Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το σχέδιο Αναν

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Ψήφοι: 37

observer1

# 41 στις 27/4/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742
'Aρεσαν+: 0%
Εκφράζω το θαυμασμό μου για το "αμάσητο" ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων.
Η επόμενη μέρα τελικά δεν θα είναι και τοοοόσο δύσκολη όπως μας είχαν "πάρει" τα αυτιά εδώ και μέρες.1ο δείγμα του τι μέλλει γενέσθαι η ηπιότατη ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπ. Εξωτερικών. Μάλλον η λαχτάρα κάποιων να περάσει το ΝΑΙ πάσει θυσία (ακόμα και με ασυγχώρητες απειλές) τους έκανε αντιληπτούς.
Αντιληφθείτε το λοιπόν:
Η τελική λύση (όποια κι αν είναι) θα είναι
πολύ καλύτερη από το σχέδιο Ανάν.
Αλλιώς Τουρκία στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να δουν ποτέ.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

# 42 στις 27/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Το θέμα δεν είναι και τόσο απλό. Και το όχι και το ναι, έχουν τα υπέρ και τα κατά..Το πρόβλημα όμως είναι ότι φτάσαμε στο δημοψήφησμα με τη λογική πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση ή να βελτιωνόταν κάπως. Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, οφείλεται στη ανυπαρξία της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος και συγκεκριμένα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, να ακούς...τη σιωπή.....και να καταλαβαίνεις το πόσο τρέμουν όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε, τους αμερικάνους και κυρίως τους άγγλους.
Γι αυτό λοιπόν, θεωρώ ότι το όχι, παρότι είναι φυσικό επακόλουθο και απολύτως σωστό, εξαιτίας της Ελληνικής κυβέρνησης, έδωσε την αφορμή στους άγγλους να κάνουν τη πολιτική που τους συμφέρει. Οι τούρκοι, είναι ένας λαός χωρίς ιδανικά και υπερηφάνεια, χωρίς ποιότητα και πολιτισμό. Είναι γύφτικο ασκέρι..για να το πω στα τούρκικα, είναι άνθρωποι που δίνουν και τη ψυχή τους...και ξεπουλιούνται στους αμερικάνους και σε όποιον θα τους δώσει λεφτά και δύναμη. Η Ελλάδα δυστυχώς, δε ξέρει τι θέλει, κι ούτε ποτέ, κατάλαβαν οι Εθνάρχες της, με ποια παράταξη πρέπει να είναι. Είμαστε υποταγμένοι στη αμερική, ή δεν είμαστε. Αν είμαστε, θα πρέπει να κάνουμε τη δική τους πολιτική, αν δεν είμαστε θα πρέπει να πολεμήσουμε με την τουρκία. Κάποτε θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Οι τούρκοι είναι πουλημένοι και η αμερική τους χαιδέυει.
Το να σιωπούμε όμως είναι ακόμη χειρότερο. Βρισκόμαστε ανάμεσα..και όλοι μας μισούν. Κάποιους πρέπει να κάνουμε συμμάχους μας.
Παρότι διαφωνώ με τον Γιώργο Παπανδρέου σε πολλά, οφείλω να του βγάλω το καπέλο. Κατάλαβε από την αρχή, το πως πρέπει να φερθεί στους αμερικανούς και αν ήταν κυβέρνηση πιστέυω δε θα άλλαζαν στο σχέδιο ανάν οι παράγραφοι της ντροπής. Δε θα άφηναν παράθυρα στη τουρκία, για να στείλει κι άλλους γύφτους στη μεγαλόνησο. Έτσι το σχέδιο, θα ψηφηζόταν και χαμένη θα έβγαινε η Τουρκία. Διότι, η επανένωση της Κύπρου, είναι κακό για την Τουρκία, η οποία είναι αναγκασμένη να το δεχτεί, επειδή επιθυμεί την ένταξή της στη ευρωπαική ένωση.
Τώρα, παρότι ο Ελληνοκυπριακός λαός είπε όχι, είναι διπλά χαμένος. Έχασε την ευκαιρία να έχει στη κατοχή του όλο το έφαφος και από την άλλη, έδωσε αφορμή στα αγγλάκια, να βοηθήσουν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Νέα δημοκρατία, το κόμμα που ποτέ δεν είχε εξωτερική πολιτική. Ο Παπανδρεου, είναι με τους αμερικάνους,και κακό και καλό, και είμαι αντίθετος.., η δεξιά με ποιον να είναι άραγε???
Πάντως με τη Ελλάδα, δεν είναι. Αλλιώς δε θα άφηνε να φτάσει σε δημοψήφησμα, ένα σχέδιο έκτρωμα!!!!!-

dyros

# 43 στις 27/4/2004
author
Ανδρας / 48 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 30
'Aρεσαν+: 0%
Σίγουρα όχι..................!

Αλλά καλό είναι να μπαίνουν κάπου-κάπου τέτοια διλήμματα στον Ελληνικό λαό, για να ξεχωρίζει ποιοί είναι με τα συμφέροντά του και ποιοί όχι..........! Αρκεί στο τέλος, να παίρνει τις ορθές αποφάσεις..........!

# 44 στις 28/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
. Το Σχέδιο Ανάν δεν προέκυψε στο κενό.
Επί 30 χρόνια η εξωτερική μας πολιτική στο Κυπριακό είχε δύο άξονες. Λύση μέσω του ΟΗΕ και πάνω στη λογική μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
H διεθνής κοινότητα κινητοποιήθηκε για να βρει μια λύση στο πρόβλημα με τη συγκυριακή ευκαιρία της ένταξης της Κύπρου στην E.E.
Στρατηγική της Ελλάδας ήταν , να συναρτηθεί η επίλυση των προβλημάτων της περιοχής με την διεύρυνση και τη μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλαμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώκει την επίλυσή τους.
Με τις αποφάσεις του Ελσίνκι και όσες ακολούθησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε ότι η Τουρκία οφείλει να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού και την ομαλοποίηση των σχέσεών της με την Ελλάδα. Τυχόν αρνητική της συμπεριφορά νομιμοποιούσε την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες να μη συναινέσουν στην πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Αναγκάστηκε λοιπόν εκ τούτου να αλλάξει στάση και να επιζητήσει τόσο στο Κυπριακό όσο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τη συζήτηση και τη διευθέτηση των θεμάτων.
Το σχέδιο Ανάν βασιζόταν στις θέσεις που πάγια υποστήριξε η ελληνοκυπριακή πλευρά, την άρνηση της συνομοσπονδίας δύο ανεξαρτήτων κρατών και την αποδοχή της ενιαίας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας.
H τουρκική πλευρά εξαναγκάστηκε σε μία διαπραγμάτευση, που επί πολλά χρόνια αρνήθηκε. .
Όλοι θεωρούσαν ότι η Τουρκία κωλυσιεργεί και ότι αντίθετα η ελληνοκυπριακή πλευρά επιζητεί την επανένωση. Υπήρχε μια διάχυτη ευνοϊκή διάθεση για την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Με την άρνηση στο σχέδιο αναν τα προβλήματα της περιοχής θα μετατραπούν και πάλι σε θέματα διμερή, Ελλάδας και Τουρκίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Το Κυπριακό ως εκ τούτου δεν θα αποτελεί περαιτέρω κώλυμα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Το «όχι» της ελληνοκυπριακής πλευράς θα απενοχοποιήσει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τουρκία. . H εντύπωση μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν θα είναι ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι το Κυπριακό είναι θέμα διμερές και όχι «ενωσιακό».Τέλος, η απόρριψη του σχεδίου από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα προκαλέσει σοβαρές αμφιβολίες στα Ηνωμένα Έθνη, αν πράγματι η ελληνοκυπριακή πλευρά ασπάζεται την αρχή της ενιαίας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας, που επί δεκαετίες υποστήριζε.
Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η ελληνοκυπριακή πολιτειακή ηγεσία πολιτεύθηκε κακόπιστα από τη στιγμή που εξασφάλισε την είσοδό της στην E.E. εγκαταλείποντας κάθε ειλικρινή προσπάθεια να φτάσει σε μία λύση κοινά αποδεκτή

. «Αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση της Κύπρου με απογοήτευσε, με προκάλεσε και με εξαπάτησε» ήταν η φράση του Γερμανού επιτρόπου που θα καθορίσει στο εξής τη στάση των Βρυξελλών έναντι της Λευκωσίας. Την αίσθηση εξαπάτησης από την ελληνοκυπριακή ηγεσία επιβεβαίωσε «εξ ονόματος όλων των επιτρόπων» και ο Βρετανός επίτροπος Κρις Πάτεν, ο οποίος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα προχωρήσει άμεσα σε προτάσεις για την άρση του οικονομικού αποκλεισμού του Βορρά γιατί δεν γίνεται μία κοινότητα να τιμωρείται για τις αποφάσεις της άλλης».

. «Παρέλαβα Κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα».

Τότε κακώς για τριάντα χρόνια η ελλαδική πλευρά επιδιώκει μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.Ποιος δεν γνωρίζει πως μια ομοσπονδία μετατρέπει τις συνθέτουσες πολιτείες σε οιονεί κοινότητες εκχωρούσες θεμελιακά τους δικαιώματα στον κεντρικό πολιτειακό άξονα; Αν λοιπόν απορρίπτεται η ομοσπονδία τότε όλα οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση. Ώστε όλοι να ζουν σε ένα εθνικά, φυλετικά και θρησκευτικά απόλυτα ομοιογενές και καθαρό κράτος. Απόλυτος εθνικισμός, δηλαδή....
Ύστερα από χρόνια η διεθνής κοινότητα κατέληξε στο Σχέδιο Ανάν. Κι εμείς το απορρίψαμε.

Ποιος θα μας ξαναπάρει στα σοβαρά πλέον;;;

Ακούστηκαν πολλά όχι.... Βροντερά μάλιστα..Εκείνο που δεν ακούστηκε είναι τι θα θέλαμε....

Τελικά τι επιδιώκουμε;;;
Μια χιμαιρική παλινόρθωση του κυπριακού κράτους της προ του 1974 εποχής;;;;;

Κι αφού αυτό δεν είναι ρεαλιστικά εφικτό αρνούμαστε κάθε ενδιάμεση λύση;;;
Είναι καλύτερη η οριστική διχοτόμηση;;;;;

Πολλοί πιστεύουν, ότι όσο περισσότερα «όχι» λέει η χώρα τόσο περισσότερο κύρος αποκτάει. Όμως το μυστικό για τη δύναμη και το κύρος είναι η δημιουργικότητα. H Ελλάδα δεν δοξάζεται μόνο με θυσίες και ολοκαυτώματα. Αν ακολουθούσαν στην Ευρώπη τα άλλα κράτη τη συγκεκριμένη ελληνική νοοτροπία της θεοποίησης όλων ανεξαιρέτως των αρνήσεων, δεν θα υπήρχε σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήταν μια χαμένη ευκαιρία...

walrus

# 45 στις 29/4/2004
author
Ανδρας / 56 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%
OXI στο σχέδιο Aνάν.Kατηγορηματικά.
Kαι χωρίς άλλες εξηγήσεις μιας και είναι αφόρητο
να επιχειρηματολογείς για τα αυτονόητα..
OXI επίσης, και στους ευτελείς Nαιναίκους
της πρεσβείας και των MME..
(έμαθες τα νέα πατέρα;
είπα NAI στους TουρκοAμερικανούς..)

# 46 στις 30/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by walrus
OXI στο σχέδιο Aνάν.Kατηγορηματικά.
Kαι χωρίς άλλες εξηγήσεις μιας και είναι αφόρητο
να επιχειρηματολογείς για τα αυτονόητα..
OXI επίσης, και στους ευτελείς Nαιναίκους
της πρεσβείας και των MME..
(έμαθες τα νέα πατέρα;
είπα NAI στους TουρκοAμερικανούς..)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ειναι ιδεα μου ,αγαπητε μου, που ενας ενας οι υπερμαχοι του οχι , συντασσονται
με τους "ευτελεις ναιναίκους της πρεσβειας και των μμε" οπως τους χαρακτηριζεις;;;

και επειδη ο νοηση μου ειναι περιορισμενης ευθυνης , αυτονοητο θεωρεις την οριστικη διχοτομηση της κυπρου με την αναγνωρηση του ψευδοκρατους που προωθηται;;;;

βοηθησε με να καταλαβω...

iceman1932

# 47 στις 5/5/2004
author
Ανδρας / 43 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Σπάτα
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 13
'Aρεσαν+: 0%
το ΟΧΙ ηταν ιστορικη αναγκαιοτητα.Οσο για καποιον που αναφερθηκε τιμητικα στον ΙΩαννη Μεταξα να του θυμησω οτι λιγο χρονικο διαστημα πριν τον ελληνοαλβανικο πολεμο ειχε αφοπλισει την Κρητη.το ΟΧΙ δεν ηταν δικο του αλλα του ελληνικου λαου.Για να μην θυμισω οτι τις εξοριες του ακομα και δεξιιών πολιτικών οπως του Παναγιώτη Κανελλοπουλου και κατι αλλο.Πολλοι κρατουμενοι επι εποχης Μεταξα οπως ο Αρης Βελουχιωτης υπεστησαν σεξουαλικα βασανιστηρια και εμειναν για παντα σεξουαλικα ανημπορει.Ας μην ειμαστε τιμητες τετοιων προσωπων.
Ιψεμαν

Dardana

# 48 στις 12/8/2005
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by fegarahtida
Σχέδιο υποτίμησης της νοημοσύνης, λεηλασίας της αξιοπρέπειας.. Εδώ πάει αυτό που λένε "Κερατάς και δαρμένος" Είναι σαν να απαιτούν να υπογράψουν την θανατική τους καταδίκη...
Είναι γελοίοι..



Εδω παει και κατι αλλο:
Βάλαμε ένα λύκο να φυλάει τα πρόβατα
σ’ ένα άσπρο σπίτι να μη λέμε ονόματα
κάποια προβατάκια πολεμούν μοναχά τους
πολεμούν τον λύκο που μπήκε στο κοπάδι τους.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα

Ήταν μια αρκούδα που το λύκο φύλαγε,
φύλαγε το λύκο που τη παραφύλαγε.
Λύκε η αρκούδα δεν είναι ακίνδυνη
τώρα πληγωμένη είναι επικίνδυνη.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι δε θα υπάρχουν αν δεν υπάρχουν πρόβατα.
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost