Ανδρας / 44 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Τριανδρία
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 131
'Aρεσαν+: 0%
Επειγον... ! ! ! ! ! !
Παιδιά το παρακάτω μήνυμα μου απεστάλη σήμερα.....
Όποιος μπορεί να βοηθήσει....
"20/4/2004
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΙΜΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ."
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Αγαπητέ φίλε. Ηδη ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Moreli και Moo693, οι οποίοι είναι ενεργότατα μέλη για σκοπούς αιμοδοσίας και η απάντηση τους ήταν ''οτι θα κινηθούν άμμεσα''. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον συνάνθρωπο μας.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
Φιλε Γητευτη,
αμεσως μετα απο τηλεφωνημα που δεχθηκα απο τον koyrsaros ειδοποιηθηκαν τηλεφωνικα καποια μελη του συλλογου μας στην Θεσσαλονικη και συλλογος Αιμοδοτων στην Κατερινη, οπως επισης και ο aetios572002 ο οποιος ειναι ο προεδρος της Ενωσης Δωρητων Αιματος Σωματος.
Ευχομαι ολα να πανε καλα !
Υ.Γ
Επισης οποιο μελος του sxeseis μπορει και θελει να δωσει ΑΙΜΑ σε οποιοδηποτε κρατικο νοσοκομειο της περιοχης του μπορει να δωσει για τον συγκεκριμενο ασθενη δινοντας τα στοιχεια του, και το νοσοκομειο που νοσηλευεται:
ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ
ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.
και με την ευκαιρια:
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΖΩΗ
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Φιλε Ghteuths_Oneirwn σε παρακαλω αν υπαρχουν καποια νεα σχετικα με την πορεια της υγειας του ,η για οτι αλλο πιστευεις οτι μπορουμε να βοηθησουμε ενημερωσε μας.
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219
άργησα λίγο να το δω...
αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι να μου το πείτε...
Από "Τζάνειο" Πειραιά ότι χρειαστείτε...
ελπίζω η προσφορά μου να μην έχει αργήσει πολύ.
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219
Θα ήθελα να ενημερώσω για την κατάσταση του Καρούζου Αθανάσιου...
βρίσκεται βαρειά στην Β'Εντατική του Νοσοκομείου Παπανικολάου (Θεσσαλονίκης).
μόλις επικοινώνησα με συνάδελφο του Τμήματος εκεί και με ενημέρωσε..
κατάσταση τουλάχιστον σταθερή από αίμα...και ελπίζουν να μη χρειαστεί άλλο.
Αυτό που φοβούνται είναι το χτύπημα στο κεφάλι... αυτό είναι το σοβαρό.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά... και να επιστρέψει...
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**
# 7
στις 25/4/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Τίς ευχές μας για ότι καλύτερο.
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
Ασ δώσουμε το παρών,όσοι μπορούμε.
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Πέρασαν σχεδόν 10 μέρες που κάποιος εδώ έβαλε ενα θέμα επείγον για καποιον φίλο του. Κινητοποιήθηκαν αρκετοί και όλοι άγνωστοι μεταξύ τους, πήραν τηλέφωνα, έψαξαν, έμαθαν. Ενα απλό ευχαριστώ σε όλους αυτούς θεωρώ ότι ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να είχαν ακούσει.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...
Ανδρας / 44 / Σε σχέση
Παιδιά εγώ οφείλω μια μεγάλη συγνώμη ,
το παιδί δεν το γνωρίζω προσωπικά αλλά μόλις έμαθα για το περιστατικό θεώρησα ως ελαχίστη υποχρέωση μου να το δημοσιεύσω... πάλι ήταν ένα τίποτα μπροστά στο τρέξιμο και στο ενδιαφέρον που δείξατε όλοι εσείς αμέσως μόλις το μάθατε..... Κι ας μην είναι δικό μου πρόσωπο είναι άνθρωπος κι αυτός όπως εμείς και μέσα απο την καρδιά μου σας ευχαριστώ που κινητοποιηθήκατε άμεσα και δραστικά...
Κουρσάρε ευχαριστώ κι εσένα προσωπικά γιατί προέβεις σε όλη την ενημέρωση και κίνησες τα νήματα... ειδάλλως δεν πιστεύω να βρισκόταν αρκετό αίμα για το παιδί μιας και έμαθα πως ήταν σε βαρειά κατάσταση.
Moreli και Moo693 οφείλω ενα ευχαριστώ και μια συγνώμη και σε εσάς.... σίγουρα αν δεν είσασταν κι εσείς να βοηθήσετε με τις γνωριμίες σας στην αιμοδοσία..σίγουρα δε θα βρισκόταν αρκετό αίμα για το παιδί...
Ιlektra38 αν δεν ήσουν κι εσύ να ενημερώσεις ακόμα θα περιμένανε τα παιδιά απο το γαιδουράκι τον γητευτή....

Πριν λίγα λεπτά πήρα στην νευροχειρουργική , δεν το σηκώναν αλλά θα ξαναπάρω σε λιγάκι... και θα γράψω άμεσα μόλις μάθω.
Και πάλι συγνώμη απο μέρους μου..

Ελπίζω να μη θεωρηθεί κατάχρηση εμπιστοσύνης αν παραθέσω ένα ακόμη περιστατικό που έμαθα... απλώς τα έγραψα επειδή έχριζαν ανάγκης...
<<Ο Ανδρέας Ζωίτσας είναι ένας γλυκός πιτσιρικάς, που νοσηλεύεται στο
νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, γιατί δυστυχώς έχει καρκίνο στα οστά και
χρειάζεται αιμοπετάλια.
Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να μιλήσει μαζί με τους γιατρούς της Αιμοδοσίας
στο τηλ. 210-7785105 αναφέροντας το όνομα του παιδιού.>>
Θα επιστρέψω πολύ σύντομα με νεότερα...
Ανδρας / 44 / Σε σχέση
Παιδιά μόλις πήρα για τον Ανδρέα Ζωίτσα , προς το παρόν μου είπαν ότι καλύπτονται αλλά ότι υπάρχουν κι άλλα παιδάκια που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια...
Σχετικά με τον Καρούζο Αθανάσιο μου είπανε ότι βρίσκεται ακόμα στην εντατική αλλά δυστυχώς στην πτέρυγα που τον έχουν δεν το σηκώνουν για να μάθω νεότερα....θα ξαναπροσπαθήσω όμως να τους πετύχω!
Ανδρας / 44 / Σε σχέση
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Παράθεση:
Originally posted by Ghteuths_Oneirwn
......................................
Ελπίζω να μη θεωρηθεί κατάχρηση εμπιστοσύνης αν παραθέσω ένα ακόμη περιστατικό που έμαθα... απλώς τα έγραψα επειδή έχριζαν ανάγκης...
<<Ο Ανδρέας Ζωίτσας είναι ένας γλυκός πιτσιρικάς, που νοσηλεύεται στο
νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, γιατί δυστυχώς έχει καρκίνο στα οστά και
χρειάζεται αιμοπετάλια.
Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να μιλήσει μαζί με τους γιατρούς της Αιμοδοσίας
στο τηλ. 210-7785105 αναφέροντας το όνομα του παιδιού.>>
Θα επιστρέψω πολύ σύντομα με νεότερα...
Με την ευκαιρια παραθετω κατι που ειχα γραψει πιο παλια:
Αιμοπετάλια,
<<Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουν τι είναι και τι προσφέρουν στον οργανισμό μας;
Η δωρεά αιμοπεταλίων είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την απλή αιμοδοσία με ίδιο όμως στόχο ; να ζήσει κάποιος όσο περισσότερο γίνεται
Αιμοπετάλια είναι μια ουσία χρώματος κιτρινωπού η οποία κινείται στον ανθρώπινο οργανισμό δια μέσου του αίματος και έχει αναλάβει τον σπουδαίο ρόλο όπου υπάρχει πληγή , εσωτερική η εξωτερική να πηγαίνει και να καταλαμβάνει τον χώρο γύρω της πολεμώντας τα μικρόβια και προστατεύοντας την από την μόλυνση (όλοι μας έχουμε δει το γνωστό κακαδακι επάνω σε μια πληγή).
Το δύσκολο όμως στα Αιμοπετάλια (PLL επιστημονικά ) είναι ότι έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής εκτός του οργανισμού του ανθρώπου, περίπου 48 ώρες και ΔΕΝ μεταφέρονται εύκολα όπως το αίμα, και για τον λόγο αυτό οι δότες πηγαίνουμε στο νοσοκομείο αφού μας έχει ειδοποιήσει και με ραντεβού και γενικές εξετάσεις δίνουμε αιμοπετάλια, την ουσια που θα κρατησει στην Ζωη για λιγο ακομα τον Ληπτη.
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δώσει άφοβα Αιμοπετάλια κάθε 20 ημέρες >>
Και συμπληρωνω :
Η αιμοπεταλιαφαιρεση (οπως επιστημονικα λεγεται) ΔΕΝ ειναι τοσο ευκολη οπως η αιμοδοσια.
Ειναι περισσοτερο χρονοβορα ,περιπου 1 εως 1:30 ωρα , και αφου εχει προηγηθει ΡΑΝΤΕΒΟΥ με την αιμοδοσια του συγκεκριμενου νοσοκομειου που εχει την αναγκη , και εφ οσον την προηγουμενη ημερα εχουν γινει στον δοτη ολες οι (εξονυχιστικες) απαιτουμενες εξετασεις για την καταλληλοτητα.
Οπως επισης στα αιμοπεταλια ΔΕΝ εχει καμμια σημασια το rhesus ( + η - ) αλλα ΜΟΝΟΝ η ομαδα του αιματος που πρεπει να ειναι ιδια με του ασθενη η στην αναγκη ομαδα Α.
Η ολη διαδικασια ειναι περιπου οπως του αιματος με την μονη διαφορα οτι το αιμα του δοτη <περναει > μεσα απο ενα μηχανημα και με περιστροφη (φυγοκεντριση) κατακρατουνται τα αιμοπεταλια και το αιμα επιστρεφει πισω στον δοτη.
# 13
στις 6/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Aγαπητέ morelli θα ήμουν παρών και το ξέρεις,αλλά είχαμε ένα εξίσου έκτακτο περιστατικό απο αυτά που δέν μαθαίνοντε,έτσι με ειδοποίησε ο σύλλογος(ΕΔΑΣ) και έδωσα στο ΜΕΤΑΞΑ μόλις εχθές μαζί με άλλα δύο άτομα,για μιά κοπέλλα 19 ετών.
Επι τη ευκαιρεία πόσοι απο εσάς δίνετε ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΕΙΑ;;;;;;;;
Μήπως πρέπει να ξεκινήσετε τώρα;;;;;;;
Θα μάς δοθεί η ευκαιρεία να αναλύσουμε τήν αιμοπεταλειοαφαίρεση
στα social media