Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Η ζήλεια !!!!!!!!!

Σελίδα : 1

ASXIMOSNo1

# 1 στις 28/4/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Ωραιόκαστρο
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 7
'Aρεσαν+: 0%

Η ζήλεια !!!

Πως μπορουμε να αντιμετωπισουμε την ζηλεια !!!!!????? Εχω παθει πλακα ειμαι σε μια σχεση εναμιση χρονο και με ζηλευει χωρις να εχω δωσει δικαιωμα ποτε μου αλλα λογω της δουλειας μου απο κει πιστευω οτι προερχεται η ζηλεια!!!!!!Εχω κανει τα παντα για να τις αποδειξω ποσο την αγαπαω αλλα απο τι καταλαβα η ζηλεια ειναι εγκεφαλικη !!!!!!!!Θελω να μου πειτε αν σας ετυχε αναλογη περιπτωση και φυσικα πως το αντιμετωπισατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν αντεχω η ζηλεια εχει ξεφυγει απο τα ορια λογικης helpppp....my .....friends..........
Περιμενω της απαντησεις σας!!!!!!!!!!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων
asximosno1 h γιαννης

****μετατροπή όλων των posts σε μικρά απο koyrsaros και λόγω νέου μέλους*****

ilektra38

# 2 στις 28/4/2004
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219
Κατά αρχήν.. να σε καλωσορίσω στην παρέα μας...

Ελπίζω με τα όσα πω εδώ, να μπορέσω να σε βοηθήσω κατά κάποιο τρόπο....

Πρώτα μια ερώτηση.... Εχετε ποτέ μιλήσει μεταξύ σας για αυτό το συναίσθημα, ας το πούμε, που βγάζει η σύντροφός σου?

Αν δεν έχει γίνει τέτοιου είδους συζήτηση προσπάθησε κάποια στιγμή να την κάνεις μαζί της.

Τώρα, όσον αφορά την ζήλεια...σε πληροφορώ ότι η ζήλεια δεν έχει λογική. Τουλάχιστον αυτός που την νοιώθει δεν μπορεί ποτέ μα ποτέ να σκεφτεί λογικά... όλα είναι μέσα στο μυαλό του μπερδεμένα.

Αν μιλάμε απλά για την λίγη ζήλεια ... δηλαδή το αλατοπίπερο μιας σχέσης... αυτό είναι κάτι απλό και τελείως ανώδυνο.

Αν όμως υπάρχει η παθολογική ζήλεια... τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα αρκετά σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα.

Είναι αφόρητο για κάποιον που το αντιμετωπίζει ακόμη και στην περίπτωση που πει: ... "ξέρεις θα πάω για τσιγάρα στο περίπτερο"... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω αγαπητέ AsximeNo1...

Αν νομίζεις ότι μπορείς να το αντέξεις αυτό... τότε πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά για να αντέχεις τις κάθε είδους "σκηνές" που θα παρουσιάζονται καθημερινά στην ζωή σου.

Κάποια τέτοια περίπτωση έτυχε πριν πολλά χρόνια και σε μένα... μόνο που ήταν τόσο ανίατη η ασθένειά του που δεν μπόρεσα ποτέ να την κάνω καλά... οπότε έδωσα και την λύση... του χωρισμού.

Προς θεού η γνώμη μου δεν είναι να την χωρίσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα...

Και προ πάντων μη σκεφτείς ότι και εκείνη από την μεριά της δεν βασανίζεται... είναι ένα σαράκι που την τρώει κάθε λεπτό...

Ας την δικαιολογήσουμε και λίγο... όχι όμως τόσο ώστε να καταστρέψει δύο ζωές...

Αν κάτω από συνθήκες συζήτησης δεν καταλάβει ότι αυτή και μόνο αγαπάς, αφού λες ότι της το αποδεικνύεις καθημερινά... τότε θα πρέπει να χτυπήσεις το κακό στην ρίζα του...

Γιατί σκέψου και αναλογίσου τι θα γίνει αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε οικογένεια... θα είναι ένα μαρτύριο καθημερινό για σένα αλλά και για εκείνη... ποτέ δεν θα είναι σίγουρη και εσύ ποτέ δεν θα νοιώσεις ελεύθερος... "Ελεύθερος" όμως με την σωστή έννοια... ψυχικά ελεύθερος...

Κάθε κίνησή σου θα είναι για εκείνη ύποπτη... θα πρέπει να απολογίσαι και να δίνεις αναφορά για το που, πως, πότε και γιατί....

Αν εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό... τότε διατείρησε την σχέση σου... Αλλά αν όντως αυτό είναι που σε πνίγει... καλά θα κάνεις να δώσεις ένα τέλος...

Υ.Γ. Να επισημάνω ότι η παθολογική ζήλεια... είναι ανίατη...

Φιλικά ilektra38....
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**

# 3 στις 28/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Νομιζω πως η ζηλεια ειναι καθαρα θεμα ανασφαλειας.
Αν δεν εχεις δωσει δικαιωματα ισως απο προηγουμενη σχεση να εχει ασχημη εμπειρια η (που ειναι και το πιο πιθανο) δεν τη δινεις τη καταλληλη προσοχη που θελει.
Συνηθως εσεις οι αντρες βαζετε τη δουλεια πανω απ ολα ενω εμεις θελουμε να ειμαστε εμεις στη κορυφη.
Παντως να ξερεις πως και γι αυτην ειναι πολυ δυσκολο γιατι κι αυτη υποφερει και ειναι πολυ ψυχοφθορο.
Δειξε λιγη κατανοηση και τρυφεροτητα και να δεις που θα αλλαξει.Στειλε λουλουδακια σε ανυποπτο χρονο κανε ευχαριστες εκλπηξεις με μικροδωρακια και κυριως αγκαλιασε την με κατανοηση.

ASXIMOSNo1

# 4 στις 28/4/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος

Η ζηλειααα...

Τωρα με κανες κουρελι ηλεκτρα !!!Της το εχω πει χιλλιαδες φορες οτι δεν πρεπει να ζηλευει και οτι μονο εκεινη αγαπαω αλλα κανει ακριβως αυτα που λες οπου και να παω μου κανει ανακριση ψαχνει τα ρουχα μου μηπως βρει κατι το υποπτο και πολλα αλλα δεν μπορω να χωρισω την αγαπαω αλλα ρε γαμωτο δεν μπορει .....θα υπαρχει μια λυση!!!!!!!!!!!!!!!
Σε ευχαριστω για την απαντηση

με εκτιμηση και σεβασμο

asximosno1 h γιαννης

ASXIMOSNo1

# 5 στις 28/4/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος

Η ζηλειααα...

Καλη μου συμπολιτισσα σαλονικια εχω κανει αυτα που λες και πολλα παραπανω εχω φτασει σε σημειο πλεον να μην κανω εκπομπες στο ραδιοφωνο για να τις αποδειξω ποσο την αγαπω επειδη αυτη μου το ζηταει εχω δοκιμασει τα παντα αλλα οταν ακουει να κανω εκπομπη στο ραδιοφωνο οπου ειναι λογικο ακομα και στον αερα να στην πεφτουν καποιες και οτι εσυ εκεινη την ωρα κανεις απλα την δουλεια σου και προσπαθεις να της κλεισεις με ωραιο τροπο μην τυχον με ακουει η κοπελα μου και παλι εχουμε φασαριες δεν μπορει να ξεχωρισει την δουλεια απο την σχεση!!!!!!!!!!!Πως μπορω να το αντιμετοπισω !!!!!!!!!!!!

ilektra38

# 6 στις 28/4/2004
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Νέα Πέραμος
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.219
Θα μπορούσα αγαπητέ AsximeNo1... να γράφω ατελείωτα τα όσα έχει κάνει το ταίρι σου αλλά και τι ακριβώς σου λέει κάθε φορά... τόσο καλά τα έχω βιώσει... μόνο που φοβούμαι ότι θα γινόμουν κουραστική...

Τέλος πάντων... υπάρχει κάποια λύση... ίσως λίγο extreme... αλλά αν πιάσει ίσως τότε καταλάβει, πως αυτό που κάνει στην σχέση σας είναι παράλογο...

Εγώ είχα προσπαθήσει πριν δώσω την λύση του χωρισμού, μα όπως ξέρεις και θα έχεις καταλάβει οι άνθρωποι με παθολογική ζήλεια... είναι οι πιο καχύποπτοι του πλανήτη...

Προσωπικά δεν ζηλεύω... να λοιπόν τι είχα αποφασίσει να κάνω για να δώσω στο τότε σύντροφό μου να καταλάβει το λάθος του...

Αρχησα σιγά - σιγά να κάνω διάφορα μικροπράγματα όπως εκείνος... όχι στον ίδιο βαθμό φυσικά.

Επερνα τηλέφωνο σε ανύποπτο χρόνο και τον ρωτούσα... "που είσαι? τι κάνεις τώρα? είσαι στην δουλειά? αα! και που θα πας μετά?" Και διάφορα άλλα τέτοια...

Εκανα δηλ. κάτι σαν ανάκριση μικρού βεβαίως βαθμού... αυτό βέβαια σε καθημερινή βάση...

Από ότι μου είχε πει και ο ίδιος... αν δεν υποπτευόταν την αλλαγή μου αυτή, εφ'όσον δεν ήταν του χαρακτήρα μου, το πείραμα θα είχε πετύχει...

Μήπως λοιπόν, κάνεις κάτι έτσι? Και μην αρχήσεις απότομα...

Λένε : "φωτιά στην φωτιά"...

Ισως λοιπόν... την σβήσουμε έτσι...

Ολο αυτό το πείραμα θα είναι για καλό σκοπό λοιπόν... δεν θα κάνεις κάτι για να την ξεγελάσεις ή να την κοροϊδέψεις...

Φιλικά ilektra38...
**#το σεξ χωρίς αγάπη δεν αξίζει !!! Αλλά και μόνο αυτό είναι άλλη μια εμπειρία !!! Εγώ δε θέλω άλλες εμπειρίες!! Αρκούν!!!#**

ASXIMOSNo1

# 7 στις 28/4/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος

Η ζηλειααα...

Σευχαριστω ηλεκτρα μου θα το δοκιμασω γιατι απο τι φαινεται ισως ειναι η μοναδικη λυση και οτι γινει !!!Την αγαπαω και δεν θελω να την χασω!!!!!!!
σευχαριστω καλη μου ηλεκτρα

φιλικα παντα και με σεβασμο
asximosno1 h γιαννης

evans

# 8 στις 28/4/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Η ζηλια ειναι χαρακτηριστικο αδυναμων ατομων και ενδειξη ανασφαλειας.
Κι εγω λογω δουλειας ειχα αυτο το προβλημα με την πρωην γυναικα μου και μαλιστα πολυ πιο σοβαρο σε σχεση με την δικη σου περιπτωση.....το live ειναι ποιο δυσκολο....
ΟΜΩΣ μετα απο συζητησεις και αφου της εδωσα να καταλαβει την ιδιαιτεροτητα της δουλειας μου μαζι φυσικα με την επιβεβαιωση των συναισθηματων μου για κεινη ...ειχαμε τελικα καποια αισθητα αποτελεσματα...
Δωσε της την σιγουρια οτι εισαι δικος της και ολα θα αλλαξουν....

lactaki

# 9 στις 28/4/2004
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 1.317

Αγαπητέ γιάννη...

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον τίτλο του θεματός σου μπήκα μέσα αποφασισμένη γι ακόμα μια φορά να δικαιολογήσω κάποιον ζηλιάρη-ζηλιάρα γιατί κι εμείς άνθρωποι του Θεού είμαστε!!
Διαβάζοντας όμως τα όσα γράφεις μου σηκώθηκε η τρίχα! Κι εγώ που νόμιζα ότι είμαι μια τρελή ζηλιάρα αισθάνθηκα σαν νήπιο στο σχολείο της ζήλιας και η κοπέλα σου να έχει πάρει ήδη το μαστερ!

Δεν είναι ούτε καμιά πρόσφατη σχέση ούτε μου φαίνεσαι αδιάφορος για να βρω μία δικαιολογία να ξετρυπώσω.
Προς τι τόση ανασφάλεια; Το πρόβλημα για μένα εντοπίζεται πάνω στον ίδιο τον άνθρωπο που ζηλεύει τόσο. Μήπως δεν αισθάνεται αυτή καλά με τον εαυτό της; Μήπως έχει τίποτα κακά προηγούμενα;
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν μου φαίνεται ένδειξη αγάπης αλλά ψύχωση.

Κι εσύ λες ότι την αγαπάς και το πιστεύω αφού ανέχεσαι τόση ζήλια απ αυτήν. Όμως για πόσο θα αντέχεις; Η ζήλια σε σωστές δόσεις νοστιμίζει την σχέση και σε υπερβολή την στραγγαλίζει.

Μην σταματάς τις δραστηριότητες της ζωής σου για να αποδείξεις κάτι, δείχνε της απλά καθημερινά την αγάπη σου όσο μπορείς, η αγάπη είναι δυνατό φάρμακο.

Αλήθεια εσύ της δείχνεις καθόλου ζήλια; Λίγη ζηλίτσα δεν είναι κακή.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και η κοπέλα να βρει την ηρεμία της, γιατί αυτός που ζηλεύει τόσο παθολογικά τον εαυτό του τρώει περισσότερο- και κατ επέκτασην να την βρεις κι εσύ!!
Η ζωή έχει μεγάλη φαντασία.

antoulina

# 10 στις 28/4/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Νίκαια
Απαντήσεις: 119

αχ αυτη η ζηλια!!!

Εγω παλι........ θα συμφωνουσα απολυτα με αυτο που σου ειπε η φιλη μας η ηλεκτρα...... κανε και συ το ιδιο.

Προσπαθησε να δειξεις ποσο ενοχλητικο ειναι αυτο που κανει...και ειδικα απο τη στιγμη που της εξηγεις και φυσικα της δειχνεις οτι την αγαπας δεν εχει λογο να στα κανει ολα αυτα!!

Τωρα απο κει και περα ειναι...θεμα χαρακτηρα και φυσικα περισσοτερο οφειλεται σε αρρωστιμενη ζηλια

Φυσικα αν και εκεινη αγαπαει αναλογως...οπως και συ θα επρεπε να καταλαβει και να τα κατανοησει ολα αυτα στο μυαλο της....
γιατι απ΄οτι φανταζομαι και με βαση .... παρομοιου περιστατικου απο προσωπικη εμπειρια ολη αυτη η ζηλια προκαλει...πολλες φασαριες............και λογια τα οποια τα ΣΙΧΕΝΟΜΑΙ!!!!

Γιατι λοιπον να χαλατε τη ζαχαρενια σας!!!!

Αλλα και απο την αλλη αγαπα τον πλησιον σου με τα ελλατωματα του!!!

Σκεψου ομως για μια στιγμη..............ως ποτε θα γινονται ολα αυτα τα σκηνικα ζηλιας........;;;;;;;

koyrsaros

# 11 στις 29/4/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Nα με συγχωρέσετε για την παρέμβαση αλλά θα παρακαλούσα να κάνετε αναζήτηση θεμάτων πριν την εισαγωγή νέων. Το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει στο φόρουμ πολλές φορές και σε ποικίλες μορφές και λόγω των απαντήσεων που έχει πάρει μέχρι τώρα θα παραμείνει ως έχει. Και για μια ακόμη φορά γράφετε με μικρά γράμματα...Ελεος πια !!!
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

ASXIMOSNo1

# 12 στις 29/4/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος

Η ζηλειααα...

****Το κέιμενο διαγράφηκε διότι δεν ήταν σύμφωνα με τους όρους του σχέσεις.*****

Giabbass

# 13 στις 29/4/2004
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ιλιον
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 617
Έκανες τα πάντα? Με ούλτρεξ λούστηκες? Πλάκα κάνω βρε Γιάννη.

Πρώτον...για να σε βοηθήσουμε πρέπει να μάθεις να γράφεις με μικρά....τα κεφαλαία γεννούν τη ζήλεια...

Δεύτερον, μη θυσιάζεις τίποτε από τις δραστηριότητές σου για τη ζήλεια της.

Τρίτον, μην την αφήνεις να θυσιάζει τίποτε από τις δραστηριότητές της...για τη ζήλεια της (ξέρω τί λέω και αυτή ξέρει αν το σκεφτείς θα δει ότι έχω δίκιο)

Τέταρτον, φίλε μου εδώ θα μιλήσω λίγο σκληρά....ζηλεύουμε την εικόνα του αγαπημένου μας, όταν τον σκεφτόμαστε να ασχολείται με άλλους ανθρώπους εκτός από εμάς. Είναι κάτι βαθύτερο από μια ανασφάλεια σχέσης...είναι η ανασφάλεια που κουβαλάμε μέσα μας σαν άτομα...

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν συνταγές...κάποια πράγματα λειτούργησαν για τον έναν, κάποια για τον άλλον, και τα ίδια αυτά δεν λειτούργησαν για άλλες περιπτώσεις.

Η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά...η ζήλεια τυφλώνει όταν είναι σε αυτό το βαθμό.

Υπάρχει κάτι βαθύτερο φίλε μου και αυτό θα πρέπει να το εξετάσεις, να τη βοηθήσεις να το βρει, γιατί είναι μέσα της...δεν έχεις καμία σχέση εσύ με αυτό...εσύ είσαι μόνο η αφορμή...

Πίστεψέ με...ξέρω κι εγώ κάτι

Η ζήλεια χωρίζει το έχω δει αυτό το έργο πολλές φορές....δυστυχώς δεν ενώνει, ιδιαίτερα όταν είναι σε μεγάλο βαθμό και παθολογικό. Ακόμη και μέσα σε ένα γάμο αν ζήσει κανείς έτσι η ζήλεια χωρίζει τα πρόσωπα της οικογένειας και δημιουργεί δυστυχισμένους ανθρώπους...
ωινε δαρκ σεα

RRRLGB

# 14 στις 29/4/2004
author
Ανδρας / 47 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Δραπετσώνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 203
Το κείμενο διεγράφη γιατί ήταν αντιγραφή προτάσεων απο την πιο πάνω απάντηση του μέλους ilektra38.

LE-27

# 15 στις 29/4/2004
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Φθιώτιδας / Λαμία
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 81
Επειδή μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση σου λέω ότι η παθολογική ζήλια δεν γιατρεύεται με τίποτα.
Στην αρχή που τον ήθελα το άντεχα αυτό, αλλά κάποια στιγμή με κούρασε ψυχολογικά να αποδεικνύω ότι δεν κάνω κάτι "πονηρό" ώστε να με υποπτεύεται. Έτσι τον χώρισα και ησύχασα.
Η παθολογική ζήλια ξεκινάει από ανασφάλεια και από κόμπλεξ. Αν το ίδιο το άτομο δεν καταφέρει να τα αποβάλλει αυτά τότε ο σύντροφός του δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, παρά να υπομένει. Όσο αντέχει βέβαια ο καθένας.
Καλό κουράγιο.

# 16 στις 29/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Φιλτατε Ιωαννη...
Της ....αναληψεως οσο ειναι καιρος!!!
Προκειται περι ανιατης ασθενειας.Μην ξεγιελιεσαι αν ...για λιγο καιρο ξαποσταινει.
Παντοτε....ερχεται στην επιφανεια...και ξανα προς τη δοξα τραβα!
Τι θα πει λιγη ζηλεια κανει καλο στη σχεση!
Σχεση ειναι αυτη να εισαι διαρκως στην τσιτα μην κανεις ή πεις κατι και επακολουθησει η "ναυμαχια της Κουλουρης"?
Συμβουλη με το χερι στην καρδια απο εναν ....παθοντα!

# 17 στις 29/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Η ζηλεια ειναι μια παθολογικη αρρωστια στους ανθρωπους που δεν γιατρευεται με τιποτα αγαπητε ΑΣΧΗΜΕ!
Οταν ζηλευει καποιος παθολογικα δεν καταλαβαινει τιποτα, πλαθει ιστοριες με το μυαλο του, βρισκει αιτιες να ζηλευει να κανει δυσκολη την σχεση του, τα βαζει με τους παντες και τα παντα.
Σκεψου πριν κανεις οτιδηποτε.
Αν μπορεις να επιβιωσεις με τετοιο ατομο!!
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.