Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Αιμοδοσια: Ναι ή Οχι;

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Ψήφοι: 20

morelli

# 1 στις 23/4/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Αιμοδοσια: ναι ή οχι;

Με αφορμη το τελευταιο θεμα με τιτλο: ΕΠΕΙΓΟΝ.... ! ! ! ! ! ! και επειδη για μια ακομη φορα φανηκε η μεγαλη αναγκη αιματος για καποιον συνανθρωπο μας σκεφτηκα να ζητησω την γνωμη σας για την οργανωση μιας αιμοδοσιας σε νοσοκομειο των Αθηνων απο ολους εμας , τους ανθρωπους του sxeseis.gr .

Tι λετε λοιπον;
Ναι η Οχι;
Υ.Γ
Το αιμα ΔΕΝ παρασκευαζεται σε κανενα εργαστηριο.
Προσφερεται μονο απο ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ για ανθρωπους .
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

NASOS BEL

# 2 στις 23/4/2004
author
Ανδρας / 62 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Φιλαδέλφεια
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 124
Αγαπητέ ΜΟΡΕΛΙ σύμφωνο μαζί σου το αίμα δεν παράγετε δίνετε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, και είμαι από τους υπέρμαχους την αιμοδοσίας

ilektra38

# 3 στις 24/4/2004
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219
Αγαπητέ morelli...

Θα πρότεινα η αιμοδοσία των μελών του sxeseis για όποιον φυσικά ενδιαφέρεται να δίνει αίμα, να γίνεται στο "Τζάνειο" Πειραιά.

Υπηρετώ εκεί και μπορώ ανά πάσα στιγμή να βοηθήσω.

Σαν αιμοδότης εδώ και χρόνια και με σπάνιο αίμα 0 Rhesus (-)αρνητικό και υπηρετώντας εδώ και 18 χρ. τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας κατανοώ την αγωνία όλων των συνανθρώπων μας.

Ναι ... στην ζωή!!!
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**

# 4 στις 24/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
ΝΑΙ!!

gallidoula

# 5 στις 24/4/2004
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
10 λεπτά από τη ζωή σου μπορεί να σώσουν μια ζωή...
Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος... Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...

morelli

# 6 στις 25/4/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by gallidoula

Επετρεψε μου να διαφωνησω με την λεξη μπορει.

Και να πω10 λεπτά από τη ζωή σου θα σωσουν μια ζωη........

Nα ειστε σιγουροι για αυτο.

observer1

# 7 στις 25/4/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742

Παράθεση:
Originally posted by gallidoula

Σωστά.
Αυτό που για μας μπορεί να είναι απλά χάσιμο χρόνου, για κάποιον συνάνθρωπο είναι η ζωή του.
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Χωρίς να είμαι οργανωμένος σε κάποιο σύλλογο κ.λπ. έχω δώσει 6-7 φορές αίμα.
Σε μια από αυτές δήλωσα και δωρητής οργάνων. Σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς.Λέμε ΝΑΙ λοιπόν.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

# 8 στις 25/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα μέλη είμαστε φίλοι,ή καλύτερα μία οικογένεια με όλα τα τρωτά της,τούς διαξιφισμούς,τίς ενστάσεις,τίς αντιρήσεις.

Εμείς λοιπόν οι φίλοι ,οι οικογένεια,κλπ,κλπ,νομίζω ότι επιβάλετε να έχουμε τήν δική μας ανθρωπιστική προσφορά ΄ΑΙΜΑΤΟΣ.

Ας δώσουμε το παρών σε μία αιμοδοσία αγάπης,αλτρουισμού,ανιδιοτέλειας.

Γυρίσαμε όλοι από τίς διακοπές του ΠΑΣΧΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.
Το εύχομαι απο καρδιάς,άν διαβάσετε αυτές τίς μέρες τήν ανάγκη σε αίμα θα φρικάρετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Δέν θα αναφερθώ σε νεκρούς,αλλά οι τραυματίες ήταν τόσοι που η έλλειψη ήταν τρομακτική.

Ας συμβάλουμε όλοι σε αυτήν τήν ανάγκη τών συνανθρώπων μας,άς δώσουμε το παρών δυναμικά.

Να ρωτήσω και πάλι..........................
εκανες ΔΩΡΟ στήν γιορτή σου στόν εαυτό σου, μία αιμοδοσία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.
ΕΠΕΙΓΟΝ--ΕΠΕΙΓΟΝ--ΕΠΕΙΓΟΝ--ΕΠΕΙΓΟΝ!!

# 9 στις 25/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ναι και παλι ναι..

# 10 στις 26/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Συμφωνω με την προταση του μορελλι, αλλα αδυνατω να γινω αιμοδοτης, παρολο που εχω την σπανια ομαδα αιματος Ο (-).

morelli

# 11 στις 30/4/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Με μεγαλη μου λυπη βλεπω οτι το ποσοστο ειναι πολυ χαμηλο !!!!

Τι μπορει να φταιει σε αυτο;

Η αδιαφορια , ο ωχαδελφισμος του Ελληνα , η η ενημερωση;

Εχω το κεφι ,τον χρονο ,και τις γνωριμιες (οχι μεσον) για την διοργανωση μιας αιμοδοσιας καποιο ΣΑΒΒΑΤΟ ,για να ειναι αργια για τους πολλους , και να υπαρχει προσωπικο στο νοσοκομειο που θα διαλεξουμε , να εξυπηρετησει ΜΟΝΟΝ εμας.

Περιμενω την δικη σας διαθεση ενος 15λεπτου απο την ζωη σας ,και μολις ο αριθμος ειναι ικανος ,ειμαι ετοιμος να αναλαβω την ολη υποθεση και να σας ενημερωσω.

Και μην ξεχναμε οτι ερχεται καλοκαιρι και θα χρειαστει αιμα σε μεγαλες ποσοτητες (εχουμε και ολυμπιακους αγωνες).

Προτεινω λοιπον ενα Σαββατο του Μαιου να κανονισουμε μια ομαδικη εξορμηση για αιμοδοσια .

Ειστε ;;
Y.Γ
Θελω να ευχαριστησω τους δυο ανθρωπους που μου επετρεψαν την εισαγωγη του θεματος , και δεν ειναι αλλοι απο τον webmaster και την Μυρτω.

antoulina

# 12 στις 30/4/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Νίκαια
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 119
Φυσικα και ΝΑΙ!!!

Οι περισσοτεροι αυτο λενε.... αλλα στην πραγματικοτητα τι κανουμε;;;

Εδω βλεπουμε καποιον διπλα μας να ξεψυχαει και δε δινουμε σημασια η μηπως ειμαι λαθος....;;;;;

Μακαρι να ειναι διαφορετικα τα πραγματα και ολοι να συμπασχουμε σε τετοια θεματα και να δινουμε αιμα....να σωσουμε μια ανθρωπινη ζωη!!

# 13 στις 30/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
NAI NAI NAI NAI
Αν και ψηφιζω ναι δεν μπορω να παρω μερος σε αυτη τη κινηση μιας και ειμαι φορεας της μεσογειακης αναιμιας και δεν μου επιτρεπετε.....Παντως ασχετα αν η ομαδα αιματος σας δεν ειναι σπανια καλο ειναι να δινουν ολοι...

deilino

# 14 στις 30/4/2004
author
Γυναίκα / 64 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Σαρωνίδα
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 333
ΝΑΙ!

Είχα ψηφίσει 1-2 ημέρες πριν αποσυρθεί το θέμα, δίχως να γράψω σχόλιο, τότε υπήρχαν μόνον 10 θετικές ψήφοι, οι οποίες σήμερα έγιναν 12. Πραγματικά πολύ λίγες... Δεν είμαι αιμοδότης, δεν έχω δώσει ποτέ αίμα, όμως διαβάζοντας το σχόλιο της "ilektra38" (23.4) όπου ανέφερε και την σπανιότητα της ομάδος αίματός της, προβληματίστηκα... έχοντας και εγώ μία κάπως σπάνια ομάδα αίματος (0+) ένιωσα άσχημα που τόσον καιρό δεν σκέφθηκα να προσφέρω ανθρωπιά και ζωή... ποτέ δεν είναι αργά... θα περιμένω νεώτερες ανακοινώσεις...

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι ίσως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί ένας κατάλογος, τον οποίο θα γνωρίζουν μόνον οι υπεύθυνοι του site (καθώς θα περιέχει προσωπικά δεδομένα) όπου τα μπορούσαν όσα μέλη μέλη-αιμοδότες επιθυμούν να αναφέρουν την ομάδα αίματος, περιοχή κατοικίας (έστω κατά προσέγγιση) και ένα κινητό τηλέφωνο, για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Zelda

# 15 στις 30/4/2004
author
Γυναίκα / 36 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 174

Παράθεση:
Originally posted by diamanto
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Συμφωνω με την προταση του μορελλι, αλλα αδυνατω να γινω αιμοδοτης, παρολο που εχω την σπανια ομαδα αιματος Ο (-).

Κι εγώ την ίδια ομάδα αίματος έχω, Διαμάντω.Το πρόβλημα μ' εμάς, ξέρεις, είναι ότι μπορούμε να δώσουμε αίμα σε όλες τις ομάδες, αλλά παίρνουμε μόνο από τη δική μας.

Ναι, συμφωνώ με την αιμοδοσία, αν το επιτρέπει η σωματική υγεία του υποψήφιου αιμοδότη.

Alexandra21

# 16 στις 30/4/2004
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πεύκη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 339
Μα και βέβαια, μα φυσικά

ΝΑΙ

Είναι πολύ καλό να δίνεις αίμα.
Προσφέρεις απλόχερα ένα δώρο σε κάποιον που το χρειάζεται.
Δεν σου κοστίζει τίποτα.
Δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι.

Ειδικά όταν έχεις και μια σπάνια ομάδα, είναι ακόμα πιο σημαντικό να δίνεις αίμα.
Και ακόμα καλύτερο να ανοίγεις μια τράπεζα αίματος.
Είναι υπέροχο το συναίσθημα να νιώθεις ότι έδωσες το αίμα σου σε κάποιον άνθρωπο.
Νιώθεις σαν να συνδέεσαι μαζί του, γιατί στις φλέβες του αρχίζει
να κυλάει το δικό σου αίμα.
Ξανά δίνεις ζωή...τόσο εύκολα και τόσο απλόχερα...

Είναι πραγματικά Υπέροχο.

Συμφωνώ με τον Morelli. Θα ήθελα πάρα πολύ να πηγαίναμε πολλοί μαζί για αιμοδοσία.
Έχω και ομάδα Ο-.
Θα χαιρόμουν πολύ πολύ πολύ.
Πότε θα πάμε;
Πάμε αύριο;

izambella

# 17 στις 30/4/2004
author
Γυναίκα / 48 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηράκλειο
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 260

Φυσικα ναι...

...η ελάχιστη προσφορά στον πλησίον...
Γι αυτούς που αντέχουν και μπορούν βέβαια.
Όταν η δημιουργία και η επιθυμία γίνονται πραγματικότητα...Όταν η πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από τα όνειρα...Όταν τα όνειρα,η ομορφιά,η φαντασία, η αγάπη και η φιλία ενσαρκώνονται...Όταν τα πιο μοναδικά των "πεταγμάτων" υπονοούν τα πιο μοναδικά των αισθημάτων...!!

morelli

# 18 στην 1/5/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by deilino
ΝΑΙ!

Είχα ψηφίσει 1-2 ημέρες πριν αποσυρθεί το θέμα, δίχως να γράψω σχόλιο, τότε υπήρχαν μόνον 10 θετικές ψήφοι, οι οποίες σήμερα έγιναν 12. Πραγματικά πολύ λίγες... Δεν είμαι αιμοδότης, δεν έχω δώσει ποτέ αίμα, όμως διαβάζοντας το σχόλιο της "ilektra38" (23.4) όπου ανέφερε και την σπανιότητα της ομάδος αίματός της, προβληματίστηκα... έχοντας και εγώ μία κάπως σπάνια ομάδα αίματος (0+) ένιωσα άσχημα που τόσον καιρό δεν σκέφθηκα να προσφέρω ανθρωπιά και ζωή... ποτέ δεν είναι αργά... θα περιμένω νεώτερες ανακοινώσεις...

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι ίσως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί ένας κατάλογος, τον οποίο θα γνωρίζουν μόνον οι υπεύθυνοι του site (καθώς θα περιέχει προσωπικά δεδομένα) όπου τα μπορούσαν όσα μέλη μέλη-αιμοδότες επιθυμούν να αναφέρουν την ομάδα αίματος, περιοχή κατοικίας (έστω κατά προσέγγιση) και ένα κινητό τηλέφωνο, για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΑΠοτε δεν ειναι αργα για καποιον που ΘΕΛΕΙ να αρχισει να δινει αιμα.

Καθε υγιης ανθρωπος μπορει να δινει αφοβα αιμα τρεις-τεσσερις φορες τον χρονο , απο την ηλικια των 18 εως και των 63 ετων .

Β/ Ειμαι απολυτα συμφωνος σχετικα με το δευτερο σκελος της απαντησης σου , δεν γνωριζω ομως κατα ποσο ειναι εφικτο.
Υποσχομαι ομως να το ψαχουλεψω, και θα σας πω τι γινεται, και βεβαια αφου υπαρξει συνενοηση με τον και την weby.

Εγω ειμαι οργανωμενος αιμοδοτης απο την ηλικια των 19 ετων οπου εδωσα για πρωτη φορα αιμα (κατα λαθος) για τον πατερα ενος συναδελφου. Ανηκω σε εναν απο τους μεγαλυτερους συλλογους αιμοδοτων την : <ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ > και ειμαι γνωστης του θεματος τοσο της αιμοδοσιας η της δωρεας αιμοπεταλιων ,οσο και της γραφειοκρατιας περι προσωπικων δεδομενων , και δη για το συγκεκριμενο ,που ειναι κατι το οποιο δεν μπορει να φανταστει καποιος ποσο ΑΠΟΡΡΗΤΟ ειναι.
Ασχετα απο ολα αυτα βεβαια οι αναγκες σε αιμα της χωρας μας ειναι τεραστιες , και καλυπτονται μονον απο ανθρωπους σαν και εμας

Υ.Γ
Ειμαι ανοικτος για την επιλυση οιασδηποτε αποριας σας.

morelli

# 19 στην 1/5/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Σπανιες ομαδες...

Παράθεση:
Originally posted by Zelda

Παράθεση:
Originally posted by diamanto
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Κι εγώ την ίδια ομάδα αίματος έχω, Διαμάντω.Το πρόβλημα μ' εμάς, ξέρεις, είναι ότι μπορούμε να δώσουμε αίμα σε όλες τις ομάδες, αλλά παίρνουμε μόνο από τη δική μας.

Ναι, συμφωνώ με την αιμοδοσία, αν το επιτρέπει η σωματική υγεία του υποψήφιου αιμοδότη.

Τα τελευταια χρονια εχει αρχισει (και με μεγαλη επιτυχια ) η μεταγγιση σε οποιον χρειαζετε ,ΜΟΝΟΝ της δικης του ομαδας αιματος , για λογους που δεν μπορω να εξηγησω επειδη ειναι καθαρα επιστημονικοι.
Αυτο σημαινει οτι ΟΛΕΣ οι ομαδες αιματος εχουν την ιδια σπανιoτητα , αλλα και την ιδια ζητηση.

Tωρα στο αν καποιος δεν μπορει ,για διαφορους λογους υγειας να δωσει αιμα , να ειναι σιγουρος οτι την ιδια βοηθεια (η και περισσοτερη) μπορει να δωσει πειθοντας καποιο φιλο , συγγενη η γνωστο να αιμοδοτησει.

# 20 στην 1/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Η ανάγκη σε αίμα είναι ίδια ή σπάνιο ή όχι η ανάγκη είναι μεγάλη.
Όπως έχει πεί στο παρελθόν ο morelli είναι το μόνο πράγμα που δέν παράγεται,γιαυτό η δική μας προσφορά είναι επιβεβλημένη.
Μέσα στο Μαιο ένα Σάββατο πρέπει να μαζευτούμε για μία αιμοδοσία χωρίς προηγούμενο,έτσι για τό συνάνθρωπο.
Δίνω αίμα και αιμοπαιτάλια,από 18 χρονών είμαι Α(-) και όποτε με καλούν εφόσον μπορώ είμαι παρών,και είμαι μέλος σε ένα από τούς μεγαλύτερους συλλόγου σε προσφορά αίματος, και τόν πρώτο πανελλάδικά σε ΑΙΜΟΠΑΙΤΑΛΙΑ.Αυτό το παρών ας το δώσουμε όλοι(όσοι μπορούν,από θέμα υγείας!!!)στήν αιμοδοσία που θα γίνει.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.