Παράθεση:
Originally posted by tzoulia49
διαβαζοντας τις απαντησεις μερικων εδω μεσα ...ειλικρινα αφηνιασα ....
αν αυτο το συγκεκριμενο ατομο εχει ψυχολογικο προβλημα και χρηζει ψυχιατρικης βοηθειας ...
.οι αποψεις μερικων εδω μεσα στα ματια μου φανταζουν γελοιες ....
υπαρχουν και ψυχολογικα αρρωστα ατομα ...
ξερετε ....
για οποιους εχουν κατσικωμενες χωριατικες αντιληψεις ....αγνοιας και αμορφωσιας ....
ακομα και η μανα μου μ αλλη λογικη προσεγγιζει το θεμα που ειναι 80 ετων ....
δεν το πιστευω ....
το αν ο ανθρωπος αυτος εχει προβλημα ...λεπτομερειες ξερει η θεματοθετρια και η οικογενεια ....
εδω η κοπελλα ανεφερε για ψυχιατρους και ψυχιατρεια ....
αν δεν κανω λαθος .....
αν παλι ο τυπος ειναι ενας κλασικος τεμπελης που θελει να καλοπερναει και να τον χαρτζιλικωνει ο ηλικιωμενος πατερας του ....
εγω παω πασο ...παρεερμηνευσα ...αλλα δεν νομιζω ....
αυτα ειναι πολλα και το ποιο πολυ ειναι η αγαπη , οχι ο οικτος η αγαπη....η καταθεση ψυχης το περασμα απο το εγω στο εμεις ...πρεπει να αλλαξει η οικογενεια για να αλλαξει ο ανθρωπος αυτοςΠαράθεση:
Originally posted by maria_antouanetta_33
Νονά πολύ άκυρο τα παραδείγματα που ανέφερες με το θέμα που αντιμετωπίζει η θεματοθέτρια.
ξερεις αντουανετα μου , ο σκοπος που το ανεφερα δεν είναι για να πω ντε και καλα αυτο συμβαινει , δεν μπορω να εχω ιδια γνωμη και δεν με αφορα, διαβασα την ευα ως ευα και θεωρωντας οτι ειναι σε πολυ δισκολη κατασταση , η ευα παντα , δεν εχει σημασια τι θα πεις αλλα πως μπορεις να τον βγαλει ςτον αλλον απο τις είδη υπαρχουσες σκεψεις του να τον ξεκολλησεις , οταν καποιος αναφερει μια κατασταση και ειναι προβληματισμενος και κολλημενος τον αποσπας λεγοντας του κατι αλλο , εστω κι αν αυτο δεν ισχιει , δεν εχει σημασια , η ευα ξερει καλα τι ισχυει και τι οχι , θελει ομως να ακουσει κατι διαφορετικο , ετσι ωστε να υποστηριξει ή να συνηδητοποιησει αν οντος σημβαινει το ενα ή το αλλο ...εκεινη ξερει , θα βγει ,οπως και εγινε να υποστηριξει αυτο που πιστευει ή αυτο που την αγανακτει ή αυτο που νομιζει οτι μπορει να συμβαινει και την εξοργιζει ... ετσι μονη της εξικιωνετε με την ιδεα που τοσο καιρο την φαιρνει σε απογνωση
αν εχει ή τι εχει ο αδερφος της διστιχως επιρεαζει την ευα η οποια δεν ευταιξε , και ξερεις αυτο ειναι που σε κανει να φτανεις σε απογνωση και εκει ειναι η λεπτη γραμμη απο το τι πραγματικα σημβαινει και τι πρεπει εσυ να νομιζεις οτι σιμβαινει για να μπορεσεις να αντιμετωπισεις μια τετοια κατασταση χωρις να εχει επιπτωσεις σε σενα .... διοτι δεν πρεπει να εχει επιπτωσεις , ειναι αδικο και απανθρωπο και δεν βοηθηετε ο ανθρωπος που αγαπας ... αν πρεπει να πουλησει τρελα η ευα , θα το κανει π.χ. θα το κανει συνειδητα , χρειαζετε μεγαλη ψυχρεμια για να μην σε παρασηρει η τρελα του αλλου , και επισεις να γνωριζεις και να εχεις εντονη την αισθηση του ,εγω, και το διαχωρισμο των καταστασεων ... η ευα δεν εχει μονο τον αδερφο της, εχει και τους γονεις της .
πρεπει να απορριψεις πραγματα και καταστασεις να τα απαξιωσεις για να μην σε επιρεασουν και να μπορεσεις να βοηθησεις και να στηριξεις τους ανθρωπους σου, οταν τους δωσεις βαρυτητα εχεις τελειωσει και εσυ σε εχει παρει το ρεμα...και μαζι ολοκληρες οικογενειες και ζωες χαμενες .....
θελω να πω ....το παραδειγμα μου και οτι αλλο μπορει να ειναι αστοχο , ο σκοπος μου δεν ηταν να παραδεχτω κανεναν ψυχολογο , οχι οτι εχω καποιο θεμα με αυυτους αλλα κανουν την δουλεια τους και δεν εχω λογο να τους αμφησβητησω , ουτε να πω στην ευα δικιο εχουν ή αδικο ...θελησα να το παω σε αλλο μηκος κυματος γιατι μονο ετσι θα βγει η ευα απο το λουκι ... θα πρεπει να γινει παρατηρητης και οχι παθον , δεν ειναι ο παθον ...μονο ετσι θα βοηθησει πρωτα τον εαυτο της και μετα οσο μπορει τους δικους της ανθρωπους ... το να αρωστησει και εκεινη βιωνοντας ως αποδεκτης το προβλημα ειναι το ποιο ευκολο......
ηθελα να την παω σε αλλο μηκος κυματος ...σε αυτο που στο πρωτο της πως αφηνε να εννοηθει ....ενιωσα οτι αυτο ειχε αναγκη να ακουσει ...να μην τον λυπατε , να ειναι ανεπηρεαστη , εστω κι αν μετα βγηκε να υποστηριξη τους γονεις της και εμμεσα και εκεινον
η ευα ειναι σε καλο δρομο, η υποστηριξη βοηθαει στο να συνειδητοποιησουμε καποια πραγματ ακαι να αποστασιοποιηθουμε συναισθηματικα , για να μπορεσουμε να ανταπεξερθουμε στις αναγκες που ειναι δυσβασταχτες , πισστεψε με ...ειδικα οταν αγαπας καποιον , ετσι τον βοηθας μενοντας αλυγιστος και εννοω και τους γονεις και τον ιδιο .
το θεμα ειναι την ευα ποιος θα βοηθησει
Τα ψυχοσωματικά νοσήματα τα καταλαβαίνουν οι ψυχίατροι αμέσως.
δεν αμφιβαλω , αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια τους ...τωρα ελπιζω να καταλαβες ... δεν θα πησουμε την ευα για κατι που υπαρχει ιατρικη γνωματευση , δεν ειναι η ευα ο ασθενης
Και έχουν πολλές όψεις, τις οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε οι ίδιοι οι ψυχίατροι.
φυσικο ειναι οι αρρωστιες της ψυχης εν γιατρευονται με τα φαρμακα , μονο ..τα θελουν ολα και φαρμακα και αλλη μια ψυχη να τους απαλυνει τον πονο ...και για να γινει αυτο πρεπει η αλλη ψυχη να κανει , καταθεση ψυχης που οι ψυχολογοι ειναι φυση και θεση αδυνατο να το κανουν για ολους , καθε περιπτωση εντασετε σε μια ομαδα ...καθε ομαδα εχει τοσες υποδιαιρεσεις οσες και ο αριθμος ατομων που περικλειει
Αυτοί βοηθάνε μέχρι ενός σημείου, μετά ο άρρωστος πρέπει να το παλέψει μόνος του με τη δική του ψυχή και όση δύναμη έχει.
ο αρρωστος δεν εχει δυναμη μονος του , πρεπει να εχει αλλους με αλλου ειδους τρελα , αυτη της προσφορας για να τον τραβιξει απο την δικη του την βασανιστηκη και μονοπλευρη , πρεπει να καταφερει απο το εγω να γινει εμεις ... και εμεις δεν γινετε κανεις μονος του...
Ειδικά στην αρχή.. γιατί όσο περνάει ο καιρός και το αφήνεις.. πέφτεις όλο και ποιο βαθειά.
Η οικογένεια έχει μεγάλο αγώνα να δώσει και δυστυχώς δεν μπορεί να προσφέρει πολλά.
Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει αγάπη στον άρρωστο, μεγάλες αντοχές στα ξεσπάσματα και αστείρευτη υπομονή.. Υπομονή και γερά νεύρα.
Παράθεση:
Originally posted by tzoulia49
τωρα μας τα λες διαφορετικα ....
υποτονεις την συμπεριφορα του αδερφου σου σαν απλα μια κακη ατομιστικη συμπεριφορα ...
που ενιοτε παθαινει και κρισεις πανικου ....
πιο πανω ειπες οτι πηγαινατε η οικογενεια στον ψυχιατρο ...
τον συμβουλευοσασταν και σας ειπε να τον αφησετε να καταληξει στο ψυχιατρειο ....
λοιπον θα σου απαντησω με το πιο προσφατο ποστ .....
ετσι οπως τα περιγραφεις ειναι οτι ενω εισαστε μια οικογενεια προγραμματισμενη...
με τους ρυθμους σας ..
ηρθε και σας αποσυντονισε ο καλομαθημενος αδεφος ....
τον οποιο προφανως.... εχουν αδυναμια οι δικοι σου ως το μονο αγορι....
πιανω και μια μορφη ζηλειας .....απ τη μερια σου ....
και ενω τον ειχατε τακτοποιημενο και εκτος παιχνιδιου αφου ζουσε στην κυπρο ...
και αξιωνε απο την οικογενεια συγκεκριμενα πραγματα ...
υλικα ...
τωρα ηρθε κι αυτος και διεκδικει το κοματι της πιτας απο το πατρικο σπιτι ....ενα δωματιο ...χρηματα που δεν εχει γιατι δεν δουλευει ....
ενα αυτοκινητο το οποιο προφανως σου το πηραν οι γονεις σου κλπ ....
και εσυ και η αδερφη σου ...
ως μαθημενη να εχεις τα χ πραγματα και την επιχειρηση του πατερα να λειτουργει ρολοι ....
τωρα ο αδερφος ....σας αποσυντονιζει ....
προφανως ζηταει πραγματα που πρεπει να του δωθουν ....μια και αδυνατει στην παρουσα φαση ....και ειναι και οι γονεις του στην τελικη οπως και οι δικοι σου ....
εσυ δουλευεις στην δουλεια του πατερα σου ....?
η αδερφη σου επισης ?
αν ολοι η οικογενεια δουλευετε σ αυτη τη δουλεια ...και τα οικονομικα ολων σας πηγαζουν απο εκει ....
δικαιωματικα κι αυτος ζηταει το μεριδιο του ....
το σπιτι αν θυμασαι φιλη μου ειναι το πατρικο ....
κι αυτος οπως δικαιουσαι κι εσυ ...δικαιουται τον χωρο του ....
δεν εξεταζουμε αν παντρευτηκε χωρισε κλπ .....
το σπιτι ειναι των γονιων του ,,,,,
το αυτοκινητο αν σου το πηραν οι γονεις σου κι αυτος δεν εχει την δυνατοτητα να εχει καποιο αυτοκινητο ...τωρα ....επισης πρεπει να του το δανειζεις ....
αλλο θεματακι .....
το αν αυτος ειναι τεμπελης ....εχω ερωτημα στην επιχειρηση αυτη δεν μπορει να απασχοληθει ....?
οι γονεις εχουν υποχρεωση να τον φιλοξενουν για οσο χρονο θελουν αυτοι στο σπιτι εως να τακτοποιηθει ....
δεν ειναι παντως υποθεση δικη σου ...αφορα τους γονεις σου αυτο ....
εσυ αν δεν αντεχεις αλλο εκει μεσα ....
παιρνεις το καπελακι σου και φευγεις ....
νοικιαζεις ενα αλλο σπιτι ...απελευθερωνεις και το χωρο και εχεις και την ηρεμια σου ....
τωρα το τι θα κανουν στο σπιτι οι υπολοιποι ...
με την αρωστη μητερα σου να μην σε αφορα ....
υπαρχουν και γυναικες επι πληρωμη που φροντιζουν ...
παντως δεν σε υποχρεωνει κανεις να μεινεις ...και κακως που εχεις δημιουργησει αυτη την εξαρτηση με τους δικους σου ....
τους δικους σου μπορεις να τους βοηθας οταν σε χρειαζονται ....
αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει απαραιτητα να μενεις στο ιδιο σπιτι και να εχεις εξαρτηση ....
οπως βλεπεις τα μελη στο σπιτι αυξηθηκαν και καποιος πρεπει ν αραιωνει ....
συμβαινει και στις καλυτερες των οικογενειων να ξερεις ...δεν ειναι κατι ασυνηθιστο....
Παράθεση:
Originally posted by strong_girl
Συμφωνώ με την ελονόρα. Και σε αυτά που γράφεις δεν βλέπω πουθενά τα δικά σου θέλω, τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Αν δεν ήταν ο αδερφός σου θα ζούσες μια ζωή με γονείς, αδερφή παιδιά κλπ? Τι ονειρεύεσαι για σένα? Αυτό που ονειρεύεσαι πρέπει να το διαφυλάξεις. Και δεν είναι ούτε αχαριστία ούτε εγκατάλειψη των δικών σου, είναι υποχρέωση για σένα. Ο καθένας σε αυτή τη ζωή κάνει τις επιλογές του καλώς ή κακώς. Για την οικογένειά μας ευθύνη έχουμε έως ένα σημείο. Και δεν χρειάζεται αν μείνεις μόνη σου να πας μακριά μπορεί να είσαι κάπου κοντά, αλλά δεν είναι δυνατόν 32 χρονών κοπέλα να κάθεσαι με γονείς αδερφό κλπ, φεύγουν τα χρόνια και ζεις τη ζωή των άλλων κατά τη γνώμη μου. Και άντε κάποια στιγμή φεύγουν οι γονείς από τη ζωή, σκληρό, αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί. Εσύ τι ζωή θα έχεις?
Παράθεση:
Originally posted by eva1980
Θα σας εξηγήσω καταρχήν τον λόγο που δεν έφυγα απο το σπίτι μου και ζώ με τους γονείς μου ακόμα.
Η μητέρα μου είναι εδω και αρκετά χρόνια άρρωστη .....
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media