοιπον, εχει να κανει απο τη στιγμη που και τα 2 μερη αποδεχονται ο ενας τον αλλον και βαδιζουν στο "απο δω και περα"...συμφωνω σε αυτο το κομματι, ομως...που να βρεις το "απο δω και περα" οταν πλεον μιλαμε για "σχεσεις" βραδιας-μηνα-διμηνου και πολυ μας ειναι.....??
Και ειμαι 100% μαζι σου....ο ερωτας δεν ειναι το sex, η τουλαχιστον οχι μονο....

θα ρθουν και καλυετρες μερες.....
Χαμογελάστε γιατί χανόμαστε...:) Η ζωη ειναι ωραια...βαρεθηκα να μου λενε ομως οτι τα χει με αλλον!! :P

giorgiof1

# 5 στις 10/4/2004
author
Ανδρας / 60 / Παντρεμένος
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 8
Γιατί, παρακαλώ, ο άνδρας μπορεί μόνο να υποθέτει τι νιώθει μια γυναίκα? Δεν εκφράζεστε την ώρα που κάνετε έρωτα? Δεν επικοινωνείτε εκείνη τη στιγμή με τον σύντροφό σας? Οσο για το τί σκέφτονται οι γυναίκες όταν κάνουν έρωτα, είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός τι σκέφτεται εκείνη τη στιγμή, είτε είναι άνδρας, είτε γυναίκα, ανάλογα με το πόσο σε εμπνέει ο σύντροφος σου.

Οσο για το θέμα του γυναικείου οργασμού, αν θέλει μια γυναίκα να έχει οργασμό, τότε θα τον έχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αποκλειστική ευθύνη του άντρα. Με αυτή τη λογική την ευθύνη για τον ανδρικό οργασμό την έχει η γυναίκα? Και πως γίνεται πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών να είναι ανοργασμικές ενώ στους άνδρες να είναι σχεδόν μηδενικό, αποκλείοντας βέβαια τα οργανικά προβλήματα και στα δύο φύλα.
Υποτίθεται ότι ξαπλώνεις με κάποιον που σου αρέσει, που σου έχει κάνει "κλικ".

Ναι, ζούμε σε ρηχή εποχή, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ζούμε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και πιστεύω ότι δεν προλαβαίνουμε να αξιολογήσουμε όπως πρέπει τις καταστάσεις και να εμβαθύνουμε στην ουσία των πραγμάτων, ειδικά στον έρωτα.

Χρειάζεται βουτιά στο εγώ μας, να ψάξουμε πολύ βαθιά μέσα μας και ο χρόνος είναι τόσο λίγος, ή καλύτερα τον αναλώνουμε λάθος.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
προβληματισμένος
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.