Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Σινεμά του sxeseis.gr

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

Vitos

# 21 στις 19/10/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 116
'Aρεσαν+: 0%
The Terminal δεν εχω δει, ελπίζω να το βρώ στα rent a DVD.
Lord of the rings (Άρχοντας των δαχτυλιδιών) - δεν ξερω, αποτι λενε ειναι καλο, εχει σπάσει τηλεθεάσεις κτλ, αλλα δεν μου καθεται να το δω.. με νευριάζουν λίγο οι υπερβολές στο σενάριο, εστω κιαν ειναι φαντασίας. Αλλα ειναι γουστο του καθενός, βλεπετε οτι θελετε και καλα κανετε που το θελετε. Εγω ειμαι σε αλλη φαση.. πχ οτι ταινία βγαινει απο τον Quinteen Tarantino (σκινοθέτης) εγω τρέχω και την βλέπω με καθε τρόπο. Αν εχετε δει καποιο απτα εργα του θα καταλάωετε με τη μια το γουστο μου..

(ορε τι μας λες;;; καλα καλα μη με ωρίζετε)

Παντως καλη ιδεεα με αυτο το topic..
και έλεγα πως οι γυνάικες.... :ρ
Κανείς δεν αξίζει τα δάκρυά σου κι οποίος τα αξίζει, δε σε κάνει να κλαις.

deerhunter

# 22 στις 19/10/2004
author
Γυναίκα / 54 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Περιστέρι
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 710
"Δια πυρός και σιδήρου" 6

Ατμοσφαιρική φωτογραφία, αργοί ρυθμοί.Οι αμερικάνοι που έχουν μετανοήσει για ότι κακό έχουν προξενήσει στο παρελθόν τους και προσπαθούν να λυτρωθούν σκοτώνοντας τους διεφθαρμένους μεξικανούς.Μην με πείτε προκατειλημένη αλλά η παρουσία του Denzel Washington και η ερμηνεία του, κάνουν την ταινία ανεκτή αυτός ανέβασε τον βαθμό της ταινίας.Δεν πιστεύω ότι θα σας περάσει μεγάλα μηνύματα και ο σχολιασμός της ταινίας θα κρατήσει 1 με 2 λεπτά με τους φίλους σας.Τουλάχιστον τόσο κράτησε ο σχολιασμός μας με τον φίλο μου κι αυτό πάνω στη μηχανή που μισακούγαμε ο ένας τον άλλο.
super girl εεε Αφού όλοι οι άλλοι είναι έξυπνοι, εγώ έγινα χαζή!!! Αφού όλοι οι άλλοι είναι όμορφοι, εγώ έγινα άσχημη!!! Αφού όλοι οι άλλοι είναι αληθινοί, εγώ έγινα ψεύτικη!!! Έτσι, γιατί είμαι πνεύμα αντιλογίας!!!

evans

# 23 στις 20/11/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
THE LADYKILLERS

Remake της ομωνυμης ταινιας του 1955 με τους Alec Guinness και Peter Sellers!
Στη μαυρη κωμωδια αυτη ενας Tom Hanks ειναι αρκετος για να μη φανει η διαφορα απο το υπολοιπο cast και να κρατηθει η ταινια στα ιδια θαυμασια επιπεδα με την πρωτη της εκδοση , παροτι λειπει το Αγγλικο χιουμορ.....

7+

evans

# 24 στις 5/12/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
BEYOND BOARDERS

------Η ΑΡΧΗ-------

Αραγε ξερουμε ολοι που ανηκουμε;
Κι αν το ξερουμε μεσα μας βαθεια γιατι δεν κανουμε τιποτα γι αυτο;
Πρεπει να υπαρχει κατι περισσοτερο στη ζωη .
Ενας σκοπος , ενα μερος να ανηκουμε.
Ησουν η ΠΑΤΡΙΔΑ μου , το ηξερα απο την πρωτη στιγμη εκεινη την νυχτα πριν τοσα χρονια..........

....................

---------ΤΟ ΤΕΛΟΣ-----------

.....Ελπιζω οταν διαβαζεις το γραμμα να καθομαι διπλα σου .
Να μου λες οτι ημουν ανοητη που το εγραψα και τρελη που ετρεξα να σε βρω.
Πως ομως να γινοταν αλλιως ....ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!
Τοσα χρονια χωριστα ....σ' επιθυμησα !
Ομως ησουν παντα μαζι μου .
Ξυπνουσα μαζι σου το πρωι , κοιμωμουν μαζι σου καθε βραδυ!
Ημασταν ΠΑΝΤΑ μαζι!
Το θαρρος σου , το χαμογελο σου ...η ξεροκεφαλια σου ....
Δεν υπηρξε ποτε αποσταση αναμεσα μας , ουτε θα υπαρξει ποτε!

Σ' αγαπω Νικ.
6+ για την ταινια
9+ για την υποθεση
8+ για μια Angelina Jolie που λαμπει και γοητευει!

# 25 στις 6/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ημερολόγια Μοτοσικλέτας

Η ταινία διηγείται το ταξίδι που έκαναν ο Ερνέστο Γκεβάρα και ο φίλος του Αλμπέρτο Γρανάδος το 1952 στη Λατινική Αμερική. Μια παλιά Norton 500 τους συντρόφευσε σε μεγάλο μέρος του ταξιδιού, μέχρι που έμεινε οριστικά κάπου στη Χιλή. Οι ίδιοι συνέχισαν, άλλοτε με οτοστόπ, άλλοτε με τα πόδια, κάνοντας δουλειές του ποδαριού, για να εξασφαλίσουν τα έξοδα του ταξιδιού. Ο τελικός προορισμός τους ήταν μια αποικία λεπρών στην περουβιανή ζούγκλα, όπου έμειναν αρκετά και βοήθησαν με τις ιατρικές γνώσεις τους στην περίθαλψη των ασθενών.
Η ταινία είναι εξαιρετική. Πολύ καλή φωτογραφία, μαγευτικά τοπία, κάμερα που κινείται διαρκώς και κάποιες φορές δίνει την εντύπωση του ντοκυμανταίρ, δυνατές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Θέμα της το ταξίδι, τα νειάτα, η φιλία, αλλά και η προσωπική πορεία του Τσε προς την ωριμότητα και το ριζοσπαστισμό. Οι καθημερινές επαφές του Ερνέστο με τους εξαθλιωμένους ινδιάνους, τους λεπρούς, τους περιθωριακούς, μεταμορφώνουν τον ιδεαλιστή νεαρό της μεσαίας τάξης σε επαναστάτη. Στο τέλος της ταινίας ο πρωταγωνιστής ομολογεί ότι δεν είναι πια ο ίδιος. Το ταξίδι στη Λατινική Αμερική τον άλλαξε για πάντα. Ο προσωπικός δρόμος του προς την επανάσταση και την πραγμάτωση της ουτοπίας έχει μόλις αρχίσει...

evans

# 26 στις 19/12/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Επικαιρο θα ελεγα....

Ατμοσφαιρα Χρηστουγεννων... Οταν τα παντα στεκουν μαγεμενα και συντελουν στη μαγεια!
Μετα τον πονο η χαρα ....πισω απ' τα συννεφα μας εκρυψαν τον ηλιο και οσο ψηλα κι αν ανεβεις παλι δεν θα τον δεις αν ....
Η Meg Ryan σκετη γλυκα (ετσι θελω να την θυμαμαι ) ο Tom Hanks Sleepless in Seattle στα 1993

8+

ΥΓ φοβερη η επιλογη των μουσικων κομματιων με αδυναμια στο Over The Rainbow που στην ταινια ερμηνευει ο Harold Arlen

Somewhere over the rainbow
Way up high
There's a place that I heard of
Once in a lullaby

Skies are blue
And the dreams that you dare to dream
Really do come true

Some day I'll wish upon a star
And wake up where the clouds are far behind me
Where troubles melt like lemon drops
Away above the chimney tops
That's where you'll find me

Bluebirds fly
Birds fly over the rainbow
Why then oh why can't I?

If happy little bluebirds fly
beyond the rainbow why
oh why can't I?

# 27 στις 20/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Aπό τα πιο πρόσφατα που είδα :

Μου άρεσε αρκετά "Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας" που πήγα να το δω μόνο και μόνο για τη Μέρυλ Στρηπ που μ αρέσει πολύ σαν ηθοποιός. Τελικά ήταν τόσο σφιχτοδεμένη η σκηνοθεσία που μας καθήλωσε στα καθίσματά μας μέχρι το τέλος.

Μου άρεσε χωρίς να με ενθουσιάσει "Το Φάντασμα της Όπερας". Δεν περίμενα ότι θα συγκινηθώ σε όπερα. Θα με ενθουσίαζε αν ήμουν λάτρης του είδους.

ΟΙ ΝΥΦΕΣ δε μου άρεσαν κι ας διαφωνεί η Επιλεκτική. Δεν με άγγιξε καθόλου το σενάριο. Ηταν μιας άλλης εποχής ανησυχίες αυτές που μας έδειχνε. Δεν ταυτίστηκα ούτε στιγμή με την πρωταγωνίστρια για να κλάψω στο τέλος. Εγω στη θέση της θα διάλεγα τον άλλο χωρίς τύψεις .

Μεγάλη πατάτα ήταν το "τελευταίο κόλπο" με τον Πιρς Μπρόνσον που είναι ο αγαπημένος μου. Η σπαστικιά πρωταγωνίστρια που του ορμούσε συνέχεια παριστάνοντας τη σέξυ έσπασε τα νεύρα. Το σενάριο χαζό.

Είδα και ένα με κινούμενα σχέδια: "ΟΙ απίθανοι". Εχω ένα πάθος με το κινούμενο σχέδιο και με το σκίτσο γενικότερα και μ αρέσουν τα κινούμενα σχέδια ενηλίκων . Οχι τόσο για το στόρυ όσο για το χρώμα και την κίνηση των εικόνων΄(ξυπνάει ο καλλιτέχνης μέσα μου). Αυτό όμως είχε και υπόθεση και δράση και το βρήκα διασκεδαστικό.

Μυρτώ

# 28 στις 20/12/2004
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744

αλέξανδρος!

Aν και πολλοί θα με γιαουρτώσουν για τη γνώμη μου οφείλω να την πώ....

Για μένα ο Αλέξανδρος ήταν μια καταπληκτική ταινία. Σαν παιδάκι φανταζόμουν τν Αλέξανδρο σαν ένα μεγάλο και αιμοβόρο στρατηγό...αυτό που είδα στη ταινία και με συγκίνησε αφάνταστα ήταν ένα μεγάλος οραματιστής , με σεβασμό στον πολιτισμό και ένας πραγματικά μοναδικός ανθρωπος.

Η ταινία με ταξίδεψε από άποψη εικόνας. Είχε καταπληκτικές ατάκες που πραγματικά φανέρωναν τη σοφία του πολιτισμού μας.

Δεν πιστεύω ότι για μορφές , όπως ο Μέγας Αλέξανδρος , οι σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι άξιες λόγου και ούτε είναι ικανές να επισκιάσουν το μεγαλείο της ψυχής και του νού του.
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

evans

# 29 στις 20/12/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by evans
Επικαιρο θα ελεγα....

Ατμοσφαιρα Χρηστουγεννων... Οταν τα παντα στεκουν μαγεμενα και συντελουν στη μαγεια!
Μετα τον πονο η χαρα ....πισω απ' τα συννεφα μας εκρυψαν τον ηλιο και οσο ψηλα κι αν ανεβεις παλι δεν θα τον δεις αν ....
Η Meg Ryan σκετη γλυκα (ετσι θελω να την θυμαμαι ) ο Tom Hanks Sleepless in Seattle στα 1993

8+

.....................

What if
Someone you never met,
Someone you never saw,
Someone you never know
WAS THE ONLY SOMEONE FOR YOU !

.........

gallidoula

# 30 στις 21/12/2004
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
The Phantom of the Opera.....
Για μένα απλά θεικό..τέλειο...
Τhe Phantom Link
Μερικά τραγούδια λίγο βαρετά,αλλά η πλοκή με συνεπήρε τόσο που δεν με πείραξε...

Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος... Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...

evans

# 31 στις 21/12/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by gallidoula
The Phantom of the Opera.....
Για μένα απλά θεικό..τέλειο...
Τhe Phantom Link
Μερικά τραγούδια λίγο βαρετά,αλλά η πλοκή με συνεπήρε τόσο που δεν με πείραξε...

Απο τα πιο αγαπημενα μου κομματια , υπαρχει στη συλλογη μου σε ολες σχεδον τις εκτελεσεις .....
Andrew Lloyd Webber-Phantom of the Opera

Christine:
In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
And speaks my name
And do I dream again?
For now I find
The phantom of the opera is there,
Inside my mind

Phantom:
Sing once again with me
Our strange duet
My power over you
Grows stronger yet
And though you turn from me
to glance behind
The phantom of the opera is there
Inside your mind

Christine:
Those who have seen your face
Draw back in fear
I am the mask you wear

Phantom:
It's me they hear

Both:
My/Your spirit and my/your voice
In one combined
The phantom of the opera is there
inside my/your mind

Chorus:
Is that the phantom of the opera?
Beware the phantom of the opera

Phantom:
In all your fantasies you always knew
That man and mystery

Christine:
Were both in you

Both:
And in this labrinth
Where night is blind
The Phantom of the opera is here/there

Christine:
Inside my mind

Phantom:
Sing, my Angel of Music!

CHRISTINE
He's there,
the Phantom of the Opera . .
ο Ερωτας παντου !

rainbowheart

# 32 στις 23/3/2005
author
Ανδρας / 58 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 16

Σινεμά του sxeseis.gr

Η δικια μου προταση ειναι το breacking the waves . Απο τις καλυτερες πιστευω στο ειδος της.
Breaking the waves

evans

# 33 στις 29/5/2005
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
THE PHANTOM OF THE OPERA

Ο λογος για να ανακαλυψετε πως και οι Ανδρες κλαινε ..... 8

Το μέλος evans έχει επισυνάψει το αρχείο: PHANTOM.jpg (28.16KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 558 φορές

# 34 στις 30/5/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

σταρ ωαρσ

Το πέρασμα του Anakin Skywalker στη Σκοτεινή Πλευρά, η αλλαγή του ονόματός του σε Darth Vader και η εξόντωση των Jedi, είναι εδώ. Φτάσαμε στο τέλος (?). Η ιστορία ολοκληρώθηκε και ξέρουμε πλέον όλες τις λεπτομέρειες.

Το Episode I, ήταν μια μπούρδα και μισή.
Το Episode II, δεν ήταν αυτό που ήθελα, αλλά ήταν Star Wars (είδαμε επιτέλους τον Yoda να μονομαχεί).
Το Episode III, είναι όλα τα λεφτά. Οι φίλοι του Star Wars θα το λατρέψουν. Οι άσχετοι με το αντικείμενο, θα κλάψουν τα λεφτά τους γιατί δε θα μπορέσουν να βγάλουν άκρη.

Obi-Wan: Goodbye, my friend
Anakin: May the Force be with you.

Κανείς δεν ξέρει πως είναι οι τελευταίες τους κουβέντες σαν δάσκαλος και μαθητής, σαν πατέρας και γιος, σαν δυο φίλοι. Η επόμενη συνάντησή τους, θα είναι εντελώς διαφορετική. Ο ένας πιστός στα ιδανικά του. Ο άλλος, παραδομένος στη Σκοτεινή Πλευρά και έχοντας ήδη διαπράξει δεκάδες εγκλήματα.

Η ένταση κορυφώνεται στο τέλος με τη μονομαχία, ανάμεσα τους. Κορυφαία στιγμή της ταινίας (και ίσως και των 6 ταινιών) κατά τη γνώμη μου, το ξέσπασμα του Obi-Wan αμέσως μετά. You were the chosen one. I loved you. Λίγα λεπτά αργότερα, βλέπουμε τη γέννηση του Luke και της Leia, αλλά και την τοποθέτηση των μηχανικών οργάνων και της μάσκας στο καμένο σώμα του Vader. Το γλυκό αγοράκι του The Phantom Menace, είναι πλέον μια από τις πιο μισητές φιγούρες στην ιστορία του κινηματογράφου και εμείς μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας στο video club της γειτονιάς μας και να θυμηθούμε τη συνέχεια, αλλά και το τέλος της ιστορίας.

Τελικά, ο Vader, ο κακός Vader με τη μάσκα που όλοι μίσησαν στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του 80, δεν ήταν παρά ένας άνθρωπος με αδυναμίες, όπως όλοι μας. Μια τραγική φιγούρα. Η τυφλή εμπιστοσύνη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε απόλυτη απόρριψη. Η απόλυτη αγάπη, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε απόλυτο μίσος.

Θα ήθελα να δω και τη συνέχεια. Σήμερα, ο Lukas λέει πως αποκλείεται. Πριν από 6 χρόνια όμως, μιλούσε για άλλες τρεις ταινίες. Για την ιστορία μετά από το θάνατο του Vader και την πτώση της αυτοκρατορίας. Άντε να δούμε.

# 35 στις 12/6/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by zoumeri
ΟΙ ΝΥΦΕΣ δε μου άρεσαν κι ας διαφωνεί η Επιλεκτική.

(...)

Εγω στη θέση της θα διάλεγα τον άλλο χωρίς τύψεις .

Το θέμα δεν είναι που η Χαραλαμπίδου δεν έφυγε με τον Αμερικάνο. Η πιο γκαντέμω ήταν αυτή που αυτοκτόνησε γιατί ήταν ερωτευμένη με άλλον και ο γαμπρός που την περίμενε τελικά ήταν ο Σόμμερ!!!

# 36 στις 14/1/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Χθες πέρασα δυο θαυμάσιες πληκτικές ώρες παρέα με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK

Καλοί οι ηθοποιοί (ειδικά ο πρωταγωνιστής), ενδιαφέρον το θέμα, με πλούσιο πρωτότυπο υλικό αρχείου, αλλά με κούρασαν τα συνεχή κοντινά , ασπρόμαυρα και κινούμενα πλάνα και η πολυλογία, που βέβαια ήταν αναπόφευκτη, αφού επρόκειτο περισσότερο για ντοκιμαντέρ παρά για ταινία με υπόθεση.
Το είδε κανείς;

Το μέλος έχει επισυνάψει το αρχείο: 1logo_s.jpg (2.34KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 376 φορές

# 37 στις 15/1/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Είδα την περασμένη εβδομάδα το "Pride and Prejudice", το οποίο ξύπνησε μέσα μου τον κοιμησμένο μου ρομαντισμό.
Για μία εβδομάδα ψάχνω απεγνωσμένα τον Mr Darcy!!!
Εκτός από το έξυπνο κείμενο που βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο της Jane Austin, οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί, ειδικά τα βλέμματά τους.ΑΑΑΑΑΑΑχχχχχ,
καθόλου μα καθόλου γλυκανάλατο-μπορεί να αρέσει και στους αντρες.

lifeisbeautiful

# 38 στις 30/1/2006
author
Γυναίκα / 44 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Πυλαία
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 1.517
Είδα κι εγώ το "Περηφάνια και Προκατάληψη" ("Pride & Prejudice"). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσουν οι ταινίες εποχής και βεβαίως τα βιβλία της Τζέην Ώστιν (στο ομώνυμο βιβλίο βασίζεται η ταινία).
Πήγα να το δω αρκετά επιφυλακτική, γιατί είχα δει στην τηλεόραση την ομώνυμη μίνι σειρά στην ΕΡΤ η οποία ήταν πολύ καλογυρισμένη, αλλά και η ταινία είναι εξίσου καλή. Αρκετά μέσα στο πνεύμα του βιβλίου πιστεύω.

Η βασική πρωταγωνίστρια είναι η Keira Knightley, μια εικοσάχρονη την οποία πιθανώς έχετε δει ξανά προσφάτως (παίζει και στους "Πειρατές της Καραϊβικής 2"), και εκτός από 2-3 άλλα γνωστά ονόματα -Donald Sutherland, Brenda Blethyn, Judi Dench- τους άλλους δε θυμάμαι να τους έχω ξαναδεί, αλλά μάλλον είναι Άγγλοι και δεν παρακολουθώ αγγλικό σινεμά ή θέατρο.

Ο βασικός νεαρός πρωταγωνιστής λέγεται Matthew MacFadyen. Δεν είναι κανένας κούκλος, αλλά έχει πολύ εκφραστικά μάτια και είναι ό,τι πρέπει γι'αυτόν τον ρόλο, όπου ο ήρωας είναι ένας άνδρας που δυσκολεύεται αφάνταστα να εκφράσει τα αισθήματά του με λόγια και πρέπει κανείς να τα διαβάσει στο πρόσωπό του.

Γενικά οι ερμηνείες είναι πάρα πολύ καλές. Συγκινητική, ανθρώπινη, ρομαντική ταινία, που αναπαριστά το κλίμα της εποχής όπως το περιγράφουν τα βιβλία. Θα σας κάνει να γελάσετε, να εκνευριστείτε, λίγο απ'όλα.

Και δεν είναι μόνο για γυναίκες. Στον κινηματογράφο που πήγα ήταν νεαρές παρέες με κορίτσια και αγόρια και γενικά άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και από τις αντιδράσεις και τα σχόλιά τους κατά τη διάρκεια της προβολής ήταν φανερό ότι άρεσε σε όλους.

Βαθμολογία: 9,5 (10 δε βάζω σχεδόν ποτέ)

lifeisbeautiful

# 39 στις 30/1/2006
author
Γυναίκα / 44 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Πυλαία
"Οι Αναμνήσεις μιας Γκέισας" (Memoirs of a Geisha).

Πρωταγωνιστούν: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Koji Yakusho, Michelle Yeoh κ.ά.

Υπόθεση: Ιαπωνία, μερικά χρόνια πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εννιάχρονη Chiyo πωλείται από την πάμπτωχη οικογένειά της, για να δουλέψει ως υπηρέτρια σε ένα σπίτι όπου διαμένουν γκέισες. Εκεί, παρά τις αντιξοότητες, η μικρή κοπέλα μεταμορφώνεται στη θρυλική γκέισα Sayuri. Όμορφη και ικανή, η Sayuri σαγηνεύει τους πιο δυνατούς άντρες της εποχής της, όμως τη στοιχειώνει η κρυφή της αγάπη για έναν άντρα που δεν μπορεί να έχει…

Επίσης μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Η ταινία είναι πιο σοβαρή απ'όσο νομίζει κανείς διαβάζοντας την υπόθεση. Δεν είναι κανένα ελαφρό ρομάντζο.

Μια καλή ευκαιρία να μάθει κανείς τι ακριβώς ήταν οι γκέισες (πολύς κόσμος νομίζει ότι ήταν ερωμένες, αλλά αυτό είναι λάθος). Πώς εκπαιδεύονταν, πώς ζούσαν, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, η μοναξιά. Είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί γενικά οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γνώστες της ιστορίας, του τρόπου ζωής και των εθίμων της Ιαπωνίας και πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό πολιτισμό από εμάς. Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή, οι ερμηνείες το ίδιο.
Επίσης υπέροχοι και οι ιαπωνικοί κήποι που βλέπουμε σε 2-3 σκηνές της ταινίας.

Βαθμολογία: 9,5

lifeisbeautiful

# 40 στις 30/1/2006
author
Γυναίκα / 44 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Πυλαία
"Οι Αδελφοί Γκριμ" (The Brothers Grimm)

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Heath Ledger, Jonathan Pryce, Lena Headey, Monica Bellucci κ.ά.

Υπόθεση: Τα δύο αδέρφια Grimm εξαπατούν τον κόσμο με το να σώζουν χωριά της Γαλλίας από υποτιθέμενα φαντάσματα. Όταν θα συλληφθούν και αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν μια πραγματική μάγισσα που ζει σε κάποιο δάσος, θα ξεκινήσει η περιπέτεια και θα πάψουν τα παραμύθια. Ή μήπως τα παραμύθια δε σταματούν ποτέ;

Η ταινία έχει αρκετές καλές κωμικές στιγμές. Μην περιμένετε visual effects επιπέδου "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", και πάλι όμως είναι πολύ εντυπωσιακά και πειστικά. Η σκηνογραφία είναι πολύ πετυχημένη. Οι σκηνές στο καταρραμένο/μαγεμένο δάσος εμπνέουν την αγωνία που χρειάζεται. Ο τρόπος που "εξαφανίζονται" τα μικρά κορίτσια πολύ εφευρετικός μερικές φορές. Μου άρεσαν και οι αναφορές στα διάφορα γνωστά σε όλους μας παραμύθια των αδελφών Γκριμ.

Η ταινία μού φάνηκε ότι είχε κάποιες πραγματικά πολύ πολύ καλές στιγμές (απ'όλες τις απόψεις), αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Κάπου κάτι της λείπει. Ίσως ήταν περισσότερο "επιφανειακή" απ'όσο θα'πρεπε. Στην Αμερική δε θεωρήθηκε επιτυχία, αλλά προσωπικά το βρίσκω αδικαιολόγητο να χαρακτηριστεί αποτυχία.

Για παραμύθι, ήταν μια πολύ ευχάριστη ταινία, με ωραία σκηνικά και κοστούμια, με χιούμορ, συμπαθητικές ερμηνείες, την απόλαυσα πραγματικά και ήταν μια από τις καλές επιλογές μου αυτή τη σεζόν.

Βαθμολογία: 8,5

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.