καθαρές εξηγήσεις ...
Δε μου κάνει εντύπωση πίστεψέ με. Εδώ από απόσταση μπορούν να επηρεάζουν όχι και να ζείτε κοντά. . . Το χειρότερο πράγμα που γίνεται είναι ο ψυχολογικός πόλεμος βάσει του οποίου προσπαθούν να συγκινήσουν τον γιο τους και να τον "φέρουν στα νερά τους". Δυο Πράγματα μπορεί να συμβούν : 1. Ο σύζυγος να υποχωρεί συνεχώς από "σεβασμό" προς τους γονείς του και να τα καταπίνει όλα (γιατί μη νομίζεις πως υποχωρεί από ευχαρίστηση) και υπομένει και 2. Ο σύζυγος κπ στιγμή μπορεί να αντιδράσει βίαια και ακραία. Και στις 2 περιπτώσεις ο σύζυγος είναι το θύμα.Από τη μια η φυσική του οικογένεια που τον μεγάλωσε και από την άλλη η γυναίκα της ζωής του που διάλεξε και που στεναχωριέται όταν οι γονείς του δεν αποδέχονται την επιλογή του . Ναι το ξέρω θα μου πεις "εγώ τι φταίω"; Θα σου πω ...Είσαι ο "εισβολέας" στη ζωή του γιού τους και είσαι για εκείνους εκείνη που διάλεξε ο γιος τους, δεν τους αρέσει να έχεις λόγο ,δεν τους αρέσει να κάνεις αυτό που πιστεύεις και νιώθουν πως τους βάζεις στην άκρη . Κατ' αρχήν το πρόβλημα είναι δικό τους αλλά και εσύ έχεις υποχρέωση να προφυλάξεις το γάμο σου. Φύγετε από το σπίτι ,αν νομίζεις πως αυτό θα βοηθήσει και προσπαθήσετε να ζήσετε κάπου αλλού και ξεκίνα από την αρχή. Όμως, ό,τι και αν κάνεις μην νομίζεις πως καθάρισες μαζί τους. Αυτό θα τους εξαγριώσει ,μια και θα το πάρουν προσωπικά και θα γίνουν χειρότεροι. Δε θα τους αρέσει το σπίτι, θα βάζουν λόγια στον γιο τους για διάφορα πως πχ άφησε το σπίτι που το χτίσαν με ιδρώτα και πως έκαναν όνειρα να έχουν κοντά τα εγγόνια τους και εσείς οι αχάριστοι πήγατε σε ένα άλλο σπίτι,πως ο άντρας σου δεν τους σέβεται και δεν τους αγαπάει αρκετά γιατί εσύ τον κατάντησες σαν τα μούτρα σου κλπ κλπ. Δεν τους πιάνεις πουθενά. Προσωπικά, κάνω εξηγήσεις μαζί τους . Όταν πχ ο άντρας μου έκοψε το τσιγάρο , -εμμέσως και αμέσως με κατηγόρησαν πως είμαι υπεύθυνη για τα κιλά που πήρε και μου το λέγαν πότε απ' έξω απ΄έξω , πότε λέγαν στον άνδρα μου διάφορα πως δεν τον προσέχω αρκετά και τα γνωστά και πότε το έλεγαν κατάμουτρα. Ήμουν ακόμα φρέσκια νύφη και ντρεπόμουν να αντιμιλήσω (πιο πολύ για τον άνδρα μου) . Έτσι ,κάποια στιγμή που ήρθαν σπίτι μας και του την είπαν μπροστά μου πολύ χοντρά πως έχει παχύνει,πως είναι χάλια και πως του φτιάχνω παχυντικά φαγητά μάλλον και ότι όταν εκείνος όταν ήταν στα χέρια τους ήταν αδύνατος και κομψός και τώρα πάχυνε ...Λοιπόν, όποιος έχει κόψει το τσιγάρο ξέρει τί αγώνας γίνεται από τους πρωην καπνιστές να απαλλαγούν και πως "ξεσπάνε" συνήθως στο φαγητό για να μην καπνίσουν ,μέχρι να συνηθίσουν την απώλεια του τσιγάρου. Εμφανώς λοιπόν τα πεθερικά μου απαξίωσαν τελείως την προσπάθειά του ,που ήταν βαρύς καπνιστής 15 χρόνια και αντί να τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει να μην καπνίζει και έστω να του πουν "τρώγε αν μπορείς λιγότερο" ή "τρώγε τσίχλες ή φρούτα" τον κατηγόρησαν και εκείνον και εμένα ως υπεύθυνους του πρόσθετου πάχους του. Έ, αυτό ήταν!! έχασα την ψυχραιμία μου (γιατί είδα τον άνδρα μου να σκύβει το κεφάλι και να τρέμει από οργή που δε μπορούσε να μιλήσει "από σεβασμό" και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που έκανε όταν ζητούσε τσιγάρο).Μόλις το είδα και αυτό, πραγματικά εξαγριώθηκα και τους είπα σε αυστηρό αλλά ήρεμο ύφος τα κάτωθι: "Όποιος θέλει ,μας αποδέχεται όπως είμαστε. Σε όποιον δεν αρέσουμε , η πόρτα είναι ανοιχτή και ας πάει στο καλό για να μη μας βλέπει. Εγώ τον άνδρα μου τον αγαπώ είτε αδύνατο είτε χονδρό. " και τους έδειξα με το δάχτυλο την πόρτα. Ο άνδρας μου έμεινε με ανοικτό το στόμα. Τα πεθερικά μου , με κοίταζαν σα να με έβλεπαν για πρώτη φορά. Είχα θυμώσει πραγματικά και τότε είδα τον άνδρα μου σε πόσο δύσκολη θέση είχε έρθει αλλά διαγράφηκε στα χείλη του ένα αχνό χαμόγελο ικανοποίησης . Δε μπορούσε να μιλήσει κανείς. Τα πεθερικά μου θα θέλαν να πέσουν πάνω μου να με φάνε μα δε μπορούσαν . Τους είχε κοπεί η λαλιά. Τότε ο άνδρας μου είπε: "να μας αγαπάτε με τα καλά μας , τα κακά μας και τα όποια κιλά μας" και φυσικά τότε ακαριαία άλλαξαν το τροπάριο: "Εμείς, δεν έχουμε πρόβλημα, κάντε ό,τι θέλετε , δεν ανακατευόμαστε ,για το καλό σας μιλάμε και μη μας παρεξηγείτε κλπ κλπ κλπ" Τί θέλω να πω; Αντέδρασε!! ίσως όχι τόσο ακραία όσο εγώ αλλά αντέδρασε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ,για να μην παρεξηγηθεί η συμπεριφορά σου που ούτως ή άλλως θα παρεξηγηθεί. Μετά από λίγο καιρό,σε άσχετη φάση, παραπονέθηκαν στον άνδρα μου πως τους έδιωξα εκείνη την ημέρα από το σπίτι αλλά επειδή ήταν παρών έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ,πράγμα που δεν τους ικανοποίησε καθόλου , μα καθόλου αλλά δε μπορούσαν να πουν και άλλα ψέματα μπροστά του μια και σ' ό,τι ειπώθηκε ήταν παρών ο άνδρας μου αψευδής μάρτυς. Και φυσικά αυτό δε μου το συγχωρούν ποτέ. Προσπαθώ να μην κοντράρομαι μαζί τους , να είμαι ευγενική ,καταδεκτική και με χαμόγελο αλλά η φύση μου είναι τέτοια που όταν παραβιάζεται η κόκκινη γραμμή εκρήγνυμαι. Το έχουν καταλάβει και έτσι προσέχουν και ό,τι λένε το λένε με τακτ μπροστά μου τουλάχιστον. Συμβουλή μου : Βάλε τον άνδρα σου στο παιχνίδι. Δείξε του με κάθε τρόπο πως τον αγαπάς και τον υποστηρίζεις. Εξήγησέ του τις προθέσεις σου . Δεν έχεις κάτι με τους γονείς του , μα όπως οι δικοί σου γονείς δεν ανακατεύονται στα πόδια σας έτσι θες και εσύ να μην ανακατεύονται τα πεθερικά σου στη ζωή σας. Είστε μεγάλα παιδιά και έχετε δικαίωμα να ζήσετε όπως θέλετε έχετε δικαίωμα ακόμα και στο λάθος. Τέλος , όταν θα σου λένε διάφορα τα πεθερικά σου , να τους απαντάς μπροστά στον άνδρα σου με σεβασμό μεν αλλά κοφτά δε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που σου λέω γιατί αν τα πείτε μεταξύ σας χωρίς τον άνδρα σου παρόντα μετά, θα του πούν ό,τι θέλουν εκείνοι και τότε τίθεται στον άνδρα σου το γνωστό δίλημμα: " Ποιόν πιστεύεις λοιπόν, τους γονείς σου που δεν λένε ποτέ ψέματα ή ΑΥΤΗΝ;" Το θύμα , πάλι ο δύστυχος ο άνδρας σου ,που καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην γυναίκα της ζωής του και στην μάνα του. Και πίστεψέ με η θέση του είναι λεπτή. Και μετά αρχίζει το τροπάριο " Εμείς, που πονέσαμε , που θυσιαστήκαμε, που κάναμε τόοοοσα για εσένα και εσύ μας πετάς για αυτήν; Τί έκανε αυτή για σένα;" και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται και μεταξύ σας δημιουργούνται προβλήματα. Εν κατακλείδι λοιπόν: Είτε ζείτε πάνω -κάτω, είτε μακρυά , δεν έχει μεγάλη διαφορά ,αν θέλουν να δημιουργήσουν θέμα το δημιουργούν. Προς το παρόν που μένετε "πάνω-κάτω" προσπάθησε να μην μιλάς μπροστά τους για τίποτε. Φεύγε μακρυά ,όταν σου μιλάνε και είσαι μόνη σου ,χαμογέλα ευγενικά και να τους λες πως πάντα έχεις δουλειά, πως τρέχεις ,πως θα κλείσουν οι υπηρεσίες ,πως έχεις το φαϊ στο φούρνο και θα το κάψεις για αυτό δεν προλαβαίνεις να τους μιλήσεις. Όσο λιγότερο είσαι μόνη μαζί τους, τόσο καλύτερα. Λιγότερες παρεξηγήσεις, λιγότερα προβλήματα , λιγότεροι καυγάδες. υ.γ. Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου.
στα social media