Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το σχέδιο Αναν

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Ψήφοι: 37

# 21 στις 10/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Καιρός να τους δώσουμε κι ότι μας απέμεινε. Να θυσιάσουμε στο βωμό των "πολιτισμένων λύσεων" τη μοναδική αξία που απέμεινε να μας θυμίζει ότι είμαστε Ελληνες.

Την αξιοπρέπειά μας!
Υ.Γ. Χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης.

Πώς χάνεις την αξιοπρέπειά σου σαν έθνος όταν δέχεσαι να προχωρήσεις μπροστά; Ν' αλλάξεις σελίδα; Δεν υπάρχει ξεπούλημα εδώ. Εδώ υπάρχει μια συννενόηση για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Κάτι που σε οδηγεί στο μέλλον. Γίνανε πολλά παλιά. Τώρα τι κάνουμε είναι το θέμα. Το σχέδιο Ανάν είναι μια βιώσιμη λύση. Έχει αρνητικά αλλά και θετικά και για τις δυο πλευρές. Ούτως ή άλλως το τέλειο σχέδιο δεν υπάρχει στην πράξη ούτε να μη γίνει τίποτα είναι λύση. Ούτε η διαιώνιση του μίσους ανάμεσα στις δυο πλευρές και γενικότερα στα δυο έθνη οδηγεί πουθενά. (Ή μάλλον οδηγεί κάπου το τελευταίο αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι)

morelli

# 22 στις 10/4/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by woyzeck
Καιρός να τους δώσουμε κι ότι μας απέμεινε. Να θυσιάσουμε στο βωμό των "πολιτισμένων λύσεων" τη μοναδική αξία που απέμεινε να μας θυμίζει ότι είμαστε Ελληνες.

Την αξιοπρέπειά μας!
Υ.Γ. Χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης.

Πώς χάνεις την αξιοπρέπειά σου σαν έθνος όταν δέχεσαι να προχωρήσεις μπροστά; Ν' αλλάξεις σελίδα; Δεν υπάρχει ξεπούλημα εδώ. Εδώ υπάρχει μια συννενόηση για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Κάτι που σε οδηγεί στο μέλλον. Γίνανε πολλά παλιά. Τώρα τι κάνουμε είναι το θέμα. Το σχέδιο Ανάν είναι μια βιώσιμη λύση. Έχει αρνητικά αλλά και θετικά και για τις δυο πλευρές. Ούτως ή άλλως το τέλειο σχέδιο δεν υπάρχει στην πράξη ούτε να μη γίνει τίποτα είναι λύση. Ούτε η διαιώνιση του μίσους ανάμεσα στις δυο πλευρές και γενικότερα στα δυο έθνη οδηγεί πουθενά. (Ή μάλλον οδηγεί κάπου το τελευταίο αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι)

Φιλε μου !
Δεν ξερω αν εχεις υπ οψιν σου τα .....περι σχεδιου Α(β)νναν.

Αλλα θα σου πω μονον για ενα αρθρο του .

Ζητανε απο τους Ελληνοκυπριους να υπογραψουν οτι ΔΕΝ θα ξαναπατησουν το ποδι τους στο σπιτι που γεννηθηκαν, στις γειτονιες που επαιξαν κρυφτο και μεγαλωσαν στα σοκακια τους.
Να μην ξαναδουν τον κηπο που σαν παιδακια (τοτε) επαιζαν και μαζευαν λουλουδια., εκαναν κουνια Και να βαλουν την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ παραχωροντας τα στους ανθρωπους που το καθεστως της Τουρκιας εγκατεστησε εκει μετα απο την δια των ΟΠΛΩΝ καταληψη του κομματιου αυτου της Κυπρου μας.

Τωρα για το τι ειναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ;
Η δικη μου γνωμη ειναι αυτη που ΚΑΠΟΙΟΙ Ελληνες εκαναν πραξη για να μπορουμε εμεις σημερα να ζουμε EΛΕΥΘΕΡΟΙ .

Ανθρωποι που εδωσαν και την ζωη τους ακομη για να φυγει απο τον <σβερκο μας> η Tουρκια που μας ειχε ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ για 400 ολοκληρα χρονια (αν εχεις ακουσει) κατι παρομοιο με αυτο που απο το 1974 ζουν οι Κυπριοι αδελφοι μας , οι Κυπριοι Χριστιανοι, οι Κυπριοι που ο εθνικος τους υμνος ειναι του Δ.Σολωμου , και λεει Σε γνωριζω απο την οψη.............

Οι κυπριοι που ΔΕΝ ζητανε πισω τιποτα περισσοτερο απο τα σπιτακια τους τις εκκλησιες τους , τα καφενεια τους με λιγα λογια τα χωρια τους.

Ενω εμεις εδω ως φοιτητες φωναζαμε (καποτε) στους δρομους ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (αληθεια τι εγινε αυτο το συνθημα ,μηπως ΕΠΩΛΗΘΗ;) και οχι μονο ξεχασαμε την Μεγαλονησο και τα θυματα του '74 αλλα ξεχασαμε και την Ελληνικη ιστορια:τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ τον ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ την ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ ,και ολους αυτους που ηταν η αιτια να ειμαστε σημερα χωρις τους ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ πανω απο το κεφαλι μας , να μπορουμε να κανουμε να κανουμε αφοβα το σημειο του Σταυρου ,να κανουμε ανασταση στις εκκλησιες μας , να πηγαινουμε στο σχολειο να μαθαινουμε γραμματα ,και............να εχουμε internet.
Υ.Γ
1) Αν ερθω στο σπιτι σου και σε πλακωσω στις κλωτσιες και σε πεταξω εξω , ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;

2) Και αν μετα απο χρονια σε παω στην εφορια (δια μεσου των δικηγορων μου) να μου ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ παραχωρητηριο , ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

3) Παντως το δικο μου το σπιτι μην τολμησει να ερθει να μου το παρει κανεις , γιατι.......... θα κλαιει η μανουλα του (ισως και η δικια μου).
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

split

# 23 στις 10/4/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437

Η Οικονομική πτυχή

Παράθεση:
Originally posted by
Πώς χάνεις την αξιοπρέπειά σου σαν έθνος όταν δέχεσαι να προχωρήσεις μπροστά; Ν' αλλάξεις σελίδα; Δεν υπάρχει ξεπούλημα εδώ.

Aγαπητέ woyzeck, το σχέδιο Ανάν μας πάει δύο αιώνες πίσω, τότε που οι Έλληνες ήταν ραγιάδες. Μας ζητά να ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας και να πληρώνουμε κι από πάνω!!!

Πληροφοριακά:

Tο αναμενόμενο κόστος της λύσης αναμένεται να φτάσει τα 27 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα κληθεί να καλύψει το νέο κράτος, εκτός από 206 εκατομμυρίων ευρώ που έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νέο κράτος θα έχει ως βασική πηγή εσόδων τους έμμεσους φόρους. Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα πρώτα χρόνια οι Ελληνοκύπριοι θα συνεισφέρουν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό τουλάχιστον με το 90%, ενώ οι Τουρκοκύπριοι με το 10%. Το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο στην υφιστάμενη διαφορά πληθυσμού, όσο και στην υφιστάμενη διαφορά βιοτικού επιπέδου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Μεταξύ άλλων, η οικονομική πολιτική του νέου κράτους θα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των δύο συνιστώντων κρατών. Αυτό θα γίνει με την επιβολή έμμεσων φόρων και τη μεταφορά των καθαρών εσόδων από τους φόρους αυτούς προς το τουρκοκυπριακό κράτος. Η μεταφορά καθαρών εσόδων από το ελληνοκυπριακό στο τουρκοκυπριακό κράτος, έχει υπολογιστεί σε 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η κάλυψη του κόστους της λύσης αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά τόσο το δημόσιο χρέος όσο και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ειδικότερα, για τη συντήρηση του δημόσιου τομέα θα απαιτείται μια επαναλαμβανόμενη δαπάνη που δεν θα εκλείψει με την πάροδο του χρόνου και θα επιβαρύνει μόνιμα τη Κυπριακή οικονομία με αποτέλεσμα τη μείωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της. Σπατάλη πόρων που θα μπορούσαν να διατεθούν για αναπτυξιακά έργα και κοινωνικές παροχές σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 24 στις 10/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ρε παιδια βεβαιως και ΟΧΙ στο σχεδιο ΑΝΑΝ.
Πως γινεται να νομιμοποιηθει ενα κρατος το οποιο βασιζεται σε καποια καταπατηση εδαφων?
Μηπως μπορουμε να ξεχασουμε τι δεινα εχουν προκαλεσει στον λαο μας οι τουρκοι΅??
Η μηπως στο ονομα του φιλελευθερισμου μπορουμε να εμπιστευτουμε εναν λαο ο οποιος εχει αποδειξει στο παρελθον οτι ειναι αναξιος εμπιστοσυνης?
Καποιοι εχουν δωσει το αιμα τους για την πατριδα μας,ας τους σεβαστουμε λιγο.
Ισως να χαρακτηριστω ως φανατικος αλλα εχουμε προσφατα παραδειγματα των διαφορων παρεμβασεων των μεγαλων δυναμεων σε καποια κρατη και το πιο προσφατο ειναι στο κρατος της Γιουγκοσλαβιας.
Αμα ψαξουμε θα βρουμε αρκετες ομοιοτητες!!!!
Ειναι πολλα αυτα που μπορω να γραψω αλλα ειμαι σιγουρος πως οποιος εχει την δυνατοτητα να σκεφτεται και καποια εθνικη συνειδηση μπορει να τα σκεφτει..

split

# 25 στις 10/4/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437

Κεφάλαιο ασφάλεια

Παράθεση:
Originally posted by kostaras28
Μηπως μπορουμε να ξεχασουμε τι δεινα εχουν προκαλεσει στον λαο μας οι τουρκοι΅??
Η μηπως στο ονομα του φιλελευθερισμου μπορουμε να εμπιστευτουμε εναν λαο ο οποιος εχει αποδειξει στο παρελθον οτι ειναι αναξιος εμπιστοσυνης?

Σε περίοδο 24 μηνών η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να διαλυθεί. Η Τουρκία και η Ελλάδα θα διατηρήσουν στρατιωτικά αποσπάσματα στην Κύπρο που θα αριθμούν 6000 άντρες το καθένα. Ταυτόχρονα η Βρετανία θα διατηρήσει όλα τα στρατεύματα και τα όπλα που έχει στην Κύπρο.

Την ευθύνη για την ασφάλεια της Κύπρου και του πληθυσμού της θα την έχουν από κοινού η Τουρκία και η Ελλάδα.

Όπως και το 1960, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) δεσμεύονται να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη της Κύπρου. Ταυτόχρονα, το καθεστώς των εγγυήσεων διευρύνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις να εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη των δύο συνιστώντων κρατών.

Παραμένουν σε ισχύ οι πρόνοιες της Συνθήκης Εγγυήσεως του 1960 (Άρθρο 4). Δηλαδή, σε περίπτωση διαταραχής ή κρίσης, οι εγγυήτριες δυνάμεις θα διαβουλεύονται και θα παίρνουν μέτρα με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης.

Όμως η Συνθήκη προνοεί ότι σε περίπτωση κρίσης, εάν οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις αποτύχουν να δράσουν από κοινού, η κάθε εγγυήτρια δύναμη επιφυλάσσει το δικαίωμα να επέμβει από μόνη της για να επαναφέρει την τάξη.

Το 1974 η Τουρκία επικαλέστηκε παράνομα αυτή την πρόνοια της Συνθήκης Εγγυήσεως για να εισβάλει στην Κύπρο. Εάν παραμείνει η Συνθήκη Εγγυήσεως ως έχει, η Τουρκία θα μπορεί να την επικαλεστεί για να επέμβει ξανά στρατιωτικά στην Κύπρο.

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που θα εδρεύει στη Κύπρο θα έχει ρόλο παρατηρητή χωρίς δικαίωμα επέμβασης σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί κάποια πρόνοια της συμφωνίας.

Αν αποφασίσει η Τουρκία να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία ποιος θα την σταματήσει;
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 26 στις 11/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

οχι

οοοοοοοοοξω ρεεεεεεεεεεεε.
θελουν και νομιμοποιση οι τουρκαλαδες με εκλογες;;;;;;;;;

morelli

# 27 στις 11/4/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Eν η κρήτη ήτανε κύπρος ναι θα ψήφιζες ;

Σας μεταφερω κατι που διαβασα ,και μου αρεσε:

...................................................................

Eάν η Κρήτη ήτανε Κύπρος ΝΑΙ θα ψήφιζες ;

Mα εσείς την πετύχατε την Ένωση.
Τα καταφέρατε. Είσαστε λεβέντες εσείς οι Κρητικοί.
Οι Κύπριοι ομως είναι α-πόλεμοι σαν και μας τους Ηπειρώτες που χάσαμε την Βόρειο Ήπειρο,μόνο που τα βουνά τα κρατήσανε οι Ηπειρώτισες το σαράντα......

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές και τις εκτιμήσεις από τον ξε-διεθνολόγο σας.

Είστε υπηρέτες με σθένος της αλήθειας και της τίμιας ενημέρωσης.

Μόνο που τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα για να διαστρεβλώνονται έτσι, ας θυμηθούν λοιπόν όσοι κάνουν πως ξέχασαν ότι:

1ον Οι Αμερικάνοι ήταν πίσω από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 67΄ και το έτοιμο του βασιληά εκείνης, επίσης, της εποχής: αφού ανέτρεψαν μ΄ ένα πραξικόπημα (για το οποίο κατέβαλαν και αυτοί τον οβολό τους!) τον νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας, έβγαλαν τα τανκς............

2ον Οι αμερικάνοι σχεδίασαν και επέβλεψαν στην εφαρμογή των σχεεδίων:

α) ανατροπή του Μακαρίου με το χουντικό πραξικόπημα.
β) εισβολής των τούρκων στο νησί με πρόσχημα το... Τουρκικό πραξικόπημα (πρωταγωνιστής ο Χ. Κίσνγκερ).

3ον Οι Αμερικάνοι με τον ελεγχόμενο ΟΗΕ, δεν επέτρεψαν την εφαρμογή ψηφισμάτων υπέρ της Κύπρου και αποδέχτηκαν 30 χρόνια την τουρκική κατοχή σ΄ ένα κομμάτι του νησιού... ...

ΤΩΡΑ που η Κύπρος μπαίνει στην Ε.Ε. και χάνουν το αγαπημένο τους "αεραπλονοφόρο της Μεσογείου", θέλουν, με το σχέδιο Αννάν, να νομιμοποιήσουν την εισβολή του 74΄ και βάζουν στο ίδιο τσουβάλι θύματα και θύτες.

ΑΝ ενδιαφερόντουσαν στοιχειωδώς για την απονομή κάποιας δικαιοσύνης:

-> θα παρενέβαιναν το 74΄ για να αποτρέψουν την εισβολή.
Αλλά πως να το κάνουν αφού αυτοί την είχανε σχεδιάσει;

-> θα προχωρούσαν έστω σε διαπραγματεύσεις μετά τον "Αττίλα".
Αλλά αυτοί προχώρησαν σε δεύτερο "Αττίλα" !

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, 30 χρόνια μετά, σαν να μην μεσολάβησε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, σαν να έγινε εχθές η εισβολή, αντιμετωπίζουν τους Κυπρίους σαν ηττημένους και τους Τούρκους σαν νικητές και κάνουν τις όποιες ρυθμίσεις προβλέπει το σχέδιο Αννάν με αυτό το πνεύμα........

Πως (και ποιός) να πει ΝΑΙ;

observer1

# 28 στις 13/4/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742
ΟΧΙ . και -
Είναι κυρίως ηθικό το θέμα. Να σε κλέβουν και να σου ζητάνε να υπογράψεις οτι δε σου χρωστάνε τίποτα; Και να είσαι υποχρεωμένος να ταίζεις και το ληστή; Ε, όχι. Τέτοιος πόνος έτσι εύκολα ξεχνιέται;
Οσο για τα ψεύτικα διλλήματα περί μέλλοντος , είναι ασυγχώρητο το να φοβάσαι να διεκδικήσεις το δίκιο σου.
Είδατε να παθαίνουν τίποτα οι Τούρκοι με τις "πιέσεις";
Και μην ξεχνάτε, Αν δεν θέλουμε εμείς η Τουρκία δεν μπαίνει ποτέ στην Ε.Ε. Εμείς έχουμε τους άσσους.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

METROLOGOS

# 29 στις 14/4/2004
author
Ανδρας / 64 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 151
Το οχι ειναι δεδομενο.
εγω ομως σας καλω να σκευτουμε αμεσα το πωσ θα στηριξουμε το οχι.
κατα την γνωμη μου το οχι στηριζεται μονον με δυνατες ενοπλες δυναμεις και με την θελιση και την καταλληλη προνια χρησησ οπλων. αλλιωσ το οχι ειναι μια κορονα υποκρισιας.
εγω ψηφιζω οχι και προσπαθω να σκευτω τροπους να στηριξω την αποφαση μου και να προετοιμασω τον ευαυτον μου για να επιμενω στο οχι.
Μετρολογοσ

spy26

# 30 στις 14/4/2004
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Αλλη χώρα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 416

λεω εγω τωρα...

Λοιπον....εγω λεω...

ΟΧΙ...αν ακουσω την συναισθηματικη και μονο πλευρα του εαυτου μου.

ΝΑΙ...αν συμβουλευτω την φτωχη λογικη μου.

Και αυτο γιατι...ισως και να το βλεπω ως ενα νεο στοιχημα για να παρουν οι Κυπριοι το αιμα τους πισω ... καποτε ! Πολεμος δεν προκειτε να γινει στην Κυπρο ποτε. Δικαιωσυνη απολυτη, δεν προκειτε να υπαρξη στην Κυπρο ποτε, τουλαχιστον ετσι οπως μπορει να την φανταζονται οι Κυπριοι !

Μπορει ομως ... να γινει οικονομικος πολεμος, μπορει ομως να υπαρξει οικονομικη δικαιωσυνη ! Αυτο ειναι εφικτο κατ'εμε, και να ξερετε πως αυτη ειναι και η πιο συγχρονη μορφη πολεμου σημερα ! Η πιο συγχρονη και με την μεγαλυτερη δυναμη !!!

Ενας πολεμος...που οι Κυπριοι θα εχουν το πανω χερι, οι Κυπριοι θα αποκτησουν την δυνατοτητα με κοσμιο πολιτισμενο και διακριτικο τροπο...να παρουν πισω οτι δικαιωματικα τους ανηκει, να παρουν πισω το αιμα των συγγενων τους, διχως να χυσουν αλλο αιμα !!!

Ναι, πολυ καλα ακουτε, ομιλω για "πολεμο', ομιλω για την δυνατοτητα που μπορει να αποκτησουν να πραξουν εναν οικονομικο πολεμο εναντια στους κατακτητες τους !!! Ισως επειδη ειμαι πολεμοχαρης, ισως επειδη εχω ακομα μεσα μου ενστικτα κατακτητη, απο την εποχη του Μ.Αλεξανδρου, του μεγαλυτερου κατακτητη παγκοσμιως !!!

Πιστευω...και αν ημουν Κυπριος θα πονταρα τα ρεστα μου στην πιθανη ολοκληρωτικη αποροφηση των τουρκοκυπριων απο τους Ελληνοκυπριους, καποια στιγμη στο μελλον !!! Ειναι για μενα ο μονος δρομος προς την δικαιωση τους ! Αλλιως...παραμενουν στην στασιμοτητα, οι καιροι και οι καταστασεις τους προσπερνουν, και οποιες αλλες μελλοντικες διαμαρτυριες, αναφορες στο παρελθον κτλ, θα αποτελλουν μοναχα θεματα για τις ειδησεις των 20:30 στην τηλεοραση !!!

Αυτα τα ολιγα απο εμενα, αν και αποτελλουν μοναχα προσωπικες μου αποψεις που ετυχε να εξωτερικευσω σε αυτο το αρθρακι. Την τελικη αποφαση...εσεις θα την εχετε αδελφια Κυπριοι, γιατι εσεις αποφασιζετε για το μελλον σας !!!
;;;

# 31 στις 14/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Διαφωνώ με το σχέδιο Ανάν κάθετα.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον κύριο Γ.Γ. του ΟΗΕ το σχέδιό του είναι κατάλληλο μόνο για κάποιες άλλες περιοχές του πλανήτη

Εκεί όπου δεν αντιδρούν για τις αποφάσεις τις οποίες εφαρμόζουν επάνω στις πλάτες τους ασυζητητή.

fegarahtida

# 32 στις 14/4/2004
author
Γυναίκα / 51 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 675
Σχέδιο υποτίμησης της νοημοσύνης, λεηλασίας της αξιοπρέπειας.. Εδώ πάει αυτό που λένε "Κερατάς και δαρμένος" Είναι σαν να απαιτούν να υπογράψουν την θανατική τους καταδίκη...
Είναι γελοίοι..
"Εκείνο που η κάμπια θεωρεί τέλος του κόσμου ο δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα..."

# 33 στις 15/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Aυτο πρεπει να ονομαστει
σχεδιο Αυναν (εκ του αυνανισμου)
--------
παντως ας πιουμε ενα coffee anan fredo
να παρηγορηθουμε γιατι μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας

# 34 στις 15/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Φυσικα ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
στο σχεδιο του ξεπουληματος της Κυπρου....

thali

# 35 στις 16/4/2004
author
Γυναίκα / 44 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 44
Το καλύτερο το είπε ένας φίλος μου Κύπριος...
Μας ζητάνε το εξής:

Ή θα κάτσετε να σας γα***ουμε ή θα μας πάρετε π**α...

διαλέχτε και πάρτε!!
θαλια

-maria-

# 36 στις 26/4/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 770
Κάποια πράγματα δυστυχώς είναι δεδομένα , όσα ΟΧΙ και να πούνε οι Κύπριοι και κάποιοι Έλληνες δεν θα αλλάξουν.
Κανείς δεν θα μας κάνει το ..... χατίρι.
Καλά τα ΟΧΙ λοιπόν, αλλά θα πρέπει να δούμε και τις συνέπειες του ,
και δικαίωμα του κάθε λαού είναι να αποφασίζει για τη τύχη του βέβαια, αλλά αν αυτές οι συνέπειες πηγαίνουν και πιο πέρα , τότε αλλάζει το πράγμα.
Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούσα από τη τηλεόραση όλο το θέμα ,διάβαζα και τις εφημερίδες , και έβλεπα μια συγκαλυμμένη δυσφορία.
Αναρωτιόμουν γιατί κανείς δεν μιλάει για τις συνέπειες του ΟΧΙ και η μόνη απάντηση που έπαιρνα από τους πολιτικούς αναλυτές που μίλησα ήταν πώς ..... ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δεν θέλει να ανακατευτεί πιο πολύ σε αυτό , μήπως και οι συνέπειες για την Ελλάδα λιγοστέψουν .
Πράγμα που δεν θα αποφευχθεί τελικά.
Σήμερα Κυριακή το σκηνικό έχει αλλάξει, και αν διαβάσετε τις εφημερίδες , Ελευθεροτυπία, Έθνος , Βήμα , Βραδυνή , Ριζοσπάστη κ.α θα καταλάβετε το πανικό που υπάρχει .
Ακόμα και στην τηλεόραση στις ειδήσεις, όλοι σχεδόν οι πολιτικοί που πριν μερικές μέρες έλεγαν ΟΧΙ απόψε έλεγαν ΝΑΙ.
Και ξαφνικά και οι πολιτικοί αναλυτές πήραν το ..... πράσινο φως ...... και επιτέλους ..... έγραψαν ...... την αλήθεια .
Διάβασα σχεδόν όλα τα άρθρα στις εφημερίδες σήμερα και όλες πάνω κάτω γράφουν το ίδιο ...... το πόσο ολέθριο θα είναι στο άμεσο μέλλον αυτό το ΟΧΙ, και όχι μόνο για τους Κύπριους, αλλά και για μας τους Έλληνες, γιατί όπως είπα και πιο πάνω , οι καταστάσεις και τα δεδομένα δεν αλλάζουν !
Το πιο χαρακτηριστικό και συγκεκριμένο άρθρο είναι αυτό του πολύ καλού πολιτικού αναλυτή και δημοσιογράφου κ. Απόκη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ουάσιγκτον και αρθρογραφεί για την εφημερίδα Βήμα ,
τα λέει όλα .......
Διαβάστε το και θα καταλάβετε , και σκεφτείτε ......

Το ΟΧΙ της Ελληνοκυπριακής πλευράς στο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Αναν και η ταυτόχρονη αποδοχή από τους Τουρκοκυπρίους έχουν προκαλέσει την οργή της Ουάσιγκτον και οι συνέπειες αναμένονται να είναι άμεσες και δυσμενείς για την Λευκωσία αλλά και για τα ελληνικά συμφέροντα γενικότερα. Η κυβέρνηση Παπαδόπουλου είναι πλέον ..... κλινικός νεκρή ..... για την Ουάσιγκτον. Ακόμα και η ελπίδα για μεταστροφή της στάσης αυτής στο μέλλον , με πιθανή αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στην Ουάσιγκτον είναι ευσεβής πόθος με δεδομένο οτι η οργή και η ταυτόχρονη υποστήριξη του σχεδίου Αναν είναι εξαιρετικά ισχυρές στην γραφειοκρατία της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον και , ως γνωστόν , η γραφειοκρατία δεν αλλάζει.
Ενδεικτικό των τραγικών επιπτώσεων αυτής της στάσης είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεση του το ....Βήμα .... στο Κογκρέσο, παραδοσιακό χώρο υποστήριξης και έκφρασης συμπάθειας έναντι των ελληνοκυπριακών θέσεων , ετοιμάζουν ψήφισμα καταδίκης της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς .
Συγχρόνως το ΝΑΙ των Τουρκοκυπρίων προκαλεί ολοκληρωτική αλλαγή της αντιμετώπισης τους από την Ουάσιγκτον . Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Αχμέτ Αλί Ταλάτ πολύ σύντομα θα διαβεί τις πύλες της Ουάσιγκτον. Τα δολάρια θα αρχίσουν να ρέουν και η παρεμπόδιση τυχόν αναγνωρίσεων από Ισλαμικά κράτη θα πάψει να υφίσταται.
Δυσάρεστο προμηνύεται το μέλλον και για την Αθήνα αφού το ΟΧΙ της Λευκωσίας τη θέτει εν μέσω ηθικών και πολιτικών συμπληγάδων με ανυπολόγιστες συνέπειες. Με δεδομένο μάλιστα ότι στους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες κλεισίματος των ελληνοτουρκικών διαφορών, η διαπραγμάτευση δεν αναμένεται να είναι ..... περίπατος . Ο Κώστας Καραμανλής θα πάρει τη πρώτη γεύση του νέου σκηνικού κατά την έλευση του στην συνάντηση με τον Τζόρτζ Μπούς στις 20 Μαίου.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία, λόγω των εξαιρετικά ανεβασμένων πλέον μετοχών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν στην Ουάσιγκτον , αποκτά ένα πανίσχυρο σύμμαχο τόσο στις ευρωπαϊκές της επιδιώξεις όσο και στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις της επί όλων των θεμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

# 37 στις 26/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Δυστυχως ετσι ακριβως εχει η κατασταση και το μελλον προβλεπεται ζοφερο!!
Ειναι μακρυς ο δρομος και γεματος αγκαθια μεχρι μια τελικη και βιωσιμη λυση!
Προσωπικα συμπαραστεκομαι στην Κυπρο απλα ομως σαν σε ενα κρατος που τελει υπο κατοχη οπως το Ιρακ κλπ που στεναζουν κατω απο την μποτα του οποιου κατακτητη και τιποτα περισσοτερο
!
Το προβλημα διαφαινεται οτι θα εχει επιπτωσεις και στην Ελλαδα και πολυ φοβαμαι οτι θα εχουμε νεα περιοδο εντασης γιατι οι Αμερικανοι δεν πιστευω να το αφησουν να περασει ετσι.
Σαν φανατικος αντιαμερικανος χαρηκα για το χαστουκι που εισεπραξε η Ουασιγκτον και τα φερεφωνα της αλλα απο την αλλη προετοιμαζομαι για τα χειροτερα!!!

morelli

# 38 στις 26/4/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Οχι !!

Παντως ο Κυπριακος λαος για μια ακομη φορα απεδειξε ποιος και τι ειναι , λεγοντας ενα ιχυρο ΟΧΙ , και με οποιες συνεπειες αυτο συνεπαγεται (ισως).

ACE123

# 39 στις 27/4/2004
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 114
<< Ειναι λογικο ενα ποσοστο Τουρκοκυπριων να φοβαται την παριπτωση επανενωσης, αφου κατα το 1974 οι Κυπριοι εσφαξαν τις οικογενειες πολλων Τουρκοκυπριων. >>
(Sky News, κεντρικο δελτιο ειδησεων 22/04/04)

ΥΓ: Το Sky News ειναι το δημοφιλεστερο ειδησεογραφικο καναλι της Μεγαλης Βρετανιας. Το παραπανω αποσπασμα ειναι απο το κεντρικο δελτιο ειδησεων του σταθμου. Τα σχολια ειναι δικα σας. Διαδωστε το μηνυμα σε οσους Ελληνες και Κυπριους μπορειτε, για να γνωριζουν την πολιτικη της Μ. Βρετανιας οσον αφορα στο Κυπριακο.

womanbi

# 40 στις 27/4/2004
author
Γυναίκα / 44 / Σε σχέση
Ελλάδα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 332
Η κύπρος αποφάσισε ΟΧΙ και πολύ ορθά έπραξε!!!
Ζω αρα υπαρχω!!!Αλλα αφου εσυ εισαι η πνοη μου...πως αντεχω???
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.