Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

-"Πάμε έξω για φαΐ?" ή -"Τι να μαγειρέψω αύριο?"

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

Targaryen

# 1 στις 17/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

-"Πάμε έξω για φαΐ?" ή -"Τι να μαγειρέψω αύριο?"

100 κιλά κρέας τρώει ο Έλληνας κάθε χρόνο. Και αυτό γιατί κυρίως έχουμε συνδέσει τις πιο ευχάριστες στιγμές μας με το φαγητό. 

Για σταβλίσιες πάντα...

Όσοι δεν αρκούνται σε μεριδούλες, θα βρουν τις καλύτερες σταβλίσιες μπριζόλες στο «Χρύσανθο» στα ‘Ανω Βριλήσσια, στην «Argentina» στο Καλέντζι, στον «Τηλέμαχο» στην Κάτω Κηφισιά, στο «Meat Square» στο Χαλάνδρι στην «Κατσαρίνα» στην Κηφισιά, στο Kozi's στα Μελίσσια, στον Κρητικό στην Κάντζα, στο Base Grill στο Περιστέρι

 

Και κάτι που κάνω εγώ με σταβλίσιες ή μη.. 

Μαρινάρω τις μπριζόλες από την προηγούμενη ημέρα (24ωρες) σε: 

Κόκκινο ή λευκό κρασί (μπορείτε να βάλατε και βαλσαμικό ξύδι ή ακόμα και μπύρα)

Ελαιόλαδο

Μπαχάρι

Θυμάρι

Αστεροειδή γλυκάνισο

Σκόρδο και ροδέλες κρεμμύδι.

Την επόμενη μέρα στραγγίζω τον ζωμό της μαρινάτας και τον κρατάω στην άκρη..

Στρώνω τις μπριζόλες σε ταψί και προσθέτω λίγο από το ζωμό μαριναρίσματος.

Πάνω από το κρέας κόβω και στρώνω σε σχήμα ροδέλας τομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια .. (άμα θέλετε και μανιτάρια)

Καλύπτετε το ταψί από πάνω με αλουμινόχαρτο ή καλύτερα με βρεγμένη λαδόκολλα.. Στους 160-170 στον πάτο του φούρνου.. (αλάτι στο τέλος)

Με τον υπόλοιπο ζωμό μαριναρίσματος μπορείτε να κάνετε κόκκινη σάλτσα άμα βάλετε και δέσετε με βούτυρο κ λίγο κορνφλάουρ.. 

 

Tonia35

# 2 στις 17/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Συμφωνώ στο θυμάρι...αλλά όχι στο γλυκάνισο...!!!

Να δοκιμάσεις και με δεντρολίβανο...!!!

Targaryen

# 3 στις 17/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Χμμμ και το δεντρολίβανο εννοείτε πως πάει στο κρέας δίκιο έχεις απλά ο γλυκάνισος σπάει τo σκόρδο άμα δεν θες τόσο την έντονη μυρωδιά και γεύση του... Πάντως ούτε εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα ο γλυκάνισος αλλά εδώ μου πάει.

KLELIA22

# 4 στις 17/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

αν το μοσχαρι.. ειναι black angus...


 τοτε.. ενα μετριο ψησιμο...    αρκει  για να "γεμισει" το στομα γευση...




υγ .  παμε εξω .. για να φαμε ο,τι δεν μπορουμε να μαγειρεψουμε ιδανικα στο σπιτι...

 ε και για να βαλουμε και τα καλα μας ρουχα και χαμογελα...

Targaryen

# 5 στις 17/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Και Kobe να είναι δεν μας χαλάει ε?

Targaryen

# 6 στις 17/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Κοτόπουλο σαν! Μεξικάνικο

500γρ κοτόπουλο (ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομμάτια(μπουκιές))

1 Κρεμμύδι (κομμένο όπως θέλετε, προτιμώ κομμένο σε κύβους ή ψιλοκομμένο)3 πιπεριές (χρωματιστές κομμένες φέτες. Άμα γουστάρετε πολύ καυτερά πάρτε και καυτερή)Χυμός τομάτας/κονκασέ1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα (άμα ζείτε και σε χωριό περιμένετε να βρέξει και μετά από καμιά 10 μέρες τρέχτε στο βουνό σε σκιερά μέρη με υγρασία θα τα δείτε σε κανένα πεύκο από κάτω "πευκομανίταρα" ή cortinarius amoenolens manitari_Cortinarius_amoenolens.jpgναι στο Μεξικό δεν έχουν τέτοια αλλά σε αυτό το φαΐ πάνε πολύ, και είναι και ωραία ασχολια για τους λάτρεις του βουνού)1 κονσέρβα καλαμπόκι1 κονσέρβα κόκκινα φασόλιααλάτι-τσιλι (για να καίει!!)
Διαδικασία? ΕύκοληΕλαιόλαδο και αρχίζει το πάρτι... σοτάρουμε μανιτάρια-κρεμμύδι-πιπεριές-κοτόπουλο.. Όταν ροδίσουν τομάτα αλάτι τσιλι.. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά και 10 λεπτά πριν το τέλος καλαμπόκι και φασόλια..
Βασανιστείτε! 

wish_

# 7 στις 17/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

 

ρε παιδιά εγώ το μονο που εχω να πω είναι ότι μου ανοιξατε την ορεξη!!! Καιιι πειναουυυ!!!

 

Και πως μ αρεσει όταν μαγειρευει ο αντρας!!!

Aggelo

# 8 στις 18/12/2013
author
Ανδρας / 53 / Σε διάσταση
Ν. Ηλείας / Τραγανό
Θέματα: 26
Απαντήσεις: 7.115
'Aρεσαν+: 0%

Να ειχαμε κανα μπριζολιδι να τσακισουμε......και σταβλισιο και αλανιαρικο

ολα στο ιδιο στομαχι πεφτουν......

Wish μαλλον θα με απεφευγες...ισα ισα ξερω να φτιαξω κανα αυγο, βραστο παντα

για στα τηγανητα 4 στις  5 φορες τα στραπατσαρω και μου βγαινουν ομελετα......

εχω grand σουξε στη μαγειρικη......σου λεω !

Αρέσει στο μέλος Targaryen

Targaryen

# 9 στις 18/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Για Χριστούγεννα και όχι μόνο..

Και μιας και είναι οι μέρες τώρα για τις 25 λέω να κάνω το εξής:

Κάτι σε λαδόκολλα... Χοιρινό με πατάτες, λαχανικά και τυριά.. 
Πολύ απλό, συμφέρει, είναι νόστιμο και γρήγορο στην εκτέλεση..
Οπότε έχουμε και λέμε..
Για 6 άτομα περίπου 1.5-2 κιλά Χοιρινό σπάλα (κομμάτια)
2-3 Πράσινες πιπεριές
200γρ Κασέρι
200γρ πικάντικη γραβιέρα
1-2 τομάτα σε φέτες ή τοματίνια 
Πατάτες (γαρνιτούρα)
Σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
Μαρινάρουμε το χοιρινό με την ρίγανη το σκόρδο(πολτοποιημένο αν γίνετε) το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε πατάτες για φούρνο και τα λαχανικά μας, κόβουμε τα τυριά κυβάκια.
Κόβουμε λαδόκολλες ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάμε, σκεφτείτε ότι θα είναι πουγκάκια και θα αντιστοιχεί ένα στον καθένα, σαν δωράκια.. Και μοιράζουμε τα υλικά μας ισόποσα στην κάθε λαδόκολλα.. 
Δηλαδή Πατάτες, κρέας,πιπεριές,τοματίνια,τυριά και λίγο ρίγανη από πάνω.. Μαζεύουμε την λαδόκολλα και την κλίνουμε σαν πουγκάκι δένοντας με μαγειρικό νήμα..
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί με λίγο νεράκι για υγρασία και ψήνουμε στους 190 για 2,5 ώρες.. 


Αρέσει στο μέλος Elpida_Thessaloniki

ROCK-54

# 10 στις 18/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ενα χειμωνιατικο πεντανοστημο φαγητο βορειοελλαδιτικο..

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ 

Υλικα για 6 ατομα...καλοφαγαδες Χοιρινο 1,5 κιλο περιπου μπουτι χωρις κοκκαλο ενα λαχανο 2 κιλα περιπου -  Γινεται κ με ξυνο λαχανο,αλλα τοτε γινεται πιο βαρυ το φαγητοενα κουτακι τοματα κονκασε κ μια συσκευασια χυμο τοματας100-150 γρ σελινομισο κουταλακι γλυκου κοκκινο καυτερο πιπερι η μπουκοβο-προαιρετικαμαυρο πιπερι,αλατι,5-6 φυλλα δαφνης και αρκετο ελαιολαδο - 350- 400 ml 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ κοβουμε το χοιρινο σε μεγαλες μεριδες,το βαζουμε σε μια κατσαρολα με νερο να το σκεπασει,προσθετοντας 2 δαφνοφυλλα κ μαυρο πιπερι και το βραζουμε με το καπακι κλειστο για περιπου μιση ωρα σε δυνατη φωτια Μετα πεταμε τους αφρους κ περιπου τα 2/3 του νερου οπου εβρασε κ το υπολοιπο το κραταμε για αργοτερα
Ψιλοκβουμε το λαχανανο,το βαζουμε σε βαθυ ταψι κ το παταμε δυνατα με τα χερια να μαραθει,προσθετοντας ταυτοχρονα το κονκασε,τον χυμο τοματας και αλατι για να γινει μια ομοιομορφη μαζα,προσθετουμε στο τελος το σελινο ψιλοκομμενο το μισο λαδι ,αλατι κ μαυρο πιπερι,το μπουκοβο αν σας αρεσει να γινει λιγο πικαντικο κ τα δαφνοφυλλα.Τα ανακατεβουμε ολα κ στο φουρνο (170*C) για 30 λεπτα,αφου κατα καιρους ανακατευουμε.Οταν περασουν τα 30',βγαζουμε το ταψι απ'τον φουρνο κ προσθετουμε το προβρασμενο χοιρινο μαζι με το υπολοιπο απο τον ζωμο και το λαδι,ανακατευουμε καλα για να ειναι το κρεας σκεπασμενο παντα κ το ψηνουμε για ακομα 45'-1ωρα,ανακατευοντας καπου καπου ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Targaryen

# 11 στις 18/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Μαρινατες... !

Θεωρώ το μαρινάρισμα ένα απ τα βασικότερα στάδια του μαγειρέματος διότι αρωματίζουν, μαλακώνουν ή  συντηρούν την τροφή που έχουμε επιλέξει να μαγειρέψουμε.

Επίσης μπορούν να προστεθούν στη σάλτσα που θα το συνοδεύει.
Μια πολύ "δυνατή" μαρινάτα είναι:
Καρότο
Κρεμμύδι 
Κλωνάρι σέλινο
Σκόρδο
(θρούμπι, δεντρολίβανο, βασιλικός) δέστε τα μαζί
Κρασί (λευκό ή κόκκινο είναι επιλογή σας)
Κονιάκ (λίγο, μην το παρακάνετε)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Γαρύφαλλα
Κόκκοι κέδρου (προαιρετικά, εμένα μου αρέσει)
Αυτή η μαρινάτα πάει σε κρέατα, πουλερικά ακόμα και σε κυνήγια.
Σε ταψί στρώστε μια δόση από τα υλικά σας (τις γαρνιτούρες δηλαδή, καρότα, σέλινα, σκόρδο, κρεμμύδι(κομμένα φέτες))
Από πάνω το κρέας, και ξανά τα υλικά σας.
Προσθέστε κρασί, κονιάκ, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλα και το ματσάκι με τα αρωματικά (θρούμπι, δεντρολίβανο, βασιλικό)  
Περιχύνετε με ελαιόλαδο και σκεπάστε με μεμβράνη.  Βάλτε στο ψυγείο και φροντίστε να γυρνάτε τα κομμάτια..
Αφήστε το στο ψυγείο από 12 μέχρι 24 ώρες..
Καλή τύχη..
Αρέσει στο μέλος Elpida_Thessaloniki

vassoulini

# 12 στις 18/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Targaryen, τελειες συνταγες, ευχαριστουμε και μπραβο σου!!

Να σου πω...εχει καμια ιδεα και για κάποιο ιδιαιτερο ορεκτικο??

flat_line

# 13 στις 19/12/2013
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978
'Aρεσαν+: 0%

Αγαπητέ Targaryen

Πρέπει μια μέρα να επισκεφτείς ένα σφαγείο, ώστε να δεις απο κοντά τι συμβαίνει μέχρι να φτάσει το αγαπημένο σου κρέας στο πιάτο σου. Να ακούσεις τις φωνές, να δεις την βία και το μαχαίρι.
Η μοναδική μας ελπίδα παλικάρι μου,  να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος είναι απο εσάς, τους νέους ανθρώπους.Κοίταξε και αυτό το βίντεο, αν σου περισσεύει χρόνος.
http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4

flat_line

# 14 στις 19/12/2013
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978
'Aρεσαν+: 0%
Πολύ φοβάμαι ότι θα αφήσουμε αυτό τον κόσμο όπως ακριβώς τον βρήκαμε. Σκληρό, ανόητο, άδικο.

Targaryen

# 15 στις 19/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Flat_line 

Έχω βρεθεί μπροστά σε σφαγή μοσχαριού, γουρουνιού, κότας, κουνελιού κτλ..
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είσαι κατά της κρεατοφαγίας (ή την βια των ζώων) και ίσως και των παράγωγων του..

Μπορεί και εγώ κάποιες φορές να έχω νιώσει τύψεις τρώγοντας κάποιο από αυτά τα ζώα αλλά από την άλλη είναι η δουλειά μου και μου αρέσει, δεν θα μπορούσα να μαγειρεύω μόνο χορτοφαγικά πιάτα..

Είμαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς κρέας αλλά δεν πρόκειται να γίνει στο 100% του πληθυσμού ποτέ. 

Οπότε προσαρμόζομαι αναλόγως για την δουλειά μου.

Επίσης στα κρεατικά βρίσκουμε σίδηρο σε πολύ μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από οποιαδήποτε άλλη τροφή..Αλλά και ο οργανισμός το απορροφά και το αξιοποιεί καλύτερα..

Ο σίδηρος που προέρχεται από τα κρέατικά παίζει και βασικό ρόλο σε κάποια στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης, όπως έγκυες και εφήβους.

Επίσης τα κρεατικά και τα εντόσθια ζώων είναι απαραίτητη τροφή για άτομα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας.

flat_line

# 16 στις 19/12/2013
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978
'Aρεσαν+: 0%

Είσαι μάγειρας; Aυτή είναι  η εργασία σου;

SunshineJn

# 17 στις 19/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Είναι και το άλλο...πέραν της περιεκτικότητας σε σίδηρο 

(αναφορικά με το κρέας)...
Είμαστε παμφάγα ως είδος.
Εξ' ου και η κατασκευή των δοντιών μας
καθώς και το ένα στομάχι που διαθέτουμε.
Αν ήμασταν προορισμένοι για φυτοφάγα
θα είχαμε άλλη κατασκευή.
Παρόλα αυτά το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέγουν τη χορτοφαγία
εννοείται οτι παραμένει δικαίωμά τους.


Παρεμπιπτόντως Targaryen 
οι συνταγές και δη οι μαρινάτες που παραθέτεις 
είναι εκπληκτικές.

Targaryen

# 18 στις 19/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Ναι αυτή είναι.

KLELIA22

# 19 στις 19/12/2013
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από Targaryen

Ναι αυτή είναι.

 

 τονε σακατεψες...

http://www.youtube.com/watch?v=pwNt1l8mEV8

 

 

 

 

καλα ντε...

που δεν αναγνωριζεις...

 

 

ποιος ζηλεψες?

τον Κοραφας..?

 

Targaryen

# 20 στις 19/12/2013
author
Ανδρας / 31 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 36
'Aρεσαν+: 0%

Ορεκτικα

Βάσω ευχαριστώ..

Ένα ζεστό ορεκτικό που μου αρέσει είναι οι κρέπες με διάφορες γεμίσεις.
Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και μανιτάρια και sauce κρασιού
Υλικά 8 ατόμων για ζύμη (κρέπες)
250γρ αλεύρι
3 αυγά (ολόκληρα)
500ml γάλα
50γρ βούτυρο
αλάτι 
λάδι για το τηγάνι

Ετοιμασία της ζύμης
Σε σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε αλάτι και τα αυγά στην μέση του αλευριού, ανακατεύουμε το αλάτι και τα αυγά χωρίς να πάρουμε το αλεύρι όμως.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ενώστε το με το αλεύρι ανακατεύοντας.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί (λες και εμείς δεν κουραστήκαμε)

Φτιάξιμο κρεπών

Ζεσταίνουμε τηγάνι (όχι να κάψει)
Ρίξτε την ποσότητα της ζύμης που χρειάζεται για μια κρέπα (με το μάτι)
Γυρίστε κυκλικά το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα
Γυρίστε την και από την άλλη και μόλις τελειώσετε με τις κρέπες βάλτε της στην άκρη.


Υλικά για την γέμιση μανιταριών
40γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι
400γρ μανιτάρια
Μαϊντανός
Χυμό από 1 λεμόνι


Ετοιμασία


Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, σοτάρετε τα στο βούτυρο... Αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς, ανακατέψτε συνεχώς και προσθέστε τον μαϊντανό... αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε στην άκρη.


Γέμιση κοτόπουλο. Υλικά

Βούτυρο
300γρ Κιμά κοτόπουλο
200ml κρέμα γάλακτος

Ετοιμασία


Σοτάρουμε στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά τον κιμά, όταν σοταριστεί καλά προσθέτουμε την κρέμα και το αφήνουμε να ψηθεί λίγο.. Τέλος το ενώνουμε με την γέμιση μανιταριών.

Υλικά για sause κρασιού

Μισό κρεμμύδι (μεγάλο) ή 1 ένα Εσαλοτ (κρεμμυδάκι στιφάδου)
400ml Κόκκινο κρασί
400ml ζωμό κότας (η απλά διαλύστε έναν κύβο)
Βούτυρο

Ετοιμασία


Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το στο βούτυρο προσθέστε το κρασί και αφήστε το να συρρικνωθεί (στα 2/3 περίπου). Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να συρρικνωθεί. Και τέλος περάστε από σιτάκι την σάλτσα και ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι... 

Γέμισμα κρεπων

Βάλτε μια στρώση γέμισης και ρολάρετε, βουτυρώστε το ταψί  και βάλτε τα ρολά μέσα περιχύστε την σάλτσα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12 λεπτά για να ενωθούν τα αρώματα.
Άλλες γεμίσεις όπως με ροκφόρ και καρύδια ή με θαλασσινά.
Η ετοιμασία είναι παρόμοια, δηλαδή σοτάρισμα κιμά με κρεμμύδια και κρέμα γάλακτος ίσως και κάποιο  κρασί αν θέλετε.. Η μια σάλτσα λευκού κρασιού με κάρυ, πάλι η ίδια διαδικασία..

Άλλα ζεστά ορεκτικά

Σουφλέ τυριού ή σαγανάκι (σε πήλινο βουτυρωμένο σκεύος λαχανικά τυριά κτλ)Σπαράγγια με σάλτσα πορτοκάλι 
Καθαρίζεις, βράζεις τα σπαράγγια(400γρ το άτομο πάει περίπου) σε αλατισμένο νερό για  30 λεπτά.

Υλικά σάλτσας (4 άτομα)

3 πορτοκάλια σαγκουίνι1 πορτοκάλι (απλό)50ml Κρέμα γάλακτος100γρ βούτυρο

Ετοιμασία


Παίρνετε ξύσμα από το "απλό" πορτοκάλι, από τα 2 σαγκουίνι χυμό και τα βάζετε σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, αφήστε να συρρικνωθεί λίγο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πήξει. Από το άλλο σαγκουίνι κόψτε φιλετάκια και ρίξτε τα μέσα στην σάλτσα, προσθέστε βούτυρο(σιγά σιγά)  σε κομματάκια και ανακατέψτε με σύρμα. Προσθέστε και το υπόλοιπο ξύσμα. Αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για να αντισταθμίσετε την οξύτητα των πορτοκαλιών.. Σερβίρετε πάνω η ξεχωριστά από τα σπαράγγια.


Καλή τύχη

 
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.