Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59εδω δεν αναπτυσαμε πριν μερες την θεωρια περι των γυναικων με παιδι ...Και κατα πως οι αντρες τις βλεπουν αυτες τις γυναικες σαν προβληματικη κατηγορια ;
Είναι ντροπή και αίσχος να συμβουλεύει άνθρωπος πως θα σκοτώσει ένα πλασματάκι για τα ματια του κόσμου! Είναι απίστευτα αυτά που λέγονται! Να το σκοτώσεις γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν με καλο μάτι μια νεαρή με παιδί! Βρε τι μας λες!!! Να πανε να γα...Θουν!!! Επειδη υπαρχουν αυτοι εσυ θα πας να σκοτωσεις το ιδιο σου το παιδι??? ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ??? Έχουμε ξεφύγει εντελώς σε αυτήν την κοινωνία!
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59ε οταν λοιπον η κοπελλα αυτη δεν θα χει πως να μεγαλωσει το παιδι της ...Οταν δεν θα χει χρονο και διαθεση να το μεγαλωσει ...
Γιατι θα θελει να παει μια βολτα ενα ταξιδι και δεν θα μπορει ...
Τι πάει να πει δεν θα μπορεί να πάει μια βόλτα ή ένα ταξίδι??? E Ναι σωστά τώρα με την κρίση όλος ο κόσμος πάει πολλά ταξίδια και διακοπές, πάνω κάτω όλη η ελλάδα σε νησιά και βουνά!!!
Φυσικά και μπορείς να πας και βόλτες και ταξίδια με το μωρό και ότι γουστάρεις!!! Ακόμα και αν λεω αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα ειναι λογος να σκοτωσεις ενα μωρακι γιατι δεν θα μπορεις να πας βολτες και ταξιδια??? Είναι συμβουλή αυτή σκότωσε το για να μπορείς να πας βόλτες και ταξίδια???
Τι ειναι αυτα ΡEEEΕΕΕ!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59ε οταν λοιπον η κοπελλα αυτη δεν θα χει πως να μεγαλωσει το παιδι της .
Γιατι θα εχει εξοδα επιβιωσης και δεν θα μπορει να τα παρασχει ...
Γιατί δεν θα έχει έξοδα επιβιώσεις λες και το παιδί δεν έχει μάνα, δεν έχει παππούδες από πίσω να του δώσουν αγάπη και φροντίδα! Απο που και ως που βγηκε η αποψη και που εχει δηλωσει η κοπελα οτι αντιμετωπιζει οικονομικα προβληματα σε σημειο που δεν εχει ουτε να φαει και ειναι αναγκασμενη να δωσει το παιδι σε ιδρυματα!!! Τι σεναρια και επινοησεις ειναι αυτα! Μιλάμε για συγκεκριμένο θέμα για το συγκεκριμένο μέλος!
Την συμβουλεύεις να πάει να το ρίξει χωρίς καν να ξέρεις αν υπάρχουν και τα προβλήματα που αναφέρεις!
Αυτός ο τρόπος σκέψης μιλάμε δεν υπάρχει! ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ!
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59να συνελθουμε λεω γω και να δουμε την πραγματικη διασταση του θεματος; ...
Μήπως να συνέλθεις εσύ που τα παρουσιάζεις λες και ξέρεις το E9, ιστορικό ζωής και βιογραφικό της κοπέλας και των γονίων της και την "διατάζεις" να το ρίξει!
Πριν εκφέρεις μια άποψη τόσο σοβαρή και βαρια άραγε σκέφτεσαι? Έστω λίγο?
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59να συνελθουμε λεω γω και να δουμε την πραγματικη διασταση του θεματος; ...
Θα κανει η κοπελλα ενα παιδι για να το ριξει στα ιδρυματα;
Ειμαστε με τα καλα μας;
Την ψυχολογια του παιδιου την σκεφτεται κανεις ;
E Ναι πρέπει να είναι ψυχικα αρρωστοι όσοι ΔΕΝ θέλουν να το ρίξει! Το μέλλον αυτού του παιδιού όπως και ΟΛΩΝ των παιδιών που γεννιούνται από νέες μάνες είναι προδιεγεγραμμένο 100% ότι θα υποφέρουν θα πεινάσουν και θα ζήσουν σε ιδρύματα! Ειναι πραγματικα απιστευτη αυτη η "λογικη" και η νοοτροπια αντιμετωπισης πανω σε αυτο το θεμα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59και οσο για το οτι περιμενεις τ αγορι σου να μιλησετε ...Να πειτε τι δηλ;
Έλα ντε τι να πούνε??? Έχουνε να πούνε κάτι? Πάτ κίουτ πάμε να το σκοτώσουμε να τελειώνουμε. Τι να κάτσουνε τώρα να συζητάμε έχει και πρωτάθλημα το σουκού!
Τι σημασία έχει αν είναι ή όχι ατυχες το συμβάν? Χάνεται το δικαίωμα να κάτσει να βρει μια λύση με τον σύντροφο της από την στιγμή που γίνανε έτσι τα πράγματα?
Τι νομίζεις πως είναι το θέμα? Τους έδωσε ο χασάπης της γειτονιάς σάπιο κρέας και πρέπει να το πετάξουν πριν μυρίσει?
HLektrakiAn από όσα έγραψε η τζούλια59 μην κρατήσεις όχι απλώς πρόταση ούτε καν φράση, είναι όλα για τα σκουπίδια! Μα ολα! Να είσαι σίγουρη θα το έχεις βάρος στην συνείδηση σου και τύψεις για όλη σου την ζωή πως σκότωσες το ίδιο σου το παιδί! Την μάνα σου την αγαπάς? Τον πατέρα σου τον αγαπάς? Σκέψου ότι θα χάσεις ένα πλάσμα τόσο κοντινό και ακόμα πιο πολύ από εκείνους! Ένα τέτοιο πλάσμα θα του κόψεις την ζωή? δεν έχεις δικαίωμα να το κανεις.
Hlektraki an είχα αυπνίες κ είπα να μπω να χαζολογσω αλλά απ οτι φαίνεται έπεσα σε δυνατό θέμα...Λοιπόν η αλήθεια είναι αυτό που το μεθυσμένο τρουφάκι προανέφερε εμείς πρέπει να εκθέσουμε κάποιους προβληματισμούς, θετικά και δυσκολίες που θα προκύψουν...Αλλά η τελική απόφαση ειναι δική σου και του αγοριού σου...Ούτε των γονιών σου, ουτε δικη μας. Τώρα ως αναφορά αυτοό που λέει η Τζούλια να τονίσω πως οι γονείς σου δεν σε βοηθούν μονο με βαση τα δεδομένα που για εκείνους ειναι σωστά...Αλλα με βαση τις επιλογές σου...Δηλαδή ο γονιός πρεπει να σεβαστεί την αποφαση του παιδιου σου και ειτε συμφωνεί ειτε οχι να εισαι κοντα σου απο τ στιγμη που ειναι υποστηρικτικός...Κι αυτο που λες ... θα την έπαιρνα απο το χερι δεν ειναι σωστό...Αν και καταλαβαίνω οτι το λες με ενδιαφέρον και μητρική αγάπη, ομως για τοσο σοβαρά θεματα το παιδι μας που παράλληλα έχουμε φροντίσει να ειναι ενας υγιής και δυνατός ενηλικας αποφασίζει για τη ζωη του και οι συνέπειες καλές οι κακές ειναι δικες του...Ο γονιός οφειλει απο τη στιγμη που ειναι συνηδειτοποιημένος (και χαιρομαι που το διακρινω αυτο σε σενα) να ειναι κοντα στο παιδι του να στηριζει να βοηθαει αλλα να οχι να αποφασίζει για εκείνο...Χωρίς εκείνο...Στο επισημαινω αυτο διοτι λεγοντας...Θα την έπαιρνα απο το χερακι ...Υπερπροστατευτικη σκεψη...Ειναι σαν αυτοματα να καταργεις τη βουληση της... Το ιδιο λοιπον ισχυει και για σενα ηλεκτρα ...Δεν μας ανεφερες βεβαια ποσο διαλακτικοι ειναι οι γονεις σου αλλα θα τους παρακαλεσεις να σε στριξουν σε οτι αποφασισεις.
Επιπλεον, ως αναφορα τις κοινωνικες οργανωσεις να επισημανω οτι ολα γινονται με απολυτη εχεμυθεια και δεν υπαρχει φοβος να εκτεθεις για τιποτα...
Και μετα απο ολο αυτο το προοιμιο να μοιραστω κι εγω την μαρτυρια μου . Που ισως να σε βοηθησει...Οταν σπουδαζα στην ηλικια σου εμεινε εγκυος η καλυτερη φιλη μου. Ηταν πολυ συγχυσμενη και ευερεθιστη, τσακωνοταν με εμας με το αγορι της, φοβοταν να το ανακοινωσει στους γονεις της, εκλεινε ραντεβου να παει στο γυναικολογο για την αμβλως και κατοπιν το μετανιωνε...Εγω προσωπικα ειμαι κατα τς αμβλωσης αλλα οταν συμβουλευω καποιον προσπαθω να βαλω τον εαυτο μου στη θεση του...Ετσι της ειπα τα υπερ και τα κατα (πανω κατω αυτα που σου λενε ολοι εδω) και της ειπα οτι αποφασισει μου το ανακοινωνεις και θα ειμαι διπλα της ανεξαρτητως δικων μου πεποιθησεων...Τωρα που πληκτρολογω εχω μια βαφτισιμια 8 χρονων...Η οποια ανυπομονει το πασχα να με βγαλει νοκ αουτ οικονομικα και σωματικα απο τα παιχνιδια που θα κανουμε!!! Η φιλη μου ορκιστηκε πριν 4 χρονια(αργησε αλλα τα καταφερε) και ηταν απο τις πιο γλυκες ορκομωσιες μια και η μικρη ανεβηκε με την μαμα της και πηρε το πτυχιο απο τον πρυτανη...
Δε θα ξεχασω ποτε μια καθηγητρια η οποια μας συμβουλεψε τοτε...Κοριτσια πτυχιο μπορειτε να παρετε οποτε θελετε, μαμαδες ομως δεν γινεστε κατα παραγγελια...Μπορω να σου πω επισης πως εισαστε αρκετο καιρο με το αγορι σου και αυτο εχει μια θετικη χροια οπως επισης πως οσο ποιο νεα μαμα εισαι τοσο πιο πολες πιθανοτητες υπαρχουν το νεογνο να ειναι υγιες και εσενα ο οργανισμος σου να επενελθει πολυ πιο γρηγορα...Τελος θα ηθελα να σε συμβουλεψω πως εαν τελικα αποφασισεις να μην γινεις ακομα μαμα περα απο τον καλο γιατρο και την καλη κλινικη που πολυ ορθα οι υπολοιποι σου ειπαν, να επισκεφτεις και εναν ψυχολογο διοτι μετα απο κατι τετοιο μπορει να κουβαλαμε ενα ασυνειδητο ενοχικο συνδρομο το οποιο χρονια μετα ξεσπαει ως ψυχοσωματικο συμπτωμα, καταθλιπτικο συνδρομο η ακομα και αγχος οταν θα προσπαθεις να τεκνοποιησεις. Γι αυτο μην το αφησεις να ριζωσει μεσα σου ...Παρε το μαθημα που η ζωη σου στελνει, και προχωρα σκεπτομενη πως εσυ εκανες οτι καλυτερο μπορουσες, αλλωστε κατα τη ψυχολογια ηθικη ειναι μονο οτι προαγει την υγεια μας...Και εσυ θα επιλεξεις αυτο που σε κανει ευτυχισμενη!!! Ευχομαι το καλυτερο και θα ειμαι εδω αν θες να συζητσεις κατι αλλο...
Δε θα ξεχασω ποτε μια καθηγητρια η οποια μας συμβουλεψε τοτε...Κοριτσια πτυχιο μπορειτε να παρετε οποτε θελετε, μαμαδες ομως δεν γινεστε κατα παραγγελια...Μπορω να σου πω επισης πως εισαστε αρκετο καιρο με το αγορι σου και αυτο εχει μια θετικη χροια οπως επισης πως οσο ποιο νεα μαμα εισαι τοσο πιο πολες πιθανοτητες υπαρχουν το νεογνο να ειναι υγιες και εσενα ο οργανισμος σου να επενελθει πολυ πιο γρηγορα...Τελος θα ηθελα να σε συμβουλεψω πως εαν τελικα αποφασισεις να μην γινεις ακομα μαμα περα απο τον καλο γιατρο και την καλη κλινικη που πολυ ορθα οι υπολοιποι σου ειπαν, να επισκεφτεις και εναν ψυχολογο διοτι μετα απο κατι τετοιο μπορει να κουβαλαμε ενα ασυνειδητο ενοχικο συνδρομο το οποιο χρονια μετα ξεσπαει ως ψυχοσωματικο συμπτωμα, καταθλιπτικο συνδρομο η ακομα και αγχος οταν θα προσπαθεις να τεκνοποιησεις. Γι αυτο μην το αφησεις να ριζωσει μεσα σου ...Πάρε το μαθημα που η ζωη σου στέλνει, και προχώρα σκεπτόμενη πως εσυ έκανες οτι καλυτερο μπορουσες, αλλωστε κατα τη ψυχολογια ηθικη ειναι μονο οτι προαγει την υγεια μας...Και εσυ θα επιλεξεις αυτο που σε κανει ευτυχισμενη!!! Εύχομαι το καλύτερο και θα ειμαι εδω αν θες να συζητήσεις κατι αλλο...
Αν είχαν όλοι τα μυαλά κάποιων οι εκτρώσεις στην Ελλάδα θα είχαν αυξηθεί 1000% και θα υπήρχε η άποψη ελα μωρε σιγά το πράγμα ε και τι έγινε τραβα ρίξτο!
Εντάξει, απο το να άκρο στο άλλο...
Οι μεν να είναι σίγουροι οτι η έκτρωση είναι η μόνη λύση για να "σπάσει τις αλυσίδες"...οι δε να μιλάνε για σκοτωμούς...μωρών, ολοκαυτώματα και δεν ξερω γω τι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από tzoulia59στη ζωη πρεπει να ρισκαρεις και να τολμας ...
αν στα 19 σου συμπεριφερεσαι σαν να εισαι 80 ρης την εκατσες την βαρκα ...
αν κρατησεις το παιδι αυτα που θα υποστεις ειναι τοσα μα τοσα πολλα που δεν τα βαζεις καθολου με το νου σου ...
εδω δεν αναπτυσαμε πριν μερες την θεωρια περι των γυναικων με παιδι ...και κατα πως οι αντρες τις βλεπουν αυτες τις γυναικες σαν προβληματικη κατηγορια ;
μα πως οσοι εχετε τετοιου ειδους αποψεις τις εκθετετε ετσι;
ε οταν λοιπον η κοπελλα αυτη δεν θα χει πως να μεγαλωσει το παιδι της ...οταν δεν θα χει χρονο και διαθεση να το μεγαλωσει ...
γιατι θα θελει να σπουδασει ..
γιατι θα θελει να παει μια βολτα ενα ταξιδι και δεν θα μπορει ...
γιατι θα εχει εξοδα επιβιωσης και δεν θα μπορει να τα παρασχει ...
εξοδα μορφωσης ...να βρει καποιον συντροφο να κανει μια οικογενεια ...
...να το παρετε να το μεγαλωσετε το παιδι εσεις ρε παιδια για να δειξετε και την ανθρωπιστικη σας πλευρα ...
να συνελθουμε λεω γω και να δουμε την πραγματικη διασταση του θεματος; ...
θα κανει η κοπελλα ενα παιδι για να το ριξει στα ιδρυματα;
ειμαστε με τα καλα μας;
την ψυχολογια του παιδιου την σκεφτεται κανεις ;
λοιπον μιλησε στη μητερα σου και μην αργεις ...και κυριως μην φοβασαι ...
οι γονεις στα δυσκολα προστατευουν το παιδι τους ...
κι αν ου μη γενητο ...που το ποσοστο ειναι απειροελαχιστο παει κατι στραβα ...
υπαρχουν και οι εξωσωματικες ...
εγω αυτο θα συμβουλευα στην κορη μου ...
οσο κι αν αγωνιουσα για το αποτελεσμα ...γιατι απλα ξερω το μεγεθος του προβληματος και τις συνεπειες ...
και οσο για το οτι περιμενεις τ αγορι σου να μιλησετε ...να πειτε τι δηλ;
αυτα επρεπε να τα πειτε πριν γινει το ατυχες συμβαν ...
τωρα το θεμα ειναι σοβαρο και πρεπει να αντιμετωπισθει σοβαρα κι απο ατομα που γνωριζουν ...
με τους γονεις σου αυτα ...που εχουν εμπειρια και γνωση ...
για να βρουν ενα καλο γιατρο και μια ασφαλη κλινικη ...
σου ευχομαι να παρεις την πιο σωστη αποφαση για σενα ...και να πανε ολα κατ ευχην ...
Τζουλια καλημερα..ως προς το πρωτο σκελος οτι τα παιδια εχουν φροντιδες κλπ κλπ θα σου πω πως αν σκεφτοντουσαν ολοι ετσι τοτε πιστεψε με δεν θα εκανε κανενας παιδι..σαφως κι ενα παιδι εχει εξοδα..κι ολα αυτα που ανεφερες αλλα η χαρα που σου προσφερει μεσα στο σπιτι, η αγαπη που μοιραζεται μια οικογενεια δεν συγκρινεται ουτε με τα εξοδα ουτε με τα ταξιδια..
Στο δευτερο κομματι που ειπες:: να κανει ενα παιδι να το ριξει στα ιδρυματα...αν διαβασες την απαντηση μου , δεν ειπα κατι τετοιο, ειπα να την στηριξει η οικογενεια της πρωτα κι αν χρειαστει να ζητησει βοηθεια απο καποιο ιδρυμα το οποιο προτεινα...το συγκεκριμενο ιδρυμα , για οσους δεν το γνωριζουν και καλα θα κανουν να ενημερωνονται πρωτα προτου εκφραζουν αποψεις, ειναι ενα ιδρυμα οπου πηγαινουν ανυπαντρες μητερες που δεν εχουν οικονομικη δυνατοτητα ή ειναι απο προβληματικες οικογενειες..παρεχουν ΔΩΡΕΑΝ τροφη,στεγη,ρουχα στις κοπελες, εχουν ψυχολογους ,κοινωνικους λειτουργους κι ενα επιτελειο αανθρωπων με μεγαλη καρδια,χορηγους απο μεγελες εταιρειες οπως η PG,η Γιωτης κλπ...και μολις γεννησουν οι κοπελες τις βοηθουν να βρουν δουλεια κρατωντας τους τα παιδια με βρεφονηπιοκομους..κι οι κοπελες μπορουν να βλεπουν τα παιδια τους ή ακομη και να τα παρουν και να φυγουν...να ξερεις οτι συμβουλευουμε τα παιδια μας αλλα τα ατυχηματα συμβαινουν...οσο για τις εξωσωματικες που ανεφερες..σαφως και υπαρχουν κοστιζουν περι 4500 χιλιαδες ευρω η καθε μια, σε ποτιζουν ενα σωρο ορμονες , παιρνεις ενα σωρο κιλα , το αγχος αν θα πετυχει ειναι τεραστιο και η ψυχολογια σου στον πατο καθε φορα που αποτυγχανει ...τα υπολοιπα που ειπες ειναι οι αποψεις σου κι ειναι σεβαστες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 24 από __mikemanΕντάξει, απο το να άκρο στο άλλο...
Οι μεν να είναι σίγουροι οτι η έκτρωση είναι η μόνη λύση για να "σπάσει τις αλυσίδες"...οι δε να μιλάνε για σκοτωμούς...μωρών, ολοκαυτώματα και δεν ξερω γω τι...
Τώρα περιμέναμε να γίνει λογική συζήτηση σε ένα τέτοιο θέμα στο ιντερνετ...
Οι συζητησεις γινονται φιλε μου για να ακουστουν αποψεις πανω σε θεματα που ρωτουν οι εκαστοτε χρηστες...δεν εχουν σκοπο ουτε να επιβαλλον,ουτε να κρινουν,ουτε να μειωσουν κανεναν..το τι θα αποφασισει ο /η ερωτομενος/η ειναι καθαρα δικη του επιλογη κι οχι δικη μας..ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια..και μην το υποτιμας το internet..ειναι πηγη μορφωσης και ενημερωσης ..το θεμα εγκειται πως το διαχειριζετε κανεις...την καλημερα μου..
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από PetrosGymΑν είχαν όλοι τα μυαλά κάποιων οι εκτρώσεις στην Ελλάδα θα είχαν αυξηθεί 1000% και θα υπήρχε η άποψη ελα μωρε σιγά το πράγμα ε και τι έγινε τραβα ρίξτο!
Για το νεαρο της ηλικιας σου ,ορθα σκεφτεσαι..
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από kassandra1975
Για το νεαρο της ηλικιας σου ,ορθα σκεφτεσαι..
Ορθά σκέφτεται...κ η δογματικότης δικαιολογείται, αν κ τη θεωρώ περιττή σε κάτι που δεν τον αφορά άμεσα...κ εκ φύσεως δεν μπορεί να καταλάβει...
Νομίζω όμως θα αρκούσε, να κάνει ΠΑΝΤΑ, αυτό που λίγοι ενήλικες στην ηλικία του κάνουν πραγματικά, να νοιάζεται για τη σύντροφό του κ να την αντιμετωπίζει στο κομμάτι αυτό, της σωματικής της δυνατότητας δλδ, υπεύθυνα, ωστέ να μην την αναγκάσει ποτέ να βρεθεί προ εκπλήξεως...είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον άλλον...να παίζεις έτσι άσκεφτα, με το σώμα του...
Νομίζω αυτό θα αρκούσε...απλά...
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από -ALISIA-οσο ποιο νεα μαμα εισαι τοσο πιο πολες πιθανοτητες υπαρχουν το νεογνο να ειναι υγιες και εσενα ο οργανισμος σου να επενελθει πολυ πιο γρηγορα...
Εξακολουθώ να διατηρώ ουδέτερη στάση στο τι πρέπει να κάνει αλλά το παραπάνω ισχύει. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια μητέρα ηλικίας 18 ετών έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να γεννήσει παιδί με σύνδρομο down απ'ότι μια μητέρα ηλικίας 30 ετών κι αυτό γιατί το σύνδρομο down σχετίζεται άμεσα με την ηλικία της μητέρας.
Aρχικα δοξα το Θεο προερχομαι απο μαι οικογενεια που τα βγαζει αρκετα καλα περα..Ωστοσο δε θελω να απογοητευσω τους γονεις μου..Η μανα μου παντα ειχε ενα φοβο στο συγκεκριμενο θεμα..Και εγω ειμαι απο τα παιδια που εχουν συνηθισει να τα κανω ολα τελεια..Αριστουχα,δεν τσακωνομαι ποτε με τους γονεις μου..Φοβαμαι να τους βαλω σε ολο αυτο το τρυπακι κυριως οταν και εγω η ιδια δεν εχω αποφασισει τι θελω..Οσο για το εξης σχολιο:τι το περιμενω το αγορι μου κτλ. αν και ξερω οτι η τελικη αποφαση θα ειναι δικη μου δεν μπορω να αποφασιω αυθαιρετα και χωρις να ακουσω τη γνωμη του συντροφου μου καθως δεν το εκανα και μονη μου...Ο συγκεκριμενος ανθρωπος μ'αγαπαει και αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος που νιωθει ακριβως οπως εγω...Μπορει να μην ειμαστε στην ιδια θεση διοτι εκεινος εχεις τελειωσει σπουδες,φανταριλικι και ηδη εχει μαι καλη δουλεια αλλα οπως και να εχει συμμεριζεται την αγωνια και την εγνοια μου...Οσο την περιπτωση να το γεννησω και να το δωσω σε ιδρυματα δεν την σκεφτηκα ποτε και ουτε προκειται...Και δεν πιστευω οτι οποιαδηποτε μανα θα μπορουσε να κατηγορησει το παιδι της οτι αυτο φταιει επειδη δεν μπορουσε να παει βολτες και ταξιδια...
Πριν 17 χρονια και μετα
απο ενος ετους σχεση με τοναντρα μου εμεινα εγκυος...Ηλεκτρα αν και δεν ειναι αυτο το κυριο θεμα μας, πως και εμεινες εγγυος? το κανατε χωρις?
Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από achinos
Ορθά σκέφτεται...κ η δογματικότης δικαιολογείται, αν κ τη θεωρώ περιττή σε κάτι που δεν τον αφορά άμεσα...κ εκ φύσεως δεν μπορεί να καταλάβει...
Από την στιγμή που μπήκε στο forum, άνοιξε θέμα και ζήτησε την γνώμη μου θα την πω. Αν και περισσότερο ήταν παράθεση σε μέλος γιατί έπαθα πλακα με τις απόψεις: τραβα ρίξτο για να πηγαίνεις βόλτες και ταξίδια!
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από achinos
Νομίζω όμως θα αρκούσε, να κάνει ΠΑΝΤΑ, αυτό που λίγοι ενήλικες στην ηλικία του κάνουν πραγματικά, να νοιάζεται για τη σύντροφό του κ να την αντιμετωπίζει στο κομμάτι αυτό, της σωματικής της δυνατότητας δλδ, υπεύθυνα, ωστέ να μην την αναγκάσει ποτέ να βρεθεί προ εκπλήξεως...είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον άλλον...να παίζεις έτσι άσκεφτα, με το σώμα του...
Νομίζω αυτό θα αρκούσε...απλά...![]()
Προσέχω και νοιάζομαι.
Το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα πριν χρονια, όταν ξεκίναγε η σεξουαλική μου ζωή. Αν βρισκόμουν σε αυτήν την θέση τι θα έκανα? Τα ίδια που λέω τώρα τα ίδια είχα αποφασίσει και τότε!Το ατυχες συμβάν δεν υπάρχει! Υπάρχει μονο η λέξη ΕΥΘΥΝΗ! Σου έτυχε? και τι έγινε θα τα βάψεις μαύρα? Θα το παλέψεις όσο μπορείς και σε λίγα χρονια θα ευχαριστείς τον θέο που είσαι τόσο ευλογημένος να ακούσεις ένα πλασματάκι να σε φωνάζει μπαμπα, μετά θα λες ποσο μαλ...κας ήμουν που ήθελα να σε ρίξω.Να θυμίσω πως το μέλος με τις αδιανόητες αυτές απόψεις είναι το ίδιο που έγραφε πριν μέρες πως εκμεταλλευόταν και έκανε κουμάντο το πορτοφόλι των πρώην της! Αν έχεις σαν άνθρωπος τέτοια μυαλά πως να μην είναι και παραλογη η άποψη σου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα? Αν δεν έχεις μάθει στην ζωή σου να παλεύεις και όχι πως να εκμεταλλευτείς τον άλλον δεν είναι παράξενο να έχεις και τέτοιες απόψεις!Τι να κάνουμε είμαι εντελώς το αντίθετο από αυτό και τα περνω στο κρανίο με κάτι τέτοιες απάνθρωπες δηλώσεις, για κάποιους μπορεί οι απόψεις μου να φαίνονται λες και είμαι κανένας ανθρωπιστής που θέλω να αλλάξω τον κόσμο, στα @@ μου, δεν πρόκειται να αλλάξω ποτε, με γουστάρω έτσι όπως είμαι και τα ίδια μυαλά θα έχω. Θα ξέρω πως όταν πέφτω το βραδυ θα κοιμάμαι άνετα χωρίς τύψεις με συνείδηση καθαρή, κάποιοι άλλοι κοιμούνται λόγο αναισθησίας.
ΥΓ: Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι στα 18 μας είμαστε πλέον ενήλικοι, ψηφίζουμε εκείνους που θα ορίζουν το μέλλον μας και είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας! Το ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα "παιδιά" δεν έχουν μάθει ακόμα αν στις 25 που μας έρχεται γιορτάζουμε το ΟΧΙ ή την επανάσταση, ή μας αξίζει οτιδήποτε συμβαίνει στην χωρα μας σε όλους τους τομείς ή πρέπει να ξυπνήσουμε από τον χρόνιο λήθαργο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από aladdin30Ηλεκτρα αν και δεν ειναι αυτο το κυριο θεμα μας, πως και εμεινες εγγυος? το κανατε χωρις?
aladdin30 τι ερώτηση είναι τώρα αυτή!?! ΦΥΣΙΚΑ!
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από HlektrakiAnAρχικα δοξα το Θεο προερχομαι απο μαι οικογενεια που τα βγαζει αρκετα καλα περα..Ωστοσο δε θελω να απογοητευσω τους γονεις μου..Η μανα μου παντα ειχε ενα φοβο στο συγκεκριμενο θεμα..Και εγω ειμαι απο τα παιδια που εχουν συνηθισει να τα κανω ολα τελεια..Αριστουχα,δεν τσακωνομαι ποτε με τους γονεις μου..Φοβαμαι να τους βαλω σε ολο αυτο το τρυπακι κυριως οταν και εγω η ιδια δεν εχω αποφασισει τι θελω..Οσο για το εξης σχολιο:τι το περιμενω το αγορι μου κτλ. αν και ξερω οτι η τελικη αποφαση θα ειναι δικη μου δεν μπορω να αποφασιω αυθαιρετα και χωρις να ακουσω τη γνωμη του συντροφου μου καθως δεν το εκανα και μονη μου...Ο συγκεκριμενος ανθρωπος μ'αγαπαει και αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος που νιωθει ακριβως οπως εγω...Μπορει να μην ειμαστε στην ιδια θεση διοτι εκεινος εχεις τελειωσει σπουδες,φανταριλικι και ηδη εχει μαι καλη δουλεια αλλα οπως και να εχει συμμεριζεται την αγωνια και την εγνοια μου...Οσο την περιπτωση να το γεννησω και να το δωσω σε ιδρυματα δεν την σκεφτηκα ποτε και ουτε προκειται...Και δεν πιστευω οτι οποιαδηποτε μανα θα μπορουσε να κατηγορησει το παιδι της οτι αυτο φταιει επειδη δεν μπορουσε να παει βολτες και ταξιδια...
Να σου πω κάτι βρε κορίτσι μου? Οι σωστοί γονείς αγαπάνε τα παιδιά τους και είναι δίπλα τους και όταν κάνουν "λάθη". Κυρίως όταν κάνουν "λάθη". Το θέμα εδώ δεν είναι αν απογοητεύσεις τους γονείς σου αλλά αν εσύ πρώτα απ'όλους είσαι σε θέση να διαχειριστείς κάτι τέτοιο κι αν ο φίλος σου είναι πρόθυμος να σε στηρίξει σε όποια απόφαση κι αν πάρεις.
Εμείς εδώ μπορεί να συζητάμε με τις ώρες και να έρθει ο άλλος με το δακτυλίδι πχ και να σου πει να κάνετε οικογένεια. Από την άλλη μπορεί να έρθει και να "απαιτήσει" να πάτε για έκτρωση. Μίλα πρώτα μαζί του, όπως είπες δεν το έκανες μόνη σου και δες τι είστε σε θέση να κάνετε.
Για τις βόλτες και τα ταξίδια που λες, εγώ με τους γονείς μου πηγαίναμε διακοπές και ταξίδια από 9 μηνών! Έχω πάει σε μέρη που πλέον ούτε καν τα θυμάμαι και με αυτή τη "δικαιολογία" θα ξαναπάω!
Παράθεση:
Eιμαι 19 χρονων και εγκυος!
Σχόλιο # 1 από HlektrakiAnΓεια σας...Ειμαι 3,5 χρονια μαζι με το αγορι μου..Ειχαμε ενα ατυχημα και πριν 3 μερες εκανα τεστ εγκυμοσυνη αλλα και β χοριακη και βγηκαν και οι τα 2 θετικα..Δεν ξερω τι να κανω..Δε θελω να το ριξω...Δε θελω επειδη εγω ημουν αμυαλη και ανευθυνη να σκοτωσω μια αθωα ζωη...Απο την αλλη εγω σπουδαζω νομικη...Ο συντροφος μου ειναι 26...Δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω...Δεν ξερω αν ειμαι ετοιμη να μεγαλωσω ενα παιδι οταν καλα καλα η ιδια δεν εχω μεγαλωσει...
Ατύχημα Αλαντίν...
Δε μπορει να ναι ατυχημα, ο 26ρης θα της ελεγε παρε το χαπι. Δεν ειναι κανενα χαιβανι οπως ειπε η ηλεκτρα. Ειναι αρκετα μεγαλυτερος και μορφωμενος. Κατι αλλο εγινε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από PetrosGym
aladdin30 τι ερώτηση είναι τώρα αυτή!?!
Φυσικα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από aladdin30Δε μπορει να ναι ατυχημα, ο 26ρης θα της ελεγε παρε το χαπι. Δεν ειναι κανενα χαιβανι οπως ειπε η ηλεκτρα.
Αυτό της είπα κι εγώ στο πρώτο post μου αλλά μπορεί να μην το πήραν τόσο σοβαρά στην αρχή ή να μετρούσαν μέρες του κύκλου.
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από HlektrakiAnAρχικα δοξα το Θεο προερχομαι απο μαι οικογενεια που τα βγαζει αρκετα καλα περα..
Ευτυχώς που το είπες γιατί το μέλλον του παιδιού σου ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο να ζήσει σε ιδρύματα!
Έτσι απλά χωρίς καν να σε γνωρίζει!
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media