Γυναίκα / 48 / Παντρεμένη
Ν. Θεσσαλονίκης / Πολίχνη
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 19
'Aρεσαν+: 0%
Ποιες γυναίκες λέγονται καπάτσες?
Γεια σε ολους!!!
οι φιλες μου και εγω εχουμε μια απορια!!!ποιες γυναικες ονομαζοντε καπατσες?Τι ειναι αυτο που τις διακρινει?γεννιουντε καπατσες ή γινοντε στην πορεια της ζωης?
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
Καπάτσες είναι αυτές οι γυναίκες οι οποίες κάνουν τους άντρες να τρέχουν απο πίσω τους,τους κάνουν ό,τι θέλουν,τους βάζουν στο "βρακύ" τους,που θα λέγε και η γιαγιά μου..
Δεν ξέρω αν γεννιούνται ή γίνονται.Πάντως όλες μας λίγο πολύ θα θέλαμε να είμαστε καπάτσες με τον άντρα που αγαπάμε!
Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος...
Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...
# 3
στις 4/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Αν δε κανω λαθος καπατσα λεγεται η γυναικα που κανει αυτο που θελει χωρις ενδοιασμους....
Που οτι θελει και βαζει στοχο το καταφερνει...με το ετσι θελω.
Κι αυτο δεν εχει να κανει μονο με αντρες...
Κι οπως λεει και ο λαικος μας βαρδος: Ο ανθρωπος γεννιεται δε γινεται......
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Νίκαια
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 119
Καπατσες.............
χμ!!!ναι εγω παλι νομιζω οτι ολες μας λιγο πολυ ειμαστε καπατσες!!
Μη ξεχναμε οτι η γυναικα εβαλε το διαολο στο μπουκαλι!!
Απλα αλλες λογο συνθηκων η μαλλον καλυτερα επειδη εχουν πεισμα και εγωισμο..... καταφερνουν κανουν και περνουν αυτο που θελουν!!
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 90
Εκείνο που θα ήθελα να προσθέσω στα παραπάνω είναι ότι πολλές φορές ο χαρακτηρισμός αυτός για μια γυναίκα είναι μάλλον αρνητικής χροιάς. Δηλώνει μια γυναίκα η οποία μεταχειρίζεται τους γύρω της χωρίς ενδοιασμούς ή ηθικές αναστολές και ιδιαίτερα τους άντρες προκειμένου να κάνει οτιδήποτε για το συμφέρον της.
Άλλο να έχεις πρότυπο μια δυναμική γυναίκα, που ό,τι βάζει στόχο το πετυχαίνει με την προσωπικότητά της, την ισχυρή της θέληση χρησιμοποιώντας θεμιτά μέσα, τότε όλοι τη θαυμάζουν και την παραδέχονται.
Δεν έχει νόημα να μεταχειρίζεσαι τους άλλους για να πετύχεις αυτό που θέλεις γιατί είναι αρκετά επιφανειακό και το αποτέλεσμα είναι κάποιος να βρεθεί και να προσγειώσει τις αχαλίνωτες προσδοκίες της "καπατσοσίνης" μιας γυναίκας, και πολλές φορές η ζωή έχει αποδείξει ότι τέτοια προσγείωση είναι ανώμαλη και επώδυνη!!!!
Ανδρας / 62 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Φιλαδέλφεια
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 124
Το κείμενο διαγράφηκε διότι δεν ήταν σύμφωνα με τους όρους του Σχέσεις
Γυναίκα / 47 / Ελεύθερη
Ν. Φθιώτιδας / Λαμία
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 20
Αυτές που κάνουν αθόρυβα τη δουλειά τους και το καλύτερο από όλα αφήνουν όλους ευχαριστημένους!γάτες οι κυρίες!και μάλιστα από κούνια!
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
O λαός κάποτε ονόμαζε καπάτσες τις γυναίκες που με διάφορα τεχνάσματα και πονηριές κατόρθωναν από τα χαμηλά ν' ανεβούν στα ψηλά, με βασικό σκοπό το γάμο με ευκατάστατο κύριο και κοινωνικά αναγνωρισμένο.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Σμύρνη
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 167
Καπάτσες.
Καπάτσα γυναίκα, οπωσδήποτε δεν είναι αυτή που λέει τι θέλει! Συνήθως λέει αυτό που θέλει να ακούσει ο άλλος προκειμένου να περάσει το δικό της.
Όσον αφορά την καπάτσα γυναίκα με τους άντρες, συνήθως στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μια κρυφο-κατίνα, που ο μοναδικός σκοπός της ζωής της είναι να τυλίξει έναν πλούσιο και οπωσδήποτε βλάκα άντρα, έτσι ώστε να μπορέσει να παχύνει με την ησυχία της κατά την διάρκεια του γάμου, να βάφει τα νύχια της να μουρμουράει συνέχεια με έντονη εριστική φωνή μέσα στο σπίτι και να έχει για αυτί το ακουστικό "Ετσι που λες καλή μου, του είπα, αν δεν μου πάρει το σύνθετο, θα τον χωρίσω και θα απαιτήσω μια διατροφή διπλάσσια από το μπόι του! Που θα με πει εμένα χοντρή!"
# 10
στις 4/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by SALONIKIA
Αν δε κανω λαθος καπατσα λεγεται η γυναικα που κανει αυτο που θελει χωρις ενδοιασμους....
Που οτι θελει και βαζει στοχο το καταφερνει...με το ετσι θελω.
Κι αυτο δεν εχει να κανει μονο με αντρες...
Κι οπως λεει και ο λαικος μας βαρδος: Ο ανθρωπος γεννιεται δε γινεται......
Συμφωνώ απόλυτα!!!
Ακριβώς αυτό σημαίνει,αγαπητή φίλη!!!
Και,σίγουρα,αυτό το χάρισμα δεν αποκτιέται με το καιρό!!!Ή το χεις ή δεν το χεις από τη φύση σου!!!

# 11
στις 4/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ορισμος της καπατσας γυναικας!!
Αυτη που περναει το νερο κατω απο τα αχυρα!
Αυτη που "πεταλωνει ψυλλο"!!
Που "τον πιανει μαλλι και τον βγαζει...πουλοβερ"!
Που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελλες!!
Που θελει υποτακτικους και χειροκροτητες!!
Η μεγαλειοτατη ...κατινα!!!
Δοξαστε την!!!
# 12
στις 4/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Καπατσα γυναικα!!!
Για μενα σημαινει εξυπνη γυναικα που ξερει να ελισσεται στις διαφορες καταστασεις που αντιμετωπιζει, να καταφερνει αυτο που θελει παντα να εχει το τσαγανο να μπορει να ανταπεξερχεται των δυσκολιων της...
# 13
στις 4/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Καπάτσα είναι η γυναίκα που έχει το πάνω χέρι σε όλα.
Αυτή που, ότι βάλει στο μυαλό της, θα το καταφέρει, άσχετα με τι τρόπο (θεμιτό ή αθέμιτο).
Αυτή που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πάντα σε οτιδήποτε.
Ο τύπος της γυναίκας αυτής γεννιέται κατά τη γνώμη μου, δεν γίνεται.
Ανδρας / 73 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 71
Ναι στις ξύπνιες γυναίκες...
Μακρυά από καπάτσες...
Γυναίκα / 49 / Παντρεμένη
Ν. Τρικάλων / Τρίκαλα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 18
Παράθεση:
Originally posted by rosa_
Αυτές που κάνουν αθόρυβα τη δουλειά τους και το καλύτερο από όλα αφήνουν όλους ευχαριστημένους!γάτες οι κυρίες!και μάλιστα από κούνια!
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου rosa.έγραψες πραγματικά ότι ακριβώς είχα στο μυαλό μου.
Συγκεκριμένα προχθές είχα μια κουβέντα με τον άντρα μου,για τέτοιου είδους περιπτώσεις.Ε μα πόσο καπάτσα να είμαι εγώ τελος πάντων αφού το στόμα μου δεν μπορώ να το κλείσω ποτέ,παραείμαι εκφραστική.
Βέβαια δεν μου αρέσει αυτός ο τύπος γυναίκας,αλλά μερικές φορές το ζηλεύω.Αλλά κατά κάποιον τρόπο φταίνε και οι άντρες βρε παιδιά,αφού πάντα πέφτουν θύματα μιας καπάτσας γυναίκας η οποία ξέρει πολύ καλά ν'ακούει,να μην διαμαρτύρεται για τίποτα,να του πηγαίνει τις παντόφλες στο κρεβάτι,να του μαγειρεύει πέντε φαγητά τη μέρα,να του μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη μητέρα του.κ.τ.λ. και μετά ερχόμαστε εμείς που δεν τους καταλαβαίνουμε,που γκρινιάζουμε,που τυχαίνει να έχουμε διαφορετική άποψη από τη δική τους,κ.α
και ρωτάω τώρα όλους τους άντρες,είναι κακό που μια γυναίκα είναι ειλικρινής κ εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη της
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Χμ ....εκεινες που με τον τροπο συμπεριφορας τους με απομακρυνουν ολοενα απο κοντα τους και που εισπρατουν τελικα την παγερη μου αδιαφορια (ασυνειδητα... )
Δειγμα γυναικας που ξερει τα φυσικα της χαρισματα βελτιωνοντας τροπους και διπλωματια με απωτερο σκοπο....ιδιοτελεις στοχους!
...κατι που δεν μου αρεσει κασολου
# 17
στις 5/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by aegean_sea
Ορισμος της καπατσας γυναικας!!
Αυτη που περναει το νερο κατω απο τα αχυρα!
Αυτη που "πεταλωνει ψυλλο"!!
Που "τον πιανει μαλλι και τον βγαζει...πουλοβερ"!
Που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελλες!!
Που θελει υποτακτικους και χειροκροτητες!!
Η μεγαλειοτατη ...κατινα!!!
Δοξαστε την!!!
Προφανώς,έχεις μπερδέψει τη καπάτσα γυναίκα με τη ψεύτρα,ανασφαλή και κουτοπόνηρη!!!Καμμία σχέση!!!!!
# 18
στις 5/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by diamanto
Καπατσα γυναικα!!!
Για μενα σημαινει εξυπνη γυναικα που ξερει να ελισσεται στις διαφορες καταστασεις που αντιμετωπιζει, να καταφερνει αυτο που θελει παντα να εχει το τσαγανο να μπορει να ανταπεξερχεται των δυσκολιων της...
Να μου ζήσεις,αγαπημένη μου Διαμαντουλίνα!!!Όπως τα λες είναι!!!

Πολλά φιλάκια!!!!
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
Καπάτσα είναι η δραστήρια, δυναμική γυναίκα που έχει την εξυπνάδα και την ευελιξία να χειρίζεται δύσκολες ή λεπτές καταστάσεις.
Η ίδια λέξη χρησιμοποιείται και για άντρες.
Η καπάτσα ή ο καπάτσος μπορεί να χρησιμοποιήσει το χάρισμα αυτό είτε για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής είτε για να εκμεταλλευτεί άλλους ανθρώπους. Εξαρτάται από το χαρακτήρα του και τις αξίες του.
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...
# 20
στις 5/5/2004
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Συνήθως η καπάτσα δεν είναι <<θηλυκό>>,είναι απλώς γυναίκα .Ελίσσεται ενίοτε ύπουλα, θέλοντας να πετύχει το σκοπό της.
Δεν έχει προσωπικότητα αλλά μοναδικός σκοπός της είναι το ατομικό της συμφέρον, που συνήθως το πετυχαίνει με πλάγιο και δόλιο τρόπο.
Σπάνια είναι αγαπητή άσχετα αν της δείχνουν το αντίθετο. Περνώντας τα χρόνια βιώνει την απομόνωση και εκεί καταρρέει .
στα social media