Παράθεση:
Originally posted by tzoulia49
νονα η αποψη σου ειναι παρακινδυνευμενη ....
αν ασχοληθεις λιγο και διαβασεις σχετικα με τετοιου ειδους συμπεριφορες ....
θα πληροφορηθεις οτι τα ατομα αυτα ...φερονται εντελως φυσιολογικα στην καθημερινοτητα τους .....
και μιλαω γι αυτα που εχουν βαθυτερα ψυχολογικα προβληματα .....
ο αδερφος της κοπελας σου λεει οτι πηγε σε ψυχιατρο του εδωσαν φαρμακα τα οποια τα διεκοψε ....
και επειδη η οικογενεια ειναι σε απογνωση...
οι ψυχιατροι συμβουλευουν για να μην τρελαθουν οι ιδιοι...
να τον αφησουν κι ας καταληξει σε ψυχιατρειο ....
μου ερχεται στα γρηγορα μια ιστορια παλια απο μια οικογενεια στην κηφισια που ζουσε το ενδοοικογενειακο της δραμα ....
το οποιο βεβαια κατεληξε σε τραγωδια ...
ας μην το βαρυνουμε ομως ...σ αυτες τις περιπτωσεις παντα υπαρχει βελτιωση ...
κι ακομα και στις σοβαρες παθησεις υπαρχει καλη ποιοτητα ζωης με καποια φαρμακευτικη αγωγη ....
για τω θεω ....μην λεμε οτι μας κατεβει ...τεμπελικια και τετοια ....
υπαρχει και τετοια κατηγορια αντρων και στην επαρχια και παντου ....
αλλα δεν μιλαμε τωρα για τετοιο ατομο .....
εδω οι ανθρωποι εχουν σοβαρο θεμα ....
μικεμαν ...θα σου πω δυο λογια ...ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω κατι για σενα ...
βρε συ φιλε μου ....γιατι πιστευεις οτι το σπουδαιοτερο προσωπο για τους γονεις σου ειναι η αδερφη σου ....?
πολλες φορες τα παιδια εχουν λανθασμενη αποψη το πως νιωθουν οι γονεις για τα παιδια τους ....
οι γονεις σου λοιπον μικεμαν ...επειδη ειμαι γονιος και ξερω ...εχουν αδυναμια στο αδυναμο τους παιδι .....
μπορει να εχουν υπερηφανεια για την αδερφη σου αλλα πιστεψε με οτι αγαπανε κι εσενα πιο πολυ ...
γιατι αν δεν σ αγαπουσαν θα σε ξεφορτωνοντουσαν νοικιαζοντας σου ενα αλλο σπιτι για να ησυχασουν κι ολας ....
και μην ακουω αυτες τις σαχλαμαρες οτι εισαι για ψυχιατρειο ......
μια χαρα συγκροτημενο ατομο εισαι ...εχεις πολυ ωραιες αποψεις ....
κοιτα να παιρνεις τα φαρμακα σου αν ειναι απαραιτητα ...να βρεις μια δουλεια αν μπορεις να εργαστεις ....
κι αφου ενταχτεις και βρεις ενδιαφεροντα γιαι σενα...
να βρεις μια κοπελα που θα σ αγαπησει και θα νιαζεται για σενα ....
Παράθεση:
μην ντρεπεσαι καθολου και να μην εχεις ενοχες .....
ανθρωπος εισαι κι εσυ δεν εισαιι υπερανθρωπος .....
η μονη λυση ειναι να παει σε ψυχιατρο ....και αφου μπει σε μια φαρμακευτικη αγωγη με στηριξη ψυχολογου σιγα σιγα να υπαρξει βελτιωση ....
αυτα τα ατομα το μονο που ζητανε ειναι βοηθεια κι αυτη μονο η οικογενεια μπορει να την παρασχει ......
το ψυχιατρειο ειναι οτι χειροτερο ...η εσχατη λυση ....
μην το αφησετε το θεμα να φτασει ως εκει .....θα τον ριξει κι αλλο ....
να σταθεις διπλα στους γονεις σου και να βρητε λυση απο κοινου ....μονο ετσι θα ερθει η ηρεμια και η γαληνη στην οικογενεια .....
ειναι οικογενεαικη υποθεση οπως καταλαβες .....
και μην κανεις σκεψεις που δεν βοηθανε... ενω σε καθιστουν πιο αδυναμη ...
το παρελθον ..τον μεγαλο αδερφο κλπ....
τωρα ειναι η ωρα να βρεθει λυση .....
και μην σκεφτεσαι σαν κινητρο το παιδι του .....
το παιδι ειναι υποχρεωση φορτωμα και αγχος για τον αδερφο σου ....
κι αυτος τωρα εχει αναγκη να ξεφορτωθειι τα αγχη ....
να του φερθειτε σαν μικρο παιδι ...αυτο σας ζηταει με τον τροπο του ....
με το καλο ......εν αναγκη καποιος που τον επηρεαζει ...ας του μιλησει οτι για να ειναι ολα καλα .... γραμμη για εναν καλο ψυχιατρο ....
Παράθεση:
Originally posted by star-dust
Παράθεση:
Originally posted by eva1980
Μιλάς για κίνητρο..Ποιό μεγαλύτερο κίνητρο απο το ίδιο του το παιδί...????
Το παιδί δε μπορεί να αποτελέσει κίνητρο δυστυχώς... είναι εξωγενής παράγοντας και ενώ είμαι βέβαιη ότι το αγαπάει, στην παρούσα φάση αποτελεί μια ακόμα τεράστια ευθύνη όπως λέει κι η τζούλια...
αυτό που μπορεί να του δώσει ώθηση, είναι ένα εσωτερικό κίνητρο... η στήριξή σας σε κάτι που αυτός θεωρεί ότι θα τον κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια του...
έχεις εντοπίσει τι ακριβώς είναι αυτό που του λείπει? έχει πει συγκεκριμένα τι θέλει από σας? συνήθως το χρηματικό είναι συνοδευτικό, πάντα υπάρχει κάτι που θεωρούν ότι θα τους λύσει τα προβλήματά τους... π.χ. το άτομο που σου ανέφερα στο δικό μου περιβάλλον είναι μια θεία μου, η οποία πάντα ένιωθε μεγάλη ανάγκη να κάνει ταξίδια πολύ τακτικά... γιατί πίστευε ότι το να γνωρίζει διαρκώς καινούρια μέρη και κυρίως καινούριους ανθρώπους... ήταν το κλειδί για να ξεφεύγει από τον εγκλωβισμό που ένιωθε τόσο συχνά και την απογοήτευση από τη ζωή της...
χωρίς χρήματα δε γινόταν αυτό όμως... επομένως, πατώντας πάνω σε αυτό που ήθελε... και μετά από πολλές προσπάθειες για να πειστεί ότι ήταν για το καλό της... δέχτηκε να πάει στον ψυχολόγο... "δουλεύοντας" παράλληλα στην οικογενειακή επιχείρηση όσο μπορούσε και όπως μπορούσε... θα σου επαναλάβω ότι όλα τα χρόνια που τη θυμάμαι, πάντα υπήρχαν "καλές" φάσεις αλλά και διακυμάνσεις... π.χ. υπήρξαν 2 περιπτώσεις όπου επειδή διέκοψε από μόνη της την αγωγή (γιατί ήταν σίγουρη ότι δε χρειαζόταν χάπια πια), δεν ήταν σε θέση να γυρίσει πίσω και χρειάστηκε να ταξιδέψουν πολύ μακριά τα αδέρφια της για να την φέρουν πίσω...
δε θέλω να σε κουράζω με λεπτομέρειες, απλά σου περιέγραψα τη δική μου εμπειρία επειδή δεν είμαι ειδικός... περισσότερο για να δεις ότι είναι μια κατάσταση που παλεύεται... ριζικά όμως και τελεσίδικα δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει..... η εγρήγορση και η επιφυλακή από μέρους των ατόμων που νοιάζονται δε σταματάει ποτέ...
πρέπει να του βρείτε κάτι που θα του παρέχει μια ισορροπία... έστω και ψευδή... που να εμπεριέχει όμως σίγουρα την υποστήριξη από ψυχολόγο ως πακέτο...
όσο για το ψυχιατρείο... είναι ειλικρινά το τελευταίο που θα έπρεπε να σκεφτείτε... π.χ. αν γίνει βίαιος ή αυτοκαταστροφικός... κάτι που εύχομαι να μη συμβεί ποτέ μα ποτέ μέσα από την ψυχή μου...
Παράθεση:
Originally posted by nonaa
Παράθεση:
κοίτα να δείς το 80% των ανδρών είναι έτσι ...άλλοι πολύ και άλλοι λίγο λιγότερο όσο τελως πάντων τους παίρνει ...
για την κατάστασή του αδερφού σου φταίνε οι γονείς σου και ιδίκα η μητερά σου , κακως κακιστά που μετά τον χωρίσμο του τον δεχτήκαν σπίτι ... να του πουν αν κι εφόσον τον αγαπούσαν και τον σεβοντούσαν , να βρεί μια δουλεί α να νοικιασει ενα σπιτι και να ζήσει με αξιοπρεπεια....
τον βολεψαν λοιπον καλα , θεωρωντας οτι εχει καποιο προβλημα , τι προβλήμα να εχει ? είναι η φυση του αντρα , οταν και εφοσον του τα δείνεις στα χερία να μην κουραζετε , να μην σεβετε και να χάνει το φυλοτιμο του ...ελαχιστοι δεν μπαίνουν σε αυτο το λούκι ..
εκείνος ήρθε απο Κυπρο ξεροντας πως θα είχε μια μανα να τον νταντευει και να τον ευνουχίζει παραλληλα , ξαναζει την εφηβεια του μιας και ποτε δεν καταφερε η μητερα σου να τον κανει να καταλαβει πως είναι μεγαλος και πως εκείνη εχει την αναγκη του και οχι οποτε θελει νταντεμα και προστασια θα το βρει
Ειναι φυσικο να μην σας σεβετε και να μην σας υπολογίζει , θεωρει οτι και μονο η παρουσια του είναι αρκετη .. ετσί του δείχνετε
τα νευρακια και τα νουμερακια τα κανει , οπως και καθε παιδι για να λαβεί αυτο που τον κανατε να πιστεψει οτι του ανοικει ... την αρνηση σου την καταλαβαινει δεν ειναι κουτος αλλα εσυ εισαι υποδιαιστερη και στην τελικη θα εκνευριστει μαζι σου που δεν θα δεχτεις το ευνουχισμα του ...
το παιδι του ειναι φυσικο να μην το νιωθει ως υποχρεωση , δεν εχει αναγκη , εκεινος εχει αναγκη και χρειαζετε ακομα την μαμα του.... η οποια οτι και να λεει οσο και να δισανασχετει κατα βαθος θελει να τον εχει κοντα της, καθε μανα.. χρειαζετε να βαλεις πολυ πανω απο σενα το παιδι σου και να σεβαστεις πολυ την προσσοπικη του ζωη για να το ξεπερασεις αυτο... για καθε μανα ο γιος ειναι δυναμη να τον εχει εστω και ετσι διπλα της... οτι και να σου λεει
θα επρεπε να του πουν οτι υπαρχουν αλλα δυο κοριτσια εδω μεσα και να του επιβαλουν καποια πραγματα , αλλα η μητερα σου φοβατε μην τον χασει , οπως τον ειχε χαμενο οταν ήταν στην Κυπρο και του ξεσκιζει με τον τροπο της τη ζωη , κανοντας τον να εχει και ενοχες που την στεναχωρει....
ο πατερα σου ειναι θύμα της μητρικης αυτης εμμονης
Ο αδερφο σου απ την αλλη που ηλιθειος δεν είναι , εκνευρίζετε γιατι οσο και να το παιξει εφηβος καποιες στιγμες ξυπναει ο αντρας μεσα του ...και ειναι φυσικο να τρελενετε βλεποντας πως εχει αποτυχει , είναι φυσικο να θεωρει υπευθηνους τους γονεις σου και ολους σας , γιατι αν θεωρησει τον εαυτο του θα τρελαθει .... εχει πιστει λοιπον οτι και μονο η παρουσια του σας τιμα ..
τωρα σε ψυχολογο δεν ξερω γιατι τον πατε
ξερω περιοχες ολοκληρες που οι αντρες φαιρονται ετσι ... καθονται στα καφενεια και είτε οι γονεις είτε οι γυναικες τους δουλευουν.... αν βρουν τετοια κατασταση , σπανια ο αντρας να ξεκουνησει , μπαινει σε ενα λουκι πολυ ευκολα που απο την μια τον ευχαριστει και απο την αλλη τον εξοργίζει....
τι δουλεια ειχαν οι γονεις σου 36 χρονων αντρα να τον περιθαλπτουν?
τον κατεστρεψαν , εστω κι αν το ζητησε ο ιδιος , αλλο να σε στιριξω και αλλο να σε αναλαβω....
λοιπον ο αδερφο σου δεν εχει προβλημα , οταν θα βρεθει στο δρομο του γυναικα δυναμικη , χειραφετημενη ανεξαρτητη , που να τον αγαπαει ομως πολυ και επισεις να καταφερει και την μητερα σου, θα του λυθουν τα παντα ...
γιατι στο λεω μονο με τετοι αγυναικα κανει και μονο τετοια γυναικα μπορει να τον αγαπησει... γιατι αγαπη του λειπει , οχι σεξ κτλ.
τωρα θα μου πεις ειναι δυνατον να δωσει τετοια γυναικα σημασια στον αδερφο μου ? ειναι γιατι ο αδερφο σου ασχολητε το περισσοτερο με τον εαυτο του , και με το τι ψεμα και φιδιά θα πει,μια γυναικα ανεξαρτητη δεν θέλει να πολυασχολουνται μαζι της σε καποιουε τομεις και ο αδερφο σου ειναι ιδανικη περιπτωση,οσο για τα ψεματα του , θα τα καταλαβαινει και δεν θα δεινει σιμασια , μιας και θα εχει απο μονη τηςτην ιδεα για τον εαυτο της και θα γνωρίζει την πραγματικη της αξια, δεν περιμενει να λαβει αξια απο αντρα,θα περνουν καλα , αυτο θελει η γυναικα η επιτυχημένη και ο αδερφο σου ειναι καλη περιπτωση, οπως και εκεινη γι αυτον, εκεινη θα τον ανεβασει και θα αποκτησει μεσα απο την αποδοχη της , αυτοεκτημηση , οταν θα τον αγαπησει θα αγαπησει και την μητερα του οποτε θα τον απαλαξει απο το βαρος αυτο ...γιατι γι εκεινον ειναι βαρος και για καθε παιδι ... γι αυτο και οι εκρηξεις νευρων ... θα ειναι πετυχιμένη και αναγνωρίσημη πραγμα σημαντικο για τον αδερφο σου που φανταζομαι οτι δεν θελει διπλα του , οτι κι οτι ....
το προβλημα ειναι οταν την βρει να μην κομπλαρει ...αυτο εξαρτατε και παλι απ την μητερα σου
οταν σεβομαστε εμεις οι μαναδες και αγαπαμε τα παιδία μας αν κι εφοσον το χρειαστουν το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι σε μεγαλη αναγκη να τα στιριξουμε και αυτο πολυ λιγο...
δεν υπαρχει χειροτερος ευνουχισμος για εναν αντρα να ξέρει και να γνωριζει οτι ειναι διαθεσημη η αγκαλια της μανας , οχι ως αγκαλια , αλλα ως αποκουμπι και χαρτσιλικωμα....
ο αντρας πρεπει να νιωθει οτι εχει υποχρεωση να στιριξει την μητερα του ...οτι τον εχει αναγκη αυτο ειναι το κινητρο ... η μανα σου τον κατεστρεψε αν δεν αλλαξει τακτικη και μαζι του και εσας ...
ολες μας θελουμε τους γιους μας , η δυναμη που σου δεινουν ειναι απιστευτη ... ομως πρωτα πρεπει να βαζουμε το δικο τους καλο και συμφερον
την καταλαβαινω την μητερα σου
ομως κανει μεγαλο λαθος .... οταν θα φυγει απ την ζωη θα αφησει πισο της εναν μισανθρωπο , δυστιχη και μονο και ανηκανο να διαχειριστει το οτιδηποτε...
ο αδερφο σου πρεπει να κανει σχεση με εναν τετοιο ανθρωπο ,να φτιαξει την προσωπικη του ζωη ξεχωρα απο εσας , να κανει λαθη να λειτουργησει εκει
να εχει ομως εναν ανθρωπο που δεν θα αμφιβαλει στιγμη οτι θα τον εγκαταλιψει , αναν ανθρωπο που θα γνωρίζει και δεν θα δεινει σημασια στα ασχημα του ...ετσι θα τα αποβαλει καποια στιγμη.. και θα εειναι ο καλυτερος του χωριου που λενε...
επισεις θελω να σου πω οτι οι τυποι αυτοι οταν κανουν οικογενεια , βγαζουν καλα παιδια , καλης ποιοτητας ...καρατσεκαρισμενο
αυτη η εγωπαθεια η μπεμπεκιστικη και το οτι ζουν στον κοσμο τους κατα το μεγαλυτερο μερος της ζωης τους βοηθαει τους γυρω τους να αναπτυχθουν φυσιολογικα και χωρις παρεμβολες....
αυτοι οι τυποι εχουν τα ποιο αξια και καλα τεκνα σε πληροφορω...
Παράθεση:
Originally posted by ___mikeman___
Ξερεις...η αλήθεια είναι οτι η κατάσταση της οικογένειας σου θυμίζει αρκετά την δική μου...και στην δική μου ειμαστε αδέρφια ένα κορίτσι και ένα αγόρι, και στην δικιά μας περίπτωση το κορίτσι είναι το ισσοροπημένο, με πτυχίο, δουλειά, σχέση, φίλους απ'ολα, και εγώ η "πληγή" χωρίς τιποτα απο όλα αυτά. Και εγώ πάσχω απο περίπου τα ίδια οπως ο αδερφός σου, βέβαια είμαι 8 χρόνια μικρότερος και φυσικά δεν έχω οικογένεια(δεν θα το επεδίωκα αφού ξέρω οτι είμαι προβληματικός, για ονομα του θεού). Δεν ξέρω πως με βλέπει η δικιά μου αδελφή...αν και μένουμε στο ίδιο σπίτι πλέον δεν έχουμε πολλά-πολλά, αυτή έχει την ζωή της και εγώ τα..σκατά μου. Δεν νομίζω πάντως οτι ειναι και πολύ ικανοποιημένη που είμαι στο σπίτι, και με το δίκιο της.
Αυτό που έχω να πω ειναι οτι, απο προσωπική πείρα, η διαταραχή σε επηρεάζει μέχρι ενος σημείου, αλλα δεν ειναι δικαιολογία για όλα. Απο την άλλη, οταν οι άλλοι σου τα συγχωρούν, κι εσύ τοτε βολεύεσαι και δεν κάνεις τίποτα. Ας πουμε, μια λύση για την οικογένεια μας(γιατί με εμένα στο σπίτι το κλίμα είναι άσχημο) θα ήταν να φύγω απο το σπίτι, αλλά ακόμα και τώρα που μισο-εχω την δυνατότητα να πληρώσω ενοικιο(θα ζουσα πολύ φτωχικά βέβαια) οι γονείς μου παθαίνουν κρίση μονο που το αναφέρω...οτι θα ειμαι συνέχεια μονος μου, θα ξεχνάω να παίρνω τα φάρμακα, δεν θα έχω κανέναν να μιλάω...έτσι ομως δεν γίνεται προκοπή. Φοβούνται μάλλον και περισσότερο αφού πριν απο λίγο καιρό η ξαδέρφη μου που ήμασταν πολύ κοντά αυτοκτόνησε. Εγώ έχω τέτοιες σκέψεις συχνά, αλλά απόπειρα δεν έχω κάνει, και πάω κανονικά σε γιατρό.
Γενικά ειναι πολύ δυσκολα τα πράγματα...εχω σκεφτεί μήπως τελικά εισαχθω σε ψυχιατρείο, και ίσως γινει...οσο για σένα, μηπως μπορείς να πιάσεις δικό σου σπίτι για να μην επηρεάζεσαι? Η ανησυχείς για τους γονείς σου?
Παράθεση:
Παράθεση:
ευα αν η απαντήση μου δεν σου άρεσε
θέλω να σου πω , οτι ακριβως λογου του ότι ο αδερφό σου ειναι εξαρτημένος απο την μητέρα σας, θα πρέπει να απαγκιστρωθεί
η συμπεριφορά του είναι αυτή του εξαρτώμενου και πεπεισμένου οτι και να κάνει στο τέλος θα αποτύχει ..
γι αυτο και τα νευρα , δεν είναι άρρωστος , αν ήταν θα είχε προσαρμοστεί μια χαρα ... στην επιστροφή του
στο ιντερνετ κάθετε διοτι, βρήσκει εκεί την αποδοχή που επιζήτα και γιατι δεν εχει καμια βαρύτητα και σημασία στην ζωή του ... επιζητά ομως αποδοχή και αυτό είναι θετικο ...
αν καταφέρει να φτιάξει την προσωπική του ζωη με ενα ατομο ανεξαρτήτο που δεν θα τον εχει αναγκη στα υλικα, οποτε και δεν θα νιωθει ανεπαρκεις τοτε θα συνελθει
σίγουρα η λάθος διαχειριση των οικονομικων και ο παραλογισμος δεν ειναι νορμαλ , ομως αυτο είναι το ποιο ευκολο να φτιαχτει
ο αδερφό σου βλέπει το σήμερα μονο...
ονειρευετε το αυριο , όμως πιστεύει οτι δεν μπορει να τα καταφέρει γι αυτο πλάθει ιστορίες....
του λείπει η συναισθηματική ασφάλεια και βολεύετε με της μητερα σας ,που όμως είναι αδύνατον να τον καλύψει ...
τα νευρά προερχονται απο το ανικανοποιητο .....
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
κοίτα να δείς το 80% των ανδρών είναι έτσι ...άλλοι πολύ και άλλοι λίγο λιγότερο όσο τελως πάντων τους παίρνει ...
για την κατάστασή του αδερφού σου φταίνε οι γονείς σου και ιδίκα η μητερά σου , κακως κακιστά που μετά τον χωρίσμο του τον δεχτήκαν σπίτι ... να του πουν αν κι εφόσον τον αγαπούσαν και τον σεβοντούσαν , να βρεί μια δουλεί α να νοικιασει ενα σπιτι και να ζήσει με αξιοπρεπεια....
τον βολεψαν λοιπον καλα , θεωρωντας οτι εχει καποιο προβλημα , τι προβλήμα να εχει ? είναι η φυση του αντρα , οταν και εφοσον του τα δείνεις στα χερία να μην κουραζετε , να μην σεβετε και να χάνει το φυλοτιμο του ...ελαχιστοι δεν μπαίνουν σε αυτο το λούκι ..
εκείνος ήρθε απο Κυπρο ξεροντας πως θα είχε μια μανα να τον νταντευει και να τον ευνουχίζει παραλληλα , ξαναζει την εφηβεια του μιας και ποτε δεν καταφερε η μητερα σου να τον κανει να καταλαβει πως είναι μεγαλος και πως εκείνη εχει την αναγκη του και οχι οποτε θελει νταντεμα και προστασια θα το βρει
Ειναι φυσικο να μην σας σεβετε και να μην σας υπολογίζει , θεωρει οτι και μονο η παρουσια του είναι αρκετη .. ετσί του δείχνετε
τα νευρακια και τα νουμερακια τα κανει , οπως και καθε παιδι για να λαβεί αυτο που τον κανατε να πιστεψει οτι του ανοικει ... την αρνηση σου την καταλαβαινει δεν ειναι κουτος αλλα εσυ εισαι υποδιαιστερη και στην τελικη θα εκνευριστει μαζι σου που δεν θα δεχτεις το ευνουχισμα του ...
το παιδι του ειναι φυσικο να μην το νιωθει ως υποχρεωση , δεν εχει αναγκη , εκεινος εχει αναγκη και χρειαζετε ακομα την μαμα του.... η οποια οτι και να λεει οσο και να δισανασχετει κατα βαθος θελει να τον εχει κοντα της, καθε μανα.. χρειαζετε να βαλεις πολυ πανω απο σενα το παιδι σου και να σεβαστεις πολυ την προσσοπικη του ζωη για να το ξεπερασεις αυτο... για καθε μανα ο γιος ειναι δυναμη να τον εχει εστω και ετσι διπλα της... οτι και να σου λεει
θα επρεπε να του πουν οτι υπαρχουν αλλα δυο κοριτσια εδω μεσα και να του επιβαλουν καποια πραγματα , αλλα η μητερα σου φοβατε μην τον χασει , οπως τον ειχε χαμενο οταν ήταν στην Κυπρο και του ξεσκιζει με τον τροπο της τη ζωη , κανοντας τον να εχει και ενοχες που την στεναχωρει....
ο πατερα σου ειναι θύμα της μητρικης αυτης εμμονης
Ο αδερφο σου απ την αλλη που ηλιθειος δεν είναι , εκνευρίζετε γιατι οσο και να το παιξει εφηβος καποιες στιγμες ξυπναει ο αντρας μεσα του ...και ειναι φυσικο να τρελενετε βλεποντας πως εχει αποτυχει , είναι φυσικο να θεωρει υπευθηνους τους γονεις σου και ολους σας , γιατι αν θεωρησει τον εαυτο του θα τρελαθει .... εχει πιστει λοιπον οτι και μονο η παρουσια του σας τιμα ..
τωρα σε ψυχολογο δεν ξερω γιατι τον πατε
ξερω περιοχες ολοκληρες που οι αντρες φαιρονται ετσι ... καθονται στα καφενεια και είτε οι γονεις είτε οι γυναικες τους δουλευουν.... αν βρουν τετοια κατασταση , σπανια ο αντρας να ξεκουνησει , μπαινει σε ενα λουκι πολυ ευκολα που απο την μια τον ευχαριστει και απο την αλλη τον εξοργίζει....
τι δουλεια ειχαν οι γονεις σου 36 χρονων αντρα να τον περιθαλπτουν?
τον κατεστρεψαν , εστω κι αν το ζητησε ο ιδιος , αλλο να σε στιριξω και αλλο να σε αναλαβω....
λοιπον ο αδερφο σου δεν εχει προβλημα , οταν θα βρεθει στο δρομο του γυναικα δυναμικη , χειραφετημενη ανεξαρτητη , που να τον αγαπαει ομως πολυ και επισεις να καταφερει και την μητερα σου, θα του λυθουν τα παντα ...
γιατι στο λεω μονο με τετοι αγυναικα κανει και μονο τετοια γυναικα μπορει να τον αγαπησει... γιατι αγαπη του λειπει , οχι σεξ κτλ.
τωρα θα μου πεις ειναι δυνατον να δωσει τετοια γυναικα σημασια στον αδερφο μου ? ειναι γιατι ο αδερφο σου ασχολητε το περισσοτερο με τον εαυτο του , και με το τι ψεμα και φιδιά θα πει,μια γυναικα ανεξαρτητη δεν θέλει να πολυασχολουνται μαζι της σε καποιουε τομεις και ο αδερφο σου ειναι ιδανικη περιπτωση,οσο για τα ψεματα του , θα τα καταλαβαινει και δεν θα δεινει σιμασια , μιας και θα εχει απο μονη τηςτην ιδεα για τον εαυτο της και θα γνωρίζει την πραγματικη της αξια, δεν περιμενει να λαβει αξια απο αντρα,θα περνουν καλα , αυτο θελει η γυναικα η επιτυχημένη και ο αδερφο σου ειναι καλη περιπτωση, οπως και εκεινη γι αυτον, εκεινη θα τον ανεβασει και θα αποκτησει μεσα απο την αποδοχη της , αυτοεκτημηση , οταν θα τον αγαπησει θα αγαπησει και την μητερα του οποτε θα τον απαλαξει απο το βαρος αυτο ...γιατι γι εκεινον ειναι βαρος και για καθε παιδι ... γι αυτο και οι εκρηξεις νευρων ... θα ειναι πετυχιμένη και αναγνωρίσημη πραγμα σημαντικο για τον αδερφο σου που φανταζομαι οτι δεν θελει διπλα του , οτι κι οτι ....
το προβλημα ειναι οταν την βρει να μην κομπλαρει ...αυτο εξαρτατε και παλι απ την μητερα σου
οταν σεβομαστε εμεις οι μαναδες και αγαπαμε τα παιδία μας αν κι εφοσον το χρειαστουν το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι σε μεγαλη αναγκη να τα στιριξουμε και αυτο πολυ λιγο...
δεν υπαρχει χειροτερος ευνουχισμος για εναν αντρα να ξέρει και να γνωριζει οτι ειναι διαθεσημη η αγκαλια της μανας , οχι ως αγκαλια , αλλα ως αποκουμπι και χαρτσιλικωμα....
ο αντρας πρεπει να νιωθει οτι εχει υποχρεωση να στιριξει την μητερα του ...οτι τον εχει αναγκη αυτο ειναι το κινητρο ... η μανα σου τον κατεστρεψε αν δεν αλλαξει τακτικη και μαζι του και εσας ...
ολες μας θελουμε τους γιους μας , η δυναμη που σου δεινουν ειναι απιστευτη ... ομως πρωτα πρεπει να βαζουμε το δικο τους καλο και συμφερον
την καταλαβαινω την μητερα σου
ομως κανει μεγαλο λαθος .... οταν θα φυγει απ την ζωη θα αφησει πισο της εναν μισανθρωπο , δυστιχη και μονο και ανηκανο να διαχειριστει το οτιδηποτε...
ο αδερφο σου πρεπει να κανει σχεση με εναν τετοιο ανθρωπο ,να φτιαξει την προσωπικη του ζωη ξεχωρα απο εσας , να κανει λαθη να λειτουργησει εκει
να εχει ομως εναν ανθρωπο που δεν θα αμφιβαλει στιγμη οτι θα τον εγκαταλιψει , αναν ανθρωπο που θα γνωρίζει και δεν θα δεινει σημασια στα ασχημα του ...ετσι θα τα αποβαλει καποια στιγμη.. και θα εειναι ο καλυτερος του χωριου που λενε...
επισεις θελω να σου πω οτι οι τυποι αυτοι οταν κανουν οικογενεια , βγαζουν καλα παιδια , καλης ποιοτητας ...καρατσεκαρισμενο
αυτη η εγωπαθεια η μπεμπεκιστικη και το οτι ζουν στον κοσμο τους κατα το μεγαλυτερο μερος της ζωης τους βοηθαει τους γυρω τους να αναπτυχθουν φυσιολογικα και χωρις παρεμβολες....
αυτοι οι τυποι εχουν τα ποιο αξια και καλα τεκνα σε πληροφορω...
σε ένα μεγάλο μέρος απο αυτάπου έγραψες θα συμφωνήσω...
Θα σου πως σε ποια διαφωνω..
Δεν είναι όλοι οι αντρες ουτε η περισσοτεροι ετσι..
Σίγουρα είναι πιο αγχωτικόι απο ότι εμεις οι γυναίκες αλλα δεν είναι σε τετοιο βαθμο..
Ο αδερφός μου εχει πρόβλημα...Ψυχολογικό...Οντως...
Η κρίσης που παθαίνει δεν είναι ψέυτικες,είναι πέρα για πέρα αληθινές..Μπόρει κάποιες απο αυτες αοντως να ειναι προσποιητες αλλα οχι ολες..Το μελάνιασμα στα χείλη το χαρακτηριστικό τρέμουλο και ο ασυγκρατητος ιδρώτας στις πατούσες είναι κάτι που δεν μπορείς να προσποιηθείς...
Αλλα σίγουρα η αδιαφορία του να κάνει κάτι για αυτό ειναι η σιγουρια της μάνας που τρέχει και νταντέυει..Αλλα δεν θα την κατηγορήσω γιατι ξέρω τι είναι η μάνα μου,γησια Ελληνίδα μαμά με όλα τα κουσούρια,αλλα ποτέ δεν ητα υπερβολική..ΠΛεον φοβάται τα χειροτέρα..Δν ξέρω πως νοιώθει εκείνη κάθε που ακούει τον γιό της να απειλεί να αυτοκτονήσει,έγω όσο και αν θυμώνω την ιδιά στιγμή τρεμω στην ιδεα πως μπορεί και να το κάνει...
Τώρα για την γυναίκα που αναφέρεσαι..Μου φωτογράφησες την πρωή γυναίκα του...
Η οποιά μόλις έγινε μάνα κατάλαβε η κοπέλα πως δεν θέλει το παιδί της να μέγαλωσει βουτηγμενο στα χρέη απο τον πατέρα του αλλα ουτε και με τις μυθομανίες αυτου..Ο γιός του αδερφου μου όντως ειναι ενα παρα πολυ καλό παιδάκι,αλλα και εκεινο με περίεργα ξεσπάσματα θυμου..Δεν πιστέυω λοιπόν οτι μια γυναίκα,δυναμική η μ θα ανέχτει εναν άνθρωπο σαν τον αδερφό μου..για πολύ....Με σιγουριά σου λεω πως θα είναι ηλιθια αν το κάνει..Αλλη εξήγηση δεν δίνω...Οχι οτι δεν ευχομαι να βρεθει μια κοπλεα να τον ισοροπησει..Αλλα τον ξερω...Και ξέρω πως όπως συμπεριφέρεται σε μένα για παραδείγμα έτσι μετα τον γάμο συμπεριφερόταν και στην πρωην γυανικα του..Ενω τον ταιζε,ενω χρεωνωνταν για εκεινον και την εταιρεια που ηθελε,ενω τον πηρε αυτοκινητο που ηθελε και αλλα πολλα ..επειτα η γυναικα του ηταν σκουπιδι....Ποσο λοιπον να αντεξει μια γυναικα που σεβεται τον εαυτο τις,και αγαπα το παιδι που εφερε στον κομσο...ΟΧΙ ΠΟΛΥ..Και η πρωην νυφη αντεξε παρα πολλα....
Παράθεση:
Πες μΟυ λοπόν εσυ..Αντε το τεμπελιό,άντε το άρμεγμα,σαφως και δεν είναι ο πρωτος,σιγουρα ανήκει στο 80% (που μου φαίνεται μεταξυ μας υπερβολικό) αλλα την έλλειψη συνείδησης...Πως την χαρακτηρίζεις?Ως υγιές φαινόμενο?Και να σου πω και κάτι με σιγουρια και βεβαιότητα.Ο μυθομανής είναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ.Και αρρωσταινει και τους άλλους..
Περίμενες να σε σεβάστει και να σε συμπονεσει ? η επομενη κινηση του αδερφου σου αν δεν ξυπνησε τε θα ειναι να φυγετε απο το σπιτι ... μου κανει εντυπωση μετα απο αυτα που εγραψες πως τον κρατουν αναμεσα σας οι γονεις σας .... τον ενοχλητε ευα .. αυτο πιστευω και η μυθομανιες του που λες ίσως να μην είναι πιστευει οτι καποια στιγμή πρεπει να φυγετε
ο αδερφο σου είναι καμενος ... αλλα οχι αποτυχημένος εσυ προσεξε που είσαι η μικροτερη , οι γονεις εχουν υποχρεωση να σε προστατευσουν ...οσο του περναει θα γίνετε και χειροτερος , ο στοχος του ειναι το σπιτι σας , θα σε πεταξει εξω , γιατι τον κανεις να νιωθει φιλοξενουμενος , καταλαβαινει την ενοχληση σου και αυτο δεν μπορει να το δεχτει ο εγωισμος του....
οχι δεν ειναι τρελος .....
Ξρεις κάτι,ελπίζω να βρεθέι μια γυναίκα που να τον αγαπήσει όσο περισσότεροο μπορεί,το έυχομαι ολόψυχα..Αλλα δεν ξέρω στην τελική αν το θέμα μας ειναι η γυναίκα που θα βρεί..Κορόιδα εκεί έξω..Μι΄λούνια..
Η γυναικα δεν θα είναι κοροιδο , δεν ξαναδενετε με κοροιδο ο αδερφο σου ....θα ησυχασετε οταν θα βρει αυτο που του παει , να είσαι σιγουρη
Κάθε μέρα και απο άλλη έχει και σε κάθε μια λεει και μια διαφορετικη ιστορια...Και όλες τον κοιτάζουν στα μάτια..Γελάω πολύ με αυτην την εικόνα και πόσο μάλλον όταν ακούω να μου λέν.."Μα πόσο αδυναμία σας έχει ο αδερφός σου!!Σας λατρέυει"Σε όλες τις κοπέλες λέει κάτι διαφορετικό αλλα ένα μένει ίδιο..Οτι έχει μια υπέροχη οικογένεια,και την φροντίζει σαν τα μάτια του!!!Εχει μια μάνα αστέρι και έναν πατέρα μάλαμα,αδερφές καλυτερες δεν υπάρχουν,και αλλα τοσο που μας εκθιάζουν...Αλλα όταν γυρνάει σπίτι...(οπου στην τελευταια γκόμενα είπε πως είμαστε φιλοξενούμενη του γιατι ο πατέρας μου απέτυχε σε μια απο τις επειχηρήσεις του έχασε το πατρικό μας..)μεταμορφνεται σε διάλος που μισεί όποιον κατοικεί εκεί..Αυτά..Έγραψα πολα,συγχωρήστε με..
Παράθεση:
διαβαζοντας τις απαντησεις μερικων εδω μεσα ...ειλικρινα αφηνιασα ....
αν αυτο το συγκεκριμενο ατομο εχει ψυχολογικο προβλημα και χρηζει ψυχιατρικης βοηθειας ...
.οι αποψεις μερικων εδω μεσα στα ματια μου φανταζουν γελοιες ....
υπαρχουν και ψυχολογικα αρρωστα ατομα ...
ξερετε ....
για οποιους εχουν κατσικωμενες χωριατικες αντιληψεις ....αγνοιας και αμορφωσιας ....
ακομα και η μανα μου μ αλλη λογικη προσεγγιζει το θεμα που ειναι 80 ετων ....
δεν το πιστευω ....
το αν ο ανθρωπος αυτος εχει προβλημα ...λεπτομερειες ξερει η θεματοθετρια και η οικογενεια ....
εδω η κοπελλα ανεφερε για ψυχιατρους και ψυχιατρεια ....
αν δεν κανω λαθος .....
αν παλι ο τυπος ειναι ενας κλασικος τεμπελης που θελει να καλοπερναει και να τον χαρτζιλικωνει ο ηλικιωμενος πατερας του ....
εγω παω πασο ...παρεερμηνευσα ...αλλα δεν νομιζω ....
Παράθεση:
Originally posted by morgoth
ειναι οπως λες ενηλικας, οπως και συ. οποτε κοιτα οι επιλογες του να μη βαραινουν τη δικια σου ψυχη και ζωή. σαφως και τον αγπας ειναι αδερφος σου. ομως ειναι αλλος ανθρωπος και δεν εισαι υπευθυνη εσυ για το οτι κανει. αν θελει θα βρει το δρομο του.
Κοιτα εσυ τι θα κανεις με τη δικια σου ζωή.
Παράθεση:
Originally posted by iason09
διαβασα και προβληματιστηκα...μολις βγηκα απο μια σχεση που επασχε απο διπολικη διαταραχη...αναγνωρισα πολλα κοινα σε οσα αναφερθηκαν εδω,το θεμα που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι αυτα τα ατομα περιχαρακωνονται πισω απο την αασθενεια τους για ολα...νιωθουν παντα αγ=δδικημενοι και οτι δεν ευτθυνονται για τιποτα.το συγγενικο περιβαλοντους δικαιολογει τα παντα,πραγμα που πραγματικα δεν ξερω αν βοηθαει.πραγματικα καταλαβαινω τισ δυσκολιεες αν και δεν εχω απαντηση.πιστευω οτι για να βοηθηθει καποιοσ πρεπει πρωτα να το θελει ο ιδιοσ και πραγματικα εχω τισ αμφιβολιεσ μου κατα ποσο το θελουν....τουλαχιστον ενα μεγαλο μερος απο αυτα τα ατομα...
Παράθεση:
Originally posted by morgoth
Παράθεση:
Originally posted by iason09
διαβασα και προβληματιστηκα...μολις βγηκα απο μια σχεση που επασχε απο διπολικη διαταραχη...αναγνωρισα πολλα κοινα σε οσα αναφερθηκαν εδω,το θεμα που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι αυτα τα ατομα περιχαρακωνονται πισω απο την αασθενεια τους για ολα...νιωθουν παντα αγ=δδικημενοι και οτι δεν ευτθυνονται για τιποτα.το συγγενικο περιβαλοντους δικαιολογει τα παντα,πραγμα που πραγματικα δεν ξερω αν βοηθαει.πραγματικα καταλαβαινω τισ δυσκολιεες αν και δεν εχω απαντηση.πιστευω οτι για να βοηθηθει καποιοσ πρεπει πρωτα να το θελει ο ιδιοσ και πραγματικα εχω τισ αμφιβολιεσ μου κατα ποσο το θελουν....τουλαχιστον ενα μεγαλο μερος απο αυτα τα ατομα...
απο προσωπικη πειρα συνυπογραφω. γενικα ατομα που πασχουν απο κατι, τοσο οι ιδιοι οσο και το συγγενικο τους περιβαλλον δυσκολα θα αναγνωρισουν κατι και θα τα αποδιδουν ολα στο δυσκολο του χαρακτηρα τους, στη κυκλοθυμια τους κτλ. Και βεβαια δεν υπαρχει αλλη αποψη. η μονη αληθεια ειναι αυτη στον εγκεγφαλο τους
Παράθεση:
Δεν παίρνει τίποτα...Τον έχουμε σπίτι κάθε μέρα και δεν είδαμε κάτι περίεργο.Για έχει καμία σχέση με τζόγο,δεν ξέρει καν την απλή ξερή.Είναι μανιοκαταθλιπτικος(διπολική διαταραχη)Δεν κάνει φίλους και άν τοτε μόνο για λίγο καθώς η τους βαριέται η ανακαλύπτουν τα ψέμματα του με τον καιρό και απομακρύνονται.Έχουμε μιλήσει και εμείς με ειδικούς,όλοι μας λέν πως αν δεν κάνει κάτι απο μόνος του δεν μπορούμε παρα μόνο αν γίνει βίαιος πολύ να κάνουμε κάτι εμείς.
Όταν την ζωή σου στην κλέβουν άλλοι,δεν είναι έυκολο να την φτιάξεις...Δεν μπορω να μπαίνω στο σπίτι μου και να βλέπω κάθε μέρα μια τέτοια κατάστση και να είμαι χαλαρή...Δεν με νοιάζει τόσο για εκείνον όσο για τους γονείς μου..
Τώρα ..αν ήταν τόσο απλό να τον απολύσω...Θα το έιχα κάνει..
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media