Παράθεση:
Κοίτα να φτιάξεις την ζωή σου όπως θέλεις ΕΣΥ! Να είσαι ευτυχισμένος ΕΣΥ και αυτό θα βοηθήσει τις σχέσεις σου με όλους όσους σε ενδιαφέρουν πραγματικά!
Παράθεση:
...χωρις να της δινεις λογαριασμο που πας και τι κανεις...
...και το παιδι να το παιρνεις σκ σπιτι σου με τη νεα συντροφο...
Παράθεση:
Από το μέλος Dardana - 03/05/12 09:27 ... Ας ελπισουμε οτι δε θα το καταστρεψει τελειως το παιδακι. ...
Παράθεση:
νομιζω πως αθελα σου χρησιμοποιεις το παιδι ως πεδιο αντιπαραθεσης. προσεξε το αυτο. δε καταστρεφονται ετσι ευκολα οι ανθρωποι.
Παράθεση:
Originally posted by zafont
Μόλις πριν από λίγο της έστειλα ένα μήνυμα πρόσκλησης σε παιδοψυχίατρο. Της ανέλυσα όσο μπορούσα πιο ευγενικά και επικεντρωμένα το ζήτημα. Ελπίζω να ανταποκριθεί... αλλιώς πάω για μονομερή προσπάθεια.
Παράθεση:
Από το μέλος Dardana - 03/05/12 09:27 ... Ας ελπισουμε οτι δε θα το καταστρεψει τελειως το παιδακι. ...
Καλή μου Dardana, ξέρεις τι κάνει; Όταν ο μικρός της πει "δεν θέλω αυτό ή εκείνο" εκείνη το εκλαμβάνει ως νομοτέλεια που δεν χωράει αμφιβολία. Νομίζει πως έχει να κάνει με έναν ενήλικα και πρέπει να σεβόμαστε την άποψή του όπως έχει. Ουσιαστικά, αφήνει έναν 7χρονο να βγάζει το φίδι από την τρύπα μόνος του σε ζητήματα που ούτε οι ενήλικες δεν μπορούν καλά-καλά να ανταπεξέλθουν. Αυτό όμως που με εξοργίζει πιο πολύ απ'όλα είναι πως δεν το βλέπει. Δυστυχώς έχω την αίσθηση πως αν δεν κάνω δραστικές κινήσεις ΤΩΡΑ, θα το καταστρέψει το παιδί.
Παράθεση:
Originally posted by zafont
Επαναλαμβάνω πως δεν έχω καμία διαφορά με την πρώην και προσωπικά δεν έχω πλέον να διεκδικήσω κάτι. Το μόνο που με συνδέει προσωπικά με εκείνην είναι το παιδί και ο τρόπος μόνο για αυτό ενδιαφέρομαι. Αυτά που θέλω να της πω είναι μέσες-άκρες αυτά που προτείνετε και σεις τα οποία τα βρίσκω πολύ σωστά και λογικά.
Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να συζητήσω με την πρώην μου για τα θέματα του παιδιού και της επόμενης μέρας κατ'ιδίαν (ακόμη και μετά από ραντεβού κανονισμένο παρουσία των δικηγόρων μας) αλλά δυστυχώς έχω φάει άκυρο σε κάθε προσπάθεια. Δεν δέχεται να ακούσει αυτά που έχω να της πω και ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!
Κάθε φορά που πρέπει να συζητηθεί κάτι σχετικό τηλεφωνικά (το οποίο συχνά καταλήγει σε μονόλογο-κατσάδα από την μεριά της) φροντίζει η ίδια να εμπλέκει τον μικρό φωνάζοντάς τον και ρωτώντας τον επι τόπου. Αυτόματα σταματάω την κουβέντα για να μην δώσω συνέχεια. Πάλι δεν επιτυγχάνεται επικοινωνία.
Το ίδιο συμβαίνει τις στιγμές που παραλαμβάνω/παραδίδω το παιδί (μπροστά του δηλαδή). Πάλι συγκρατούμαι και πάλι δεν επιτυγχάνεται επικοινωνία.
Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω κανέναν τρόπο να πω αυτά που θέλω σχετικά με το παιδί χωρίς να το εμπλέξει με την φυσική του παρουσία.
Επιπλέον, αρνείται να μου δίνει το παιδί παρουσία τρίτων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την νέα μου σύντροφο. Η λύση εδώ είναι προφανής: καλείς την αστυνομία, αλλά... με τι δύναμη να το κάνεις;
Οδηγούμαι σιγά-σιγά σε αδιέξοδα και δεν έχω πολλές λύσεις. Για να πάρω το παιδί πρέπει να της πω οπωσδήποτε πως θα είμαστε οι δυο μας, άντε με κάποιον πολύ στενό συγγενή. Αν το πω στα ψέματα, θα μάθει μετά από το παιδί την αλήθεια και θα αρχίσουν πάλι οι τσακωμοί κλπ.
Καταφεύγω δυστυχώς στο να δίνω έναν μονομερή αγώνα που αναπόφευκτα και για να είμαι σίγουρος πως κινούμαι σωστά ζητάω την γνώμη του παιδιού (εκεί τον εμπλέκω εγώ) και φροντίζω κάθε φορά να τον καθοδηγώ μέσα από γνωστά του μονοπάτια, να του ανοίγω τα μάτια και να τον καθησυχάζω.
Όμως όταν δεν υπάρχει επικοινωνία και σύμπνοια σε στοιχειώδη πράγματα, τα αποτελέσματα είναι αυτά που σας παρουσίασα παραπάνω.
Και σε οτι αφορά τον παιδοψυχολόγο, δεν θέλω να εξετάσει τον γιό μου, αλλά να μας βάλει και τους δύο σε μια σειρά ώστε να μπορούμε εμείς να τον καθοδηγούμε σωστά και σε συνενόηση.
Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να την πιέσω να καταλήξουμε σε μια φόρμα επικοινωνίας μέσω email. Ελπίζω να πετύχει το πείραμα και επιτέλους να βρούμε έναν αναίμακτο τρόπο επικοινωνίας.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media