Νομίζω, έχω αρκετή φαντασία, ε, μια συμβουλή ζήτησες και εμείς φτιάξαμε σήριαλ, ζητώ συγνώμη, έχεις τον πόνο σου, έχεις και μας. Εγώ ζω εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία. Εδώ θα θεωρούταν αυτονόητο ότι η κοπέλα με σχέση τόσο μακροχρόνια θα κρατούσε το παιδί. Ξέρω παιδιά από σχέση ενός μήνα!! όχι ότι το θεωρώ καλό, αλλά αν έχεις ατύχημα τι να γίνει. Τώρα θα μου πεις το γερμανικό κράτος έχει πρόνοια, ε, και το ελληνικό δεν είναι τόσο χάλια σ΄αυτό το θέμα. Νόμισα ότι τα χρόνια άλλαξαν απ΄όταν έφυγα από Ελλάδα. Όταν ήμουν εγώ 20, η άμβλωση ήταν για κάποιες κοπέλες κάτι σα μέθοδος αντισύλληψης! Πολύ επικίνδυνο. Τώρα ξέρω ότι πάρα πολλά ζευγάρια κρατούν τα απρογραμμάτιστα παιδιά τους. Όπως άκουσα το καλοκαίρι από έναν συνεπιβάτη μου στο τραίνο, αυτός άλλαξε ελαφρώς τα προσωρινά του σχέδια και επιτάχυνε λίγο τη δημιουργία οικογένειας την οποία έτσι κι αλλοιώς είχαν κατά νου με τη γυναίκα του.
Εσείς βέβαια είστε εσείς και θα αποφασίσετε για σας και για το παιδάκι σας. Εγώ δεν ξαναενοχλώ, νομίζω πολλά είπα.
Ναι,κρίμα που δεν μαθαίνουμε τα νέα τους .
Παράθεση:
Σχόλιο # 84 από wish_
Μα καλά που τα ψεθαβεις Alisida.χεχε.Τώρα...θα ναι 6 χρόνων το παιδί. Εμ δεν μπαίνουν να μας πουν το μετά.
Παράθεση:
Σχόλιο # 85 από alisidaΝαι,κρίμα που δεν μαθαίνουμε τα νέα τους .
![]()
Μακάρι να το κράτησε και να το χαίρεται στο σπίτι της.
Δεν μπορώ να πιστέψω τι αθλιότητες διάβασαν τα μάτια μου μεσάνυχτα Τρίτης.
Να βαφτίζεται συντηρητισμός-οπισθοδρόμηση η παραίνεση να κρατήσει η μάνα το παιδί, αντί και καλά να κοιτάξει να περάσει τη νεανική της ηλικία χωρίς γονεϊκά βάρη.
Να δίνονται συμβουλές να το ξεφορτωθεί λες και είναι βαρίδι.
Ούτε λόγος για το δικαίωμα του αγέννητου ανθρώπου στη ζωή.
" Γρήγορα στον γυναικολόγο για έκτρωση,για λόγους "αυτονόητους".
Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από εκείνους που γνωρίζουν.
Δεν ειναι τυχαίο ότι όλοι όσοι έχουν παιδιά και εκφράζουν σοβαρή άποψη,είναι υπέρ της έκτρωσης.
'Οσοι δεν είναι γονείς να σιωπούν γιατί δεν ξέρουν (ότι τα παιδιά είναι μόνο βάσανο αν τα κάνεις σε νεαρή ηλικία).
Η τελική απόφαση είναι της μικρής,καθένας κάνει ό,τι θέλει,με ποιο δικαίωμα να επιβάλλουμε την άποψή μας.Αν το πάθαινε όμως η 19χρονη κόρη μας και επέμενε να κρατήσει το παιδί,από το μαλλί και στον γυναικολόγο (και έτσι και γιουβέτσι). "
Η άποψη μιας μάνας ότι τα παιδιά είναι βάρος και εμπόδιο ,θα την οδηγήσει στο να ζήσει έτσι ακριβώς τη ζωή της .
Θέλω να πω ότι αν μια διαζευγμένη "παρουσιάζει" τα παιδιά της στον κάθε υποψήφιο συντροφο με δειλία και αίσθημα ενοχής ,
Αυτός θα τα δει από την αρχή ακριβώς έτσι : εμπόδιο
Πιστεύω ότι κατά βάθος κανένας άντρας δεν θα εκτιμήσει μια μάνα που δεν είναι υπερήφανη για τα παιδιά της και δεν τα παρουσιάζει με καμάρι τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία που έχουν αυτά στη ζωή της .
Τα οποία εμπόδια είναι στο μυαλό της καθεμιάς και μόνο
Παράθεση:
Σχόλιο # 86 από agnwstos_Xi
Μακάρι να το κράτησε και να το χαίρεται στο σπίτι της.
Δεν μπορώ να πιστέψω τι αθλιότητες διάβασαν τα μάτια μου μεσάνυχτα Τρίτης.
Να βαφτίζεται συντηρητισμός-οπισθοδρόμηση η παραίνεση να κρατήσει η μάνα το παιδί, αντί και καλά να κοιτάξει να περάσει τη νεανική της ηλικία χωρίς γονεϊκά βάρη.
Να δίνονται συμβουλές να το ξεφορτωθεί λες και είναι βαρίδι.
Ούτε λόγος για το δικαίωμα του αγέννητου ανθρώπου στη ζωή.
" Γρήγορα στον γυναικολόγο για έκτρωση,για λόγους "αυτονόητους".
Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από εκείνους που γνωρίζουν.
Δεν ειναι τυχαίο ότι όλοι όσοι έχουν παιδιά και εκφράζουν σοβαρή άποψη,είναι υπέρ της έκτρωσης.
'Οσοι δεν είναι γονείς να σιωπούν γιατί δεν ξέρουν (ότι τα παιδιά είναι μόνο βάσανο αν τα κάνεις σε νεαρή ηλικία).
Η τελική απόφαση είναι της μικρής,καθένας κάνει ό,τι θέλει,με ποιο δικαίωμα να επιβάλλουμε την άποψή μας.Αν το πάθαινε όμως η 19χρονη κόρη μας και επέμενε να κρατήσει το παιδί,από το μαλλί και στον γυναικολόγο (και έτσι και γιουβέτσι). "
ειλικρινά με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάθε κομμάτι της ζωής μας, κάθε επιλογή μας, ακόμα και τα ίδια μας τα παιδιά, τα συνδέουμε με το πώς θα τα εκλάβει και θα τα αποδεχτεί ο κάθε υποψήφιος σύντροφος.
Παράθεση:
Σχόλιο # 87 από alisidaΗ άποψη μιας μάνας ότι τα παιδιά είναι βάρος και εμπόδιο ,θα την οδηγήσει στο να ζήσει έτσι ακριβώς τη ζωή της .
Θέλω να πω ότι αν μια διαζευγμένη "παρουσιάζει" τα παιδιά της στον κάθε υποψήφιο συντροφο με δειλία και αίσθημα ενοχής ,
Πιστεύω ότι κατά βάθος κανένας άντρας δεν θα εκτιμήσει μια μάνα που δεν είναι υπερήφανη για τα παιδιά της και δεν τα παρουσιάζει με καμάρι τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία που έχουν αυτά στη ζωή της .
Προσυπογράφω κάθε πρόταση που διάβασα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 87 από alisidaΗ άποψη μιας μάνας ότι τα παιδιά είναι βάρος και εμπόδιο ,θα την οδηγήσει στο να ζήσει έτσι ακριβώς τη ζωή της .
Ιδιαίτερα μονόπλευρη η απάντησή σου... εξετάζεις μόνο την μειοψηφία και αυτή είναι οι γυναίκες που δεν είναι περήφανες για τα δημιουργήματά τους...
Κατά κανόνα, οι γυναίκες είμαστε περήφανες για τα παιδιά μας... προσωπικά δε γνωρίζω καμία που να μην καμαρώνει για αυτά...
Το πρόβλημα που αναφέρεις το δημιουργούν κάποιοι άντρες που πλησιάζουν γυναίκες με παιδιά... και λέω κάποιοι γιατί ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι...
Αυτοί οι άντρες λοιπόν, ωθούμενοι από προσωπικά συμπλέγματα, προσπαθούν να μειώσουν τις γυναίκες με παιδιά θεωρώντας πως αυτές μειονεκτούν επειδή έχουν "βάρη"...
Αν πας λίγο πίσω στο χρόνο... επειδή βλέπω σου αρέσει να ξεθάβεις παλαιά θέματα, θα βρεις και εδώ μέσα τέτοιες απόψεις καταγεγραμμένες...
Τα εμπόδια λοιπόν, είναι στο μυαλό κάποιων αντρών... και μόνο...
Θα ήταν πιο απλά τα πράγματα, αν αυτοί οι άντρες δεν πλησίαζαν γυναίκες με παιδιά... δεν το κάνουν όμως... πόσο προβληματικός είναι κάποιος όταν θέλει έναν άλλο άνθρωπο δίπλα του που εκ των προτέρων τον θεωρεί κατώτερο; Ρητορικό ίσως το ερώτημα...
Συμφωνώ με όσα λες .
Το σχόλιο μου αφορούσε την απάντηση της Τζούλιας και το πιστεύω της ότι τα παιδιά ειναι εμπόδιο
Δεν ξέρω αν παρανοησα ,αν όχι όμως,πιστεύω πως δεν είναι η μοναδική γυναίκα που σκέφτεται έτσι ,σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες
Υ/Γ
: το ότι τα θεωρούν εμπόδιο δε συνεπάγεται (υποχρεωτικά) ότι
δεν τα αγαπούν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 90 από hns1602
Ιδιαίτερα μονόπλευρη η απάντησή σου... εξετάζεις μόνο την μειοψηφία και αυτή είναι οι γυναίκες που δεν είναι περήφανες για τα δημιουργήματά τους...
Κατά κανόνα, οι γυναίκες είμαστε περήφανες για τα παιδιά μας... προσωπικά δε γνωρίζω καμία που να μην καμαρώνει για αυτά...
Το πρόβλημα που αναφέρεις το δημιουργούν κάποιοι άντρες που πλησιάζουν γυναίκες με παιδιά... και λέω κάποιοι γιατί ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι...
Αυτοί οι άντρες λοιπόν, ωθούμενοι από προσωπικά συμπλέγματα, προσπαθούν να μειώσουν τις γυναίκες με παιδιά θεωρώντας πως αυτές μειονεκτούν επειδή έχουν "βάρη"...
Αν πας λίγο πίσω στο χρόνο... επειδή βλέπω σου αρέσει να ξεθάβεις παλαιά θέματα, θα βρεις και εδώ μέσα τέτοιες απόψεις καταγεγραμμένες...
Τα εμπόδια λοιπόν, είναι στο μυαλό κάποιων αντρών... και μόνο...
Θα ήταν πιο απλά τα πράγματα, αν αυτοί οι άντρες δεν πλησίαζαν γυναίκες με παιδιά... δεν το κάνουν όμως... πόσο προβληματικός είναι κάποιος όταν θέλει έναν άλλο άνθρωπο δίπλα του που εκ των προτέρων τον θεωρεί κατώτερο; Ρητορικό ίσως το ερώτημα...
Υ/Γ2:
Ποιο θέμα προτείνεις να διαβάσω ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 91 από alisidaΣυμφωνώ με όσα λες .
Το σχόλιο μου αφορούσε την απάντηση της Τζούλιας και το πιστεύω της ότι τα παιδιά ειναι εμπόδιο
Δεν ξέρω αν παρανοησα ,αν όχι όμως,πιστεύω πως δεν είναι η μοναδική γυναίκα που σκέφτεται έτσι ,σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες
Υ/Γ
: το ότι τα θεωρούν εμπόδιο δε συνεπάγεται (υποχρεωτικά) ότι
δεν τα αγαπούν.
Υ/Γ2:
Ποιο θέμα προτείνεις να διαβάσω ?
Δεν ήξερα ότι αναφερόσουν αλλού...
Δε θυμάμαι ακριβώς σε ποια θέματα έγιναν αυτές οι συζητήσεις... ωστόσο θυμάμαι πως ήταν φθινόπωρο/χειμώνας του 2018...
Θα το κοιτάξω όμως... αν βρω κάτι θα βάλω το link...
Βρήκα αυτό, δεν είναι το μόνο:
https://www.sxeseis.gr/forum/45956/Επιλογή-κατάλληλου-συντρόφου.php
Και πολύ ενδιαφέρον θέμα με 123 απόψεις (όλα από αυτές τις απόψεις πηγάζουν) αυτό:
https://www.sxeseis.gr/forum/46076/μισογυνισμός-δεν-υπάρχει-γιατί-δεν-υπάρχει-ο-λόγος.php
Καλή απόλαυση...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media