1. Τροια
Είδα την ταινία και μου άρεσε σε γενικές γραμμές. Την ταινία σώζει ο πρωταγωνιστής, αλλά και τα σκηνικά και οι κομπάρσοι.
Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν είναι πραγματικά πετυχημένα και η Ελένη είναι πραγματικά πολύ όμορφη.
Ο Αχιλλέας λοιπόν, παρουσιάστηκε ως ένας αναρχικός πολεμιστής, το σενάριο δεν υποστήριξε ή αδιαφόρησε για το ιστορικό γεγονός ότι ήταν και αυτός ένας Βασιλιάς. Η υστεροφημία ήταν κάτι που τον απασχόλησε και κατά την ταινία πάντα, αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελε να πολεμήσει...για να μείνει στην ιστορία.
Ο μέγας εραστής που είχε συντροφιά του δύο δυο τις γυναίκες, πολεμούσε όποτε γούσταρε (έτσι μας το πέρασε η ταινία) και δεν υπάκουγε παρά μόνο στον εαυτό του.
Ο Πάρης....ένας ανάξιος για το αξίωμά του ανθρωπάκος, όπου τελικά παρά την ασυγχώρητη δειλία του ήταν αυτός που επέζησε τελικά...
Ο Μενέλαος και ο Αγαμέμνονας παίθαναν σε αυτόν τον πόλεμο (κατά την άποψη της ταινίας πάντα), ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι πουθενά ιστορικά καταγεγραμένο, χώρια ότι τον Αγαμέμνονα τον σκότωσε η γυναίκα του αργότερα.
Ο Τρωϊκός πόλεμος κράτησε 10 χρόνια, αλλά για τη διευκόλυνση της ταινίας, έπρεπε να τελειώσει με τη λήξη της και χρονικά μέσα σε 15 περίπου μέρες περίπου...
Οι ερμνηνείες όμως, ήταν αρκετά καλές, τόσο του πρωταγωνιστή, όσο και του Έκτορα, του Πριάμου....για τον Πάρη δεν το συζητώ...άλλωστε δεν τον βοήθησε το σενάριο...
Όσο για την Ελένη, μόνο ωραία ήταν σε όλη την ταινία...
Ο Αχιλλέας όμως, τα μάτια του, το κορμί (θανατηφόρο) το γυμνασμένο...έπρεπε να το δείξουμε....
...και η σκηνή με τη Βρισηίδα που καθώς του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, ενώ αυτός κατάφερε να τη γυρίσει ανάσκελα και....να την αφοπλήσει με το ...δικό του όπλο...τη ματιά του δηλαδή (το έσωσα), η χημεία μεταξύ τους....όλα τα λεφτά (με λένε Βρισηίδα σας το είπα; )
Εντύπωση μου έκαναν οι αχυρένιες μπάλες που καθώς έπαιρναν φωτιά στο τέλος έκαναν και μπαμ!
Επίσης, εντύπωση μου έκανε ότι εκείνη την εποχή φορούσαν οι άντρες στα μαλλιά αυτά που εμείς σήμερα οι γυναίκες λέμε "ψειρίτσες" και μάλιστα σε χρυσό και πολλές....(λέτε από εκεί να τις εμνεύστηκαν σήμερα οι δημιουργοί τους; )
Βαθμολογία: 7
Υ.Γ. Είπα του αντρούλη μου να βρει εισιτήρια στη Τροία...βρήκε τελικά στην τέσσερα...
εντάξει μη βαράτε...αστειάκι..
στα social media