Παράθεση:
Originally posted by marili1980
Εσύ όπως τα παρουσιάζεις τα πράγματα, δίκιο φαίνεται να έχεις. (Στο βαθμό που δεν έχουμε ακούσει την άλλη πλευρά).
Από όσα είπες ένα μου έμεινε : ότι βάζετε το παιδί στη μέση και οι δύο, όσο κι αν αυτό γίνεται με κύρια ευθύνη της πρώην συζύγου.
Δηλαδή, το να ρωτάς το παιδί εσύ χωριστά αν θέλει την άλλη "κυρία" και το παιδί να απαντά θετικά και μετά να το ρωτάει η πρώην μπροστά σου και το παιδί να απαντάει αρνητικά, σημαίνει ότι το παιδί το έχετε βάλει στη μέση. Και το βάζετε να πάρει αποφάσεις για θέματα που αφορούν εσάς.
Ο ρόλος του παιδιού δεν είναι να παίρνει αποφάσεις για την οικογένεια. Και εσείς, μη έχοντας λύσει τα προβλήματά σας, το βάζετε, όπως λέει η παροιμία, να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Να ξέρεις ότι αυτό αποπροσανατολίζει το παιδί, του βάζει "καθήκοντα" που δεν θα έπρεπε να έχει, οι γονείς θα έπρεπε να παίρνουν τις αποφάσεις και να βάζουν τα όρια και όχι το παιδί και διαμορφώνει το χαρακτήρα του με τρόπο άσχημο. Μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον.
Εσύ με τη στάση που έχεις προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημά σου με την πρώην μέσω του παιδιού. Λάθος. Πρώτα να κουραστείς να το λύσεις με την ίδια.
Θα μου πεις.. τι φταίω? Εκείνη είναι λάθος, εκείνη φέρεται ανάρμοστα. Ναι, αλλά εσύ έκανες παιδί μαζί της. Δεν ήξερες ποια ήταν? Τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσεις όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται.
Τέλος έχω να σου προτείνω ένα βιβλίο. Ο τίτλος του είναι "Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο, οι γονείς θέλουν". Πιστεύω ότι θα βοηθήσει.
Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA
Σε αγαπούσε zafont;
Ήσουν ο άνθρωπός της;
Μήπως της αναίρεσες την πίστη της σε σένα;
Ήταν πολύ νωρις, μολις ειχατε δημιουργησει οικογενεια,
όταν συνειδητοποιησες πως εχεις "ηδη φυγει"
Αισθανθηκε μηπως πως δεν ειχε "την ευκαιρια της" να ανατρεψει την απόφαση σου;
Γιατι άσχετα με την συμπεριφορα της οσο αφορα το παιδι και εσενα τότε, ΑΝ αυτη η συμπεριφορα δεν αφορουσε εσενα, άσχετα με την δικη σου εκτιμηση,
λυπάμαι που το λέω, αλλα αυτη η γυναικα εχει ακομα πολλά κατάλοιπα μεσα της,
εχει ακομα πολύ δρομο μεχρι να συγχωρησει, κι εσυ.......
εχεις πολύ δρομο για να γινουν τα πραγματα αυτη τη φορα όπως τα θες...
ΑΝ γινουν ποτε.
Σε αυτη την περιπτωση, η τακτικη που ακολουθεις ειναι η πλεον λαθος.
Παράθεση:
Originally posted by marili1980
πωπω εχω φρικαρει
με το εξης : ο θεματοθετης περιγραφει προβληματα στο γαμο που εχουν σχεση με την ελλειψη επικοινωνιας μεταξυ του ζευγαριου. και η αχινος ειπε κατι αναλογο. εγω δεν καταλαβαινω. πριν παντρευτεις δεν τον/την εχεις δοκιμασει? δεν εχεις τσεκαρει τον εαυτο σου? εγω εχω την γνωμη οτι οταν υπαρχει πολλη πολλη πολλη αγαπη τα προβληματα φτιαχνονται. και το ραγισμενο γυαλι ξανακολλαει. δηλαδη πιστευω οτι εφοσον υπαρχει η θεληση η επικοινωνια δουλευεται και φτιαχνεται. το μονο που μπορω να δω σε αυτην την κατασταση ηταν οτι εξαρχης ο ενας δεν ηταν για τον αλλον σε αυτο το ζευγαρι...
εσεις τι πιστευετε? οι παντρεμενοι κυριως....
Παράθεση:
Originally posted by achinos
Μπορει το γεγονος οτι ...γονιμοποιηθηκε, να την αλλαξε...ολες μας αλλαζει κ ουτε ξερεις πως θα γινεις...αν λες κ το εννοεις "εγω ποτε θα γινω μανα;", οταν ο σκοπος εκπληρωθει...ο αλλος αυτοματως γινεται αυτο που ηταν πριν...χωρις το αλλοθι, τοχω δει πολλες φορες, απο τοτε που ερχεται το παιδι, η γυναικα φευγει...σκοπος εξετελεστη...
Παράθεση:
ειμαι αντιθετη βεβαια σ αυτο που λες .... περι του συντροφου της συζυγου .... οτι θα επρεπε κι εσυ.... να εγκρινεις το ατομο που θα ζει με την πρωην.... και το παιδι ....
Παράθεση:
....και κατοπιν τακτοποιησε την θεση σου με την νυν ...και το παιδι ...
θεσε της ορια και περιθωρια ...ξερω τι σου λεω ....απαιτησε να εχει προσεκτικη συμπεριφορα προς το παιδι σου ...επειδη θα προκυψουν θεματα ...και ανοχη μεγαλη ....
και να θυμασαι παντα στο οτι και να προκυψει μεταξυ τους ....παντα δικιο θα εχει το παιδι κι οχι εκεινη ...
Παράθεση:
πριν παντρευτεις δεν τον/την εχεις δοκιμασει?
Παράθεση:
η γυναικα του θεματοθετη ποτε προλαβε και αλλαξε? αφου περιγραφει πως σχεδον αμεσως φανηκαν οι "αλλαγες" στη συμπεριφορα της.
Παράθεση:
Και κυριως. Γιατι πρεπει να γνωρισει το 7χρονο παιδι σου την νεα σου σχεση? Δηλ καθε φορα που θα αλλαζεις γκομενα θα ενημερωνεις την πρωην σου και θα την γνωριζεις στο παιδι σου? Εισαι καλα ρε δικε μου 41 χρονων αντρας?
Παράθεση:
Ρε φιλε, συγνωμη κιολας, αλλα διαβαζοντας αυτα που λες στην πρωτη σελιδα μονο, εγινα μπαλονι. Γιατι ρε φιλε πρεπει να ξερει η πρωην σου τι κανεις εσυ στην ιδιωτικη σου ζωη?
Παράθεση:
Και επιπλεον, εισαι σοβαρος ρε φιλε που σε αυτην την ηλικια του παιδιου το τοποθετεις αναμεσα σε σενα και την πρωην σου, ζητωντας την επιδοκιμασια του και την υποστηριξη του?
Παράθεση:
Μαλλον εσυ εχεις αναγκη τον ψυχολογο και οχι το παιδι...
Παράθεση:
εγω συνεχιζω να πιστευω στην ψυχροτητα που εχεις ως ανθρωπος εμενα πραγματικα αυτο μου βγαζουν αυτα που λες και οτι εισαι απο αυτους που σκεφτονται μονο το εαυτο τους και θελουν τα πραγματα να ειναι οπως θελουν αυτοι για οσο θελουν αυτοι και τωρα σου εχει χαλασει καπως και δεν αντεχεις.
Παράθεση:
2-3 προσπαθειες κανουμε στις απλες σχεσεις οχι στον γαμο και οταν δημιουργουμε οικογενεια ..συμφωνω πολυ με την εσπερανζτα τα συναισθηματα των ωριμων ανθρωπων δεν αλλαζουν τοσο ευκολα και γρηγορα !αυτα ειναι αστεια πραγματα αν με ρωτας ..
Παράθεση:
επισης οταν σε ρωτησαν αν η πρωην γυναικα σου ειχε καταλαβει τις προθεσεις σου απαντησες οτι μαλλον ειχει προβλημα η αντιληψη της(ασχετο)
Παράθεση:
και μετα την κατηγορουσες οτι δεν μιλαγε με τους φιλους σου???????!!!ειναι τωρα σιβαρα πραγματα αυτα??
Παράθεση:
για μενα το πραγμα μιλαει απο μονο του...δεν σε θεωρω καθολου μα καθολου ωριμο ..ανησυχω πολυ γενικα με αυτα που ακουω παντως!
Παράθεση:
Originally posted by morgoth
ακριβως. και δε σημαινει οτι δεν εισαι ωριμη επειδή χωρισες.
αλλαξανε τα δεδομενα, πηρες την αποφαση που σου επρεπε.
σε τετοια ζητηματα πρεπει να μαστε πολυ ελαστικοι. ειναι θεματα προσωπικα και πασης φυσεως ταμπου δεν χωραει.
η αυστηροτητα ομως πρεπει να υπαρχει σε θεματα παιδιών.
Παράθεση:
Originally posted by sissy108
Γεια σας!!!!!
εγω συνεχιζω να πιστευω στην ψυχροτητα που εχεις ως ανθρωπος εμενα πραγματικα αυτο μου βγαζουν αυτα που λες και οτι εισαι απο αυτους που σκεφτονται μονο το εαυτο τους και θελουν τα πραγματα να ειναι οπως θελουν αυτοι για οσο θελουν αυτοι και τωρα σου εχει χαλασει καπως και δεν αντεχεις.
2-3 προσπαθειες κανουμε στις απλες σχεσεις οχι στον γαμο και οταν δημιουργουμε οικογενεια ..συμφωνω πολυ με την εσπερανζτα τα συναισθηματα των ωριμων ανθρωπων δεν αλλαζουν τοσο ευκολα και γρηγορα !αυτα ειναι αστεια πραγματα αν με ρωτας ..
επισης οταν σε ρωτησαν αν η πρωην γυναικα σου ειχε καταλαβει τις προθεσεις σου απαντησες οτι μαλλον ειχει προβλημα η αντιληψη της(ασχετο) και μετα την κατηγορουσες οτι δεν μιλαγε με τους φιλους σου???????!!!ειναι τωρα σιβαρα πραγματα αυτα??για μενα το πραγμα μιλαει απο μονο του...δεν σε θεωρω καθολου μα καθολου ωριμο ..ανησυχω πολυ γενικα με αυτα που ακουω παντως!
Παράθεση:
Originally posted by morgoth
απορώ γιατι οταν γυναικες γραφουν αντιστοιχα θεματα, δεν υπαρχουν αντιστοιχες απαντησεις.
Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA[/
Αααα και Mog;;;
Όσο αφορα τον καθόλα αθώο και ερωτευμένο θεματοθετη, αυτον που πια βρηκε την γυναικα την καλή, ξερεις τι αναζητα;
"Κυρίως για αναζήτηση συντρόφου, στη συνέχεια για αναζήτηση ερωτικού συντρόφου και ίσως για αναζήτηση νέων φίλων/παρέας"
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media