Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

ΔΙΑΖΥΓΙΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ (ΠΡΩΗΝ) ΣΥΖΥΓΟ

Επιλέξτε σελίδα: (1-7)
Σελίδες 1234567

zafont

# 61 στις 10/5/2012
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 27
'Aρεσαν+: 0%
Να μου επιτρέψετε να εμπλακώ μιας και νιώθω πως τα καλοπροαίρετα βέλη της ESPERANTZA νιώθω πως κάνουν γκελ στον mog και πραγματικά απευθύνονται σε μένα, τον "θεματοθέτη". Λες να έχω την μύγα;

Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA
Ενας γαμος ειναι μωρε, ας γινει για το νταβαντουρι, σιγα την αλλαγη. Ε, όταν ερθει το κουτσουβελο θα παιξουμε λίγο, αρκει να μη μας χαλασει τη βολή, να μην μεταβληθει η συντροφος, να παραμεινει ακριβως ιδια. Και πρακτικα και οπτικα.
Αν δεν το κανει η απαισια, τοτε δεν πυροβολάμε, ειμεθα ώριμοι και αξιοπρεπής. Απλά λέμε ενα μας τέλειωσε, (εχουμε καθε δικαιωμα άλλοστε, δικη μας ειναι η ζωή) και ΑΝ δεν θελουμε να φερθουμε σαν παλιοπαιδα, "αποφορτιζομαστε" και 2-3 χρονια, σημειώνοντας ταυτοχρονα στο τεφτερι "τις αλλαγες", (οχι μη μας την πει και κανεις μετα έτσι και απλα αποχωρούμε.
Τα υπόλοιπα, ΑΝ δε γινουν οπως ακριβως τα ζωγραφιζουμε εμεις, τί να κάνουμε; θα γινουμε και παλιοπαιδα αν χρειαστει.
Σιγα, ενας γαμος ήταν, ψιλοπραγματα.
Σιγα μην κάψουμε τωρα και εγκεφαλικά κυτταρα.

Μην έχοντας καμιά διάθεση να απολογηθώ για κάτι, αλλά για να μπούν κάποια πράγματα στην θέση τους: οτι έπραξα, ήταν εν συνειδήσει και σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για ότι έκανα. Ερωτεύθηκα, αγάπησα και δημιούργησα μια οικογένεια την οποία προσπάθησα να κρατήσω με όσες δυνάμεις είχα. Αυτό που μπορεί να μου προσάψει κάποιος είναι πως ίσως δεν προσπάθησα πολύ. Αν και δεν το πιστεύω, θα δεχτώ πως ίσως, δεν λέω πως είμαι ο superman. Είμαι όμως ένας άνθρωπος που έχει κάποια όρια και εν τέλει αυτό είναι προσωπικό ζήτημα. Σε καμία περίπτωση δεν είχα τι να κάνω και παντρέυτηκα για να περάσω την ώρα μου. Υπάρχουν άλλες επιλογές για αυτό. Και αυτό το "αποφορτιζόμαστε σε 2-3 χρόνια" παρακαλώ να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν και να μην αναφέρεται σαν μια τυπική διαδικασία... ίσα-ίσα, που κρύβει ΠΟΛΥ πόνο, ΠΟΛΛΕΣ τύψεις, ΠΟΛΥ κλάμα, ΠΟΛΛΑ ξενύχτια και ΠΟΛΥ-ΜΑ-ΠΟΛΥ ψάξιμο. Δεν αποχωρούμε έτσι "απλά"...

Παράθεση:
Αααα και Mog;;;
Όσο αφορα τον καθόλα αθώο και ερωτευμένο θεματοθετη, αυτον που πια βρηκε την γυναικα την καλή, ξερεις τι αναζητα;
"Κυρίως για αναζήτηση συντρόφου, στη συνέχεια για αναζήτηση ερωτικού συντρόφου και ίσως για αναζήτηση νέων φίλων/παρέας"

Δεν είμαι αθώος σε καμία περίπτωση - έχω τουλάχιστον το 50% της ευθύνης (ερωτευμένος πάντως είμαι 100%). Ξέρεις καλή μου, όντως μια γυναίκα φταίει που έφυγα απο την οικογενειακή εστία. Όχι κάποια γκόμενα, αλλά η ίδια μου η σύζυγος. Και, ναι, βρήκα την γυναίκα την καλή, 1 χρόνο μετά τον χωρισμό μου, όταν άρχισα να βρίσκω τους νέους μου ρυθμούς και με την πρότερη γνώση. Και αυτά που βλέπεις στο profil μου είναι λόγια του '10, όταν ήμουν μόνος και έψαχνα πράγματι παρέα. Ποτέ όμως δεν ακολούθησα αυτόν τον δρόμο γιατί αποφάσισα αμέσως πως δεν ήταν αυτός ο σωστός δρόμος. Δεν θα δεις άλλωστε καμία συμμετοχή μου στις συζητήσεις. Εδώ, δεν αναζητώ φίλους/φίλες. Αν προκύψουν φυσικά είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό που αναζητώ είναι συμβουλές και γνώμες και πίστεψέ με έχω βρεί αρκετές.

Θα αλλάξω και το ξεχασμένο προφιλ για να μην δημιουργώ λάθος εντυπώσεις.

# 62 στις 10/5/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
νεφέλη, αχινέ και θεματοθέτη!

ετοιμάζομαι να κάνω το... βήμα το ανομολόγητο... και πάντα διαβάζοντας ή ακουγοντας τέτοια προσωπικά βιώματα με πιάνει ένα σύγκρυο και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που λένε "ξαφνικά έγινε άλλος άνθρωπος, σταμάτησε να υπάρχει επικοινωνία" κλπ. και πάντα προβληματίζομαι στο τι ήταν αυτό που δεν το έβλεπαν πριν το γάμο και μετά έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα και αιτία συρράξεων. ειχα σχηματίσει τη γνώμη ότι μάλλον επρόκειτο για σχέσεις που δεν θα έπρεπε εξαρχής να είχαν προχωρήσει σε δημιουργία οικογένειας. χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπήρχαν αισθήματα κλπ αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά ή μαλλον μπορεί να μέτρησε πιο πολύ ο χρόνος και οι συνθήκες (πχ καιρός είναι να κάνω και εγώ οικογένεια) και λιγότερο τα αισθήματα. και με αυτήν την έννοια λέω ότι "δεν ήταν ο ένας για τον άλλον". γιατί έχω την πεποίθηση ότι τα πράγματα φτιάχνονται αρκεί να το θέλεις και αρκεί να δουλέψεις για αυτό. οι σχέσεις οι μακροχρόνιες είναι ούτως ή άλλως δύσκολες και δεν λειτουργούν καλά στον "αυτόματο πιλότο" (όπως θα λειτουργούσε πχ ένας φρέσκος έρωτας).

ωστόσο με τις απαντήσεις σας με προβληματίσατε αρκετά. και μπορώ να το δω ευρύτερα. εξάλλου, όπως είπε η νεφέλη, αν αλλάξουν τα πράγματα μπορείς να ξέρεις για τον εαυτό σου πόσο θέλεις να προσπαθήσεις αλλά δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι ο άλλος θα θέλει το ίδιο πολύ. ευχαριστώ.

ESPERANTZA

# 63 στις 10/5/2012
author
Γυναίκα / 53 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 1.895

Παράθεση:
Originally posted by marili1980

Παράθεση:
Originally posted by ESPERANTZA[/
Αααα και Mog;;;
Όσο αφορα τον καθόλα αθώο και ερωτευμένο θεματοθετη, αυτον που πια βρηκε την γυναικα την καλή, ξερεις τι αναζητα;
"Κυρίως για αναζήτηση συντρόφου, στη συνέχεια για αναζήτηση ερωτικού συντρόφου και ίσως για αναζήτηση νέων φίλων/παρέας"

δεν είμαι ο mog, αλλά επειδή και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό μπορω να σου απαντήσω
ο θεματοθέτης γράφτηκε στο "σχεσεις" στις 30/7/2010 (άσχετα εάν το παρόν είναι το μοναδικό του ποστ στο φορουμ). φαντάζομαι ότι η προσωπική του κατάσταση και οι επιλογές του προφίλ χρονολογούνται από τότε, δηλαδή 2 χρόνια πριν...

Οκ, ευχαριστω, ειδα το νεο μελος και οχι την εγγραφη.
Ζητώ ταπεινα συγνωμη. Όμως τα αλλαζουμε αυτα ή κανω λάθος;
Και για να συννενοουμαστε, δεν τα βαζω με τον θεματοθετη αυτου καθ αυτου, αλλα με όσα θεωρουμε πως είναι έτσι, παγια σταθερα και άκαμπτα, μονο και μονο γιατι έτσι πιστευουμε εμεις, ή καποιος μας τα εδειξε με αυτη την εικονα.
Οι άνθρωποι σπανια αλλαζουν στην ουσια τους. Οι συνθηκες γυρω τους αλλαζουν. Κάποιοι απο εμας προσαρμόζονται γρηγορα, κάποιοι αργα, κάποιοι καθολου. Αυτο δε μας αλλάζει ως βαση.
Στην διαρκεια που χρειαζεται να αποδεχτουμε τη νεα πραγματικοτητα και να μάθουμε να λειτουργουμε μεσα σε αυτη με τον δικο μας τροπο, χρησιμοποιουμε διάφορες συμπεριφορες, χωρις καν να το καταλαβαινουμε.
Αν ο άλλος σταθει "απέναντι" σαφως και θα παρακολουθει διαφορετικα προσωπα να εναλλάσσονται με το ιδιο σωμα.
Αν σταθει όμως "διπλα" θα ξερει τί συμβαινει και θα κατανοει, δε θα περιμενει απλα να "τελειώσει" αυτη η πάλη και να ξαναρθει η ηρεμια.
Αν ειναι ανυπομονος, δε θα τη δει ποτε.

Το ίδιο ισχυει και εδω. Δεν μπορει να περιμενει αυτα που ζητα αβιαστα γιατι ο ίδιος εσπειρε το "απέναντι", και θα το θεριζει αρκετα, εκτος αν αλλάξει γραμμη,
Θεματοθετη, γυναικα σου ήταν. Θυμισου το κουμπί της, απλα θυμισου πώς επικοινωνουσες μαζί της παλια, άσε το τί θα ήταν ιδανικό, άσε το τι θα γινοταν αν φεροταν "ώριμα" όπως εσυ το εννοεις.
Σκεψου το ενδεχομενο, απο τη δική της μερια να θεωρει πως φερεται ήδη, περισσότερο "ώριμα" απο οσο πίστευε παλια πως μπορουσε.

Σκεψου απο τη δικη της μερια, μηπως ετσι βρεις τη λύση.
Σκεψου σα να ήσουν εκεινη, ασε τα προτυπα και βρες τη "δική σας" λυση.
Μόνο μην προσπαθήσεις να με προσγειώσεις, Ξέρεις, ο κόσμος μου δεν είναι εκεί που κοιτάς.

inioxos52

# 64 στις 10/5/2012
author
Ανδρας / 68 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Πανόραμα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 7.281

Παράθεση:
Originally posted by zafont
inioxos52

Παράθεση:
Και κυριως. Γιατι πρεπει να γνωρισει το 7χρονο παιδι σου την νεα σου σχεση? Δηλ καθε φορα που θα αλλαζεις γκομενα θα ενημερωνεις την πρωην σου και θα την γνωριζεις στο παιδι σου? Εισαι καλα ρε δικε μου 41 χρονων αντρας?

1. Ίσως δεν διάβασες σε προηγούμενο σχόλιό μου αλλά το παιδί δεν γνώριζε για την ύπαρξη της σχέσης και ούτε θα μάθαινε ποτέ τίποτε, μέχρι αυτή να επισημοποιηθεί όπως και έγινε.

Παράθεση:
Ρε φιλε, συγνωμη κιολας, αλλα διαβαζοντας αυτα που λες στην πρωτη σελιδα μονο, εγινα μπαλονι. Γιατι ρε φιλε πρεπει να ξερει η πρωην σου τι κανεις εσυ στην ιδιωτικη σου ζωη?

2. Θεωρώ πως έπρεπε να γνωρίζει εφόσον έχουμε πλέον επίσημη και μόνιμη σχέση, ώστε να ενημερώσει σχετικά το παιδί. Δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε αυτό το χρέος της.

Παράθεση:
Και επιπλεον, εισαι σοβαρος ρε φιλε που σε αυτην την ηλικια του παιδιου το τοποθετεις αναμεσα σε σενα και την πρωην σου, ζητωντας την επιδοκιμασια του και την υποστηριξη του?

3. Καλά, τρελός είμαι; Δεν το τοποθετώ πουθενά φίλε μου. Δεν του ζήτησα ποτέ την επιδοκιμασία του. Του έθεσα τα δεδομένα, τον ρώτησα ευθέως και αβίαστα την γνώμη του, και μου απάντησε θετικά. Με άλλα λόγια έχω την αυθόρμητη υποστήριξή του...

Παράθεση:
Μαλλον εσυ εχεις αναγκη τον ψυχολογο και οχι το παιδι...

4. Πάλι δεν διάβασες καλά. Δεν υποστήριξα ποτέ πως το παιδί έχει ανάγκη από ψυχολόγο, αλλά εμείς - οι γονείς ώστε να συνεργαστούμε. Προσωπικά, λειτουργώ σε συνεργασία με παιδο-ψυχολόγο (χωρίς την παρουσία του παιδιού) αλλά δυστυχώς χωρίς την συνδρομή της μητέρας του, όπως και θα έπρεπε. Εκπαιδεύομαι μόνος μου λοιπόν...

Λοιπον φιλε μου, η επιμονη σου στην τοση λεπτομερεια, δειχνει ανθρωπο ο οποιος μπορει με τις αποψεις του και τις εμμονες του, να τσαταλιασει κυριολεκτικα τα νευρα οποιουδηποτε φυσιολογικου ανθρωπου.

Περαν του γεγονοτος πως η με παρα πολλες λεπτομερειες περιγραφες της "κακιας" συζυγου, σε αντιθεση με τον ακρως λογικα και ρεαλιστικα σκεπτομενο εαυτο σου, με κανει να πιστευω πως ψευδεσαι ασυστολα, προκειμενου να εισπραξεις θετικα σχολια και να δικαιολογησεις τον εαυτο σου.

Απαντω λοιπον στις αιτιασεις σου.

1. Για ποια επισημοποιηση μιλας ρε φιλε? Για την συγκατοικηση? Θεωρεις την συγκατοικηση επισημοποιηση της σχεσης? Και ο γαμος τι ειναι?

2. Εννοεις μηπως πως εφοσον επρεπε να γνωριζει αυτη, θαπρεπε να γνωριζεις και συ? Γιατι μαλλον αυτο ειναι που σε καιει. Οσο για τα επισημα και μονιμα, ελα αμα θες να σου δειξω χιλιαδες περιπτωσεις επισημων και μονιμων σχεσεων σαν την δικη σου, που χαλασαν πριν καν το καταλαβουν οι ενδιαφερομενοι. Γιατι και η δικη σου θα χαλασει. Και μετα, θα γνωρισεις στο παιδι την νεα σου επισημη και μονιμη, κ.ο.κ Μια ωραια ατμοσφαιρα δηλ.

3. Ρε φιλε, τι αλλο πρεπει να σου πει κανεις για να καταλαβεις ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑΝ ΠΗΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ 7ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ?

4. Κοιταξε τι μπορει να κανει ο ψυχολογος με την περιπτωση σου, διοτι κανεις ανεπανορθωτη ζημια γυρω σου, και την κανεις εσκεμμενα φοβαμαι.

Δεν ειναι η συμπεριφορα σου, συμπεριφορα ΑΝΤΡΑ και κυριως ΠΑΤΕΡΑ σωστου και κατασταλαγμενου. Εισαι εντελως ανωριμος, και την ζημια που κανεις σημερα στο παιδι σου, θα την βρεις αυριο μπροστα σου οταν μεγαλωσει. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ. Αλλαξε γρηγορα ροτα, και κοιτα να σωσεις οτι μπορει να σωθει, εαν δεν ειναι πολυ αργα πλεον.
...Ναι στην χρηση των Ελληνικων στο διαδικτυο. Σε σας το λεω Ελληνολατρες, που εχετε ακομη Εγγλεζικα ψευδωνυμα. Και δεν εννοω την γραφη...

achinos

# 65 στις 10/5/2012
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13.762
Ρε μαριλι, καντο το...ανομολογητο, δεν βουτας στη ζωη γιατι εχεις την βεβαιοτητα οτι θαναι παντα ετσι...βουτας γιατι σ αρεσει ολο αυτο κ θες, ΘΕΣ, να το κανεις...οπου κ να καταληξει...βουτας χωρις να σε νοιαζει αν καποια στιγμη χτυπησεις κ το κεφαλι σου κατω...βλεποντας κ κανοντας...τωρα αν αποφορτιστεις τι να γινει...ειναι κι αυτο μεσα στο προγραμμα...

Η ζωη ειν ωραια πρεπει να συμμετεχεις...οποιος κ να φυγει απο τη σχεση, ειναι μια ηττα κ για τους δυο, ακομα κι οταν ο κυριος βρει αλλη νεοτερη κ καλυτερη...ακομα κι αυτος την εχει φαει την ακυρωση...τα πραγματα δεν ειναι ανωδυνα για κανεναν...
Σου λεω τωρα εγω οτι δε μετανοιωσα για τπτ, που ειχα δεκα χρονια που...αποφορτιζομουν...θυμαμαι ακριβως απο ποτε, σκηνικο, φαση, λογια, ολα...ειναι πολυ καθοριστικη η στιγμη που ολα παιρνουν την πραγματικη τους μορφη...κι εξαρταται απο το ποσα παραμυθια μπορεις να πιστεψεις...οχι απ αυτα των αλλων, απ αυτα που εμεις οι ιδιοι λεμε στον εαυτο μας...
Αντε ρε...κ στα δικα μας οι ελευθερες...

ESPERANTZA

# 66 στις 10/5/2012
author
Φανταζομαι τον αρραβωνιαρη σου Μαριλί.
Κάνει "Α" και τον περνας απο ανάλυση ε;

Μόνο μην προσπαθήσεις να με προσγειώσεις, Ξέρεις, ο κόσμος μου δεν είναι εκεί που κοιτάς.

achinos

# 67 στις 10/5/2012
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό
Να...υποθεσω οτι ολο αυτο τωρα γινεται γιατι η...καινουρια γυναικα θελει μωρο;

Η κανω λαθος...
Να υποθεσω οτι αυτο ψιλιαζεται κ η παλια;
η ξανακανω λαθος...
Θα ξαναδιαβασω τη ...μηδεια του ευριπιδη...μπας κ καταλαβω τη...συνδεση...

zafont

# 68 στις 10/5/2012
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by inioxos52

Παράθεση:
Originally posted by zafont
inioxos52

Παράθεση:
Και κυριως. Γιατι πρεπει να γνωρισει το 7χρονο παιδι σου την νεα σου σχεση? Δηλ καθε φορα που θα αλλαζεις γκομενα θα ενημερωνεις την πρωην σου και θα την γνωριζεις στο παιδι σου? Εισαι καλα ρε δικε μου 41 χρονων αντρας?

1. Ίσως δεν διάβασες σε προηγούμενο σχόλιό μου αλλά το παιδί δεν γνώριζε για την ύπαρξη της σχέσης και ούτε θα μάθαινε ποτέ τίποτε, μέχρι αυτή να επισημοποιηθεί όπως και έγινε.

Παράθεση:
Ρε φιλε, συγνωμη κιολας, αλλα διαβαζοντας αυτα που λες στην πρωτη σελιδα μονο, εγινα μπαλονι. Γιατι ρε φιλε πρεπει να ξερει η πρωην σου τι κανεις εσυ στην ιδιωτικη σου ζωη?

2. Θεωρώ πως έπρεπε να γνωρίζει εφόσον έχουμε πλέον επίσημη και μόνιμη σχέση, ώστε να ενημερώσει σχετικά το παιδί. Δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε αυτό το χρέος της.

Παράθεση:
Και επιπλεον, εισαι σοβαρος ρε φιλε που σε αυτην την ηλικια του παιδιου το τοποθετεις αναμεσα σε σενα και την πρωην σου, ζητωντας την επιδοκιμασια του και την υποστηριξη του?

3. Καλά, τρελός είμαι; Δεν το τοποθετώ πουθενά φίλε μου. Δεν του ζήτησα ποτέ την επιδοκιμασία του. Του έθεσα τα δεδομένα, τον ρώτησα ευθέως και αβίαστα την γνώμη του, και μου απάντησε θετικά. Με άλλα λόγια έχω την αυθόρμητη υποστήριξή του...

Παράθεση:
Μαλλον εσυ εχεις αναγκη τον ψυχολογο και οχι το παιδι...

4. Πάλι δεν διάβασες καλά. Δεν υποστήριξα ποτέ πως το παιδί έχει ανάγκη από ψυχολόγο, αλλά εμείς - οι γονείς ώστε να συνεργαστούμε. Προσωπικά, λειτουργώ σε συνεργασία με παιδο-ψυχολόγο (χωρίς την παρουσία του παιδιού) αλλά δυστυχώς χωρίς την συνδρομή της μητέρας του, όπως και θα έπρεπε. Εκπαιδεύομαι μόνος μου λοιπόν...

Λοιπον φιλε μου, η επιμονη σου στην τοση λεπτομερεια, δειχνει ανθρωπο ο οποιος μπορει με τις αποψεις του και τις εμμονες του, να τσαταλιασει κυριολεκτικα τα νευρα οποιουδηποτε φυσιολογικου ανθρωπου.

Περαν του γεγονοτος πως η με παρα πολλες λεπτομερειες περιγραφες της "κακιας" συζυγου, σε αντιθεση με τον ακρως λογικα και ρεαλιστικα σκεπτομενο εαυτο σου, με κανει να πιστευω πως ψευδεσαι ασυστολα, προκειμενου να εισπραξεις θετικα σχολια και να δικαιολογησεις τον εαυτο σου.

Απαντω λοιπον στις αιτιασεις σου.

1. Για ποια επισημοποιηση μιλας ρε φιλε? Για την συγκατοικηση? Θεωρεις την συγκατοικηση επισημοποιηση της σχεσης? Και ο γαμος τι ειναι?

2. Εννοεις μηπως πως εφοσον επρεπε να γνωριζει αυτη, θαπρεπε να γνωριζεις και συ? Γιατι μαλλον αυτο ειναι που σε καιει. Οσο για τα επισημα και μονιμα, ελα αμα θες να σου δειξω χιλιαδες περιπτωσεις επισημων και μονιμων σχεσεων σαν την δικη σου, που χαλασαν πριν καν το καταλαβουν οι ενδιαφερομενοι. Γιατι και η δικη σου θα χαλασει. Και μετα, θα γνωρισεις στο παιδι την νεα σου επισημη και μονιμη, κ.ο.κ Μια ωραια ατμοσφαιρα δηλ.

3. Ρε φιλε, τι αλλο πρεπει να σου πει κανεις για να καταλαβεις ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑΝ ΠΗΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ 7ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ?

4. Κοιταξε τι μπορει να κανει ο ψυχολογος με την περιπτωση σου, διοτι κανεις ανεπανορθωτη ζημια γυρω σου, και την κανεις εσκεμμενα φοβαμαι.

Δεν ειναι η συμπεριφορα σου, συμπεριφορα ΑΝΤΡΑ και κυριως ΠΑΤΕΡΑ σωστου και κατασταλαγμενου. Εισαι εντελως ανωριμος, και την ζημια που κανεις σημερα στο παιδι σου, θα την βρεις αυριο μπροστα σου οταν μεγαλωσει. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ. Αλλαξε γρηγορα ροτα, και κοιτα να σωσεις οτι μπορει να σωθει, εαν δεν ειναι πολυ αργα πλεον.

Δεν έχω εμμονή, προσπαθώ να είμαι ακριβής προς ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Αν κι εσύ πραγματικά είχες διαβάσει αυτά που έγραψα, δεν θα είχες τόσες απορίες και δεν θα ήσουν με το χέρι στο χαπάκι.

Θα επαναλάβω πως δεν έχω καμία διάθεση να αυτοεπιβεβαιώνομαι. Έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω στην ζωή μου.

1. Εμμμ... αρραβώνας σου κάνει; Μετά το καλοκαίρι θα παντρευτούμε με πολιτικό γάμο.
2. Εάν πιστεύεις πράγματι πως θα χαλάσει και η δική μου, πραγματικά θέλω να σε γνωρίσω από κοντά και να μου δώσεις το τηλέφωνό σου. Φαίνεται να γνωρίζεις πολλά για το μέλλον. Θα μου φανείς πολύ χρήσιμος.
3. Δεν ζήτησα την γνώμη του γιού μου για αυτήν που πηδάω. Τον ρώτησα εάν έχει πρόβλημα όταν είναι στο σπίτι μου να κυκλοφορει αυτός ο άνθρωπος και να μας κάνει παρέα καμιά φορά. Είναι τόσο τραγικό αυτό;
4. Έχω κοιτάξει τον ψυχολόγο που λες όταν χρειάστηκε. Τώρα πια συμβουλεύομαι παιδοψυχολόγο.

Σε οτι αφορά τα αντριλίκια, αντιπαρέρχομαι.

axinos:

Παράθεση:
Να...υποθεσω οτι ολο αυτο τωρα γινεται γιατι η...καινουρια γυναικα θελει μωρο;
Η κανω λαθος...
Να υποθεσω οτι αυτο ψιλιαζεται κ η παλια;
η ξανακανω λαθος...

Ενδιαφέρουσα ερώτηση... θέλεις να μου πεις πλήρως την σκέψη σου; Ποιά μπορεί να είναι η σύνδεση; Εάν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο και η παλιά το ψιλιαζότανε, δεν θα έκανε οτιδήποτε για να διεκδικήσει ο γιός της τον πατέρα του σε σχέση με το νέο μωρό; Τώρα τον απομακρύνει... Πλιζ, με ενδιαφέρει.

# 69 στις 10/5/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Μαριλυ,κατ αρχην μην σε αποκαρδιωνουν αυτα που διαβαζεις και σε αναστατωνουν.Ολες οι σχεσεις και ολοι ανθρωποι που τις δημιουργουν δεν ειναι το ιδιο.Να μιλησω για την δικη μου μιας και με ανεφερες και να σου πω,οτι δεν ηταν σχεση που επρεπε να καταληξει σε γαμο.Η ιδια σαν σχεση,οχι τα συναισθηματα που υπηρχαν.Και αυτο γιατι απο αποψη συναισθηματων,μονο ετσι θα μπορουσα να νιωθω για να προχωρησω.Ομως αυτο δεν ισχυε απο την αλλη πλευρα.Και οσο και να εθελοτυφλουσα και να το προσπερνουσα,ηταν εκει.Και ηλπιζα οτι ο ερωτας και η αγαπη που ενιωθα για αυτον τον ανθρωπο και πιστευα οτι θα μπορω να νιωθω για παντα,σε συνδυασμο με την δικη του επιθυμια για την αποκτηση παιδιου και ενδειξεις μεταμελειας παρελθοντικων κακων συμπεριφορων,σημαιναν και την αναδημιουργια μας.

Δεν ηταν ουτε καμπανακια για αποκατασταση ,ουτε κοινωνικη πιεση ,ουτε τιποτα τετοιο.Ηταν οτι δυνατοτερο και μεγαλυτερο ειχα νιωσει και δωσει τον εαυτο μου.Αλλα ηταν μονοπλευρο.Εγω στηριζα την σχεση,εγω ουσιαστικα την οδηγησα στην ολοκληρωση της με το να αγαπαω τοσο δυνατα και απροκαλυπτα και εγω την τερματισα.

Και ξερεις τελικα....εγω αλλαξα...οχι εκεινος....εκεινος συνεχισε να πορευεται με οτι συμπεριφορες του ειχα επιτρεψει μεχρι τοτε και ακομα χειροτερες,λογω "ιδιοκτησιας" μαλλον.Και αυτες προ-επεκταθηκαν και με τον ερχομο του παιδιου,οπου πλεον αρχισα να βαλλομαι και να υπονομευομαι και στους επιπλεον ρολους που απεκτησα.

Εχω φταιξει,γιατι ημουν υποψιασμενη.Ηξερα οτι ρισκαρα πολυ με χαμηλες αποδοσεις.Πονταρα σε κουτσο αλογο και με γκρεμισε.

Το θεμα μαριλυ, ειναι να μην υπαρχουν αληθινοι φοβοι που να σε προβληματιζουν στην αποφαση σου.Υπαρκτοι,να τους νιωθεις να σου χαμηλωνουν ταχυτητα γιατι τους εζησες και δεν εξορκιστηκαν.Θα αποφασισεις με το πριν και το τωρα απαλλαγμενο απο φοβους.Το μετα μενει να το ζησεις,οπως ολοι.Και ευχομαι να ειναι οπως το εχεις ονειρευτει!

# 70 στις 10/5/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Zafont ξανα μανα συγνωμη μου κανω καταχρηση της επιεικειας σου και μηρυκαζω τα δικα μου......ελπιζω να σκασω επιτελους οταν εκδοθει......αν οχι να με εχετε στο νου σας να μου το θυμησετε (Αχινε,Εσπε κυριως εσεις που μ αγαπατε! )

zafont

# 71 στις 10/5/2012
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by nefeli_34
Zafont ξανα μανα συγνωμη μου κανω καταχρηση της επιεικειας σου και μηρυκαζω τα δικα μου......ελπιζω να σκασω επιτελους οταν εκδοθει......αν οχι να με εχετε στο νου σας να μου το θυμησετε (Αχινε,Εσπε κυριως εσεις που μ αγαπατε! )

Το συζητάς; ελεύθερα... όλοι μαθαίνουμε μέσα από τους άλλους. Ελπίζω όλοι μας να βρούμε την άκρη μας. καλη επιτυχία!

ESPERANTZA

# 72 στις 10/5/2012
author

Παράθεση:

Πεστα εσυ παιδι μου, μπας και ακουσει κανεις και ξυπνησει, (δεν εννοω καποιον απο τους παροντες, να ξηγιομαστε.)
Και μη σκας, εσυ το ξερεις πως στην επομενη γυναικα του ακατανομαστου η κακια θα εισαι εσυ, και μπορει να εισαι, για κεινον ομως, όχι για σενα. Τελος πάντων.

Θεματοθετα, αν με ηξερες, θα καταλαβαινες πως μου απαγορευεται (βαση νομου) να ειμαι εναντιον σου. Κι εγω ειμαι νομοταγης. (Αδυνατο να καταλάβεις τί εννοώ, οπότε μην ψαχνεις).
Απλά θα ήθελα να σταματησω πια να διαβαζω την πιπίλα του έφυγα γιατι έφταιγε αυτή αλλά κάθισα κι ολας και της εκανα τη χαρη πονωντας και κλαιγοντας,
ή την άλλη πιπίλα, του... της εκρουα τον κωδωνα αλλα αυτη δεν το καταλάβαινε.
Πάρτε χαμπαρι επιτελους πως δεν σκεφτομαστε με το μυαλο. Μας ειναι αδυνατο. Αλλα αυτο μονο στην αρχη, πριν την περιοδο "αποφορτισης"
Μετα, καρδια "κλειδωνει" και ενεργοποιούνται τ εγκεφαλικα κυτταρα. Μετα καταλαβαίνουμε πώς μας βλέπει ο "πρώην συζυγος" μας. Αργουμε, αλλα καταλαβαινουμε.

Με τον mog, ολα καλά, μην ανησυχεις, μπορει να μην συμφωνουμε στο 99% των περιπτωσεων αλλα ίσως γι'αυτο να τον παω τοσο πολυ κι ολας.
Άλλωστε κανει καλο καφε στην λέσχη (όταν παταει το ποδι του ο ακαταδεκτος )

Αααα και mog! Οι γυναικες όταν αποφορτιζομαστε, έχουμε ηδη φυγει, δεν το παιζουμε πως και καλα δινουμε ευκαιρια.

"Αποφόρτιση"
Να'σαι καλά βρε Ζafont. Ωραιο σλογκαν βγηκε. Με το κατάλληλο λογοτυπο πάει κατευθειαν για spot!

achinos

# 73 στις 10/5/2012
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό

Παράθεση:

εθελοτυφλουσες κ εθελοκουφουσες νεφελινα, ειν απ αυτα τα παραμυθια που λεμε στον εαυτο μας κ τοσο δυσκολα τ αλλαζουμε...τα πιο απατηλα...
Ζαφοντ, κανε ενα κοπο να διαβασεις τη μηδεια κ θα καταλαβεις τι κανει η πρωην κ γιατι...κ ως που μπορει να φτασει οχι για να σε απομακρυνει, αλλα για να απομακρυνει την προοπτικη του να βγει κι αλλος πριγκηπας στην οικογενεια...ακομα κι αν ολη κι ολη η...κληρονομια ειν ενα κομματι...πετσι...
Μια αλλη σκηνη που επισης μου προκαλει βαθεια συναισθηματα κ θαυμασμο για το...μοιραιο της ανθρωπινης σκοτεινης παρορμησης...ειναι αυτη που η ...μαγισσα πρωην, ετοιμαζει να δωσει...βοτανι στη νεα...ετοιμογεννη...

ESPERANTZA

# 74 στις 10/5/2012
author

Παράθεση:
Originally posted by achinos

Μια αλλη σκηνη που επισης μου προκαλει βαθεια συναισθηματα κ θαυμασμο για το...μοιραιο της ανθρωπινης σκοτεινης παρορμησης...ειναι αυτη που η ...μαγισσα πρωην, ετοιμαζει να δωσει...βοτανι στη νεα...ετοιμογεννη...

Καλέ μην του βαζεις ιδέες, α πα πα... βαλτή εισαι;

# 75 στις 10/5/2012
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Πεστα εσυ παιδι μου, μπας και ακουσει κανεις και ξυπνησει, (δεν εννοω καποιον απο τους παροντες, να ξηγιομαστε.)
Και μη σκας, εσυ το ξερεις πως στην επομενη γυναικα του ακατανομαστου η κακια θα εισαι εσυ, και μπορει να εισαι, για κεινον ομως, όχι για σενα. Τελος πάντων.
Αααα και mog! Οι γυναικες όταν αποφορτιζομαστε, έχουμε ηδη φυγει, δεν το παιζουμε πως και καλα δινουμε ευκαιρια.

"Αποφόρτιση"
Να'σαι καλά βρε Ζafont. Ωραιο σλογκαν βγηκε. Με το κατάλληλο λογοτυπο πάει κατευθειαν για spot!

Γιατι Εσπε μου φανταζεσαι οτι καλοπερναω τωρα...οτι εχει καταλαβει τι εχει κανει και μου δινει τα χιλια δικια και χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο?

Οχι καλη μου Εσπε.....τουναντιον εχει στρεψει εναντιον μου ακομα και τους δικους του,που ειχα αριστες σχεσεις....καλα το τι μου σουρνει με μηνυματα και mail ,διοτι μονο αυτους τους τροπους επικοινωνιας επιθυμει,δεν περιγραφεται.... απαξια και ειρωνεια που ουτως η αλλως βιωνα,σε ολους μου τους ρολους,και κυριως στον τελευταιο της μητροτητας,την ανικανοτητα μου να αποφασισω οτιδηποτε μονη μου χωρις παρεμβασεις,ενοχες για την αποφαση που πηρα σε οτι αφορα στο μελλον του παιδιου,αποστροφη σε οτι με περιβαλλει,απο την περιοχη μου μενουμε μεχρι την καταγωγη μου και την οικογενεια μου και φυσικα μηδενικη οικονομικη συνεισφορα.....ουτε σεντ....

Και το αστειο ειναι οτι ειμαι σιγουρη οτι θα εχει προχωρησει ηδη την ζωη του (μιας και φροντιζε και μεσα στον γαμο μας για αυτο!) και ισως να την ξαναφτιαξει κιολας πολυ συντομα.....

achinos

# 76 στις 10/5/2012
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό

Παράθεση:
Γιατι Εσπε μου φανταζεσαι οτι καλοπερναω τωρα...οτι εχει καταλαβει τι εχει κανει και μου δινει τα χιλια δικια και χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο?

Γιατι θα ...καλοπερνουσες αν χτυπουσε το κεφαλι του...εγω σου λεω οτι θα παλατζαριζες ετσ οπως σε κοβω...κ σιγουρα θαχες μεγαλυτερη ταλαιπωρι μεχρι ν αποφασισεις...

Καλοπερνας αλλα δεν τοχεις καταλαβει...δεν εισαι πιο ηρεμη; δεν κυλα η καθημερινοτητα πιο αποδοτικα; δεν...αυτοπραγματωνεσαι πιο ευκολα;

Παράθεση:

Οχι καλη μου Εσπε.....τουναντιον εχει στρεψει εναντιον μου ακομα και τους δικους του,που ειχα αριστες σχεσεις....

Ασε τωρα τους...βασιλικους πεθερους στην ησυχια τους...μονο το εγγονακι τους να βλεπουν πρεπει να βεβαιωνονται πως δε θα χαθει το...γονιδιο...παππουδες γαρ...απο κει κ περα η νεαρα θα κανει τη ζωη της φυσικο κ επομενο...μονο αυτο πρεπει να τους δωσεις...κι αυτο μαλιστα γιατι εισαι...παρα παρα πολυ καλη...που εγω ασε τι θακανα αν...

Παράθεση:

καλα το τι μου σουρνει με μηνυματα και mail ,διοτι μονο αυτους τους τροπους επικοινωνιας επιθυμει,δεν περιγραφεται.... απαξια και ειρωνεια που ουτως η αλλως βιωνα,σε ολους μου τους ρολους,και κυριως στον τελευταιο της μητροτητας,την ανικανοτητα μου να αποφασισω οτιδηποτε μονη μου χωρις παρεμβασεις,ενοχες για την αποφαση που πηρα σε οτι αφορα στο μελλον του παιδιου,αποστροφη σε οτι με περιβαλλει,απο την περιοχη μου μενουμε μεχρι την καταγωγη μου και την οικογενεια μου

Ν αλλαξεις μειλ, κινητο τηλεφωνο...ολα...εχει κατι να μας...προσαψει; εχει θιχτει στο ελαχιστο η ...υποληψη του; η μηπως η βια ειναι μονο η σωματικη;; δεν μας προσβαλλει ανηκεστα τωρα; ειναι αυτο επιτρεπτο;

Σορρυ δλδ, αλλα κατι ξεχασε να σου πει ο δικηγορος...

Παράθεση:

και φυσικα μηδενικη οικονομικη συνεισφορα.....ουτε σεντ....

Ωραια...φτασαμε κ στο διαταυτα...εκει ειν το ρεζουμε...πιστευουν ετσι οτι θα ξαναπαρουν την εξουσια πισω...η εστω μια μικρη ικανοποιηση οτι τον...νικησαν τον αλλον...εξοντωθηκε...

Οταν βλεπεις το παιδι σαν επιβεβαιωση της υπαρξης σου κ του ελεγχου που εχεις στο κοσμο (κοιταχτε εγω...γονιμοποιω...) το χρησιμοποιεις γιαυτο το σκοπο...
Στ α ρ κι δια μας ρε αντρα...το μεγαλωνω μονη μου...καποτε θα καταλαβεις την μα λα κι α σου...οταν θα τον υπολογιζεις για ανθρωπο τον ...σπορο που βλεπεις τωρα...κ θα σε ξερει μεσα-εξω...

Παράθεση:

Και το αστειο ειναι οτι ειμαι σιγουρη οτι θα εχει προχωρησει ηδη την ζωη του (μιας και φροντιζε και μεσα στον γαμο μας για αυτο!) και ισως να την ξαναφτιαξει κιολας πολυ συντομα.....

Ποσως σε ενδιαφερει ρε νεφελη τι κανει...κ στον αρη να παει που λεει ο λογος ας παει...ετσ κι αλλιως ποτε δεν τον ειχες με την εννοια που επιθυμουσες...τωρα τουλαχιστον εχεις πιθανοτητα να ξαναδιαλεξεις...ζωη, κ ξερεις πως θαναι καλυτερη...

Αστα αυτα, μια χαρα εισαι...εγω να δεις τι καλα που ειμαι... ετσι οπως αυτοπραγματωνομαι ανελλιπως, επι καθημερινης βασεως...
Ειν ωραιο νασαι ελευθερος...κ να μπορεις να παραμεινεις ετσι...ακομα κ μεσα απο μια σχεση...
Καλα το ...παραθεσα τωρα...την αλλη φορα θαμαι καλυτερη...σορρυ ρε ζαφοντ...τριαντα σελιδες θεματακι...ακομα δεν εκλεισε...

morgoth

# 77 στις 10/5/2012
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
ξεφτυλες αυτοι που δεν δινουν τη διατροφη για το παιδι τους. ξεφτυλισμενες και αυτες που χρησιμοποιουν το παιδι τους εναντιον του πατερα τους γιατι εχουν ακομα "υπολειματα"...

στα δυσκολα φαινονται οι σωστοι ανθρωποι και οχι στα χαχαχα και στα χαχαχου.

νεφελη μη του απαντας. βαλε τον δικηγορο σου να επιληφθει του θεματος. τριξου τα δοντια

morgoth

# 78 στις 11/5/2012
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος

Παράθεση:

Παράθεση:

Θεματοθετα, αν με ηξερες, θα καταλαβαινες πως μου απαγορευεται (βαση νομου) να ειμαι εναντιον σου. Κι εγω ειμαι νομοταγης. (Αδυνατο να καταλάβεις τί εννοώ, οπότε μην ψαχνεις).
Απλά θα ήθελα να σταματησω πια να διαβαζω την πιπίλα του έφυγα γιατι έφταιγε αυτή αλλά κάθισα κι ολας και της εκανα τη χαρη πονωντας και κλαιγοντας,
Πάρτε χαμπαρι επιτελους πως δεν σκεφτομαστε με το μυαλο. Μας ειναι αδυνατο. Αλλα αυτο μονο στην αρχη, πριν την περιοδο "αποφορτισης"
Μετα, καρδια "κλειδωνει" και ενεργοποιούνται τ εγκεφαλικα κυτταρα. Μετα καταλαβαίνουμε πώς μας βλέπει ο "πρώην συζυγος" μας. Αργουμε, αλλα καταλαβαινουμε.

Με τον mog, ολα καλά, μην ανησυχεις, μπορει να μην συμφωνουμε στο 99% των περιπτωσεων αλλα ίσως γι'αυτο να τον παω τοσο πολυ κι ολας.
Άλλωστε κανει καλο καφε στην λέσχη (όταν παταει το ποδι του ο ακαταδεκτος )

"Αποφόρτιση"

η βαση της διαφωνιας μας θεωρω πως ειναι η οπτική που βλέπουμε τα πραγματα. Εχω την εντυπωση πως η οπτικη σου ειναι αρκετα συναισθηματική. Εγώ προσπαθω να τα βλέπω λογικα και αποστασιοποιημενα. Επισης ειδικα στις προσωπικες σχεσεις ειμαι της λογικής οτι πραττω συμφωνα με το τι θελω εγω και οχι οτι μου επιβαλλει ο αλλος ή ο περιγυρος. Γιαυτο και δεν κρινω σχεσεις κτλ. Ξερω οτι να χωριζεις απο πολυχρονη σχεση ειναι απο μονο του πολυ τραυματικο. Η αναμοχλευση του πως και γιατί προσθετει τραυμα, δεν αποφορτιζει. Ποσο μαλλον οταν υπαρχουν παιδια.
Γιαυτο ποτε δεν κρινω αρνητικά καποιον που λεει χωρισα (ειδικά οταν εχει ξεκαθαρισει πως αυτο ηταν που ηθελε να κανει). Θα χε τους λογους του. Καλως ή κακώς. Αυτο ομως που προεχει ειναι τα παιδια (αν υπαρχουν αλλιως slow the much oil). Εκει επικεντρωνομαι.

Στη περιπτωση του ζαφοντ το θεμα του ειναι το παιδι και η στοιχιωδης καλή επικοινωνια με τη πρωην για το καλο του. Οχι το γιατι χωρισε.
η αποψη μου σε αυτο το θεμα ειναι πως καλο ειναι που συμβουλευεται παιδοψυχολογο για το πως θα φερεται σε αυτο. απο κει και περα ομως εφοσον δεν βγαζει ακρη με τη πρωην πρεπει να σταματησει τις προσπαθειες για καλή επικοινωνια. Να μεινει στα τυπικα. Και εννοειται πως δεν εχει λογο η πρωην για οτι δηποτε κανει στη ζωη του. Καθως και το παιδι δεν εχει λογο. Δεν χρειαζεται να φορτωνεται με βαρη ενηλικων.
Διακριτικα εφοσον αποφασισε να σοβαρεψει τη σχεση του, αυτη μπορει να εμφανιζεται στο προσκηνιο. Διακριτικα ομως και χωρις ΕΠΟΥΔΕΝΙ να αντικαταστησει τη μανα του παιδιου.

Φιλος μου προσφατα παντρευτηκε μια κοπελα με 10χρονο παιδί. Και κανανε και αλλο παιδακι. Επισης ο πρωην της κοπέλας εχει ηδη αλλο παιδακι. Τι επρεπε να κανουν αυτοι οι ανθρωποι? να σταματησουν τη ζωη τους? Ή να ρωτανε το παιδί αν πρεπει να ξαναφτιαξουν τη ζωή τους εφοσον το θέλησαν?
Ο χωρισμος ειναι ενα γεγονος που σημαδευει καποιον. Τα διδαγματα του ομως, η εμπειρια αυτη καθεαυτη ειναι στο χερι του καθενος πως θα την αξιοποιεισει για να βγει σοφοτερος και δυνατοτερος.

zafont

# 79 στις 11/5/2012
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
ESPERANTZA

Παράθεση:

Ναι, δεν σε πιάνω αλλά φαντάζομαι θα έχεις τους λόγους σου, οπότε δέχομαι ότι λες.
Σε οτι αφορά την πιπίλα, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εμένα με κουράζει να ακούω όλο τα ίδια και τα ίδια, πόσο μάλλον να τα λέω... εύχομαι να είχα κάποια διαφορετική ιστορία να διηγηθώ, ή ακόμη καλύτερα να μην είχα καμία...
Σε μένα προσωπικά και σε ότι αφορά την σχέση μου με την πρώην, "χάθηκε" το όποιο συναίσθημα, καλό ή κακό. Τον τελευταίο χρόνο έμεινε μόνο η ψυχρή λογική ώστε να μπορέσει να εξηγήσει τα γεγονότα. Πιστεύω πως όταν απομακρυνθεί το συναίσθημα, μόνο η λογική σκέψη μπορεί να βοηθήσει. Την πρώην την βλέπω απλά σαν μητέρα του παιδιού μου και προσπαθώ να την σεβαστώ ως τέτοια σε σημείο που νομίζω πως το έχω παρακάνει - εννοώντας πως της έχω παραχωρήσει πάρα πολύ έδαφος. Δυστυχώς όμως και απρ'όλα αυτά, εκείνη εξακολουθεί να με βλέπει σαν κάποιου είδους αιμοδιψή τραμπούκο που προσπαθεί να κάνει κακό στο παιδί μας.

Παράθεση:
"Αποφόρτιση"

Να και ένα επίκαιρο: Ψηφίστε "Αποφόρτιση"! Για να αποφορτίσουμε τον έλληνα γονιό από τα δεινά του οικογενειακού χρέους!

αχινέ:

Παράθεση:
Ζαφοντ, κανε ενα κοπο να διαβασεις τη μηδεια ...

Αμα σου πω, πως μου'βαλες φωτιά στα μπατζάκια....

morgoth

Παράθεση:
...Να μεινει στα τυπικα....

Για να καταλάβεις, ούτε τα τυπικά δεν μπορώ να επιχειρήσω πλέον. Την τελευταία εβδομάδα ΔΕΝ μου δίνει το παιδί, το παίρνει και εξαφανίζεται χωρίς προειδοποίηση τις ώρες που οφείλει να μου τον δώσει βάσει δικαστικής απόφασης... Ο λόγος; "Ο Νόμος απαιτεί να είστε μόνοι σας όταν τον έχεις". Όπου "νόμος", βλέπε ένα εξώδικο που μου είχε στείλει και απαιτούσε μονομερώς διάφορα. Τώρα, για κάποιον λόγο νομίζει πως αυτά έχουν γραφεί και στην εφημ. της κυβερνήσεως... Δεν σας συστήνω την δικηγόρο της πάντως.
Επιπρόσθετα, ξέρω από το οικογενειακό της περιβάλλον πως δεν ακούει κανέναν και δεν υπάρχει άνθρωπος να μπορεί να την πλησιάσει.
Οπότε έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο α)να πάρω τα χαρτάκια που έχω μαζέψει από την αστυνομία και ΔΥΣΤΥΧΩΣ να ακολουθήσω την νομική οδό (μπας και πάρει ανάποδες στροφές το μυαλό της) ή β) να πάψω να βλέπω το παιδί μου μέχρι να της περάσει ο θυμός
Δεν ξέρω, τα έχω χαμένα.

morgoth

# 80 στις 11/5/2012
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
ο δικηγορος σου τι σου λεει??
σε αυτες τις περιπτωσεις αυτον ακους και εμπιστευεσαι. βαζεις βεβαια και την κριση σου ετσι.. Να μη σε ξεπουπουλιασει..
Επιλέξτε σελίδα: (1-7)
Σελίδες 1234567
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.