Παράθεση:
Originally posted by funny_bunny
Ηνίοχε έχω πάψει πια να προσδοκώ να αλλάξει κάτι. Κουράστηκα να παλεύω για να αλλάξει κάτι.
Όμως, και αυτό απευθύνεται και στους δυο σας, για τα πρακτικά προβλήματα που ανέφερα νωρίτερα δεν κάνατε κανένα σχόλιο. Γιατί δεν φτάνει που ψυχολογικά είμαι στα πατώματα πρέπει να αντιμετωπίσω και αυτά τα ζητήματα. Αλλιώς τι κατάφερα? Και εδώ είναι που ζορίζομαι και δεν ξέρω τι λύση να βρω
Παράθεση:
Ηνίοχε σε έχω διαβάσει αρκετές φορές και μπορώ να πω ότι είσαι λίγο σκληροπυρηνικός στις απόψεις σου. Πάσο, δικαίωμα σου. Όμως εν μέσω κρίσης να μιλάμε για λύσεις - λύσεις και όχι για το τι θα γινόταν σε ένα ιδανικό κόσμο. Για ποια πώληση σπιτιού μιλάμε ρε παιδιά που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά? Και ποια συμφωνία με την τράπεζα, με αυτήν που μου πίνει το αίμα εδώ και 4 χρόνια που πληρώνουμε το δάνειο? Να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Και φοβάμαι γιατί δεν γνωρίζω καλά αυτές τις διαδικασίες και δεν θέλω να βρεθώ μπλεγμένη. Το να μου πάρουν απλά το σπίτι και να τελειώσει εκεί το ζήτημα οκ μπορώ να το δεχτώ και δεν με νοιάζουν και τα χρήματα που θα έχω χάσει. Το δάνειο όμως είναι μεγάλο. Από όσο ξέρω οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια (που και αυτό έχουν πάψει να το κάνουν πλέον αλλά τέλος πάντων) και τα βγάζουν σε πλειστηριασμό. Αν δεν πιάσει την τιμή που αντιστοιχεί σε αυτά που χρωστάς δεν ξεμπλέκεις έτσι εύκολα. Τουλάχιστον αυτά μου είπαν. Οπότε να βρεθώ στην θέση εκείνη που θα έχω και άλλα μπλεξίματα, να με κυνηγάνε οι δικηγόροι της τράπεζας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο? Δεν μου φτάνουν όλα όσα έχω τώρα να αντιμετωπίσω? Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική και βλέπω τα πράγματα πολύ δραματικά αλλά αλήθεια φοβάμαι για αυτά τα ζητήματα.
Παράθεση:
Και πάλι ευχαριστώ. Όμως θα μου επιτρέψετε ένα μικρό σχόλιο. Είναι πολύ εύκολο από έξω να κρίνεις και μπορεί και εγώ αν ήμουν στην θέση σας και απαντούσα στο post κάποιου άλλου να έβρισκα τα πρακτικά προβλήματα παιχνιδάκι ή ακόμα και προσχήματα για να αποφύγει κάποιος να δώσει μια λύση. Δεν είναι όμως έτσι παιδιά. Μην είστε τόσο απόλυτοι και please λίγο παραπάνω κατανόηση. Υποτίθεται ότι σε αυτό το forum συμμετέχουμε συνήθως άνθρωποι με προβλήματα, πιεσμένοι, συναισθηματικά καταβεβλημένοι κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο ακόμα και ένα μικρό βήμα μπορεί να σου φαίνεται βουνό. Morgoth για πλάκα δεν ξαναγυρνάς στην μάνα σου στα 36 σου. Αυτό δεν είναι πλάκα είναι horor film. Καλά να είσαι ψυχολογικά, η προοπτική του να ξαναγυρίσεις στο πατρικό σου σπίτι εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται "εφιαλτική" και να τονίσω εδώ ότι η σχέση μου με τις γονείς μου είναι μια χαρά και έχω την συμπαράσταση τους σε όλο αυτό, πόσο μάλλον όταν δεν είσαι στα καλά σου. Όντας λοιπόν σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση, έχοντας μάθει να μένω μόνη και αργότερα με τον σύντροφο μου, αυτήν την στιγμή το να ξαναγυρίσω εκεί δεν με βοηθάει καθόλου κυρίως από ψυχολογικής απόψεως. Άλλο είναι να είσαι μέσα στα σκατά και να μένεις μόνος και άλλο να είσαι με τους γονείς σου και να πρέπει να το παίζεις cool γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και υποφέρουν μαζί σου. Ηνίοχε σε έχω διαβάσει αρκετές φορές και μπορώ να πω ότι είσαι λίγο σκληροπυρηνικός στις απόψεις σου. Πάσο, δικαίωμα σου. Όμως εν μέσω κρίσης να μιλάμε για λύσεις - λύσεις και όχι για το τι θα γινόταν σε ένα ιδανικό κόσμο. Για ποια πώληση σπιτιού μιλάμε ρε παιδιά που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά? Και ποια συμφωνία με την τράπεζα, με αυτήν που μου πίνει το αίμα εδώ και 4 χρόνια που πληρώνουμε το δάνειο? Να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Και φοβάμαι γιατί δεν γνωρίζω καλά αυτές τις διαδικασίες και δεν θέλω να βρεθώ μπλεγμένη. Το να μου πάρουν απλά το σπίτι και να τελειώσει εκεί το ζήτημα οκ μπορώ να το δεχτώ και δεν με νοιάζουν και τα χρήματα που θα έχω χάσει. Το δάνειο όμως είναι μεγάλο. Από όσο ξέρω οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια (που και αυτό έχουν πάψει να το κάνουν πλέον αλλά τέλος πάντων) και τα βγάζουν σε πλειστηριασμό. Αν δεν πιάσει την τιμή που αντιστοιχεί σε αυτά που χρωστάς δεν ξεμπλέκεις έτσι εύκολα. Τουλάχιστον αυτά μου είπαν. Οπότε να βρεθώ στην θέση εκείνη που θα έχω και άλλα μπλεξίματα, να με κυνηγάνε οι δικηγόροι της τράπεζας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο? Δεν μου φτάνουν όλα όσα έχω τώρα να αντιμετωπίσω? Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική και βλέπω τα πράγματα πολύ δραματικά αλλά αλήθεια φοβάμαι για αυτά τα ζητήματα.
Τέλος και όσον αφορά το αν είναι προτεραιότητα μου να σώσω τον γάμο μου, ήταν η απόλυτη προτεραιότητα μου για 4 χρόνια. Κουράστηκα. Και να είσαι σίγουρος ότι δοξάζω τον θεό που δεν υπάρχουν παιδιά για να πληρώνουν τις δικές μας μαλ......κίες. Ευχαριστώ και πάλι.
Παράθεση:
Επιπλέον υπάρχουν και τα εξής πρακτικά προβλήματα. Πλέον είμαστε στην ίδια δουλειά οπότε και εκεί υποχρεωτικά πρέπει να τον βλέπω καθημερινά (η οποία δουλειά πάει και κατά διαόλου και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουμε και οι δύο άνεργοι) και έχουμε δάνειο για το σπίτι που έχουμε αγοράσει το οποίο δεν δύναμαι να κρατήσω μόνη καθώς το δάνειο είναι μεγάλο και αδυνατώ να το πληρώνω μόνη μου (βοήθεια από γονείς δεν παίζει καθώς και εκείνοι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα) και το καλύτερο από όλα, την προηγούμενη εβδομάδα μας έκλεψαν και το σπίτι και πήραν όλα μου τα κοσμήματα!!! Αν έχεις τύχει διάβαινε κοινώς.
Γενικώς είμαι εξαιρετικά πιεσμένη, οι αναποδιές έρχονται η μια μετά την άλλη, τα πρακτικά ζητήματα που ανέφερα παραπάνω μου φαίνονται βουνό να τα αντιμετωπίσω και με λίγα λόγια ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.
Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές του post μου και είμαι σίγουρη ότι έχω παραλείψει πολλά και σημαντικά αλλά εδώ είμαστε για να τα λέμε...
Παράθεση:
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δύναμη παίρνω από τα post σας.
Help οι συμβουλές σου επί του πρακτέου μου είναι αφάνταστα χρήσιμες. Θα το ψάξω και ο Θεός βοηθός. Όπως ξαναέγραψα δεν με καίει τόσο πολύ αν θα χάσω τελικά το σπίτι. Όχι ότι είμαι υπεράνω, μην ακουστεί λάθος αυτό που λέω. Απλά επειδή γνωρίζω ότι με ένα μισθό δεν μπορώ να το κρατήσω (το δάνειο είναι Euro 900 το μήνα και μην φανταστείτε κανένα μεγαθήριο απλά πήραμε το μεγαλύτερο ποσό του δανείου μέσω ΟΕΚ που επιδοτείται οπότε εκεί υπάρχει υποχρεωτική 15ετής εξόφληση και η δόση είναι πολύ μεγάλη). Οπότε αποδέχομαι το γεγονός ότι μπορεί να το χάσω. Αυτό που με φοβίζει όπως έχω ήδη γράψει είναι μην έχω περαιτέρω μπλεξίματα και όχι μόνο χάσω το σπίτι αλλά συνεχίσω να χρωστάω και στην τράπεζα. Θα ακολουθήσω όμως τις συμβουλές σου και θα δω τι επιλογές έχω.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media