Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Πιο κλασσικό θέμα πεθαίνεις.. πεθερικά!

Σελίδα : 1

Gelly2013

# 1 στις 7/5/2013
author
Γυναίκα / 33 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 3
'Aρεσαν+: 0%

Πιο κλασσικό θέμα πεθαίνεις.. πεθερικά!

Πολύ καλησπέρα σας!

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα μην σας κουράζω! Δεν έχω πρόβλημα (ακόμα) με την πεθερά μου, στην πραγματικότητα είμαι εδώ για να προλάβω το πρόβλημα.

Είμαι παντρεμένη, από τον Ιανουάριο με έναν λατινοαμερικάνο! Έχω μετακομίσει στη χώρα του εδώ και δύο μήνες, όπου αποφασίσαμε να μείνουμε. Γνωριζόμαστε από το 2006 αλλά ζήτημα να είχαμε περάσει μαζί 1 χρόνο, σχέση από απόσταση τρελή! Τον Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα με τη μητέρα του για να γίνει ο γάμος, απλός, λιτός και απέριττος (πολιτικός). Εγώ την είχα γνωρίσει όταν τον επισκεπτόμουν στη χώρα του, μια κυρία εξαιρετικά όμορφη, νέα, καλοσυνάτη, ευγενέστατη, χαμογελαστή και χαλαρή με χιούμορ! Την κατα-συμπάθησα! Ο πατέρας μια από τα ίδια, ενδεχομένως λίγο πιο σοβαρός αλλά εξίσου χαλαρός. Πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν, να προσφέρουν, πάντα να ρωτήσουν τι κάνω εγώ, η οικογένειά μου κτλ. Όλα αυτά μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα! Και εξηγούμαι..

Για 4 μέρες τους επισκέφθηκα στο σπίτι μόνη μου, χωρίς τον σύζυγο (δεν μπορούσε να πάρει άδεια), ώστε να καταθέσω τα χαρτιά μου για την κάρτα παραμονής. Εδώ να πω ότι ο σύζυγος μου και εγώ μένουμε σε άλλη πόλη (λόγω της δουλειάς του) στην ίδια χώρα αλλά αρκετά μακριά, ας πούμε ότι πρέπει να αλλάξουν 2 πτήσεις για να έρθουν εδώ. Συνεχίζω, έμαθα λοιπόν, ότι η μαμά του σχολίασε ότι η μαμά μου δεν πολύ-μαγειρεύει αφού δεν έχει πλάκα κοψίματος στο σπίτι (ο άνθρωπος από την πλάκα κοψίματος φαίνεται μάλλον) και ότι δε τρώμε τίποτα για πρωινό μόνο καφέ και πώς η Ελλάδα έχεις τόσους γέρους αφού ούτε πρωινό τρώνε!Επίσης ότι αν αυτή κράταγε τα λεφτά που δίνει για φαγητό στο σπίτι θα χε και αυτοκίνητο και σπίτι σαν το δικό μας κτλ
Δηλαδή ο καφές ένα τοστ ή δημητριακά που της έδινα δεν την έφταναν;
Και τέλος ότι ο σύζυγος εδώ έμαθε να μην τρώει πολύ και είναι έτσι αδύναμος γιατί όταν τον άλλαξαν στην πόλη όπου βρισκόμαστε τώρα έμενε σε ξενοδοχείο για 4-5 μήνες με αποτέλεσμα να μην τρώει σωστά και έχασε πολλά κιλά και σχολίασε αρνητικά και αυτό. Υπόψη, μετά από κάθε ταξίδι ο σύζυγος γυρνούσε με μάγουλα στη χώρα του και 5-6 κιλά παραπάνω. Αυτά, όμως, δεν τα σχολίασε στον σύζυγό μου με τη δικαιολογία ότι αν τα μάθει θα θυμώσει, ούτε ο πεθερός τα ξέρει. Δεν θα κάτσω να σας πω και πολλά πάνω σε αυτό, μιας και είναι κατινιά, άλλωστε δε θέλω να μιλήσω άσχημα για τα πεθερικά μου, τα πάντα είναι διαφορετικά στις δύο χώρες και δεν θα κάτσω να τα βάλω με τις παραξενιές μιας μεγαλύτερης σε ηλικία κυρίας που και στο κάτω κάτω μια φορά βγήκε και αυτή από τη χώρα της. Όμως, αυτό που με ενόχλησε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός ότι σχολίασε αρνητικά τους γονείς μου. Στον πολιτικό γάμο, εκείνο το απόγευμα έτυχε να απεργούν τα πάντα, με αποτέλεσμα με το αυτοκίνητο να κάνουμε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά να φτάσουμε, (εγώ είχα ένα αυτοκίνητο και ο πατέρας μου άλλο), μόνο εγώ με τον σύζυγο και την πεθερά μου φτάσαμε στην κυριολεξία 5 λεπτά πριν μας φωνάξουν, οι γονείς μου καθυστέρησαν λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να χάσουν ένα κομμάτι, η μητέρα μου να στεναχωρηθεί και να κλάψει λίγο. Το σχολίασε λοιπόν τόσο αρνητικά για τους "αγαπησιάρικους" γονείς μου που ντράπηκα.

Όταν μετακόμισα εδώ, αν και από το γάμο μας ακόμα μου το είπε, ότι μπορώ να τη θεωρώ μαμά μου μιας και είμαι μακριά από τη δική μου οικογένεια και ότι μπορώ να υπολογίζω σε αυτή αν κάτι χρειαστώ. Την ευχαρίστησα θερμά όπως της αξίζει, μέχρι που έκανα μια κουβέντα με την άλλη νύφη της, τη σύζυγο του μεγαλύτερου αδερφού. (Ο μεγαλύτερος αδερφός είναι ο μέγιστος μαμακιάς, παντρεμένος εδώ και 1,5 χρόνο και μένουν τα παιδιά στο σπίτι των πεθερικών, όπου εκεί μένει και ο 3 γιος, ο μικρότερος). Η κοπέλα, λοιπόν, και ενώ πίναμε κρασί, άρχισε να μου λέει ότι θέλει να φύγει, ότι θέλει το δικό της σπίτι, τις ιδιωτικές της στιγμές κτλ και ότι η πεθερά είναι αυτή που ελέγχει τα πάντα, τους 3 γιους και τον πατέρα. Αν πει κάτι αυτή, πάει τελείωσε! Αλλά τη συμπαθεί πολύ και της εμπιστεύεται τα πάντα. (Μου δίνει την εντύπωση μιας αφελής κοπέλας μιας και δεν φαίνεται να κρατά πολλά για τον εαυτό της.) Πιστεύω, ότι προσπαθούσε είτε να με πάρει σα σύμμαχο σε αυτή την κατάσταση που περνά ή να αποσπάσει λέξεις από μένα και τις μεταφέρει διαφορετικά. Δε θέλω να σκεφτώ άσχημα όμως θέλω να προσέχω.

Τελειώνοντας, τον Αύγουστο σκεφτόμαστε να κάνουμε μια μικρή γιορτή για το γάμο για τους φίλους και την οικογένεια του συζύγου στην πόλη των πεθερικών εκεί όπου μεγάλωσε. Τον Οκτώβρη μετά θα πηγαίναμε ξανά γιατί σε διάστημα 5 ημερών πεθερά και πεθερός έχουν γενέθλια...
ώσπου χθες λέει στον σύζυγό μου η πεθερά...
-..τον Οκτώβρη θα μπορούσες να με δεχτείς στο σπίτι σου; (ΣΟΥ! λες και εγώ δεν πληρώνω για το σπίτι!)
Και της λέει ξέρω γω..γιατί το λες αυτό..φυσικά και μπορείτε να ρθειτε..αλλά τι έγινε; Και λέει αυτή ε να...δε θέλω να κάνω φέτος γιορτή για τα γενέθλια για το σπίτι..ε και εσείς να μην ξαναέρχεστε μέσα σε 2 μήνες από τον Αύγουστο..πολλά τα έξοδα κτλ.. θέλει να ρθει!Δεν μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας.
Παρένθεση πριν από αυτό...χθες έκανα κοτόπουλο με πορτοκάλι μπύρα και μέλι (βγήκε υπέροχο έχω να πω) και ο σύζυγος το έβγαλε φωτό και το δημοσίευσε και πριν του πει για τον Οκτώβρη του λέει.. τι περίεργο πιάτο αυτό..αλλά φαίνεται νόστιμο..και απαντά ναι..είναι με πορτοκάλι και μέλι..και λέει αυτή..ναι αλλά δεν μπλέκει πολλές γεύσεις; και απαντά καθόλου..θυμίζει πολύ πορτοκάλι..ήταν πάρα πολύ νόστιμο..και του λέει αα ωραία..ποιος το έφτιαξε; Και απαντά μα ποιος άλλος και της λέει το όνομά μου, δεν υπήρξε άλλο σχόλιο. Εν τω μεταξύ έχω ξεκινήσει να τον περιποιούμαι τόσο που μέχρι κι εγώ με σιχάθηκα, του κάνω βάφλες, κρέπες, μαρμελάδες κτλ τα πρωινά για τη δουλειά και βγάζει φωτό και τις δημοσιεύει! Αυτό μου αρέσει γιατί τα βλέπει η πεθερά! χαχαχα Κυρίως για το ότι στην Ελλάδα δε τρώμε ωραίο πρωινό, ενώ εδώ σούπερ τι να σας πω!

Σας κούρασα για να σας δώσω λίγο μια ιδέα του τι γίνεται. Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι η πεθερά, είναι ο σύζυγος. Με εκείνη δεν πρόκειται να δημιουργήσω ποτέ θέμα για μικροπράγματα εκτός αν ξεπεραστούν κάποια όρια, με εκείνον όμως πως μπορώ να έχω μια τέτοια σχέση ώστε να μην μπορέσει η μαμά του να κάνει βήμα, θέλω να πω ποια είναι τα σημεία-κλειδιά που θα σημειώνατε εσείς; Μην με κράξετε ότι θέλω να τον αποκολλήσω, προς Θεού είναι η οικογένειά του, απλά επειδή όταν θα ρθει θα μπλεχτεί, αποκλείεται να μη μπλεχτεί πχ στην κουζίνα θα γίνω έξαλλη αν μου το παίξει πχ έτσι ετοιμάζουμε/τρώμε εμείς κτλ και δεν με αφήσει να κάνω εγώ τίποτα ή με κοιτά με μισό μάτι για όλα. Παρεμπιπτόντως θέλω να την αποτελειώσω με μια τούρτα που θέλω να της ετοιμάσω!

ΥΓ Πάντα τη φωνάζω με το όνομά της συνοδευόμενο από το "κυρία" φυσικά έτσι για να κρατώ μια απόσταση, η άλλη η νύφη τη φωνάζει με το μικρό της και της μιλά στο εσύ ενώ εγώ στο εσείς. Αχ να ξέρατε όμως πόσο θέλω να την πάρω σήμερα τηλέφωνο να της πω ότι πάντα θα είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μας (ΜΑΣ!) όχι από κακία αλλά άμα δεν κάνεις και λίγη πλάκα δεν περνάει αυτή η ξενιτιά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

aladdin30

# 2 στις 8/5/2013
author
Ανδρας / 37 / Σε σχέση
Ν. Κορινθίας / Λουτράκι-Περαχώρα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 4.292
'Aρεσαν+: 0%
Γουσταρες λατινο ε???
Νομιζω κανεις το λαθος να μπεις στο τρυπακι να αποδειξεις οτι αυτα που λεει η πεθερα ειναι λαθος, με τα φαγητα που κανειςκλπ. Τι σενοιαζει τι λεει? Επισης ο λατινος τι θεση κραταει? Καλυτερα πουλα τρελα και οσο μπορεις μακρια.

Gelly2013

# 3 στις 8/5/2013
author
Γυναίκα / 33 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 3
'Aρεσαν+: 0%
Ναι!

Ε να μη με νοιάζει τι λέει;Θέλω να πω, αν έτσι δημιουργηθεί κανα θέμα;Γιατί πες και πες και πες όλο και κάτι θα γίνει, αν όμως δεν της δίνω αφορμές;

Δεν κρατάει κάποια θέση αφού δε ξέρει τίποτα! Με την οικογένεια γενικότερα είναι δεμένος αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια, όχι όπως ο μεγάλος ο αδερφός που πήγε να δουλέψει σε μια πόλη 2 ώρες μακριά και πήγαν και οι δύο γονείς να τον βοηθήσουν ενώ έμενε σε σπίτι συγγενών και όλα αυτά όταν ήταν 27-28 χρονών!

Δεν δείχνει σημάδια κολλήματος με τους γονείς, τουλάχιστον οι συζητήσεις που κάναμε και συνεχίζουμε και κάνουμε δεν περνάνε σε κανέναν μένουν αποκλειστικά σε εμάς του δύο. Ακόμα και όταν τους επισκέφθηκα πρώτη φορά που είχα τους ενδοιασμούς μου, ήταν σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο κι αν του έκαναν, αν και δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

MiltosRNLI1930

# 4 στις 2/6/2013
author
Ανδρας / 59 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Βούλα
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 5.531
'Aρεσαν+: 0%
Λυπαμαι που θα το πω,αλλα το ταλεντο σας παει χαμενο !Εαν παρουσιαζατε τις σπεσιαλιτες σας στο EVEREST θα ειχαν ξεβρωμισει ολοι οι σταθμοι του Μετρο απο την τσικνα και θα βγαζατε και τρελλα λεφτα ,να φιλοξενειται την πεθερα τον πεθερο τους τρεις καμπαλερος και την "αδυναμον νυμφη"
Ποτε δεν ειναι αργα !
μαλ δυ δεπαρτ

ML-1984

# 5 στις 17/6/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Νομιζω δημηουργεις θεμα εκει που δεν υπαρχει (ακομη)Δες πρωτα πιο δυσκολα πραγματα και μετα γραψε.
Καλα κανεις και της μιλας στον πληθυντικο οπως ειπα ο πληθυντικος κραταει τις αποστασεις.Επισης κοιτα να εισαι εσυ καλα με τον δικο σου και ασε τις μαρμελαδες οσο και να τις βγαζει φωτω μπικες στο τρυπακι και το καταλαβε η πεθερα οτι θελεις να αποδειξης οτι ο γιος τρωει καλα και τον προσεχεις.Δεν χρειαζεται τοσο...φυσικα και θα κανεις πρωινο οποτε εχεις διαθεση εσυ.Θα επρεπε να σε ρωτησει αν θα ερθουν οι γονεις του(φυσικα και δεν θα ελεγες οχι) απλα μπορουσε να στο πει και εσενα οι γονεις μου θελουν να κανουν εδω τα γενεθελεια τους εσυ τι λες? φυσικα θα ελεγες ναι αλλα μπορουσες να πεις επισης εκει αλλα θα μαγειρεψω για να τους ευχαριστησω.

Κοιτα και λιγο εσενα κουκλιτσα μου καλο θα σου κανει μην τον ταιζεις συνεχεια!Κανωνικα λαου λαου!Η συνυφαδα σου δεν προσπαθησε να εκμεευσει και να παρει λογια απλα καναντε μια συζητηση ισως ηταν και αυτη φορτωμενη και σου λεγε αρκετα απο οσα επερεπε.Εσενα σε κοβω για πολυ εξυπνη κοπελα εννοω αντιλαμβανεσαι ποτε καποιος σου λεει πραγματα με αφελεια και ποτε οχι.Οποτε ξερεις να χειριστεις την ολη κατασταση.Φυσικα και θα ερθουν τα πεθερικα αλλααα προσεχε αν θελεις γλυκο μια συμβουλη καντο απο πιο πριν για να σου μεινει οτι εσυ εκανες το γλυκο!
Διοτι το κοβω να μην σε αφησει να μαγειρεψεις ή να μαγειρεψεις ελαχιστα διοτι μπροστα στο γιο της μπορει να πει να μην σε κουρασει μενουν που μενουν στο σπιτι σας ας τα κανει ολα αυτη οπως της αρεσουν!Για αυτο σου λεω κανε σαλατες ελληνικες π.χ. τζατζικι ,τυροσαλατα,η χωριατικη γινεται και εκεινη την στιγμη και διαφορες σως τετοια πραγματα απο πιο πριν!να σαι λιγο ετοιμη!


Ειναι μια ευκαιρια για σενα οταν θα ερθουν να δεις και την συμπεριφορα του αντρα σου.Πως σου συμπεριφερεται μπροστα στην μητερα του.Σκυβει το κεφαλακι του δεν μιλαει ή σε υπερασπιζετε.Προπαντων δεν θα λες πολλα πολλα και κρατα ουδετερη σταση.Οπως ειπα και θα το ξανα πω και να σου λενε πλεον ειμαι μανα σου εδω (φυσικα θα το πιστεψεις) πολυ ευγενικο αυτο που σου ειπε! αν σου πει να μιλαμε στον ενικο καλυτερα πες λογο σεβασμου στον πληθυντικο κραταει αποστασεις αυτος ο πληθυντικος! Δεν μπορει ο αλλος να σου μιλησει τοσο ανετα οσο θα ηθελεεε!
Εγω κακος δεν το κρατησα!


Καλα να περασετε σε 2 μηνες εχεις ακομη καιρο!Κοιτα να μαγειρευεις οσο πρεπει και να βλεπεις και λιγο τον εαυτο σου περισσοτερο οχι οτι μπορει να μην το κανεις αλλα αφηνε τον να μαγειρευει οποτε μπορει και αυτος!

Οτι και να λεει εσυ να γελας και μπηχτες να σου πεταει γιατι δεν το εχεις αυτο καλα ή κανε αυτο ετσι ή κανε το αλλο αλλιως εσυ γελα με τροπο και πετα της και εσυ κατι!στα κλεφτηκα! Τι λετε ? σοβαρα? λετε να το κανω ετσι? νομιζω ομως οτι πιο πολυ με βολευει ετσι που το εχω τωρα!!!
αλλα εχε την απορια λιγο...


ωραια η Αμερικη?αντε τυχερη εχεις και υπηκοτητα κατευθειαν νομιζω διαβατηριο σε κανενα 6 μηνο!

Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost