Παράθεση:
Σχόλιο # 38 από methismeno_troufaki
Προς τι τα ματια γαρίδες?
Πηρα το χαπι της επομενης μερα...Ωστοσο οπως μου ειπε και ο γυναικολογος δεν ειναι παντα 100 τις εκατο επιτυχες...Και ιδου η αποδειξη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 41 από PetrosGym
Προς τι τα ματια γαρίδες?
Ως προς το "φυσικά" που είπες!
Παράθεση:
Σχόλιο # 42 από HlektrakiAnΠηρα το χαπι της επομενης μερα...Ωστοσο οπως μου ειπε και ο γυναικολογος δεν ειναι παντα 100 τις εκατο επιτυχες...Και ιδου η αποδειξη...
Πόσες ώρες μετά πήρες το χάπι? Το δεύτερο το πήρες κανονικά? Έκανες μήπως εμετό εκείνες τις μέρες?
Χοριακή πότε έκανες?
Παράθεση:
Σχόλιο # 43 από methismeno_troufaki
Ως προς το "φυσικά" που είπες!
Όπως είδες για κάποιους δεν είναι και τόσο φυσικό.
Παράθεση:
Eιμαι 19 χρονων και εγκυος!
Σχόλιο # 1 από HlektrakiAnΔεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω...
Oυσιαστικα απευθυνθηκες εδω
γιατι θες την δυναμικα ενωμενη απαντηση
και συνεργασια της "α γ ε λ η ς"...
Ομως ο καθενας μας οπως "βλεπεις"
εχει τα δικα του "ματογυαλια"...
αν βλεπεις την παιδοκτησια σαν γαιοκτησια
σαν πλουτο δηλαδη κτλ. κτλ.
αν αρχιζεις ν' ανταλλαζεις..
α νταλλαζεσαι κιολας να ξερεις...
γινεσαι τοκο-γλυφος κι οφειλετης συναμα...
απ-ελευθερωσου
η εξ-οντωση
και η υπο-δουλωση σου
αρχιζει απο εκει που εισαι τ ω ρ α
και με τις σκεψεις που σε τριγυριζουν τ ω ρ α ...
π ε τ α ξ ε ψηλα
ΔΕΝ ΘΑ πω τιποτ' αλλο..
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από PetrosGym
Από την στιγμή που μπήκε στο forum, άνοιξε θέμα και ζήτησε την γνώμη μου θα την πω. Αν και περισσότερο ήταν παράθεση σε μέλος γιατί έπαθα πλακα με τις απόψεις: τραβα ρίξτο για να πηγαίνεις βόλτες και ταξίδια!
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Προσέχω και νοιάζομαι.
Το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα πριν χρονια, όταν ξεκίναγε η σεξουαλική μου ζωή. Αν βρισκόμουν σε αυτήν την θέση τι θα έκανα? Τα ίδια που λέω τώρα τα ίδια είχα αποφασίσει και τότε!Το ατυχες συμβάν δεν υπάρχει! Υπάρχει μονο η λέξη ΕΥΘΥΝΗ! Σου έτυχε? και τι έγινε θα τα βάψεις μαύρα? Θα το παλέψεις όσο μπορείς και σε λίγα χρονια θα ευχαριστείς τον θέο που είσαι τόσο ευλογημένος να ακούσεις ένα πλασματάκι να σε φωνάζει μπαμπα, μετά θα λες ποσο μαλ...κας ήμουν που ήθελα να σε ρίξω.Να θυμίσω πως το μέλος με τις αδιανόητες αυτές απόψεις είναι το ίδιο που έγραφε πριν μέρες πως εκμεταλλευόταν και έκανε κουμάντο το πορτοφόλι των πρώην της! Αν έχεις σαν άνθρωπος τέτοια μυαλά πως να μην είναι και παραλογη η άποψη σου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα? Αν δεν έχεις μάθει στην ζωή σου να παλεύεις και όχι πως να εκμεταλλευτείς τον άλλον δεν είναι παράξενο να έχεις και τέτοιες απόψεις!Τι να κάνουμε είμαι εντελώς το αντίθετο από αυτό και τα περνω στο κρανίο με κάτι τέτοιες απάνθρωπες δηλώσεις, για κάποιους μπορεί οι απόψεις μου να φαίνονται λες και είμαι κανένας ανθρωπιστής που θέλω να αλλάξω τον κόσμο, στα @@ μου, δεν πρόκειται να αλλάξω ποτε, με γουστάρω έτσι όπως είμαι και τα ίδια μυαλά θα έχω. Θα ξέρω πως όταν πέφτω το βραδυ θα κοιμάμαι άνετα χωρίς τύψεις με συνείδηση καθαρή, κάποιοι άλλοι κοιμούνται λόγο αναισθησίας.
ΥΓ: Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι στα 18 μας είμαστε πλέον ενήλικοι, ψηφίζουμε εκείνους που θα ορίζουν το μέλλον μας και είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας! Το ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα "παιδιά" δεν έχουν μάθει ακόμα αν στις 25 που μας έρχεται γιορτάζουμε το ΟΧΙ ή την επανάσταση, ή μας αξίζει οτιδήποτε συμβαίνει στην χωρα μας σε όλους τους τομείς ή πρέπει να ξυπνήσουμε από τον χρόνιο λήθαργο.
Πέτρο καλό θα ήταν να αφήσεις το θέμα να τελειώσει.
Υπήρξε μια παρεξήγηση, σου έγραψε μια κουβέντα που δεν έπρεπε, έγραψες και εσύ μερικές κακές, τελείωσε. Δεν υπάρχει λόγος για συνέχεια (φιλικά πάντα)
Παράθεση:
Σχόλιο # 45 από PetrosGym
Όπως είδες για κάποιους δεν είναι και τόσο φυσικό.
Κι εγώ από αυτούς είμαι, που δεν τους είναι φυσικό αυτό!
Παράθεση:
Σχόλιο # 46 από VLEMMA
Oυσιαστικα απευθυνθηκες εδω
γιατι θες την δυναμικα ενωμενη απαντηση
και συνεργασια της "α γ ε λ η ς"...
Ομως ο καθενας μας οπως "βλεπεις"εχει τα δικα του "ματογυαλια"...
αν βλεπεις την παιδοκτησια σαν γαιοκτησια
σαν πλουτο δηλαδη κτλ. κτλ.
αν αρχιζεις ν' ανταλλαζεις..
α νταλλαζεσαι κιολας να ξερεις...
γινεσαι τοκο-γλυφος κι οφειλετης συναμα...
απ-ελευθερωσου
η εξ-οντωση
και η υπο-δουλωση σου
αρχιζει απο εκει που εισαι τ ω ρ α
και με τις σκεψεις που σε τριγυριζουν τ ω ρ α ...π ε τ α ξ ε ψηλα
ΔΕΝ ΘΑ πω τιποτ' αλλο..
Βλέμμα φαντάζομαι όλα αυτά περί εξόντωσης και υποδούλωσης αφορούν την παρούσα κατάσταση και όχι γενικά τη μητρότητα σωστά?
Παράθεση:
Σχόλιο # 47 από flat_line
Πέτρο καλό θα ήταν να αφήσεις το θέμα να τελειώσει.
Υπήρξε μια παρεξήγηση, σου έγραψε μια κουβέντα που δεν έπρεπε, έγραψες και εσύ μερικές κακές, τελείωσε. Δεν υπάρχει λόγος για συνέχεια (φιλικά πάντα)
Oποιοδήποτε άλλο μέλος και να έγραφε τέτοια πράγματα (για να μην τα χαρακτηρίσω αλλιώς) θα απαντούσα με τον ίδιο τρόπο!Το ότι τα είδα ξανά από το ίδιο "μέλος" ok δεν μου έκανε εντύπωση, αλλα τέτοιες απόψεις είναι πραγματικά απάνθρωπες. Άκου εκεί πήγαινε ρίξτο για να πηγαίνεις βόλτες και ταξίδια! Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλο θα ήταν να ξέρει και η HlektrakiAn για αυτο το μέλος ότι γενικά οι άποψη της είναι πάνω κάτω σε "τέτοιου είδους" λύσεις.
Καλώς ήρθες Ηλέκτρα.
Όποια απόφαση και να πάρεις το μόνο σίγουρο είναι οτι θα επηρεάσει την ζωή σου.
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η σχεση με το αγόρι σου, αλλά νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσει να στηρίξει την όποια απόφαση θα πάρετε την δεδομένη περίοδο και σε κάθε περίπτωση να μην σε πιέσει να προβείς σε ενέργειες για τις οποίες δεν αισθάνεσαι έτοιμη.
Πρέπει να σου γράψω πάντως πως δεν έχω γνωρίσει γυναίκα που να μετάνιωσε που δεν έκανε άμβλωση. Όλες ήταν ανακουφισμένες για την απόφαση τους να κρατήσουν τελικά το παιδί τους. Αντίθετα η άμβλωση φαίνεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχικη υγεία της γυναίκας. Οι γυναίκες που έχουν πραγματοποιήσει μια έκτρωση τείνουν να έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχολογικά προβλήματα στο μέλλον απο έρευνες. Και ακόμα είναι τριπλάσιες οι πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα αλκοολισμού, η εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Όλα αυτά βάση ερευνών.
Βέβαια ι επιπτώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σοβαρές όταν η άμβλωση έγινε βιαστηκά και ενάντια στην πραγματική επιθυμία της μητέρας. Οπότε το ερώτημα που πρέπει ήρεμα να θέσεις πρώτα στην εαυτό σου είναι αν θέλεις το παιδάκι στην ζωη σου.
Φαντάζομαι πόσο άγχος αντιμετωπίζεις με αυτό το γεγονός, και πόση αγωνία σου προκαλεί η σκέψη για την απόφαση που τελικά πρέπει να πάρεις. Η ανάλυψη όμως της ευθύνης του μεγαλώματος ενός παιδιού δεν πρόκειται να σου ανακόψει τις σπουδές, εφόσον έχεις και τους γονείς κοντά, ούτε να σου διαλύσει τα όνειρα που ενδεχομένως είχες για το μέλλον. Μπορείς νομιζω να συνεχίσεις κανονικά την ζωή σου έχοντας βέβαια και το μεγάλωμα του παιδιού.
Η στάση που θα κρατήσει ο σύντροφός σου επίσης θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της σχέσης σας. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί και απο την δική σου επιθυμία, αν οι απόψεις σας ταυτίζονται τελικά η υπάρχει διάσταση και η διαχείριση των διαφορών που θα παρουσιαστουν . Όμως νομίζω ότι πρέπει πρώτα μονη σου να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις για την ζωή σου, και στην συνέχεια να συζητησεις με τον σύντροφό σου ήρεμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 50 από PetrosGym
Oποιοδήποτε άλλο μέλος και να έγραφε τέτοια πράγματα (για να μην τα χαρακτηρίσω αλλιώς) θα απαντούσα με τον ίδιο τρόπο!Το ότι τα είδα ξανά από το ίδιο "μέλος" ok δεν μου έκανε εντύπωση, αλλα τέτοιες απόψεις είναι πραγματικά απάνθρωπες. Άκου εκεί πήγαινε ρίξτο για να πηγαίνεις βόλτες και ταξίδια! Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλο θα ήταν να ξέρει και η HlektrakiAn για αυτο το μέλος ότι γενικά οι άποψη της είναι πάνω κάτω σε "τέτοιου είδους" λύσεις.
Ο καθένας σε αυτο τον χώρο έχει την άποψή του. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι...
Αυτό που σου γράφω είναι, νομίζω ότι καλύτερα να μην ασχολείσαι με το τι γράφουν οι άλλοι...
Και κυρίως να μην δίνεις συνέχεια σε αψιμαχίες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 52 από flat_line
Ο καθένας σε αυτο τον χώρο έχει την άποψή του. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι...
Δεκτό και σωστό, άλλωστε και εγώ την άποψη μου λέω όμως κάποια πράγματα βγάζουν μάτι!
Παράθεση:
Σχόλιο # 52 από flat_line
Αυτό που σου γράφω είναι, νομίζω ότι καλύτερα να μην ασχολείσαι με το τι γράφουν οι άλλοι...
Και κυρίως να μην δίνεις συνέχεια σε αψιμαχίες.
Φυσικά και θα ασχολούμαι με το κάθε τι που βλέπω, ούτε ο ίδιος ο admin δέν έχει δικαίωμα να μου το πει αυτο, σε ένα forum είμαστε. Δεν φταίω εγώ που τέτοιες μπιπ απόψεις ήταν ξανά από το ίδιο μέλος, ίσως αν τα έλεγε άλλο μέλος να μη μου το έλεγες αυτό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 51 από flat_lineΚαλώς ήρθες Ηλέκτρα.
Πρέπει να σου γράψω πάντως πως δεν έχω γνωρίσει γυναίκα που να μετάνιωσε που δεν έκανε άμβλωση. Όλες ήταν ανακουφισμένες για την απόφαση τους να κρατήσουν τελικά το παιδί τους. Αντίθετα η άμβλωση φαίνεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχικη υγεία της γυναίκας. Οι γυναίκες που έχουν πραγματοποιήσει μια έκτρωση τείνουν να έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχολογικά προβλήματα στο μέλλον απο έρευνες. Και ακόμα είναι τριπλάσιες οι πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα αλκοολισμού, η εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Όλα αυτά βάση ερευνών.
Ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. ( ακόμα και τις πιο συντηρητικές μπούρδες )
Αλλά
Αν για να την υποστηρίξει χρησιμοποιεί "τάχα" μου επιστημονικές "έρευνες"
Καταντάει γελοίος.
Μια φιλική συμβουλή, για τελευταία φορά που ασχολούμαι
Σταμάτα να περιφέρεις την "επιστημονική" σου αυθεντία σαν φερετζέ στις αρχαϊκές και φασίζουσες απόψεις σου
Το θέμα καταντά και κουραστικό και θλιβερό.
Είδα μια κοπέλα, απο χωριό, πούχε μείνει έγκυος στα δεκάξι, παντρεύτηκε κάποιον με το ζορι...δεν την ήθελε, δουλειά δεν είχε, τους ταίζαν οι γονείς της, την παράτησε στο τέλος, πήγαινε σπίτι όποτε ήθελε να μπιπ, το παιδί μεγάλωσε, στα εικοσι έξι, ξαναμεινε έγκυος, απ τον ίδιο...αυτή τη φορά η μάνα της την έπιασε απ το μαλλί...βγαίνοντας την ειδα να κλαίει...τι έπαθες τη ρωτώ..."δεν ήξερα οτι ήταν τόσο εύκολο" μου απάντησε...κλαίγοντας...απ τη χαρά της μάλλον...
Υ.Γ, απλά για να δούμε οτι οι ψυχικές επιπτώσεις της άμβλωσης, δεν είναι κάτι προκαθορισμένο, ούτε άσχετο με όποιαν υποβάλλεται σ αυτήν
Παράθεση:
Τώρα θύμωσα
Σχόλιο # 54 από tanton-
Ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. ( ακόμα και τις πιο συντηρητικές μπούρδες )
Αλλά
Αν για να την υποστηρίξει χρησιμοποιεί "τάχα" μου επιστημονικές "έρευνες"
Καταντάει γελοίος.
Μια φιλική συμβουλή, για τελευταία φορά που ασχολούμαι
Σταμάτα να περιφέρεις την "επιστημονική" σου αυθεντία σαν φερετζέ στις αρχαϊκές και φασίζουσες απόψεις σου
Το θέμα καταντά και κουραστικό και θλιβερό.
Δεν περίμενα ότι οι απόψεις που είχα διαμορφώσει για την λαθρομετανάστευση θα φαινόντουσαν φασιστοειδής. Πίστευα ότι αποτελούσαν απλή λογική.
Αλήθεια τόσο πολύ σε ενόχλησαν; Γιατί;
Οι έρευνες για τον ψυχολογικό αντίκτυπο της άμβλωσης στον γυναικείο ψυχισμό δεν σχεδιάστηκαν ούτε πραγματοποιήθηκαν απο εμένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί με κατηγορείς.
Αν το ότι δεν μου αρέσει η πράξη της άμβλωσης και πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγεται σε βρίσκει αντίθετο, δικαίωμα σου. Αλλά δεν μου φαίνεται σωστό να υποτιμάς τις απόψεις η την θεώρηση για τον κόσμο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.
Αντι να βγάζεις την χολή σου, και τα απωθημένα σου σε εμένα, θα μπορούσες να προσφέρεις μέσα απο τις γνώσεις σου.
Ακόμα και αν έχω κάνει λάθος σε κάποια θέματα, θα μπορούσες ίσως να το διατυπώσεις με καλύτερο τρόπο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 55 από achinosΕίδα μια κοπέλα, απο χωριό, πούχε μείνει έγκυος στα δεκάξι, παντρεύτηκε κάποιον με το ζορι...δεν την ήθελε, δουλειά δεν είχε, τους ταίζαν οι γονείς της, την παράτησε στο τέλος, πήγαινε σπίτι όποτε ήθελε να μπιπ, το παιδί μεγάλωσε, στα εικοσι έξι, ξαναμεινε έγκυος, απ τον ίδιο...αυτή τη φορά η μάνα της την έπιασε απ το μαλλί...βγαίνοντας την ειδα να κλαίει...τι έπαθες τη ρωτώ..."δεν ήξερα οτι ήταν τόσο εύκολο" μου απάντησε...κλαίγοντας...απ τη χαρά της μάλλον...
achinos δεν κατάλαβα την ιστορία.
Θα μπορούσες να την επαναδιατυπώσεις;
Εγώ πάντως που κοίταξα, από περιέργεια, το επίσημο site "American Psychological Association" για το θέμα, διάβασα ότι δεν έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι μία και μόνη έκτρωση έχει κάποια αρνητική επίπτωση στην ψυχολογία. Για τις περιπτώσεις πολλαπλών εκτρώσεων υπάρχει από οτι καταλαβαίνω μια αμφιβολία.
http://apa.org/pi/women/programs/abortion/index.aspx
Πάντως να πω ότι, αν και είμαι άσχετος απο ψυχολογία, απο μαθηματικά και στατιστική *κάτι* σκαμπάζω(αφού πέρασα και το μάθημα φέτος βρε!), οπότε να πω οτι, αν δεν ξέρεις να "διαβάζεις" στατιστικές(δεν αναφέρομαι στον φλατ), μπορεί να καταλήξεις σε συμπεράσματα εντελώς λανθασμένα. Ενας βασικός κανόνας είναι "correlation does not mean causation". Δηλαδή, ακόμα κι αν σε μια στατιστική έρευνα βλέπαμε ότι όσες γυναίκες είχαν κάνει πολλαπλές εκτρώσεις είχαν αυξημένα ποσοστά ψυχολογικών προβλημάτων, αυτό ΔΕΝ σημαίνει κατ'ανάγκην ότι το δεύτερο(τα ψυχολογικά προβλήματα) είναι αποτέλεσμα του πρώτου(πολλαπλές εκτρώσεις). Πάρα πολύ συχνά, τα δύο δείχνουν να σχετίζονται διότι απλά υπάρχει ένας τρίτος παράγοντας που δρα ως κοινή αιτία(π.χ κακό οικονομικό και οικογενειακό περιβάλλον, που μπορεί να οδηγήσει και σε ψυχολογικά προβλήματα και σε τρόπο ζωής που οδηγεί σε πολλαπλές εκτρώσεις).
Αυτά...
δεν ειναι τυχαιο που οσοι εχουν παιδια εχουν να τοποθετησουν μια αποψη επι του θεματος ...σοβαρη ...
και απ οτι βλεπω ολοι τασσομεθα υπερ της αποψης της αμβλωσης ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από flat_line
achinos δεν κατάλαβα την ιστορία.
Θα μπορούσες να την επαναδιατυπώσεις;
Οι στατιστικές ειναι σα το μπικίνι, αποκαλύπτουν πολλά αλλά όχι όλα...γνωστό
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media