Ξερω πως νιωθεις οτι σε απορριπτει, γνωριζω καλά πως περνας μερες ολακερες σκεφτομενος μονο αυτο.
Το μυαλό σου εχει κολλήσει στη σκέψη και η ψυχη σου πονα απο την υποτιθεμμενη απόριψη.
Πρέπει κάποιος να φταιει για ολο αυτο που νιωθεις.
Κάποιος άλλος... ο πιο κοντινος σου άνθρωπος.
Αυτος που νιωθεις πως δεν σε καταλαβαινει... εσένα.. τις αναγκες σου, αυτος που του χρεωνεις πως προδωσε το ονειρο σας.
Μόνο που... όλες αυτες τις απίστευτες ωρες που περνας με τη σκεψη σου,
η ζωη διπλα σου συνεχιζεται, και οι αναγκες που παρουσιαζονται απαιτούν "άμμεση κάλυψη".
Κι εσυ.... δεν εισαι εκει.
Δες το σα να μη σε αφορα άμμεσα, ίσως καταλάβεις.
Εσυ προδιδεις και μονο που αφηνεις αυτες τις σκεψεις να κυριαρχουν.
Δε σε μαλώνω, δε σου ριχνω άδικο, ουτε για μια στιγμη... όμως...
εσυ εισαι αντρας, και εκεινη γυναικα.
Σκεφτεστε αλλιώς, οι πραξεις σας ειναι διαφορετικές, άλλα ενστικτα εχεις εσυ ενεργοποιημενα αυτα τα πρωτα χρονια μετα τη γέννα, άλλα εκεινη.
Αυτο δε σημαινει πως μεγαλωσε η διαφορα μεταξυ σας.
Το εχω αναφερει ξανα στο παρελθον.
Εσυ και η γυναικα σου ειστε στον πυρηνα του κυκλου της ζωης σας.
Τα παιδια κινουνται στην περιφερεια. Εκει ειναι οι θεσεις σας.
Μα μεχρι να τις βρειτε και να ισορροπήσετε, μεχρι να φανουν ξεκαθαρα οι ρολοι, οι κινησεις ειναι ατακτες, τα συναισθηματα παραλογα πολλες φορές.
Καθε φορα που την πιεζεις της ανασυρρεις πανικό και αισθηματα ενοχης.
Και αν προσπαθει να ειναι τέλεια σε ρόλους που δεν έμαθε ακομα, ολη αυτη η προσπαθεια την τρελλαινει.
Μην ωθεις στα άκρα τον ανθρωπό σου.
Δεν θα παθεις τιποτα αν αποφασισεις να βάλεις για λιγο στην άκρη τις δικές σου αναγκες και ασχοληθεις με τις δικές της.
Πολλά μπορει να συμβαινουν.
Πάρα πολλά.
Θελεις να αρχισω να στα απαριθμώ;
Για εμας τις γυναικες φαινονται ισως αυτονόητα όπως αυτονόητος ειναι και ο χρονος που χρειαζεται.
Όμως, μετα απο τοσο καιρο εδω, καταλαβα πως μάλλον για εσας τους αντρες θα έπρεπε να απαριθμηθουν καποια στιγμη, γιατι αν συνεβαιναν όλα αυτα σε εσας... δεν ειμαι σιγουρη το κατα ποσο θα τα αντεχατε.
Αν λοιπον δεν εισαι ο τυπος του αντρα που μολις εκανε παιδι αποφασισε πως θελει να το δωσει πίσω και να συνεχισει τη ζωη του,
Αν δεν εισαι ο τυπος του αντρα που αναζητα την επιβεβαίωση στα ανοικτα ποδια της καθε επόμενης τυχαρπαστης,
Αν εχεις συνειδητοποιησει ποιός εισαι και τι ζητάς, αν η οικογενεια σου ειναι το ζητούμενο, τότε έχεις πολύ δρομο μπροστα σου και πολλές σειρηνες να αντιμετωπίσεις.
Με τον ερχομο ενος παιδιου, όλοι ερχομαστε αντιμέτωποι με τα οριά μας.
Όρια που δεν γνωρίζαμε πως έχουμε, αντοχές που δεν διανοούμασταν πως θα βλεπαμε στους εαυτούς μας.
Τα καταφέρνουμε ομως, οι περισσοτεροι.
Οι άλλοι, τα τιναζουν ολα στον αερα και μετα απλα μετανοιωνουν για τη ζωη που δεν εζησαν, προσπαθώντας να ζησουν.
Δείξε αγαπη, και θα λάβεις αγαπη.
Δωσε πρωτα.
Ξεκινα απο τα απλα. Μια εκδρομή, μια βολτα στο παρκο, χωρις παιδιά, χωρις απαιτηση,
Τωρα ειναι η καλύτερη εποχη να αρχισεις να βλέπεις το προσωπό της στον δικο σου καθρέφτη.
Ξέρω πως σου ειναι ευκολο να πιστευεις πως κάποιος εχει το σωστο και καποιος το άδικο, μα η παγιδα εδω ειναι η αλήθεια, και αυτη η αληθεια λέει πως κανεις δεν εχει άδικο, οπότε, σταματα να σε απασχολεί το τι θα πρεπει να κανει ο άλλος και δες τι πρεπει να κανεις εσυ.
Πολλοι θα διαφωνησουν τωρα μαζί μου, οκ, αλλα εγω θα το πω.
Σε όσους ψυχολογους και ψυχαναλυτες και να την πας, αν εσυ δεν της δειξεις αγάπη, εκεινη θα εισπραξει μόνο απόρριψη και ενοχη.
Και αυτη η ενοχή θα εκδηλωθει πολύ ασχημα, και τόσο ανεξέλεκτα που ουτε εσυ θα μπορεσεις να την ελέγξεις, ούτε εκεινη.
Τα 3 χρόνια θα γινουν 10 και οι δυο σας δυστυχισμένοι.
Μπορεις όμως να ευτυχίσεις. Μπορείς να ανατρεψεις τη μιζέρια.
Δεν αξιζουν αυτα τα συναισθηματα σε ζευγαρια που δημιουργησαν ζωη μεσα απο την αγαπη τους.
Αν ειναι ετσι, αν το super αναμεσα σας δεν ηταν μόνο το σεξ, ξερεις τι πρεπει να κάνεις. Καλύτερα απο όλους.
Καλή δυναμη, και αντε μια εκδρομη τα δυο σας, να μιλησετε, να ξαναβρεθειτε, θελετε χρόνο και ηρεμια. Μακρια απο ολους.
Μόνο μην προσπαθήσεις να με προσγειώσεις, Ξέρεις, ο κόσμος μου δεν είναι εκεί που κοιτάς.
στα social media