Αναζητώντας τα αίτια
Αυτή τη στιγμή έχω τη γνώμη ότι οι γυναίκες είναι φοβερά εγωίστριες και δε βλέπουν πέρα απ'τη μύτη τους!
Δεκτός ο αντίλογος, παρακολουθήστε όμως το συλλογισμό μου.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι άκουσα από πολλές γυναίκες να υποστηρίζουν πως οι άντρες έχουν μεγάλη ανασφάλεια.
Δεκτή αυτή η γνώμη, μόνο που περιέχει δύο μελανά σημεία: 1) Μας βάει όλους στο ίδιο σακί 2) Είναι πολύ γενικόλογη και ασαφής
Ωστόσο, θα συμφωνήσω ότι όντως οι άντρες είμαστε ανασφαλείς και ειδικότερα είμαστε ανασφαλείς στις σχέσεις μας και στις συναναστροφές με το άλλο φύλο! (1)
Από την άλλη, παρατηρείται μεγάλη ανασφάλεια και στις γυναίκες(είμαι χάλια σήμερα[όλες οι κούκλες χάλια είναι κατά κάποιο τρόπο], οι άντρες θέλουν μόνο σεξ[αν και τελικά αυτό δεν υφίσταται στις περισσότερες περιπτώσεις], δεν έχω τι ρούχα να φορέσω[εν το μεταξύ είναι διαθέσιμος μισός οίκος μόδας], κουράζομαι πολύ[απ'το καθησιό] και άλλα πολλά..). Η διαφορά είναι ότι οι γυναίκες είναι ανασφαλείς με τον εαυτό τους.(2) Δε φοβούνται τόσο για το αν οι άνθωποι γύρω τους έχουν καλές προθέσεις, αλλά για το τι θα πούν οι άλλοι και για το αν αυτές είναι η όχι στην εντελεια(*).
Όλοι λοιπόν έχουν ανασφάλεια με το γυναικείο εσωτερικό κόσμο. Ουσιαστικά τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Είναι γεγονός πως οι γυναίκες σε γενικές γραμμές έχουν οτιδήποτε άλλο (ομορφιά, προσόντα, κατακτήσεις, όνειρα, φιλοδοξίες, χρήμα, αμάξια, ανθρώπους)εκτός από αξιοπιστία. Είναι λοιπόν θεμιτό να κατηγορείται το σύνολο του ανρικού πληθυσμού ότι θέλει μόνο σεξ, ότι δεν έχει αισθήματα και ότι έχει τεράστιο εγωισμό???
Εξάλλου, ένα άνθρωπο (μια γυναίκα) που δεν είναι σωστός/αξιόπιστός τι άλλο να τον κάνεις?(**) Δύο αξιόπιστοι άνθρωποι καταφέρνουν να έχουν μία ευτυχία (μέσα σε ανθρώπινα πάντα όρια) και καταφέρνουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο., που είναι και το ζητούμενο. Δύο άνθρωποι όμως, που ο ένας δεν είναι αξιόπιστος, ποτέ δε θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν τη σχέση τους παραπάνω από το σεξ και τα εγωιστικά παιχνίδια..
Άποψή μου είναι ,επίσης, ότι η διατυμπανιζόμενος ανδρικός εγωισμός δεν είναι παρά μία αντίδραση σε αυτό το καθεστώς αναξιοπιστίας. Μάλιστα, ο εγωισμός που κρύβεται στο μυαλό μια γυναίκας είναι εν δυνάμει πολύ ισχυρότερος, μόνο που δεν έχει περιθώρια να εκδηλωθεί..
(*) Πιστεύω ότι οι γυναίκες δε δίνουν βάση στις προθέσεις και στον άνθρωπο, αλλά στην εξωτερική εμφάνιση και κυρίως εξωτερική συμπεριφορά. Αυτό τελικά λειτουργεί μπουμερανκ, καθώς μια γυναίκα είναι σκληρή απέναντι σε σοβαρούς ανθρώπους και καταπληγώνεται με γελοίους..(έπειτα γίνεται ακόμη πιο εγωίστρια, ασχολείται περισσότερο με αυτά κοκ)
(**) Εδώ να πω πως ο έρωτας είναι δώρο θεού και όπως όλα τα δώρα του θεού, πρέπει να το δεχόμαστε με εκτίμηση(όχι αποστροφή), αλλά ταυτόχρονα να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς ως προς τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε.
Εν τέλει, δεν αποσκοπώ να υποβιβάσω το ασθενές φύλο με όλη αυτή την έκθεση ιδεών(εξάλλου δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες). Αυτό που θέλω είναι να εξομαλυνθούν τα πράγματα και επιτέλους κάθε γυναίκα να αρχίσει να κοιτάζει και λίγο μακρύτερα, να βλέπει τι επιδράσεις δημιουργούν οι πράξεις και συμπεριφορές της και πιο πέρα να μπορεί να ελέγχει τον "κακό της εαυτό", αποτρέποντας πολλούς ανθρώπους από το να πληγωθούν.
Όλα αυτά είναι προσωπικές μου θέσεις που σχημάτισα με όσα έπαθα, με όσα είδα και με την δική μου προσπάθεια...
Εκθέστε κι εσείς αυτά που πιστεύετε πάνω σ'αυτό το θέμα.
Καλή τύχη!
στα social media