Παράθεση:
Originally posted by achinos
Μ @ λ @ κ@ ς...ήθελα να πω...
Παράθεση:
Originally posted by KLELIA22
Στατιστικά, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κακοποιήσουν συναισθηματικά, ενώ όχι άδικα, η συναισθηματική κακοποίηση θεωρείται "βουβή" καθώς είναι δύσκολο το θύμα να βρει απτές αποδείξεις για το πρόβλημά του.
1) Σε κάνει να νιώθεις ανάξιος/α.
2) Σε κάνει να θέλεις να προσέχεις και την παραμικρή λέξη σου ή πράξη σου, γιατί θυμώνει και προσβάλλεται εύκολα.
3) Υποτιμά την αξία σου, σε εξευτελίζει, θίγει την αξιοπρέπειά σου, σε χαρακτηρίζει με άσχημα επίθετα.
4) Αδιαφορεί για ό,τι εσύ βρίσκεις σημαντικό αγνοώντας τα συναισθήματά σου. Όταν μιλάς, συστηματικά σε διακόπτει, αλλάζει θέμα ή τραγουδά αδιάφορα.
5) Σε απειλεί και σε τρομοκρατεί πως θα σε παρατήσει ή θα σε πληγώσει.
6) Σου ζητά να κάνεις δυσάρεστες ή ταπεινωτικές πράξεις.
7) Σε απομονώνει από φίλους και συγγενείς.
8) Σου περιορίζει την ελευθερία στο ελάχιστο ή τελείως.
9) Σε υποχρεώνει να δεχτείς ιδέες και συμπεριφορές που αντιτίθενται στους νόμους.
10) Σε χρησιμοποιεί για δικό του/της συμφέρον.
υγ υποσυνειδητα... το θυμα διαιωνιζει τη συμπεριφορα που διδαχτηκε....
και σε καποιους αλλους... ή ακομη ακομη..και στο θυτη-δασκαλο του.....
φαυλος κυκλος...
Παράθεση:
Originally posted by greysanatomy
Είμαστε στην ίδια ηλικία και αντιμετωπίζουμε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα .Θεωρώ τώρα πια ότι
Το πρόβλημα το δημιούργησα εγώ από την αρχή γιατί ικανοποιούσε πάντα τα θέλω του και ποτέ τα δικά μου.Ξέρεις τι λέει μια γνωστή παροιμία παιδί και γουρούνι όπως το μάθεις!Τώρα όμως άλλαξαν τα δεδομένα αν θέλει το παλικάρι μου να φύγει από το κρεβάτι στο καλό εγώ δε βολεύομαι στον καναπέ! Αν θέλει να κρατάει μούτρα για εβδομάδες καλώς κάποια στιγμή θα του περάσουν και εν το μεταξύ εγώ περνάω καλά και αυτός νευριάζει ακόμα περισσότερο.
Ξυπνά στάσου στα πόδια σου κανείς δε θα σου δώσει μεγαλύτερα σου χρόνια πίσω!;-)
Παράθεση:
Στατιστικά, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κακοποιήσουν συναισθηματικά, ενώ όχι άδικα, η συναισθηματική κακοποίηση θεωρείται "βουβή" καθώς είναι δύσκολο το θύμα να βρει απτές αποδείξεις για το πρόβλημά του.
1) Σε κάνει να νιώθεις ανάξιος/α.
2) Σε κάνει να θέλεις να προσέχεις και την παραμικρή λέξη σου ή πράξη σου, γιατί θυμώνει και προσβάλλεται εύκολα.
3) Υποτιμά την αξία σου, σε εξευτελίζει, θίγει την αξιοπρέπειά σου, σε χαρακτηρίζει με άσχημα επίθετα.
4) Αδιαφορεί για ό,τι εσύ βρίσκεις σημαντικό αγνοώντας τα συναισθήματά σου. Όταν μιλάς, συστηματικά σε διακόπτει, αλλάζει θέμα ή τραγουδά αδιάφορα.
5) Σε απειλεί και σε τρομοκρατεί πως θα σε παρατήσει ή θα σε πληγώσει.
7) Σε απομονώνει από φίλους και συγγενείς.
8) Σου περιορίζει την ελευθερία στο ελάχιστο ή τελείως.
9) Σε υποχρεώνει να δεχτείς ιδέες και συμπεριφορές που αντιτίθενται στους νόμους.
10) Σε χρησιμοποιεί για δικό του/της συμφέρον.
υγ υποσυνειδητα... το θυμα διαιωνιζει τη συμπεριφορα που διδαχτηκε....
και σε καποιους αλλους... ή ακομη ακομη..και στο θυτη-δασκαλο του.....
φαυλος κυκλος...
Παράθεση:
Originally posted by POYLAKI-TSIOU
Παράθεση:
Ομως θα ηθελα (αν γινεται) μία εξήγηση για το 6 και το 9![]()
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
δεν ειναι δικα μου λογια...
και σφαλμα μου.... που δεν παρεθεσα την πηγη... απ'οπου αλιευσα... τον δεκαλογο...
ετσι οπως αντιλαμβανομαι εγω το κειμενο λοιπον...
δυασαρεστη... συμπεριφορα... μπορει να ειναι.... και η υποχρεωτικη συναναστροφη με ανθρωπους...
που δεν σου αρεσει η παρεα τους....ή η ενασχοληση με υποθεσεις... που σε θλιβουν.... ή δεν σε αφορυν...
ταπεινωτικη και παρανομη.... η εξωθηση... στη πορνεια π. χ....
τοσα κοριτσια απο αλλες χωρες.... το υφιστανται.... καθημερινα...
αν και υπαρχει και "νομιμη" ταπεινωση.....
η εμμεση καταπιεση.... δια μεσω των ενοχων.. να κανει σεξ ... μαζι του.....
( βασικα... δεν κανει... απλα αυτος "αδειαζει" και φευγει )
Παράθεση:
Ας μιλάμε για την πλειοψηφία και οχι για λιγες περιπτωσεις που ισως μάς αφορούν παρακαλώ.
στα social media